PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων της Παλιόστανης για το λουκέτο στο Νηπιαγωγείο



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Παλιόστανης, διαμαρτυρόμενοι για το λουκέτο στο νηπιαγωγείο, που αποφάσισε να βάλει το υπουργείο παιδείας. Στη διαμαρτυρία βρέθηκε ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλιόστανης και κάτοικοι του χωριού που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κας Διαμαντοπούλου. Στη διαμρτυρία μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παλιόστανης, ο οποίος επεσήμανε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά 5 και 6 χρονών που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Σφενδάμη, όπως και οι γονείς. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής προς τα παιδιά και του κατοίκους της Παλιόστανης, σημειώνοντας πως αύριο που θα βρίσκεται στην Αθήνα, μαζί με την επιτροπή ,όπου θα θέσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ζητώντας να παρθεί πίσω η απόφαση.

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΣΚΑΛΩΣΙΑ.....ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.
Ο ΑΤΥΧΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Αιγινίου....


300 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν από τη χθεσινή Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Αιγινίου, στο Κέντρο Υγείας. Από τις 9 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 2 το μεσημέρι, δεκάδες άτομα από το Αιγίνιο και την ευρύτερη περιοχή, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και διέθεσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους, δίνοντας αίμα. Στην πρώτη για το 2011 εθελοντική αιμοδοσία, που έγινε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 φιάλες αίμα.

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου

Έχοντας στην ημερήσια διάταξη 31 θέματα, συνεδριάζει σήμερα 21/3 το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, στις 7.00 το βράδυ.
Το πρώτο θέμα συζήτησης θα αφορά στην κατάρτιση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2011.
Στη συνέχεια, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με χορηγήσεις παρατάσεων προθεσμιών για διάφορα έργα.
Ακολούθως θα συζητηθεί η έγκριση ή μη του 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Αποπεράτωση συνεδριακού κέντρου», η έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στην κεντρική πλατεία και στους παράπλευρους δρόμους στο Δ.Δ. Αγ. Σπυρίδωνα», καθώς επίσης και η έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. στη θέση Νεροφαγιά Δ.Δ. Ν. Εφέσου».
Κι αμέσως μετά θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Λήψη απόφασης για διάλυση της σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις ανάδειξης στον οικισμό της Π. Λεπτοκαρυάς». Λήψη απόφασης για διάλυση της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση στα Ο.Τ. 55 και Ο.Τ. 60 στο Δ.Δ. Ν. Πόρων».
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού για την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αιγινίου» και «Αποχέτευση Μακρυγιάλου».
Θα ληφθούν αποφάσεις για αποζημιώσεις οφειλών ιδιοκτησιών και για
καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης προσκυρούμενου τμήματος στο σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς.
Θα ληφθούν επίσης αποφάσεις για υποβολή πρότασης για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leader του έργου «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής αντιπυρικής προστασίας στη θέση «Σφαγεία» Λιτοχώρου», για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τον καθαρισμό των ακτών, για επιβολή τελών φωτισμού – καθαριότητας για το έτος 2011, για επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ. για το έτος 2011, για επιβολή τελών άρδευσης για το έτος 2011, για καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2011, για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας, για επιβολή τέλους διαφήμισης αλλά και για επιβολή τέλους βοσκής.
Τα επόμενα θέματα αφορούν εγκρίσεις εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων καθώς και έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (γραφείου) 22,23 τ.μ. στην οδό Κομνηνών 20 στη Θεσ/νίκη.
Ένα ακόμη θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, θα είναι και η λήψη απόφασης για έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Τέλος, θα ληφθεί και απόφαση για υποβολή πρότασης για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leader του έργου «Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων Δ.Δ. του Δήμου μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό».

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Λειψή ενημέρωση και αντίδραση χωρίς άποψη - Η πρότασή μας για τα σχολεία

