PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΒΡΟΧΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ.

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝΤην εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν οι μαθητές και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών στο Αιγίνιο Παρά τον βροχερό καιρό
Παρουσία πλήθους κόσμου και με την εμφάνιση Πολιτικών, Στρατιωτικών και Εκκλησιαστικών αρχών γιορτάστηκε στο Αιγίνιο η επέτειος του ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός στον φασισμό και στο ναζισμό του 1940.
Ακολούθησε παρέλαση από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς από τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Αιγινίου.Aναρτήθηκε από:ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΟΔΩΡΕ "ΜΟΝΑΧΈ" ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ "ΑΡΧΕΛΑΟΥ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΛΑΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ....
ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΩΠΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝ ΚΡΙΣΗ!
ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ;;;
Ά ΡΕ ΘΟΔΩΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΕΠΟΧΕΣ....
ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ...ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΗ Ή ΤΟΥ ΆΛΛΟΥ ΤΟΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ" ΤΟΥ ...ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;;;;
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΟΔΩΡΕ "ΜΟΝΑΧΈ" ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ "ΑΡΧΕΛΑΟΥ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΕΚΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΜΟΣ, ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ....
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ....
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ....
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ....
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....

Επιστρέψαμε σε εποχές Στελάρα
Άντε ρε Στελάρα παιχταρά. Τι να πούμε. Να που ξανά θα τραγουδήσουμε στις φάμπρικες της γερμανίας και στου βελγίου τις στοές. 

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ


Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ON AIR


ΕΔΩ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΏΡΟ ON AIR........


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ...ΤΙΠΟΤΑ!!!!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΚΟΖΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ...ΡΙΜΑΖΕΙ;;;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΡΙΜΑΖΕΙ;;;;
ΠΕΘΑΙΝΩ, ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ...ΤΙΠΟΤΑ!!!!
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ...ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ;;;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΒΡΩΜΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΤΟΠΟ, ΦΙΔΟΦΩΛΙΑ, ΜΟΥΧΛΙΑΡΙΣΜΑ;;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ....

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ "Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" - ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ....ΑΥΡΙΟ!!!

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Είναι ένας αγωνιστής του τόπου μας....
Επί χρόνια προσπαθεί και δίνει ότι μπορεί για το καλύτερο αύριο της περιοχής μας.
Εσχάτως έχει εκδώσει και το βιβλίο του "ΕΓΩ; ΕΣΥ..." που κυκλοφορεί κι είναι ένα σενάριο ή μιά ιστορία αν θέλετε που είναι άκρως σημερινή και διδακτική!
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ "Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" - ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ....ΑΥΡΙΟ!!!

Επιστημονικό συνέδριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Πιερίας οργανώνει στις 2 – 4 Νοεμβρίου 2012 η «Εταιρεία Πιερικών Μελετών» Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης


Κατερίνη, Αστική Σχολή Αικατερίνης
2 - 4 Νοεμβρίου 2012

Επιστημονικό συνέδριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Πιερίας οργανώνει στις 2 – 4 Νοεμβρίου 2012 η «Εταιρεία Πιερικών Μελετών» Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και συνεργαζόμενους φορείς τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Νομού Πιερίας και το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Θεσσαλονίκης.

