PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

εδω γελαμε

Στην δουλειά μιλάνε ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας :

-Κωστίκα, παρακολουθώ μαθήματα στο ανοιχτό πανεπιστήμιο 5 μήνες τώρα, και έχω εξετάσεις στο τέλος της εβδομάδας. Μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα, ξέρεις ποιος είναι ο Γκράχαμ Μπελ ;
-Όχι
-Είναι ο εφευρέτης του τηλεφώνου. Αν πήγαινες και εσύ στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Την επομένη γίνεται πάλι η ίδια συζήτηση.
-Ξέρεις ποιος είναι ο Αλέξανδρος Δουμάς ;
-Όχι.
-Είναι αυτός που έγραψε τους «3 Σωματοφύλακες». Αν πήγαινες στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Την άλλη μέρα, πάλι ξανά :
-Και ξέρεις ποιος είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσώ ;
-Όχι
-Είναι ο συγγραφέας των «Εξομολογήσεων». Αν ήσουν στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Αυτήν την φορά τα παίρνει στο κρανίο ο Κωστίκας :
-Και εσύ ξέρεις ποιος είναι ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος ;
-Όχι.
-Είναι αυτός που π.....ει την γυναίκα σου! Αν είχες σταματήσει το ανοιχτό πανεπιστήμιο και πάταγες λίγο σπίτι σου, θα το ήξερες!

Ο καιρός αύριο























Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ και μόνον πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στα βορειοδυτικά να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Τεξανοί ρυθμοί με τους ΖΖ Top

Οι ZZ Top έρχονται στην Αθήνα. Στις 24 Οκτωβρίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου θα πλημμυρίσει με τεξανούς ρυθμούς hard rock blues. Οι ΖΖ Τop σχηματίστηκαν το 1969 στο Χιούστον, και κατέχουν ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού για 40 χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή στη σύνθεσή τους.

Έχουν στο ενεργητικό τους 15 studio άλμπουμ, και περισσότερα από 20 πετυχημένα singles, ενώ η σκηνική τους παρουσία είναι μοναδική. Το συγκρότημα -αν και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στη χώρα μας- είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπημένο. Φέτος η περιοδεία που πραγματοποιούν στην Αμερική μαζί με τους Aerosmith είναι ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, και η κάλυψη της έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιτέλους, το φθινόπωρο θα επισκεφθούν και τη χώρα μας.

«Εl Greco»: Βραβεύθηκε στην Τεργέστη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μaremetraggio της Τεργέστης συμμετείχε και χειροκροτήθηκε από κοινό και κριτικούς -μετά το θρίαμβό του στις αίθουσες της (συμπαραγωγού) Ισπανίας και της Ρωσίας- η ταινία «Εl Greco» του Γιάννη Σμαραγδή, στον οποίο μάλιστα απονεμήθηκε και βραβείο, ως τιμώμενο πρόσωπο στο καταξιωμένο ιταλικό φεστιβάλ.

Η προβολή έγινε στο πλαίσιο «Αφιερώματος στον ελληνικό κινηματογράφο», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, παράλληλα με έκθεση με τίτλο «Η αφίσα στον ελληνικό κινηματογράφο», με έργα των Γιώργου Βακιρτζή, Στέφανου Αλμαλιώτη και Νίκου Ανδρεάκου.

Παράλληλα, στο Ηράκλειο Κρήτης λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου η μόνιμη έκθεση «Εl Greco- Επιστροφή στην πατρίδα», στην οποία παρουσιάζονται οι αναδημιουργημένοι πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου για την ταινία -από τους ζωγράφους Νίκο Μόσχο, Στέλιο Πετρουλάκη και Σάββα Γεωργιάδη-, πρωτότυπα έργα τους με θέμα το μεγάλο ζωγράφο, αντικείμενα και φωτογραφίες από τα γυρίσματα -δωρεά των Γιάννη και Ελένης Σμαραγδή-, και το αυθεντικό έργο του Γκρέκο «Η βάπτιση», που ανήκει στο δήμο Ηρακλείου και αποκτήθηκε με χρήματα Ηρακλειωτών.

SPECIAL OLYMPICS

Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου με θέμα τις δυνατότητες συμμετοχής των Δήμων αλλά και των παραγωγικών φορέων των Νομών της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων κ. Σωτήριου Βόσδου και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κας Γιάννας Δεσποτοπούλου, παρουσία του αντιπροέδρου της Διεθνούς Επιτροπής των Special Οlympics κ. Peter Wheeler ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό κατά την διάρκεια της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Κέρκυρας κα Άντζελα Γκερέκου, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο αντινομάρχης Κεφαλονιάς κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Δήμαρχοι του Νομού Κέρκυρας, εκπρόσωποι των Δήμων και των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, της Π.Υ και του Λιμενικού Σώματος , των νοσοκομείων , οργανισμών και παραγωγικών φορέων των Νομών (Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικών Γραφείων, Επιμελητηρίων κτλ.), εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η κ. Δεσποτοπούλου ανέλυσε τη σημασία των Special Olympics, καθώς, όπως τόνισε, προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, σε παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία. Παράλληλα, προσφέρουν ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, σ" ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση του Προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων», το οποίο θα λάβει χώρα τέσσερις ημέρες πριν την τελετή έναρξης, δηλαδή μεταξύ 20 & 24 Ιουνίου 2011. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος 10.000 αθλητές και συνοδοί των διεθνών αποστολών θα φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της Ελλάδος, εκ των οποίων 1.200 θα φιλοξενηθούν στα Ιόνια Νησιά.



Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα θα:



· προσφέρει τη δυνατότητα στις διεθνείς αποστολές να ζήσουν από κοντά τους Έλληνες και να απολαύσουν τη ζεστή τους φιλοξενία,

· οργανώσει μια πολιτισμική ανταλλαγή που θα εμπλουτίσει τη ζωή όλων των εμπλεκομένων,

· προσφέρει στις διεθνείς αποστολές ικανοποιητικό χρόνο για ξεκούραση και εγκλιματισμό,

· δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να προπονηθούν, πριν τους Αγώνες, στα αθλήματά τους,

· ενθαρρύνει τους κατοίκους κάθε περιοχής να συνυπάρξουν διαδραστικά με τις διεθνείς αποστολές που θα συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες, και θα

· προωθήσει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το κίνημα των Special Olympics και θα αναδείξει άλλη μια πλευρά της έμπρακτης συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συσταθούν οι Τοπικές Οργανωτικές Επιτροπές σε κάθε Νομό προκειμένου να επιληφθούν των θεμάτων που αφορούν στη διοργάνωση του όλου εγχειρήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βόσδου μίλησε για τη σημασία των Special Olympics, χαρακτηρίζοντας τους αγώνες αυτούς «μάθημα ζωής» και κάλεσε όλους τους φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επαναληφθεί, η μεγάλη επιτυχία του 2004. Διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Πολιτείας, με στόχο την πετυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος στους νομούς των Ιονίων Νησιών .

Χανιά: "Ανθεί" ο θρησκευτικός τουρισμός

H ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδίοικησης Χανίων που θέλει να προβάλει και να αξιοποιήσει ένα ανυπολόγιστης αξίας θησαυρό με τις εκατοντάδες εκκλησίες - πάνω από 300 είναι βυζαντινές - ξωκκλήσια και σημαντικά μοναστήρια που βρίσκονται διασκορπισμένα στο νομό.

Στους χώρους αυτούς ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μοναδικές στιγμές θρησκευτικού τουρισμού ή να θαυμάσει από κοντά τη βυζαντινή τέχνη και τη θρησκευτική αρχιτεκτονική. Θαυμάσιες εκκλησίες με εξαιρετικές τοιχογραφίες από κορυφαίους βυζαντινούς αγιογράφους, όπως για παράδειγμα του Ιωάννη Παγωμένου, καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα αυτού του τόπου.

Ο επισκέπτης μπορεί εκτός άλλων να θαυμάσει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στους Κομιτάδες Σφακίων (1314), τον Άγιο Νικόλαο στη Μονή Σελίνου (1315), τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στα Καβαλαριανά Κανδάνου (1328), τη Μητέρα του Θεού στο Κακοδίκι Σελίνου (1332), την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Κυριακοσέλια, τη Ροτόντα στην Επισκοπή Κισάμου, τη Μητέρα του Θεού στο Στύλο (12ου αιώνα), τη βασιλική από την πρώτη βυζαντινή περίοδο στη Σούγια και πολλές άλλες.

Στην περιοχή των Χανίων βρίσκονται και πολλά σπουδαία μοναστήρια με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Μερικά από αυτά είναι η Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων και το Γουβερνέτο στο Ακρωτήρι, η Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας κοντά στο Ελαφονήσι, το γυναικείο μοναστήρι της Χρυσοπηγής στο δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι των καλογραιών στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Πολλά από τα μοναστήρια αυτά, αναπτύσσουν και έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς παράγουν αρίστης ποιότητας προϊόντα όπως λάδι και κρασί.

"Τσιτσάνεια 2009":

Επιλέχθηκαν τα 15 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού



Θεσμός έχουν γίνει πλέον οι εκδηλώσεις "Τσιτσάνεια" για το νομό Τρικάλων- και όχι μόνο- καθώς φέτος θα διεξαχθεί ο 11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λαϊκού Τραγουδιού, στις 29 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, με καλεσμένη ερμηνεύτρια τη Μαριώ.

M' αυτό το διαγωνισμό ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες σε νέους δημιουργούς για να αναδείξουν το ταλέντο τους στο χώρο της μουσικής, εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες μουσικοί, οι οποίοι ασχολούνται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού.

Μάλιστα, πρόσφατα, στο Περτούλι Τρικάλων συνήλθε η προκριματική επιτροπή του 11ου Πανελληνίου Λαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού "Τσιτσάνεια 2009", που επέλεξε και τα 15 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Η επιτροπή, που αποτελείται από τους Φίλιππο Γράψα (στιχουργό), Κώστα Γανωσέλη (συνθέτη), Αναστασία Μουτσάτσου (ερμηνεύτρια), Δημήτριο Καρβούνη (Διευθυντή Μουσικού Ωδείου) και Αναστασία Κασιώλα (Διευθύντρια Μουσικού Ωδείου), επέλεξε 15 από τα συνολικά 50 τραγούδια, τα οποία θα συμμετάσχουν και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Τα 15 τραγούδια είναι τα εξής: "της αγάπης μαχαιριά", "θάλασσα - θάλασσα", "παζάρεψα τη νιότη μου", "της ομορφιάς το μυστικό", "χόρευα νύχτα ζεμπεκιά", "Αχ! έρωτα άστραψες", "φεγγάρι απόψε να φανείς", "τη σιωπή σου κάνω λόγια", "τα καλύτερα τραγούδια", "το μαύρο φουστάνι", "μίλησες με τη σιωπή σου", "πες μου και συ φεγγάρι μου", "αν κοιτάξω τις σελίδες", "όλα καλά" και "είσαι πρωινό Πρωτομαγιάς".

