PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΛΑ.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΟΜΑΔΑ ΣΛΟΥΡΠ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΡΕΜΕ ΧΙΟΝΙΔΗ

Σύγκρουση F16 στην Κρήτη- νεκρός πιλότος

Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του μονοθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F16, το οποίο το μεσημέρι συγκρούστηκε, νοτίως της Κρήτης (δυτικά της νήσου Χρυσή- Γαϊδουρονήσι), με διθέσιο μαχητικό του ιδίου τύπου κατά τη διάρκεια άσκησης.


Πώς έγινε η σύγκρουση


Τα δύο F16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν στις 14:05, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος. To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι "κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης (σενάριο 4 εναντίον 2) στην οποία συμμετείχαν έξι (6) αεροσκάφη, συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο) της 115 Πτέρυγας Μάχης/ 340Μ. Το συμβάν έλαβε χώρα νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή".
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, οι πιλότοι λάμβαναν μέρος σε άσκηση με εναέριους ελιγμούς μάχης, βάσει ακραίου σεναρίου.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η άσκηση προέβλεπε διάφορα σενάρια μάχης, από απλούς εγκλωβισμούς με πυραύλους μέχρι και κοντινές αερομαχίες αναχαίτισης. Τα μαχητικά είχαν χωριστεί σε δύο ζευγάρια -τέσσερις εναντίον δύο- και πετούσαν σε χαμηλά ύψη. Σε μια από τις κοντινές εικονικές αερομαχίες τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν. Οι πιλότοι των άλλων αεροσκαφών αντιλήφθηκαν το γεγονός, ειδοποίησαν και παρέμειναν στην περιοχή μέχρι να καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕιΔΗΣ:
Ήσουν πάντα και θα είσαι Πιερικός Δήμαρχε...διαχρονικά...τέτοιους χώρους προπόνησης, αγωνιστικό χώρο (στο Α ΔΑΚ) και συντήρηση των γηπέδων σε όλη την περιοχή, ποτέ στα χρονικά δεν είχε η πόλη μας...εύχομαι να συνεχίσεις με τους συνεργάτες σου το πλούσιο έργο, ολοκληρώνοντας το κλειστό στο Σταθμό και φτιάχνοντας ένα νέο κολυμβιτήριο για την όμορφη πόλη μας...

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΛΜΑ ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΠΑΟΚτσηδες

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΕΚΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ....


ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΧΑΚΕΡΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...!!!

ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ

ΣTO Απόρθητο «φρούριο» Σπέτσες από  τον λαμπερό γάμο του πρίγκιπα Νικολάου και της Τατιάνας Μπλάτνικ, παρουσία γαλαζοαίματων από κάθε γωνιά της γης!

thebest.gr

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ....
πχ...ΑΜΑ ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΥΔΑΙΟΣ...!

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ....

Η κίνηση στον τουρισμό ΑΠΕ







Ικανοποιητικά αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα διαπιστώνουν οι εμπλεκόμενοι, με τον τουρισμό, φορείς, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Η προσέλευση επισκεπτών το τρέχον καλοκαίρι εμφανίζεται ελαφρώς πεσμένη, σε σχέση με πέρσι, και ο τζίρος αρκετά μειωμένος, αλλά διατυπώνεται αισιοδοξία ότι η τελική τουριστική εικόνα, που θα προκύψει με το κλείσιμο του Αυγούστου, μήνα κατά τον οποίο διακινούνται περίπου οι μισοί από το σύνολο των τουριστών του έτους, θα είναι εντέλει ενθαρρυντική. Ως χαρακτηριστικά της φετινής κινητικότητας στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καταγράφονται η προτίμηση των επισκεπτών στα νησιά και η αλλαγή των χωρών προέλευσής τους, δεδομένου ότι το τουριστικό ρεύμα κυρίως από δημοκρατίες της πρώην σοβιετικής ένωσης εμφανίζεται ενισχυμένο.



