PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ




















ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ DJs ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο "ΤΣΕ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ -QOUEENS, DA LUXE- ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -HABANA, ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ- ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ,..!!!




ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ...!!!

Στο σφυρί

βγάζει η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ περισσότερα από 500 αντικείμενα - ανάμεσά τους κοστούμια από τις ταινίες της «Ένα αστείο κορίτσι» και «Τα καλύτερά μας χρόνια», και από τις περιοδείες της το διάστημα 1994-2000.

Ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions αναφέρει ότι τα έσοδα της δημοπρασίας των αντικειμένων της 67χρονης ηθοποιού -που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου- θα διατεθούν στο Ίδρυμα Στρέιζαντ, που συστάθηκε το 1986, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Εκτός από ρούχα, θα δημοπρατηθούν και έργα τέχνης από τη συλλογή της Στρέιζαντ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...?


















ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ -ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ "ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ" ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ...
ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ...ΒΑΜΔΑΛΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΑ...

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΙΛΑΕΙ..

ΤΑΓΚΟ...!

Η Θεσσαλονίκη, φέτος το καλοκαίρι, δεν έμεινε τόσο ...μόνη και άδεια όσο άλλες χρονιές. Κάποιοι άνθρωποι δεν την εγκατέλειψαν, αλλά τη "χόρεψαν" αγκαλιά, στο ρυθμό του τάνγκο.

Κάθε γωνιά της πόλης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική πίστα - Άνω Πόλη, Λευκός Πύργος, πλατεία Αριστοτέλους, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πλατεία ΧΑΝΘ, παραλία (μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) - θυμίζει κάτι από Μπουένος Άιρες, κάθε Τρίτη, οπότε δίνουν "ραντεβού" πολλοί Θεσσαλονικείς, πιστοί "φρουροί" της πόλης το καλοκαίρι, για να λικνιστούν στους ήχους της μουσικής του αργεντίνικου τάνγκο.

Βραδιές τάνγκο διοργανώνονται και σε άλλο δημοφιλές σημείο της νυχτερινής Θεσσαλονίκης, κάθε Δευτέρα, ενώ σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της "Νύφης του Θερμαϊκού", τα Λαδάδικα, οι λάτρεις του αργεντίνικου χορού έχουν το δικό τους στέκι, ο ιδιοκτήτης του οποίου και περίφημος "καβαλιέρος", Παναγιώτης Σαχίδης, κάθε Σάββατο, παραδίδει δωρεάν τρίωρο ομαδικό μάθημα και στη συνέχεια οι tangueros επιδίδονται σε ολονύχτιο χορό.

Ο πιο σέξι πολιτικός

Ο 37χρονος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μέλος του συντηρητικού κόμματος και θεωρούμενος ως ανερχόμενος αστέρας στο πολιτικό στερέωμα της χώρας, ανακηρύχθηκε ως ο πιο σέξι πολιτικός σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο γυναικείο περιοδικό Laviva.

Ο αριστοκρατικής καταγωγής Καρλ Τέοντορ τσου Γκούντεμπεργκ, από την Βαυαρία, με τα καλοχτενισμένα πάντα μαλλιά και το γοητευτικό χαμόγελο, θεωρείται ως ο πιο σέξι πολιτικός της Γερμανίας σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διεξήχθη από το ινστιτούτο Gewis του Αμβούργου για το γυναικείο περιοδικό Laviva.

Ο Τσου Γκούντεμπεργκ, μέλος του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CSU) της Αγκελα Μέρκελ , ήταν σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στις 10 Φεβρουαρίου 2009.

Έκτοτε έχει εφαρμόσει μια πολιτική που στοχεύει σε ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα οποία θα συμβάλουν στην τόνωση της κατανάλωσης και την απόσυρση των επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων από τους ισολογισμούς των τραπεζών. Έχει επίσης αναπτύξει μια εξαιρετικά επικοινωνιακή πολιτική.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και ποζάρει πολύ εύκολα στους φωτογράφους συνήθως συνοδευόμενος από τη σύζυγό του φράου φον Μπίσμαρκ-Σένχαουζεν.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Σε μια ακόμα προσπάθεια των διαφημιστών να αποσπάσουν την προσοχή των αναγνωστών, εξαιρετικά λεπτές οθόνες που προβάλλουν βίντεο με διαφημίσεις θα εμφανίζονται από το φθινόπωρο σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό.

Τα «έντυπα» βίντεο κάνουν ντεμπούτο στις 18 Σεπτεμβρίου σε αντίτυπα του Entertainment Weekly που θα διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Οι διαφημίσεις ενεργοποιούνται όταν ο αναγνώστης γυρίσει σελίδα. Έχουν το μέγεθος οθόνης κινητού, σε ανάλυση 320 επί 240 εικονοστοιχείων, και τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου, επαναφορτιζόμενες μέσω θύρας micro USB.

