PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ...
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αν δεν ξέρετε ρε τι να κάνετε με το πρώην ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ στην ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, λέω να κάνετε αυτό που θα σας πω.... Δώστε ρε το νταλαβέρι στον ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΥ, να το κάνει καμιά ξενοδοχειάρα και να τρίβετε τα μάτια σας, γιατί εσείς απλά είστε άχρηστοι. Βέβαια σε ότι αφορά τα για πάρτι σας, μια χαρά τα πάτε. Σε ότι αφορά του λαού τα κάνετε σκατά... Δως τε το αφού είστε ανίκανοι στον ιδιώτη, μπας και δει χαρά μεγαλύτερη ο Όλυμπος. Γιατί με αυτά που ζει, ο Όλυμπος δακρύζει ρε... Αν το πάρει ο ΛΑΜΠΡΟΥ, που σημειωτέον είναι Υπουργός Τουρισμού της Πιερίας, πάω στοίχημα πως θα γίνει πανικός... Θα το καθαρίσει κι αυτό. Σαν όπως έκανε με το γαμιστρώνα που παρέλαβε εκεί στα αριστερά της Παραλίας και το έκανε ...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!! Τι κοιτάς έτσι ρε; Σε πείραξε η λέξη "γαμιστρώνας" και δε σε πειράζει που αυτό είναι και πιο εκεί, ακόμα και τώρα; Το κωλόχαρτο και τα προφυλακτικά, έκαναν πάρτι εκεί, πριν το κάνει ο Λάμπρου παλάτι. Και τώρα, αν πας λίγα μέτρα από τον μαντρότοιχο του, προς Κορινό, στα τσαΐρια, το ίδιο γίνεται ακόμα και σήμερα.... Έλεος... ΔΩΣΤΕ ΡΕ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΊΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.... Αφού εσείς είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι...

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Μερομήνια

Τα μερομήνια κρατάνε από πολλά χρόνια πριν, με αυτό το τρόπο στα χρόνια που η πρόγνωση του καιρού δεν γινόταν από την μετεωρολογική υπηρεσία
αλλά από την γνώση ορισμένων ανθρώπων στα σημεία που εμφανίζονταν στον ορίζονται .
Τα μερομήνια αρχίζουν από τις 14 Αυγούστου γιατί πηγαίνουν με το παλιό ημερολόγιο. Συνεπώς στις 14 ξεκινάνε με το πρώτο μήνα που είναι ο Αύγουστος και συνεχίζουν κάνοντας το κύκλο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο. Επίσης κάθε ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβολίζει την ημερομηνία. Σίγουρα όμως η επιτυχία στις προβλέψεις εξαρτάτε και από τις κλιματολογικές αλλαγές και από την ώρα που θα εμφανιστούν τα σημεία δηλαδή αν είναι νύχτα ίσως να μην φανούν .Τα παλιότερα χρόνια οι προβλέψεις του ήταν πάρα πολύ κοντά σε ακριβή ημέρα και ώρα. Η πρόβλεψη αντιστοιχεί για όλη την Ελλάδα αλλά σίγουρα ανάλογα με την κάθε περιοχή ίσως να χρειάζεται κάποιες ώρες οι μέρες για να φτάσει το ανάλογο κύμα της πρόβλεψης.Ιανουάριος Τις πρώτες 5 ημέρες έχει άστατο καιρό με χιόνια στα Βόρεια και βροχές στα Δυτικά μετά έχει καλό καιρό με παγωνιές. Από της 15 έχει πάλι άστατο καιρό με χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά έως το τέλος περίπου του μήνα.

Φεβρουάριος
Όλος ο Φεβρουάριος έχει άστατο καιρό με Βοριάδες, Χιόνια, Βροχές.

Μάρτιος
Ο Μάρτης θα είναι ο πιο κρύος και βροχερός μήνας της χρονιάς με δυνατούς βοριάδες και χιόνια η κακοκαιρία σταματάει για δύο τρείς ημέρες 8-10 του μήνα και μετά ξεκινάει πάλι νέο κύμα με βροχές χιόνια και πιο δυνατό αέρα μέχρι τέλος περίπου.

