PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.Αντί για σύνταξη θα τους δίνουν φιλοδώρημα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Το ριφιφί στα Ταμεία.

Πρωινό κοντσέρτο για...πολυβόλα, του Μάκη...


Τους άφησε άναυδους. Τους κούφανε. Παρεξήγηθηκε μάλιστα από τον τρόπο του, ο εκ των παρουσιαστών ,Σαράντης.
Ο λόγος για τους διαγραφέντες.
"Δεν έχει ανάγκη η Ν.Δ. Είναι δάσος. Αν κοπούν μερικά κούτσουρα, καλό κάνουν στο δάσος.
Και μετά τα κούτσουρα-Βουλευτές, σειρά είχαν οι γυναίκες που απατούν τον άντρα τους:
"Και με την γυναίκα σου είσαι μαζί, αλλά αν σε απατήσει, την... παρατάς και βρίσκεις άλλες 10", είπε απευθυνόμενος στο παρουσιαστή Τάκη Σαράντη.
Εκείνος παρεξηγήθηκε. "Μα σας παρακαλώ, είναι παράδειγμα αυτό που φέρνεται?".
Τι του΄πε τώρα του Γιακουμάτου!

Ο Ρέππας δήλωσε στο Μega ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Αρκαδία και δε θα είναι εκεί υποψήφιος.


Οι πληροφορίες τον φέρνουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας αν και ο ίδιος είπε ότι θα πάει...
όπου του πει το ΠαΣοΚ.
Χαρές ο ......
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που θα μείνει μόνος στην Αρκαδία...

ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?


Εθεάθησαν στο γραφειο του πρώην πρωθυπουργού στην Μαβίλη, τόσο η Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς κρατούσαν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, οι εν λόγω επισκέψεις ήταν... κάτι παραπάνω από... κοινωνικές, αφού σ' αυτές, ο Καραμανλής υποσχέθηκε στα δύο στελέχη πως θα τους παράσχει έπρακτη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα. Έτσι, κλείδωσαν και τα δίδυμα που θα αβαντάρει το καραμανλικό σύστημα στην Α' και την Β' Αθήνας. Στην πρώτη περίπτωση, θα... παίξουν μαζί Παυλόπουλος-Όλγα και στην δεύτερη, Μιλτιάδης και Αντώναρος.

Tον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο που επέβαινε...




«Τα άκουσε» ο πρώην υπουργός μεταφορών Δημήτρης Ρέππας από αγανακτισμένους νταλικέρηδες στην Λαμία.

Οι αυτοκινητιστές πληροφορήθηκαν ότι ... ο άνθρωπος που επί θητείας του ξεκίνησε το άνοιγμα του επαγγέλματός τους βρίσκεται στην Λαμία και επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο ξενοδοχείο ΦΘΙΑ όπου παραχωρούσε συνέντευξη τύπου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Η μυστικότητα που τηρήθηκε, ωστόσο, γύρω από την επίσκεψη του υπουργού βοήθησε ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα ή και επεισόδια.

Ακόμη και οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν μια ώρα πριν τον τόπο συνάντησης με τον υπουργό.

Οι αυτοκινητιστές ωστόσο κατάφεραν να κατεβάσουν τον Δημήτρη Ρέππα από το ΙΧ στο οποίο επέβαινε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο και πριν αναχωρήσει για Αθήνα και να έχουν μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Στο σημείο πρόλαβαν να σπεύσουν τρία φορτηγά και μια ομάδα περίπου 10 συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του σωματείου της Φθιώτιδας.

Η κινητοποίηση δεν ήταν του μεγέθους που επιθυμούσαν οι νταλικέρηδες.

Δήλωσαν όμως ικανοποιημένοι που κατάφεραν έστω αυτή την ολιγόλεπτη διαμαρτυρία!

«Αν είχαμε προλάβει να οργανωθούμε μπορεί και να έπεφτε ξύλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους οδηγούς!

Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι αρχικά ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ αλλά μετά αύξησαν την "ταρίφα"

Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι αρχικά ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ αλλά μετά αύξησαν την "ταρίφα"
Μιλάει για συγκεκριμένο υπάλληλο που ήταν ο εισπράκτορας του κυκλώματος
- Κατονομάζει έναν εκ των συλληφθέντων από την καταγγελία του Α. Μάρκου ότι έχει το φάκελό του.
Μορφή...
χιονοστιβάδας έχουν ήδη αρχίσει και παίρνουν οι καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους που φέρονται να ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν μία επιχορήγηση σε έναν επιχειρηματία.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "με ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπάχθει η επένδυσή μου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν ειχαμε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας. Καταστραφήκαμε οικονομικά, είμαστε στο χείλος της καταστροφής οικογενειακά".
Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.
Στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας από τη Δράμα αναφέρει πως στην αρχή είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό της μίζας, αλλά κατάφερε να βρει μόνο 100.000 ευρώ, αλλά τότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης ανέβασαν το ποσό της μίζας στα 500.000 ευρώ.
Μάλιστα απειλούσαν τον επιχειρηματία πως εάν δεν βρει αυτά τα χρήματα τότε θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.
Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ακόμα και μέχρι σήμερα που δεν έδωσε τελικά τα χρήματα της μίζας, η υπόθεσή του αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου για "εισπράκτορα".
Σημείωσε δε πως ο φάκελός του για την επένδυσή του βρίσκεται στο γραφείο ενός εκ των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, που φέρονται να είχαν εκβιάσει και τον επιχειρηματία από την Αργολίδα για το ξενοδοχείο.
Τελικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος έκανε σχετική καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και έχει πάρει η υπόθεση το δρόμο του εισαγγελέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 100 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης...

Όπως και να χει , ο Ντερμπεντέρης χτύπησε για 3η φορά.