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Πιερίας (1912-2012) οργανώνει από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στην Αστική Σχολή Αικατερίνης τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Η Πιερία στην εποχή της απελευθέρωσης (1912)». Στις είκοσι δύο (22) εισηγήσεις του συνεδρίου θα αναλυθούν ζητήματα σχετικά με την ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική, οικονομική και εκκλησιαστική κατάσταση της Πιερίας στην κρίσιμη εποχή της απελευθέρωσης από την οθωμανική κατοχή, με χρονολογικά ερευνητικά όρια την περίοδο από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ου αι. Παράλληλα θα λειτουργούν δύο εκθέσεις σχετικές με την εποχή της απελευθέρωσης. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τελευταία μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα σχετικά με τις όψεις του πιερικού πολιτισμού από την απελευθέρωση μέχρι τις μέρες μας
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι το εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
19.00-19.30: Έναρξη - χαιρετισμοί
Α΄ συνεδρία: Ιστορικά γεγονότα, ερμηνείες και ο ρόλος των αρχείων [α]
Πρόεδρος: Βασιλική Νεράντζη-Βαρμάζη, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
19.30-19.50: Γρηγόριος Βέλκοςιστορικός, ερευνητής, “Η απελευθέρωση της Κατερίνης μέσα από εφημερίδες της εποχής”
19.50-20.10: Παναγιώτης Χρυσικόςαντιστράτηγος ε.α., “Οι επιχειρήσεις των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων το 1912 και η απελευθέρωση της Πιερίας”
20.10-20.30: Μαρία ΧρυσοχοΐδουΒιβλιοθηκονόμος, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Πιερίας, “Γενικά Αρχεία του Κράτους-Γ.Α.Κ. Πιερίας”
20.30-20.50: Χρυσούλα ΜάνουΔρ. Πανεπιστημίου Tübingen, “Αρχείο Πρόνοιας Γ.Α.Κ. Πιερίας: ΑΒΕ 8, Ευρετήριο”
21.15: Επίσκεψη - ξενάγηση στις εκθέσεις του συνεδρίου
(α) «Προσωπογραφίες Μητροπολιτών και Επισκόπων της Μακεδονίας κατά το 1912-13».
Επιμέλεια: Α. Αγγελόπουλος, Π. Τζουμέρκας, Μ. Φαργκάνης, Η. Μογλενίδης.
(β) «Παλαίτυπα, Γραμματόσημα, Φωτόγραφα, Χαρτόγραφα και άλλα Σύμμεικτα, αρχών 20ου αι.». Επιμέλεια: Χρ. Γιαννουλάκης, Συλλέκτης, Βραβείο Guinness, μέλος Ι.Ε.Θ.Π.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Β΄ συνεδρία: Ιστορικά γεγονότα, ερμηνείες και ο ρόλος των αρχείων [β]
Πρόεδρος: Παναγιώτης ΤζουμέρκαςΛέκτορας Α.Ε.Α.Θ.
10.30-10.45: Σωτήριος Μασταγκάςαπόστρατος αξιωματικός, πτ. Νομικής, “Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 και το Λιτόχωρο”
10.45-11.00: Νίκος Σαλπιστήςδικηγόρος, ιστορικός, “Η απαγωγή του συνταγματάρχη Synge στο πλαίσιο της κρίσης του ανατολικού ζητήματος και της εξωθεσμικής ληστείας”
11.00-11.15: Ιωάννης ΒελιτσιάνοςΔρ. Θεολογίας Α.Π.Θ., “Δημήτριος Μαυρομάτης: ο άγνωστος μακεδονομάχος από τη Μηλιά Πιερίας”
11.15-11.30: Συζήτηση
11.30-11.45: Διάλειμμα
Γ΄ συνεδρία: Θρησκεία, κοινωνία, πολιτισμός
Προεδρείο: Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Βαρνάβας-Αθανάσιος ΑγγελόπουλοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου
11.45-12.00: Νικόλαος Α. ΛάππαςΔρ. Ιστορίας Α.Π.Θ., "Λιτόχωρο: Εκκλησία και κοινωνία στις παραμονές της απελευθέρωσης”
12.00-12.15: Μιχάλης Ν. ΦαργκάνηςΔρ. Θεολογίας Α.Π.Θ., “Οι εκφράσεις της εθνικής και της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων της Πιερίας στα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα”
12.15-12.30: Παναγιώτης ΤζουμέρκαςΛέκτορας Α.Ε.Α.Θ., “Επίσκοπος Παρθένιος Βαρδάκας: μεταξύ της οικουμενικής και της εθνικής συνείδησης”
12.30-12.45: Αθανάσιος ΤζιερτζήςΔρ. Θεολογίας Α.Π.Θ., “Ενθυμήσεις και εντυπώσεις από την πιερική γη (Οκτώβριος 1912): η συμμετοχή πεπαιδευμένων ιεροκηρύκων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους”
12.45-13.00: Αθανάσιος ΑγγελόπουλοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου, “Εκκλησία Κοινωνία: Αντιθέσεις και συνθέσεις στα χρόνια 1877-78 και ο σημερινός απόηχος”
13.00-13.15: Συζήτηση
Δ΄ συνεδρία: Εικόνες και αναπαραστάσεις [α]
Πρόεδρος: Νικόλαος ΒαρμάζηςΕπ. Καθηγητής Α.Π.Θ.
18.15-18.30: Δημήτριος Θεοχάρηςυπ. Δρ. Κλασικής φιλολογίας και επιγραφικής Α.Π.Θ., “Από τον W. Leake στον Γ. Οικονόμο. Η ανακάλυψη της αρχαίας Πιερίας και η συμβολή των επιγραφικών ευρημάτων”
18.30-18.45: Ευτέρπη ΜαρκήΔρ. Αρχαιολόγος, “Η Πιερία στα χρόνια της απελευθέρωσης, όπως την είδε ο επίσκοπος Παρθένιος”
18.45-19.00: Αθηνά ΤσιγκαροπούλουΔρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., “Η αγιογραφική παραγωγή στην Πιερία σε συνάρτηση με τα ιστορικά δρώμενα της εποχής (1878-1920)”
19.00-19.15: Βαγγέλης Παπαθανασίουαρχαιολόγος, “Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος στον Παντελεήμονα του Πλαταμώνα: Ελευθερίας ανάθημα”
19.15-19.30: Νικόλαος ΓραίκοςΔρ. Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ., “Όψεις της πολιτισμικής ιστορίας της Πιερίας στην εποχή της απελευθέρωσης (1912)”
19.30-19.45: Συζήτηση
19.45-20.00: Διάλειμμα
Ε΄ συνεδρία: Εικόνες και αναπαραστάσεις [β]
Πρόεδρος: Ευτέρπη ΜαρκήΔρ. Αρχαιολόγος
20.00-20.15: Γεωργία Γραίκουαρχαιολόγος, “Κοσμική αρχιτεκτονική στην Πιερία στις αρχές του 20ου αι.: εθνικές αναπαραστάσεις και νεωτερικά στοιχεία”
20.15-20.30: Λένα ΚαλπίδουΑρχαιολόγος, Έφορος Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού, “Ο Πόλυς Χάϊτας και οι Πιερίδες Μούσες”
20.30-20.45: Aντώνης Κάλφαςποιητής, φιλόλογος“Η ελπίδα του καπετάν-Γεώργη. Ένα άγνωστο στο κοινό ηθογραφικό διήγημα του 1905 για το Λιτόχωρο γραμμένο από τον Θεσσαλονικέα λογοτέχνη Κώστα Σταματόπουλο (1867-1906)”
20.45-21.00: Βασίλης Καραγιάννηςσυγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Παρέμβαση, π. Διευθυντής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, “Επιστολές και δέματα (Διακριτικές σχέσεις δύο πόλεων)”
21.00-21.15: Νικόλαος ΒαρμάζηςΕπ. Καθηγητής Α.Π.Θ., “Από τον Νικόλαο Λούσης ως τον Παρθένιο Βαρδάκα: μαρτυρίες για την εκπαίδευση στην Πιερία τους τελευταίους χρόνους της Οθωμανικής κυριαρχίας”