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα τραγούδια θα εκτελούνται από ορχήστρα που θα συγκροτηθεί από τον αγωνοθέτη. Η ενορχήστρωση και οι απαιτούμενες δοκιμές θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με βάση πρόγραμμα, που θα γίνει με ευθύνη του ενορχηστρωτή, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τους διαγωνιζόμενους.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά τη συνεργασία ορχήστρας-διαγωνιζόμενων, τελεσίδικη λύση δίνει ο αγωνοθέτης.

Από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς

θα καλύπτονται οι δαπάνες σε περίπτωση εφαρμογής μεθόδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που υπεγράφη την Τρίτη και το οποίο προβλέπει επίσης τη χορήγηση άδειας μητρότητας και σε παρένθετες μητέρες.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και το έστειλε για συνυπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα καλύπτονται οι δαπάνες για προκαταρκτικές εξετάσεις, φάρμακα, κλινικές και εργαστηριακές πράξεις, επίδομα-βοήθημα τοκετού και επίδομα κυοφορίας

Επίσης, προβλέπεται η χορήγηση άδειας μητρότητας και στις δυο γυναίκες (μητέρα και παρένθετη), καθώς και η χορήγηση ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας.

Στο Διάταγμα προβλέπεται ότι για τους οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους η εφαρμογή μεθόδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα γίνεται δωρεάν στα κρατικά νοσοκομεία.

8 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ

8 χρόνια συμπληρώνονται φέτος τον Σεπτέμβριο από τότε που ο Στέλιος Καζαντζίδης έφυγε από κοντά μας. Στις 18 και 23 Σεπτεμβρίου η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Γλυκερία και ο Πασχάλης Τερζής θα τραγουδήσουν για τον ‘’Μεγάλο Έλληνα’’…

Η πρώτη συναυλία στις 18 Σεπτεμβρίου θα δοθεί στην Αθήνα και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ θα ακολουθήσει αυτή της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Έξι κορυφαίοι ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού τιμούν την μνήμη του μεγαλύτερου λαϊκού βάρδου του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, σε μία μουσική παράσταση που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Kiefer Sutherland

Η υπόθεση έκλεισε. Οι κατηγορίες για επίθεση του ηθοποιού Kiefer Sutherland κατά του σχεδιαστή μόδας Jack McCollough, αποσύρθηκαν.

Σύμφωνα με τον Δημόσιο Κατήγορο της Νέας Υόρκης, ο Sutherland, αποδείχθηκε “καθαρός”, καθώς δεν είχε παραβιάσει την αναστολή του, ενώ δήλωσε “Μετά από πολύωρη έρευνα, αποφασίσαμε να μην ασκήσουμε ποινική δίωξη”.

Πριν λίγο καιρό ο Kiefer Sutherland και ο Jack McCollough είχαν έρθει στα χέρια, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του σχεδιαστή, ο ηθοποιός του είχε ρίξει μπουνιά... και γι αυτό το λόγο φτάσανε στα δικαστήρια.

Ωστόσο και οι δύο άντρες, δήλωσαν πως έλυσαν τις διαφορές τους και θα τα «βρουν» μακριά από τα δικαστήρια.

Οικονομική βοήθεια

προς τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε μια προσπάθεια να μην μετακινηθούν σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ οι κινηματογραφικοί παραγωγοί.

"Θέλουμε να στηρίξουμε τους μακιγιέρ, τους προμηθευτές και τις αμέτρητες μικρές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για να πετύχουν, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους Καλιφορνέζους", τόνισε ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 25 προγραμματισμένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ανάμεσα τους οι Naked Gun 4, Beverly Hills Chihuahua 2 και Second Wives Club που θα έχουν έκπτωση 67,5 εκατομμύρια δολάρια στους φόρους, αν η παραγωγή τους παραμείνει στην πολιτεία.

Το πρόγραμμα απαλλαγής φόρων για την Καλιφόρνια εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το Φεβρουάριο.

Από το 2003 ο αριθμός των κινηματογραφικών παραγωγών στο Λος Άντζελες έχει μειωθεί κατά 50%, εξαιτίας του γεγονότος ότι άλλες πολιτείες όπως η Λουιζιάνα, το Νέο Μεξικό και η Αριζόνα μείωσαν τη φορολογία για να δελεάσουν τους κινηματογραφικούς παραγωγούς.

Ένα μικρό πιστόλι

που άνηκε στον Τζον Ντίλινγκερ πουλήθηκε έναντι 95.600 δολαρίων διπλάσια τιμή από τις αρχικές εκτιμήσεις--σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auction Galleries στο Ντάλας.

Το πιστόλι, ένα Remington .41 Double Derringer είχε κρυμμένο ο κακοποιός στην κάλτσα του όταν συνελήφθη στο Τουσόν της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 1934. Ο σερίφης της πόλης το παρέδωσε σε ένα σωφρονιστικό υπάλληλο και το όπλο παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 1959. Αυτός που το αγόρασε τότε, αποφάσισε να το πουλήσει επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Ντίλινγκερ, από τους πλέον διαβόητους ληστές τραπεζών στις ΗΠΑ σκοτώθηκε από πυρά πρακτόρων του FBI στο Σικάγο τον Ιούλιο του 1934 σε ηλικία 31 ετών.

Τουλάχιστον πέντε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές ταινίες με θέμα τη ζωή του έχουν γυριστεί με τελευταία την ταινία "Δημόσιος Κίνδυνος" στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ.

ΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ...ΔΥΣΚΟΛΑ.!