Με επιστολή, που απέστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και με αφορμή τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ζητούν να μην υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στα υπουργεία, που έχουν να κάνουν με τον Τουρισμό, την Παραγωγή και την Ανάπτυξη, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ημέρα. Με όσα "τράβηξε" φέτος ο τουρισμός, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του προϊόντος μας. Το προϊόν είναι εξαιρετικό και επάνω σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε, πρέπει να βελτιωθούμε και να μην καθυστερήσουμε άλλο».

συγνωμη ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ

ΛΙΓΟ "ΠΩΠΩΔΑΚΙ" ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ...!

ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΟΥ Η ΠΕΜΠΤΗ

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΛΟΥΡΠ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.
 ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ IQ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ...)

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ....!!!!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΑΖ ΑΠΟ ΤΟ pieria-gr

ΔΩΡΕΑΝ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΛΟΥΡΠ....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.....ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ..!!!
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ....!!!!!!!

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ -ΣΛΟΥΡΠ- ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...!
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ Ε? ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ..ΕΙΣΤΕ ΓΑΤΕΣ...!!!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη μετάθεση των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατάθεση των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από τις ανά την επικράτεια Περιφέρειες. Οι αγώνες ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.




Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης φάσης έχει ως εξής:



ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Μέγας Αλέξανδρος-Πανηλειακός (15:45)



Αναγέννηση Επανωμής-Ηρακλής Ψαχνών (15:45)



Κεραυνός Κερατέας-Απόλλων Σμύρνης (15:45)



Καλλονή-Αετός Σκύδρας (15:45)



Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ (18:00)



Ρόδος-Ναυπακτιακός (19:30)



ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Οδυσσέας Αναγέννησης-Μακεδονικός (15:45)



Βύζας Μεγάρων-Παναχαϊκή (15:45)



Εθνικός Φιλιππιάδας-Πλατανιάς (15:45)



Δόξα Κρανούλας-Φωκικός (15:45)



Αγία Παρασκευή-Χανιά (15:45)



ΠΑΣ Κόρινθος-Τύρναβος (18:00)



Κοζάνη-Ασπρόπυργος (18:00)



Πόντιοι Κατερίνης-Παναιγιάλειος (18:00)



Αίας Σαλαμίνας-Ζάκυνθος (18:00)



* Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν στη Β΄ φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών




Την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (7.800 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) για την κάλυψη κενών θέσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου.

ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΟΛΕ...!

Νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο των Αγγλίδων φοράνε μέγεθος 18 και πάνω, καταγράφει η εφημερίδα Daily Mail. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Mintel, αυτές οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να φορέσουν.


Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία plus size ρούχων είναι μακράν η πιο κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια (υπολογίστε ότι το κέρδος αγγίζει ετησίως τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια), οι εύσωμες γυναίκες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν ρούχα στο μέγεθός τους.

Η αναλύτρια μόδας της Mintel, Tamara Sender, δήλωσε στην Daily Mail: «Η άνοδος της παχυσαρκίας σημαίνει και άνοδο στον αριθμό των plus size καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αναζητούν καλύτερες και περισσότερες επιλογές. Οι plus size καταναλωτές δεν μπορούν πια να θεωρούνται μειονότητα. Η αγορά πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες τους».

Αν και στις ΗΠΑ καταστήματα όπως το Saks Fifth Avenue έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν τις plus size προσφορές τους, περισσότερες από τέσσερις στις δέκα plus size γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τα ρούχα που σχεδιάζονται γι’ αυτές δεν είναι καθόλου κομψά.

Η έρευνα της Mintel διαπίστωσε επίσης ότι στην Αγγλία το νούμερο 12 είναι το πιο δημοφιλές, ενώ το 40% και πάνω φοράνε νούμερο 16.

