PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..

Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΔΡΟΥΓΚΑ ΦΩΤΗ...

Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΣΤΑΘΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ..

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΦΑΝΗ...

PIERIA-GR...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..

ΠΙΕΡΙΑ...

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ..

ΠΙΕΡΙΑ:


ΔΕΙΤΕ 25 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΕΘΩΝΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΟΛΥΜΠΟ, Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ, ΒΡΟΝΤΟΥ , ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ























και ο Πίου υπήρξε πλουσιότερος απο μένα»...




H στιγµή που ολόκληρη η Ελλάδα φωνάζει «Πίου, Πίου, Πίου!», ο Tάκης Σπυριδάκης κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι του: «Υπάρχουν ηθοποιοί που εργάζονται επί χρόνια, που έχουν κάνει σηµαντικές δουλειές και ο κόσµος τούς ... µαθαίνει τώρα µέσα από µια διαφήµιση. Είναι κρίµα. Σε πιάνει το γαµώτο». Το «ΘΕΜΑ» συνάντησε τον δηµοφιλή ηθοποιό στην Αίγινα, την ιδιαίτερη πατρίδα του. «Αν και... πρόεδρος, γεννήθηκα εδώ», λέει χαριτολογώντας και προσθέτει: «Και µάλιστα σε µια φτωχική οικογένεια. Ο πατέρας µου ήταν οικοδόµος και µε έβαλε από νωρίς στο γιαπί. Οχι επειδή ήθελε να µε ταλαιπωρήσει, αλλά γιατί είχε έντονο το άγχος της επιβίωσης. Το µυστρί αποδείχτηκε εξαιρετικά σκληρό για τα δικά µου χέρια και έτσι ύστερα από µερικά χρόνια και αφού είχα εγκατασταθεί στον Πειραιά θέλησα να ακολουθήσω τα δικά µου όνειρα. Εκοψα τον οµφάλιο λώρο µε την οικογένεια και έγινα ηθοποιός».

- Γιατί ο «Πρόεδρος» έγινε τόσο αγαπητός στον κόσµο;

Να δούμε ποιος γάιδαρος θα το φάει...


Με ύφος Πάπισσας -του ρεπορτάζ Συγγρού, Μαξίμου και περιχώρων- η Σπυράκη μετέφερε το καλό κλίμα που...

επικράτησε κατά τη συνάντηση Σαμαρά - Κλίντον.
Μόνο που ο κόσμος θέλει να μάθει -από τις Πάπισσες και τους Καρδιναλίους του MEGA- τι ακριβώς υπήρχε πίσω από αυτό το πολυδιαφημιζόμενο "καλό κλίμα" .
Και δεν το άκουσε...

Τι άλλο;




Δυο καθεστωτικές εφημερίδες ( "ΒΗΜΑ" και "Πρώτο Θέμα" ) επιτίθενται στο Γιώργο Παπανδρέου, με πληροφορίες εκ των έσω. Δηλαδή, και...

Αγαπητέ κύριε Οικονομέα, όταν μιλάμε για... υπερήλικες άνω των 80 Μαΐων που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή και λέμε ότι "δεν το βάζουν κάτω" , μάλλον δεν έχουμε επιλέξει την πλέον κατάλληλη περιγραφή...



επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου...



Ο άνθρωπος που καλλιεργούσε την ψευδαίσθηση ότι «υπάρχει κυβέρνηση» την περίοδο Καραμανλή είχε μέθοδο, ένα στοιχείο της οποίας ήταν οι συσκέψεις τα χαράματα με εκπροσώπους υπουργείων για τον καθορισμό της...

Μέγα ζήτημα ο στυλίστας του Βενιζέλου...


Χαμός στο Διαδίκτυο. Ποιος είναι ο στυλίστας του Βαγγέλη; Πέντε τουλάχιστον ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι (εμείς κλίνουμε προς το Βασίλειο) .
Νωρίτερα...

σας είχαμε μεταφέρει τις πληροφορίες του matrix24 (ο Φελνίκος υποψιάζεται μάλλον γυναίκα) .
Στην Ιπποκράτους τηρούν σιγή ιχθύος. Το θέμα προσλαμβάνει διαστάσεις θρίλερ. Ποιος είναι ο στυλίστας του Βαγγέλη; ... 

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τελευταίο καιρό το έχει ρίξει στη μελέτη της ισπανικής λογοτεχνίας. Έχει ανακαλύψει έναν... νέο συγγραφέα από την ιβηρική χερσόνησο και διαβάζει όλα τα βιβλία του...

Και για να είμαστε ιστορικώς ορθοί με την ψηφιακή μετάβαση, το switch off, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε στις 2 και 21 λεπτά.



Μόνο ο ΣΚΑΪ και...