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Στρογγυλή τράπεζα: «Στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Όψεις του πιερικού πολιτισμού από την απελευθέρωση μέχρι τις μέρες μας»
11.00-13.00: Συμμετέχουν: Νίκος Βαρμάζης, Γιώργος Κεραμιδιώτης, Σπύρος Τσιλιγκιρίδης, Πάρις Πετρίδης
Συντονιστής: Αντώνης Κάλφας
13.00-13.30: Συμπεράσματα συνεδρίου
Την οργανωτική - επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι:
Αθανάσιος ΑγγελόπουλοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου
Κωνσταντίνος ΚωνσταντινίδηςΠρόεδρος Ε.Π.Μ.
Μαρία ΧρυσοχοΐδουΒιβλιοθηκονόμος, προϊσταμένη ΓΑΚ Πιερίας
Βασιλική Νεράντζη-ΒαρμάζηΟμότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Γιάννης ΤζιφόπουλοςΑναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ.
Νικόλαος ΒαρμάζηςΕπίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.
Παναγιώτης ΤζουμέρκαςΛέκτορας Α.Ε.Α.Θ.
Ευτέρπη ΜαρκήΔρ. Αρχαιολόγος
Μιχάλης ΦαργκάνηςΔρ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πάρις ΠαπαγεωργίουΔρ. Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
Νικόλαος ΓραίκοςΔρ. Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
Αντώνης Κάλφαςποιητής-φιλόλογος
Ευάγγελος ΠαπαθανασίουΑρχαιολόγος
Γραμματεία - επιτροπή συνεργασίας: Πελαγία Βλαχοπούλου, Ειρήνη Κωνσταντινίδου, Γεωργία Γραίκου.
Πληροφορίες: Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Πλατεία Πολιτισμού 1 - 60100 Κατερίνη, Τηλ. & fax: 23510.20681, epmkater@gmail.com - graikos@otenAναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Φωτογραφίες από τη συνάντηση συμμαθητών της τάξης '92


Μας το έστειλε ο φωτογράφος Θεοδοσίου Ευριπίδης  ...

