PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ




FACEBOOK Theochαris Bikiropoulos και Lazaros Vrettos























ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ FACEBOOK

«Φύλλο για τυρόπιτα» του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ


Λίγα λόγια για την παράσταση

Πόσο πραγματικά έχουν δυσκολέψει οι ανθρώπινες σχέσεις;
Με τι έπαρση και αποκλειστικότητες ακούμε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. γεγονότα
Παγκοσμίου ενδιαφέροντος ενώ στο διπλανό μας δυσκολευόμαστε να πούμε έστω και μια απλή καλημέρα.

Το Φύλλο για τυρόπιτα διαπραγματεύεται αυτή τη δυσκολία επικοινωνίας των ανθρώπινων σχέσεων.
Πόσο δύσκολο είναι να πούμε σε κάποιον «σ’ αγαπώ».
Πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε μια «πρόταση γάμου».
Πόσο δύσκολο είναι να «χωρίσουμε» από κάποιον.
Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσει ένα αγοράκι στην εφηβεία για τα προβλήματά του στους γονείς του.
Πόσο δύσκολο είναι και για ένα κοριτσάκι να μιλήσει για κάποιο πρόβλημά του.
Πόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθείς με έναν ανταγωνιστικό άνθρωπο.
Πόσο δύσκολο να αναγγείλεις το «χαμό» ενός ανθρώπου.

Όλα αυτά τα θέματα πραγματεύεται το «Φύλλο για τυρόπιτα».
Μέσα από 4 διαφορετικές σχέσεις βλέπουμε ακριβώς αυτών των ειδών τις δυσκολίες.
Δύο τυχαίοι και εκ πρώτης όψεως διαφορετικοί άνθρωποι σε μια τυχαία συνάντησή τους ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους για τη δυσκολία της ανθρώπινης επικοινωνίας.
Μέσα από μια ονειρική κατάσταση η διήγηση τους πραγματώνεται επί σκηνής.

Κι ο θεατής βλέπει τους δυο ανθρώπους να μεταμορφώνονται σε 10 διαφορετικούς
τύπους ανθρώπων μέσα σε διαφορετικές σχέσεις.
Σχέσεις ερωτικές.
Σχέσεις οικογενειακές.
Σχέσεις φιλικές.

Και όλα ιδωμένα μέσα από πολύ χιούμορ.
Μια κωμωδία καταστάσεων και συνεχών παρεξηγήσεων!

ΔΙΑΝΟΜΗ
ΣΥΓΓΑΦΕΑΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΟΡΕΣΤΗΣ ΠHΤΤΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΣΣΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΕΥΑ ΝΕΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΦΩΝΗ OFF: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ

Μπύρες για όλα τα γούστα μέσα από τις πολεμίστρες μεσαιωνικού κάστρου!

















Τη δροσιά μιας μπύρας μέσα από τις πολεμίστρες ενός μεσαιωνικού κάστρου που θα στηθεί δίπλα στον Λευκό Πύργο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς στο Φεστιβάλ Μπύρας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά από 26 έως και 30 Αυγούστου.

Ξανθιά, κόκκινη και μαύρη μπύρα από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες θα ρέει άφθονη, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δροσιστούν και να απολαύσουν ακόμα και μπύρα με άρωμα… λεμόνι, καβουρντισμένου καφέ, μπανάνα, καρύδα, σταφίδα, μέλι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανήκει σε 12 μπυραρίες της πόλης με ζητούμενο την ανάδειξη των διαφορετικών ειδών μπύρας που διαθέτουν.

«Θα έχουμε 200 είδη εμφιαλωμένης μπύρας και 20 βαρελίσιες απ΄όλες τις χώρες που παραδοσιακά έχουν ζυθοποιία όπως η Τσεχία, που αποτελεί το νούμερο ένα στη μπύρα. Αυτό αποδίδεται στα μέταλλα που έχει στο νερό της τα οποία προσδίδουν διαφορετική γεύση ακόμα και χρώμα στη μπύρα που παράγει» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης Λίλιαν Σαράφη.

Το μεσαιωνικό κάστρο που θα φιλοξενεί σταντ από τις συμμετέχουσες μπυραρίες, θα στηθεί δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα έως τη μία τα ξημερώματα, θα διοργανώνεται πάρτι με μουσική και διάφορες εκδηλώσεις με ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργούς.

