PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ - ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ;;;

Από πού κόβεται ο 14ος μισθός 


Σε μισθωτούς και συνταξιούχους μεταφέρεται σταθερά και απαρέγκλιτα η ευθύνη της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αφού καλούνται εκτός της βαριάς φορολογίας να «θυσιάσουν» τώρα και έναν -χωρίς να αποκλείεται και δύο- μισθούς, τουλάχιστον για 2-3 χρόνια.
Στις Βρυξέλλες, όμως, εμφανίζονται όλο και πιο αποφασισμένοι το «μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο» των φτωχών καθημερινών ανθρώπων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την πρόταση, που οι τεχνοκράτες έχουν κάνει από τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα, να κόψει τον 14ο μισθό των υπαλλήλων. Μάλιστα, μιλούν όχι μόνο για τον δημόσιο τομέα, αλλά και για τον ιδιωτικό, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τον περιορισμό του παραγωγικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Τώρα φαίνεται πως τα πρώτα θύματα της «μανίας των Βρυξελλών» κατά της Ελλάδας θα είναι το δώρο του Πάσχα και το Επίδομα Αδείας. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα από τα δύο και πιθανότατα το δώρο του Πάσχα. Η λογική είναι απλή όσο και κυνική. Η περικοπή του δώρου του Πάσχα θα έχει άμεσα αποτελέσματα -σε 40 ημέρες το πολύ- και εκτιμάται ότι δεν θα πλήξει ιδιαιτέρως κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως ο εσωτερικός τουρισμός και το εμπόριο.


Βεβαίως, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και το ενδεχόμενο περικοπής του δώρου των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και γιατί όχι να αποσοβήσει το… μοιραίο. Στην κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζουν καλά ότι σε ενδεχόμενη περικοπή ενός μισθού από τους υπαλλήλους του δημοσίου και εν συνεχεία του ιδιωτικού τομέα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι άμεσες και, οπωσδήποτε, απρόβλεπτες.


Υπάρχουν όμως και χειρότερα.
Ορισμένες πηγές εξάλλου αναφέρονται ακόμη και στην περικοπή του 13ου μισθού, αφού ούτε αυτός υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι σε αυτές οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι!
Πάντα όμως υπάρχουν λύσεις.
Μια πρόταση που εξετάζεται διεξοδικά προβλέπει την ενσωμάτωση των επιδομάτων και των δώρων που θα περικοπούν στις τακτικές αμοιβές των υπαλλήλων. Αυτό θα πρέπει να αναμένεται σταδιακά και όχι άμεσα, ώστε να μην προκληθεί νέα αντίδραση των Βρυξελλών. Κανείς όμως δεν μπορεί να απαγορεύσει μετά την σταθεροποίηση της οικονομίας τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για γενναίες αυξήσεις, που θα καλύπτουν τις απώλειες των χαμένων… μισθών.
πηγή: zougla.gr