PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ......

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ....

Διότι όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, τους αρέσει πάρα πολύ!!



ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑ...

Η Χρύσα Δρακάκη άφησε για λίγο τις σέξι φωτογραφήσεις και το μόντελινγκ και έγινε dj!

η Χρύσα έπαιξε μουσική σε γνωστό club της Αθήνας και οι θαμώνες του μαγαζιού κουνήθηκαν στις μουσικές της επιλογές! Όμως το κορίτσι είχε ένα «ατύχημα»! Μία σέξι αποκάλυψη! Μετά το τέλος της δουλειάς της η Χρύσα πόζαρε όλο σκέρτσο και νάζι με την φίλη της Ευγενία Γκιζέλη στον φωτογραφικό φακό του gossip-tv.gr. Όμως, η Χρύσα δεν πρόσεξε πώς έκατσε στο πεζούλι και είχε ένα «ατυχηματάκι»! Φάνηκε το λευκό της εσώρουχο! Ε, και αυτή λευκό εσώρουχο έβαλε από τη στιγμή που επέλεξε να φορέσει μαύρο σέξι φορεματάκι; Πάντως, αν και είχε «ατύχημα» δεν έπαψε λεπτό να χαμογελά! Βρε, λέτε να μην το πήρε είδηση;

Τρομάξαμε να την γνωρίσουμε! Αλλά τελικά… πέσαμε μέσα! Ήταν η Άξια Ανδρεαδάκη

Ο χρόνος την άλλαξε… και μάλιστα πολύ! Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το sexy μοντέλο φιγουράριζε στα πρωτοσέλιδα των ανδρικών περιοδικών σε σχεδόν γυμνές φωτογραφήσεις και σε πόζες… «φωτιά»! Τώρα, η Άξια Ανδρεαδάκη φαίνεται ότι έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της με αποτέλεσμα -και- οι σωματικές αλλαγές πάνω της να είναι εμφανείς. Με παραπάνω κιλά, που όμως έχουν κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο σώμα της, το μοντέλο φαίνεται να έχει αφεθεί και να απολαμβάνει όσα της στέρησε το modeling και οι εξαντλητικές δίαιτες. Πιο ώριμη και ήρεμη από ποτέ, η Άξια φαίνεται ότι έχει βάλει τη ζωή της σε άλλο πρόγραμμα που δείχνει να απολαμβάνει.

ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗ..

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται η Βουλγαρία με το 46% των πολιτών δεν έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο


ενώ ουραγός είναι η Ρουμανία με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 54%.



Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat τουλάχιστον το 45% των Ελλήνων δεν έχει σερφάρει ποτέ στο internet, ενώ η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα από το τέλος στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλύτερα ποσοστά έχουν η Κύπρος και η Πορτογαλίθα με τα ποσοστά να βρίσκονται στο 41%, ενώ τις πρωτιές έχουν η Σουηδία με ποσοστό 5%, ενώ η Δανία και η Ολλανδία συγκεντρώνουν ποσοστό 7%.

Τα ποσοστά της Ελλάδας δείχνουν ότι η χώρα έχει χάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια στην διείσδυση της διαδικτυακής πρόσβασης. Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.

Η υπέρλαμπρη σύζυγος πρώην υπουργού και μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ έχει στην κυριολεξία φεσώσει όλο τον κόσμο.



Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του BriefingNews για τις αγωγές που έκαναν γνωστή στυλίστρια και κοσμηματοπώλης στην κυρία υπουργού, στην επιφάνεια ήρθε τώρα και μια νέα αγωγή που έκανε γνωστός οίκος διοργάνωσης δεξιώσεων ζητώντας από την ξιπασμένη κυρία χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες που της πρόσφεραν τα τελευταία χρόνια χωρίς να πάρουν τα χρήματά τους. Η κυρία υπουργού συνήθιζε λόγω της αγάπης της στις εκδηλώσεις και στις δημόσιες σχέσεις ακόμη και με πρόσωπα του εξωτερικού, να διοργανώνει γκαλά με καλεσμένους από την εγχώρια και εισαγώμενη show biz. Σύμφωνα με το briefingnews ,τουλάχιστον μία με δύο φορές το μήνα ζητούσε από την συγκεκριμένη εταιρεία την διοργάνωση εκδηλώσεων στα πιο ακριβά ξενοδοχεία με πανάκριβα μενού και καλλιτέχνες που έφερνε από το εξωτερικό για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της.