Έλλειψη σχεδίου, στρατηγικής, πρότασης συνδυασμένα με προχειρότητα, μη προετοιμασία και έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και στα στοιχειώδη, καθώς και κινήσεις παραπλάνησης και εντυπωσιασμού. Είναι δυστυχώς στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Δημοτική αρχή Πύδνας – Κολινδρού και που εμφανίστηκαν στο Δ.Σ. της 14 – 3 – 2011.
Ως μείζον ζήτημα εμφανίστηκε ο αγώνας για τη μη κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού. Όμως και πάλι ο Δήμος αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένη πρόταση για συγχωνεύσεις έστω των ολιγοθέσιων Δημοτικών σχολείων με εξαθέσια. «Ένιψε τας χείρας του» πάλι αρνούμενος να επιτελέσει το ρόλο του που είναι η προώθηση του οφέλους των παιδιών και μόνο. Έμεινε στο στείρο και παρωχημένο «όχι σε κάθε συγχώνευση» για τοπικιστικούς και μόνο λόγους. Έτσι το έτος 2011 θα συνεχίσουν να υπάρχουν ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία με ελλειμματική μόρφωση δεύτερης ταχύτητας σε παιδιά. Σ’ ότι αφορά δε το σωστό αίτημα για την μη κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού έμεινε μόνο και ξεκομμένο απέναντι στην αυταρχικότητα της κεντρικής διοίκησης, ενώ θα μπορούσε να διεκδικηθεί με καλύτερους όρους αν εντασσόταν σε ολοκληρωμένη παιδαγωγικά πρόταση.
Για την ενημέρωση για το ΒΙΟΠΑ και το ΚΑΤ ο Δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν έχει να πει τίποτε αφού δεν ήξερε αν επιτρέπεται η χρήση. Αγνοούσε δηλαδή το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Αιγινίου που έχει προβλέψει αυτές τις χρήσεις και μείναμε όλοι με την απορία: Γιατί ενεγράφη θέμα στην ημερήσια διάταξη «ενημέρωση για ΒΙΟΠΑ και ΚΑΤ» αφού δεν γνώριζε περί αυτών ούτε τα βασικά;
Με επιμονή επίσης ζήτησαν «αποδοχή» χρηματοδότησης 5 εκ. που όμως βασιζόταν όχι σε έγκριση κονδυλίου αλλά σε μια απλή υπουργική παράκληση για καθορισμό αντικειμένου έργου μέχρι 5 εκατομμυρίων σχετικού με τον αναδασμό, ώστε να προσπαθήσει να το προωθήσει. Κινήσεις εντυπωσιασμού, με στόχο την παραπλάνηση των πολιτών. Τα μεγάλα υπαρκτά προβλήματα του αναδασμού έμειναν και πάλι εκτός συζήτησης, αφού οι δύο τελευταίες Δημοτικές Διοικήσεις, με την αδράνειά τους επέτρεψαν να δημιουργηθούν αποφεύγουν την ενασχόλησή τους με το καυτό αυτό ζήτημα.
Σ’ ότι αφορά επίσης την πρόταση (που τελικά υπερψηφίστηκε) για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας προξένησαν εντύπωση δύο ζητήματα: Η έλλειψη Διεύθυνσης Οικονομικού – Διοίκησης που με τα πολλά αυτοτελή τμήματα παραπέμπουν σε σχήμα συγκεντρωτικό και μη αποδοτικό και ο ορισμός της έδρας Αγροτικής Υπηρεσίας στον Κολινδρό που δυστυχώς έγινε με καθαρά τοπικιστικά κριτήρια σε βάρος του συμφέροντος των αγροτών του Δήμου.
Η πρότασή μας τέλος για τα σχολεία που νομίζουμε ότι πρέπει να απαιτήσει και να διεκδικήσει ο Δήμος μας είναι:
α) Συγχώνευση όλων των Δημοτικών σε εξαθέσια.
β) Καμία κατάργηση Νηπιαγωγείου με άνω από 5 νήπια. Δεν υπάρχει κανείς λόγος ταλαιπωρίας νηπίων και γονέων, όταν μάλιστα υπάρχουν κτιριακές υποδομές.
γ) Τα Γυμνάσια και Λύκεια να μείνουν ως έχουν με προσεκτική επιλογή ανακατανομών μαθητών.
Το Λύκειο Αιγινίου όχι μόνο δεν μπορεί να δεχτεί άλλα παιδιά αλλά και με την σημερινή λειτουργία του είναι απολύτως απαραίτητη η προσθήκη τριών έως έξι αιθουσών.

