PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΥΣΣΑΣ


Από 1η Ιανουαρίου η αυξημένη παρακράτηση φόρου...





Νέα μείωση των αποδοχών τους θα δουν από τον Ιανουάριο χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου από 3% έως και 185% για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ΠΟΛ. 1224/21.12.2012 , η...
παρακράτηση από τον Ιανουάριο του 2013 θα γίνεται με τη νέα κλίμακα φορολογίας, που καθιερώνει το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί μετά τις γιορτές.

Με τη νέα κλίμακα επιβαρύνονται σημαντικά οι φορολογούμενοι με παιδιά και με εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω, ενώ πιο τυχεροί είναι όσοι δεν έχουν παιδιά, αφού θα έχουν όφελος όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις οφείλονται στην κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά και τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 που προβλέπει τρεις συντελεστές: 22% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, 32% για εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ και 42% για υψηλότερα εισοδήματα.

Για το μισθωτό με ένα παιδί, η μηνιαία παρακράτηση φόρου αυξάνεται κατά 11,3 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, 23,2 ευρώ για εισόδημα 25.000 ευρώ, 54,9 ευρώ για εισόδημα 30.000 ευρώ και 104,1 ευρώ αν έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ.

Για το μισθωτό με δύο παιδιά ο παρακρατούμενος φόρος κάθε μήνα αυξάνεται κατά 8,4 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ, κατά 25,3 ευρώ για εισόδημα 15.000 ευρώ, κατά 19,7 ευρώ για εισόδημα 20.000 ευρώ, κατά 69 ευρώ για εισόδημα 30.000 ευρώ κατά 118,2 ευρώ για εισόδημα 40.000 ευρώ.

Για το μισθωτό με τρία παιδιά ο παρακρατούμενος φόρος κάθε μήνα αυξάνεται κατά 22,5 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ, κατά 46,4 ευρώ για εισόδημα 15.000 ευρώ, κατά 40,8 ευρώ για εισόδημα 20.000 ευρώ, κατά 90,1 ευρώ για εισόδημα 30.000 ευρώ και κατά 139,3 ευρώ για εισόδημα 40.000 ευρώ.

Όφελος από τη νέα παρακράτηση φόρου έχουν οι άγαμοι φορολογούμενοι, οι φορολογούμενοι που δεν έχουν παιδιά και η σύζυγος στα ζευγάρια με παιδιά εφόσον το συνολικό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 23.000 ευρώ. Για τους φορολογούμενους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά με υψηλότερο των 23.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα προκύπτει μηνιαία επιβάρυνση μέσω της παρακράτησης φόρου από 4,22 ευρώ (για ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ έως και 202,63 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ).



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Χριστούγεννα, μέσα στις κούτες...







 Λίγες μέρες πριν το 2013...
Σπηλιές στου Φιλοπάππου "στεγάζουν" ανθρώπους-θύματα της οικονομικής κρίσης. Όσοι δεν βρήκαν ένα οικογενειακό τραπέζι για χριστουγεννιάτικο γεύμα, έσπευσαν σ΄ αυτά που διοργάνωσαν ο δήμος Αθηναίων και η... Αρχιεπισκοπή.
Άστεγοι, μεταξύ τους και πολλοί νέο-άστεγοι, θύματα της οικονομικής κρίσης, βρίσκουν καταφύγιο σε σπηλιές, προσπαθώντας να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Η φτώχεια αγγίζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα γεύματα αγάπης που διοργάνωσαν ανήμερα τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων και η Αρχιεπισκοπή, βρέθηκαν 2.000 άτομα, ενώ οι ανάγκες των ελληνικών οικογενειών διαρκώς αυξάνονται.
Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του δήμου Αθηναίων στρώθηκε στο κέντρο αστέγων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ, και οι υπεύθυνοι του δήμου προσέφεραν γαλοπούλα με πατάτες, αναψυκτικά, φρούτα και τα γλυκά των ημερών. Στο γεύμα αγάπης, όπως ονομάζεται και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έφτασαν περίπου 500 άστεγοι και άποροι.




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η Αθήνα της ντροπής...




Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει την Αθήνα θολή, λόγω των καπνών από τα τζάκια, προκαλώντας σχόλια για την οικονομική κατάσταση των Αθηναίων.