«Οι μπύρες θα πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αφού οι φθηνότερες θα έχουν 2 ευρώ και οι ακριβότερες που είναι οι μοναστηριακές, θα πωλούνται προς 4 ευρώ» διευκρινίζει η κ.Σαράφη.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στα μυστικά της μπύρας όπως τη διαφορά της γεύσης κατά την πόση από μπουκάλι ή από ποτήρι και πόσο παγωμένο πρέπει να είναι αυτό, ποιος είναι ο ρόλος του αφρού και ποιες οι διαφορές των ζυμώσεων.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τους λάτρεις της μπύρας, τα σκήπτρα κρατούν οι Βέλγοι με την κατανάλωση ετησίως 98 λίτρων μπύρας το άτομο και ακολουθούν οι Γερμανοί με 85 λίτρα μπύρας. Καταρρίπτοντας και το μύθο ότι η μπύρα… παχαίνει, οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η βαρελίσια μπύρα έχει 150 θερμίδες ανά ποτήρι, η ξανθή 180, η μαύρη 220 θερμίδες, ενώ ένα αναψυκτικό περιέχει από 170 έως 220 θερμίδες ανά ποτήρι. Ωφέλιμη τέλος είναι η μπύρα και για τα… μαλλιά αφού τα συστατικά της, βίνη κριθαριού, σιτάρι, λυκίσκος, μαγιά και καλής ποιότητας νερό, δίνουν όγκο, λάμψη και υγεία.

«ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ Δ.Ε.Θ.»

Πρόδρομο «Φεστιβάλ Μαγείας» από τη HELEXPO

στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης



Πριν ακόμη ξεκινήσει η 74η ΔΕΘ, η διοργανώτρια HELEXPO, προσφέρει στους Θεσσαλονικείς στην παραλία της πόλης μια πρώτη γεύση στιγμών μαγείας. «Ηλιοβασιλέματα γεμάτα ΔΕΘ» είναι ο τίτλος ενός πρόδρομου δεκαήμερου φεστιβάλ μαγευτικών στιγμών την ομορφότερη ώρα της ημέρας, 8 - 10 το βράδυ.

Σε συνεργασία με την Live2net και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, η HELEXPO διοργανώνει καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, εκδηλώσεις αφιερωμένες σε μουσική, χορό και …γιόγκα. Σαξόφωνα, κιθάρες σε ρυθμούς τζαζ και μαγευτικές φωνές θα συντροφεύουν τους Θεσσαλονικείς στην απογευματινή τους βόλτα, στέλνοντας ένα διαφορετικό, πρωτότυπο και «μαγευτικό» μήνυμα πρόσκλησης στη διοργάνωση.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από Δευτέρα 24 Αυγούστου και τελειώνουν στις 4 Σεπτεμβρίου, με την δεύτερη εμφάνιση των Blues Wire. Εκτός από τους επίσημα συμμετέχοντες, ανεπίσημα καλεσμένο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα, που θα ταξιδέψει τους φίλους της ΔΕΘ σε ονειρικές και μαγικές στιγμές.

Στη... στάχτη οι αναμετρήσεις

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (19:00) και ΑΕΚ-Ολυμπιακός (21:15), όπως και πιθανότατα και οι άλλες τρεις για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα. Η βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική και η έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε τη διοίκηση της Λίγκας μετά από συνεννόηση και με τους υπόλοιπους φορείς στη ληψη της συγκεκριμένης απόφασης. Δεν αποκλείεται τα ματς να διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

ΠΥΡΙΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΚΑΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν οι gamers

Μπορεί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να προσφέρουν στους νέους στιγμές απόλαυσης, ωστόσο, αμερικανική έρευνα δείχνει πως ο μέσος gamer -βρίσκεται στην ηλικία των 35- είναι συχνά υπέρβαρος, εσωστρεφής και ίσως πάσχει από κατάθλιψη.

Επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα, διεξήγαγαν έρευνα, καθώς υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν αυτή την ενασχόληση με προβλήματα υγείας.

Στην μελέτη πήραν μέρος 552 άτομα, ηλικίας 12 έως και 90 ετών στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Από τα 552 άτομα, τα 249 ασχολούνται με το gaming και το 45% είναι άντρες

Στο δείγμα των αντρών φαίνεται ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται αρκετά περισσότερο από αυτούς που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όσον αφορά τις γυναίκες που ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια, φαίνεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και πολύ κακή υγεία σχετικά με αυτές που δεν έχουν αυτό το χόμπι.

