PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ Β΄ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ;;;;;

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ... ΠΟΥ;;;
ΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ - ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ......
ΠΡΙΤΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ....
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ.....
ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ....
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΪΛ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΤΣΟΥΠ Ο ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤ ΑΝΟΙΧΤΑ....

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ - ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Α Α ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟ, ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ.... ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΤΟΝ "ΚΑΠΤΑΝ ΘΕΟΧΑΡΗ" ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

Ήξερες οτι...


1) Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ’ τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ’ όλους.

2) Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει
3) Mόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών
4) Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες
5) Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

TO ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΒΑΛΕ ...ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ!  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΟΚΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ...ΠΡΤ ΤΙΠΟΤΑ! ΠΙΟ ΕΚΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ (γενικός επάνω επάνω θα αρχίσω - ΓΕΕΘΑ) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! ΖΗΤΩΩΩΩΩ

Το Μοναστήρι (ξανα)μαθαίνει ελληνικά!


Μετά από πολλά χρόνια καταπίεσης, η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός επιστρέφουν στο Μοναστήρι (Μπίτολα) της ΠΓΔΜ.Οι Έλληνες της περιοχής, που για πολλά χρόνια έκρυβαν την καταγωγή τους, έχουν τώρα την ευκαιρία να μάθουν ελληνικά, χάρη στα φροντιστήρια που λειτουργούν στην πόλη και την εδώ και δέκα χρόνια εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Περικλής».

Στα φροντιστήρια αυτά εργάζονται πλέον οι δάσκαλοι που γνώριζαν ελληνικά, αλλά τα μιλούσαν μόνο κρυφά στα σπίτια τους και πάντα με τον φόβο της αστυνομίας.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχθηκαν «επισκέψεις» από κρατικά όργανα έτσι για ένα . . . καφεδάκι ! Φυσικά ποτέ δεν ενοχλήθηκαν αντίστοιχα φροντιστήρια ρουμανικής η τουρκικής ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας.
Ένα από τα πιο δυναμικά και αξιόλογα κέντρα της εκμάθησης των Ελληνικών είναι και αυτό του Θανάση Στεργίου στο Μοναστήρι που λειτουργεί με πολλούς μαθητές, χωρίς καμιά βοήθεια από την πατρίδα .
Με φιλανθρωπίες κάποιων περιστασιακών επισκεπτών στο Μοναστήρι (ο Κώστας Μπούγιας της ΕΡΤ, προϊστάμενος περιφερειακών ραδιοσταθμών είναι ένας από αυτούς), στέκεται ακόμα όρθιος, αλλά ως πότε;
Τουλάχιστον κάποιοι αρμόδιοι ...ξύπνησαν από τον λήθαργο και εδώ και μερικά χρόνια πηγαίνουν τους μαθητές εκδρομές στην πατρίδα και σε άλλες περιοχές όπου έχει ανθίσει ο ελληνικός πολιτισμός.

Βοήθεια προσφέρει και ο σύλλογος «Φίλοι του Μοριά», με εκπαιδευτικό υλικό.

«Kελεπούρι από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ραντικάλ της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, παρουσιάζεται έντονο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Για τα αγέννητα και τα γεννημένα παιδιά αυτής της χώρας

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗΣ

Ίσως φίλοι μου, όλη αυτή η κρίση και οι Πλατείες είναι ή θα γίνουν μια οδυνηρή τελετή πολιτικής ενηλικίωσης του νεοέλληνα....

Όταν, μπροστά στις συγκλονιστικές και κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα, την αποκάλυψη των συνεπειών του διαρκούς πολιτικοοικονομικού εγκλήματος των τελευταίων δεκαετιών, η συνείδηση έρχεται αντιμέτωπη με τις επόμενες γενιές που θα πληρώσουν, χωρίς να φταίνε, την ακολασία της καταναλωτικής κραιπάλης και  της ξενδιατροπιάς, της γενιάς της ρεμούλας, του ατομικού βολέματος, της αρπαχτής, και του «να περνάω καλά κι όλα τ άλλα είναι για τους μαλάκες», της καμαρίλας του κάθε χρώματος και απόχρωσης κομματικού μηχανισμού και των  οσφυοκαμπτών της κάθε εξουσίας, τότε μπορεί κάποιος που δεν έχει εντελώς αλλοτριωθεί να νοιώσει και να ζητήσει:
Να εντείνουμε την προσπάθεια για ένα "άλλο κόμμα" και για μια "άλλη αριστερά", την αριστερά της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της θυσίας, γιατί αυτήν την αριστερά έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα, όσο ίσως ποτέ πριν στα χρόνια της νεότερης ιστορίας.