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ, ΑΡΗΣ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Πρώτος στη μάχη μπαίνει ο Άρης που παίζει στις 20.00 (Novasports 3) στη Βιέννη με την Αούστρια, με στόχο να διαφυλάξει το 1-0 της Θεσσαλονίκης από το γκολ του Ρουίς στις καθυστερήσεις. Ο Κούπερ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα κλειστεί, βάζει από τηνα ρχή τον Κάλβο, ενώ 1500 οπαδοί της ομάδας θα είναι στο πλευρό της.




Στις 21.00 (Novasports 1) η ΑΕΚ υποδέχεται την Νταντί στο Καραϊσκάκη που τελικά θα φιλοξενήσει τον αγώνα μετά τα όσα ευτράπελα έγιναν με την έδρα του ματς το τελευταίο διήμερο. Η Ένωση θα παίξει χωρίς τον κόσμο της (στο γήπεδο θα υπάρχουν μόνο Σκωτσέζοι) και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να σφραγίσει την πρόκριση, με στόχο να πετύχει και δεύτερη νίκη μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα.


Την πιο δύσκολη αποστολή έχει ο ΠΑΟΚ (21.45 CONN-X) στο Σουκρού Σαράτσογλου απέναντι στην Φενέρ, την οποία έχει νικήσει με 1-0 στην Τούμπα. Η ελληνική ομάδα θα έχει 2.500 κόσμο στο πλευρό της, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο σημερινό ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δηλώνει εμπιστοσύνη για την πρόκριση ενώ θα ξεκινήσει με τους Φωτάκη και Σορλέν στις θέσεις των τιμωρημένων Ίβιτς, Βιτόλο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΑ 6-7 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ "ΓΙΑΤΡΟΥ" ΚΑΙ τ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ.

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ...
ΤΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ, ΤΟ "ΟΝΟΜΑΣΕ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ 2 ΑΚΟΜΗ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ....

ΑΛΛΑ, 99%  ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ...

Άρχισε η μετακόμιση……ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Στις 6 Σεπτεμβρίου η πλήρης λειτουργία του νέου νοσοκομείου –Ποιες κλινικές μεταφέρονται αυτό το Σαββατοκύριακο-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των κλινικών του νοσοκομείου Κατερίνης στο χώρο του νέου νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του κ. Στέργιος Φαρμάκης, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της γενικής δοκιμής του νέου νοσοκομείου.



Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς
των κλινικών έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Διοικητής την Παρασκευή 27 Αυγούστου γίνεται η μεταφορά του παραρτήματος του Καλού Σαμαρείτη στο νέο νοσοκομείο, δηλαδή η ορθοπεδική, η μαιευτική-γυναικολογική, χειρουργεία, το τμήμα φυσιοθεραπείας. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η μεταφορά των ασθενών, είτε με λεωφορεία που διέθεσαν δωρεάν τα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» για εκείνους τους ασθενείς που μπορούν να περπατήσουν, είτε με ασθενοφόρα του νοσοκομείου για τους κλινήρεις.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και πλέον η λειτουργία των παραπάνω κλινικών και τμημάτων θα γίνεται στο νέο νοσοκομείο.