Φρόντιζε μάλιστα οι καλεσμένοι της να μεταφερθούν με λιμουζίνες και να φιλοξενηθούν σε επίσης ακριβές σουίτες. Όλα αυτά που κόστιζαν περιουσίες η συγκεκριμένη εταιρεία που διοργάνωνε τις δεξιώσεις ευελπιστούσε ότι θα τα πληρωθεί.Η κυρία υπουργού όμως αφού τους έδινε κάποια χρήματα έναντι δεν κατάφερε να τους ξεπληρώσει για λόγους που δεν τους εξήγησε ποτέ. Απλώς σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας τους είχε ζητήσει να κάνουν λίγο υπομονή διότι είχε ένα πρόβλημα ρευστότητας. Το αποτέλεσμα ως τώρα είναι να μην έχουν πάρει τα χρήματα τους και να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη.
Η κυρία υπουργού μάλιστα δεν είχε μόνο αυτό το ψώνιο που σας περιγράψαμε παραπάνω και εξαιτίας του οποίου την κυνηγούν για όσα χρωστάει . Της άρεσε να ζει σαν βασίλισσα και να νιώθει ότι την υπηρετούν όλοι γύρω της.Σας περιγράφουμε μόνο μια σκηνή από τις πολλές που διαδραματιζόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου διέμενε η σύζυγος για να αλλάζει τον αέρα της .Κυκλοφορούσε με τους παρατρεχάμενους της , κομμωτές μανικιουρίστες και στιλίστες τριγύρω της μέσα στο ξενοδοχείο και όταν επιθυμούσε να καθίσει σε κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχείου για να συζητήσει μαζί τους την βραδινή της εμφάνιση απαιτούσε να μην χρησιμοποιήσει κανείς άλλος πελάτης τον χώρο που βρισκόταν εκείνη.
Και όλα αυτά έμπαιναν στον λογαριασμό ποιανού άραγε …Πως πλήρωνε η κυρία υπουργού …Με ποιανού τα λεφτά και τις πλάτες έκανε όλα όσα έκανε …Και γιατί σταμάτησε ξαφνικά να πληρώνει όταν ξέσπασαν διάφορα σκάνδαλα με υπουργούς βουλευτές και έφτασε στο σημείο σήμερα να χρωστάει όλα αυτά τα χρήματα… Η δικαιολογία της πάντως σε όλους αυτούς που περίμεναν να πάρουν τα λεφτά τους ήταν: «Κάντε υπομονή θα περάσει η μπόρα.»

Οι πολιτικές φαντασιώσεις μιας τσαρίνας


Σε φιάσκο κατέληξαν οι διήμερες κλειστές μαζώξεις, συνεργάτιδας της Διαμαντοπούλου στην Ήπειρο

Οι πολιτικές φαντασιώσεις μιας τσαρίνας


Σε φιάσκο κατέληξαν οι διήμερες κλειστές μαζώξεις, συνεργάτιδας της Διαμαντοπούλου στην Ήπειρο

τι σου κάνει η κρίση !!!


σαν καλλιτέχνης δεν τραβούσε
και το έριξε στην κηπουρική!!!

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΜΠΛΕΞΑΝ....

"48η ημέρες απεργία Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία".


Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν, συμπαραστεκόμενοι στους απεργούς της Χαλυβουργία του κ. Μάνεση,που έχουν μπει στην 48η ημέρα απεργίας.
Το βασικό σύνθημα που ακουγόταν ήταν: ...
"48η ημέρες απεργία Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία".
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 11 στην Ομόνοια και περίπου μία ώρα μετά ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα για να καταλήξουν και πάλι στην Ομόνοια...

- Να παραιτηθώ ή να μην παραιτηθώ ύστερα από όσα έγιναν στοι υπουργικό συμβούλιο;

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.ΣΥΓΚΕΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ..

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 6-1 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δέν λέει να σταματήσει το σερί νικών στα παιγνίδια του το ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Ομάδα με παίκτες που το ταλέντο τους λάμπει, μέταλλο ποδοσφαιρικό,δουλεμένα, με ποιότητα και φαντασία προσέθεσε ακόμη μία μεγάλη νίκη με σκόρ 6-1. Αυτή τη φορά "θύμα τους" η πολύ καλή ομάδα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Στο τέλος του παιγνιδιού οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές και προπονητικο τίμ, έδωσαν συγχαρητήτρια στα παιδιά της ομάδος της ΣΧΟΛΗΣ για την απόδοσή τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο το ΠΑΙΔΙΚΟ της ΣΧΟΛΗΣ , έπαιξε καλό ποδ΄σφαιρο κατά διαστήματα, δημιούργησε καλές ευκαιρίες και πέτυχε τέσσερα γκόλ, χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την είσοδο στο παιγνίδι και μικρότερων παιδιών του ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ και παίξανε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και η ομάδα του ΠΑΙΔΙΚΟΥ πέτυχε άλλα δύο γκόλ.

Τα γκόλ πέτυχαν 5 ο Μιχάλης ο Γκανάβας και1 ο ΑΛέξξανδρος Κλιάνης.