Έως και 40 λεπτά βίντεο μπορεί να αποθηκευτούν στα εξαιρετικά λεπτά τσιπ που κρύβονται πίσω από τις οθόνες. Τα τσιπ αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Americhip, με έδρα το Λος Αντζελες, η οποία έχει δημιουργήσει και άλλες διαφημιστικές τεχνολογίες για έντυπα, οι οποίες απευθύνονται σε άλλες αισθήσεις όπως η ακοή και η όσφρηση.

Τα πρώτα σποτάκια στο αμερικανικό περιοδικό θα διαφημίζουν εκπομπές του τηλεοπτικού δικτύου CBS και αναψυκτικά της Pepsi.

Το Entertainment Weekly δεν είναι πάντως το πρώτο έντυπο που στρέφεται στο «έντυπο» βίντεο. Πέρυσι, το ανδρικό περιοδικό Esquire κυκλοφόρησε με εξώφυλλο βασισμένο στην τεχνολογία ηλεκτρονικής μελάνης.

Ανοιξε και πάλι

τις πύλες του για το κοινό το ριζικά αναμορφωμένο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην πατρίδα του, τη Μυρτιά του Ηρακλείου Κρήτης. Σπάνια χειρόγραφα και φωτογραφίες, αλλά και προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα περιμένουν τους επισκέπτες.

«Σκοπός μας είναι να φανεί ο πλούτος, το εύρος της δουλειάς, ο άνθρωπος, ο διάλογος με την εποχή του. Με τρόπο εύληπτο, χαλαρό, έμμεσο, όχι διδακτικό. Και χωρίς το στοιχείο του άκρατου θαυμασμού. Δεν είναι τέμενος λατρείας, είναι χώρος όπου παρουσιάζεται κατά το δυνατόν αντικειμενικά η ζωή και κυρίως το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Με αισθητικά και φιλολογικά κριτήρια» δηλώνει στα Νέα ο υπεύθυνος για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, Δημήτρης Καλοκύρης.

Στο Μουσείο εκτίθενται χειρόγραφα και σημειώσεις του συγγραφέα, δείγματα αλληλογραφίας με μεγάλους στοχαστές, πολιτικούς και λογοτέχνες της εποχής του, πρώτες εκδόσεις των έργων του στα ελληνικά και σ' άλλες γλώσσες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά από τα ταξίδια του, προσωπικά αντικείμενα, μακέτες, κοστούμια και υλικό από θεατρικές παραστάσεις έργων του, πορτραίτα και γλυπτά με τη μορφή του, αλλά και δεκάδες ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του.

Η αντίληψη ότι τα πλαστικά δεν αποδομούνται

στο περιβάλλον φαίνεται να διαψεύδεται, τουλάχιστον όσον αφορά τους ωκεανούς. Σακούλες και άλλα πλαστικά σκουπίδια διασπώνται σχετικά γρήγορα στο νερό, το πρόβλημα όμως είναι ότι απελευθερώνουν τοξικές ουσίες.

Χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Ορισμένα ξεβράζονται στις ακτές, ενώ άλλα επιπλέουν για χρόνια, όπως για παράδειγμα στη λεγόμενη «Μεγάλη Κηλίδα Σκουπιδιών του Ειρηνικού», μια έκταση ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη δύο φορές μεγαλύτερη από την πολιτεία του Τέξας.

«Διαπιστώσαμε ότι το πλαστικό στους ωκεανούς αποσυντίθεται καθώς εκτίθεται στη βροχή, τον ήλιο και άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, δημιουργώντας έτσι ακόμα μια πηγή παγκόσμιας μόλυνσης που θα διατηρηθεί και στο μέλλον» δήλωσε ο Κατσουχίκο Σάιντο, χημικός του Πανεπιστημίου Νίχον της Ιαπωνίας.

Ο ερευνητής παρουσίασε τα συμπεράσματά του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Όπως εξήγησε, τα πλαστικά απελευθερώνουν ουσίες όπως η δισφαινόλη Α και το ολιγομερές του πολυστυρένιου, οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία των θαλάσσιων οργανισμών.

ΟΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Η ΑΕΚ ρίχνεται την Πέμπτη (20/8, 21:00GR) στη μάχη της Ευρώπης αντιμετωπίζοντας στη Ρουμανία τη Βασλούι στο πλαίσιο των πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Oπως και να έχει, στόχος της Ενωσης είναι να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (27/8), καθώς η πρόκριση είναι επιτακτική για αγωνιστικούς, οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους πρεστίζ μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Ομόνοια.