Στις 29 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, θα σφραγιστεί το κτίριο του παραρτήματος του νοσοκομείου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ-ΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Στις 3 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή θα γίνει η μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου που έως και εκείνη την ημέρα θα λειτουργούν στο παλιό νοσοκομείο.
Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει η μεταφορά όλων των ασθενών του νοσοκομείου στο νέο νοσοκομείο καθώς και όλων των κλινικών, παθολογική, καρδιολογική, ορθοπεδική.
Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί πλήρως το νέο νοσοκομείο Κατερίνης στο νέο κτίριο.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα προσέλευσης χορηγιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό. Επίσης θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση και δημιουργία νέων τμημάτων στο νοσοκομείο Κατερίνης που σήμερα δεν υπάρχουν.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Σε ο,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως ήδη είναι σε εξέλιξη διαδικασία για πρόσληψη 10 γιατρών και 30 νέων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα η διοίκηση ζήτησε την έγκριση 67 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις 8 μηνών, σύμφωνα με ειδική διαδικασία που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο.
Γνωστοποίησε πως θα υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις στον Οργανισμό του νοσοκομείου ο οποίος εγκρίθηκε το 2006 και προέβλεπε ειδικότητες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου, αντιθέτως όπως είπε σε κάποιες περιπτώσεις ήταν «φωτογραφικές». Για το θέμα αυτό, όπως είπε, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση.
Να αναφέρουμε πως σήμερα στο νοσοκομείο Κατερίνης υπηρετούν 55 γιατροί, 65 ειδικευόμενοι, ενώ ελλείψεις υπάρχουν για 45 θέσεις γιατρών, 130 νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 30 όπως προαναφέρθηκε εγκρίθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και 67 ζητήθηκαν μέσω της διαδικασίας εποχικού προσωπικού.
Ο κ. Φαρμάκης σε ο,τι αφορά τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου τόνισε πως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει ανανέωση του κανονισμού λειτουργίας και μια από τις αλλαγές που θα επέλθουν είναι πως δεν θα επιτρέπονται συνοδοί ασθενών, πλην της παιδιατρικής ή των σοβαρών –ειδικών περιπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του νοσοκομείου θα φροντίζει τους κλινήρεις ασθενείς, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αποκλειστικής νοσοκόμας προαιρετικά.


ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Οι Υποδιοικητές της 3ης υγειονομικής περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνος και Βασίλης Τσινασλανίδης που βρέθηκαν στη γενική δοκιμή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συνεχάρηκαν πρωτίστως το προσωπικό για τη συνέπεια που επέδειξαν σ’ολη αυτή τη διαδικασία, καθώς και τον διοικητή και το Δ.Σ. του νοσοκομείου.
Σημείωσαν πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το ΕΣΥ έχει εξαιρεθεί των αυστηρών μέτρων ειδικά σε ο,τι αφορά τις προσλήψεις. Τόνισε πως η ορθολογική διαχείριση των πόρων που θα διατεθούν θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Εξέφρασαν τέλος την άποψη πως αν με την ίδια συνέπεια που επιδείχθηκε από το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης, γινόταν όλη η διαχείριση του ΕΣΥ δεν θα είχε φτάσει στα σημεία της συκοφάντησης και της εγκατάλειψης τα προηγούμενα χρόνια.
Το ΕΣΥ είπαν, κοστίζει πολύ στον Έλληνα πολίτη και οφείλουμε να του δώσουμε αντίστοιχη φροντίδα.


ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων παρουσία του προσωπικού και των προσκεκλημένων.

Πριν από την ξενάγηση ο διοικητής του νέου νοσοκομείου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους, παρουσία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου, του δημάρχου Κατερίνης Σ.Χιονίδη, του δημάρχου Πύδνας Δημ. Βασιλειάδη, του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γ.Μαλτζάρη, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων.



Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ.Κουκοδήμος και ο κ. Χιονίδης



Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διοικητή και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τόνισε ότι σήμερα έγινε πραγματικότητα η λειτουργία του νέου νοσοκομείου το οποίο θα λειτουργήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. «Σε αυτό βάλαμε όλοι το λιθαράκι μας και πολύ περισσότερο από όλους ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με ένα τεράστιο έργο στ το δήμο μας που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στη επόμενη τετραετία».



Ο κ.Χιονίδης
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συνεχάρη τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για τις προσπάθειες που καταβάλλουν λέγοντας ότι τους αξίζουν καλύτερες συνθήκες. «Είναι σημαντικό για τους κατοίκους της Πιερίας αυτό που γίνεται σήμερα. Είναι επίσης σημαντικό να δούμε στην πράξη τη δοκιμή αυτή και είναι μια σημαντική στιγμή. Στη ζωή χρειαζόμαστε την ουσία και αυτό που γίνεται σήμερα είναι η ουσιαστική λειτουργία του νοσοκομείου μας".



