PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ!!!


Oι βρικόλακες της πολιτικής …ξανάρχονται!
Αν διαβάσετε τα μπλόγκς και τον τοπικό τύπο και δείτε τους υποψηφίους που «παίζουν» έ θα καταλάβετε τι λέω…
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ, ΕΙΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΕΙΤΕ …ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ, ΕΙΤΕ …ΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ!
Όλα τα ονόματα των πολιτικών πρώην και πάλι στο προσκήνιο…
ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ!

http://www.katerini.gr/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ : www.katerini.gr


ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ
ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ




Με στόχο την αποκατάσταση της αισθητικής του πολεοδομικού περιβάλλοντος και κυρίως την ασφάλεια του πολίτη, την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος των εθνικών και άλλων δρόμων εντός των ορίων της πόλης συνεχίζουν ειδικά συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.



Τέτοιες πινακίδες(πολλές εκ των οποίων είναι παράνομες), μπορεί να γίνουν ακόμα και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.



Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας(Τμήμα Εσόδων), ο Δήμος Κατερίνης από τις 13 Απριλίου 2010 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στην αποξήλωση 188 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και αφισών και banners, που είχαν επίσης τοποθετηθεί παράνομα.



ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ



«‘Έχει γίνει η πλήρης καταγραφή των πινακίδων και σε ιδιωτικούς χώρους και έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες. Εφόσον δεν τις απομακρύνουν οι ίδιοι σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα επιληφθούν τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτήσουμε. Με τη διαφορά όμως ότι θα χρεωθούν τα έξοδα απομάκρυνσης οι ιδιοκτήτες και θα επιβληθούν πρόστιμα»υπογράμμισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης.



ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ



Για την τοποθέτηση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων έχουν ήδη – σύμφωνα με τις πράξεις αυτοψίας της Δημοτικής Αστυνομίας - επιβληθεί τσουκτερά πρόστιμα στις εταιρείες που τις διαχειρίζονταν, ενώ εκτιμάται ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των πινακίδων.



Ας επισημανθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει σε όσους θέλουν να διαφημιστούν ειδικούς χώρους με το ανάλογο μίσθωμα και όλες οι άλλες πινακίδες θεωρούνται παράνομες.



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ



Ο διαφημιστικές και άλλες πινακίδες πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και δεν αποσπούν τη προσοχή των οδηγών και κατόπιν σχετικής άδειας, για την περιοχή μας, από την ΔΕΣΕ ή τους δήμους.



Στις εθνικές οδούς όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες έχει μεγάλη σημασία τα σημεία που στήνονται οι πινακίδες. Χωρίς άδεια μπορεί να τοποθετηθούν σε απόσταση 150 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά σπανίως επιλέγεται από τους διαφημιζόμενους και συνήθως αυτές στήνονται παράνομα κοντά ή δίπλα ακριβώς στο δρόμο, ενώ θα μπορούσαν ορισμένοι να το κάνουν νόμιμα, ζητώντας άδεια από τη ΔΕΣΕ, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και κοντά σε δρόμους. Για τις εθνικές οδούς δεν υπάρχει κάποιο μίσθωμα.



Εντός των περιοχών σχεδίων πόλης οι πινακίδες χωρίς άδεια μπορούν να τοποθετούνται σε απόσταση 70 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει, αφού οι περιοχές είναι πυκνοκατοικημένες και δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.

ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ:

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ"
 ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

"Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"...

Ο "μαύρος" ο ...Πιερίας χτυπά!!!


Εγώ ο "μαύρος" σας λέω....

ΘΑ ΣΑΣ ...ΜΑΥΡΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΧΤΥΠΑΕΙ 40 ΑΥΡΙΟ !

Tους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τετάρτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας ηπειρωτικής χωρας. Κατα τα άλλα λίγες αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν στα Κεντρικά και στα Βόρεια ηπειρωτικά...

οι οποίες στα Βόρεια ορεινά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες

«1η Συνάντηση Μανιταρόφιλων Ν. Πιερίας »


Την  Τρίτη 15 Ιουνίου,  στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
 με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «1η Συνάντηση Μανιταρόφιλων Ν. Πιερίας »



Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη  15  Ιουνίου  2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση,  θέμα της έχει : « 1η Συνάντηση Μανιταρόφιλων Ν. Πιερίας». Οι ειδικοί στα μανιτάρια, Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας  κ. Ζαχαρίας Αθανασίου και ο Ερευνητής κ. Κώστας Κατσάρας ήταν οι ομιλητές στην εκδήλωση αυτή και σίγουρα πολλά και χρήσιμα είχαν την ευκαιρία να πούνε στους παρευρισκόμενους της περιοχής μας. Μια πολύ καλή ευκαιρία να μυηθείτε στα μυστικά των μανιταριών, γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά τους.