Ο ΠΑΟΚ για τη νίκη

Τη νίκη με μηδέν παθητικό, ώστε να πολλαπλασιάσει τις ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους του Europa League, θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στην Χέρενφεν. Σύμμαχος του Δικεφάλου την Πέμπτη (20/8 20:00), η κατάμεστη Τούμπα που ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της για να υποδεχθεί τόσο τους 26.000 φιλάθλους του αλλά και 800 ολλανδούς που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για να σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK TA PROFIL
























Bikiropoulos Theocharis
kai Harris Bikiropoulos B

ΑΣΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ

































ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ...ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM και στην εκπομπή COFFEE PASTE
FACEBOOK: LAZAROS VRETTOS ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ

OI OI-POTES THS STROGGYLHS TRAPEZHS

Λίγες ελπίδες

Μόνο σ΄ ένα θαύμα ελπίζει πλέον ο Παναθηναϊκός για να συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο αγώνα των αγώνων κατάταξης της διοργάνωσης, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται την προσεχή Τρίτη (25/8) στο "Βιθέντε Καλντερόν". Για τους νικητές σκόραραν οι Μάξι Ροντρίγκες (36΄), Ντιέγκο Φορλάν (63΄) και Κουν Αγουέρο (70΄), ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 47΄ και ο Σεμπάστιαν Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74΄

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 2.392,28 +1,79% 98,85 εκ. ευρώ

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ





















Με εξαφάνιση απειλούνται οι τάφοι των Φαραώ στην Αίγυπτο, καθώς ο επικεφαλής των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, Ζάχι Χαουάς, προειδοποιεί πως εάν εξακολουθήσουν να είναι επισκέψιμοι από τουρίστες, θα εξαφανιστούν μέσα σε 150 έως 500 χρόνια.

Οπως τονίζει ο γνωστός αρχαιολόγος, η υγρασία και η μούχλα πλήττουν τους βασιλικούς τάφους στην απέραντη νεκρόπολη, που εκτείνεται στη δυτική όχθη του Νείλου στο Λούξορ.

Ο κακός εξαερισμός και οι αναπνοές των επισκεπτών προκαλούν φθορές στις εγχάρακτες αναπαραστάσεις μέσα στους τάφους, τονίζει ο Χαουάς.

Οι υπεύθυνες αρχές έχουν ήδη εφαρμόσει σειρά μέτρων προστασίας. Στις Κοιλάδες των Βασιλέων και των Βασιλισσών βρίσκονται και τα διάσημα μνήματα του Φαραώ Τουταγχαμών και της βασίλισσας Νεφερτίτης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ





















Έκρηξη παραβάσεων δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων από 10 έως 16 Αυγούστου, σε 534 επιχειρήσεις σε τουριστικά θέρετρα. Σε 334 απ' αυτές διαπιστώθηκαν 15.538 παραβάσεις.

ΗΠΑ: Οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο μέχρι τα 80, οι άνδρες μέχρι τα 75

























Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας και συγκεκριμένα στα 77,9 χρόνια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής, αλλά οι γυναίκες εξακολουθούν να ζουν, κατά μέσο όρο, πέντε χρόνια περισσότερα από τους άνδρες, ανέφεραν τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Παράλληλα, μειώθηκαν και τα ποσοστά θανάτων.

"Στη διάρκεια μίας δεκαετίας, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 1,4 χρόνια, από 76,5 χρόνια το 1997 σε 77,9 το 2007".

Τα νεογέννητα αγόρια αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο 75 χρόνια και τα κορίτσια 80.

"Για πρώτη φορά, το προσδόκιμο ζωής για τους μαύρους άνδρες έφθασε τα 70 χρόνια", ανέφεραν τα Κέντρα.

Συνολικά, 2.423.995 άνθρωποι πέθαναν το 2007 στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.269 λιγότεροι σε σχέση με το 2006.

Οι περισσότεροι αμερικανοί πεθαίνουν από κάποια καρδιακή νόσο ή από καρκίνο- ποσοστό που το 2007 αντιστοιχούσε στο 48,5% των θανάτων.

Σε μικρό βαθμό μειώθηκαν τα ποσοστά θανάτων από γρίπη και πνευμονία, δολοφονίες και δυστυχήματα.

Αλλά το ποσοστό θανάτων από την τέταρτη αιτία θανάτου, τις χρόνιες ασθένειες του κάτω αναπνευστικού συστήματος, όπως το εμφύσημα, αυξήθηκε κατά 1,7%.