Το διαζύγιο και η χηρεία λόγω θανάτου έχουν μια μακροπρόθεσμη ζημιογόνα επίπτωση στην ψυχική και σωματική υγεία, που ακόμα κι ένας επόμενος γάμος δεν μπορεί πλήρως να σβήσει, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη του πανεπιστημίου του Σικάγο, υπό τη δρα Λίντα Γουέιτ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό υγείας και κοινωνικής συμπεριφοράς "Journal of Health and Social Behaviour", σύμφωνα με το ΒΒC και το Live Science, αφορούσε 8.652 άτομα ηλικίας 51 έως 61 ετών, εκ των οποίων το 20% ξαναπαντρεμένοι, το 22% διαζευγμένοι ή χήροι αλλά όχι ξαναπαντρεμένοι και το 4%...αιώνια εργένηδες.

Η έρευνα διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι χωρισμένοι έχουν 20% κατά μέσο όρο περισσότερες χρόνιες ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιά ή διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Το ποσοστό πέφτει απλώς στο 12% για όσους ξαναπαντρεύονται, αλλά η "ψαλίδα" παραμένει.

Όσοι δεν παντρεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν 12% περισσότερα προβλήματα κινητικότητας, όπως βαδίσματος ή ανεβάσματος μιας σκάλας, σε σχέση με τους παντρεμένους. Οι μη παντρεμένοι ήσαν επίσης 13% πιθανότερο να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης σε σχέση με τους παντρεμένους.

5 ΓΑΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ...ΔΙΑΖΥΓΙΑ...

Παντρεύτηκε πέντε άντρες χωρίς να πάρει ούτε ένα διαζύγιο! Η Emily Horne, η οποία έχει πει "δέχομαι" σε πρόταση γάμου πέντε φορές, μετά από χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με το δικαστήριο. Ποινή φυλάκισης με αναστολή εκδόθηκε στο πρώην μοντέλο, με την κατηγορία της διγαμίας, από το βρετανικό δικαστήριο.

Η 30χρονη καλλονή, η οποία είχε παίξει και σε ταινία πορνό, το 1995 παντρεύτηκε τον Paul Rigby και τον Sean Cunningham, το 1999 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον James Matthew, ενώ το 2002 παντρεύτηκε τον James Matthew. Φυσικά, σε κάθε γάμο η Horne, χρησιμοποιούσε διαφορετικό όνομα, ώστε να μην μπορέσουν να την βρουν.

Ο πέμπτος της άντρας είναι ο Ashley Baker, τον οποίο και άφησε “κάγκελο” όταν στο ταξίδι του μέλιτος του ανακοίνωσε ότι είναι ήδη παντρεμένη! Πάντως, από τι φαίνεται δεν το πήρε και πολύ στραβά καθώς εμφανίστηκε μαζί της στο δικαστήριο.

Ο Δικαστής Mushtaq Khokhar, περιγράφει το πρώην μοντέλο ως μια γυναίκα που εκμεταλλεύεται τους άντρες και υπονομεύει το θεσμό του γάμου”, ενώ συμπλήρωσε πως αποφάσισε να μην την “κλείσει” στη φυλακή, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες που ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή για διαταραγμένη προσωπικότητα, έχει κάνει προόδους.

Να σημειώσουμε ότι η 10μηνη ποινή φυλάκισης που είχε οριστεί στην Horne, έχει ανασταλεί, καθώς παραδέχτηκε την διγαμία, σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία.

Kαθιέρωση της υποχρέωσης της πολιτείας να αποζημιώνει τα θύματα εγκληματικών πράξεων,

εισάγεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

Όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Δένδιας, το κράτος θα σπεύδει να αποζημιώσει ένα θύμα βίας προς το παρόν για περιουσιακή ζημιά που υπέστη σε τρεις περιπτώσεις: αν ο δράστης δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την αποζημίωση του θύματος, αν δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη και αν ο δράστης δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά λόγω π.χ. παραγραφής ή ακαταλόγιστου.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι το όλο νομοθέτημα στηρίζεται σε απόφαση της ΕΕ και κοινοτική οδηγία του 2004 και προβλέπει τη σύσταση δύο επιτροπών. Η πρώτη, η «Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης», θα αποφαίνεται για τη συνδρομή των προϋποθέσεων και το ύψος της αποζημίωσης. Η δεύτερη, η «Ελληνική Αρχή Συνδρομής για την αποζημίωση θυμάτων εγκλημάτων βίας», θα αποτελεί υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό τη διασυνοριακή συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών με τα διάφορα κράτη για την εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Δένδιας είπε, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτού, ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται αποζημίωση για ηθική βλάβη, αλλά μόνον για την περιουσιακή ζημία, ενώ και από αυτήν θα αφαιρείται κάθε ποσό που καταβλήθηκε από το Δημόσιο για τη νοσηλεία του θύματος, καθώς και κάθε ποσό που εισέπραξε το θύμα από το δράστη, την κοινωνική ασφάλιση ή άλλη πηγή.

Η μόνη πλευρά από την οποία εκφράστηκαν αντιρρήσεις ήταν από το ΚΚΕ και την κα Βέρα Νικολαΐδου, η οποία έκρινε ότι το νομοθέτημα εντάσσεται στο πλαίσιο της «τρομολαγνείας», ενώ υποστήριξε ότι οι μόνοι που θα αποζημιώνονται «θα είναι οι βιομήχανοι που πέφτουν θύματα απαγωγής, ή οι τράπεζες όταν ληστεύονται».

Και τις δύο ενδεικτικές περιπτώσεις τις απέκλεισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας, πέραν αυτού, ότι για το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα ληφθεί υπόψη και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ
















































Συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο και την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη Ελένη Γιαμαρέλου, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλή.

Την ίδια ημέρα, δεύτερο σοβαρό κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για 42χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.

To εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης βρίσκεται στα χέρια της εθνικής επιτροπής πανδημίας και την Παρασκευή θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό και στην πολιτική ηγεσία, όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα παραλάβουν και θα καλυφθούν οι ανάγκες όλου του πληθυσμού.