Δημήτρης Χαρακλιάς

Ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου
Δημήτρης Χαρακλιάς, πήρε την τρίτη θέση
στον 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό - Ολυμπιάδα Χημείας   


Ακόμη μια πανελλήνια μαθητική διάκριση καλαθοσφαιριστή του Πιερικού Αρχελάου. Μετά από αυτή του Βάϊου Λασκαρέλια στη Μαθηματική Εταιρία, ο καλαθοσφαιριστής της εφηβικής ομάδας Δημήτρης Χαρακλιάς πήρε πρόσφατα την τρίτη θέση, ανάμεσα σε μαθητές της τρίτης τάξης, στον 24o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό - Ολυμπιάδα Χημείας που διοργανώθηκε από την  Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Χαρακλιάς πρόσφατα έγινε και διαιτητής μπάσκετ και σε παιγνίδια τοπικών πρωταθλημάτων «σφύριξε» με επιτυχία. 

Το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και μεταξύ άλλων, τονίζει ότι: «Αυτή η διάκριση τιμά τόσο τον ίδιο και τους γονείς του,  όσο και το σύλλογό μας, αφού τέτοιες κατακτήσεις αντικατοπτρίζουν το επίπεδο και την πρόοδο των αθλητών μας».

20.000 αιτήσεις για εφάπαξ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κοκκαλιάρη (απο ΕΘΝΟΣ)
Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου στοιβάζονται 20.000 αιτήσεις για εφάπαξ και αναζητούνται απεγνωσμένα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η μαζική φυγή των δημοσίων υπαλλήλων λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό απειλεί να τινάξει στον "αέρα" το Ταμείο, καθώς φέτος αναμένεται να ανοίξουν την...πόρτα εξόδου περίπου 40.000 άτομα...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Την αναστολή έκδοσης των περιοδικών "Γεώ", "9″ και "Bet", αποφάσισε η διοίκηση της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η ανακοίνωση έγινε χθες το βράδυ, χωρίς να προσδιορίζεται τι θα γίνει με τους δημοσιογράφους που εργάζονταν σε αυτά, ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα περικοπών.

ΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ 

ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ...

Δεν προτίθεται να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Παρασκευή παρά τους «ευσεβείς πόθους» της Ρηγίλλης ο γραμματέας της Κώστας Τασούλας

Η δουλειά είναι δουλειά

Ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, δεν θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μειώσει τους παραγωγικούς ρυθμούς των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων. "Η διασκέδαση είναι διασκέδαση και η δουλειά είναι δουλειά", δήλωσε.

**** ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..!!!!χοχοχοχο

ΑΡΜΑΝΙ

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές και παράλληλα μια από τις πιο καυτές παρουσίες του χώρου. Ο Cristiano Ronaldo προκαλεί ρίγη στον γυναικείο πληθυσμό με το καλογυμνασμένο του κορμί και τους super sexy κοιλιακούς του. Ο νεαρός σταρ φωτογραφήθηκε για τον Armani!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤ  ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ...!

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σάββατο 19 Ιουνίου : η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων -" Μήνα το μήνα ιστορώ κι όλο χορούς θυμάμαι " στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης και ώρα 20.45 .

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για τη σταδιακή εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προμηθειών τους κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας σε συνάντηση που είχαν μαζί τους.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι μετά την εξόφληση των χρεών ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε μετρητά για τα έτη 2005, 2006 και μέρος του 2007 θα υπάρξει ο ακόλουθος διακανονισμός:

- Τα υπόλοιπα των οφειλών του 2005 και 2006 ύψους 245 εκατ. ευρώ θα εξοφληθούν άμεσα σε μετρητά.

- Οφειλές ύψους 1,1 δισ. ευρώ για το 2007 θα εξοφληθούν με άτοκα ετήσια ομόλογα.