Αιγίνιο 21 – 03 – 2011
Για την Παράταξη
Η Σ.Ε.
Χρήστος Μπίτσης
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης

Καίνε τα καπνά τους στο Δίον




Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΠΝΟΥ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Π.ΚΙΑΦΑΣ & Μ.ΤΣΙΜΗΤΡΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΔΙΟΥ, Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ, Ο ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Δ.ΦΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Με τη συμπαράσταση των αντιδημάρχων του δήμου Δίου-Ολύμπου, Πέτρου Κιάφα και Μαρίας Τσιμήτρη (ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ενημέρωσε ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των καπνοπαραγωγών αλλά ήταν σε ανειλημμένη υποχρέωση) και με τη συμμετοχή του τ. δημάρχου Δίου και νυν περιφερειακού συμβούλου Γρηγόρη Παπαχρήστου, του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσιμήτρη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Αγαθαγγελίδη, του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Δ.Φόλιου, τοπικών συμβούλων καθώς και άλλων παραγόντων που δήλωσαν συμπαράσταση, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο διαμαρτυρία καπνοπαραγωγών στο Δίον εξαιτίας των χαμηλών τιμών που δίνουν οι καπνέμποροι προς τους παραγωγούς καπνού της περιοχής.

Αιρετοί και καπνοπαραγωγοί με δηλώσεις τους ζήτησαν από την ελληνική πολιτεία να συμπαρασταθεί στα προβλήματά τους διευκολύνοντας την όλη κατάσταση, ώστε η παραγωγή καπνού να γίνεται με μικρότερο κόστος και η πώληση καπνού να γίνεται με κέρδη και όχι με ζημιές, όπως σήμερα.

Οι καπνοπαραγωγοί δεν παρέδωσαν τα καπνά τους στους καπνέμπορους, βγήκαν στην κεντρική πλατεία του Δίου και έκαψαν δεμάτια καπνών λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να κάψουν τα καπνά τους παρά να τα πουλήσουν στους καπνεμπόρους σε τιμές κάτω του κόστους.

Ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, αρμόδιος για αγροτικά θέματα, σε δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις των αγροτών δήλωσε ότι ο δήμος στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, ζήτησε να υπάρξουν λύσεις από την ελληνική πολιτεία ενώ έθεσε και ένα γενικότερο ζήτημα που αφορά και τη λειτουργία του Καλλικράτη στους δήμους:

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα (το Σάββατο 19/3) στο πλευρό των καπνοπαραγωγών. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Ο καπνός που θεωρείται εθνικό προϊόν και βασική καλλιέργεια των αγροτών της περιοχής μας, βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση που βλέπετε.

Τα πράγματα είναι πολύ λυπηρά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μ’ αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στον μαρασμό και στην καταστροφή, ειδικά η ελληνική επαρχία που δεν έχει και σημαντικούς πόρους εκτός από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Οι αρμόδιοι πρέπει να το σκεφθούν λίγο καλύτερα, να βρούνε κάποιες λύσεις, να βοηθήσουμε τον κόσμο εδώ, δεδομένου ότι οδηγούμαστε σε πολύ άσχημες καταστάσεις αφού έρχονται οι εταιρίες και φέρνουν τις τιμές για τη φετινή περίοδο, τιμές εξευτελιστικές, κάτω του κόστους.

Συγκεκριμένα, βάζουν μια τιμή, για πρόσχημα, έως 4,15 για ένα καπνό 300 – 500 κιλών και όλα τα άλλα καπνά είναι 2,00 είναι 1,50… Δηλαδή, μ’ αυτές τις τιμές μπαίνει μέσα ο καπνοπαραγωγός, όχι μόνο δεν βγάζει κέρδη αλλά έχει ζημιές, δηλαδή τα παράγει ακριβότερα και τα πουλάει φθηνότερα.

Εμείς ως δήμος Δίου-Ολύμπου είμαστε παρόντες. Συμπαραστεκόμαστε σε όποιον αγώνα χρειαστεί, είμαστε μπροστάρηδες ως δήμος αφού τα πράγματα είναι χάλια παντού.

Γι αυτό λέω ότι με τούτες τις καταστάσεις, σε λίγο μπορούν να δουν κι εμάς τους ίδιους τους τοπικούς άρχοντες να κατεβαίνουμε σε διαμαρτυρία για την κατάσταση στους δήμους, διότι με τον τρόπο που μας βάλανε να διοικήσουμε αυτόν τον τόπο, δυστυχώς μ’ αυτά τα προβλήματα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, αν δεν το σκεφθούν σοβαρά κάποιοι αρμόδιοι στα κέντρα λήψης αποφάσεων, δυστυχώς η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή. Πρέπει όλοι μαζί να ξεσηκωθούμε. Μόνο με αγώνες κερδίζονται μάχες», υποστήριξε ο κ. Κιάφας.

Η αντιδήμαρχος Μ. Τσιμήτρη

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά το θέμα του αγροτικού τομέα, θα πρέπει να σκύψει πάνω στα προβλήματα των αγροτών και να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας αναφορικά με τις σχέσεις αγροτών και εμπορίου.