"Στο χρόνο που έχει οριστεί, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εφοδιαστούν με την πρώτη μεγάλη δόση. Έχει προβλεφθεί ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός αλλά και οι κάτοικοι της χώρας" δήλωσε ο υπουργός.

Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η παρακολούθηση του θέματος είναι σε καλό δρόμο, σε συνεργασία και με το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο συμβουλεύει την πολιτεία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά τη ζωή μας, χωρίς ανησυχία», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρότητας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει πάρει τα διεθνή εύσημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κινούμαστε με διαφάνεια και αλήθεια, είπε ο υπουργός και εξέφρασε την απορία του γιατί μετά από τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ "ανακάλυψε" το θέμα αυτό.

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών

To πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών κατοικιών στη χώρα μας παρουσίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Οπως ανέφερε ο υπουργός, το πρόγραμμα αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο από όσα έχει παρουσιάσει το υπουργείο ως τώρα. Όχι μόνο επειδή αφορά περισσότερους πολίτες, αλλά και επειδή τα σπίτια στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο ποσοστό, περίπου το 32%, της συνολικής τελικής ζήτησης ενέργειας. Όσον αφορά δε τη θέρμανση, στα νοικοκυριά καταναλώνεται το 60% της τελικής ζήτησης ενέργειας.

Το πρόγραμμα αφορά όλα τα κτίρια κατοικίας που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, διότι από τότε άρχισαν να ισχύουν οι διατάξεις του νέου κανονισμού για την θερμομόνωση. Όμως, επειδή είναι πρακτικώς αδύνατο να επαρκέσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, λόγω των περιορισμών που τίθενται από την Ε.Ε., η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα: Σε κάποια κτίρια θα υπάρχει οικονομική επιχορήγηση δράσεων, ενώ σε κάποια άλλα θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ...ΣΕΞ

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, για την οποία χρησιμοποιήθηκε δείγμα 800 γυναικών, δείχνουν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως μέτρια ποσότητα κόκκινου κρασιού απολάμβαναν περισσότερο το σεξ από εκείνες που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα άλλων αλκοολούχων ποτών αλλά και από εκείνες που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 ως 50 ετών, οι οποίες είχαν φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας κατανάλωναν καθημερινά ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, τα μέλη της δεύτερης κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες άλλων αλκοολούχων ποτών ενώ οι γυναίκες της τρίτης ομάδας δεν κατανάλωναν αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ζητήθηκε από τις γυναίκες να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της σεξουαλικής λειτουργίας. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι σαφώς καλύτερα ήταν τα "αποτελέσματα" των γυναικών της πρώτης ομάδας, σε σχέση με της δεύτερης, αλλά και της δεύτερης σε σχέση με της τρίτης ομάδας.

"Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, αυτή υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού και της καλύτερης σεξουαλικής λειτουργίας" δηλώνουν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς τα δύο (σεξουαλική λειτουργία - κόκκινο κρασί) συνδέονται, ωστόσο εκφράζονται διάφορες θεωρίες. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκουμε στο κόκκινο κρασί έχουν ευεργετική επίδραση στα αιμοσφαίρια. Αυτό προκαλεί καλύτερη κυκλοφορία του αίματος πράγμα που βοηθά την καλύτερη αιμάτωση σημαντικών για τη σεξουαλική λειτουργία οργάνων.

ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ...ΒΑΛΙΤΣΑ,!!!






























Οι αεροπορικές εταιρείες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης χάνουν καθημερινά περί τις 10.000 αποσκευές,ανακοίνωσε ο Επίτροπος για τις Μεταφορέςς της ΕΕ, δίνοντας στην δημοσιότητα την πρώτη έκθεση της ΕΕ σχετικά με τις απώλειες αποσκευών στα αεροδρόμια της Ευρώπης.

"Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, έφθασαν με καθυστέρηση περί τα 4,6 εκατομμύρια αποσκευές.Για κάθε χίλιους επιβάτες χάθηκαν 13 αποσκευές τον χειμώνα 2008-2009",δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Αντόνιο Ταγιάνι.Αυτό σημαίνει ότι,κατά μέσο όρο, ένας σε κάθε 64 επιβάτες αεροπορικών εταιριών δεν μπορεί να βρεί την αποσκευή του κατά την άφιξή του σε αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις με ανταπόκριση επιτείνουν ιδιαίτερα το πρόβλημα με περίπου τις μισές από όλες τις αποσκευές που χάνονται να καθυστερούν μεταξύ των πτήσεων. Oι περισσότερες από τις αποσκευές βρίσκονται και επιστρέφονται στους κατόχους τους μέσα σε 48 ώρες, ωστόσο ένα ποσοστό 15% η επιστρέφει με καθυστέρηση ή χάνεται οριστικά.

Τα στοιχεία είναι καλύτερα από το 2007,αλλά η κατάσταση συνεχίζει να είναι "απαράδεκτη και ιδιαίτερα ανησυχητική",τόνισε ο Ταγιάνι και πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσει νέους κανονισμούς για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις αεροπορικές εταιρείες.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Σουηδός υπουργός εξωτερικών Κάρλ Μπίλντ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ - ΠΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά, ο προεδρεύων του Συμβουλίου αφού αναγνώρισε πως η εκκρεμότητα της ονομασίας είναι ένα σημαντικό και πολύπλοκο θέμα, τόνισε ότι απαιτείται ένα πραγματικό πνεύμα συμβιβασμού από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές για την εξεύρεση λύσης.