- Οφειλές ύψους 2,2 δισ. ευρώ του 2008 θα εξοφληθούν με άτοκα διετή ομόλογα.

- Οφειλές ύψους 2,05 δισ. ευρώ του 2009 θα εξοφληθούν με άτοκα τριετή ομόλογα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να καταβληθούν σε μετρητά επιπλέον οφειλές ύψους 100 εκατ. ευρώ που αφορούν την περίοδο 2007-2008 που αντιστοιχούν περίπου σε 300.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των προμηθειών των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα και μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα από τις τράπεζες. Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε θα νομιμοποιηθούν οφειλές που είχαν απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς είχαν γίνει με απευθείας αναθέσεις.
 ............................................................................................................................................................

Πρόσβαση των πολιτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ και 424) ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος. Θα υποστηρίζουν, επίσης, την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής, του Αιγαίου

Σαλτιμπάγκος

   
Κυριολεκτικώς ως σαλτιμπάγκος ορίζεται ο μεσαιωνικός υπαίθριος γελωτοποιός, συνήθως άσχημος και αξιολύπητος τη εμφανίσει, συνήθως τελεί υπό τας εντολάς κάποιου προύχοντος και καθήκον του είναι η διασκέδασις των συνδαιτυμόνων. Σήμερον, σαλτιμπάγκος είναι ο γελοίος τη εμφανίσει ή  και λόγω συμπεριφοράς....

Αδιαπραγμάτευτος στόχος η λειτουργία του νέου νοσοκομείου

E-mail Εκτύπωση PDF
BASIKO_1
Συνέντευξη του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Στέργιου Φαρμάκη

Τις προτεραιότητές του, ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αναλύει ο Στέργιος Φαρμάκης, ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του, σε ένα από τους πιο νευραλγικούς οργανισμούς που λειτουργούν στο νομό μας.
Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, θέτει ως «ύψιστη» προτεραιότητα την ομαλή μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο, χωρίς πάντως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Η μετεγκατάσταση ξεκίνησε ήδη.....


PIERIA-GR Πότε, Πότε πότε πότε πότεεεεεεεεεεεεε; Κύριε ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΜΕ;;;;;

Χίλιες και μια παραβάσεις για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης!

E-mail Εκτύπωση PDF
Με μια προσωρινή άδεια του 2004 από τη Νομαρχία Πιερίας, εξάμηνης ισχύος, ο ΧΥΤΑ Κατερίνης διοχετεύει μέχρι σήμερα ακατάλληλα στραγγίσματα στο ρέμα «Μπουφόλακας». Η υπόθεση διερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από καταγγελία Ομάδας Πρωτοβουλίας πολιτών.
epta_exofΛάστιχο τα περιθώρια ανοχής που επιδεικνύει, εδώ και έξι χρόνια το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας απέναντι στην προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ του δήμου Κατερίνης. Πράγμα που ομολογεί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε έγγραφό του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Δυο τουλάχιστον ληγμένες άδειες του ΧΥΤΑ Κατερίνης παρουσιάζει η Υπηρεσία της Νομαρχίας στο έγγραφό της (με ημερομηνία 3 Ιουνίου του 2010) προς τους Επιθεωρητές.
Η πρώτη αφορά την αδειοδότηση (με απόφαση Νομάρχη) διάθεσης απορριμμάτων και λειτουργίας του που δόθηκε τον Απρίλη του 2004 και έληξε στις 15 Οκτωβρίου του 2009. Η εκπρόθεσμη αίτηση της ΔΕΥΑΚ για ανανέωση της συγκεκριμένης άδειας φέρει ημερομηνία 19 Απριλίου του 2010 και εκκρεμεί ακόμη.
Βέβαια το παραπάνω κενό διάστημα, από τη λήξη της άδειας, μέχρι την αίτηση ανανέωσής της, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, καθώς την περίοδο εκείνη εκτελούνταν οι εργασίες ολοκλήρωσης της επέκτασης του ΧΥΤΑ και εργασίες επισκευής και συντήρησης της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων.

