PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Μείωση της τιμής των διοδίων σε υπό κατασκευή δρόμους επιδιώκει ο Δ. Ρέππας.

Την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σύντομα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των διοδίων και για την εξέλιξη των έργων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους εμπλεκόμενους στα έργα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ.Ρέππας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα, για τις αυξήσεις στα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα, τόνισε, πως πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.

«Έχουμε κατασκευαστικές που ελέγχουν τα διόδια, καθυστερούν, προπληρώνονται για τα έργα που θα φτιάξουν, απειλούν να τα αφήσουν στη μέση, εκμεταλλεύονται τις συμβάσεις και ζητάνε και αυξήσεις. Οι τράπεζες που παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών λένε «δεν πληρώνω» και η κυβέρνησή σας, αντί να ζητήσει από τις τράπεζες να πληρώσουν το ζητεί από τους πολίτες και δεν υπάρχει ένας υπουργός που να καταγγείλει τις συμβάσεις» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα διόδια καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που άλλοι προκάλεσαν», απάντησε ο Δ. Ρέππας, καταλογίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, ως προς την εξέλιξη των έργων, διότι, όπως είπε, προβλεπόταν ότι εντός 12 μηνών έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις όταν η εμπειρία δείχνει πως πρέπει να περάσουν 30 μήνες. Ανακοίνωσε πάντως ότι τώρα πια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για την ανάπτυξη των εργοταξίων και πρόσθεσε πως σε ότι αφορά στις προβληματικές συμβάσεις, η κυβέρνηση θα τις διαχειριστεί με ευθύνη.

Πηγή. Ολύμπιο Βήμα

Δωρεάν test - pap στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο και με αφορμή την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης του Καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υλοποιεί ένα πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια.

Στο Νοσοκομείο μας, την εβδομάδα από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 θα διενεργείται δωρεάν εξέταση (τεστ Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, κατά τις ώρες από 12:00 έως 14:00 στο Εξωτερικό Γυναικολογικό Ιατρείο.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Η πρώτη για το 2011 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας.


Ενημέρωση για το Leader από την Πιερική Αναπτυξιακή, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του νέου προγράμματος του Leader "Εφαρμογή της προσέγγισης Leader" του προγράμματος "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013" από την Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Μπέτυ Παρτσαλίδου και των συνεργατών της.

Στην πρώτη για το 2011 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με αφορμή την ενημέρωση για το πρόγραμμα του Leader.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Πιερίας και η Πιερική Αναπτυξιακή διοργανώνουν ημερίδα για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του Leader, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στον τρίτο όροφο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Θέματα ημερήσιας Διάταξης

Μεταξύ άλλων το συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε την έγκριση διοργάνωσης σεμιναρίου σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ και θέμα "8 βήματα για να Εξάγω", συζήτησε για τη μετάπτωση των δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και ενέκρινε τη σχετική δαπάνη, ενώ συζήτησαν διεξοδικά τα διαδικαστικά της διοργάνωσης της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Κατερίνη


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης προς τα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Κατερίνη.

Ο άνθρωπος που ξόδευε 2500 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία του Παρισιού με την γυναίκα του.


Στυλιανίδης .... ένα ακόμη τεράστιο στέλεχος της Νέας Νέας Δημοκρατίας
στην πόλη μας. Ο άνθρωπος που ξόδευε 2500 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία
του Παρισίου με τη γυναίκα του με έξοδα του υπουργείου, ο άνθρωπος που
ανάγκαζε το δημόσιο να πληρώνει 82 κινητά τηλέφωνα στο υπουργείο του,
ο άνθρωπος που ενώ τον ειδοποίησαν πως γίνονται επεισόδια στην Αθήνα και
υπάρχει νεκρός μαθητής εκείνος συνέχιζε τον λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια,
ο άνθρωπος ο οποίος χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα παρανόμως- έδινε εντολές
σε νομαρχίες για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά ή βυτιοφόρα δημοσίας χρήσεως.
Ο πολιτικός άνδρας ο οποίος έκανε παρέλαση στην ατζέντα του Χριστοφοράκου, ο πολιτικός
ο οποίος μόνο "με το Σταυρό στο χέρι" δεν κυβέρνησε ήρθε σήμερα στην Κατερίνη ....
Να κάνει τι; Να πει τι; Πως η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 1,5 %... Συγχαρητήρια
κύριε Στυλιανίδη. Αυτό είναι το πρόβλημα. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας... Θα προτιμούσα χίλιες
φορές να έρθει ο Πάνος ο Καμένος. Σκάνδαλα γίνανε και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Νέας Δημοκρατίας.
Πολύ περισσότερα επί ΠΑΣΟΚ βέβαια λόγω ετών διακυβέρνησης αλλά και οι 2 κλέφτες παραμένουν.
Μαζί τα φάγατε κύριε Στυλιανίδη εσείς και το ΠΑΣΟΚ, δε μας γελάτε... και το ότι σας ψηφίζει ο κόσμος
δε μου λέει τίποτα απολύτως. Έκανες και βαρύγδουπες δηλώσεις τρομάρα σου.... «Όταν υπάρχει κάποιος
ένοχος οι πρώτοι που λέμε να πάει φυλακή είμαστε εμείς, αλλά όταν λέγεται γενικά και αόριστα είναι φασισμός»
Για να μιλάς εσύ για φασισμό κάτι παραπάνω θα ξέρεις.....

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Διαδρομές στα Πιέρια Όρη


Για τους λάτρεις της φύσης το Ελατοχώρι και τα Πιέρια Όρη προσφέρονται για υπέροχες διαδρομές.

Ο νέος οικισμός Ελατοχωρίου χιονισμένος

Οργανωμένες εκδρομές με άλογα στο Ελατοχώρι.

Πόσο μας έλειψε το χιόνι στο Ελατοχώρι.

Τ
Το 2005 ήταν μια χρονιά γεμάτη χιόνι στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Το μπιλιάρδο είναι το αγαπημένο σπόρ των γυναικών.

Το Ελατοχώρι εμπνέει τις επισκέπτριες να παίζουν μπιλιάρδο.

Εικόνες από το πανέμορφο Ελατοχώρι