Εσύ πόσα κεράκια άναψες στην Εκκλησία για τους "Φίλους" σου στο Facebook; (φωτό) ...

Η Άννα Παναγιωταρέα άναψε σήμερα και για τους 6314 Friends της! Με το που το έγραψε όμως ξεκίνησε το παρακάτω υπέροχα βλάσφημο δούλεμα...

Σύνταξη 894 ευρώ.



Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. Φύρα για το κράτος. Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει.

Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το...

Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να μπορεί αποδεδειγμένα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.



Με τους δανειολήπτες να μην δύνανται να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται μία σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο Μνημόνιο.

Η βασική πρόταση, σύμφωνα με ...

ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΠΡΙΝ ΡΙΞΕΙΣ...

Πατάρια στους πεζόδρομους:Καινοτομία, παρανομία ή έλλειψη προγράμματος και σχεδιασμού;



Η οδός Μ. Αλεξάνδρου και οι κάθετοι σε αυτήν οδοί, είναι το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της Κατερίνης για δεκαετίες. 

Ο εμπορικός χαρακτήρας των οδών αυτών αλλοιώθηκε από την αθρόα αδειοδότηση από τον Δήμο Κατερίνης διαχρονικά, επιχειρήσεων καφέ – μπαρ, εστιατορίων κλπ που αναπτύσσουν σε αυτούς τραπεζοκαθίσματα, άναρχα, χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό χωρίς κριτήρια.

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Χιονίδη, προχώρησε στην θέσπιση και επιβολή των περίφημων κατασκευών-παταριών που βλέπουμε μόνο στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κατερίνης. Οι κ. Χιονίδης και Παπαζιώγας αρχικά και ο κ. Σατραζέμης στη συνέχεια, μαζί με άλλα μέλη του συνδυασμού τους, υποστήριξαν και υποστηρίζουν σθεναρά τις κατασκευές αυτές, τις οποίες χαρακτήρισαν, “καινοτόμες”, “μοντέλο” για άλλους Δήμους της χώρας που θα τις υιοθετήσουν” και ως “ υπαγορευόμενες από πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ”. 

Οι θέσεις αυτές είναι όλως επιεικώς παράδοξες καθώς με απλή ανάγνωση της πολεοδομικής νομοθεσίας και των επικαλούμενων από το Δήμο Κατερίνης δικαστικών αποφάσεων οι κατασκευές αυτές είναι νομικά έωλες και αντίθετες με το πνεύμα και το γράμμα της νομοθεσίας περί κοινοχρήστων χώρων.

Συγκεκριμένα :

Οι εξέδρες αυτές είναι μόνιμες. Ακόμα και αν θεωρητικά είναι λυόμενες και μπορούν να μετακινηθούν, στην πράξη αδειοδοτούνται για ολόκληρο το χρόνο και στην ουσία παραμένουν εσαεί.

Ακόμα και έτσι, αν δηλαδή θεωρηθούν μη σταθερές κατασκευές, έρχονται σε αντίθεσημε την πολεοδομική νομοθεσία που ρητά απαγορεύει την ύπαρξη κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, μόνιμων, λυόμενων, σταθερών και κάθε είδους και οι οποίες κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα (πχ σε εκθέσεις, εορτές κλπ.).

Οι εξέδρες καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο μέρος κοινόχρηστου χώρου, περιορίζοντας την κίνηση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης, αποκλείοντας τους μη πελάτες των επιχειρήσεων, αλλά και συμπολίτες μας με προβλήματα κινητικότητας, καθώς καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πρώην πεζοδρομίων των πεζοδρόμων και τον χώρο κάτω από τους εξώστες των κτιρίων.

Επιπλέον, οι κατασκευές αυτές είναι υπερυψωμένες και έτσι δημιουργούν 2 επίπεδα σε κονόχρηστο χώρο, κάτι που απαγορεύεται αλλά κυρίως δεν έχουν τις ρητά προβλεπόμενες από την νομοθεσία ειδικές ράμπες για πρόσβαση αναπήρων οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές και στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Καθώς οι κατασκευές αυτές είναι υπερυψωμένες δεν είναι εφικτός ο καθαρισμός ολόκληρου του χώρου κάτω τους, στον οποίο συσσωρεύονται ακαθαρσίες κλπ επί πολλά έτη, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα υγιεινής.




Η δαπάνη για τη κατασκευή των παταριών επιβαρύνει κατά το ήμισυ τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος συμψηφίζει την δαπάνη αυτή με τα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων. Με απλά λόγια το μισό κόστος των κατασκευών που χρησιμοποιούν ιδιωτικές επιχειρήσεις για να πολλαπλασιάσουν το εμβαδόν τους το πλήρωσε ο Δήμος Κατερίνης και κατ΄ επέκταση όλοι μας!