Την σύγχρονη αριστερά που ανοίγεται στην κοινωνία της εργασίας και της παραγωγής, και όχι την αρτηριοσκληρωτική αριστερά υποστηρικτή των συντεχνιών και του παρασιτικού κρατικοδίαιτου βολέματος,

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να υλοποιήσουμε τις διακηρύξεις μας και να απαλλαγούμε από την κακή μας κληρονομιά. Αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε! Κι ας ματώσουμε…γιατί πάντα θα θέλουμε να είμαστε η αριστερά της προσφοράς και της θυσίας… όπως τα παλιά καλά χρόνια της ανιδιοτέλειας της πολιτικής…

*Ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης είναι Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρ και μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς

ΣOK: βασάνισαν και ευνούχισαν 13χρονο γιατί διαδήλωνε!


Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους .... Οι εικόνες, προκαλούν σοκ, φρίκη και οργή, καθώς αναπαριστούν το νεκρό κορμάκι ενός 13χρονου αγοριού, που «τόλμησε» να διαδηλώσει κατά του καθεστώτος Μπασάρ αλ Ασάντ.

Όλα συνέβησαν στις 29 Απριλίου. Ο 13χρονος αμζα Αλί αλ-Χατέμπ, βρισκόταν σε αντικαθεστωτική διαδήλωση σε χωριό έξω από τη Ντεράα, προπύργιο του κινήματος κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κάποια στιγμή, οι Σύριοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα έκτοτε να χαθούν τα ίχνη του 13χρονου αγοριού.
Η τραγική αλήθεια, αποκαλύφθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά, όταν το άψυχο κορμάκι του Χάμζα παραδόθηκε σε αποκρουστική κατάσταση στην οικογένεια του.

Ο μικρός ήταν πολύ άσχημα βασανισμένος. Οι Σύριοι στρατιώτες τον κακοποίησαν τόσο άσχημα, που η οικογένεια του μετά βίας κατάφερε να αναγνωρίσει το παιδί της.

Το σώμα του είχε γεμίσει με τρύπες από σφαίρες. Του είχαν σπάσει το λαιμό, ενώ του είχαν κόψει τα γεννητικά όργανα και τις επιγονατίδες!

Είχαν μάλιστα και το θράσος να πουν στην οικογένεια του να αποκρύψει το γεγονός. Ο πατέρας του 13χρονου όμως, βλέποντας το παραμορφωμένο παιδί του έδωσε τη δημοσιότητα το αποκρουστικό υλικό και στη συνέχεια συνελήφθη.

Πλέον, ο 13χρονος Χαζμα έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος κατά της κυβέρνησης Άσαντ.

Ήδη το βίντεο μέσω You Τube το έχουν δει 4.000 άτομα.

ΜΥΔΟΧΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ


Το χαρτονόμισμα πρέπει να πάει βόλτα στην αγορά

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΟΣ 
 Το χαρτονόμισμα πρέπει να πάει βόλτα στην αγορά. Με την φράση αυτή θυμάμαι ένας καθηγητής προσπαθούσε να μας εξηγήσει την αντίφαση του καπιταλιστικού συστήματος που ζητά αποταμίευση για τη εξασφάλιση διαθεσίμων κεφαλαίων και ταυτόχρονα κατανάλωση, αφού και τα δύο είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των βασικών πυλώνων της οικονομίας.
Αυτό είναι ένα χαρτονόμισμα μας έλεγε, δείχνοντάς το ανοιγμένο με τα χέρια τεντωμένα εμπρός. Δεν έχει σημασία πόσα τέτοια έχει το κράτος φυλαγμένα στα σεντούκια του. Σημασία έχει πόσες φορές την ημέρα αλλάζει χέρια κάθε ένα από τα χαρτονομίσματα που έχουμε.

