PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ - ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γειά σου Χρήστο Καραφουλίδη... Αυτού του τύπου οι πολιτικοί ΛΕΙΠΟΥΝ απ την ΠΙΕΡΙΑ! Δημόπουλος Κώστας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ και Νίκος Παπανικολάου και... τα μυαλά στα κάγκελα!!! Γειά σου ρε Νίκο Παιχταρά! Κι εγώ εκεί μαζί να μαζεύω ...ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ...
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ" Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ,
ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ
Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΕΞΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΟΛΟΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΥΤΟ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΗΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΡΙΚΗ

Ο Κ. Γείτονας στην εξεταστική για τη Siemens




Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens καταθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο οποίος λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές του 2004 ήταν υπεύθυνος του τομέα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ...



Στην Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει και ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Σημαιοφορίδης.

skai.gr

ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ....ΟΛΟΙ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΩΣ ΤΑΙΖΩ ΤΟΣΑ ΣΤΟΜΑΤΑ?

OYDEN SXOLIO @#@#@##**&*&^^%%$#$%^&&@

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΩΣ ...ΑΝΤΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ..?

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

...το 323: πεθαίνει, σε ηλικία 32 ετών και 11 μηνών, ο Μέγας Αλέξανδρος.


Αλέξανδρος ο Μέγας: Βασιλεύς Μακεδόνων, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, οι κατακτήσεις του οποίου αποτέλεσαν την θεμέλιο λίθο των βασιλείων των Επιγόνων του. Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασσικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς της ιστορίας, που σε ηλικία μόλις 33 ετών είχε κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνας π.Χ.).


Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκήπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδωνώσορα Β' στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών.


Η θρυλούμενη καταγωγή του Αλέξανδρου συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, από τα πρώτα έτη του βίου του. Ομοίως και η παιδεία που ο πατέρας του φρόντισε να πάρει, και ιδίως η ανάθεση των σπουδών του στον φιλόσοφο Αριστοτέλη. Στα 337 π.Χ., ο Φίλιππος χώρισε την Ολυμπιάδα και μνηστεύτηκε την όμορφη Κλεοπάτρα. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στις μέχρι τότε αρμονικές σχέσεις του Αλέξανδρου με τον πατέρα του και ανάγκασε τον νεαρό να αυτοεξοριστεί στην Ήπειρο μαζί με την μητέρα του. Μετά από ένα χρόνο πατέρας και γιος συμφιλιώθηκαν, αλλά ο Φίλιππος την ημέρα του γάμου του με την Κλεοπάτρα δολοφονήθηκε. Μετά την δολοφονία του Φιλίππου το 336 π.Χ. στις Αιγές, ο Αλέξανδρος κινήθηκε γρήγορα εξουδετερώνοντας όλους τους πιθανούς διεκδικητές του θρόνου, τον οποίο και κατέλαβε. Ακολούθως ξεκίνησε εκστρατείες προς βορρά και νότο για να διασφαλίσει τα σύνορά του. Έφτασε ως τα όρια της Ινδίας!


Ο Αλέξανδρος αμέσως μετά τον θάνατό του έγινε μυθικό πρόσωπο, από την Ινδία μέχρι τον Ατλαντικό, ακολουθώντας διαφορετικά πρότυπα σε κάθε λαό. Οι Πέρσες φαντάστηκαν ότι ήταν γιος του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιός του Νεκτανεβώ του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Στην Αραβοπερσική παράδοση ο Αλέξανδρος ονομάζεται Σικαντέρ στα περσικά και Ισκαντάρ στα αραβικά και έχει την προσωνυμία «Δίκερως» (Dhul-Qarnayn), λόγο της εμφάνισής του σε νομίσματα με κέρατα κριού, κατά το αιγυπτιακό πρότυπο αφού θεωρούνταν γιός του Άμμωνα. Υπάρχουν αρκετές φυλές στα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος που περηφανεύονται ότι είναι απόγονοι στρατιωτών του Αλέξανδρου.



 


ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ....ΚΑΝΕΙ ΜΑΤΙ?

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ..."ΦΙΛΙΑ" ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ?

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!