Ρεπορτάζ:
Κατερίνα Τσαλού

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους νέους και τις νέες της Κατερίνης που είδαν τις προσπάθειες τους να δικαιώνονται στον αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές τους και καλή ακαδημαϊκή πορεία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τους γονείς των υποψηφίων, που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στην επίπονη προσπάθεια των παιδιών τους, καθώς και τους άξιους εκπαιδευτικούς της Κατερίνης που, μέσα από την επιτυχία των μαθητών τους, επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που συντελείται στον τόπο μας.
Στους άξιους νέους της πόλης μας των οποίων η προσπάθειά δεν ευοδώθηκε, θέλω να επισημάνω ότι, η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Με επιμονή και κυρίως με αισιοδοξία, είμαι βέβαιος πως θα επιτύχουν σε όποια επαγγελματική πορεία επιλέξουν.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Συγχαρητήρια της Βουλευτου κ. ΜΙΧΟΥ στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ




Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων θέλω να σε συγχαρώ για τον αγώνα που έδωσες και που απέδωσε με την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί οι προσπάθειες που κατέβαλλες στέφθηκαν με επιτυχία και είμαι βέβαιη πως η υποστήριξη των γονιών σου ήταν καταλυτική στην προσπάθεια αυτή.
Εξαιρετικά σημαντική είναι και η συμβολή των εκπαιδευτικών οι οποίοι με συνεχείς προσπάθειες, σου άνοιξαν νέους δρόμους, νέες προοπτικές και κατευθύνσεις.
Στους μαθητές που δεν εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θέλω να επισημάνω πως η αποτυχία μιας προσπάθειας δεν είναι αρκετή για να κλείσει τους δρόμους που σας ανοίγονται.
Είμαι σίγουρη ότι το μέλλον σας θα είναι γεμάτο προκλήσεις και νέες ευκαιρίες .
Σας εύχομαι καλή δύναμη στη νέα σας πορεία

ΑΣΠΡΟ/ΜΑΥΡΟ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε προς τιμήν της Παναγίας, για 18η χρονιά, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης "Παναγία Σουμελά".

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη νέα πολιτιστική στέγη του Συλλόγου, στις εργατικές κατοικίες Μυλαυλάκου. Το φετινό διήμερο είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού ο σύλλογος γιόρτασε  τα 20 χρόνια του, και στεγάζεται πλέον σε νέο σύγχρονο κτίριο.


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...?
ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ, ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙΚΤΡΗ.
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΕΚΑ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ, ΚΑΘΑΡΟ, ΟΜΟΡΦΟ, ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕ  ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΙΔΑΝ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙΝ
ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΚΟΛΛΗΡΙΟΥ...!

Πολλοί περισσότεροι οι εισακτέοι, από όσους επιθυμούσε να δεχθεί το ΤΕΙ Κατερίνης.

Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε δηλώνει ο υπεύθυνος του τμήματος.
Ξεπέρασαν τους 200 οι νεοεισακτέοι φοιτητές στο Τμήμα Logistics του ΤΕΙ Κατερίνης, όπως προκύπτει από την χθεσινή ανάρτηση των βάσεων.
 Ο μεγάλος αριθμός εισακτέων σε συνδυασμό με την κατάργηση της τμηματικής έναρξης σπουδών σε δύο εξάμηνα, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υπεύθυνους του τμήματος, που πάντως δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν και σ’ αυτήν την πρόκληση.

"Για μια ακόμη χρονιά η Πιερία κράτησε την παράδοση"






Για μια ακόμη χρονιά η Πιερία κράτησε την παράδοση που έχει οπού οι περισσότεροι μαθητές που έδωσαν εξετάσεις πέρασαν σε κάποια σχολή. Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιάννης Καζταρίδης, η εικόνα για την Πιερία είναι για μια ακόμη χρονιά εξαιρετικά καλή

Το 21ο Λαϊκό Παραδοσιακό Πανηγύρι της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών

ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 27& 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Το 21ο Λαϊκό Παραδοσιακό Πανηγύρι της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών


Το 21ο Λαϊκό Παραδοσιακό Πανηγύρι της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου, στον πεζόδρομο του συνοικισμού Καταφυγιωτών.
Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης και περιλαμβάνουν:



Παρασκευή 27 Αυγούστου- ώρα 9.00 μ.μ.