Πράγματι με το ΦΠΑ στο 23%, κάθε τρεις φορές που αλλάζει χέρι ένα οποιοδήποτε χαρτονόμισμα, πάει το μισό στο Κράτος, με τη μορφή του έμμεσου φόρου και αυτό με τη σειρά του το ξαναβάζει στην κυκλοφορία με την μορφή μισθών, κοινωνικών παροχών και έργων και με τον τρόπο αυτό ξαναγυρίζει στα χέρια μας για να ένα καινούργιο γύρο ανταλλαγών. Ο κύκλος αυτός καθορίζει και την ποιότητα της ζωής μας. Αργός κύκλος σημαίνει φτώχια, ελεγχόμενος ευμάρεια και...

Μόνο άνδρες «καμαριέροι» στο σπίτι του Στρος-Καν


Με το φόβο ζει πλέον ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος μετά τις κατηγορίες καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel για απόπειρα βιασμού, τώρα στο υπερπολυτελές διαμέρισμα όπου μένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, προσέλαβε… άνδρες για να του καθαρίζουν το σπίτι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, «δυο άνδρες καθαριστές πέρασαν όλη τη χθεσινή μέρα στο -50.000 δολαρίων το μήνα- διαμέρισμα, καθαρίζοντας, τακτοποιώντας και βγάζοντας έξω τα σκουπίδια» του μέχρι πρότινος ηγετικού στελέχους του ΔΝΤ.

Στο νέο διαμέρισμά του στο Μανχάταν έχουν ήδη τοποθετηθεί ομπρέλες στα μπαλκόνια, όχι τόσο όμως για την προστασία από τον ήλιο, όσο για την προστασία από τους παπαράτσι που καραδοκούν στους γύρο δρόμους για μια φωτογραφία του.

Φήμες θέλουν τον Ντομινίκ να μην είναι ιδιαίτερα «ανοιχτοχέρης», καθώς ένας υπάλληλος γειτονικής καφετέριας που του πήγε καφέ, μιλώντας στη New York Post είπε ότι δεν του έδωσε καθόλου φιλοδώρημα!

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του μαζί με την κόρη τους, εθεάθησαν να ψωνίζουν στα μαγαζιά του Soho. Για το Σαββατοκύριακο, στην πόλη βρέθηκε και ο αδερφός του Στρος-Καν, που είναι τραπεζίτης. Τέλος, η νέα γειτόνισσά του γνωστή ηθοποιός Kirstie Alley, δήλωσε πως δε σκοπεύει να τον επισκεφτεί κάποια στιγμή πρόσφατα.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "16" ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

Ζήτημα πατριωτισμού, δημοκρατίας ευθύνης και συνέπειας θέτουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 16 βουλευτές του κινήματος και ζητούν με επιστολή τους (κλικ) την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθούν...

ΤΗΝ "ΨΑΡΕΨΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK.....

KYKLOFOREI
STO FACEBOOK ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ..... ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Ίλιγγος: Πολλές μορφές, ακόμα περισσότερες αιτίες

Οποιαδήποτε βλάβη στο φλοιό του εγκεφάλου, στα βασικά γάγγλια, στην παρεγκεφαλίδα ή στα περιφερικά πληροφορικά συστήματα (μάτια, αισθητήρια νεύρα των άκρων και του κορμιού και λαβύρινθος μαζί με το αιθουσαίο νεύρο που τον ενώνει με τον εγκέφαλο) καθώς και στα νεύρα που ενώνουν τα προαναφερθέντα όργανα μεταξύ τους επιφέρει μια «αναστάτωση» που υποκειμενικά την εκλαμβάνουμε ως ίλιγγο...

ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ. ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ. ΚΑΙ ...ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Μιά ζωή Πιερικός.... Και στο Ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ και στο μπάσκετ αλλά και στο ...ΒΟΛΕΪ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΤΣΙ;;;

Πρόστιμο και για...βρίσιμο


Επί τόπου πρόστιμο σε μεθυσμένους και αθυρόστομους. Σε λίγα χρόνια οι Αυστραλοί δεν θα μπορούν να καπνίσουν, να μεθύσουν αλλά ούτε και να …βρίσουν!