Η ομάδα του ΠΑΙΔΙΚΟΥ της ΣΧΟΛΗΣ προηγείται στη βαθμολογία του 4ου ομίλου της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με 24 βαθμούς και ένα αγώνα λιγότερο, έχει πετύχει 47 γκόλ και δέχτηκε6.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ): ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΣΙΟΣ,ΚΑΤΣΑΒΟΣ,Χ'ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ,ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, ΚΛΙΑΝΗΣ, ΤΣΟΠΟΖΙΔΗΣ,ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ, ΓΚΑΝΑΒΑΣ,ΜΠΙΝΙΑΣΒ,.

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ: ΝΑΖΛΙΔΗΣ,ΝΙΚΟΥ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ.

- το ΠΑΙΔΙΚΟ της ΣΧΟΛΗΣ αύριο Κυριακή 18-12-2011, στις 12.30 μμ, θα παίξει στο ντέρμπυ με αντίπαλο το ΠΑΙΔΙΚΟ της ΚΑΡΙΤΣΑΣ για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ....

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟ...

Στις εταιρείες παραγωγής ταινιών πορνό στρέφονται μέσα στην απόγνωσή τους χιλιάδες άνεργοι νέοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής», στα συρτάρια των ελληνικών εταιριών παραγωγής πορνό έχουν γεμίσει με βιογραφικά ανδρών και γυναικών που διεκδικούν ένα ..ρολάκι, στην ανάγκη τους να καλύψουν χρέη και έξοδα που τους πνίγουν.

Όπως αποκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες τέτοιου τύπου εταιριών τον τελευταίο χρόνο έχουν δεχτεί 2.500 αιτήσεις.

ΡΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΤΑΛΕΝΤΟ....

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης «ΘΕΑΜΑ» (Πρώην Διογένης, 3Ο Χλμ. Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Θες/νίκης) ΣΕ ΈΝΑ Ποντιακό ξεφάντωμα με τους μοναδικούς Ματθαίο (Μακούλη) Τσαχουρίδη και Στέλιο Χαλκίδη.

Τιμή πρόσκλησης με μενού Με τιμή
15 ΕΥΡΩ το Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙ.

ΔΕΙΤΕ..

Οι «Αλληλέγγυοι»

Βοήθησε με το δικό σου τρόπο:
Εκτύπωσε μια από τις παρακάτω αφίσες και θυροκόλλησε την στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο χώρο της δουλειάς σου, στη γειτονιά, σε μια δημόσια υπηρεσία. Έτσι η δουλειά μοιράζετε σε όλους.
Γίνε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής προσπάθειας. Βοήθησε με το δικό σου τρόπο!

Κάνε κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στον ιστοχώρο «Ο Τόπος μου». Εκεί θα βρεις την ενότητα «Έντυπα, αφίσες». Επέλεξε μία από τις 6 αφίσες και εκτύπωσέ την ή προώθησέ την σε φίλους και γνωστούς...

Στηρίζουμε τους "Γιατρούς του Κόσμου", εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου
Φιλικά
Οι «Αλληλέγγυοι»

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε ανοικτή Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η παράταξη ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέματα:

1) Η πορεία του Δήμου

2) Απολογισμός – προγραμματισμός παράταξης

3) Εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής

4) Διάφορες προτάσεις

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12-2011 στις 8:30 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

Η Σ.Ε.

ΔΙΨΑΩ.....ΔΙΨΑΩ...

Αυτό το σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στους κόλπους του δήμου Θεσσαλονίκης

alt


Όπως είπε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θέλει η πόλη να κάνει Χριστούγεννα με…σκουπίδι, για να οδηγηθούν κατ’ αυτό τον τρόπο οι ιδιώτες πιο εύκολα στο τιμόνι της Καθαριότητας του δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά 300 συμβασιούχοι έχουν ήδη αποχωρήσει από τον τομέα και το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα. Τα πρώτα προβλήματα, κυρίως στο σάρωμα και κατά δεύτερον στην αποκομιδή, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αντιληπτά, λόγω της σταδιακής λήξης των συμβάσεων των 912 ατόμων που είχαν προσληφθεί στις αρχές του 2011.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να προσληφθούν στο δήμο έστω και για δύο μήνες έληξε σήμερα και εκτιμάται ότι αύριο και μεθαύριο, με διαδικασίες εξπρές, θα καταρτιστούν οι πίνακες κατάταξης, ώστε οι νέοι υπάλληλοι να εμφανιστούν στην υπηρεσία καθαριότητας ακόμη και από Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε πριν λίγο, η αίτηση προσωρινής διαταγής των συμβασιούχων Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως δεν μπορούν να παραμείνουν στο δήμο, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά τους μέτρα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κατερίνης

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα πλημμυρίσει το Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, στο πλαίσιο του 15ου Χορωδιακού Φεστιβάλ, που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχει ως εξής:

