PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ο ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.....

ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΟΧΙ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ?

Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΈΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θ. Παπαγεωργίου: Οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για μισθώσεις εμπορικών καταστημάτων

Απάντηση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη σε αναφορά του Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου.
Μετά από αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου η οποία αφορούσε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για πάγωμα των ενοικίων των εμπορικών καταστημάτων, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, στην απάντησή της, γνωστοποιεί τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εμπορικές μισθώσεις.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 17 του Ν. 3853 (ΦΕΚ 90A/17.6.2010) «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και των κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις» συμπεριελήφθη τροπολογία που αναμορφώνει το Προεδρικό Διάταγμα 34 του 1995 και η οποία προβλέπει πως η καταγγελία μιας μίσθωσης εκ μέρους του μισθωτή μπορεί να γίνει μετά τη συμπλήρωση ενός έτους και όχι δύο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, γίνεται δραστική μείωση του χρόνου καταγγελίας σε τρείς μήνες από έξι, που ισχύει τώρα.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα καταγγελίας της εμπορικής μίσθωσης και στην περίπτωση που έχει παραιτηθεί ο μισθωτής από το δικαίωμα καταγγελίας, καθώς επίσης και στην περίπτωση που η εμπορική μίσθωση αφορά ακίνητο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

Οι ρυθμίσεις αυτές δίνουν ανάσα στον επαγγελματία και στον έμπορο στην πραγματικά δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα και αναζητά μίσθωμα με χαμηλότερο κόστος. Είναι μια υποστήριξη για την δραστική μείωση των υποχρεώσεών τους και ένα χρήσιμο εργαλείο για την επαναδιαπραγμάτευση ή τον τερματισμό υπάρχουσας μίσθωσης.


Το πλήρες κείμενο της απάντησης της Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αναφορά του Βουλευτή κ. Α. Παπαγεωργίου

Σχετ.: Αναφορά 2673/30-4-2010
Απαντώντας στην παραπάνω αναφορά, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Α. Παπαγεωργίου, σχετικά με υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης σχετικά με τις μισθώσεις εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης και κοινή ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων σχετικά με μισθώσεις ακινήτων, σας γνωστοποιούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία με δραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα.

Για το λόγο αυτό, το άρθρο 17 του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιριών, που ψηφίστηκε στη Βουλή, συμπεριελήφθη τροπολογία με την οποία αναμορφώνεται το Προεδρικό Διάταγμα 34 του 1995, προκειμένου η καταγγελία μιας μίσθωσης εκ μέρους του μισθωτή να μπορεί να γίνει μετά τη συμπλήρωση ενός έτους και όχι δύο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, προβαίνουμε σε δραστική μείωση του χρόνου καταγγελίας σε τρείς μήνες από έξι, που ισχύει τώρα. Παράλληλα, περιορίζουμε την καταβαλλόμενη αποζημίωση εκ μέρους του μισθωτή από το μίσθωμα τεσσάρων μηνών σε ένα μήνα.

Με τη νομοθετική προσθήκη στο άρθρο 17 που αφορά στις εμπορικές μισθώσεις, ικανοποιούμε το αίτημα των παραγωγικών φορέων να παρέχεται η δυνατότητα καταγγελίας της εμπορικής μίσθωσης και στην περίπτωση που έχει παραιτηθεί ο μισθωτής από το δικαίωμα καταγγελίας, καθώς επίσης και στην περίπτωση που η εμπορική μίσθωση αφορά ακίνητο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

Αυτές είναι ουσιαστικές ρυθμίσεις, που πραγματικά θα δώσουν μια ανάσα στον επαγγελματία, ο οποίος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο θέλει πραγματικά να βρει μίσθωμα με χαμηλότερο κόστος».

Το Σάββατο 26 Ιουνίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Σύναξη Ψυχολογικής Υποστήριξης Ναρκομανών και Εθισμένων Ατόμων(Σ.Υ.Ν.Α.) και τον Σύλλογο« ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ»(οικογενειών, φίλων, και οικείων, εξαρτημένων, ατόμων από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, κ.λ.π.).
Ειδικότερα, στην Αστική Σχολή στις 11 π.μ. - και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» - θα παρουσιαστεί διασκευή του Ιταλικού παραμυθιού « Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ».
Το παραμύθι, πάνω στο οποίο βασίζεται το συγκεκριμένο έργο, είναι γραμμένο από τον ψυχολόγο Λουτσιάνο Μοράτι και απευθύνεται σε παιδιά της σχολικής ηλικίας, με σκοπό να τους μιλήσει με εύγλωττο τρόπο για τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, χωρίς όμως να αναφέρεται σε αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα«ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»,που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου, παρατείνεται κατά μια εβδομάδα - ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.




Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου μέλη της Σ.Υ.Ν.Α. και του ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ θα ενημερώνουν τους δημότες για το έργο της πρόληψης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε σχετικά θέματα, καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχής των δημοτών στις δράσεις τους.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός καλεί όλους τους κατοίκους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, να συνομιλήσουν και να εκφραστούν δημιουργικά ώστε η φωνή της πρόληψης να είναι και η φωνή όλων των δημοτών.

Η Νομαρχία Πιερίας στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη


Στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, 150 σύλλογοι, φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από την συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού «ξεδιπλώνοντας» ήθη- έθιμα της περιοχής τους, παρουσιάζοντας παραδοσιακή μουσική και χορό, θεατρικές παραστάσεις κ.α
Για πρώτη φορά στη συνάντηση μετείχαν και οι νομαρχίες και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έδωσε το παρών αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη τουριστική και πολιτιστική φυσιογνωμία του Νομού. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με δικό της περίπτερο προέβαλε στους επισκέπτες της έκθεσης την ιστορία και τις ομορφιές του νομού μέσα από το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ν.Α. Πιερίας στη 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων συμμετείχε η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Κάτω Μηλιάς Πιερίας “Oι Λαζαίοι” με παραδοσιακά τραγούδια της Μηλιάς Πιερίας. Τη χορωδία συντόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Μ. Χανδόλιας και συνόδευσε με την γκάιντα ο Νίκος Κ. Χανδόλιας. Η χορωδία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.



Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν πεζοί μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι.



Στις εκδηλώσεις τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Οι επιπτώσεις της κρίσης


Το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και από το οποίο, το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται, είναι πως οι Ελληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους "27" για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων -πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 28,4%- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.
Εξάλλου, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί (8,3% στην ΕΕ) και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5% (3,7% στην ΕΕ).
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις, από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη σύνταξη από την προσδοκόμενη, ενώ το 17% (20,3% στην ΕΕ) θεωρούν ότι θα υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει.
Εξάλλου το 30,2% των Ρουμάνων, το 28,8% των Λετονών και το 28,3% των Ελλήνων (14,6% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο στα γηρατειά τους το εισόδημά τους να μην επαρκεί για να τους εξασφαλίσει να ζουν αξιοπρεπώς.Ακόμη, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην ΕΕ) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά. Παράλληλα, το 30,2% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.
Επίσης, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 34,9% των Ελλήνων (18% στην ΕΕ) που απασχολούνται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% (49% στην ΕΕ) πιστεύουν ότι είναι "απίθανο ή μάλλον απίθανο" να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν.

METEORA


The Meteora Monasteries constitute one of the largest and most important complexes of Eastern Orthodox monasteries in Greece, second only to Mount Athos. The six monasteries of Meteora (meaning in Greek: “suspended in the air”) are built on natural sandstone rock pillars located at the northwestern edge of the plain of Thessaly near Pineios River and Pindus Mountain Range in central Greece. The Meteora Monasteries are a UNESCO World Heritage Monument distinguished for their wooden structures

ANA-MPA

SAMARAS

Greece could have avoided the International Monetary Fund (IMF) and recourse to the EU support mechanism, main opposition New Democracy (ND) leader Antonis Samaras opined in a newspaper interview appearing on Sunday.

PM meets with UNSG Ban Ki-moon

The Cyprus issue, the FYROM name issue, latest developments in the Middle East and other international problems were at the focus of discussions between Greek prime minister George Papandreou and UN Secretary General Ban Ki-moon during a meeting Monday at the UN Headquarters in New York

ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ κάρο...ο Πανίκας

Την πεποίθηση ότι η νίκη θα έρθει εφόσον υπάρξει ενότητα και αγώνας, εξέφρασε από την Κατερίνη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, μίλησε χθες στα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟΣ) της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των βασικών αξόνων πάνω στους οποίους θα κινηθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του.

Κοινωνική Αλληλεγγύη: Φεστιβάλ στην Άμμο ΙΙ

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη, Σύλλογος φίλων παιδιών με κακοήθη νοσήματα, σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιουνίου στην καλοκαιρινή αίθουσα δεξιώσεων του Πολυχώρου Mediterranean στην Παραλία Κατερίνης, όπου θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ στην Άμμο ΙΙ».

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους τοπικοί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα ποικίλου ρεπερτορίου, με σκοπό να δώσουν ένα κίνητρο υποστήριξης και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Την εκδήλωση οργανώνει και επιμελείται ο Κώστας Ζούνζουρας και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των πασχόντων παιδιών και των οικογενειών τους.

Έναρξη: 12:00 το μεσημέρι. Είσοδος: 5 ευρώ.
 
ΕΠΤΑ -ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην Πιερία η 64η Σύνοδος των πρυτάνεων

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας
Την 64η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο Λιτόχωρο (Γρίτσα) Πιερίας, στο Ξενοδοχείο Dion Palace.

Η Σύνοδος θα ασχοληθεί με ζητήματα ακαδημαϊκής πολιτικής, αλλά και θέματα θεσμικής, οικονομικής και διοικητικής φύσης που αφορούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στην τρέχουσα συγκυρία.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου έχει προσκληθεί, το Σάββατο 26 Ιουνίου, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και ο αρμόδιος Υφυπουργός και οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου.
Μετά τη λήξη των εργασιών, το Σάββατο στις 20.30, θα δοθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και του Προεδρείου της Συνόδου, στο ξενοδοχείο Dion Palace.

Στο Olympus Party στο Δίον, ο Βασίλης Καρράς

Στο Olympus Party στο Δίον θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλη Καρράς για μια συναυλία που υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις, με απρόβλεπτα τραγούδια και διάθεση και Αλχημιστικούς συνδυασμούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της On The Road productions που μανατζάρει τη συναυλία, ο Βασίλης Καρράς γιορτάζει τα 30 χρόνια της δισκογραφίας του με ένα πρόγραμμα έκπληξη, με τραγούδια που αγάπησε, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία μέχρι σήμερα να ερμηνεύσει, σε συνδυασμό με όλες τις μεγάλες δικές του επιτυχίες από όλα τα χρόνια της δισκογραφίας του.
Μαζί του θα είναι οι ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ, συνδυάζοντας τη ροκ διάθεση με το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι. Συνοδοιπόροι σε αυτό το καλοκαιρινό ταξίδι, μαζί με το Βασίλη Καρρά και τους ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ, η Ελένη Αντωνιάδου και ο Λάμπης Εληναίος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ....pieria-gr.blogspot.com



Πρόταση για μείωση κατά 5% από κέρδη προμηθευτών και συμβούλων του δημοσίου, κέρδη που σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται να ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ το χρόνο, πρότεινε ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, σε παρέμβαση που έκανε στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε στο επιμελητήριο, με ομιλητή τον εργατολόγο καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο.
«Επειδή δεν τα πάω πολύ καλά στα οικονομικά, κάποια στιγμή ρώτησα κάποιον ειδικό, πόσο κοστίζουν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις στο ελληνικό δημόσιο. Και η απάντηση που πήρα ήταν ότι το συνολικό κόστος είναι περί τα 60 με 65 δισ. ευρώ.
Η επόμενη ερώτηση ήταν, πόσο κοστίζουν εν γένει οι προμήθειες και τα έργα που γίνονται στο ελληνικό δημόσιο. Και η απάντηση που πήρα ήταν ότι συνολικά τα έργα και οι προμήθειες ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ.
Γι αυτό και θέτω ένα εύλογο ερώτημα: Άντε, από τους μισθωτούς (να υπάρξει μείωση της τάξης) -8% ή -10% ή -12%. Μήπως πρέπει να βάλουμε και μία έκπτωση 5% σε όλους τους προμηθευτές και τους συμβούλους του δημοσίου;
Διότι με το -8% επί συνόλου εξόδων 60 – 65 δισ. ευρώ, έχουμε 5 δισ. έσοδα στο κράτος. Αλλά με το 5% σε όλους τους προμηθευτές και τους συμβούλους του δημοσίου, επί συνόλου εξόδων 200 και πλέον δισ. ευρώ, θα είχαμε μια μείωση της τάξης των 10 δισ. και πλέον ευρώ». 
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΙΑ "ΕΣΟΔΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ "ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ....

ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΜΜΕ...ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

"Αγαστή Συνεργασία" της Αναστασίας Καλλιοντζή ΑΠΟ: bikiropoulos.blogspot.com

Θεωρώντας  τον εαυτό μου κατάλληλο, θα γράψω για το συγκεκριμένο έργο για τον λόγο ότι γνωρίζω αρκετά καλά τη δημιουργό του. Την Αναστασία τη  γνώρισα το Μάιο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Της είχε αρέσει το βιβλίο μου και δέχτηκε να το παρουσιάσει μετά από ένα μήνα στην Αθήνα. Από συζητήσεις που έχουμε κάνει με την Αναστασία, είμαι σε θέση να ξέρω πως  το βιβλίο αυτό το έγραψε με όλη της την  ειλικρίνεια και την εντιμότητα και με καθαρή πρόθεση να βάλει ένα λιθαράκι στην αφύπνιση του νεοέλληνα, να του σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την πνευματική κατάντια που τον έχει καταβάλει. Το βιβλίο έχει ένα βαθιά καταγγελτικό και ταυτόχρονα  φιλοσοφικό χαρακτήρα, μ’ έναν καθηλωτικό τρόπο, που δεν σ’ αφήνει στιγμή να το αφήσεις από τα χέρια σου. Καθώς γνωρίζω και την πληθωρική προσωπικότητα της συγγραφέως  είχα την αίσθηση ότι είχα την Αναστασία πάλι στο τραπεζάκι μας, να μου μιλάει και να απολαμβάνω το χειμαρρώδη της λόγο γεμάτο από πείσμα και αγανάκτηση γι’ αυτούς τους έσχατους καιρούς. Η οργή  της εκφράζεται μέσα από ένα υπέροχο λόγο τόσο προφορικό όσο και γραπτό.

Θέμα της, η διαφθορά και η παντελής έλλειψη αξιοκρατίας και εντιμότητας στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Ελλάδος. Καταγγέλλει την αναξιοκρατία στην κατάληψη των διαφόρων πανεπιστημιακών θέσεων σε σχέση με την πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία που επικρατεί στα ξένα πανεπιστήμια. Καταγγέλλει την έκπτωση των αξιών λόγω  του βολέματος ακόμα και μερικών θαυμαστών των αξιών της αριστεράς, που χωρίς εντροπή καμία ξεπούλησαν τα παχιά λόγια που έλεγαν άλλοτε κι έκαναν μακροβούτι στις πολυτελείς πισίνες και στα καγιέν. Καταγγέλλει τα κακώς κείμενα στον εκδοτικό χώρο. Εκδίδονται βιβλία με κύριο κριτήριο την εμπορικότητά τους κι επιπλέον ψίθυροι υπάρχουν στα πηγαδάκια των συγγραφέων ότι πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από εκδότες. Καταγγέλλει επίσης, τις ενώσεις λογοτεχνών που δυστυχώς κάποιες φορές μετατρέπονται σε άνδρα ψευδοκουλτούρας προωθώντας τα έργα των υμετέρων. Καταγγέλλει, την καταρράκωση των ανθρώπων με ιδανικά και την επικράτηση εκείνων που πατούν επί πτωμάτων για την επίτευξη της κοινωνικής και οικονομικής τους ανέλιξης. Καταγγέλλει τις προσωπικές ανθρώπινες σχέσεις, στις οποίες έχει εκλείψει η εμπιστοσύνη και ο αλληλοσεβασμός καθώς έχουν μετατραπεί σε ατέρμονες οικονομικές δοσοληψίες και περιγράφει με αστείρευτο χιούμορ την εκμηδένιση του ανθρώπινου, ψυχικού παράγοντα.

Η Αναστασία Καλλιοντζή θα παρουσιαστεί στην πόλη μας μαζί την Θάλεια Κουνούνη και την Κατερίνα Παπανικολάου και οι τρεις των εκδόσεων Λιβάνη. 
Την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην ΕΚΑΒΗ.


Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης  συγγραφέας

Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του δήμου Κατερίνης

Ένα τρίμηνο μετά  την μετεγκατάστασή του, το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής του δήμου Κατερίνης, που βρίσκεται πλέον μέσα στο πάρκο, παρέχει τις υπηρεσίες του προς τους συνταξιούχους των ταμείων ΟΓΑ και ΙΚΑ. Η θέση του κτιρίου όπου στεγάζεται, γίνεται όλο και πιο γνωστή και προτιμάται από αρκετούς, ανάλογα και με την περιοχή στην οποία μένουν.

Το σπιτάκι μέσα στο πάρκο, ανακαινίσθηκε από το δήμο Κατερίνης μέσα στη χρονιά καθώς ήταν εγκαταλειμμένο, για να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός κέντρου ιατρικής φροντίδας. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής Αναστάσιος Παπαζήσης, στο χώρο πραγματοποιούνται μια σειρά από απλές εξετάσεις, όπως μέτρηση πίεσης, ζαχάρου αλλά και παροχή πρώτων βοηθειών. Ακόμα γίνονται συνταγογραφήσεις για τα ταμεία ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Για το ΙΚΑ, έρχεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα γιατρός που εκτελεί τη συνταγογράφηση, ενώ για τον ΟΓΑ δεν υπάρχει ακόμα κάποιος γιατρός που να έρχεται, εξυπηρετούνται όμως όσοι έρχονται. Κάθε Δευτέρα λοιπόν, οι συνταξιούχοι μπορούν να αφήνουν τα βιβλιάριά τους και να τα παίρνουν πίσω την Τετάρτη.


Οι συνταγές πηγαίνουν στο νοσοκομείο, στην δρ. Μαρία Μαλλιάρα η οποία εξετάζει τις περιπτώσεις και αναλόγως υπογράφει τις συνταγές. Η κατάσταση αυτή μάλιστα είναι μόνιμη, καθώς πριν την δρ. Μαλλιάρα, το έργο αυτό είχε υπ’ ευθύνη του ο δρ. Μαλακόπουλος.

Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν το κέντρο ιατρικής φροντίδας μέσα στο πάρκο για να εξυπηρετούνται, κυρίως όμως για τις συνταγές, αφού οι εξετάσεις έχουν μια την ελάχιστη χρέωση του ενός ευρώ. Όπως φαίνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων μετράει το παραμικρό έξοδο και το σκέφτεται δυο φορές, ψάχνοντας παντού την οικονομικότερη λύση.
ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Πρόταση του δημάρχου Κατερίνης, Σ. Χιονίδη

Πρόταση του δημάρχου Κατερίνης, Σ. Χιονίδη, για μείωση 5% από κέρδη προμηθευτών και συμβούλων του δημοσίου

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010
Αντιμετωπίσιμη η κρίση
Ανήκω στους αισιόδοξους αλλά χρειάζεται να γίνουν θυσίες, από όλους μας, όχι μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους
Πρόταση για μείωση κατά 5% από κέρδη προμηθευτών και συμβούλων του δημοσίου, κέρδη που σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται να ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ το χρόνο, πρότεινε ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, σε παρέμβαση που έκανε στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε στο επιμελητήριο, με ομιλητή τον εργατολόγο καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο.
Ο κ. Χιονίδης, παρά το ότι επικρίθηκε από κάποιον ομιλητή της ίδιας εκδήλωσης για την αισιοδοξία του ως προς το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ότι ανήκει στους αισιόδοξους και ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι για το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης χρειάζεται να γίνουν θυσίες, «θυσίες από όλους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και «όχι μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους».

Ο κ. Χιονίδης

Κατά το δήμαρχο Κατερίνης, είναι σημαντικές οι εποχές που ζει η χώρα, «καθοριστικές», όπως σημείωσε.
«Ζούμε τώρα σ’ έναν κόσμο τελείως διαφορετικό απ’ αυτόν που ζούσαμε πριν από κάποιους μήνες. Αν έλεγε κάποιος πέρυσι τέτοιον καιρό, τον Ιούνιο του 2009, ότι σήμερα μπορεί να ζούσαμε αυτές τις καταστάσεις με την κρίση στην Ελλάδα ή με την κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έλεγαν γι αυτόν ότι κάτι έχει πάθει ότι γράφει σενάρια επιστημονικής φαντασίας», ανέφερε στην αρχή της παρέμβασής του.
Μιλώντας δε για το αν είναι αντιμετωπίσιμη αυτή η κρίση αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, μίλησε για θυσίες από όλους: «Ερχόμαστε εδώ λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια κρίση. Μια κρίση η οποία, βέβαια, για τους αισιόδοξους, είναι αντιμετωπίσιμη. Κι εγώ ανήκω σ’ αυτούς. Και χρειάζεται να γίνουν θυσίες, θυσίες από όλους μας. Βέβαια, όταν λέω για θυσίες «από όλους μας», δεν μιλώ μόνο για εκείνους που μπορούνε (οι κυβερνώντες) να πιάσουνε από το λαιμό, δεν είναι δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μισθωτοί. Λέω ότι πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μαζί».

Κατάθεση πρότασης

Στη συνέχεια, κατέθεσε πρόταση για μείωση κατά 5% από κέρδη προμηθευτών και συμβούλων του δημοσίου, κέρδη που σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται να ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ το χρόνο, ως εξής:
«Επειδή δεν τα πάω πολύ καλά στα οικονομικά, κάποια στιγμή ρώτησα κάποιον ειδικό, πόσο κοστίζουν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις στο ελληνικό δημόσιο. Και η απάντηση που πήρα ήταν ότι το συνολικό κόστος είναι περί τα 60 με 65 δισ. ευρώ.
Η επόμενη ερώτηση ήταν, πόσο κοστίζουν εν γένει οι προμήθειες και τα έργα που γίνονται στο ελληνικό δημόσιο. Και η απάντηση που πήρα ήταν ότι συνολικά τα έργα και οι προμήθειες ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ.
Γι αυτό και θέτω ένα εύλογο ερώτημα: Άντε, από τους μισθωτούς (να υπάρξει μείωση της τάξης) -8% ή -10% ή -12%. Μήπως πρέπει να βάλουμε και μία έκπτωση 5% σε όλους τους προμηθευτές και τους συμβούλους του δημοσίου;
Διότι με το -8% επί συνόλου εξόδων 60 – 65 δισ. ευρώ, έχουμε 5 δισ. έσοδα στο κράτος. Αλλά με το 5% σε όλους τους προμηθευτές και τους συμβούλους του δημοσίου, επί συνόλου εξόδων 200 και πλέον δισ. ευρώ, θα είχαμε μια μείωση της τάξης των 10 δισ. και πλέον ευρώ».
Και κλείνοντας την παρέμβασή του είπε ότι με την πρόταση που καταθέτει, υπάρχει, πλέον, τρόπος για συνεισφορά όλων και όχι μόνο των μισθωτών και των συνταξιούχων: «Να, λοιπόν, πώς συνεισφέρουμε όλοι. Και ο μισθωτός μπορεί να συνεισφέρει με π.χ. 200 ευρώ που κόβονται, γιατί θα πρέπει να πληρωθεί το δάνειο ή κάτι άλλο, αλλά και ο άλλος, ο προμηθευτής και ο σύμβουλος του δημοσίου, μπορεί να συνεισφέρει μειώνοντας τα κέρδη του κατά 5%». 
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ -ΤΟΠΙΚΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συλλαλητήριο για την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αντιδρούν στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό τους καθεστώς και μιλούν για εργασιακό μεσαίωνα.




Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.



Σε γενική απεργία την Τετάρτη ενάντια «στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας» καλεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα μαζικότητας στη συμμετοχή στην κινητοποίηση.



Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.





Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.



Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ



Κανονικά θα λειτουργήσει όλο το πλέγμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, παρά τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.



Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με την επισήμανση ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναμονές, ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων.



Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της εξαγγελίας, ίσως και εντός της εβδομάδος, του υπουργού Μεταφορών, Δ. Ρέππα, του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του Οργανισμού, τα ελλείμματα του οποίου πλησιάζουν τα 10 δισ. ευρώ.



Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 9 το πρωί, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα και από τις 10 έως τα μεσάνυχτα, έως και την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα με δύο 24ωρες απεργίες στις 29 και 30 Ιουνίου.

TANGO η ΣΥΡΤΑΚΙ ?

Στο παγωμένο Πολοκουάνε της Ν. Αφρικής η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας της. Επιπέδου τελικού Γιούρο 2004 ο αποψινός αγώνας με την πανίσχυρη Αργεντινή που μπορεί να φέρει την Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.




Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι Έλληνες διεθνείς ετοιμάζονται για τον αγώνα της ζωής τους, απόψε στις 21.30 (ΝΕΤ), με στόχο να κάνουν τους εαυτούς τους και μια ολόκληρη χώρα περήφανους.



Το έργο της Εθνικής είναι πολύ δύσκολο διότι απέναντι στον Μέσι και στους αφιονισμένους Αγκουέρο και Μιλίτο που είναι αναπληρωματικοί στην Αργεντινή και θέλουν απόψε να αποδείξουν, η ομάδα μας πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί.



Η Ελλάδα με ισοπαλία θα περιμένει νίκη της Νιγηρίας στο άλλο παιχνίδι. Ενώ ακόμη κι αν νικήσει πάλι δεν είναι σίγουρη, εφόσον κάνουν το ίδιο και οι Κορεάτες στο ματς με τους Νιγηριανούς.



Με πολύ αμυντικό σχήμα θα παίξει απόψε η Εθνική. Πιθανότατα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αναλάβει τη φρούρηση του Μέσι, με τρεις σέντερ μπακ πίσω του (Μόρα, Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο) να επιτηρούν τον Κουν και τον Μιλίτο. Στα πλάγια της άμυνας ο Βύντρα με τον Τοροσίδη, στο κέντρο ο Κατσουράνης, ο Τζιόλης και ο Καραγκξούνης και μοναδικός προωθημένος ο Σαλπιγγίδης. Γκολκίπερ θα παραμείνει ο Τζόρβας.



Η Αργεντινή θα παίξει πιθανότατα με Ρομέρο, Οταμέντι, Ροντρίγκες, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Μπολάτι, Βερόν, Μάξι Ροντρίγκες, Μέσι, Μιλίτο, Αγκουέρο.



Στο πλευρό της Εθνικής θα είναι πάνω από 7.000 φίλαθλοι, πολύ μεγαλύτερος αριθμός από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας στο Πορτ Ελίζαμπεθ και στο Μπλουμφοντέιν.



Διαιτητής θα είναι ο 33χρονος Ουζμπέκος Ραβσάν Ιρμάτοφ που έχει δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Μουντιάλ.

Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από πτώση δέντρου στην Πιερία

ΑΘΗΝΑ 21/06/2010
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου, στην Πιερία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 3 μ.μ., όταν αγροτικό αυτοκίνητο που εκινείτο στον επαρχιακό δρόμο Νέας Εφέσου - Βαρικού καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο που ξεριζώθηκε.
Από την πτώση του δέντρου πάνω στο όχημα τραυματίστηκε σοβαρά ένας 32χρονος, ο οποίος υπέκυψε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Επίσης, τραυματίστηκαν άλλα 4 άτομα –το ένα από αυτά σοβαρά– που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Την ώρα του συμβάντος έβρεχε δυνατά, ενώ ισχυροί άνεμοι σάρωναν την περιοχή. Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Νέας Εφέσου - Βαρικού διεκόπη για μία ώρα, έως ότου τον ανοίξει η Πυροσβεστική.
ΝΟΟΖ.GR

Σύλληψη μέσω Διαδικτύου 42χρονου παιδεραστή

Μετά από ενέδρα που του έστησαν αμερικανοί πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, συνελήφθη στο Τέμπερ του Κολοράντο 42χρονος Έλληνας, καθηγητής Πληροφορικής, κατηγορούμενος για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μέσω διαδικτύου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τις αμερικανικές αρχές, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, παγίδεψαν τον 42χρονο, ο οποίος συνομιλούσε -μέσω διαδικτύου, με το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων ARC- με αμερικανίδα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 5 και 7 ετών, και την "έπεισε" να την συναντήσει στο Τέμπερ του Κολοράντο, προκειμένου να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά της.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα. Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων.

Στις 5 το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

SOUTH AFRICA GREECE -ARGENTINA TONIGHT....!

ΑΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΙΓΡΑΚΙΑ...

O KOYKOΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗ,ΜΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Θ. Παπαγεωργίου για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση

Να γίνει άμεσα εκτίμηση των ζημιών και η πληρωμή αποζημιώσεων


Πολλοί οι αγρότες των Δήμων Αιγινίου και Κολινδρού, ενημέρωσαν τον Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου για τις καταστροφές που προκάλεσε η ξαφνική χαλαζόπτωση της Κυριακής 20-6-2010, σε καλλιέργειές τους, ζητώντας να παρέμβει για να γίνει γρήγορα η εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.
Ο κ. Παπαγεωργίου, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αφού από το πρωί της Δευτέρας 21-6-2010, έπρεπε να βρίσκεται στην Βουλή, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διερεύνησης του Σκανδάλου της SIEMENS, έστειλε όμως στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ επιστολή με την οποία ζητά την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς και την προώθηση της διαδικασίας για την γρήγορη αποζημίωση των αγροτών.


Η Επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Κύριε Πρόεδρε,
Το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αιγινίου και Κολινδρού προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση σε δενδροκαλλιέργειες, αλλά και σε καλλιέργειες καπνού, βαμβακιού κ.α.
Η περιοχή που έχει πληγεί από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση είναι καθαρά γεωργική με δυναμικές καλλιέργειες και οι κάτοικοι είναι στην πλειονότητά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με μόνο έσοδο το εισόδημα από τις καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί.
Παρακαλώ να γίνει άμεσα η καταγραφή των πληγεισών καλλιεργειών, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης των αγροτών.

«Τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις από το πάγωμα επιστροφής ΦΠΑ»


Eπίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Υπουργό Οικονομικών
Κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

«Τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις από το πάγωμα επιστροφής ΦΠΑ»

Σοκ έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δια μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών να ακυρώσει την απόφασή της για έναρξη επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις μετά την 31η Μαΐου 2010 και να παρατείνει το “πάγωμα” της επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις έως την 30η Σεπτεμβρίου 2010.
Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών αιφνιδιάζει το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας που διανύουν μία από τις δυσκολότερες οικονομικές περιόδους και αγωνίζονται καθημερινά για την οικονομική επιβίωσή τους, ενώ παράλληλα δημιουργεί κλίμα αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο, που δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στο νέο χρονοδιάγραμμα που θέτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις από 1η Οκτωβρίου 2010.
Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση αποδεικνύει την αδυναμία της να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε, καταδεικνύει την αποτυχία της να περιορίσει την κρατική σπατάλη, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει το δημόσιο έλλειμμα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί και προχωρεί σε πρωτοφανή - έμμεσο δανεισμό από τις επιχειρήσεις της χώρας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το “πάγωμα” της επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις έως τις 31/5/2010 είχε ως αποτέλεσμα για το πρώτο τετράμηνο του έτους να παρουσιάζεται ουσιαστικά μία πλασματική μείωση του ελλείμματος κατά 12%. Στην πραγματικότητα αν υπολογιστούν τα καθαρά έσοδα του κράτους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, εξαιρώντας τις επιστροφές των φόρων, σημειώνεται αύξηση της τάξης μόλις του 6%, τη στιγμή που ο ετήσιος στόχος ήταν το 10,9%.
Με την απόφαση για νέο “πάγωμα” της επιστροφής του ΦΠΑ καίριο πλήγμα δέχεται το σύνολο των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, ανατρέπει εκ νέου τον οικονομικό προγραμματισμό, την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.
Αντίκτυπο της απόφασης αυτής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν και οι εφοδιαστικές προς τη ναυτιλία επιχειρήσεις, εν μέσω μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων, η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο, οι εφοδιαστικές επιχειρήσεις έχουν ήδη σημειώσει μεγάλες ζημιές και η περαιτέρω παρακράτηση του ΦΠΑ μπορεί να αποβεί μοιραία, οδηγώντας επιχειρήσεις σε λουκέτο, εργαζόμενους στην ανεργία και πλήττοντας τον τουρισμό της χώρας.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ένδυσης Ελλάδος δέχεται επίσης ένα καίριο πλήγμα, καθώς με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δημιουργείται πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων πλεκτικής ένδυσης της χώρας μας, γεγονός που ενδέχεται να συμβάλει στη μείωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων πλεκτικής έναντι των ξένων.
Παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς ο κίνδυνος πτώχευσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερος ορατός από κάθε άλλη φορά.
Η παραπάνω απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών πλήττει με τον πλέον βάναυσο τρόπο την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της χώρα μας. Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της, καθιστώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις μη ανταγωνιστικές και αναξιόπιστες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Με ποιο σκεπτικό και βάσει ποιων κριτηρίων προχωρά το αρμόδιο Υπουργείο σε περαιτέρω πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις της χώρας σε μια περίοδο που η βιωσιμότητά τους κρίνεται καθημερινά;

- Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανακαλέσει το αρμόδιο Υπουργείο την απόφασή του αυτή, ώστε να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο περισσότερες επιχειρήσεις;

- Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο, από τη στιγμή που παγώνει εκ νέου την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, να προχωρήσει σε συνεννόηση με τραπεζικά ιδρύματα της χώρας για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του οφειλομένου ποσού ΦΠΑ, με εγγύηση του δημοσίου;

- Προβλέπεται να εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο συμψηφισμού των οφειλών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο (ληξιπρόθεσμα χρέη, ασφαλιστικές εισφορές) με την επιστροφή του ΦΠΑ των επιχειρήσεων που δεσμεύει το Υπουργείο Οικονομικών;

-ΟΙ-
ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Καράογλου Θεόδωρος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Αναστασιάδης Σάββας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Ανδριανός Ιωάννης, βουλευτής Αργολίδας
Αποστολάκος Γρηγόρης, βουλευτής Λακωνίας
Βαγιωνάς Γιώργος, βουλευτής Χαλκιδικής
Βλάχος Γεώργιος, βουλευτής Αττικής
Βόζεμπεργκ Ελίζα, βουλευτής Α’ Αθηνών
Γαληνός Σπύρος, βουλευτής Λέσβου
Γιαννάκης Μιχάλης, βουλευτής Βοιωτίας
Γιαννόπουλος Αθανάσιος, βουλευτής Φθιώτιδας
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Α’ Θες/νικης
Δαβάκης Αθανάσιος, βουλευτής Λακωνίας
Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, βουλευτής Έβρου
Ιατρίδη Τσαμπίκα, βουλευτής Δωδεκανήσου
Καλαφάτης Σταύρος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Καραγκούνης Κωνσταντίνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Καρασμάνης Γιώργος, βουλευτής Πέλλας
Καριπίδης Αναστάσιος, βουλευτής Σερρών
Κεδίκογλου Σίμος, βουλευτής Ευβοίας
Κεφαλογιάννη Όλγα, βουλευτής Ρέθυμνου
Κεφαλογιάννης Μανώλης, βουλευτής Ηρακλείου
Κόλλιας Κωνσταντίνος, βουλευτής Κορινθίας
Κοντογιάννης Γιώργος, βουλευτής Ηλείας
Κοντός Αλέξανδρος, βουλευτής Ξάνθης
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, βουλευτής Πιερίας
Λεονταρίδης Θεόφιλος, βουλευτής Σερρών
Μιχαλολιάκος Βασίλης, βουλευτής Α’ Πειραιά
Μπούρας Αθανάσιος, βουλευτής Αττικής
Νάκος Αθανάσιος, βουλευτής Μαγνησίας
Νεράντζης Αναστάσιος, βουλευτής Β’ Πειραιά
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, βουλευτής Καβάλας
Παπαδόπουλος Μιχάλης, βουλευτής Κοζάνης
Παπασιώζος Κωνσταντίνος, βουλευτής Άρτας
Ράπτη Ελένη, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
Σαλμάς Μάριος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Ταλιαδούρος Σπύρος, βουλευτής Καρδίτσας
Τζηκαλάγιας Ζήσης, βουλευτής Καστοριάς
Τσαρούχα Κόλλια Μαρία, βουλευτής Σερρών
Τσιάρας Κωνσταντίνος, βουλευτής Καρδίτσας
Τσουμάνης Δημήτρης, βουλευτής Πρέβεζας
Χαλκίδης Μιχάλης, βουλευτής Ημαθίας
Χαρακόπουλος Μαξιμος, βουλευτής Λάρισας