Σύμφωνα με τη νέες εξουσίες, που παρεχώρησε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας στην αστυνομία, οι αστυνομικοί θα μπορούν στο εξής να επιβάλουν επιτόπου ένα πρόστιμο της τάξης των $238,90 σε κάποιον που βρίζει, όπως κάνουν με τους παραβάτες του ορίου ταχύτητας, ή σε όσους παρκάρουν παράνομα το αυτοκίνητό τους.
Η σχετική νομοθεσία είχε ψηφιστεί το 1966, αλλά, από τότε δεν είχε εφαρμοστεί. Η ιδέα της επαναφοράς της στο προσκήνιο ήταν της προηγούμενης εργατικής κυβέρνησης, η οποία και την είχε βάλει εδώ και τρία χρόνια σε δοκιμαστικό στάδιο.
Η κυβέρνηση του κ. Μπέιλιου, η οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί να πολεμήσει κάθε μορφή παραβατικότητας, και να λάβει δρακόντεια μέτρα για την πλήρη και απόλυτη τήρηση του νόμου και της τάξης, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή το νόμο μετά 45 χρόνια.
Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση θέλει να στέλνει στην φυλακή άτομα 16 και 17 ετών προκειμένου να τους "συνετίζει", παρά τις αντιρρήσεις που προβάλουν πολλοί νομικοί και ψυχίατροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι φυλακές παράγουν εγκληματίες.
Παράλληλα, η αστυνομία θα μπορεί να βάζει πρόστιμα σε μεθυσμένους, καθώς και σε όσους δεν υπακούουν να απομακρυνθούν, από μία μπυραρία για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης τους λέει να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Αναφερόμενος στο νόμο υποβολής προστίμων σε όσους χρησιμοποιούν ανάρμοστη γλώσσα, ή προβάλλουν αντιρρήσεις, ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Κλαρκ, είπε ότι τα πρόστιμα θα επιβάλλονται επί τόπου ώστε να ξεπεραστεί η δικαστική γραφειοκρατία.

Ο Ηράκλειτος Νέας Εφέσου στην Aρχαία Έφεσο


Περισσότεροι από 60 φίλοι και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» Νέας Εφέσου ταξίδεψαν στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με τελικό προορισμό την αρχαία Έφεσο, πατρίδα των προγόνων τους. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Δημητριάδης καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Την αποστολή υποδέχτηκαν σε ειδική τελετή ο Δήμαρχος του Σελτζούκ (αρχαία Έφεσος) καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος. Να σημειωθεί πως οι δύο δήμοι έχουν υπογράψει σύμβολο αδελφοποίησης από το 2007.

Ιδιαίτερο γεγονός της επίσκεψης, η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χοροστάτησε στη λειτουργία υπέρ μνήμης των Εφεσίων προγόνων στα ερείπια του ναού Ιωάννου του Θεολόγου.

“Το Αριστοτέλειο θα μείνει ανοιχτό”


Εκδήλωση για τα προβλήματα του πανεπιστημίου.

Οι 4 προτάσεις που κατέθεσαν οι πρυτανικές αρχές για την προσαρμογή του ιδρύματος στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Τουριστικό άνοιγμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Αλγερία


αντιδήμαρχος Μ. Τσιμήτρη συζήτησε με τον Ελληνα πρέσβη για διευκόλυνση βίζας έλευσης Αλγερινών στην Πιερία και στη χώρα

Άνοιγμα στην αλγερινή τουριστική αγορά πραγματοποίησε ο δήμος Δίου-Ολύμπου συμμετέχοντας στην τουριστική έκθεση του Αλγερίου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 24 Μαΐου και έκλεισε τις πύλες την Κυριακή 29/5.

Τον δήμο Δίου-Ολύμπου, που συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη. Η πρωτοβουλία ανήκει στο τουριστικό γραφείο «M-M TRAVEL», της κ. Μάγδας Μουρατίδου στον Πλαταμώνα με τη συνεργασία του αλγερινού τουριστικού γραφείου «DAM TOURS».

Στην τουριστική έκθεση συμμετείχε και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.

Επιχείρηση σωτηρίας του Θερμαϊκού κόλπου


Ξεσηκώνονται κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Προσπάθεια αναμόρφωσης της περιοχής μέσω ΕΣΠΑ.


Σε... κινούμενο βούρκο που συνεχώς διογκώνεται έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου.
Χθες οι δήμαρχοι της περιοχής, Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου και Δέλτα Ν. Γιουτίκας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα επιχείρησαν αυτοψία στην υποβαθμισμένη περιοχή (φωτ.).
Η αναβάθμιση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου της πόλης συνδέεται με την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, από όπου και θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της περιοχής.