Πρόκειται για αντιβενιζελικη ομάδα (Παπαχρηστος, Ντερμπεντέρης κ.α.) μέσα στο ΔΟΛ ή απλώς για ένα παιχνιδάκι του Σταυρακα? Περί δήθεν αντικειμενικότητας...
Όπως και να χει , ο Ντερμπεντέρης χτύπησε σήμερα για 3η φορά. Ιδού και... το σχετικό απόσπασμα από το χρονογράφημα του:
"Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από την πλευρά του, ειδικεύεται μόνο στο θαύμα του PSI. "Το οποίο κ.λπ., κ.λπ ...".
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δεν έχει ακούσει τίποτα για τις διπλές και τριπλές έκτακτες εισφορές, το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα, τους πρόσθετους φόρους, την εξαπάτηση των ομολογιούχων, την επιδρομή στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων "...

Ανοίγει πόρτα συνεργασίας με το κόμμα του Γ. Δημαρά...


O Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενη προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή.

Ο Καμμενος σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να... συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά τα μνημόνια στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό κόμμα» και δήλωσε «Δεν έχουμε σχέση, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ».

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτησή του για πόρτα συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, αφού όπως είπε, «από το χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όπως με το κόμμα του Γιάννη Δημαρά».

Νέο χτύπημα από ομάδα Τρικαλινών πολιτών οι οποίοι… κοινοποίησαν προς τους βουλευτές ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι στη πόλη!!!...


Το βράδυ της Πέμπτης θυροκόλλησαν και επισήμως στα... πολιτικά τους γραφεία και στις εισόδους των κομματικών οργανώσεων τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούν να… συναναστρέφονται μαζί τους και τους χαρακτηρίζουν «υποτακτικούς» οι οποίοι «ψήφισαν αδίστακτα το Μνημόνιο 2 που μας οδηγεί σε αφανισμό». Αναφέρουν ότι «παραδόθηκαν στις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας» και τους καταλογίζουν ότι δεν ύψωσαν ανάστημα όταν έπρεπε για να συμφέροντα του λαού. Και η 25η Μαρτίου έρχεται…

Το ότι η κρίση την οδήγησε στην κατάθλιψη αποκάλυψε για πρώτη φορά η Έλενα Ακρίτα, που ξέσπασε για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.


«Πριν από τις γιορτές πέρασαν μια πάρα πολύ έντονη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που... το λέω αυτό. Έζησα μια κατάθλιψη. Ξυπνούσα και έλεγα “ω, είναι μια ολόκληρη μέρα; Να κοιτάω το ταβάνι όλη μέρα;”. Είχε να κάνει με το ότι ήμουν και εξακολουθώ να είμαι απλήρωτη. Είχα μάθει να ζω με τα χρήματα που έβγαζα και ένιωθα ότι κατέρρεαν όλα, έβλεπα ότι πιάναμε πάτο», είπε η σεναριογράφος στο «Σκάι Τώρα».

Όπως πρόσθεσε, κατάφερε να το ξεπεράσει λέγοντας «δεν θα πεθάνω κιόλας». «Δεν έφτασα στο επίπεδο του “σκασίλα μου μεγάλη”… Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα έρθουν νέα μέτρα, θα το αντιμετωπίσω όταν θα έρθει. Θα γυρίσω σπίτι μου, θα διαβάσω το βιβλίο μου, θα ακούσω μουσική, θα πάρω τηλέφωνο μια φίλη μου, θα πιω έναν καφέ, θα είμαι καλή μάνα γιατί δεν μπορώ να είμαι καλή μάνα είμαι καταθλιπτική». «Θα το κάνω αυτό όσο αντέχω», συνέχισε η Έλενα Ακρίτα και ξέσπασε για την οικονομική κρίση λέγοντας ότι εμποδίζει τους νέους ανθρώπους ακόμα και από το να ονειρεύονται και να ερωτεύονται.

Ζητώντας να μην λείψει η αισιοδοξία, η σεναριογράφος κατέληξε: «ήμασταν όλοι βουλιαγμένοι σε μια πολυθρόνα. Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να σηκωνόμαστε. Σημασία έχει να σηκωθείς, γιατί μετά θα αντιδράσεις. Δεν έχει σημασία ο τρόπος για να πας στο σωστό. Άρα, πρέπει σιγά σιγά να μπούμε στην διαδικασία “δώσε μου το χέρι σου και όσο αντέχω”».

«Τα νέα παιδιά αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια τους. Είναι η γενιά της φούσκας, η γενιά που θα την πληρώσει χωρίς να φταίει. Εμείς το προκαλέσαμε, αλλά κάπου θα μας βγάλει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού», σημείωσε.

Ένας ακόμη λόγος για να σας αρέσει το Red Bull...










Πάγκαλος



Με έμφαση στο «έλληνα».

Δεδομένο: τα σούπερ μάρκετ ακολουθούν άσχημες πρακτικές. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει εναρμόνιση στις τιμές. Επιπλέον όσα έχουν ξένη φίρμα συναλλάσσονται επιτήδεια με τις μητρικές εταιρείες της αλλοδαπής. Κι επειδή μιλάμε για λιανεμπόριο πρέπει να το κάνουμε λιανά: τα σούπερ μάρκετ έχουν κατακλέψει τον έλληνα καταναλωτή. Με έμφαση στο «έλληνα». Αλλού δεν τα κάνουν αυτά. Εδώ τα κάνουν.

Ρε, αντε στο διάολο!

ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου μας,καλούνται όλα τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 18.00, στο κτίριο του Συλλόγου Μικρασιατών (στην συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Κίου 2) για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί στις19:00 της ίδιας μέρας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  • 1. Απολογισμός β’ εξαμήνου 2011 και α’ τριμήνου 2012
  • 2. Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
  • 3. Οικονομικός απολογισμός.
  • 4. Έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού.
  • 5. Προτάσεις– Ανακοινώσεις μελών.
  • 6. Στοχοθεσία Συλλόγου- Οργάνωση εκδηλώσεων για το τρέχον έτος 2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γραμματέας

Κεραμιδιώτη Έφη

Πρόσκληση

Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν.Πιερίας «Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ» και ο Θίασος του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΑΥΛΑΙΑ»

σας προσκαλούν

στην παράσταση του Κυπριακού θεατρικού έργου «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» του Ανδρέα Κουκίδη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ.