Η ... φωτογραφία αναπαράγεται σε όλο και περισσότερα προφίλ στο facebook με την εξής σημείωση του Γιάννη Λάριου (Υianni Larios) που ανήρτησε πρώτος τη φωτογραφία:
«Η Αθήνα της ντροπής. Σημερινή φωτογραφία, πριν λίγο. Η χωρίς κανένα σχεδιασμό, μανδαρινικής εμπνεύσεως παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει το 1/4 σε φορολογικά έσοδα και κάνει την Αθήνα θάλαμο αιθάλης. Ένα πείραμα ηλιθίων, σε βάρος της υγείας όλων μας. Μοιραστείτε το.»...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Σας προσκαλούμε
να τιμήσετε με την παρουσία σας
την επίσημη τελετή κοπής της βασιλόπιτας
για τον ερχομό του Νέου Έτους,
την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:45 π.μ.
στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
(28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος),
Θα προηγηθεί επίσημη δοξολογία στις 11:00 π.μ.
στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως.

Η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη
με σεβασμό και θαυμασμό στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας,
που ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες ημέρες που βιώνουμε
έχει ανάγκη από τη στήριξη και την ενίσχυση όλων μας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί
ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας
για τη σπουδαία προσφορά και το έργο που επιτελεί
με περισσή αγάπη και φροντίδα.



Με εκτίμηση
Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Απεργούν την Κυριακή οι ιδιωτικοί υπάλληλοιΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 30.12.2012
 
Κάνουμε γνωστό ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 ως απάντηση στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο του Νομού Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΟΙΥΕ την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει :





   Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι λόγω της Πρωτοχρονιάς τα απορριμματοφόρα που εργάζονταν κατά τις νυκτερινές ώρες κατ’ εξαίρεση τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς), θα ξεκινήσουν την αποκομιδή στις 5 το απόγευμα.

Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας τηρώντας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί κατά τις γιορτινές ημέρες και να μη βγάλουν σκουπίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Στο κατάμεστο Polis Art Cafe, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου2012, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΜΑΤΙ, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι", της Γιώτας Παπαδημακοπούλου.




   


    Στο κατάμεστο Polis Art Cafe, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου2012, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΜΑΤΙ, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι", της Γιώτας Παπαδημακοπούλου. Φίλοι και αναγνώστες, αψήφησαν τις απεργίες των Μ.Μ.Μ. και βρέθηκαν στο ιστορικό αίθριο της Στοάς Βιβλίου όπου στεγάζεται το εξίσου ιστορικό, Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν, για να βρεθούν στο πλευρό του εκδότη και της συγγραφέως, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, στηρίζοντάς τους ένθερμα και με ενθουσιασμό.




  Τον συντονισμό της βραδιάς ανέλαβε ο Βασίλης Χατζηιακώβου, ο οποίος προλόγισε και το βιβλίο,τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η δουλειά που πραγματοποιούν οι εκδοτικοί οίκοι της περιφέρειας, καλώντας τον κόσμο να τους στηρίξει ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, μπορούν να κάνουν πραγματικά σπουδαία πράγματα,με τον εκδότη και την συγγραφέα του βιβλίου να αποτελούν τον "στόχο" της παρατήρησής του αυτής, συνδυάζοντας την σοβαρότητα και την αίσθηση του χιούμορ.

Ο λόγος, πέρασε στον υπεύθυνο των εκδόσεων ΜΑΤΙ, Σάββα Προβατίδη ο οποίος, αφού μίλησε για την ιστορία του εκδοτικού οίκου αλλά και για τη νέα εποχή στην οποία οδεύουν, θέλοντας να προσεγγίσουν το εφηβικό και νεανικό κοινό. Μίλησε για το βιβλίο και την τραγική, εσωτερική σύγκρουση που φαίνεται να εκφράζει και να προβληματίζει το νεανικό γυναικείο πληθυσμό της Ελλάδας σήμερα αλλά και για την σχέση του με την συγγραφέα, την οποία κι ευχαρίστησε που του επέτρεψε,μέσα από τον δικό του εκδοτικό, να αναδείξει το ταλέντο της.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι συγγραφείς, Κάκια Ξύδη και Μαρία Στεφάνου με την πρώτη,να παρασύρει τον κόσμο με τον έντονο,παθιασμένο και φορτισμένο συναισθηματικά λόγο της, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο αναγνώστης, κατά την ανάγνωση του βιβλίου, ταυτίζεται με τους ήρωες και ζει την ιστορία τους, σαν να κοιτάζει τον εαυτό του σε καθρέπτη, ενώ η δεύτερη,συγκίνησε με την αμεσότητά της και την τρυφερότητα με την οποία μίλησε για την προσωπική της σχέση και φιλία με την συγγραφέα του βιβλίου αλλά, και για το πως οι άνθρωποι παγιδεύονται ανάμεσα στην επιλογή του σωστού και του λάθους που τελικά, μοιάζουν τόσο πολύ, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν πολλές φορές τους άλλους και όχι τον εαυτό τους.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Βασιλική Σούτα, ηθοποιός και χορογράφος, δίνοντας έτσι στον κόσμο μια μικρή γεύση του βιβλίου αλλά, και της πένας της συγγραφέως.

