PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ε λοιπόν ρε αυτή είναι η ....ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ

Ναι αυτή είναι η ΠΙΕΡΙΑ μου....
ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;;

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Πατέρας Ιγνάτιος....
Ο δικός μας άνθρωπος εκεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες.
Δουλεύει υπέρ ΥΜΩΝ κι ΗΜΩΝ για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο Αρχιμανδρίτης κερδίζει πάντα έδαφος, καθώς διεθνώς τα "καταφέρνει" απόλυτα.
Οι γνωριμίες του πηγαίνουν πιό μπροστά την Εκκλησία της Ελλάδος και παράλληλα κερδίζουμε κι εμείς ως ΠΙΕΡΙΑ.
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ....

Στη φωτογραφία σε παλαιότερη επίσκεψη του στη Μόσχα, μαζί με τον Μακαριστό Χριστόδουλο.
(πιό κάτω σε μεγάλο πόρταλ της Ρωσίας, δημοσιεύεται άρθρο του)


Κάνε κλικ και διάβασε....

http://www.foma.ru/article/index.php?news=5337

Μας ...έφαγαν οι "γραβατάκιδες"

Οι ...γραβατάκιδες μας έχουν φάει!
Μακάρι στην πραγματικότητα να ζούσαμε σε κοινωνία, έστω ...τέτοιων συδυασμών γραβάτας~
Ά ΡΕ "ΓΡΑΒΑΤΑΚΙΔΕΣ" ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ........

Απο την 4η πορεία των Ατρόνητων Ιππέων στην Θεσσαλονίκη.





Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τους Τρίτωνες Κατερίνης


Τον νεοσύστατο Σύλλογο Φίλων Υποβρύχιας Αλιείας με Υποβρύχια Κατάδυση «Τρίτωνες» Κατερίνης υποδέχτηκε στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Υφαντής και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τους «Τρίτωνες» Κατερίνης σχετικά με τις δραστηριότητες και τους στόχους του νέου συλλόγου. Διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου ότι θα στηρίζει τις πρωτοβουλίες τους και ζήτησε τη συνεργασία τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την προστασία του θαλάσσιου φυσικού πλούτου της Πιερίας, που όπως τόνισε η κ. Μαυρίδου «πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο» .

Πράσινα παραμύθια για το Χρέος επί Νέας Δημοκρατίας…

Επί ενάμιση χρόνο περίπου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία με ένα προπαγανδιστικό ισχυρισμό: Επί των ημερών της, λέει, η Ελλάδα δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια! Άρα η Νέα Δημοκρατία «φταίει», για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα…

Προσέξτε τώρα, τι σημαίνει προπαγάνδα:

Από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της, 2004-2009:

-- τα 45 δισεκατομμύρια αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει. Δεν ήταν καινούργιο χρέος. Ήταν παλαιό χρέος που αναχρηματοδοτήθηκε…

-- «Καινούργιο χρέος» ήταν τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι απ’ αυτά:

-- τα 50 δισ. από τα 80 (δηλ. το 62,5% ) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών. Δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ).

-- τα 10 δισ. από τα 80 (δηλ. το 12,5%) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ 2000 -03 .

-- τα 7,2 δισ. περίπου από τα 80 (το 8,95% ) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης - στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ - που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας .

-- και τα 2,6 δισ. περίπου από τα 80 (το 3,3%) για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!

-- τέλος τα 3,2 δισ. περίπου από τα 80 (ένα ακόμα 4% ) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...

Συνεπώς τα 73 στα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ!

Η καθαρή «συμβολή» των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο χρέος, για τα πεντέμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ήταν γύρω στα 7 δισεκατομμύρια!

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν δημιούργησε «πρόσθετο χρέος» 125 δισεκατομμυρίων, ούτε 80, αλλά μόλις… 7 δισεκατομμύρια.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική που και το έλλειμμα δεν μπορεί να ελέγξει - παρά τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού – και το χρέος αυξάνεται με ρυθμούς πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Και αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις στα αδιέξοδα που μας οδηγεί, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη συκοφαντία και την παραποίηση των στοιχείων από την περίοδο διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ .

Σύντομα όμως θα αντιληφθεί ότι η προπαγάνδα του δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν .

Γραφείο Τύπου

ΝΟΔΕ Πιερίας

Ξεκινούν το Σάββατο 8 Απριλίου 2011 οι Ατρόμητοι Ιππείς Πιερίας για την 5η πορεία τους και τερματίζουν στο Μεσολόγγι.