Το έργο αναφέρεται στο ΕΠΟΣ 1955-59 του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου από τους Άγγλους. Ιδιαίτερα, στους ήρωες απαγχονισθέντες: Στέλιο Μαυρομάτη, Μιχάλη Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη. Η εκτέλεση έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 1956, στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας.

Η παράσταση θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:30.Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2351047445 και 6932668800.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ανενόχλητα φαίνεται ότι δρουν τα διάφορα κυκλώματα – σπείρες των ομογενών που πουλούν λαθραία τσιγάρα και μάλιστα στο κέντρο της πόλης.

b_300_0_16777215_0___images_eidiseis_2012_03_16_5f1am3stili.jpg

Tην ώρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης μέχρι και 21 έτη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα παρασκευής και λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στη Χαλκιδική, διάφορα κυκλώματα ομογενών που πουλούν λαθραία τσιγάρα συνεχίζουν να δρουν ανανόχλητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Μιχαήλ Λιάπη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο typosthes.gr, το οποίο αποκαλύπτει πώς δρουν οι διάφορες σπείρες...

Ανενόχλητα φαίνεται ότι δρουν τα διάφορα κυκλώματα – σπείρες των ομογενών που πουλούν λαθραία τσιγάρα και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Ο «Τ.Θ.»,αποκαλύπτει τη δράση τους που επιφέρει καθημερινά αρκετά μεγάλο, παράνομο, κέρδος.

Αρκεί, μια βόλτα να κάνει κανείς στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην αγορά «Καπάνι» και στην πλατεία αρχαίας αγοράς, ή αλλιώς στο πλακόστρωτο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, για να δει με τα ίδια του τα μάτια τις μεσήλικές ή και πολλές φορές ηλικιωμένες γυναίκες, να πουλούν πακέτα ή και κούτες με τσιγάρα, αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, που φυσικά στερούνται των δασμών. Κυκλοφορούν με μαύρες σακούλες ή σακούλες αδιαφανείς που είναι γεμάτες με γνωστές αλλά και άγνωστες μάρκες τσιγάρων και περιμένουν να τις πλησιάσεις για να αγοράσεις. Αν σε θεωρήσουν… ύποπτο, τα μαζεύουν γρήγορα και εξαφανίζονται.

Οι πελάτες

Από το ρεπορτάζ, προκύπτει ότι οι συνήθεις πελάτες των παρανόμων είναι επίσης ομογενείς, ή αλλοδαποί. Πλησιάζουν τη λαθρέμπορο, δίνουν το αντίτιμο που είναι πολύ χαμηλότερο από την κανονική τιμή του επίσημου προϊόντος και η ανταλλαγή γίνεται χέρι με χέρι σε δευτερόλεπτα, για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Οι προστάτες

Συνήθως, σε μικρή απόσταση από της γυναίκες εμπόρους βρίσκονται και διάφοροι μεσήλικες άνδρες που παριστάνουν τους «αδιάφορους» αλλά στην ουσία είναι οι προστάτες και η «τράπεζα» των εμπόρων καθώς προσφεύγουν σ’ αυτούς για να «χαλάσουν» ψιλά.

Οι συλλήψεις και οι προμηθευτές

Πριν από λίγες ημέρες στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια 30χρονη γεωργιανή «τσιγαρού», η οποία, όπως προέκυψε, στο αυτοκίνητο του συζύγου της είχε κρυμμένο μεγάλο αριθμό από πακέτα λαθραία τσιγάρα με σκοπό την πώλησή τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από έναν περίπου μήνα αστυνομικοί, είχαν ανακαλύψει μια αποθήκη λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή του κέντρου, που φέρεται να έχει σχέση με τους παράνομους εμπόρους. Τέλος σημειώνεται και η μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. πριν ένα χρόνο περίπου, που έφερε στο φως το μεγάλο λαθρεμπόριο τσιγάρων που είχε έδρα τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με αστυνομικούς που μίλησαν στον «Τ.Θ.» «αυτοί, της Χαλκιδικής ήταν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των ομογενών εμπόρων.

b_300_0_16777215_0___images_eidiseis_2012_03_16_5f2am3stili.jpg

Οι κρυψώνες

Σύμφωνα με πηγές, του «Τ.Θ.» οι διάφοροι λαθρέμποροι, κρύβουν το εμπόρευμά τους σε διάφορα σημεία κυρίως στο κέντρο της πόλης. Μερικά από τα σημεία που προτιμούν σύμφωνα πάντα με πηγές -και με κάθε επιφύλαξη- είναι διάφορα εγκαταλελειμμένα οχήματα και φρεάτια υπονόμων στα τοιχώματα των οποίων είναι ιδανική κρυψώνα πέρα από τα αδιάκριτα βλέμματα.


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ : ΤΗ ΘΕΣΗ ΡΑΧΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