ΟΙ 300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μετά από έναν μήνα με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, με μπανεράκια και αναρτήσεις σε πολύ αξιόλογα ιστολόγια και μετά από επιμονή και κόπο καταφέραμε στις τρείς πρώτες μέρες να έχουμε 250 ανθρώπους το απόγευμα και καθημερινή 24ωρη παρουσία στην πλατεία συντάγματος. Και δεν είμαστε (μόνο) αγανακτισμένοι.
Είμαστε αποφασισμένοι.
Την τρίτη μέρα, κάποια στιγμή σταμάτησαν πάνω στο...

Την τελετή λήξης πραγματοποίησε η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου


Πριν λίγες μέρες η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πραγματοποίησε στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης την τελευταία κοινή προπόνηση όλων των τμημάτων της για την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε. Οι αθλητές της ομάδας είχαν τη δυνατότητα μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα να συναγωνιστούν μεταξύ τους, με γονείς, με τους προπονητές της ομάδας αλλά και με τους αθλητές της ανδρικής ομάδας Αντώνη Σιβορότκα, Νεμάνια Τσουκ και Γιάννη Δαμαλή που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης, διαγωνισμοί ελεύθερων βολών, τρίποντων αλλά και καρφωμάτων. Μοιράστηκαν πολλά δώρα στους νικητές των διαγωνισμών, στους πιο συνεπείς αθλητές και στους πιο πετυχημένους μαθητές-αθλητές.

Προπονητές και αθλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο με εξαίρεση τα αγωνιστικά τμήματα που μετά τις απαραίτητες ημέρες ξεκούρασης θα ξανασυναντηθούν για να ακολουθήσουν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα.

Σε λίγες μέρες ανοίγει το κολυμβητήριο Κολινδρού, όπου μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα κολύμβησης.


Η οργή του κόσμου του Ηρακλή ξεχειλίζει... Νέα δυναμική συγκέντρωση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους πραγματοποίησαν οι φίλαθλοι του Ηρακλή. Χθες το απόγευμα στο Κατσάνειο χιλιάδες κυανόλευκοι έσπευσαν για να συζητήσουν τι ακριβώς θα κάνουν, αν η απόφαση που σήμερα περιμένουν είναι απορριπτική... Ο κόσμος έκανε πορεία διαμαρτυρίας και ξενύχτησε στο Κατσάνειο.

Θρησκευτικές και Λαϊκοπαραδοσιακές Εκδηλώσεις στο Κίτρος

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στον εορτασμό της Θείας Αναλήψεως, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του συνοικισμού ΚΑΒΑΚΛΙ ΚΙΤΡΟΥΣ, όπου την 01-06-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄, θα ψαλεί εσπερινός και θα ακολουθήσει ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ και την Πέμπτη, 02-06-2011 και ώρα 08:30΄, θα τελεσθεί παραδοσιακή Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας αυτής, θα μοιρασθεί το παραδοσιακό ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ.
Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για εμάς.




Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανοίγει το Κολυμβητήριο στον Κολινδρό


Σε λίγες μέρες ανοίγει το κολυμβητήριο Κολινδρού, όπου μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα κολύμβησης. Επίσης, τις προσεχείς μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου.

Πρέπει να δει όλη η Ελλάδα - Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές..


Η εικόνα είναι πολύ σκληρή αλλά ίσως μας ξυπνήσει για τα καλά.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς:
Βουλευτές Πιερίας
Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
Δήμαρχο Δίου Ολύμπου
Δημοτικούς συμβούλους
Τοπικό πρόεδρο
Εκπρόσωπο εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΥ
Μ.Μ.Ε

Η επιτροπή αγώνα Σκοτίνας (για την επίλυση προβλημάτων τοπικού ενδιαφέροντος) αποτελούμενη από όλους τους φορείς του χωριού μας και με την άμεση συμπαράσταση των κατοίκων, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην συγκέντρωση που θα γίνει την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ

Στα καταστήματα "13 ΑΔΕΡΦΙΑ" ΚΑΙ "ΜΑΝΟΣ" στην παραλία της Σκοτινας
Με θέμα το ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ.

ΛΕΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ


Επιτροπή αγώνα Σκοτίνας

Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων
Πολιτιστικός σύλλογος
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
Αθλητικός σύλλογος
Κ.Α.Π.Η
Φιλόπτωχο ταμείο
Επαγγελματίες

Η Παρουσία σας κρίνετε απαραίτητη.