O sanctissima Σικελικός ύμνος του 18ου αιώνα

Προσευχή Γιάννη Καρκάλα

Χερουβικόν Εναρμόνιση Γιάννη Καρκάλα

Αστροφεγγιά Γ. Γαληνού - Γ. Κρύγκερ

Σολίστ: Αριστέα Νασίκα

Soli deo gloria (Κανόνας) Πάουλ Κίκστατ

Γυναικεία χορωδία Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας

Διευθύνει η Μάγδα Αλεξανδρή - Δημόκα

Εις Άγιος Εκκλησιαστικός ύμνος

Αινείτε τον Κύριον Μπόρις Κριστόφ

Κύριε ελέησον Αρχαγγέλφσκι

Σολίστ: Μάγδα Αλεξανδρή-Δημόκα

Βασίλισσα των Ουρανών Γιάννη Καρκάλα

Λαρισαϊκή & Γυναικεία Χορωδία Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας

Διευθύνει η Μάγδα Αλεξανδρή - Δημόκα

Marc - Antoine Charpentier (1634-1704)

Λειτουργία της βραδιάς των Χριστουγέννων για Μικτή Χορωδία, όργανο και Ορχήστρα.

α) Kyrie eleison

β) Gloria in exelsis Deo

γ) Credo in unum Deum

δ) Sanctus

ε) Agnus Dei

Carl Strommen

Χριστουγεννιάτικο τετράπτυχο

ΜΕ «ΤΟ ΤΑΒΛΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ
ΜΕ «ΤΟ ΤΑΒΛΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ




ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΕΤΑ ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ - ΧΑΡΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 21:00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

Με ρυθμούς πολυβόλου στέλνουν πλέον οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος τους λογαριασμούς με τα χαράτσια ακινήτων


Φτάνουν δε στο σημείο να χρεώνουν ό,τι νά’ναι και... όποτε νά’ναι, αρκεί να ταχυδρομηθεί εγκαίρως το «ραβασάκι» που θα καλεί τον πολίτη να πληρώσει.
Αντί να μπορεί να πληρώσει δηλαδή ο φορολογούμενος το χαράτσι σε 2 δόσεις διμηνιαίες, να του έρχονται δύο εκκαθαριστικά απανωτά και να του ζητούν να πληρώσει «εδώ και τώρα», μέσα στον ίδιο μήνα, και τις δύο δόσεις. Αν έχει παραζαλιστεί μάλιστα από τους φόρους, αν έχει πάρει φόρα να πληρώνει και δεν προσέξει, μπορεί τελικά να πληρώσει και 50% παραπάνω από όσα του ζητάει το Κράτος!

Στον πρώτο λογαριασμό των 625 ευρώ που έλαβε προ δεκαημέρου ένας πολίτης από μτη ΔΕΗ, είχε διορία να πληρώσει έως 16 Δεκεμβρίου (δηλαδή την Παρασκευή που μας έρχεται). Στο λογαριασμό περιλαμβάνεται και 1η από τις 2 δόσεις για το χαράτσι των 972 ευρώ που του αντιστοιχεί. Ο λογαριασμός είναι «έναντι», έχει 486 ευρώ φόρο ΕΕΤΗΔΕ, 45 ευρώ δημοτικά τέλη και 86 ευρώ αξία ρεύματος διμήνου.

Ο ταχυδρόμος όμως κτυπά δύο φορές, για τον ίδιο λογαριασμό! Οι λυπητερές πέφτουν ... σαν το χαλάζι και λίγες ημέρες μετά έρχεται νέος λογαριασμός της ΔΕΗ. Αφορά το ίδιο ακίνητο, τα ίδια τετραγωνικά, την ίδια ακριβώς περίοδο κατανάλωσης (21/9-18/11) αλλά δεν είναι ίδιος λογαριασμός με τον προηγούμενο.

Είναι εκκαθαριστικός («τελικός» όπως αναγράφει) και έχει και επιστροφή αξία ρεύματος 67 ευρώ. Δεν έχει δημοτικά τέλη. Έχει όμως τη 2η από τις 2 δόσεις του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτουμένων χώρων, άλλα 486 ευρώ. Και έχει και διορία να πληρωθεί έως τις... 28/12/2011!

Το «κλου» της ιστορίας είναι όμως ότι, αντί να ζητά λιγότερα από τον φορολογούμενο, του ζητά σχεδόν τα διπλά από τον πρώτο λογαριασμό που είχε ένα σωρό χρεώσεις. Τον «διπλοχρεώνει» με την 1η δόση γιατί την θεωρεί ανεξόφλητη, αν και λήγει στις 16 Δεκεμβρίου που ακόμα δεν έχει έρθει! Του ζητά να πληρώσει «εδώ και τώρα» 1043 ευρώ και... με ψιλά γράμματα, τον προειδοποιεί να μην πληρώσει τα 625 αν τα έχει ήδη πληρώσει, ενώ βεβαίως δεν θα έπρεπε ακόμα να τα έχει πληρώσει...