Μετά από 30 χρόνια ,παιδί μεταναστών, στη Γερμάνια. Στην Ελλάδα έζησα 18 χρόνια τώρα, όλες τις πτυχές του δημοτικού ,πολιτικού, και κοινωνικού συστήματος της Λεπτοκαρυάς, από της 1/1/2007 έως της 31/1/2010 εκπροσωπώντας, κοινά συμφέροντα των δημοτών , θεσμικά, από τη θέση του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα καταπατήσεων του δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Μεταξύ άλλων, δημότης πλέον, και όχι αντιδήμαρχος, στα δικαστήρια Κατερίνης, και Θεσσαλονίκης, έχω υποχρέωση και δικαίως, κατά μια έννοια να τα προστατεύω. Αρκεί όμως αυτό χωρίς την παρουσία μαρτύρων;;;…ΟΧΙ…! αυτό μόνο δεν αρκεί…!!! – μάλιστα τολμώ να πω ότι πλέον κάθε απόπειρα σωτηρίας της δημοτικής περιουσίας, όπως η σημερινή, διοίκηση του δήμου Δίου – Ολύμπου, το αντιλαμβάνεται, αποτελεί ύβρη απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα, όπως κι αν αυτό μπορεί να εκληφθεί…!
Σήμερα 14/3/2012 παραβρέθηκα στα δικαστήρια Κατερίνης, ως μάρτυρας υπεράσπισης δημοτικής έκτασης 10 στρεμμάτων ...!
Η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου δεν ήταν αρκετή για να ανατραπεί το κλήμα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια εις βάρος της τοποθεσίας Ράχη .Αν και η απόφαση, από το 1928 στη παλιά Λεπτοκαρυά, έλεγε σαφώς ότι η θέση Ράχη…! Παραχωρείτε στο δημοτικό σχολείο για γυμναστήριο…! Επίσης όλοι στο χωριό λένε ότι εκεί γινότανε και όλες οι εκδηλώσεις...! Αυτό το συνυπογράφουνε και 13 σύλλογοι οι οποίοι εκπροσωπούνε το σύνολο των δημοτών της Λεπτοκαρυάς…! Επίσης αυτό αναφέρετε και σε βιβλίο τα Τοπωνύμια Γεώργιος Χατζής …! Δεν δόθηκε ο λόγος στην ΚΖ ΕΠΚΑ εφορία αρχαιοτήτων Πιερίας...!
Επίσης, άλλες τρεις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου …! κατέθεσαν τις απόψεις τους, αν και αυτές οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι τουλάχιστον μεταγενέστερες. Ωστόσο,προγενέστερη είναι, μόνο η απόφαση της κοινότητας Παλιάς Λεπτοκαρυάς από το 1928…!
Κανείς , δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος του δήμου Δίου – Ολύμπου δεν παραβρέθηκε να προστατέψει όσα προανέφερα.
« Σοφός ο Λαός, αλλά και το ρητό ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη » Εκτός,αν ακόμη και τώρα την ύστατη στιγμή ο δήμος με απόφαση Δ.Σ. διεκδίκησή στα αστικά δικαστήρια τα νόμιμα... μόνο αν θέλει... Ωστόσο, η ιστορία αυτή μοιάζει με ανέκδοτο…!
Ως εκ τούτου, εγώ, δημότης πλέον , αντιμέτωπος στο δικαστήριο της Κατερίνης με την πραγματικότητα μιας αμετάκλητα νέας κατάστασης, η οποία, πριν από όλα, μας αναγκάζει ως Λεπτοκαρυά να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε! Με το καλό ή με την ανάγκη, και τον τρόπο σκέψης που είχαμε εμπεδώσει από τούς προγόνους μας, για την Ράχη, τελείωσε…!
Η Λεπτοκαρυά καλείται να πράξει το πολύ απλό: Πρώτον να μην κάνει εκδηλώσεις στη θέση Ράχη, Δεύτερον: πρέπει να σεβαστή την απόφαση του δικαστηρίου και να μην αποκαλεί άλλο τους τέσσερις , συγχωριανούς μας ως « καταπατητές » …!
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που καλείται να αντιμετωπίσει η Λεπτοκαρυά...!
Ωστόσο, εμείς που δεν φράξαμε , δημόσια,ή δημοτική έκταση υπήρξαμε τα μεγαλύτερα θύματα ,και αποδειχτήκαμε ως οι κατώτεροι των περιστάσεων…!
Κων/νος Γιάντσιος πρωιν Αντιδήμαρχος πρωιν δήμου Ανατολικού Ολύμπου

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 29ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012:


ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ.

Τα θέματα που ξεχώρισαν κατά τη δεύτερη εφετινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ήταν τα εξής τρία:

Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ’ τριμήνου 2011: Με την έκθεση αυτή που κλείνει την εικόνα για την οικονομική πορεία του δήμου μας για το οικ. έτος 2011 (αποτελώντας έτσι έναν άτυπο ισολογισμό), επιβεβαιώθηκαν και τυπικά όλα όσα από την πρώτη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού 2011 είχαμε επισημάνει. Δηλ. ότι με ευθύνη της δημ. αρχής κατατέθηκε ένας προϋπολογισμός «ανάγκης», μη ρεαλιστικός, ανεφάρμοστος, πλασματικός κι αντιαναπτυξιακός! Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι οι στόχοι του, ειδικά στον τομέα των εσόδων, επετεύχθησαν σε ποσοστό που μετά βίας ξεπερνά το 50%. Εννοείται πως καταψηφίσαμε τη συγκεκριμένη έκθεση.

Καθορισμός αρδευτικής περιόδου 2012: Με την ευκαιρία της συζήτησης ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο απολογισμό του 2011 και μάλιστα ανά δημ. διαμέρισμα, γιατί ενώ η περίοδος είχε λήξει εδώ και μήνες, δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση. Επίσημος απολογισμός δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά, ωστόσο ανακοινώθηκαν πρόχειρα οι εισπράξεις ανά διαμέρισμα και προκύπτει πως τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 190.000 περίπου, ενώ τα έξοδα είναι της τάξεως των 525.000 τουλάχιστον! Το έλλειμμα είναι για μία ακόμη φορά τεράστιο και, ως όφειλα, υπενθύμισα στον αντιδήμαρχο τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ιδίου κι άλλων παραγόντων της δημ. αρχής για εξυγίανση κατά την έναρξη της περσινής περιόδου, καθώς και την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης για την επιλογή των προσώπων που εργάστηκαν στην άρδευση («Δική μας η επιλογή, δική μας και η ευθύνη κ. Λάππα», ήταν η απάντηση που είχε δοθεί τότε!). Επομένως δεν υπάρχει κανένα όφελος πλέον στο να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από την δημ. αρχή η κακή συνεργασία με ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά!