Μια λύση, η οποία όπως είπε, θα είναι προς όφελος των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Κ. Μπίλντ, το θέμα της ονομασίας συνιστά βάρος για τις δύο πλευρές οι οποίες, όπως τόνισε, θα πρέπει να έχουν αντικειμενικό στόχο να προχωρήσουν σε λύση. "Αυτό το λέω έχοντας επίγνωση και με σεβασμό προς όλα τα πολύπλοκα ζητήματα, τις συγκινησιακού χαρακτήρα σχετικές πτυχές αλλά και τις αρχές που εμπλέκονται στο θέμα αυτό", κατέληξε ο Κ. Μπίλντ.

9-11 πμ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ























ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ 9-11 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ "ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ" , ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ...

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος























συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με την Πρόεδρο του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου.

Για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικης χρονιάς, ο υπουργός τόνισε:
"Αυτήν τη στιγμή μία τέτοια απόφαση δεν δικαιολογείται. Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, αν τα δεδομένα αλλάξουν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία διαρκή κινητικότητα των όποιων δεδομένων, όχι μόνο στη δική μας χώρα που σας είπα ότι είναι από τις καλύτερες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ως εκ τούτου, κάθε φορά οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα. Εμείς, σαν Υπουργείο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με ψυχραιμία, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό σενάριο. Γι’ αυτό ακριβώς και από την πρώτη στιγμή με τους παράγοντες του Υπουργείου εργαστήκαμε σκληρά, έχουμε εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε επίπεδο σχολείων και, από ‘κει και έπειτα, είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί".

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ Χ.Α.

Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.286,15 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,47%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 149,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 59 ενισχύθηκαν, 173 υποχώρησαν και 27 παρέμειναν αμετάβλητες.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα www.konstandaras.gr


Νέα Εγνατία – 28/7




















Μόνος του άραγε τις σκέφτεται και τις αποφασίζει τις δηλώσεις του και τις απαντήσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Αντώναρος; Όχι βέβαια. Εκτός κι αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση που ασχολείται με το επικοινωνιακό «προφίλ» του κυβερνώντος κόμματος και τον έχουν παρατήσει να βολοδέρνει μέχρι να αυτοαναφλεγεί.

Προφανώς γνωρίζουν και άλλοι τι πρόκειται να πει ο κ. Αντώναρος. Ποιοι; Και μέχρι ποίου σημείου; Μυστήριο. Πάντως προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο Αντώναρος μπορεί να αυτενεργήσει σε τέτοιο σημείο ώστε να λέει ότι « δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών» ακόμη και αν πρόκειται για τον Αλογοσκούφη ούτε ότι δεν σχολιάζει «παγίως τοποθετήσεις μεμονωμένων πολιτών».

Αποκλείεται να τις σκέφτεται και να τις λέει μόνος του τέτοιες προσβλητικές φράσεις, αγνοώντας ότι –ανεξάρτητα του τι μπορεί να συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος και τι «καταστάσεις» μπορεί να περιβάλλουν τον Αλογοσκούφη, το Βουλγαράκη, το Μανώλη ή τον Κοκκινούλη- εάν ο ίδιος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και κάνει όσα κάνει και λέει όσα λέει, ΔΕΝ θα το έκανε χωρίς Αλογοσκούφηδες, Μανώληδες, Κοκκινούληδες και άλλους πολλούς που … «παγίως δεν σχολιάζει».

Κάποιοι του τα λένε να τα πει. Κάποιοι του δίνουν κατευθύνσεις. Κάποιοι καθορίζουν το «γήπεδο». Κι αυτοί οι «κάποιοι» δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπ΄όψη τους ότι και στελέχη προσβάλλουν και το θεσμό του κυβερνητικού εκπροσώπου καταβιβάζουν αλλά και οι άνθρωποι αυτοί προς τους οποίους τόσο προσβλητικά, προκλητικά, απαράδεκτα απευθύνεται, « διαμηνύουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες εδώ και τώρα».

Πρόκειται για σαφώς «Ρουσοπούλειο» τακτική. Περιφρονητική. Που από την αρχή, παρέπεμπε σε Νεοδημοκρατική Μαρία Αντουανέτα. Για γραμμή του τύπου «Και ποιος είναι αυτός που θα τον σχολιάσει ολόκληρος κυβερνητικός εκπρόσωπος που έχει τόσο σοβαρά άλλα θέματα να σχολιάσει και δεν μπορεί να ασχολείται με …βουλευτάκους και …στελεχάκια».

Και ο κύριος Ρουσόπουλος, ένα γενικότερα καλός χειριστής της επικοινωνιακής στρατηγικής, γνώρισε ήδη την οργή και τη δύναμη τόσο των «βουλευτάκων» όσο και των « στελεχακίων» αλλά και του απλού ψηφοφόρου της Νέας Δημοκρατίας . Ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος , που ουδέποτε βέβαια επελέγη από την κυβέρνηση αλλά επειδή «ήταν εκεί», τον άφησαν για να μην …τρέχουν να ψάχνουν, δεν θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της αλαζονείας του.

Ο Καραμανλής όμως θα έρθει. Και μπορεί ο ίδιος να τρέχει από ΙΚΑ σε ΙΚΑ προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, έρχεται όμως μια «κοτσάνα» του Αντώναρου και μηδενίζει όλες του τις προσπάθειες.

επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, προκαλώντας οργή στα στελέχη.
Με την επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και τον γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη, τα 16 στελέχη της ΝΔ στη Λάρισα -μεταξύ των οποίων και ο αγροτοσυνδικαλιστής Αθ.Κοκκινούλης- προειδοποιούν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που ενόχλησαν.
Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση των «16», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε αφ' ενός ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη επιστολής, αφ' ετέρου ότι παγίως δεν σχολιάζει τοποθετήσεις «μεμονωμένων πολιτών».
Η δήλωση Αντώναρου προκάλεσε την οργή των 16 «γαλάζιων» στελεχών και όχι μόνο.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη εσωκομματικές διεργασίες και σε άλλες νομαρχιακές, και υπάρχουν σκέψεις το παράδειγμα των λαρισαίων νεοδημοκρατών να το ακολουθήσουν και άλλα «γαλάζια» στελέχη από πολλούς νομούς.
Ο κ. Κοκκινούλης, δε, δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ότι εάν ο κ. Αντώναρος «δεν πήρε τώρα το μήνυμα, θα το πάρει σε λίγες ημέρες, όταν θα ακολουθήσει νέο κύμα επιστολών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εάν η τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου απηχεί τις απόψεις του Κ.Καραμανλή, «τότε πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννης Βαρβαρούσης δήλωσε: «Είμαστε 'μεμονωμένοι πολίτες' εμείς που εκλεγόμαστε από φορείς, αγροτικές οργανώσεις, επαγγελματικούς συλλόγους, τεχνικά επιμελητήρια. Εμείς δεν απειλήσαμε τον Κ.Καραμανλή. Χτυπήσαμε όχι καμπανάκι, αλλά καμπανάρα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Μέτρο 1.3.2

“Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων”

Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο μέτρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» που εντάσσεται στον Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.metro132.gr και θα οριστικοποιείται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με την ταυτόχρονη υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας.
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 για τη κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις κατά τόπους Δ/νσεις Γεωργίας των Ν.Α.
Το Μέτρο, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων Ευρώ, αφορά στη στήριξη παραγωγών που θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεών τους στα συστήματα της Βιολογικής παραγωγής, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική παραγωγή (AGRO 2) και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος(AGRO3).
Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μέσα από την παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές ως προς τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων καθώς και η στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών με την επίτευξη προστιθέμενης αξίας για τα πρωτογενή γεωργικά προϊόντα και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάθεσής τους στην αγορά.
Το μέγιστο ετήσιο χορηγούμενο ποσό ανά εκμετάλλευση ανέρχεται σε 3.000 Ευρώ επί πέντε χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γεωργοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα εντάξουν τις εκμεταλλεύσεις τους στα παραπάνω συστήματα ποιότητας του ΟΠΕΓΕΠ, υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) και ελάχιστη απαιτούμενη εργασία/εκμετάλλευση 0,5 ΜΑΕ για μεμονωμένους δικαιούχους και 0,25 ΜΑΕ για δικαιούχους-μέλη ομάδων παραγωγών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
2351-351-311 (κ. Νικολάου Μιλτιάδης) και 2351-351-114 (κ. Θεοδωρίδου Σοφία)

Ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση των αγροτών στο αγρόκτημα της Κατερίνης

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση του έργου αγροτική οδοποιία στο Δήμο Κατερίνης


Ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των αγροτών της Κατερίνης στις καλλιέργειές τους διασφαλίζει το έργο της διαμόρφωσης του αγροτικού δρόμου που βρίσκεται κάτω από τον κόμβο Κ-13, προϋπολογισμού 177.467 ευρώ, στο οποίο προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, μετά και την εργολαβική σύμβαση που υπέγραψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, καθώς η συγκεκριμένη αγροτική οδός συνδέει τον αστικό ιστό της πόλης με τις αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται κάτω από την εθνική οδό προς την παραλιακή ζώνη. Να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί μια σημαντική αρτηρία του αγροτικού οδικού δικτύου της Κατερίνης που συνδέεται και με τον δρόμο προς την Ολυμπιακή Ακτή.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση θα γίνει στην αγροτική περιοχή του Δήμου Κατερίνης από το εργοστάσιο λιπασμάτων της Βιοζωκάτ προς τη θέση Βουλίκια, σε δρόμο μήκους 2.250 μ. καθώς και στο τμήμα του δρόμου από το νότιο κόμβο της Κατερίνης προς τον υπάρχοντα παράπλευρο δρόμο, σε μήκος 250μ. Στις εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνεται η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, ο καθαρισμός των υπαρχόντων τάφρων απορροής των υδάτων και των οχετών καθώς και η κατασκευή ρείθρων απορροής των ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η τοποθέτηση σε επικίνδυνες θέσεις στηθαίων ασφαλείας και προειδοποιητικών πινακίδων, ενώ θα γίνει και διαγράμμιση.

Και αυτό το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αγροτικών υποδομών της Πιερίας που υλοποιεί η Νομαρχία Πιερίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας των παραγωγών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης που υπέγραψε ο κιθαρίστας-θρύλος της ροκ Τζίμι Χέντριξ, αξίας 1 δολαρίου, κασέτες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου που έστειλε η Μαντόνα στον πρώην σωματοφύλακά της, είναι μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα αστέρων της μουσικής που δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο χθες.

Μεταξύ των 450 κομματιών, που διατέθηκαν προς πώληση από την δικτυακό τόπο www.gottahaverockandroll.com, περιλαμβάνονται αντικείμενα που ανήκουν στους Τζον Λένον, Έλβις Πρίσλεϊ, Μπομπ Ντύλαν, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόλινγκ Στόουνς, Έμινεμ. Η δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου.

Το πρώτο, γνωστό, συμβόλαιο του Χέντριξ για ένα δολάριο, χρονολογείται από τις 15 Οκτωβρίου 1965 και αναμένεται να πιάσει 25.000 δολάρια στη δημοπρασία, τονίζουν οι διοργανωτές της. Υπογράφηκε από τον Χέντριξ για λογαριασμό της εταιρείας ΡΡΧ Enterpises της Νέας Υόρκης, με την οποία ο καλλιτέχνης υποχρεούτο να ηχογραφεί και να δίνει παραστάσεις για λογαριασμό της για τρία χρόνια. Επίσης του δίνει το δικαίωμα να εισπράττει το 1% από τα κέρδη επί των πωλήσεων των ηχογραφήσεών του.