Η Πανελλήνια Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων-«Ατρόμητοι Ιππείς», που στο παρελθόν κατόρθωσε και έφερε εις πέρας τις ακόλουθες πορείες:
1η: 2007 Αρχαίο Δίον-Αλεξανδρούπολη Στ?αχνάρια του Μ. Αλεξάνδρου 2041 χρόνια μετά.
2η: 2008 Δελφοί-Ζαχάρω Ηλείας Ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.
3η: 2009 Όλυμπος-Αρχαία Δωδώνη Προς τιμήν των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιονικών και ιδιαίτερα του αρχαίου Ολυμπιονίκη αρματοδρόμου Κλεοσθένη.
4η 2010 .Απο την Πιερία στην Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχουν στην πορεία 17 ιππείς.Θα περάσουν απο Ελασσόνα, Βαρκαδώνα,Άγγραφα. Καρπενήσι και θα τερματήσουν στο Μεσολόγγι.Η πορεία θα διαρκέσει 9 ημέρες και τα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι ιππείς είναι 420 χλμ.

Σχετικά με την απάντηση του Δήμάρχου Πύδνας -Κολινδρού στον πρών Νομάρχη Πιερίας για το θέμα του τεχνικού υφάλου στο Κίτρος.


Διάβασα με μεγάλη έκπληξη τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πύδνας -Κολινδρού. Και αναρωτιέμαι? Τι προσπαθεί να μας πείσει? Αν την χρηματοδότηση την πέτυχε ο Δήμος και όχι ο πρών νομάρχης? Μήπως παίζει με την νοημοσύνη μας.ΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.Υπάρχουν ένα σωρό έγγραφα που καταμαρτυρούν το αυτονόητο.

Το ζητούμενο είναι πως το πέτυχε. ΡΩΤΑΩ.Είναι ένα έργο που γίνεται για την Βόρεια Πιερία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.

Είστε μια νέα Δημοτική Αρχή μόλις τριών μηνών και αντί να μας πείτε τι έργα και οράματα έχετε για την Βόρεια Πιερία έρχεστε σε αντιπαραθέσεις Τέτοιου είδος πολιτική έχειΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.Και σας ρωτώ ευθέως έχετε διάθεση να κάνετε έργα και υποδομές? Μέχρι στιγμής είστε ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ.Μιά Βόρεια Πιερία που ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.Έχετε δεί σε τι ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.Κάντε μια βόλτα να δείτε τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ σε κεντρικά σημεία του Κίτρος.Εκθεσιακός χώρος στον Μακρύγιαλο ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ.Η στάση του προαστιακού του ΟΣΕ στον Μακρύγιαλο έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό.Τι κάνετε για να την επαναφέρετε? ΤΙΠΟΤΕ. Ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης σας παρέδωσε ΠΡΟΙΚΑπέντε ώριμων έργων με έτοιμες μελέτες. Τι κάνατε? ΤΙΠΟΤΕ.

Έρχεται το καλοκαίρι και αντί να μας καίει πως θα κρατήσουμε τον τουρίστα έστω και με αυτά τα χάλια μας.ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.Που είναι η τουριστική προβολή της Βόρειας Πιερίας?

Το λέω για μια ακόμη φορά η Βορεία Πιερία χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΓΑ.

Ακόμη καλά καλά δεν ξεκινήσατε την θητεία σας και στα Δημοτικά Συμβούλια κλαίτε δεν έχουμε χρήματα.ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Όταν αναλάβατε δε το ξέρατε?Ψάξτε να βρείτε χρήματα. Υπάρχουν τρόποι. Χρήματα υπάρχουν. Βάλτε κάποιον που να ξέρει να κυνηγά ευρωπαικά προγράμματα και να δείτε πως έρχονται τα χρήματα. Πέστε με τα μούτρα στην ΔΟΥΛΕΙΑ..

Λάγιος Απόστολος

Διάβασα με μεγάλη έκπληξη τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού. Και αναρωτιέμαι? Τι προσπαθεί να μας πείσει? Αν την χρηματοδότηση την πέτυχε ο Δήμος και όχι ο πρών νομάρχης? Μήπως παίζει με την νοημοσύνη μας.ΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.Υπάρχουν ένα σωρό έγγραφα που καταμαρτυρούν το αυτονόητο.

Το ζητούμενο είναι πως το πέτυχε. ΡΩΤΑΩ.Είναι ένα έργο που γίνεται για την Βόρεια Πιερία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.

Είστε μια νέα Δημοτική Αρχή μόλις τριών μηνών και αντί να μας πείτε τι έργα και οράματα έχετε για την Βόρεια Πιερία έρχεστε σε αντιπαραθέσεις Τέτοιου είδος πολιτική έχει ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.Και σας ρωτώ ευθέως έχετε διάθεση να κάνετε έργα και υποδομές? Μέχρι στιγμής είστε ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ.Μιά Βόρεια Πιερία που ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.Έχετε δεί σε τι ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.Κάντε μια βόλτα να δείτε τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ σε κεντρικά σημεία του Κίτρος.Εκθεσιακός χώρος στον Μακρύγιαλο ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ.Η στάση του προαστιακού του ΟΣΕ στον Μακρύγιαλο έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό.Τι κάνετε για να την επαναφέρετε? ΤΙΠΟΤΕ. Ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης σας παρέδωσε ΠΡΟΙΚΑ πέντε ώριμων έργων με έτοιμες μελέτες. Τι κάνατε? ΤΙΠΟΤΕ.