Τόνισε δε ότι δεν είναι δυνατόν το κόστος παραγωγής να είναι μεγαλύτερο από το κέρδος των αγροτών, δηλαδή όχι απλά να μην κερδίζουν αλλά και να χάνουν…

Και κλείνοντας τις δηλώσεις της αναφέρθηκε στη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου προς τους καπνοπαραγωγούς και προς τους αγρότες γενικότερα, στήριξη η οποία γίνεται όχι μόνο με τη συμπαράστασή του προς αυτούς αλλά μπορεί να γίνει και με την οργάνωση αγροτικών συναντήσεων και ημερίδων, ώστε οι αγρότες της περιοχής να έχουν πλήρη ενημέρωση για την καινούργια πολιτική του αγροτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου

Εθελοντική αιμοδοσία στον Πλαταμώνα


Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε ο αιμοδοτικός σύλλογος Πλαταμώνα αφού πρωτύτερα είχε καλέσει τους πολίτες για να προσφέρουν αίμα που θα χρησιμεύσει σώζοντας συνανθρώπους, όταν θα το έχουν ανάγκη.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βασίλης Βροχαρίδης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Το να δίνεις αίμα είναι μια βαθύτατη πράξη ανθρωπισμού που δεν κοστίζει τίποτε σε αυτόν που την κάνει. Εύχομαι αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί, με την ιδία επιτυχία, στον Πλαταμώνα άλλα και σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας, γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν έχουν όρια.

Εδώ στον Πλαταμώνα έχει δημιουργηθεί μια σχετικά μεγάλη τράπεζα αίματος και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είμαστε πάντα σε θέση να βοηθάμε όποιον μας έχει ανάγκη.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Πλαταμώνα, κ. Μανόλη Κρητικάκη καθώς και τον σύλλογο των δάσκαλων, για την εδώ και χρονιά προσπάθεια που κάνουν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της τράπεζας αίματος.

Θέλω δε να δεσμευτώ ότι ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα είναι πάντα αρωγοί σε ανάλογες προσπάθειες».

Νέο Δ.Σ. στη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η κ. ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ - ΖΩΗ

Νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε στη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου μετά από αρχαιρεσίες που έγιναν στις 9/3/2011 καθώς και ύστερα από κατανομή αξιωμάτων. Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:

1. Πρόεδρος: Ζώη – Παναγούλια Νίκη

2. Αντιπρόεδρος: Κυρίτσης Θάνος

3. Γ. Γραμματέας: Μπελογιάννη Λουΐζα

4. Ταμίας: Βλαχοπούλου Μπέλα

5. Έφορος τύπου & δημοσίων σχέσεων: Σκρέτας Νικόλαος

6. Έφορος παραδοσιακού – εκκλησιαστικού: Ρέππας Ιωάννης

7. Έφοροι παιδικής & εφηβικής χορωδίας: Κουτσιμανή Μελπομένη & Βλαχοπούλου Μπέλα

8. Έφορος ενδυματολογίας & υλικού: Χατζήνα Ακριβή

9. Έφορος αιμοδοσίας: Λέϊνας Αθανάσιος

Διάνοιξη δρόμων στη διανομή οικοπέδων Βροντούς



Σε διανοίξεις δρόμων προχώρησε ο δήμος Δίου-Ολύμπου σε τμήματα γης έξω από τον οικισμό της Βροντούς και συγκεκριμένα εκεί όπου η τ. νομαρχία είχε προβεί σε διαδικασίες διανομής οικοπέδων.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με το άνοιγμα λίγο του καιρού ο δήμος Δίου-Ολύμπου προχώρησε σε διανοίξεις δρόμων χρησιμοποιώντας φορτηγά, φορτωτές και γκρέηντερ που ανήκουν στη δύναμη οχημάτων του δήμου.

«Ανοίγουμε τους δρόμους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά αφού πέρα από τη διάνοιξη έχουν πέσει και χαλίκια, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης.

Οι εργασίες αυτές που κάνουμε, ήταν μια απαίτηση των κατοίκων, το τελευταίο διάστημα. Και με την πρώτη ευκαιρία που βρήκαμε, είμαστε εδώ και αποδεικνύουμε ότι συμμεριζόμαστε τα προβλήματά τους και προσπαθούμε, με ό,τι μέσα έχουμε, να δώσουμε άμεσες λύσεις», ανέφερε ο κ. Κιάφας.