Και αν όμως πλήρωνε τελικά 625 ευρώ στις 16/12 και άλλα 1043 στις 28/12, δηλαδή συνολικά 1668 ευρώ, για να λάβει επιστροφή χρημάτων ίσως έπρεπε να αναμένει άλλους 4 μήνες αντί για δύο (και μάλλον μέχρι να του ξαναέρθει λογαριασμός με χαράτσι) αφού ουσιαστικά έχει πληρώσει από τώρα ήδη και τον λογαριασμό ρεύματος «έναντι» για την 5η διμηνία του έτους, αλλά και τον «τελικό» εκκαθαριστικό της χρονιάς...

Σε 878.266 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011


Το ποσοστό ανεργίας ήταν... 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνοο του 2010.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 41,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (21,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (15,0%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (35,3%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 40,8%.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε οικογένειες της σχολικής μας κοινότητας.

Αρχικά, στις 26 Νοεμβρίου 2011 παιδιά – γονείς και δάσκαλοι κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα και μη υλικά και το Σάββατο στις 10 Δεκεμβρίου 2011 παρουσιάστηκαν οι κατασκευές σε γονείς, δασκάλους και φίλους της σχολικής μας κοινότητας. Παρά πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν αλλά και αγόρασαν τα πολυάριθμα χριστουγεννιάτικα δώρα.
Στην εκδήλωση έγινε προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας με δωρεάν χυμό και ποπ κορν για τα παιδιά. Επίσης διαμορφώθηκε αίθουσα του Αϊ-Βασίλη όπου τα παιδιά του έγραψαν γράμμα (όλα τα γράμματα θα ταχυδρομηθούν σε εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου στο Ταχυδρομείο της πόλης). Ο ίδιος ήταν «παρών» στη γιορτή, διάβασε όλα τα γράμματα των παιδιών και τους μοίρασε καραμέλες, μπαλόνια και σοκολάτες. Τέλος οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μπορούσαν να γράψουν ευχές στο δέντρο των ευχών που κατασκεύασε η δασκάλα των καλλιτεχνικών, ενώ παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα.
Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μπουφές από σπιτικές λιχουδιές, προσφορά των μαμάδων του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί :
  • τον διευθυντή του σχολείου μας κο Χανδόλια Βασίλειο
  • τους δασκάλους και δασκάλες του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά τους
  • τους μαθητές γονείς και φίλους που αγκαλιάζουν και συμπαραστέκονται σε κάθε μας ενέργεια
  • το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας Βρεφονηπιοκομίας για τα στολίδια που μας πρόσφεραν

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας:
  • «ΜΑΣΟΥΤΗ» super market και
  • «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ»
οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια.

Συνεχίζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων και με την ελπίδα πως θα δώσουμε χαμόγελα σε πολλά παιδιά της σχολικής μας κοινότητας και στις οικογένειές τους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου μας και τους/τις Δασκάλους/ες μας, διοργανώνουν τη φιλανθρωπική εκστρατεία που έχει ως στόχο να συλλέξει ρούχα αλλά και τρόφιμα από 14/12 – 21/12 και το Σάββατο 17/12 από 09:00 - 10:30 π.μ...

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γονείς του σχολείου αλλά και σε καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης ρούχων να συμβάλλουν στη συγκέντρωση καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων ρούχων, τα οποία μαζί με τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα μοιραστούν σε περίπου 30 οικογένειες της σχολικής μας κοινότητας οι οποίες έχουν ανάγκη τη βοήθεια και υποστήριξή μας.

Με την ενίσχυση και τη συμμετοχή όλων, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε πολύ για την ενεργή συμμετοχή σας και την πολύτιμη βοήθειά σας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ..

Όσο περνά ο χρόνος τα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που έχει κληθεί να παίξει η κυβέρνηση Παπαδήμου πολλαπλασιάζονται.



Τα ερωτήματα σχετίζονται με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι, κάτω από το καπέλο της...
διακομματικής συνεργασίας, η εργολαβία της υιοθέτησης ακόμη σκληρότερων μέτρων συνεχίζεται απρόσκοπτα...

Τα ερωτήματα αυτά αποκτούν πολιτικό περιεχόμενο καθώς τα κόμματα που σήμερα στηρίζουν τον Παπαδήμο έχουν προφανείς και διαφορετικούς στόχους. Το ΠΑΣΟΚ (όσο μπορούμε ακόμη να μιλάμε για... ένα ΠΑΣΟΚ) βλέπει με καλό μάτι την παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, καθώς με αυτόν τον τρόπο κάποια επιφανή στελέχη του συνεχίζουν να νέμονται την εξουσία και να ελπίζουν ότι ο χρόνος μπορεί να τα βοηθήσει να διασωθούν πολιτικά.