Ωστόσο, οι ερευνητές δηλώνουν στο Reuters, ότι η ενασχόληση των ενηλίκων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως "ψηφιακή αυτο-ίαση" από τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς παίζοντας τα διάφορα παιχνίδια, το μυαλό "αφαιρείται" και επικεντρώνεται στην εικονική "πραγματικότητα".

Στην ίδια έρευνα καταγράφηκε, επίσης, ότι οι άντρες και οι γυναίκες που ασχολούνται με το gaming, πιθανώς θυσιάζουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες-επαφές για χάρη των ψηφιακών και εικονικών τους απολαύσεων.

Πάντως οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι ο τύπος του κλασσικού gamer είναι συνήθως πιο κοντά στον υπέρβαρο που πιθανώς αντιμετωπίζει περισσότερες ψυχικές καταπτώσεις, σε αντίθεση με τα άτομα που δεν ασχολούνται.


Η έρευνα δημοσιεύεται στο American Journal of Preventive Medicine (επιστημονικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική).

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Άρης-Ατρόμητος 1-0
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (21:15)
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (16:45)
Λεβαδειακός-Καβάλα (16:45)
Πανθρακικός-Ηρακλής (19:00)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (19:00)

ΜΕ 2 ΕΥΡΩ 148 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΟΤΤΟ..!!!

Το ιταλικό τζακποτ στο λότο, που συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των 148 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην Ευρώπη, κληρώθηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου.

Το τυχερό δελτίο αξίας 2 ευρώ βρέθηκε, αλλά ο ή οι υπερτυχεροί κάτοχοί τους είναι άγνωστοι, παρά το γεγονός ότι έχει παιχτεί σε ένα μπαρ μιας όμορφης μικρής τουριστικής πόλης των δύο χιλιάδων κατοίκων στην κεντρική Τοσκάνη που γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

Τα τυχερά νούμερα είναι 10, 11, 27, 45, 79, 88.

Η μικρή πόλη Μπανιόνε φωταγωγήθηκε και στήθηκαν υπαίθρια πάρτι, με τους κατοίκους να γιορτάζουν στους δρόμους.

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



























Χωρίς τέλος η τραγωδία με την πυρκαγιά, καθώς οι εστίες της πέρασαν μέσα στις πόλεις.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γ. Καπάκη, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναπτύσσεται σε μία μικτή ζώνη δασικών εκτάσεων και οικιστικών περιοχών.

Μέτωπα φωτιάς υπάρχουν στον Αγιο Στέφανο, στο Διόνυσο, στην Παλαιά Πεντέλη, σε Ανω και Κάτω Σούλι.

Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο παρά πολλά σπίτια και καλλιέργειες κάηκαν.

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 120.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Οι κάτοικοι και δημοτικές αρχές καταγγέλλουν κακό συντονισμό και κυρίως ανεπάρκεια πυροσβεστικών μέσων.

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε ότι επιχειρούν 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.

Προς ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, ήρθαν δύο ιταλικά αεροπλάνα, ενώ αναμένονται δύο γαλλικά, καθώς επίσης και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, σημειώνονται και σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα οποία εντοπίζονται στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, η φωτιά δεν έχει επηρεάσει το δίκτυο υψηλής τάσης.

Στη μέση τάση, τέσσερις γραμμές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, είτε προληπτικά είτε λόγω βλάβης, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο δίκτυο χαμηλής τάσης με καμένους στύλους και γραμμές, και 80 υποσταθμούς εκτός λειτουργίας. Περισσότεροι από 200 τεχνικοί της ΔΕΗ και εργολάβοι βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς και έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες αποκατάστασης στα σημεία που σβήνει η φωτιά.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχει τεθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ι. Σακελλάκος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Γκύζη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιστρέφει στην Αθήνα από τα Ιωάννινα λόγω της κατάστασης.

Η φωτιά στην Αθήνα είναι στα πρώτα θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως Skynews, BBC, CNN.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ..?



































Τα μικρά ρυάκια φλυαρούν με θόρυβο γιατί, δεν έχουν βάθος. Οι μεγάλοι ποταμοί κυλούν σιωπηλοί...