Το χρησιμοποιημένο λάδι, δεν το πετάμε στο νεροχύτη!


Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011, στο σχολικό συγκρότημα της Βρίας, ολοκληρώθηκε μια πρωτότυπη περιβαλλοντική δραστηριότητα, την οποία οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του χωριού με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=604&Itemid=1

Δείτεο το βίντεο της δράσης εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=9rep6N52iRU

Το χρησιμοποιημένο λάδι, δεν το πετάμε στο νεροχύτη!:
http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=608&Itemid=120

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008


Σας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνουμε στο πλαίσιο της «ημέρας περιβάλλοντος 2011» με θέμα:
«Ανακύκλωση ελαίων και βιοκαύσιμα »
το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, ώρα 7.30 μμ
στο χώρο συνάντησης, διαλόγου και πολιτισμού ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ
(Π.Π. Γερμανού 2, Κατερίνη)
Εισηγήσεις
Παραγωγή βιοκαυσίμων από έλαια
Στέλλα Μπεζεργιάννη, Δρ Χημικός Μηχανικός, Ερευνήτρια του ΕΚΕΤΑ – Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών
Συλλογή μαγειρικών ελαίων για ανακύκλωση
Αντώνης Χατζηανδρώνης, Ελαιουργός – Επιχειρηματίας συλλογής ελαίων
Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο Γιώργος Περδίκης, Χημικός, Πρόεδρος των Φίλων του Περιβάλλοντος.
Με τιμή,
το Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών
«Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008»

SMS ΠΡΟΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....

Αν σου πει κάποιος πολύ σοβαρά...
"ΓΔΥΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ" τι θα του πεις;;;;
Μήπως....
"ΝΤΥΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΑ;;;" χαχαχαχαχαχααααααααααααααα

Τα δικαιώματα του Δημοσίου στα Λιμάνια του Πλαταμώνα, της Γρίτσας, της Παραλίας και της Πύδνας να παραχωρηθούν στους αντίστοιχους Δήμους


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκος Παπανικολάου σε χθεσινή του συνέντευξη στο Dion TV, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τα δικαιώματα του Δημοσίου στα λιμάνια Πλαταμώνος, Γρίτσας, Παραλίας και Πύδνας πρέπει να εκχωρηθούν στους αντίστοιχους Δήμους.

Υπέροχες design λεπτομέρειες σε ένα αυστραλέζικο σπίτι





ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΣ.....

Ποιός από τους εικονιζόμενους θα είναι Βουλή στις επόμενες εκλογές;;; Μήπως ο ΓΚΟΓΚΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ;
Κι όμως πέραν της πλάκας, ο ένας που έχει το χέρι ψηλά, θα είναι σίγουρα, αν μη τι άλλο υποψήφιος, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του τα πάντα....
Όσο για τον κύριο Γιώργο, εκεί η επιστήμη ...παραδίδεται!!!

Οι ακαδημίες μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου στο Δίον


Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο γεμάτο μπάσκετ και για τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου.

Με την ευκαιρία της φιλοξενίας των ομάδων του Μ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης από τις αντίστοιχες ακαδημίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Βαφύρας) και της Αναγέννησης Λιτοχώρου, στη διοργάνωση συμμετείχαν και τα τμήματα αγοριών που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2001 και 2002-2004.

Αγωνίσθηκαν με τις ομάδες του Μ. Αλεξάνδρου και του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

ΑΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ;;;

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑΝ ΜΕΣΑ ΟΙ 155 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ; ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ; ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΧΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;;; ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ;;; ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΟΙ 155 ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟ" ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΦΕΥΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΛΑ.... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.... ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 155 ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ.... Ά ΡΕ 300 ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ.... ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΑΣ!!!

Ένας άντρας εξηγεί τον τρόπο να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου!


Από τότε που ο κινηματογράφος άρχισε να βάζει ιδέες στη ζωή, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ποια ήταν άλλωστε η κατάληξη των πρωταγωνιστών στην ταινία "Μια πορνογραφική σχέση"; Ή ακόμη χειρότερα στην "Αυτοκρατορία των αισθήσεων"; Δεν λέω, πολύ κολακεύομαι που σε βλέπω να έχεις όρεξη για σεξ, όμως πόσο θα τραβήξει αυτό; Πόσο μπορεί να...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ...ΦΙΛΗΜΑ! ΑΔΕΡΦΕΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΝΟΚΑΤ.... ΙΣΩΣ ΚΑΙ....