Κι επειδή συζητήθηκε και το θέμα των θέσεων υδρονομέων, ρώτησα τον κ. Κιάφα με ποιον τρόπο θα γίνει η πρόσληψη τους φέτος. Δυστυχώς ακολουθείται ξανά η πεπατημένη του «βασιλικού διατάγματος» (άρα και της επιλογής των προσώπων αποκλειστικά από την πλειοψηφία χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο). Πρότεινα να γίνει πρόσληψη, αν όχι όλων, τουλάχιστον αρκετών υδρονομέων από το νέο πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα (κάτι που έπραξαν αρκετοί δήμοι στη βόρεια Ελλάδα - για το πρόγραμμα αυτό θα γίνει λόγος και στη συνέχεια), ώστε και αξιοκρατικά κριτήρια να ισχύσουν (διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.) και τα έξοδα να μειωθούν σημαντικά! Επισημαίνω ότι αν οι μισοί σχεδόν υδρονομείς προσλαμβάνονταν μέσω αυτού του προγράμματος, ο δήμος μας θα εξοικονομούσε περίπου 50 – 70 χιλιάδες ευρώ! Μάλιστα προλαβαίνοντας τις συνήθεις αντιδράσεις κι «ανησυχίες» μη τυχόν πάρουν τις θέσεις «άσχετοι» και «ξένοι», ενημέρωσα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μοριοδοτεί την εντοπιότητα, ενώ υπάρχει και η ασφαλιστική δικλείδα της προαπαιτούμενης προϋπηρεσίας. Δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν εισακουστήκαμε και η δημ. αρχή επιμένει σε δοκιμασμένες κι αποτυχημένες μη αξιοκρατικές συνταγές. Άραγε γιατί; Ο νοών νοείτω!

Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης και η «σιγή ιχθύος» της δημ. αρχής για το Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.): Ήρθαν προς έγκριση από το Δ.Σ. και δύο ενδιαφέροντα προγράμματα κοινωνικής ενίσχυσης (εκπόνηση τοπικού επιχειρησιακού σχεδίου για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κάλυψης θέσεων εργασίας και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας). Παίρνοντας τον λόγο δήλωσα εξ αρχής ότι σε μία τέτοια περίοδο ύφεσης που ειδικά στην Πιερία η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σίγουρα τέτοια προγράμματα δεν αποτελούν πραγματική λύση ή «θεραπεία» στο πρόβλημα, αλλά μοιάζουν περισσότερο με «ασπιρίνες». Έστω κι έτσι όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτά τα υποστηρικτικά προγράμματα που θα ελαφρύνουν κάπως αρκετούς συμπολίτες μας. «Το μη χείρον βέλτιστον» λοιπόν και γι’ αυτό υπερψηφίσαμε την συμμετοχή του δήμου μας.

Υπάρχει όμως και συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα, την οποία είχαμε εγκρίνει πριν από αρκετούς μήνες. Δώσαμε τότε κι εμείς θετική ψήφο με τον όρο να προηγηθεί μίνι – διαβούλευση των δημ. παρατάξεων και των ενδιαφερόμενων φορέων της περιοχής. Στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε καμία σχετική συζήτηση, ούτε ζητήθηκε η άποψη των παρατάξεων ή των φορέων (σωματείων, συλλόγων, Μ.Κ.Ο. κτλ.) που θα μπορούσαν να επωφεληθούν απ’το πρόγραμμα, όπως έγινε σε πολλούς άλλους δήμους. Κι όμως στις 22\2 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η έγκριση 110 θέσεων για τον δήμο Δίου – Ολύμπου. Το χειρότερο ίσως είναι ότι ο δημαρχεύων μία εβδομάδα μετά (στο Δ.Σ. στις 29\2) κατόπιν ερωτήσεώς μου έδειχνε να μη γνωρίζει τίποτε για τη σχετική έγκριση. Η «πάνσοφη» δημ. αρχή έχει δείξει πολλές φορές πως επιλέγει «να κάνει του κεφαλιού της», αγνοώντας επιδεικτικά την διαβούλευση παρά τα λάθη στα οποία πολλές φορές έχει υποπέσει. Ας ελπίσουμε να αλλάξει γρήγορα τακτική και στην β’ φάση του προγράμματος να ζητήσει και να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις υποδείξεις των παρατάξεων και των πιθανών ωφελούμενων φορέων!

Υ.Γ: Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ειδική ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της μελέτης «Γενικευμένη τροποποίηση σχεδίου Πλαταμώνα». Δυστυχώς δεν γίναμε σοφότεροι από τη συνάντηση αυτή, καθώς η συζήτηση, εντέχνως, αναλώθηκε κυρίως στο πόσα πήρε κάθε μελετητής, τι πτυχία έχει ο καθένας κτλ. Για εμάς το ερώτημα είναι απλό και το έθεσα και στην συνάντηση: Τι συμφέρει τον Πλαταμώνα και τους κατοίκους του; Να βαδίσουμε στην ρότα των τελευταίων 8 ετών και με ποια δεδομένα για τον συντελεστή δόμησης και την εισφορά σε γη και χρήμα; Μήπως είναι καλύτερα να επικαιροποιηθεί και να συνεχιστεί η μελέτη του 2002; Περισσότερα όταν έλθει ξανά το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο.

Υ.Γ.2: Στο τελευταίο Δ.Σ. είχα ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός ότι κάποιος προμηθευτής ειδών καθαριότητας έπαιρνε παραγγελίες από δημοτικά σχολεία της δημ. ενότητας Δίου ισχυριζόμενος πως έχει «εντολή δημάρχου». Η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Ζέρβα απέστειλε πρόσφατα γραπτή απάντηση για το θέμα. Μερικές παρατηρήσεις:

Παρατήρηση 1η: Το αν δόθηκαν ή όχι οι «δέουσες απαντήσεις» στο Δ.Σ. θα το κρίνουμε εγώ και η κ. Κουρίτα (είχε θίξει ανάλογο θέμα ανάθεσης προμηθειών γραφικής ύλης). Δεν ξέρω αν η κ. Κουρίτα βρήκε ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν. Εγώ πάντως όχι!