Εκτιμάται ότι 11.061 άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2007.

Τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας παρέμειναν ίδια με 6,77 θανάτους βρεφών ανά 1.000 γέννες, αποφάνθηκε η μελέτη.

Οι ΗΠΑ έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Το προσδόκιμο ζωής για τα νεογέννητα στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη έχει φθάσει σήμερα τα 82 χρόνια.

Τα νεογέννητα στη Γαλλία θα ζήσουν κατά μέσο όρο 80,9 χρόνια, ενώ εκείνα στη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστραλία και τον Καναδά περισσότερα από 80.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ




















Ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν θα γυρίσει για την αμερικανική τηλεόραση μια σειρά-ντοκιμαντέρ δέκα επεισοδίων για τη Μυστική Ιστορία της Αμερικής.

Ο Στόουν, εργάζεται λίγο για την τηλεόραση, σκοπεύει όμως να επωφεληθεί από τη μεγάλη σε διάρκεια μορφή του ντοκιμαντέρ για να εξετάσει τις λιγότερο σχολιασμένες πλευρές τις ιστορίας των ΗΠΑ, γράφει το περιοδικό Variety.

«Νομίζω ότι θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά μου στα παιδιά μου και στις μελλοντικές γενιές, δεν μπορώ παρά να ελπίζω ότι θα αλλάξουν οι νοοτροπίες» δηλώνει ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει βραβευθεί με Όσκαρ για την ταινία Platoon (1986) και για το φιλμ Γεννημένος την 4η Ιουλίου (1989).

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η σειρά αυτή, που θα μεταδοθεί το 2010 στην καλωδιακή τηλεόραση Showtime, θα περιοριστεί στα τελευταία 60 χρόνια και θα προσεγγίσει κυρίως την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τρούμαν για τη ρήψη της ατομικής βόμβας κατά της Ιαπωνίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ


















Από τα 12 χρόνια τους αρχίζουν πολλοί μαθητές να καπνίζουν, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με τη βοήθεια του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Βασικός παράγοντας το οικογενειακό περιβάλλον.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποτύπωση της καπνιστικής συμπεριφοράς μαθητών του γυμνασίου και λυκείου και νεαρών σπουδαστών, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς στη μελέτη συμμετείχαν 1.400 άτομα (650 μαθητές γυμνασίου, 400 μαθητές λυκείου και 350 φοιτητές).

Στην έρευνα, δεν βρέθηκαν διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα ως προς την καπνιστική τους συμπεριφορά, δηλαδή το κάπνισμα είναι πλέον εξίσου διαδεδομένο σε αγόρια και κορίτσια. Όσον αφορά την ηλικία έναρξης του καπνίσματος, οι καπνιστές/μαθητές του γυμνασίου άρχισαν να καπνίζουν σε ηλικία 12 ετών, οι καπνιστές/μαθητές του λυκείου σε ηλικία 14,5 ετών και οι καπνιστές/φοιτητές σε ηλικία 16 ετών.

Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, στη διαμόρφωση της καπνιστικής συνήθειας των παιδιών τους, αφού αν καπνίζουν, μεγάλο ποσοστό των παιδιών «υιοθετεί» τη βλαβερή συνήθειά τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Γεώργιο Ανωγιανάκι, σημαντικός παράγοντας για την αποχή από το τσιγάρο είναι η άθληση, καθώς, όπως προέκυψε, όσο πιο δραστήριος είναι ο έφηβος ή ο φοιτητής, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καπνίζει.

Όλες πάντως οι ηλικιακές ομάδες είναι ενήμερες για τις βλάβες που μπορεί να επιφέρει το κάπνισμα τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα. Η πιθανότητα των μη καπνιστών του δείγματος, να μετατραπούν σε καπνιστές στα επόμενα 5 χρόνια, δεν ξεπερνά συνολικά το 21% με τη μεγαλύτερη ροπή προς αυτό να εμφανίζεται στην ηλικιακή ομάδα του λυκείου (26,5%).

Τέλος, η πλειονότητα των νέων που μετείχαν στην έρευνα θεωρεί το κάπνισμα, σε όλες του τις μορφές (ενεργητικό, παθητικό) ως όντως επιβλαβές.

ΠΡΩΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

















Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κορυφή της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ακολουθεί η Σίλα Μπερ πρόεδρος της Υπηρεσίας Ελέγχου του Χρηματοοικονομικού Τομέα των ΗΠΑ, η οποία επέβλεψε το κλείσιμο 77 τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η επικεφαλής της ΡepsiCo, Ίντρα Νούγι και η βρετανίδα Σίνθια Κάρολ της εταιρείας μεταλλευμάτων Anglo American plc, βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ακολουθεί η Πρώτη Κυρία της Σιγκαπούρης, Χο Τσινγκ, επικεφαλής της κρατικής εταιρίας επενδύσεων, Temasek. Στην ένατη θέση βρίσκεται η Αν Λοβερζόν, επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πυρηνικής τεχνολογίας Areva.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες είναι στην 11η θέση και στη 13η η πρόεδρος του ινδικού Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι.

Η Μισέλ Ομπάμα βρίσκεται στην 40ή θέση, ενώ η πρώτη ισπανόφωνη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Σόνια Σοτομαγιόρ καταλαμβάνει την 54η θέση.

Καλύτερα από την Μισέλ Ομπάμα τα πηγαίνει η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στην 36η θέση.

Λίγο χαμηλότερα, στην 41η, η Όπρα Γουίνφρεί, μπροστά από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας.

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΑΠΟ 24/8




















Διπλάσιο θα είναι το αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι οδηγοί από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στα νέα διόδια Πυργετού, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, από την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές των διοδίων για το 2009 θα διαμορφωθούν ως εξής:

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα σε 1,50 ευρώ (από 0,70 ευρώ), για τα ελαφρά οχήματα 2 ευρώ (1 ευρώ), για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες, 5,30 ευρώ (2,50 ευρώ) και για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, 7,40 ευρώ (από 3,60 ευρώ).

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ...ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥΣ























Οι υποψίες των ψυχολόγων επιβεβαιώνονται: οι ελεύθερες γυναίκες όντως προτιμούν τους άνδρες που βρίσκονται σε άλλη σχέση, δείχνει αμερικανικό πείραμα με τη συμμετοχή φοιτητών.

Στις εργέννισες του πειράματος πραγματικά άρεσαν οι άνδρες που ήταν κατειλημμένοι, σχολιάζει στο περιοδικό New Scientist η Μελίσα Μπάρκλεϊ, επικεφαλής της έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Στιλγουότερ.

Η ομάδα της Μπάρκλεϊ είπε στους 184 ετεροφυλόφιλους εθελοντές του πειράματος ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή θα τους έβρισκε το τέλειο ταίρι, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη σεξουαλική έλξη. Οι εθελοντές ήταν άνδρες και γυναίκες με ή χωρίς σχέση, μοιρασμένοι σε ίσους αριθμούς.

Όλες οι φοιτήτριες κλήθηκαν να κοιτάξουν τη φωτογραφία του ίδιου άνδρα, ωστόσο η περιγραφή του άλλαζε σε κάθε περίπτωση ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις κάθε εθελόντρια. Επιπλέον, οι ερευνητές είπαν στις μισές φοιτήτριες ότι ο «τέλειος άνδρας» της φωτογραφίας είχε ήδη σχέση.

Οι αντιδράσεις των φοιτητριών ήταν αποκαλυπτικές: από τις εθελόντριες στις οποίες προτάθηκαν εργένηδες, μόνο το 59% εκδήλωσαν ενδιαφέρον να κάνουν σχέση μαζί του. Όταν όμως ο εικονιζόμενος ήταν δεσμευμένος, το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 90%.

Το λιγότερο ενδιαφέρον για τη σύναψη νέας σχέσης και τη μικρότερη προτίμηση στους κατειλειμένους άνδρες έδειξαν οι δεσμευμένες γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες εθελοντές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λίγο τους ένοιαζε αν η «τέλεια γυναίκα» της φωτογραφίας είχε ήδη φίλο ή όχι.

Όλες οι παράμετροι του πειράματος «ήταν ίδιες για όλους τους συμμετέχοντες, με εξαίρεση το αν το ιδανικό τους ταίρι ήταν δεσμευμένο ή όχι» σχολιάζει η Δρ Μπέρκλεϊ.

«Το επόμενο ερώτημα είναι το γιατί» συνεχίζει. Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της εκτιμούν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους πιασμένους άνδρες επειδή έχουν ήδη αξιολογηθεί από μια άλλη γυναίκα και έχουν κριθεί κατάλληλοι ως σύντροφοι.

Αν και αυτή η εξήγηση είναι η πιθανότερη, μια άλλη εναλλακτική υπόθεση είναι ότι στην αμερικανική κοινωνία οι γυναίκες ενθαρρύνονται να λειτουργούν ανταγωνιστικά και ίσως βρίσκουν ευκαιρία να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους «κλέβοντας» τον άντρα μιας άλλης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Social Psychology.

Newsroom ΔΟΛ