Μετά τους ομιλητές, ήρθε η ώρα για την συγγραφέα να μιλήσει για το έργο της, ξεκαθαρίζοντας από μεριάς της ότι σκοπός της, δεν ήταν να αφηγηθεί μια ακόμα ερωτική ιστορία που η μοίρα και οι συμπτώσεις μπαίνουν εμπόδιο αλλά, πως εμείς οι ίδιοι βάζουμε τη ζωή μας σε τροχοπέδη. Μια ιστορία που μας καλεί να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, βρίσκοντας το θάρρος που χρειάζεται για να ζήσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε και όχι όπως άλλοι ονειρεύτηκαν για εμάς. Φυσικά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του, τους ανθρώπους που την στήριξαν στην πορεία έκδοσης αυτού του βιβλίου,τον εκδότη της που πίστεψε σε εκείνη,αστειεύτηκε για τους γονείς της που πάντα την άφηναν να κάνει ό,τι ήθελα-ακόμα κι όταν διαφωνούσαν- και τον άντρα της που κάνει υπομονή μαζί της ενώ, συγκινήθηκε μιλώντας για τις φίλες και τον γιο της, πρόσωπα, εξαιρετικά σημαντικά στη ζωή της.

Εκτός προγράμματος, και μετά το τέλος των ομιλιών, μίλησε η επιμελήτρια του βιβλίου, Ελίνα Μιαούλη, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή της,δηλώνοντας πως η ιστορία των "Ξεπεσμένων Αγγέλων", την έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή της, της θύμισε ότι πρέπει να τολμάμε και να διεκδικούμε, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη της στο πρόσωπο της συγγραφέως.

Η βραδιά έκλεισε με την συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία των αναγνωστών, οι οποίοι τις ευχήθηκαν τα καλύτερα στο νέο της ξεκίνημα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με μελλοντικές εκδόσεις και συναντήσεις.






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι Δημήτρης Τόσκας και Χρήστος Καρτσαμπάς είναι κοντά στο να αποτελέσουν τα δύο πρώτα αποκτήματα του Πανιωνίου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.


Ο λόγος για τους Δημήτρη Τόσκα και Χρήστο Καρτσαμπά οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δοκιμάζονται από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στο Σοφικό Κορινθίας όπου βρίσκεται η αποστολή της ομάδας.

Οι δύο παίκτες έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με αποτέλεσμα μετά την επιστροφή της ομάδας του Πανιωνίου στην Αθήνα την Κυριακή (30/12), να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.Ο Τόσκας είναι μεσοαμυντικός (23 ετών), έπαιζε μέχρι το καλοκαίρι στον Πιερικό και αποχώρησε για την Κερύνεια, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Κύπρου.Ο Καρτσαμπάς είναι στόπερ (επίσης 23 ετών) και ανήκε στον Πιερικό. 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 29-12-2012 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’

ΚΑΙ

Ο Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥΣ

ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΜΠΟΕΜ’ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΡΑ
ΤΙΜΗ ΚΑΡΤΑΣ 12 ΕΥΡΩ-ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 5 ΕΥΡΩ

Έπειτα από την επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου και την μεγάλη συγκέντρωση τροφίμων σήμερα έγινε και η διανομή τους με την βοήθεια του πατήρ Κυριάκου και της Ιεράς Μητρόπολης.










  
   Έπειτα από την επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου και την μεγάλη συγκέντρωση τροφίμων σήμερα έγινε και η διανομή τους με την βοήθεια του πατήρ Κυριάκου και της Ιεράς Μητρόπολης.
Η διανομή θα γίνει από την εκκλησία σε άπορες οικογένειες της συνοικίας, στην ομάδα ΣΥ.ΝΑ (Συμβουλευτική Ναρκομανών), στο κοινωνικό παντοπωλείο, και στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης.
 
Ο πολιτιστικός σύλλογος σας ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή σας!!!



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ταμειακή Υπηρεσία και Ταμείο Δήμου Κατερίνης :


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Ταμειακή Υπηρεσία και το Ταμείο του Δήμου Κατερίνης θα συναλλάσσεται με το κοινό έως τη Δευτέρα 31-12-2012 στις 10:00 π.μ., ενώ δεν θα συναλλάσσεται με το κοινό από την Τετάρτη 02-01-2013 έως και τη Δευτέρα 14-01-2012.

Η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών
Δήμου Κατερίνης

Βασιλείου Αναστασία

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



http://www.kalamata.gr/assets/deltiatypou/20100107-ueofaneia01%28Small%29.jpg 

 

 

    Από τον Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά την εορτή των Θεοφανείων (Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2012), θα γίνει ως εξής:


- Στην Παραλία Κατερίνης, ώρα 15:00.
 
Επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής.

- Στην Παραλία Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

- Στην Παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, ώρα 12 το μεσημέρι. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Προκοπίου.


Δέκα εισιτήρια συν ένα δωρεάν από 1η Ιανουαρίου...





Η δεσμίδα των δέκα εισιτήριων συν ένα δωρεάν, θα αρχίσει να διατίθεται στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών από την 1η Ιανουαρίου, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και ειδικές εκπτώσεις για τους ...
κάτοχους μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ο πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» ετοιμάστηκε για τους συνεπείς επιβάτες που δεν ξεχνούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους. Από την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου θα αρχίσει να διατίθεται η δεσμίδα των 10 εισιτήριων συν έναδώρο.



Από τα τέλη Σεπτεμβρίου όποτε και ξεκίνησε η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών αυξάνονται συνεχώς και μάλιστα οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.



Αρχές του 2013 θα αυξηθούν, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων , οι ελεγκτές κομίστρου σε 120-150 στις σταθερές συγκοινωνίες και σε 120 σε λεωφορεία τρόλεϊ, για ακόμη πιο στενό μαρκάρισμα στους αφηρημένους επιβάτες.

Από τον καινούργιο χρόνο, το πρόστιμο που πληρώνεται άμεσα ή εντός 10 ημερών, θα καταβάλλεται μονό το 50% της αξίας του...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

«Εορταστικές» κλοπές μετασχηματιστών ...




Τελειωμό δεν έχουν οι κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Μετά τα απανωτά κρούσματα στα χωράφια του Δήμου Κιλελέρ, στο νομό Λάρισας, μπαράζ κλοπών μετασχηματιστών σημειώνονται τις...
τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλιώτιδα, στα όρια του νομού Καρδίτσας με την Φθιώτιδα.

Τελευταίες επισκέψεις σημειώθηκαν στις Βελεσιώτες και στο Νέο Μοναστήρι όπου αφαιρέθηκαν πάνω από 10 μετασχηματιστές. Η ΔΕΗ αδυνατεί να προφυλάξει την περιουσία της, το ίδιο και το ΑΤ Δομοκού που ουσιαστικά υπολειτουργεί λόγω δυναμικότητας και μηχανικών μέσων.

Οι ίδιοι οι αγρότες βλέποντας το φαινόμενο προσπαθούν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης, για να έχουν αποτέλεσμα και να μπορέσουν το καλοκαίρι να ποτίσουν.

Αντιλαμβάνονται ότι το κόστος αντικατάστασης είναι μεγάλο και το καλοκαίρι η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να τους αντικαταστήσει.

Κλοπή όμως σημειώθηκε προ-παραμονή των Χριστουγέννων και στο εργοτάξιο της ΑΤΛΑΣ ΑΕ που έχει αναλάβει την αποπεράτωση του δρόμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στελεχών της επιχείρησης, άγνωστοι δράστες, στις 12 τα μεσάνυχτα αφαίρεσαν από όλα τα μηχανοκίνητα μέσα της εταιρίας τα καύσιμα αλλά και τις μπαταρίες αυτών...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ιδιοκτήτες ΙΧ: Τυπώνουν αλλά δεν πληρώνουν τα τέλη...





Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου - Αμείωτος ο ρυθμός κατάθεσης πινακίδων...
Με την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ένας στους δύο φορολογούμενους φαίνεται πως αφήνει την ...
καταβολή του ποσού για την τελευταία στιγμή. Εν τω μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Σύμφωνα με Τα Νέα μέχρι την Τετάρτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Παίρνουν πίσω το "χαράτσι" των 45 ευρώ...





Το υπουργείο Εργασίας τελικά όπως όλα δείχνουν αλλάζει πορεία και πλέον κάθε δημογραφική μας αλλαγή δεν θα περνάει από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, αλλά μέσα από τις υπηρεσίες τριών υπουργείων με τελικό παραλήπτη την...
ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργείου προέβλεπε τη σύνταξη διοικητικών πράξεων από τους συμβολαιογράφους για κάθε δημογραφική αλλαγή, όπως διαζύγια, γάμοι, θάνατοι, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβάζονταν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικών ασφαλίσεων με την επιβάρυνση για τους πολίτες να φτάνει περίπου τα 45 ευρώ.

Με το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, ο ρόλος των συμβολαιογράφων μοιράζεται σε λειτουργούς τριών υπουργείων, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι στο αναθεωρημένο σχέδιο προβλέπεται ενεργή εμπλοκή των ληξιαρχείων, αφού οι θάνατοι και οι γεννήσεις θα δηλώνονται όπως πάντα στα ληξιαρχεία από τους πολίτες.

Από εκεί ένας πιστοποιημένος υπάλληλος, ένας ληξίαρχος δηλαδή θα έχει ειδικό κωδικό μέσω του οποίου θα έχει πρόσβαση στην ειδική βάση δεδομένων που θα έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί το υπουργείο θα προωθεί τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ αυθημερόν.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει στους δήμους όλης της χώρας, επιστολή με την οποία τους ζητά να παραλάβουν τους ειδικούς κωδικούς και οι περισσότεροι δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά του, αναφέρει πως πρόκειται για 5 δημογραφικές αλλαγές που για χρόνια δεν καταγράφονταν αποτελεσματικά.

Ρόλο στον εντοπισμό των παράνομων συντάξεων θα έχουν και οι εισαγγελείς οι οποίοι θα καλούνται να διαβιβάζουν υπηρεσιακά τις αποφάσεις διαζυγίων στα ληξιαρχεία και από εκεί θα προωθούνται στο υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να καταλήξουν και πάλι στην ΗΔΙΚΑ.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά από τις αρχές του 2013 σε όσους δήμους έχουν συνδεθεί με τη βάση δεδομένων, ενώ σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου με υποχρεωτική εφαρμογή από τον Φεβρουάριο και μετά...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Ζήνων Αθανασιάδης
&
η Ελληνική ΙστιοπλοϊκήΟμοσπονδία


Σας προσκαλούν να τιμήσετε με τηνπαρουσία σας

το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα18:00μμ

την εορταστική εκδήλωση  απονομή επάθλων &αναμνηστικών που θα πραγματοποιηθεί στοMEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA στοπλαίσιο του 17ου Κυπέλλου Χριστουγέννων



που διοργανώνει ο Όμιλος  Φίλων Θαλάσσης με την ευγενική προσφορά τουξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΟΜΙΛΟΥ MEDITERRANEAN HOTELS  
και του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.




ΤΕΤΑΡΤΗ  26/12/12      :           Αφίξεις, Δηλώσεις.
ΠΕΜΠΤΗ   27/12/12      :           ώρα 09.30 π.μ.Συγκέντρωση αγωνιζομένωνώρα 11.οο π.μ. Ιστιοδρομίες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12/12    :           ώρα 11.οο π.μ. Ιστιοδρομίες.
ΣΑΒΒΑΤΟ     29/12/12   :           ώρα 11.οο π.μ. Ιστιοδρομίες
ώρα 18.οο μ.μ. Απονομή Επάθλων  ΤελετήΛήξης.



ΛΕΩΦ .  ΜΕ Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  10 ,   5464 ΘΕ ΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ, ΤΗΛ: 2310  831333,ΦΑΞ  302310 848643
10 MEG.ALEXANDROU AVENUE, 54642 THESSALONIKI, HELLAS, TEL.+302310 831333, FAX +302310 848643