Παρατήρηση 2η: Υπενθυμίζω στην κ. Ζέρβα και στους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι είμαι μέλος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και γνωρίζω πολύ καλά το Φ.Ε.Κ. λειτουργίας των επιτροπών αυτών. Ας κάνουν λοιπόν οικονομία κι ας μη «ξοδεύουν μελάνι» σε άστοχες υποδείξεις προς εμένα!

Παρατήρηση 3η: Οι συγκεκριμένες προμήθειες έγιναν πριν την έναρξη των μαθημάτων (τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη) και θέλω να πιστεύω πως γι’ αυτό η κ. Ζέρβα δεν ήταν ενήμερη. Δεν νομίζω να επιμένει πράγματι πως οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες προμηθεύτηκαν «απορρυπαντικά από τα κατά τόπους καταστήματα κάνοντας ο διευθυντής – προϊσταμένη του σχολείου μια έρευνα στην τοπική αγορά», όπως όριζε η απόφαση σχολ. επιτροπής που επικαλείται. Όσο για την διάψευση του κ. Φαρμάκη σχετικά με το αν έδωσε ο ίδιος την εντολή, αυτή εκ των πραγμάτων δεν είναι αρκετή, καθώς ο όρος «δήμαρχος» μπορεί στην περίπτωσή μας κάλλιστα να προκαλέσει…«συγχύσεις». Βλέπετε η παράταξη του κ. Φαρμάκη και της κ. Ζέρβα έχει γεμίσει τον δήμο μας με ένα σωρό τίτλους: «εκλεγμένος δήμαρχος», «εν αργία δήμαρχος», «δημαρχεύων», «ασκών χρέη δημάρχου», «αναπληρωτής δημάρχου» και δε συμμαζεύεται και να δούμε πότε (και πως) θα τελειώσει αυτή η ιστορία!

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ Α.Ε.


Το 2013 οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Πιερία

Το Επιμελητήριο Πιερίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το φυσικό αέριο καθώς και σεμινάρια κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου

Συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας πραγματοποίησαν στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μάρκος Κουλούμογλου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος Νίκος Χουσουρίδης. Επίσης, από την πλευρά της επιχείρησης, συμμετείχαν ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων διανομής αερίων Θεόδωρος Τερζόπουλος, η Μηχανολόγος – Μηχανικός της Δ/νσης Δραστηριοτήτων διανομής αερίων Πέγκυ Μόσχου, η Συνεργάτης της Δ/νσης εταιρικών θεμάτων και επικοινωνίας Ζωή Παπαθεοδώρου και ο Σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΠΑ και Δ/νων Σύμβουλος της «One Team» Κώστας Νοδαράς.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ενημέρωσαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την άμεση έναρξη των εργασιών σύνδεσης των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα για την Πιερία τονίστηκε ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις και στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες η ΔΕΠΑ έχει ήδη κατασκευάσει υποδομές διανομής φυσικού αερίου είναι περίπου 140 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης. Στα γεωγραφικά όρια άσκησης της δραστηριότητας της ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι νομοί Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001, περίπου το 7,4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας κατοικεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 814.127 κατοίκους. Η ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα καλύπτει μία έκταση 15.462 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,7% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας. Στην ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνονται επίσης η βιομηχανική ζώνη στο Πλατύ, καθώς και οι πόλεις της Βέροιας, Νάουσας, Κατερίνης, Σερρών, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Κιλκίς.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ κ. Τερζόπουλος «τα χρονοδιαγράμματα είναι αυστηρά και θα τηρηθούν στο έπακρο» και σημείωσε ότι η συνάντηση στο Επιμελητήριο Πιερίας έχει ως σκοπό τη γνωστοποίηση των σχεδίων της ΔΕΠΑ. Παράλληλα, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να συμβάλει στην ενημέρωση των μελών του για τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Ημερίδα και ειδικά σεμινάρια στο Επιμελητήριο Πιερίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι η έλευση του φυσικού αερίου στην Πιερία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές επιλογές επαγγελματιών και πολιτών. Τόνισε, δε, ότι θα ήταν σκόπιμο προς όφελος των μελών το Επιμελητήριο να προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το φυσικό αέριο προτείνοντας ως μήνα υλοποίησης της εκδήλωσης τον Μάιο.

Επίσης, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών που θα κληθούν να κάνουν τις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό οι υδραυλικοί και οι τεχνικοί καυστήρων που θα διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες εργασίες σύνδεσης και λειτουργίας να λάβουν άμεσα την απαιτούμενη κατάρτιση ώστε να είναι σε θέση οι ίδιοι τους να αναλάβουν τις εργασίες και να μην ανατεθούν σ’ άλλα πρόσωπα εκτός νομού. Επίσης, είναι υψίστης σημασίας η κατάρτισή τους ώστε να ενεργούν με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από την Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων ώστε να καλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών του συγκεκριμένου κλάδου». Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν την τοποθέτηση σωληνογραμμών υποχρεούνται να παρακολουθήσουν ειδικό σεμινάριο 52 ωρών. Αντίστοιχα, οι τεχνικοί καυστήρων που θα θελήσουν να λάβουν άδεια για την τοποθέτηση καυστήρων φυσικού αερίου θα πρέπει να παρακολουθήσουν επίσης ειδικό σεμινάριο και μετέπειτα να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στην Περιφέρεια.