Η ανάπτυξη αυτών των κατασκευών στους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, χωρίς κριτήρια και πρόγραμμα δίπλα σε εμπορικά καταστήματα, εύλογα δημιούργησε προβλήματα σε αυτά, προστριβές και έριδες ανάμεσα στους επιχειρηματίες, αρκετές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μετεφέρθησαν, ακίνητα έμειναν και μένουν ανοίκιαστα, ενώ αντέδρασαν και ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας. 

Αυτή η κατάσταση πέρα από την ηθική απαξία και την ενδεχόμενη παρανομία, ενέχει τον κίνδυνο να στραφούν δικαστικά κάποιοι έμποροι ή ιδιοκτήτες ακινήτων κατά του Δήμου και να τους επιδικαστούν μεγάλες αποζημιώσεις που θα επιβαρύνουν τον Δήμο και όλους τους δημότες. 

Αυτά βέβαια δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και έτσι πέρα από τις αντιδράσεις πολιτών, εμπόρων, ιδιοκτητών κλπ είχαμε και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, ο οποίος με την 352/2012 απόφασή του ακύρωσε την θέσπιση των παταριών και την χρηματοδότησή τους από τον Δήμο.

Κατά αυτής της απόφασης προσέφυγε ο Δήμος Κατερίνης, αλλά η ένστασή του απορρίφθηκε κατά την 7η/27-4-2012 συνεδρίαση της κατ’ άρθρο 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006) 2ης Ειδικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. 

Με απλά λόγια από τον Ιανουάριο του 2012 οι εξέδρες είναι παράνομες και επίσης παράνομη είναι και η συμμετοχή του Δήμου στην δαπάνη για την κατασκευή τους! 

Η διοίκηση Χιονίδη, όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να διορθώσει τα λάθη της, αλλά αντίθετα εξακολουθεί όχι μόνο να αδειοδοτεί αλλά και να επιβάλλει τέτοιες παράνομες κατασκευές και εξακολουθεί να χρεώνει τα ταμεία του Δήμου με την μισή απαιτούμενη δαπάνη! Όλα αυτά ακόμα και μετά την ως άνω απόφαση του Απριλίου που απέρριψε την ένστασή του Δήμου…

Ο Δήμος Κατερίνης είναι πλέον νομικά μετέωρος και οι ευθύνες πολλές.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Νομίμως πλήρωνε ο Δήμος έως τώρα το ½ του κατασκευαστικού κόστους των παταριών ή πρέπει να τα χρεώσει στους ιδιοκτήτες;

Νομίμως εισέπραττε και εισπράττει ο Δήμος τα τέλη κοινόχρηστων χώρων από τους επαγγελματίες ή πρέπει να τους τα επιστρέψει;

Αν επέμβει ο εισαγγελέας και αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να αφαιρέσουν τα πατάρια ποιος θα τους αποζημιώσει;

Αν η πολεοδομία επιβάλει πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών στους ιδιοκτήτες ποιος θα τα πληρώσει;

Προς τους διοικούντες του δήμου μας (1): Για αυτό το χάλι θα απαντήσετε;;;









ή θα περιμένετε τον Δημόπουλο να έρθει;;;



Έτσι καλοσωρίζετε τους τουρίστες στο Δήμο μας;;;

Θα μπορούσαμε να βγάλουμε και έσοδα ως διαφημιστές της JUMBO

Προς την διοίκηση του δήμου μας (3): Για το χάλι αυτό θα απαντήσετε στους δημότες;;;

ή θα τα μαζέψετε και αυτά για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να απαντήσετε συγκεντρωτικά στον Δημόπουλο;;;
Η μία σχάρα λείπει από καιρό. Την θέση της σχάρας έχει πάρει το "κομψό" κόκκινο πλαστικό. Στην διπλανή σχάρα φύτρωσε μια συκιά. 

Εικαστική παρέμβαση;;;

Σουρεαλισμός;;;

Πολιτισμός;;;

Μήπως να ρωτήσουμε τους Ρώσους τουρίστες που ήρθαν για διακοπές στην Πιερία, σε γνωστό ξενοδοχείων 5 αστέρων του δήμου μας;;;

Κάθε μέρα - εδώ και καιρό- το ίδιο θέαμα αντικρίζουν...

Αλλά είπαμε, μαζέψτε τα και αυτά για να απαντήσετε στον Δημόπουλο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο...

Τέλος για σήμερα_

ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές. Δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ και είναι στην διάθεσή σας. 

ΥΓ1. Τα συμφέροντα του δήμου για τα οποία νοιάζεστε (και απειλείτε με μηνύσεις) δεν θίγονται από τις παραπάνω εικόνες;;;