PIERIA-GR ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ - ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.........       ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

Καμία απολύτως ειδική μεταχείριση για τις πληγείσες επιχειρήσεις από τα Τέμπη

Πολιτεία/Β.Χ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Koukos33Ό,τι ρυθμίσεις ισχύουν για όλους ισχύουν και για τους επιχειρηματίες της Πιερίας που επλήγησαν σοβαρά από το εξάμηνο κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών. Την επιβεβαίωση ότι καμία ειδική ρύθμιση δεν προβλέπει η κυβέρνηση για διευκόλυνση των ζημιωθέντων, έλαβε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, εκτός από τη Λούκα Κατσέλη και από τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

PIERIA-GR Σιγά ρε Κούκο που θα ασχοληθεί κανένας από το κράτος των Αθηνών με τις επιχειρήσεις που επλήγεισαν από την ιστορία των κλειστών ΤΕΜΠΩΝ... Όταν κάποιος ακούσει τους ανθρώπους αυτούς, εγώ θα γίνω ...πύ πυ πυ πύραυλος!!! χα χα χα 

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Κατερίνης για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Κατερίνης για τις υψηλές θερμοκρασίες
ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Κλιματιζόμενους χώρους για την ανακούφιση των πολιτών ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, από τις υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης.
Για τις ημέρες που o υδράργυρος θα βρίσκεται στο «κόκκινο» θα παραμένουν ανοικτοί κλιματιζόμενοι χώροι-«καταφύγια» του Δήμου Κατερίνης, όπως,
το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο ισόγειο του Δημαρχείου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20:00.
Επίσης, 

οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής(πρώην ΚΑΠΗ), στις οδούς Ειρήνης και Οινόης γωνία, 
Κασσάνδρου,
καθώς και στο Δημοτικό Πάρκο,
από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 16:00 έως τις 20:00.
 Γενικότερα για όλες τις «θερμές ημέρες» του καλοκαιριού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δίνουν ανάσες δροσιάς στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

Συστάσεις στους πολίτες
Οι πολίτες, και ειδικότερα οι ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Αναλυτικά συνιστάται:
1) Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη, να προτιμούν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό και να καλύπτουν το κεφάλι τους (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.).
2) Να αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3) Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερά και φυσικούς χυμούς.
4) Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
5) Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, η οποία θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
6) Να γίνονται συχνά λουτρά (ντους).
7) Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά, όπως νερό κ.λπ..
Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για την αποφυγή εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.


Logistics

Ημερίδα : Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 με θέμα " o ρόλος των Logistics στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης " στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηριου Πιερίας και ώρα 19.00 .Η ημερίδα πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προιόντων -Παράρτημα Κατερίνης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ -Θ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΥΡΕΝΗΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ -ΠΥΚΝΑ, Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...

ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...!!!!

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ?




ΑΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...!
ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...!

ΟΥΤΕ 50% ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΤΑ 2 ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΙΣΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 50%..!!!!

ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ....
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΖΟΡΙ" ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ....

ΟΔΗΓΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ....ΑΝΕΞΡΤΗΤΟΙ...!!!!!!!!!!!!!!

ΩΡΑΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...
ΔΥΣΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ...
ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΘΩΚΩΝ  ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ...

...ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ....

ΣΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ (-ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ..).
ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΟΙ ΝΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΦΙΤΣΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΗΝΟΥΝ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΑ ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ....
ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ....
ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΜΩΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ....

ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ....
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ -ΣΧΕΔΟΝ- ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ
ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ....

Τελεσίγραφο από Ξενογιαννακοπούλου




"Το πάρτι τελείωσε και στο χώρο της υγείας", διαμήνυσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μιλώντας σε ημερίδα έκανε λόγο για εκβιαστική στάση των προμηθευτών που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω της έλλειψης υλικών.



Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επεσήμανε ότι ενώ η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει, δηλαδή ότι θα γίνει διακανονισμός και ρύθμιση των χρεών προς τους προμηθευτές, βλέπει να εκτυλίσσεται διπλός εκβιασμός. Όπως εξήγησε, "μερίδα προμηθευτών δεν αποδέχονται τους όρους του διακανονισμού και άλλοι δεν θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλουμε για να υπάρξει επιτέλους τάξη, εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλώσιμων ειδών".



Η υπουργός Υγείας κάλεσε τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών, τονίζοντας ότι όταν εκβιάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυτό είναι εις βάρος και του ελληνικού λαού. Όπως εκτίμησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλες υπερτιμολογήσεις, κάτι που οδήγησε σε υπέρογκα κέρδη τους προμηθευτές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΣΥ.

ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ......ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...!!!

Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΥΡΩΤΗ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΘΗΝΑ..
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΝ ΥΜΝΟ....
ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ"....

*** ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΝΝΗ?



....**** ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ,.....!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.....
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ 3 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΟΜΙΛΙΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ...ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ.....
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ: ΑΝ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΟ....!

...ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΣΤΩ Η ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΟ...

**** ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΝ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΣΗΚΩΣΕΙ Ο  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΔΕ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ...ΟΠΟΤΕ ΓΡΑΨΤΟΝ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ....ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 Η διαφορά είναι …στην ούγια που λέμε….ε, κάπως έτσι αισθάνθηκα και χθες.

Αφού περίμενα, κάποιος να αισθανθεί την ανάγκη να απαντήσει για το ταξιδάκι στις Βρυξέλλες και τη σύνθεσή του, αποφάσισα να απευθυνθώ στον ίδιο τον Ευρωβουλευτή.

Μπήκα λοιπόν στο site του κ. Παπαστάμκου και του έστειλα ένα e mail, ζητώντας πληροφορίες για την επιλογή των προσώπων που πλαισίωναν την Πιερική αποστολή στις Βρυξέλλες.

Δεν χρονομέτρησα ακριβώς, αλλά δεν πρέπει να πέρασαν παρά μόνο 20 λεπτά, όταν χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο.
-Παρακαλώ;
-Η κ. Τσαλού;
-Η ίδια.
-Γιώργος Παπαστάμκος από Βρυξέλλες. Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας.
-Κι εγώ χαίρομαι πραγματικά, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί επιτέλους υπάρχει ακόμη ελπίδα, κάποιοι άνθρωποι, αν και θα είχαν κάθε λόγο να χειριστούν αλαζονικά την εξουσία, δεν το πράττουν.

Έλαβα το μήνυμά σας, μου είπε,  και είμαι στη διάθεσή σας, αφού προηγουμένως διευκρινίσω, ότι εγώ το μόνο που έκανα, ήταν να απευθύνω μια πρόσκληση στην ΤΕΔΚ Ν.Πιερίας για ενημερωτική επίσκεψη δημάρχων στο Ευρωκοινβούλιο. Αντιλαμβάνεσθε, συνέχισε, ότι δεν είχα την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων της αποστολής.

Αυτό και μόνο με κάλυψε, του απάντησα, και σαφώς δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι εσείς θα μπαίνατε στη διαδικασία να επιλέξετε πρόσωπα και πράγματα.

Έκλεισα το τηλέφωνο μετά από μια σύντομη συνομιλία και σκέφτηκα το εξής:
-Ένας ευρωβουλευτής, λαμβάνει στο e mail του ένα μήνυμα, από μια δημοσιογράφο, εφημερίδας περιφερειακής, για ένα θέμα που αφορά όχι τον ίδιο άμεσα αλλά έμμεσα και μπαίνει στη διαδικασία να σηκώσει ο ίδιος το τηλέφωνο, να πάρει αυτόν τον πολίτη και να του δώσει διευκρινίσεις.

Δεν μπήκε στη διαδικασία ούτε να τηλεφωνήσει δια του διευθυντή του ή του όποιου συνεργάτη του, να απαντήσει μέσω e mail ή να αγνοήσει …το εν λόγω μήνυμα που θα μου φαινόταν ακόμη πιο φυσιολογικό.

Και εδώ φλομώσαμε στους δήθεν, στους γραμματείς και στους φαρισαίους. Εδώ για να μιλήσεις με αιρετό απευθείας θα πρέπει πρώτα να απαντήσει στο τηλέφωνο και αφού δεν το κάνει, να παρακαλέσεις τον Γραμματέα του, να περιμένεις στην αναμονή, να, να, να….

Το ταξιδάκι λοιπόν στις Βρυξέλλες δεν οργανώθηκε από τον κ. Παπαστάμκο. Το ανέλαβε η ΤΕΔΚ Πιερίας.
Περιμένω λοιπόν τη δική της εκδοχή ως προς την επιλογή των προσώπων. Α, και κάτι χρήσιμο για τους πολίτες. Τα έξοδα ανέλαβε το Ευρωκοινοβούλιο. Είδατε η Ε.Ε.;



***
ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ:  ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ....

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΑΠΟ ΠΙΤΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΕΙ...ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΑΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ....ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ?