Άλλαξε τίποτα από όλα αυτά και ευλόγησε ο Μίκης την «ελληνοτουρκική φιλία» του Ερντογάν, του Γιωργάκη και των Αμερικανών; Και γιατί, αφού δέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν, δεν τα κατάγγειλε μπροστά του, όλα αυτά που έγραψε πριν από λίγες ημέρες;
Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο μας στον Τούρκο ηγέτη Ερντογάν. Είναι ηγέτης μεγάλης πνοής: Με σαφείς στρατηγικούς προσανατολισμούς για την οικοδόμηση ενός ισχυρού «νέο-οθωμανικού», ιμπεριαλιστικού κράτους και με μεγαλοφυείς τακτικούς ελιγμούς.
Ο Τούρκος ηγέτης αξιοποίησε, με την απαράμιλλη εκείνη μαεστρία που χαρακτηρίζει τους ηγέτες μιας ανερχόμενης δύναμης, την κρίση του πλανητικού ιμπεριαλισμού και τον ανταγωνισμό των ισχυρών δυνάμεων για να:
α) Έρθει στην Ελλάδα σαν κυρίαρχος Σουλτάνος.
β) Βάλει την τελική σφραγίδα στην κατοχή του μισού Αιγαίου και την οικονομική συνδιαχείριση των πετρελαίων του Αιγαίου υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Δηλαδή ήρθε σε ένα ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο, σε μια κατεχόμενη Ελλάδα από το ΔΝΤ, ως ανεξάρτητη και ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη και ΟΧΙ ως κατεχόμενη από τους Αμερικανούς, όπως η Ελλάδα!!!
γ) Ανοίξει, καταλυτικά, το δρόμο για τη μελλοντική «τουρκοποίηση» και «αρπαγή» της Θράκης!!!
δ) Υπογράψει στρατηγικές παραγωγικές επενδύσεις με τη μεγάλη δύναμη της Ρωσίας, εκμεταλλευόμενος, κατά τον καλύτερο τρόπο τους διεθνείς ανταγωνισμούς, αδιαφορώντας για δυσαρέσκειες και τις αντίθετες βουλές των Αμερικανών. Η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με τους Ρώσους είναι ιστορικό γεγονός καταλυτικής σημασίας που δείχνει το πόσο δυναμισμό κρύβει μέσα της η ιμπεριαλιστική Τουρκία και πόσο ισχυρό πολιτικό ηγέτη έχει αυτός ο ιμπεριαλισμός… Και μόνο αυτά δείχνουν το ιστορικό βεληνεκές του Ερντογάν, το τεράστιο ηγετικό του μέγεθος, καθώς και το μικρό μέγεθος των σάπιων και ιστορικά χρεοκοπημένων αστικών ηγετίσκων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Φυσικά, οι μεγάλοι ηγέτες γνωρίζουν να σφετερίζονται και να εμπορεύονται τα πάντα: Ακόμα και τα ιστορικά σου σύμβολα, τις λαϊκές, αγωνιστικές περγαμηνές, στο όνομα πάντα της «φιλίας» και της «ειρήνης» (χιλιάδες τα παραδείγματα). Αυτό έκανε ο Ερντογάν και με το Μίκη. Ζήτησε να αποσπάσει τη συμβολική υπογραφή του στην επέλασή του στη χώρα μας ΚΑΙ το πέτυχε. Στήθηκε και το ανάλογο συμβολικό τελετουργικό: Φωτογραφίες και όλα τα ΜΜΕ για να αποθανατίσουν το Μίκη μεταξύ του Σουλτάνου και του πρωθυπουργού της κατοχής μας!!! Αυτός ο θεαματικός, τελετουργικός συμβολισμός είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Μίκης νομιμοποιεί και επικυρώνει στην πράξη το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράχτηκε εναντίον της Ελλάδας, στο όνομα μια μεγάλης απάτης: Της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και της «ειρήνης στο Αιγαίο»! Απάτη πολλαπλή.

http://makiavelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_4015.html

EINAI ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ.....ΤΙ?

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ


Τις καλλιέργειες κερασιών και ακτινιδίων που υπέστησαν  ζημιές από την ανεμοθύελλα επισκέφθηκε  ο Νομάρχης Πιερίας με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Γεωργίας


Τις καλλιέργειες κερασιών, ακτινιδίων και αμπελιών που επλήγησαν από την ισχυρή ανεμοθύελλα που σημειώθηκε στην Πιερία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου 2010, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας με επικεφαλής τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.