Δοκιμαστικά του ΑΓΙΑΞ στην Κατερίνη

Στην πόλη της Κατερίνης θα βρεθεί το πρωί της Κυριακής ο υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του Άγιαξ, Έντι Φαν Σάικ.
Ο Έντι Φαν Σάικ θα επισκεφτεί τις ακαδημίες του Ajax Hellas, όπου θα παρακολουθήσει αλλά και θα συμμετέχει σε προπονήσεις όλων των ηλικιακών τμημάτων.
Την Κυριακή (18/3) ο κ.Φαν Σάικ θα επισκεφτεί την ακαδημία του Άγιαξ στην Κατερίνη όπου θα βρίσκεται στις 10.30΄ για να αξιολογήσει παιδιά της περιοχής μαζί με αυτά της Ακαδημίας Άγιαξ Κατερίνης.
Φέτος ο Άγιαξ επέλεξε να στείλει παιδιά από τις Ακαδημίες της Ελλάδας και όχι της Ολλανδίας στο μεγάλο διεθνές τουρνουά της Ιρλανδίας, όπου θα συμμετάσχουν τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Ολλανδική ομάδα.
Ο Διευθυντής του Ajax Hellas Youth Academy, κ.Γιώργος Μακρής, δήλωσε για την επίσκεψη του Έντι Φαν Σάικ στη χώρα μας:
«Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στην Ελλάδα, ο Έντι Φαν Σάικ έρχεται για να παρακολουθήσει την πορεία του εκπαιδευτικού προγράμματος στις ακαδημίες του Άγιαξ στην Ελλάδα.»
Τα δοκιμαστικά είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά της περιοχής,ηλικίας (6-16 ετών).

Αυτό το μοντέλο (κάτι μεταξύ Κροατίας και Σομαλίας) έχει συνομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση να έχουμε;...


Τελευταία, ο Ντερμπεντέρης έχει δει το φως το αληθινό. "δεν θέλω άλλη προεκλογική έκπληξη", είπε απόψε. Να βγουν και να μας το πουν. Η... ελληνική κυβέρνηση έχει συνομολογήσει αυτό το μοντέλο, μιας Ελλάδας που να φτωχαίνει και να γίνεται πολύ φτηνή με μισθούς Κροατίας, Σομαλίας και Μπαγκλαντές; Οφείλουν να μας το πουν τώρα πριν από τις εκλογές. Όχι άλλες εκπλήξεις.

Σιγά που θα μας το πουν.

Μπαγκλαντές... υπάρχουν...

Συνεπώς να ξέρετε τι κακό θα βρει τον Βενιζέλο...


Το Mega άρχισε να μας λέει πόσο λίγοι θα είναι αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν.

Για να μην μας έρθει ξαφνικό, την Κυριακή.

Την προηγούμενη φορά (με τον Παπανδρέου) είχαν στηθεί 3000 κάλπες. Τώρα, είναι... 1600 είπε ο Χασαπόπουλος.

Αυτό φταίει...

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΡΝΙΑ..


Έξαλλοι οι κτηνοτρόφοι της Σάμου με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των σφαγείων και μαζί με τους συναδέλφους τους στην Ικαρία δηλώνουν αποφασισμένοι αυτή την φορά να μην κάνουν πίσω.

«Σκηνές απείρου κάλλους» υπόσχονται να... προσφέρουν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παρελάσουν με 1.500 κατσίκια μπροστά στους επισήμους.

Το σφαγείο του νησιού που εξυπηρετούσε όλο το νομό έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα τόσο εκείνοι, όσο και οι κτηνοτρόφοι της Ικαρίας, να μην μπορούν να σφάξουν.

Σε δηλώσεις του στην «Σαμιακή Γνώμη»' ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου κ. Γιάννης Βέττας μας είπε: «Αυτή την φορά θα το πληρώσουν ακριβά. Την Δευτέρα συμπαραστάτες στους συναδέλφους της Ικαρίας και έρχεται και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θα κατεβάσουμε 1500 κατσίκια και θα παρελάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αυτή την φορά δεν κάνουμε πίσω. Αν δεν μας δώσουν το δικαίωμα να σφάξουμε θα γίνει χαμός. Ποιοι είναι τελικά πανω από υπουργούς περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Οι υπάλληλοι».

στην ώρα του πρωθυπουργού...


Ρε, τι κακό τους έκανε ο Καρατζαφέρης! Μέχρι και ο Τσίπρας άρπαξε (χέρι χέρι) τα ευφυολογήματα.

"Παρακαλώ", είπε σήμερα στη Βουλή, "να... καθιερωθεί κάθε Παρασκευή στην ώρα του πρωθυπουργού, η ώρα Ράιχενμπαχ".

Δεν ήταν κακό...

Ο Γιάννης Αντύπας είναι ο νέος διευθυντής της εφημερίδας.

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ.


Την άποψη του κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης για συμμετοχή των πολιτικών προσώπων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μιλώντας στην χθεσινή συνεδρίαση του ... Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να υπάρχει η παραδοσιακή εξέδρα, τονίζοντας παράλληλα μετά τα φαινόμενα βίας που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου, ότι αυτό το οποίο πρέπει περισσότερο να προβληματίσει είναι οι φοβισμένοι πολίτες που θα επιλέξουν να απέχουν από τις εκδηλώσεις με το φόβο επεισοδίων.

"Ποιος κόλαφος;" του είπε. Και του έδωσε εν συντομία το περίγραμμα της κατάθεσης του Προβόπουλου.


Εκεί που κάπως καλά τα έλεγε ο παρουσιαστής της εκπομπής "Λαβύρινθος" (Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης) άρχισε ξαφνικά τους φτηνούς λαϊκισμούς και τις ευτελείς προσεγγίσεις.

"Ο... Παπανδρέου χαρακτήρισε τους Έλληνες διεφθαρμένους" (επειδή είναι επιμελής μπορεί να βρεί την ανάλογη φράση;), "Κόλαφος η κατάθεση Προβόπουλου".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης τους συνέστησε ευγενικά να είναι πιο προσεκτικός.

"Ποιος κόλαφος;" του είπε. Και του έδωσε εν συντομία το περίγραμμα της κατάθεσης του Προβόπουλου.

Βεβαίως χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και στις χρονολογίες (2007, 2008 και 2009) που ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.