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ"

Μέχρι τις Βρυξέλλες (ή μάλλον για να κυριολεχτούμε μέχρι το Στρασβούργο) φτάσαμε για να μάθουμε για τη σύνθεση της ΤΕΔΚ Πιερίας, η οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφορμή στάθηκε, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκου (ο οποίος προσκάλεσε τα μέλη της ΤΕΔΚ στις Βρυξέλλες), του σχετικού δελτίου τύπου όπου αναφέρονται ως δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης, άτομα τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με το δήμο (συγκεκριμένα συνεργάτες του δημάρχου Κατερίνης), αλλά ουδεμία άλλη σχέση έχουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο με το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων του Νομού, την ΤΕΔΚ. (η σχετική ανάρτηση διορθώθηκε λίγο μετά και αφού προηγήθηκε επικοινωνία της εφημερίδας με τον Ευρωβουλευτή)
p.ant
Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόσεξα τις φωτογραφίες (επίσης αναρτημένες στη σελίδα του κ. Παπαστάμκου), οπού η πλειοψηφία των μελών της Πιερικής Αντιπροσωπείας δεν είχε κατέχει κανέναν θεσμικό ρόλο. Παρόλα αυτά σχετικοί και άσχετοι, ποζάρισαν στο φακό με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αλλά και με άλλους παράγοντες του Ευρωκοινοβουλίου.
Την αποστολή συνόδευαν (ορθώς και έτσι πρέπει) και δύο καλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι εκ των οποίων μόνο ο ένας ήταν εκπρόσωπος τοπικού μέσου ενημέρωσης όπως μάθαμε εκ των υστέρων.
Τις εύλογες απορίες μας, τις μετέφερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκο, χωρίς να τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες να λάβω μια απάντηση.
Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαστάμκος με εξέπληξε ευχάριστα, αφού λίγη ώρα μετά επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς και μου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, όσον αφορά από ποιον έγινε η σύνθεση της Πιερικής Αντιπροσωπείας. «Εγώ έστειλα μια πρόσκληση δια μέσου του προέδρου της ΤΕΔΚ» είπε ο κ. Ευρωβουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή προοριζόταν πρωτίστως σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού μας.
Δεν τρέφω αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρξει απάντηση από πλευράς ΤΕΔΚ για το πώς συγκροτήθηκε η αντιπροσωπεία, ούτε βέβαια περιμένω να δοθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στο ταξίδι και στις συναντήσεις.
Απλά η διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων «περιπτώσεων» ανάμεσα σε έναν Ευρωβουλευτή και σε μια συντριπτική πλειοψηφία τοπικών αρχόντων, είναι όχι μόνο χαοτική, αλλά κυρίως ποιοτική.  Όσο για τα έξοδα του ταξιδιού (το οποίο δεν ήταν αναψυχής) τα επιβαρύνθηκε ο κ. Παπαστάμκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει με τους συναδέλφους του, να υπάρξει όσο δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έργο που συντελείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτήν.

*** ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΥΣΑΛΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ..."ΑΒΕΡΩΦ"...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ....

Διαβάζουμε στο «Παρόν» της Κυριακής:
«Την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε στο Εκλογοδικείο η ένταση του πρώην υφ. Υγείας επί Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Στο Νομό Πιερίας το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τρεις βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία έναν, με τον ενιστάμενο να διεκδικεί την 3η έδρα του ΠΑΣΟΚ. Εάν γίνει δεκτή, θα συμβούν διάφορα ευτράπελα, όπως ότι στη Λακωνία το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 2 βουλευτές και η ΝΔ 1, αν και η διαφορά υπέρ της είναι 11 μονάδες. Την έδρα υπερασπίστηκε ο πρώτος επιλαχόν βουλευτής κ. Ηλίας Τσιλακίδης
Η στάση του στο Δικαστήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον του προέδρου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το πολιτικό ήθος του νέου πολιτικού και ζήτησε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της παρέμβασης, μια και ο κ. Τσιτλακίδης υπερασπίστηκε την 3η έδρα του κόμματός του την οποία ο ίδιος έχασε για 30 σταυρούς.
Η εμπειρία των δικαστών στα εκλογοδικεία είναι αρνητική: μεταξύ όμοσταβλων έχουν συμβεί στιγμές απείρου κάλλους. Ευτυχώς υπάρχουν νέα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν αρχές…»