Η Ν.Δ., αντίθετα, βλέπει πως, όσο συνεχίζεται η... συμμετοχή της στην κυβέρνηση, τόσο απομακρύνεται η προοπτική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης και της αυτοδυναμίας. Για τον ΛΑΟΣ και τη στάση του μια λέξη είναι αρκετή: Καιροσκοπισμός.

Σύμφωνα με τη γενικότερη ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, οι αμφιβολίες περί της «επιτυχούς» κατάληξης του κουρέματος του ελληνικού χρέους παραμένουν ισχυρές. Υπ' αυτήν την έννοια ένα πολιτικό στοίχημα περί της αποτυχίας του Παπαδήμου να ολοκληρώσει τη δουλειά για την οποία υποτίθεται ότι τον έφεραν, δεν ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Απ' ό,τι φαίνεται από τη στάση τους, οι εταίροι της συγκυβέρνησης μετρούν και συνυπολογίζουν τα κόστη της αποτυχίας της κυβέρνησης Παπαδήμου και μελετούν κινήσεις και τακτικές προκειμένου να τα αποφύγουν. Κάπως έτσι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός βρίσκεται κρεμασμένος στον αέρα, πάνω από το χάος της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής πραγματικότητας.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι η τύχη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά η προοπτική της χώρας, η οποία, παγιδευμένη σε σχεδιασμούς πλήρους χρεοκοπίας, πορεύεται κατ' ουσίαν ακυβέρνητη.

Καθώς η οικονομία εκτροχιάζεται και η χώρα είναι εντελώς απαράσκευη μπροστά στο ενδεχόμενο πολλά πράγματα να πάνε στραβά, η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Και ο φόβος ότι στο παρασκήνιο εκπονούνται σχέδια ερήμην - πάλι - του ελληνικού λαού είναι πραγματικός...

Αφέθηκε ελεύθερος ο εκδότης της εφημερίδας "ΑΡΓΩ" Γιάννης Μυρωτής με εντολή της εισαγγελέως εφετών Θεσσαλονίκης.



Ο κ. Μυρωτής μετά την απελευθέρωσή του δήλωσε : "Μυρωτής - Παραδικαστικό 1 - 0".

ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΜΥΡΙΣΕ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
17:30 μ.μ. Έναρξη καλωσόρισμα από την Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ΟΥ
Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού.
Χαιρετισμός Δημάρχου.
18:00 μ.μ. Φωτισμός Δέντρου με τους ήχους της φιλαρμονικής Κολινδρού.
18:15 μ.μ Κάλεσμα των παιδιών να κρεμάσουν στο δέντρο τις κάρτες τους.
18:30 μ.μ Χορωδία Γυμνασίου Κολινδρού.
18:00 μ.μ Θεατρικό δρώμενο. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού
«Νικόλαου Λούση».
19:30 μ.μ Χορευτικό. Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού «Νικολάου Λούση»
19:45 μ.μ Έρχεται το τρενάκι με τον Άγιο Βασίλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
11:00 π.μ. Έναρξη με τους ήχους της Φιλαρμονικής Αιγινίου.
11:30 π.μ Θεατρικό Παιδικού Σταθμού Κολινδρού.
12:00 μ.μ Μουσικοχορευτικό Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού.
12:30 μ.μ Μουσικοχορευτικό Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού
13:00 μ.μ. Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει Δώρα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
12:00 μ.μ Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών
17:00 μ.μ Παρασκευή Σοκολατένιων Γλυκών
ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
17:00 μ.μ - 19:00 μ.μ Προβολή Χριστουγεννιάτικων ταινιών.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
17:00 μ.μ Παρασκευή Σοκολατένιων Γλυκών - Χιονούλες.
18:00 μ.μ Παράσταση Καραγκιόζη.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
17:00 μ.μ Φτιάχνω το παιχνίδι μου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
12:00 μ.μ Πλάθω – Ψήνω κουλουράκια.
17:00 μ.μ Παίξε το παιχνίδι ¨θυμήσου που είναι»
· ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ 17/12/2011 ΕΩΣ 02/01/2012
· ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 17:00μ.μ. έως 19:00μ.μ.
· ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 17:00μ.μ. έως 19:00μ.μ.
· ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΤΟ ΠΡΩΙ 11:00π.μ. – 13:00 μ.μ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944109427 ΚΑΙ 6974780121
· 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

Στο «σφυρί» βγήκε η βίλα του Μάρκου Σεφερλή στο ειρηνοδικείο Αθηνών σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή.



Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 700.000 ευρώ, ενώ το οίκημα βαρύνεται με προσημείωση που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, λόγω ανεξόφλητων χρεών ενόψει ενός παλιού δανείου που... είχε πάρει ο ηθοποιός με την πρώην σύζυγό του Έλσα Μιχαλακοπούλου.