Έρχεται το καλοκαίρι και αντί να μας καίει πως θα κρατήσουμε τον τουρίστα έστω και με αυτά τα χάλια μας.ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.Που είναι η τουριστική προβολή της Βόρειας Πιερίας?

Το λέω για μια ακόμη φορά η Βορεία Πιερία χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΓΑ.

Ακόμη καλά καλά δεν ξεκινήσατε την θητεία σας και στα Δημοτικά Συμβούλια κλαίτε δεν έχουμε χρήματα.ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Όταν αναλάβατε δε το ξέρατε?Ψάξτε να βρείτε χρήματα. Υπάρχουν τρόποι. Χρήματα υπάρχουν. Βάλτε κάποιον που να ξέρει να κυνηγά ευρωπαικά προγράμματα και να δείτε πως έρχονται τα χρήματα. Πέστε με τα μούτρα στην ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δημιουργία Χώρου Στάθμευσης και Καθαριότητα της Παραλίας Μεθώνης του δήμου Πύδνας – Κολινδρού.



Τα συνεργεία του δήμου Πύδνας –Κολινδρού δούλευαν για την καθαριότητα της αμμουδιάς και την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης στην παραλία της Μεθώνης .
Ένας χώρος κυριολεκτικά αλάνα όπου όλα αυτά τα χρόνια τον χρησιμοποιούσαν για στάθμευση οι επισκέπτες
ειδικά τα σαββατοκύριακα που κατακλύζανε τον όμορφο όρμο της Μεθώνης για να απολαύσουν το φρέσκο ψάρι, η μια βόλτα στην παραλία , αλλά και να θαυμάσουν τα πουλιά στον Υγροβιότοπο.
Συγχρόνως τα μηχανήματα του δήμου διαμόρφωσαν και καθάρισαν την αμμουδιά για να γίνει ποιο βατή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πεζοπορίας και των παιχνιδιών στην άμμο.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ . Πρέπει όμως αυτό το μικρό καλό έργο που έγινε να το συντηρήσουμε, και να συνεχίσουμε να κάνουμε και άλλα τέτοια μικρά και μεγάλα έργα.

Κάλεσμα αγάπης για ενίσχυση απόρων πολυτέκνων


* Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

* ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

Στην κορύφωση αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ζει η χώρα αλλά και ο Νομός Πιερίας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ορισμένες οικογένειες πολυτέκνων και υπερπολυτέκνων έχουν περιπέσει σε τραγική αδυναμία να επιβιώσουν.

Παιδιά ανήλικα πολυτέκνων και υπερπολυτέκνων οικογενειών δεν έχουν πλέον να πιουν ούτε ένα ποτήρι γάλα, δεν έχουν να φάνε φαγητό, επειδή οι γονείς τους έχουν χάσει τη δουλειά τους και πια δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και δεν ξέρουν τι να κάνουν, ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, σηκώνουν τον δυσβάστακτο σταυρό τους.

Σ’ αυτές, λοιπόν, τις πολύ δύσκολες στιγμές, όσοι συμπολίτες μας έχουν ακόμη αισθήματα αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης, όσοι συμπολίτες μας έχουν να διαθέσουν έστω και λίγα χρήματα, ας μην αφήσουν να χαθούν αυτές οι οικογένειες.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας συνεχίζει να απευθύνει επείγον προσκλητήριο αγάπης σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε εργαζόμενοι, να έρθουν σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων (τηλ: 6970 352 630, κ. Πούλιου Ασημίνα, Πρόεδρος – Το τηλέφωνό της είναι στην υπηρεσία των συμπολιτών μας ακόμη και τα απογεύματα) και να προσφέρουν κάτι από την αγάπη τους.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων θα συνεχίσει να συγκεντρώνει, τουλάχιστον μέχρι τη Μ.Εβδομάδα, κάθε είδους προσφορά από τρόφιμα, απορρυπαντικά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ανακουφίσει αυτές τις οικογένειες (π.χ. προσφορά εργασίας κλπ), ιδιαίτερα δε να ανακουφίσει τα παιδιά τους, να απαλύνει τον πόνο τους, να τους δώσει ελπίδα, κουράγιο και θάρρος αυτές τις ώρες.