Με επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη συνάντηση συμμαθητών του γενικού λυκείου Κολινδρού τάξης 1992...


που έγινε στο κέντρο "Σταβάρας" το περασμένο Σάββατο 13-10-2012.
Οι μαθητές βρέθηκαν  στο λύκειο Κολινδρού και πέρασαν αρκετή ώρα στην τάξη από όπου αποφοίτησαν.
Στην συνέχεια όλοι μαζί κατέληξαν στο κέντρο Σταβάρας που συνέχισαν την διασκέδαση  ως το πρωί υπό τους τους ήχους του Βαγγέλη και του Μήτσου και με την παρέα των καθηγητών .Όλο το πακέτο των φωτογραφιών (περί τις 120 φωτογραφίες) που κάλυψε με την κάμερα του ο φωτογράφος Θεοδοσίου Ευριπίδης ,είναι διαθέσιμες ΔΩΡΕΆΝ προς τους συμμαθητές της τάξης και θα βρίσκονται στο κατάστημα του συμμαθητή  Λακασά Διονύση(ΕΡΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ....

Υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας φιλάνθρωπος που τον λένε ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ. Είναι κοντά στον πολίτη και κοντά στον κάθε πονεμένο.
ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ 450 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ.
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η πολιτεία το κάνει κάποιος απλός άνθρωπος.
Είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ" που προσφέρει στον ...άνθρωπο!
Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ....

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist, Laser (RDL, STD, 4,7) και 420 με την ονομασία «Κύπελλο Φθινοπώρου 2012»
 

   Το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη OptimistLaser (RDL,STD, 4,7) και 420 με την ονομασία «Κύπελλο Φθινοπώρου 2012» που διοργάνωσε, στη μνήμη του Ναυάρχου Βότση, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας.

Στον αγώνα συμμετείχαν 70 σκάφη συνολικά σε όλες τις κατηγορίες Optimist,Laser (RDLSTD, 4,7) και 420 , από 8 Ομίλους των Περιφερειών Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας. Διεξήχθησαν 6 ιστιοδρομίες στα σκάφη Optimist και 5 στις υπόλοιπες κατηγορίες. Από το Ναυτικό όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 6 αθλήτριες και αθλητές (2 στα Laser 4,7 και 4 στα Optimist) που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησαν τρία μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα. Αναλυτικότερα: Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ζωή Μανιώτη στην κατηγορία Laser 4,7 επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της κλάση αφού τον περασμένο Αύγουστο είχε φέρει στην τρίτη θέση στην Ευρώπη στα κορίτσια κάτω των 16 ετών. Στην κατηγορία Optimist Παίδων δυο αθλητές του ΝΟΚΑΤ ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Πρόκειται για τους Κυριακίδη Σπύρο και Βαρμπένη Ευάγγελο που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, ενώ στην ίδια κατηγορία και ο Ψωμιάδης Γιάννηςπραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατατάχθηκε 6ος. Την τέταρτη θέση στην κατηγορία Optimist Κορασίδων κατέλαβε η Κοπρένσκα Σοφία και την 5ηθέση στην κατηγορία Laser 4,7 Αγοριών ο Πασχούλης Δημήτρης.
Οι απονομές των επάθλων στους νικητές πραγματοποιήθηκαν στην Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος παρόντος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ελευσινιώτη καθώς και πλήθους κόσμου από τον χώρο της ιστιοπλοΐας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης θα διοργανώσει τους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες Ιστιοπλοΐας με την επωνυμία «Κύπελλο Όλυμπος 2012» το Σαββατοκύριακο 3και 4 Νοεμβρίου στην Παραλία Κατερίνης , οπότε και όλοι οι γονείς και φίλοι της ιστιοπλοΐας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τους νεαρούς ιστιοπλόους στην προσπάθειά τους.Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