Λαϊκή Παραδοσιακή βραδιά με την ορχήστρα του Νίκου Πατρή


Σάββατο 28 Αυγούστου- ώρα 9.00 μ.μ.

Λαϊκή Παραδοσιακή βραδιά με τα Παιδιά από την Θεσσαλονίκη



Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ





ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΕΦΙΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ




Νύχτες γεμάτες φως.
Ταξίδια στο χρόνο και στο χώρο.
 Θερινές αποδράσεις νοσταλγίας.
 Επιστροφή στα χρόνια της ανεμελιάς.
 Αυτά και… άλλα κάνουν και φέτος αισθητή την παρουσία τους στην ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Δημοτικός Κινηματογράφος.
 Η θερινή όαση που προσελκύει ικανοποιητικό αριθμό θεατών σε κάθε προβολή συνεχίζει την πολιτιστική διαδρομή της.






ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ …

Η ΤΑΙΝΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ




Από σήμερα(Πέμπτη 26 Αυγούστου) έως και την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου θα προβάλλεται η ταινία του Κάρι Φουκουνάγκα με τίτλο: «ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ». Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη συγκλονιστική ταινία που ασχολείται με τα προβλήματα των μεταναστών. Ένα φιλμ με δυνατές, ρεαλιστικές και ταυτόχρονα ποιητικές σκηνές.


Η αυλαία του θερινού κινηματογράφου κλείνει στις 08 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας του πολιτικού θρίλερ του Ντάνιελ Άλφρεντσον: «Το κορίτσι στη φωλιά της Σφήκας».






Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης προβολών: 21:30.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ





Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους εσάς τις νέες και τους νέους του Νομού μας που δώσατε έναν τεράστιο αγώνα, διεκδικήσατε και καταφέρατε να κερδίσετε μια θέση στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Εύχομαι από καρδιάς, καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας με την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και υγεία τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας που σας στήριξαν σε αυτή σας την προσπάθεια.
Οφείλω επίσης να συγχαρώ και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Νομού μας που σας προσέφεραν το πολύτιμο αγαθό της γνώσης.
Τέλος, εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους νέους που ενώ αγωνιστήκατε δεν καταφέρατε να πετύχετε σε αυτή την αναμέτρηση τους στόχους σας και να σας πω ότι είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια σας θα επιβραβευτεί στο μέλλον. Μην ξεχνάτε ότι από μία μάχη, δεν κρίνεται ένας πόλεμος.

Γιώργος Παπαστεργίου

Νομάρχης Πιερίας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ




Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές των Λυκείων του νομού Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από μια κοπιαστική διαδικασία.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες που οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη των μελλοντικών τους στόχων.

Σε όσους μαθητές δεν πέτυχαν προσωρινά τον στόχο τους , θα ήθελα να τους εκφράσω τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια και να τους διαβεβαιώσω ότι μια πρόσκαιρη αποτυχία δεν σφραγίζει τη ζωή μας.

Με ψυχραιμία , σύνεση και δύναμη είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν επιλέξει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, θα ήθελα να σου εκφράσω από καρδιάς τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μια επιτυχία σημαντική, ένας σταθμός στην ζωή σου, που ήρθε ως αποτέλεσμα της δικής σου προσωπικής προσπάθειας, της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς σου, του σκληρού και δύσκολου αγώνα σου.

Σου εύχομαι σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σου να έχεις δύναμη και με χαλυβδωμένη τη θέληση να προχωρήσεις στην κατάκτηση γνώσεων και εμπειριών τέτοιων που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον σου. Να έχεις πάντα επιτυχίες στη ζωή σου και να κάνεις όλα τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς σου και στους καθηγητές σου, που στήριξαν με κάθε τρόπο την μακρόχρονη προσπάθειά σου.