Απρίλιος
Όπως τελειώνει ο Μάρτης συνεχίζει και ο Απρίλης μέχρι της 10 περίπου με βροχές, χιόνια και δυνατούς βοριάδες, μετά λίγο καλυτερεύει με του βοριάδες να συνεχίζουν μέχρι της 17 του μήνα. Μετά της 17 γίνετε ανοιξιάτικος με ηλιόλουστο Πάσχα αλλά οι βοριάδες συνεχίζουν με πιο χαμηλή ένταση μέχρι τέλος.
Μάιος
Ανοιξιάτικο το πρώτο Δεκαήμερο αλλά από 11 έως 17 είναι άστατος πάντα όμως με βοριάδες κι αυτός ο Μήνας μετά πάλι Ανοιξιάτικος μέχρι τέλος του Μήνα.

Ιούνιος
Αρχίζει καλοκαιρινός με πολύ ζέστη μέχρι τέλους και ίσως με απογευματινά μπουρίνια κάποιες ημέρες προς το τέλος.

Ιούλιος
Ο Ιούλιος έχει καλό καιρό με καύσωνα μέχρι τις δεκαπέντε ένα κύμα με πιθανόν με βροχές στα ορεινά για μια δυο ημέρες πάλι ένα ίδιο κύμα πάλι στις 21-22 με απογευματινά μπουρίνια και μετά μέχρι το τέλος του μήνα καλοκαίρι.

Συγκέντρωση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Αιγίνιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου η συγκέντρωση όλων των μελών των δέκα τεσσάρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.Ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος συζήτησε μαζί τους για τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και τη λειτουργία τους, τους συμβούλευσε για τους τρόπους επίλυσης καθημερινών και έκτακτων προβλημάτων και τους ζήτησε τηνάμμεση καταγραφή των προβλημάτων.

Σ. Χιονίδης: "Εργαζόμαστε συστηματικά και ήμασταν έτοιμοι για τον Καλλικράτη"

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο νέος καλλικρατικός δήμος είναι επτά φορές μεγαλύτερος σε έκταση και μιάμιση φορά ως προς τον πληθυσμό. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την συστηματική δουλειά που έγινε και γίνεται, όπως επίσης και τους εργαζόμενους στο δήμο ακόμη και από πριν τις εκλογές ώστε όλα να είναι έτοιμα για την μεταβατική περίοδο.Όπως υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης πρώτος στόχος της διοίκησης ήταν η καθημερινότητα των πολιτών από το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου μέχρι και τις ακτές του Κορινού. Έτσι στο πλαίσιο αυτό από την 1η Ιανουαρίου ξεκίνησε συστηματικά και η αποκομιδή των απορριμμάτων και η λειτουργία της υπηρεσίας καθαρότητας, σε όλο το νέο δήμο Κατερίνης.Ο δεύτερος στόχος ήταν όπως είπε ο δήμαρχος το πώς θα απορροφηθούν οι 167 υπάλληλοι. Ο τρίτος στόχος σύμφωνα με τη διοίκηση ήταν η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.Ο τέταρτος στόχος ήταν η μεταφορά της δημοτικής αστυνομίας στο δημαρχείο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση που όφειλε να δώσει το κράτος από θεσμοθετημένους πόρους. Το 2010 σε σχέση με το 2009 μόνο για τον παλιό δήμο Κατερίνης, ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. "Είναι αδιανόητο, εμείς δείξαμε και καλή πρόθεση στην αρχή και λέγαμε ότι το παρακαταθηκών και δανείων θα μας δάνειζε για να ανταπεξέλθουμε τις υποχρεώσεις μας. Περιμένουμε ακόμη για μια καλύτερη κατάσταση για να μπορέσουν και εξοφληθούν αυτές οι θεσμοθετημένες υποχρεώσεις.

ταφορά της δημοτικής αστυνομίας στο δημαρχείο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.