Δύο κασέτες, που περιλαμβάνουν 17 ερωτικά μηνύματα που άφησε η Μαντόνα μεταξύ του 1992-93 στον τηλεφωνητή του σωματοφύλακα Τζέιμς Ολμπράιτ-που αργότερα έγινε ο εραστής της-αναμένεται να πιάσουν 30 έως 40.000 δολάρια. Ενώ ένα ερωτικό βίντεο που έστειλε στον Ολμπράιτ, αναμένεται να φέρει κέρδη 12 έως 14.000 δολαρίων. Επίσης θα δημοπρατηθούν αντίτυπα από ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Ολμπράιτ στη Μαντόνα με φαξ.

Επίσης θα δημοπρατηθούν οι αυθεντικές σημειώσεις του 1962 με τους στίχους του τραγουδιού «Μία δυνατή βροχή θα πέσει» (A hard rain’s a-gonna fall) του Μπομπ Ντίλαν, σακάκια που φόρεσαν οι Τζον Λένον, Μικ Τζάγκερ, όπως και τα ρούχα που είχε φορέσει ο ράπερ Εμινέμ στην παρωδία του του Μάικλ Τζάκσον στο βίντεο του τραγουδιού του «Just Lose it»

ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Οι «γνωστές» απουσίες των Στολτίδη, Τοροσίδη και Ντάρμπισιρ θα είναι και οι... μοναδικές στην αποστολή του Ολυμπιακού που ΣΗΜΕΡΑ το πρωί αναχωρισε για τη Μπρατισλάβα εν όψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Σλόβαν για τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Το πρώτο βήμα πρόκρισης θα επιχειρήσει απόψε (21.00 Νοva1) ο Παναθηναϊκός στην Πράγα με αντίπαλο την Σπάρτα.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά τα λημέρια της αντιπάλου τους στον Γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού με την ομάδα από την Τσεχία είχαν αγωνιστεί και πέρσι. Ο Παναθηναϊκός στο αντίστοιχο ματς της περασμένης σεζόν, είχε επικρατήσει με σκορ 2-1.

ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε γραφεία πολιτικών κομμάτων

Μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο της κυρίας Δήμητρας Αράπογλου - Διαμαντή, βουλευτού του ΛΑΟΣ, που σημειώθηκε το βράδυ στο Κουκάκι, μέσα σε μισή ώρα, από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 3.30, εκδηλώθηκαν άλλες επτά επιθέσεις με μολότοφ και γκαζάκια σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Αναλυτικότερα, οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν από την οδό Μπέλες 16-18 στο Κουκάκι, όπου άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ στα γραφεία της ΝΔ.

Ακολούθησαν επιθέσεις με:

-Μολότοφ στη διασταύρωση Σπύρου Πάτση και Ορφέως στο Βοτανικό, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

-Μολότοφ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 21 στη Δραπετσώνα, στα γραφεία της ΝΔ.

Μολότοφ στη διασταύρωση Αγίου Δημητρίου και Θεσσαλονίκης στα Καμίνια, στα γραφεία της ΝΔ.

- Γκαζάκια στην οδό Ιωαννίνων 8 στο Χαλάνδρι, στα γραφεία της ΝΔ.

-Ένα γκαζάκι στην οδό Αγίας Λαύρας 71 στο Γουδί, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

-Γκαζάκια στην οδό Πλαστήρα 106 στους Αγίους Αναργύρους, στα γραφεία του ΛΑΟΣ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Π.Ο.Υ.: 816 θάνατοι σε 134.503 κρούσματα της νέας γρίπης

Η νέα γρίπη Α έχει προκαλέσει 816 θανάτους, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές αναλύσεις, σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στην βόρεια και στη νότια Αμερική, οι οποίες είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στον κόσμο, έχουν καταγραφεί 707 θάνατοι, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ.

Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έχουν σημειωθεί 74 θάνατοι, ενώ στην περιοχή της Ευρώπης έχουν επιβεβαιωθεί 34 θάνατοι εξαιτίας της νέας γρίπης Α. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ένας θάνατος σημειώθηκε και στα ανατολικά της λεκάνης της Μεσογείου. Κανένα θύμα της νέας γρίπης Α δεν έχει καταγραφεί από τον ΠΟΥ στην Αφρική.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων του ιού Η1Ν1 ανέρχεται στις 134.503.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των δεδομένων βρίσκεται πολύ πιο κάτω από την πραγματικότητα, αφού στις χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τη νέα γρίπη Α δεν είναι δυνατό να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των ασθενών και των θυμάτων του ιού.

Εξάπλωση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η νέα γρίπη εμφανίζεται να εξαπλώνεται ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα 20 τέτοιες χώρες ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα.

Στη λίστα των χωρών αυτών περιλαμβάνονται δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί όπως οι Σευχέλες, το St. Kitts και Nevis, το Μπελίζ, το γαλλικό Reunion Island αλλά και η Τόνγκα η αμερικανική Σαμόα, τα νησιά του Σολωμόντα κ.α.

Ο ιός έχει επίσης εξαπλωθεί σε περιοχές όπως το Μπουτάν στα Ιμαλάια, η Ανδόρα αλλά και περιοχές που ταλανίζονται από συγκρούσεις, με φτωχές υποδομές υγείας όπως το Αφγανιστάν και το Σουδάν.