Στους νέους που δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στην πορεία που θα χαράξτε, για να κυνηγήσετε το όνειρό σας. Και να θυμάστε ότι κανένας πόλεμος δεν κρίνεται από μία μάχη

Ο αγώνας για τη ζωή είναι συνεχής και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Αργά ή γρήγορα η συνέπεια και οι κόποι ανταμείβονται.

Καλή πρόοδο από καρδιάς στο νέο κύκλο της ζωής σου.





ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πρέπει τώρα να αρθεί το καμποτάζ για να αναπτυχθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Θανάσης Παπαγεωργίου:



Πρέπει τώρα να αρθεί το καμποτάζ για να αναπτυχθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.



Την αναγκαιότητα να αρθεί το «καμποτάζ», να σταματήσει η καθήλωση του τομέα της «κρουαζιέρας», η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με ιδιαίτερη δυναμική στη χώρα μας και να συμβάλει στην βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, επεσήμανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: «Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα»



Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, «στη χώρα μας πλανάται το εξής μεγάλο ερώτημα: Πώς η χώρα μας θα βρει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προκειμένου να αποφύγουμε αυτήν την καθήλωση, αυτό το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η οικονομία μας εξαιτίας της ύφεσης. Προκειμένου, λοιπόν, η οικονομία μας να αποκτήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να παράξει πλούτο και να αρχίσει να αυξάνεται πάλι το Α.Ε.Π., αναζητούμε χώρους, τομείς οι οποίοι μπορούν να δώσουν νέο δυναμισμό στην οικονομία».

«Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι δύο πιο ανταγωνιστικοί κλάδοι στην Ελλάδα και τα δύο μοναδικά εξαγωγικά προϊόντα τα οποία συμβάλουν στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και «με βάση αυτά παράγεται ένα υποπροϊόν που λέγεται «κρουαζιέρα». Μάλιστα, τυχαίνει η χώρα μας να είναι μια χώρα που προσφέρεται για την ανάπτυξη της «κρουαζιέρας», διότι έχει περίπου τριακόσια νησιά, πολλά από τα οποία είναι προσεγγίσιμα ή κατοικήσιμα, ενώ έχει και απέραντα λιμάνια, αλλά και όλα αυτά που είπατε, όπως πολιτιστικά μνημεία και φύση απαράμιλλη. Είναι, λοιπόν, ένας τόπος, μια χώρα ευλογημένη, υπό την έννοια ότι αυτό το προϊόν μπορεί να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί ραγδαία στη χώρα μας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου, «Αντ’ αυτού, έχουμε την καθήλωση της κρουαζιέρας, γιατί δεν άρουμε το καμποτάζ. Είμαστε η χώρα που παρακολουθούμε την Ιταλία να αυξάνει με φοβερούς ρυθμούς την κρουαζιέρα. Δεκατρία με δεκατέσσερα εκατομμύρια τουρίστες μπαίνουν στην κρουαζιέρα, όσες δηλαδή είναι οι αφίξεις στη χώρα μας. Έχουμε, λοιπόν, έναν κλάδο ο οποίος αναπτύσσεται με ποσοστό 12% ετησίως. Και ενώ έχουμε αυτά τα ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, παρακολουθούμε άνευρα, αδιάφοροι ή καθηλωμένοι, τις άλλες όμορες χώρες, όπως την Ιταλία και την Τουρκία, να αναπτύσσονται.

Ε, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας αφυπνίσει; Δεν είναι τραγικό αυτό που ζούμε στη χώρα μας; Δεν είναι τραγικό το γεγονός ότι εμείς δεν κάνουμε και δεν κάναμε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια σε κλάδους που –επαναλαμβάνω- μπορεί να είναι οι κλάδοι που θα δημιουργήσουν την πυρίτιδα για να ξεκινήσει πάλι η οικονομία;»



Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως «Πρέπει τώρα να αρθεί το καμποτάζ. Πρέπει τώρα να μην καθηλώνουμε αυτόν τον τομέα, αυτόν τον κλάδο, της κρουαζιέρας. Πρέπει να δώσουμε στη χώρα φτερά. Θα δώσουμε φτερά μέσα από περιοχές και κλάδους, όπου διαθέτουμε τα συγκριτικά, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

BRAVO

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΕΝΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ...