Η βίλα ανήκει εξ αδιαιρέτου στον Μάρκο και την πρώην σύζυγό του. Έχει έκταση 472 τ.μ, διαθέτει τρεις ορόφους, έναν τεράστιο κήπο με πισίνα και είναι χτισμένη σε οικόπεδο έκτασης 944 τ.μ. Μάλιστα είχε βγει και πάλι σε πλειστηριασμό στις 17/12/2008 και σήμερα η διαδικασία επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά.

Ο ίδιος ο ηθοποιός, δεν φαίνεται να χάνει το χιούμορ του ούτε τώρα που ήρθαν τα δύσκολα και αντιμετωπίζει την κατάσταση έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Έλενα Τζαβαλιά και τον γιο τους Χάρη...

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ...

Όταν έχεις τέτοια προσόντα, σίγουρα όλα τα τα βλέμματα τα "τραβάς" πάνω σου...

...ζητάει ο Θέμης Γεωργαντάς.! Δείτε το video.!

Όλοι μπορούμε να στερηθούμε κάτι από το γιορτινό μας τραπέζι για να μη στερηθούν οικογένειες το γιορτινό τους τραπέζι!!!


Μ’ αυτό το σύνθημα, οι πρόσκοποι της Κατερίνης θα βρίσκονται την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Σούπερ Μάρκετ Μασούτης (στον πεζόδρομο, δίπλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο) για να συγκεντρώσουν τρόφιμα που θα μοιραστούν σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα!

Τηλ.επικοινωνίας: 6972019211 κ. Τσιλακοπούλου Φανή

ΑΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ “ΤΗ ΝΥΦΗ”



Ο κ. Σιανίδης συμμετέχει στην ομάδα των 8 δικηγόρων που
στηρίζουν νομικά την πρωτοβουλία πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα"