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και το σίγουρο είναι πως θα μας ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ!
Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
"ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ" ΛΕΣ;;;;;;

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ...

Δεν πουλάνε ΝΤΟΥΜΟΣ κι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, ή πουλάνε και δεν βρίσκουν αγοραστή;;;; Έ ρε εποχές.... ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ...ΒΑΛΙΛΕΙΣ! Στη φωτογραφία, ο Δημητρης Ελευθεριάδης με τον Μπαμπη Πεϊδη....

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ;;;;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ! ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ.... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!!!

Ανοίγει το Κολυμβητήριο στον Κολινδρό


Σε λίγες μέρες ανοίγει το κολυμβητήριο Κολινδρού, όπου μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα κολύμβησης.

Ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Αιγινίου

Στον κανονισμό προβλέπεται το κόστος ενοικίασης των χώρων, ο τρόπος που θα γίνει η διάθεση των χώρων και ποιοι έχουν προτεραιότητα και μια σειρά από άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης Αιγινίου.

1) Κέντρα διασκέδασης και καφετέριες θα καταβάλουν 21,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 46ΕΖ, 47ΕΖ, 50 και 51).
2) Ταβέρνες, μπυραρίες, καφενεία, μαγειρεία, ζαχαροπλαστεία θα καταβάλουν 15,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 48ΕΖ, 49ΖΗΘ, 45Π, 52, 53, 54, 55, 56 και 57).
3) Παραπήγματα εμπορικών καταστημάτων, παντός είδους υφασμάτων, υποδημάτων, υαλικών, ψιλικών, σιδηρικών εργαλείων κλπ. ειδών θα καταβάλουν 14,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνο 45), 13,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 21ΝΞΟ, 43, 44 και 49 ΑΒΓΔΕ), 13,50 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 39, 40, 41 και 42), 15,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 33, 34, 35, 36, 37) 14,50 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 21ΚΛΜ, 38 και 48 ΑΒΓΔ) 15,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 21 ΗΘΙ, 32 και 47 ΑΒΓΔ) 15,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 21ΑΒΓΔΕΖ, 27, και 46 ΑΒΓΔ) και 18,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 22, 23, 24, 25 και 26) και 17,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 28, 29, 30 και 31).
4) Πωλητές παιδικών παιγνιδιών, ειδών ζαχαροπλαστικής, παγωτών εξ αυτ/των ψυγείων και καντινών θα καταβάλουν 18,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16), 16,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 17, 18, 19), 16,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 5, 6, 7, 8, 9). Οι πωλητές βιβλίων θα καταβάλουν 10,00 ευρώ κατά τ.μ..
5) Παραπήγματα εμπορικών καταστημάτων στην επέκταση του χώρου της εμποροπανήγυρης θα καταβάλλουν 17,00 ευρώ κατά τ.μ.
6) Εκθέσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων στο χώρο της πλατείας της Εμποροπανήγυρης θα καταβάλλουν 25,00 ευρώ κατά τ.μ..
7) Μικροπωλητές διαφόρων ειδών, κινητοί στους δύο κεντρικούς δρόμους και στην πρόσοψη της πλατείας θα καταβάλλουν 70,00 ευρώ το τ.μ. και στο δρόμο της εκθέσεως των μηχανημάτων θα καταβάλλουν 23,00 ευρώ το τ.μ.
8) Τα ηλεκτρονικά μηχ/τα θα καταβάλουν 100,00 ευρώ έκαστος εφάπαξ και για χώρο 1,5 τ.μ. (τετράγωνο 20 με την επέκτασή του).
9) Οι εκθέσεις μηχανημάτων θα καταβάλουν 11,00 ευρώ κατά τ.μ. (τετράγωνα 3 και 4).
Η Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τις ταβέρνες και τα λοιπά είδη εστιάσεως στο οδόστρωμα από το κράσπεδο μέχρι και την διαγράμμιση θα καταβάλουν 7,00 ευρώ ανά τ.μ. σε όσους θα κάνουν χρήση. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο εκ ποσού εφάπαξ 300,00 ευρώ.