Επίσης, ο Σύλλογος πολυτέκνων θα συνεχίσει να δέχεται καθημερινά από 9.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο, ακόμη και τη Μ.Εβδομάδα, επισκέψεις συμπολιτών μας που έχουν διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτές τις πολύ άπορες πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ

Οι πολίτες της Πιερίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είμαι από τους πολιτικούς που προβάλουν τα επιτεύγματα των πολιτικών τους. Στα δώδεκα χρόνια που κατείχα τη θέση ευθύνης του Νομάρχης Πιερίας πάντα πίστευα ότι το παραγόμενο έργο ήταν συλλογική υπόθεση Νομάρχη, Νομαρχιακού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων και πάνω από όλα ήταν έργο για τους πολίτες Πιερίας. Πάντα φρόντιζα όμως ο πολίτης της Πιερίας να πληροφορείται για τα έργα των οποίων την ευθύνη είχε η Ν.Α. προκειμένου να γνωρίζει που να αποδώσει τα εύσημα ή να απευθύνει τις διαφωνίες του.

Με ιδιαίτερη έκπληξη λοιπόν διάβασα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής Τεχνητού Υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Κίτρους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η επίμονη και συνεχής δραστηριοποίηση της άγρυπνης σημερινής Δημοτικής Αρχής …απέδωσε τα μέγιστα».

Για την αποκατάσταση λοιπόν της πραγματικότητας οφείλω να υπενθυμίσω τα εξής:

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας αποφάσισε την ανάθεση της σχετικής μελέτης (17.000€) στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας την 30η Νοεμβρίου του 2005. Το ΕΘΙΑΓΕ με τη σειρά του κατέθεσε 6 μήνες αργότερα τη μελέτη σκοπιμότητας (29-09-2006). Ακολούθησε λοιπόν η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 20-12-2006 για την ανάθεσης της μελέτης ωρίμανσης (ιχθυολογική -ωκεανογραφική- κατασκευής και ΜΠΕ) στο ΕΘΙΑΓΕ (ΙΝΑΛΕ) αξίας 130.000€.

Στις 10-10-2008 παραδόθηκε το σύνολο των μελετών και με την ολοκλήρωση όλων των αδειοδοτήσεων κατατέθηκε στις 23-11-2009 το σχετικό αίτημα για ένταξη του έργου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενώ στις 7-5-2010 μετά το άνοιγμα του σχετικού μέτρου υπεβλήθη τεχνικό δελτίο και πλήρης φάκελος, το οποίο εγκρίθηκε φέτος το Μάρτιο από το Υπουργείο, έτσι ώστε η αιρετή Περιφέρεια να υλοποιήσει το έργο, ύψους 1.043.247,90€.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πριν από ένα μήνα εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση κατασκευής του αντιστοίχου τεχνητού υφάλου στο Λιτόχωρο, με αποτέλεσμα αυτά τα δύο έργα σε Κίτρος και Λιτόχωρο να είναι τα μοναδικά τέτοιου είδους που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΑΛ 2007-2013 και προβλέπεται να συμβάλουν σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη.

Γίνεται λοιπόν εμφανές ότι η επιτυχία αυτή δικαιώνει τις ενέργειες και τις προσπάθειες αυτών που υπηρέτησαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα ολοκληρωθεί από την αιρετή Περιφέρεια.

Εύχομαι βεβαίως στον Δήμαρχο Κολυνδρού- Πύδνας να επιτύχει τη χρηματοδότηση εξίσου σημαντικών έργων στη διάρκεια της θητείας του εξίσου σημαντικά έργα, τα οποία και αυτά θα είναι έργα για τους πολίτες της Πιερίας.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι δεν θα πάψω να ενημερώνω τους πολίτες της Πιερίας, που αποτελούν για μένα τον μοναδικό κριτή, όταν διαπιστώνω ότι το έργο που επιτελέστηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είτε τυγχάνει άδικης κριτικής είτε γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από οιονδήποτε.

Στο Κίτρος έκανε ενημέρωση ο Λαγδάρης Βαγγέλης στους υποψηφίους του Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους για την πορεία του νέου Δήμου πρώτο τρίμηνο



Ο κ. Λαγδάρης τους ενημέρωσε για το τεχκικό πρόγραμμα,προυπολογισμό,συγχωνεύσεις σχολείων, για την ένταξη έργων του Δήμου στο ΕΣΠΑ, καθώς για τον τρόπο διακυβέρνησης του νέου Δήμου απο την Δημοτική Αρχή.
Αυτές οι συναντήσεις τόνισε ο κ.Λαγδάρης θα συνεχιστούν και με τους υποψηφίους των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων, γιατί αυτή η Δημοτική Παράταξη που συμμέτειχε στις εκλογές πήρε ποσοστό 40% και δεν δημιουργήθηκε με τον σκοπό να γίνει ένας απλός εκλογικός μηχανισμός αλλά να παραμείνει ενεργή παράταξη και να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και λύση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.