Μέσα στα αλλεπάλληλα «σοκ», που δέχεται τελευταία ο ελληνικός λαός από την μείωση των μισθών και των συντάξεών του, από τους φόρους και τα «χαράτσια», που καλείται καθημερινά να πληρώνει, η είδηση για την επικείμενη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2012, πέρασε μάλλον απαρατήρητη στους περισσότερους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα είναι περίπου 15% και θα αφορά αδιακρίτως όλους τους καταναλωτές. Σκοπός της αύξησης είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων της εταιρίας, που σύμφωνα με τους διοικούντες της, υπερβαίνουν σήμερα τα 5.000.000.000 ευρώ!
Ευλόγως θα αναρωτηθείτε: Μια επιχείρηση που αποτελεί μονοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πώς είναι δυνατόν να είναι ζημιογόνα;
Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση που επί σειρά ετών καθορίζει και επιβάλλει στους καταναλωτές μονομερώς και δικτατορικά την τιμή του ρεύματος, να παρουσιάζει ζημιές και όχι κέρδη;
Είναι δυνατόν μια επιχείρηση που μέχρι πρότινος μας την παρουσίαζαν ως πολύφερνη νύφη, λόγω της δυναμικής της και των επενδύσεών της, που σφάζονταν στα πόδια της εγχώριοι και ξένοι «γαμπροί» για να την αποκτήσουν, να έχει καταντήσει επαίτισσα που παρακαλάει για λίγη ελεημοσύνη;
Και αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, υπάρχει στον κόσμο σοβαρός επενδυτής που θα θελήσει να την αγοράσει;
Ως απλοί πολίτες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την πραγματική εικόνα της ΔΕΗ και ούτε φυσικά περιμένουμε μια πειστική εξήγηση για τα αίτια της διαφαινόμενης, (όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται), χρεωκοπίας της. Και επίσης δεν θα μάθουμε ποτέ εάν η παρούσα οικονομική της δυσπραγία είναι ή όχι αναστρέψιμη.
Εκείνο όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις που ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το Κράτος εμφανίζονται σήμερα απαξιωμένες και πως μεθοδευμένα διοχετεύεται σε όλους μας η εντύπωση ότι είναι προβληματικές, ότι υπάρχει κακοδιαχείριση, διαφθορά κλπ έτσι ώστε εμείς να αγανακτήσουμε και να πούμε στο τέλος: «καλύτερα ας πουληθούν βρε αδερφέ για να μη τις πληρώνουμε από τη τσέπη μας…».
Όμως οι λίγο καχύποπτοι ίσως αναρωτηθούν: Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα αλλά όλο αυτό σκηνικό, σχετίζεται με την μνημονιακή υποχρέωση των πολιτικών μας να ξεπουλήσουν (συγνώμη: να αποκρατικοποιήσουν), όλη την δημόσια περιουσία μας; Και μήπως αυτό πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα αφού έχουν απέναντί τους και έναν λαό που τους φωνάζει καθημερινά «δεν πάει άλλο»! και που πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν;
Και για να μας αποδείξουν οι καχύποπτοι αυτοί ότι έχουν δίκιο, θα μας φέρουν το παράδειγμα της «Εγνατίας Οδού», μιας κρατικής δηλαδή εταιρίας, η οποία σήμερα ξεπουλιέται ενώ όχι μόνο είναι υγιής και έχει ευοίωνο μέλλον αλλά, όπως λένε οι εργαζόμενοί της, έχει αναλάβει προσεχώς να εκτελέσει στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, έργα αξίας 2.000.000.000 ευρώ! Το τραγικό (και το ύποπτο), είναι ότι πουλιέται τώρα ακριβώς που εγκαταστάθηκαν οι σταθμοί διοδίων, από τα έσοδα των οποίων θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας!
Ξαναγυρνώντας στο θέμα της αύξησης του ρεύματος που επιζητά η ΔΕΗ και βλέποντας το θέμα νομικά αλλά και από την ηθική του δικαίου, έχω να παραθέσω τα εξής:
Ως καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, υπογράψαμε κάποτε όλοι μας ένα συμβόλαιο με την ΔΕΗ, το οποίο για να μας δεσμεύει και να είναι έγκυρο, πρέπει να είναι σύμφωνο με τους γενικούς κανόνες των συναλλακτικών ηθών και να μην είναι καταπλεονεκτικό σε βάρος μας. Συγκεκριμένα ο Νόμος, (ο Αστικός Κώδικας για τους νομικούς), θεωρεί ότι μια σύμβαση αντίκειται στα συναλλακτικά ήθη και είναι άκυρη όταν:
α. Με το περιεχόμενό της δεσμεύεται υπέρμετρα η ελευθερία του προσώπου ή όταν
β. Με το περιεχόμενό της, κάποιος εκμεταλλεύεται την ανάγκη, την κουφότητα ή την απειρία του άλλου και με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει να πάρει για τον εαυτό του περιουσιακά ωφελήματα, τα οποία βρίσκονται σε προφανή δυσαναλογία με την παροχή του.
Εξάλλου ως καταναλωτές, προστατευόμαστε από το Νόμο 2251/94, ο οποίος ορίζει ότι: « γενικοί όροι συμβάσεων, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική διατάραξη της ισορροπίας των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων σε βάρος του καταναλωτή, απαγορεύονται και είναι άκυροι».
Στα πλαίσια αυτή οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του προϊόντος πρέπει κατ’ αρχήν να υπαγορεύεται από ειδικά και συγκεκριμένα κριτήρια και να μη θέτει σε δυσμενή θέση τον καταναλωτή, ο οποίος μάλιστα αποτελεί και το «αδύνατο» συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης.
Επομένως η αύξηση της αξίας του ρεύματος σε διψήφιο ποσοστό, όπως θέλει η ΔΕΗ, σε μια μάλιστα χρονική περίοδο ύφεσης, όπου τα ελληνικά νοικοκυριά πραγματικά στενάζουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανένα μας, πολύ δε περισσότερο, αφού δεν σχετίζεται με κάποια επιπλέον ωφέλεια που θα μας προσφέρει η ΔΕΗ.
Και πρέπει να σημειωθεί ότι η επικείμενη αύξηση, βρίσκει αντίθετους και τους ίδιους τους έλληνες βιομήχανους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, αφού το κόστος των ελληνικών προϊόντων που παράγουν, θα επιβαρυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστικά στην αγορά σε σχέση με τα εισαγόμενα.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, όπως ο αέρας και το νερό, και απόλυτα απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια ασύδοτης εμπορευματοποίησής του πρέπει να θεωρείται έγκλημα. Έχει επίσης, ως παροχή, καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Συνεπώς κανείς από τους κρατούντες δε μπορεί να ισχυρισθεί σήμερα ότι φταίμε εμείς οι καταναλωτές για το έλλειμμα της ΔΕΗ, στο στυλ του «μαζί τα φάγαμε». Ας βρουν επομένως τον τρόπο οι διοικούντες της ΔΕΗ με τους παχυλούς μισθούς τους, να το καλύψουν και εμείς ας αντισταθούμε στο νέο αυτό χαράτσι. Αν είναι να γυρίσουμε πίσω στην εποχή της γκαζόλαμπας, αυτό ας γίνει από δική μας επιλογή και όχι επειδή κάποιοι μας το επέβαλλαν.
Λίγη αξιοπρέπεια χρειάζεται να δείξουμε. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους…

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον Δ/ντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του σχολείου...

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής των μαθητών με χριστουγεννιάτικα θέματα, στολίδια και χειροτεχνήματα τα οποία κατασκευάστηκαν από τους μαθητές υπο την επίβλεψη του Δ.Σ του Συλλόγου.
Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εσάς να στηρίξετε την προσπάθειά μας που στόχο έχει να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.
Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Δ/νση του σχολείου έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη δωρεά βιβλίων με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της Παιδιατρικής πτέρυγας καθώς και στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης όπου θα παραδοθούν γραφικό υλικό και παιχνίδια ,ενώ παράλληλα θα ψαλλούν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.