Στο Νομό Πιερίας, από την  παρατεταμένη ανεμοθύελλα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες των πρώιμων κερασιών του Λόφου και της Ράχης καθώς και του Κολινδρού, αλλά και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες ακτινιδίων και σε επιτραπέζια αμπέλια, που βρίσκονται στην περίοδο της ανθοφορίας, στην περιοχή του Δήμου Δίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή στα κεράσια είναι ολοκληρωτική και ανέρχεται στο 100% της παραγωγής σε μια έκταση 2.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Πέτρας και 1.250 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Κολινδρού, ενώ πολλές είναι και οι εκτάσεις των ακτινιδιών και των αμπελιών που έχουν υποστεί καταστροφή σε υψηλό ποσοστό.

Στις περιοχές που επλήγησαν  βρέθηκε και η ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ στο Νομό Πιερίας Χριστίνα Φουρκιώτη, η οποία ενημερώθηκε από τον Νομάρχη, τις υπηρεσίες και τους παραγωγούς για το μέγεθος των καταστροφών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

Ο Νομάρχης, μαζί με τους γεωπόνους  της Διεύθυνσης Γεωργίας επισκέφθηκε καλλιέργειες κερασιών στη Ράχη και στο Λόφο του Δήμου Πέτρας όπου συνομίλησε με τους παραγωγούς για την καταστροφή που έχουν υποστεί, αλλά και για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και διεκδίκησης των αποζημιώσεων. Ακολούθησε σύσκεψη στο διαλογητήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης, παρουσία της βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου και των καλλιεργητών, όπου ο Νομάρχης και οι παραγωγοί ενημέρωσαν την επόπτρια του ΕΛΓΑ για το μέγεθος της καταστροφής και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Δήμο Δίου όπου έγινε αυτοψία  σε ακτινίδια και αμπέλια, παρουσία των βουλευτών Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρίας Μίχου και του Δημάρχου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου και ακολούθως το κλιμάκιο επισκέφθηκε κερασώνες στον Δήμο Κολινδρού, παρουσία του Αντιδημάρχου Κολινδρού Νίκου Πλατσά και αγροτών της περιοχής.

Σε δηλώσεις του κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές στους κερασώνες είναι τεράστιες, καθολικές και έγιναν την περίοδο κορύφωσης της συγκομιδής. «Εμείς από την πλευρά μας, εγώ προσωπικά αλλά και οι βουλευτές του Νομού, με τους οποίους έχουμε ανοιχτή γραμμή, θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο να έρθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης, προσθέτοντας ότι οι ζημιές είναι μεγάλες και αφορούν στο ετήσιο εισόδημα των αγροτών.

Ο Νομάρχης χαρακτήρισε την καταστροφή στα κεράσια ολοκληρωτική, καθώς όπως είπε όσα κεράσια δεν έπεσαν από τον αέρα, χτυπήθηκαν και καταστράφηκε μια παραγωγή, που μόλις είχε αρχίσει η συγκομιδή της.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

"Μουσική και Ποίηση"



Ημερομηνία: Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Ώρα: 8:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Εκάβη-Κατερίνη


O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης κλείνοντας τον κύκλο "Οι Δημιουργοί της Πόλης" πραγματοποιεί τη συναυλία "Μουσική και Ποίηση" υπό την διεύθυνση του συνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη με μελοποιημένα ποιήματα Πιεριέων Ποιητών.

Οι ποιητές:

Γιάννης Σιδηρόπουλος,

Ευγένιος Ολύμπιος,

Αντώνης Κάλφας,

Μάγδα Παπαδημητρίου,

Θεοχάρης Μπικηρόπουλος,

,Ελένη Ζαραμητροπούλου,

Κώστας Ζούνζουρας,

Θάνος Κόσυβας,

Αργύρης Ολοκτσίδης,

Μίνα Παπανικολάου,

Σαρρή-Φωτοπούλου Μαίρη.