Τέλος να επισημάνουμε και μια δημοσιογραφική απρέπεια του παρουσιαστή την στιγμή που η πολιτευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη χρησιμοποίησε την χυδαία έκφραση "γιατί δεν του 'κλεισε το στόμα του Παπανδρέου ο Βενιζέλος. Γιατί δεν του το 'κλεισε το στόμα;". Ο κύριος Τριανταφυλλίδης όχι μόνο έκανε πως δεν το άκουσε αλλά βρήκε σαν αφορμή αυτον τον χυδαίο και αγοραίο τρόπο έκφρασης για να κάνει πάσα στο επόμενο βίντεο...

Που τον βρήκε! Μ΄αυτόν είναι σίγουρα καμμένος!


Μιλάμε για πολύ -πως μωρέ το' λεγε, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης στην ταινία μια Ιταλίδα στην Κυψέλη; Α...- τσιριμπιμ τσιριμπόμ (δείτε το βίντεο).

Τράβηξε το... κροκοδείλιο κλαμματάκι του, το 'παιξε - αλοίμονο!- αισθηματίας, σωστός, αξιοπρεπής και -αυτό δα, ήταν το καλύτερο!- θαρραλέος.

Φυσικά δεν παρέλειψε να πλέξει -με Δον Κιχωτικό ύφος- το εγκώμιο του "αντιπάλου" του Μιχελάκα.

Για το ήθος του (ρε γαμώτο)!...

Μπλέξαμε. Με Μιχελάκες...

Ο ετήσιος ισολογισμός του «Τηλέτυπου» καταδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι.


Οι ζημιές είναι της τάξης των 21, 8 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ το 2010 και θα ήταν μεγαλύτερες αν δεν άλλαζαν οι χρόνοι αποσβέσεων. Το Mega περιμένει τον... Απρίλιο την είσοδο των 10 εκατ. ευρώ από τους μετόχους αλλά και την έγκριση του ομολογιακού δανείου. Και στην ουρά περιμένουν οι εταιρείες παραγωγής «ΑΤΑ» και «Άνωση» να πληρωθούν τα χρέη τους. Τα οποία σύμφωνα με τον ισολογισμό για τα παρελθόντα έτη ανέρχονται, για την μεν «Άνωση» του Μπόμπολα σε 10,1 εκατ. ευρώ για το δε στούντιο «ΑΤΑ» του ΔΟΛ σε 6,7 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμη μείωση αποδοχών, αυτή τη φορά 20% για όλους ανεξάρτητου ποσού αμοιβής, επιβάλλεται στο Mega.

Οι απολύσεις εννοείται πως συνεχίζονται σταθερά σε όλα τα τμήματα ενώ παρά τις διαψεύσεις ισχύει ένα άτυπο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Δέλεαρ είναι η πλήρης αποζημίωση σε όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το κανάλι. Η προτροπή δίνεται σε όσους βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση και όσους έχουν δεύτερη ή τρίτη δουλειά.

Kαβγάδες και φασαρίες είχε το "πανηγύρι της πατάτας".


Kαβγάδες και φασαρίες είχε σήμερα το "πανηγύρι της πατάτας". Ένα φορτηγό καθυστέρησε να φτάσει στο Πάρκο του Λαού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διανομή φθηνής πατάτας Nευροκοπίου και να στηθούν τρελοί καβγάδες!

Όσοι περίμεναν στην ουρά για να ... πάρουν τις πατάτες που παρήγγειλαν, εξαγριώθηκαν από την καθυστέρηση και άρχισαν να επιτίθενται στους εθελοντές, παρότι δουλεύουν αφιλοκερδώς για τη διανομή πατάτας!

Yπήρξαν πολλά φραστικά επεισόδια, μεταξύ πολιτών και εθελοντών, οι οποίοι ...πήγαν για καλό και βρήκαν το μπελά τους. H διανομή πατάτας συνεχίζεται στο Πάρκο του Λαού, χωρίς να λείπουν οι εντάσεις.

Μια αναπάντεχη κίνηση υποστήριξης...


«Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο» είναι ο τίτλος της επιστολής που έστειλε στη γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» η Ενωση για την Κριτική Κοινωνική Ερευνα, την οποία... υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας και η οποία ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

«Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο» είναι ο τίτλος της επιστολής που έστειλε στη γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» η Ενωση για την Κριτική Κοινωνική Ερευνα, την οποία υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας και η οποία ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Στο κείμενο, λοιπόν, που υπογράφουν καθηγητές πανεπιστημίων και στελέχη ερευνητικών ινστιτούτων και οργανισμών, αναφέρεται ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και θα κορυφωθεί στις αρχές του 2013. Η εξέλιξή της, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές, θα οδηγήσει σε έναν «αυταρχικό νεοφιλελεύθερο συνασπισμό στον οποίο θα συμμετάσχουν καπιταλιστικές ενώσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γερμανική κυβέρνηση και άλλες μεγάλες εξαγωγικές χώρες, οι οποίες θα περάσουν από τα κοινοβούλια το πρόσφατο «δημοσιονομικό σύμφωνο» των Βρυξελλών».

Όπως γράφει σήμερα το Έθνος, οι υπογράφοντες δηλώνουν αντίθετοι στη «στρατηγική του σοκ» που εφαρμόστηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πολλές χώρες του κόσμου κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, την οποία κατηγορούν ότι προκάλεσε πολλά θύματα. Μάλιστα κάνουν αναφορά και στην Ελλάδα λέγοντας: «Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική, όπως και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού. Ζητάμε το αυτονόητο: πραγματική δημοκρατία και μια καλή ζωή με αξιοπρέπεια για όλους στην Ευρώπη και αλλού.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: ανεργία, φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, διάλυση του συστήματος υγείας, αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και μείωση του προσδόκιμου ζωής». Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν, «η κρίση στην Ευρώπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτό βρίσκεται μια δομική κρίση του καπιταλισμού».