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΛΟΥΡΠ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...

Στα 114 τα κρούσματα από τον ιό του Δ. Νείλου

Αλλά οκτώ περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό στα 114 , σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι σήμερα το πρωί από τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου οι 67 είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ 36 νοσηλεύονται ακόμη. Από τους νοσηλευόμενους οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δύο ασθενείς δεν έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Μεγάλη πτώση των βάσεων λόγω κατάργησης του 10...

teλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις συμμετείχαν 120.000 απόφοιτοι λυκείων και από αυτούς θα εισαχθούν σε κάποια σχολή οι 85.000, ενώ οι υπόλοιποι 35.000 απόφοιτοι ή θα επανεξεταστούν του χρόνου ή θα αναζητήσουν άλλο δρόμο σπουδών.


Μπήκαν σε ΤΕΙ με λιγότερο από μονάδα

Πάντως τα αποτελέσματα έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Το υπουργείο μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το 2013 -14 και αφού προηγηθούν αλλαγές στα λύκεια και στα Πανεπιστήμια.

Γιουσουρουμ


http://www.youtube.com/watch?v=5x1ibHfUxWE

Το video clip του τραγουδιού Γιουσουρούμ από το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του Νικόλα Ασιμου.

 Ήταν οι πόρτες μου δίχως μπαχτσέδες και μεντεσέδες κρατάνε τη γη.
Γίναν οι φτέρνες μου σαν τροχαλίες και στον κουβά τους αράζεις εσύ.
Αλλάζεις συχνά κάθε τόσο στολή, αλλάζεις οσμή, αλλάζεις σασί.
Και η ελπίδα μας έχει χαθεί, σαν το Ντορί μες στο παχνί.
Πάγωσε η ψείρα μου και παραπέουσα, μ ένα τικ τακ μου ματώνει τ αφτιά.
 Όλα με πρόγραμμα, όλα στο σχέδιο, πρωτοπουλήσανε τον έρωτα.
Και θες να πετύχουμε μια μπαταριά, χίλια φλουριά, χίλια φλουριά.
Για να σου χαρίσουν μαντάτα καλά, να χεις αγάπη μου λεφτά.
Ποντικοφάρμακο για τους μεγάλους και μουρουνόλαδο για τα παιδιά.
Κι έπλεξες σώβρακα για τους φαντάρους και θυσιάστηκες πατριωτικά.
Σου στέλνω μήνυμα μ ένα ταμ ταμ, να μαγειρεύεις με βιτάμ.
Ήσουνα γόησσα κι έκανες μπαμ, γι αυτό σε ψάχνω στα χαμάμ.
 Άδειο το βλέμμα σου, κούφιες οι ώρες μας, στα ενυδρεία σε χώσαν ζωή.
 Συνηθισμένοι καθένας το ρόλο του κι η φαντασία μας έχει χαθεί.
Την ξεπουλήσατε στο Γιουσουρούμ για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ.
 Μία διαδήλωση, δέκα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα στη διά πασών.
Χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν.
 Ξεπουληθήκατε στο Γιουσουρούμ για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ.
 Κι ο εαυτούλης σας πέταζε βζουμ, ταρατάτα τζουμ, ταρατάτα τζουμ.
 Ω εποχή μου θυμίζεις τον Καίσαρα κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.
 Κι όσο γερνώ, μπουσουλώ με τα τέσσερα, τα τροχοφόρα με προσπερνούν.

 Γιουσουρούμ Βασίλης Παπακωνσταντίνου Δίσκος: Στο φαλιμέντο του κόσμου Μουσική: Νικόλας Άσιμος Στίχοι: Νικόλας Άσιμος Copyright: 1992 Δισκογραφική εταιρία: MBI Διάρκεια: 6.44