Τραγούδι:Μαρία Στάθη-σοπράνοΙβάν Ναβροζίδη-τενόροςΦιλιώ Φωτίου-σοπράνοΣυνοδεύουν οι μουσικοί:Κλαρινέτο:Ιβάν ΝαβροζίδηςΒιολί:Διονύσης ΚουτουζίδηςΠιάνο:Γιώργος Ζαίμης

Θα ακουσθούν απαγγελίες ποιημάτων των ποιητών

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟ ΓΥΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΜΟΛΟ?

Το νόμο που προβλέπει γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αποφάσισε να επικυρώσει ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Σίλβα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, καθιστώντας οριστική την υιοθέτηση του μέτρου από το πορτογαλικό κράτος.
Το νόμο είχαν υπερψηφίσει τον Ιανουάριο τα κόμματα της Αριστεράς και του κέντρου στο κοινοβούλιο, ενώ τα κόμματα της Δεξιάς είχαν ταχθεί εναντίον ζητώντας δημοψήφισμα.

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ..."ΠΑΙΖΕΙ"....?

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ Η ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ ?

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς για την οικονομική κρίση



Eurokinissi
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα, Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να συγκροτήσει «συμμαχία» κατά την οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης με την Αριστερά.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε τη Δευτέρα με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε την συνάντηση αυτή χρήσιμη και εποικοδομητική.

«Συνεννόηση δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ.Πεταλωτή, χαρακτηρίζοντας «παραδοξότητες» τις επαφές της Αριστεράς με τη ΝΔ.

«Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας. Νομίζω ότι θα πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη Βουλή το ν/σ για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα NAFTEMPORIKI.GR

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών με υπηρεσίες μιας στάσης. Σε αυτό περιλαμβάνεται, επίσης, ρύθμιση, με την οποία τροποποιούνται οι όροι και τα αποτελέσματα καταγγελίας της εμπορικής μίσθωσης από τον μισθωτή.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι, με τη θέσπιση υπηρεσίας μίας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση των συνηθέστερων μορφών των εμπορικών εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), να ιδρύονται όλες τις επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα.
Για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας διαδικασίας, συγκροτείται ένα ευρύ δίκτυο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τα οποία συμπληρώνονται από 50 περίπου επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων, και 3.200 συμβολαιογράφους που λειτουργούν στη χώρα.
Για την ίδρυση των Ο.Ε. και Ε.Ε., ως υπηρεσίες μίας στάσης, θεσπίζονται τα Επιμελητήρια (Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ.) και τα «πιστοποιημένα» Κ.Ε.Π., με πρόβλεψη ώστε στο μέλλον να μπορούν να ιδρύουν και Ε.Π.Ε. καθώς και Α.Ε., έχοντας τη δυνατότητα εντός των Υπηρεσιών αυτών να απασχολείται συμβολαιογράφος. Για τις Ε.Π.Ε. και τις Α.Ε. και εν γένει για τις εμπορικές εταιρίες για τη σύσταση των οποίων απαιτείται δημόσιο (συμβολαιογραφικό) έγγραφο, ως υπηρεσία μίας στάσης, ορίζεται ο συμβολαιογράφος. Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, οι υπηρεσίες μίας στάσης θα προβαίνουν οι ίδιες ή θα διαμεσολαβούν για τη διεκπεραίωση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών που απαιτούνται, για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η αναμόρφωση, που επιχειρείται με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βασίζεται στους εξής άξονες:
α) Θεσπίζεται η λειτουργική έννοια της υπηρεσίας μίας στάσης για τις επιχειρήσεις.
β) Εισάγεται ρητά ο χρονικός περιορισμός των τριών μηνών από τη δημοσίευσή του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ως το ανώτατο χρονικό όριο για την άμεση ενεργοποίηση του Γ.Ε.ΜΗ., με την εντός τριμήνου απαραίτητη έκδοση της προβλεπομένης από το σχέδιο νόμου κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία ρυθμίζονται όλα τα κατά εξουσιοδότηση νόμου θέματα, στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που είναι αναγκαία να ρυθμιστούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έναρξη λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ. τόσο λειτουργικά όσο και τεχνικά. Προκειμένου μάλιστα να επιτευχθεί το τελευταίο, με το παρόν νομοσχέδιο γίνονται οι απαραίτητες τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 3419/2005 (στο Β’ Μέρος του σχεδίου νόμου), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται και εναρμόνιση με τις διατάξεις του παρόντος ( Α΄ Μέρος), όσο και να καθίσταται πλέον το νομοθετικό πλαίσιο του Γ.Ε.ΜΗ. λειτουργικό και άμεσα εφαρμόσιμο.
γ) Καθιερώνεται στη βάση της ανταποδοτικότητας Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας, που αντικαθιστά όλα τα επιμέρους τέλη και εισφορές της υπάρχουσας διαδικασίας. Το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας, καθώς και ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου, εισπράττονται από τις υπηρεσίες μίας στάσης.
δ) Με τη νέα διαδικασία ίδρυσης απλοποιείται και γίνεται πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος για τη διασφάλιση της νομιμότητας στη λειτουργία της ιδρυόμενης επιχειρηματικής οντότητας.
Με τις αλλαγές που εισάγει το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνονται:
α) Η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εμπορικών εταιρειών με μείωση του σχετικού κόστους κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος σύστασης μιας μέσης Ε.Π.Ε., που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, υπολογισμένο το 2009, από 1.900 ευρώ μειώνεται στα 590 ευρώ (72% μείωση).
β) Η συγκέντρωση του συνόλου των γραφειοκρατικών διαδικασιών σύστασης σε ένα μόνο βήμα από 16 για τις Ο.Ε. και Ε.Ε., από 15 για τις Ε.Π.Ε. και από 16 για τις Α.Ε.
γ) Η δραστική μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη σύσταση εμπορικών εταιρειών (ενδεικτικά, ο Μ.Ο. χρόνου για την ίδρυση μιας Ε.Π.Ε. σύμφωνα με στοιχεία της World Bank μέχρι και το 2008 ήταν 38 ημέρες και αναμένεται να μειωθεί σε μία ημέρα).
δ) Η άμεση βελτίωση των όρων ανταγωνιστικότητας της χώρας, αναφορικά με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Συγκεκριμένα, με τη νέα διαδικασία προκύπτει σημαντική βελτίωση της κατάταξης της θέσης της χώρας στον δείκτη «starting a business», στον οποίο από τη θέση 140 το 2009 η χώρα μας θα ανέλθει 97 θέσεις και θα βρεθεί μέσα στις 43 πιο ευέλικτες οικονομίες. Στον πολύ-παραγοντικό δείκτη μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, «doing business» της Παγκόσμιας Τράπεζας χωρίς να γίνουν αλλαγές στα αλλά πεδία που επηρεάζουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης, η νέα διαδικασία σύστασης ανεβάζει τη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας από τη θέση 109 στην θέση 90 (άνοδος κατά 19 θέσεις).
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
Με το άρθρο 17 του σχεδίου νόμου τροποποιούνται οι όροι και τα αποτελέσματα καταγγελίας της εμπορικής μίσθωσης από τον μισθωτή. Σκοπός της προτεινόμενης τροποποίησης είναι να διευκολύνει την επαναδιαπραγμάτευση των μισθώσεων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί.
Ειδικότερα, με την τροποποίηση του άρθρου 43 Π.Δ. 34/1995, μια μίσθωση θα μπορεί πλέον να καταγγελθεί εφόσον έχει παρέλθει από την έναρξη της μίσθωσης χρονικό διάστημα ενός έτους, αντί της προβλεπόμενης σήμερα διετίας. Περαιτέρω, το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβήσει από την καταγγελία για να επέλθουν τα αποτελέσματά της περιορίζεται από έξι σε τρεις μήνες, ενώ η αποζημίωση που θα καταβάλει ο μισθωτής περιορίζεται από τέσσερα μηνιαία μισθώματα σε ένα μηνιαίο μίσθωμα.
«BAKE OFF»
Τέλος, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου τροποποιούνται οι διατάξεις με τις οποίες καθορίζονται οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων παραγωγής και διάθεσης προϊόντων περάτωσης έψησης («bake-off»).
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι, αν το πρατήριο άρτου βρίσκεται μέσα σε χώρο καταστήματος τροφίμων, μεικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, η απαιτούμενη ελάχιστη επιφάνεια ορίζεται σε δώδεκα (12) τ.μ., αν όμως στο πρατήριο αυτό διατίθεται αποκλειστικά άρτος η απαιτούμενη ελάχιστη επιφάνεια ορίζεται σε δέκα (10) τ.μ.
Η εγκατάσταση περάτωσης έψησης μπορεί να αποτελεί είτε αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα είτε τμήμα μικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, που διαχωρίζεται, στην περίπτωση αυτή, με μόνιμη κατασκευή. Αν η εγκατάσταση αυτή αποτελεί τμήμα μικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, μπορεί να βρίσκεται μέσα ή έξω από το κατάστημα ή την υπεραγορά τροφίμων ως αυτοτελής και ανεξάρτητος χώρος.
Ο χώρος της εγκατάστασης περάτωσης έψησης περιλαμβάνει: χώρο αποθήκευσης των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας, χώρο προετοιμασίας των προϊόντων αυτών προς έψηση, χώρο εκκλιβάνισης, χώρο επαναφοράς των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας, μετά την έψησή τους, στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και χώρο συσκευασίας, που μπορεί να είναι κοινός με τον προηγούμενο χώρο. Οι ανωτέρω χώροι δεν επιτρέπεται να αποτελούν διαμερίσματα ή χώρους υπογείου. Με το νομοσχέδιο ορίζονται οι προδιαγραφές των χώρων, ανάλογα με τη δυναμικότητα του κλιβάνου.
Αν η εγκατάσταση περάτωσης έψησης αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, απαιτείται να διαθέτει αποδυτήριο και αποχωρητήριο, με τον προθάλαμό του και το λουτρό των εργαζομένων, με την επιφάνεια και τις προδιαγραφές που ορίζονται, για κάθε περίπτωση, από τις διατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού και τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ......
.......ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.....!!!!!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΙΛΑΩ....

ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.......ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ....
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ....?

ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ....

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ

Επιτροπή αξιολόγησης για υποψηφίους με τη ΝΔ

Τη δημιουργία επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν ρόλο στην καινούργια ΝΔ, τόνισε.


ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ..!!!!!!
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΥΣ?
ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΥΝ....
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΘΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ.....!!!

ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ -ΑΝ ποτέ- ΣΥΝΕΒΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ....


ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ  ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ......ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...

EKTOS KYBEΡΝΗΣΗΣ Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την παραίτησή της, η οποία και έγινε αποδεκτή, υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, μετά το θέμα που ανέκυψε με τις φορολογικές οφειλές του τραγουδιστή και συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου.
«Η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Νωρίτερα, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η φορολογική υποχρέωση η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζε τη σημερινή του σύζυγο και δεν σχετίζεται ούτε κατ' ελάχιστον με την ίδια.
Το ζήτημε έφερε στο φως δημοσίευμα, στο οποίο αναφερόταν πως ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Λίγο πριν την ανακοίνωση της παραίτησης, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωνε το δημοσίευμα και γνωστοποιούσε, μεταξύ άλλων, πως θα δοθεί εντολή για πλειστηριασμούς προς είσπραξη των οφειλών του τραγουδιστή.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, προκύπτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
»Για το λόγο αυτό η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.
»Το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή. Είναι γνωστό δε το ευρύτερο πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, οι οποίες διογκώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό τα προηγούμενα χρόνια λόγω διάλυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με διοικητικά μέτρα καθώς και με το νέο φορολογικό σύστημα που τίθεται σε εφαρμογή.
»Όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου, διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.
»Επισημαίνεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 3842/2010 "Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής" θεσπίζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη συντόμευση των χρόνων είσπραξης των απαιτήσεων και την επιτάχυνση της εκδίκασης σε παρόμοιες δικαστικές διενέξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η γρήγορη τελεσιδικία για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οι οφειλέτες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω διαδικαστικών καθυστερήσεων.
»Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων και να αντιμετωπίζει όλους του πολίτες ως ίσους σχετικά τόσο με τα δικαιώματά τους όσο και με τις υποχρεώσεις τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».
Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η ΝΔ σημείωνε πως σύμφωνα με δημοσιεύματα «προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, για την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου».
«Εάν η ίδια η κα Γκερέκου δεν απαντήσει, με πλήρη και πειστικό τρόπο, στα όσα την αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν και να πράξει τα δέοντα» αναφερόνταν στην ανακοίνωση.
Η δήλωση παραίτησης της Αντζελας Γκερέκου
«Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα. Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από το σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω.
»Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.
»Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού».