PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συνάντηση με κ. Γκιουλέκα για το θεσμικό πλαίσιο




Αντιδρούν στα μέτρα για τον Τύπο στην περιφέρεια οι ιδιοκτήτες MME στην Πιερία
(Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 07:00 )

Τις αντιρρήσεις τους και την ανησυχία τους για την προοπτική επιβίωσής τους στο περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν, εξέφρασαν στον υφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ Κώστα Γκιουλέκα, οι ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής της Πιερίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί του.


Ο υφυπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Κώστας Γκιουλέκας.
Θέμα της συνάντησης ήταν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα ηλεκτρονικά αλλά και στα περιφερειακά Μέσα και τα προβλήματα του κλάδου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και την ανησυχία τους για την επιβίωσή τους αν εφαρμοστούν οι εξωπραγματικές διατάξεις του νόμου.

Παράλληλα ζητήθηκε από τον υφυπουργό να πάρει θέση σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) για κατάργηση της εξέτασης ανώνυμων καταγγελιών από τις ανεξάρτητες Αρχές και υποχρέωση αυτού που καταγγέλλει να παρίσταται αυτοπροσώπως στη διαδικασία. Ο κ. Γκιουλέκας δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί σύντομα.

«Θετικό βήμα στις σχέσεις Ραδιοφώνων - Κυβέρνησης» χαρακτήρισε σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΙΡΑΣ Βασίλης Γρηγορόπουλος τη στάση του υφυπουργού, συμπληρώνοντας ότι οι συναντήσεις της Ένωσης με την ηγεσία υπουργείων αναμένεται να δρομολογήσουν λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Μερικές φορές τον τελευταίο καιρό, με πιάνει μια μελαγχολία, μα μια μελαγχολία!
Είναι οι ώρες που βλέπω ότι τα πράγματα ΔΕΝ αλλάζουν, ότι όλα παραμένουν τα ίδια, ότι οι μηχανισμοί υπάρχουν, ευημερούν και εξυπηρετούν τους ίδιους και τους ίδιους λες και τίποτε δεν εξελίσσεται, τίποτε δεν προοδεύει σ αυτή τη δύσμοιρη Ελλάδα.
Και οι ώρες της μελαγχολίας αρχίζουν κάθε φορά που τον τελευταίο καιρό βλέπω τους απλούς οπαδούς του κόμματός μου, αυτούς που με ψηφίζουν πιστά, να έρχονται και να μου θέτουν θέματα, να μου υποβάλλουν προτάσεις, να μου ζητούν μια βοήθεια και μια συμπαράσταση.....

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ

Αύριο ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί και φέτος προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού οι οποίες σύμφωνα και με τις αρ. 11524/25-2-09 και 11525/25-2-09 αποφάσεις του Υπ. Εσ. Δ.Δ και Αποκ/σης, ορίζονται ως εξής:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 8.00΄ της 23ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2009.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2009.

3. Τρίτη 24 Μαρτίου 2009
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Όπου είναι δυνατόν, μπορούν να οργανωθούν αναπαραστάσεις από σκηνές του Αγώνα, σε αίθουσες των σχολείων ή σε άλλους χώρους, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, με φροντίδα των Δ/ντών των σχολείων.
Ώρα 11.30΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), Προσκόπων, Συλλόγων και Σωματείων.
Ώρα 19.00΄ Ο Δήμος Κατερίνης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πιερίας διοργανώνουν, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου επετειακή εκδήλωση με θέμα: ¨Διονύσιος Σολωμός ποιητής Εθνικός και Ευρωπαίος¨.




5. Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009
α. Ώρα 07.00΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
β. Ώρα 07.00΄ - 08.00΄
Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
γ. Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Φελεκίδης Γεώργιος, Διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

δ. Ώρα 11.40΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, το Νομάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες Θυμάτων Πολέμου, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
ε. Ώρα 12.00΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Συλλόγων και Πεζοπόρων Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
στ. Ώρα 17.30΄
Στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο της κατάθεσης, την κατασκευή των στεφανιών των επισήμων, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης. Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχης ορίζεται ο κ. Φυδάνογλου Γεώργιος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ντουλαπτσής Νικόλαος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Βαρυτιμίδη Θεοχάρη, Σιαμάγκα Θεόδωρο, Παπανικολάου Ανδρέα, Γιαμούζη Δημήτριο και Δημόπουλο Δημήτριο.
Η Δ/νση Αστυνομίας παρακαλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τάξης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Ποιος είναι κουρασμένος;

"Είπε ο Καραμανλής στον Χατζηνικολάου ότι είναι κουρασμένος και θέλει να φύγει; Του το είπε ανοιχτά; Off the record; Το υπονόησε; Ή είπε ..."κουράστηκα πια με όλους αυτούς;" όπως θα το λέγαμε όλοι σε μια συζήτηση; Ποιον πιστεύετε; Τι πιστεύετε;"

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Στις 25 του Μάρτη γιορτάζουμε την κατάκτηση της ελευθερίας και εθνικής μας ανεξαρτησίας, τον θρίαμβο της συλλογικής θέλησης και δύναμης του ελληνικού λαού.
Τιμούμε και ευγνωμονούμε τους ηρωικούς αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 που, αψηφώντας τον θάνατο, έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες των προηγούμενων, υπόδουλων γενεών και εξασφάλισαν, με την αυτοθυσία τους, σε όλες τις μεταγενέστερες γενιές Ελλήνων το δικαίωμα να ζούμε και να δημιουργούμε σε μία ελεύθερη, ανεξάρτητη, περήφανη, δημοκρατική χώρα.
Αυτήν την ημέρα της διπλής γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες- καθώς ταυτόχρονα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου – κοιτάζουμε με περηφάνια και αυτοπεποίθηση το ένδοξο παρελθόν του Έθνους μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας και, ως άξιοι συνεχιστές και σύγχρονοι αγωνιστές, πρέπει να πιστέψουμε σε νέα θαύματα.
Ν' αγωνιζόμαστε καθημερινά, με όλες μας τις δυνάμεις, για ένα καλύτερο Μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την εθνική ασφάλεια.





Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Συνολικά επτά νέα σχολικά κτίρια προτείνει στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στο πρόγραμμα Α.Π. 7 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013.

Συγκεκριμένα προτείνονται η ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας, η ανέγερση του 5ου Λυκείου Κατερίνης στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, η κατασκευή τριών Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, στην περιοχή του Βατάν και στην Πολεοδομική Ενότητα των Ευαγγελικών αντίστοιχα, η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στην περιοχή της Νέας Ζωής και η κατασκευή ενός κτιρίου οκτώ αιθουσών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στα Καταφυγιώτικα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι προτάσεις που υποβάλλονται πρέπει να εμπίπτουν στη θεματική ενότητα προτεραιότητα “Υποδομές Εκπαίδευσης” και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης που είναι η “αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης και εκπαίδευσης και εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού”. Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για την ένταξη έργων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 86.400.000,00€.

Με τα νέα σχολεία που προτείνονται για χρηματοδότηση και τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται από ανέγερση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Στην ανάδειξη της πολιτιστικής εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσω ενός καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και βιωματικής προβολής της πορείας του μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη, στοχεύει η πρόταση που καταθέτει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Η πρόταση της Νομαρχίας, που ενέκρινε στη συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας, κατατίθεται με τεχνικό δελτίο στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” και έχει τίτλο “ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”.

Η πράξη αφορά στη δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και βιωματικής προβολής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ικανής να προσελκύσει, να φιλοξενήσει και να συνενώσει το πολιτιστικό απόθεμα όλων των Εθνών που επηρέασε με το μεγαλείο του και να προωθήσει την ιστορία, τα επιτεύγματα, τον πολιτισμό και το έργο του, αναδεικνύοντας την εθνική και παγκόσμια διάσταση και σημασία του.

Το σύστημα θα αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες πολυδιάστατης βιωματικής προβολής και αξιοποίησης του ιστορικού πλούτου, συνδυάζοντας την εικονική πραγματικότητα και τα παίγνια με ευφυή πρότυπα διαχείρισης και αυτοσυσχέτισης του επιστημονικά πολυμεσικού και πολυγλωσσικού περιεχομένου (εικόνα, βίντεο, animation, τρισδιάστατα εκθέματα, μοντέλα και αναπαραστάσεις).

Ο προϋπολογισμός είναι 1.600.000 + 304.00 ΦΠΑ = 1.904.000 και χρηματοδοτείται 100% από το Ε.Π. “ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ”.

Ξέχασαν το Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου, στο χωροταξικό του Τουρισμού


Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, κατά τη συζήτηση σε αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του Σχεδίου της ΚΥΑ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, ο βουλευτής Πιερίας επεσήμανε ότι στο άρθρο 4 (που αφορά την κατηγοριοποίηση του Εθνικού χώρου), στους ανεπτυγμένους πυρήνες μαζικού τουρισμού, εντός ευρύτερων αναπτυσσόμενων περιοχών με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού, αναφέρονται τα υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα Χελμού, Παρνασσού, Τυμφρηστού και Βερμίου καθώς και των οικισμών που τα περιβάλλουν, δεν περιλαμβάνονται όμως και τα Χιονοδρομικά κέντρα ή χιονοδρομικές διαδρομές όπως του Ελατοχωρίου Πιερίας, του Λαϊλιά Σερρών, του Φαλακρού Δράμας, του Πισοδερίου Φλώρινας και της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Για το λόγο αυτό, με γραπτό του υπόμνημα-πρόταση, ζητά να διευκρινισθεί σε ποιες κατηγορίες υπάγονται τα παραπάνω χιονοδρομικά, όπως του Ελατοχωρίου και συνεχίζοντας προτείνει, εάν δεν συμπεριλήφθηκαν, να ορισθούν με προσθήκη και τροποποίηση στο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι κρίνονται καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η παραπάνω πρόταση, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, «θα αξιολογηθεί, στο επόμενο στάδιο, για την ενσωμάτωσή της στο τελικό κείμενο του Πλαισίου».

Ο κ. Καρπούζας εκτιμά ότι το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό «είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, μία από τις πιο σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές για τη χώρα μας, που έρχεται να διορθώσει μία τεράστια παράλειψη πολλών δεκαετιών».

Χωροταξικό για τον τουρισμό, με ορίζοντα 15ετίας

Σκοπός του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι «η παροχή κατευθύνσεων, κανόνων και κριτηρίων για τη χωρική διάρθρωση, οργάνωση και ανάπτυξη του τουρισμού στον ελληνικό χώρο και των αναγκαίων υποδομών, καθώς και η διατύπωση ενός ρεαλιστικού προγράμματος δράσης» για την επόμενη δεκαπενταετία.

Η μελέτη για το Πλαίσιο αυτό είχε ανατεθεί τον Οκτώβριο του 2005 και το πρώτο σχέδιο παρουσιάστηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον Μάιο του 2007. Ακολούθησε δημόσια διαβούλευση και τον περασμένο Φλεβάρη έφθασε στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για να συναντήσει την αρνητική γνωμοδότηση πολλών μελών του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων

Εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητήριου, του Συνδέσμου Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών, του Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων, του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου, της ΓΣΕΕ, της ΓΕΣΕΒΕ και της WWF, ενώ θετικοί απέναντί του ήταν η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ.

Τα σημεία που συναντούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις επικεντρώνονται στον τομέα των σύνθετων τουριστικών προϊόντων με τη δημιουργία ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, στον περιορισμό των ορίων αρτιότητας στις ορεινές περιοχές, στην τουριστική κατάληψη παρθένων νησιωτικών χώρων και στην επέκταση της εκτός σχεδίου δόμησης ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Κ. Γκιουλέκας: Στο χέρι μας να ξαναμπούμε μπροστά


Τη συστράτευση όλων των στελεχών για την κρίσιμη μάχη της 7ης Ιουνίου, ζήτησε ο Κώστας Γκιουλέκας από την Κατερίνη, το Σάββατο το βράδυ, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του, σε μια ακόμη εκλογική νίκη του κόμματός του. Ο υφυπουργός Εσωτερικών ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε σε γνωστή αίθουσα συνεστιάσεων, παρουσία εκατοντάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, των βουλευτών του Νομού, του Νομάρχη, πρώην βουλευτών και πολιτευτών.

Πρώτος στο βήμα, καλωσορίζοντας τον υφυπουργό Εσωτερικών, ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Ο Αντώνης Μπάσδρας, στο σύντομο χαιρετισμό του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί, με αξιοπιστία και τόλμη, να δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον τόπο και πως είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί την κρίση και να μετατρέψει την πρόκληση σε ευκαιρία.

«Πολλές φορές γινόμαστε όλοι μας δέκτες της αγωνίας ή και της απογοήτευσης ακόμα, των συμπολιτών μας», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή η «απογοήτευση» δεν θα πρέπει να βάζει σε αμφιβολίες τα στελέχη της Κυβέρνησης για το έργο που παράγεται. «Μην αφήνετε κανέναν να απαξιώνει το έργο που γίνεται. Γιατί παράγεται έργο. Έργο σημαντικό. Ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει. Έχει αποτέλεσμα. Θετικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, τις υποδομές, την εξυπηρέτηση του πολίτη», κατέληξε ο Αντώνης Μπράσδρας

Ο Κώστας Γκιουλέκας, αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίσιμη όπως την χαρακτήρισε μάχη των Ευρωεκλογών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρα, αφού τα στελέχη του κόμματός του, όσες φορές αγωνίστηκαν ενωμένα, κατάφεραν να κερδίσουν μάχες.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε πολύ σοβαρή και σημαντική δουλειά σε όλους τους τομείς από την Κυβέρνηση, μια δουλειά όμως «που σε ορισμένους τομείς δεν φάνηκε» και που κάποιοι προσπάθησαν να την ακυρώσουν.

Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του υφυπουργού Εσωτερικών, είχε να κάνει με την οικονομική κρίση που χτυπάει την πόρτα και της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη κατάσταση από την οποία όμως η χώρα μας θα βγει ισχυρότερη.

Δίνουμε το δικό μας αγώνα να επικρατήσουν οι ιδέες μας, οι προτάσεις και το πρόγραμμά της, σε μια δύσκολη εποχή, ανέφερε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως «περνάμε από μια πρωτοφανή διεθνή κρίση, η οποία πλήττει και την πατρίδα μας , ευτυχώς όχι με τις δραματικές συνέπειες που έχει πλήξει άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με το σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα καταφέρει ο τόπος να βγει από αυτήν με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. «Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει την έκταση και το βάθος, που μπορεί να έχει μια τέτοια κρίση παγκόσμια, άρα και για την πατρίδα μας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για μίνιμουμ συναίνεσης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σχολιάζοντας πως «τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής τα ξέρετε και πρέπει να πούμε ότι τούτες τις ώρες ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τους λόγους».

Ο κ. Γκιουλέκας, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, όπου δείχνουν να προηγείται το Πα.Σο.Κ., επισημαίνοντας ότι η παράταξή του πληρώνει κάποια λάθη και εκτιμώντας πως αυτές έχουν διαμορφωθεί, όχι επειδή το Πα.Σο.Κ. «ξαφνικά πρόβαλλε έναν ικανό προγραμματικό λόγο, με επιχειρήματα», αλλά λόγω ορισμένων αδυναμιών της Νέας Δημοκρατίας. «Σε κάθε περίπτωση, είναι στο δικό μας χέρι να ξαναμπούμε μπροστά, να ξαναδώσουμε στην παράταξη την αίγλη που της αξίζει», είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ως ισχυρό χαρτί της παράταξης «τον Μακεδόνα πολιτικό και βουλευτή Θεσσαλονίκης» Κώστα Καραμανλή.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, θύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είπε όχι στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εκτιμώντας ότι αν χρειαστεί θα γίνει το ίδιο και πάλι μέχρι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως την παράταξη που έκανε τις μεγάλες επιλογές για τη χώρα μας, όπως την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ «όταν κάποιοι αποχωρούσαν από τη Βουλή, διαφωνώντας μ’ αυτήν την επιλογή».

Ο κ. Γκιουλέκας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αγροτικά ζητήματα, λέγοντας ότι για πρώτη φορά Ελληνική Κυβέρνηση, «με μιας έδωσε ενίσχυση 500 εκ. ευρώ στους αγρότες», συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν ισχυρίζεται ότι μ’ αυτό το ποσό λύθηκε και το πρόβλημα των Ελλήνων αγροτών, αλλά πως η Κυβέρνηση έδρασε στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της.

Πρώτα έργα και μετά διόδια, λέει τώρα το ΥΠΕΧΩΔΕ

Μπορεί επί μήνες να μην κατέστη δυνατή μια συνάντηση των φορέων της Πιερίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά για να διευκρινιστούν οι προθέσεις του όσον αφορά τη λειτουργία νέων διοδίων στην Πιερία, αλλά η πρώτη επίσημη αντίδραση και τοποθέτηση από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ, ήρθε μέσα από τηλεοπτική εκπομπή από τον στενό συνεργάτη του Θεσσαλού πολιτικού, ο οποίος δήλωσε ότι, αν δεν γίνει το παράλληλο δίκτυο της Εθνικής Οδού, δεν θα κατασκευαστούν νέα διόδια στην Πιερία.
Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την σχετική τοποθέτηση ο Γιάννης Αμοιρίδης, υποστηρίζοντας ότι προστίθεται ένα ακόμη επιχείρημα στα όσα έχουν οι Πιεριείς, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Απριλίου.

Από το τηλεοπτικό στούντιο του ALTER και την Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, επέλεξε ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος να απαντήσει σε εκπρόσωπο της Πιερίας, για την λειτουργία ή μη νέων σταθμών διοδίων στην Πιερία. Ο βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, συνομιλώντας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, του ζήτησε από τον κ. Ξανθόπουλο να δώσει μια απάντηση σε σχέση με τη λειτουργία νέων διοδίων στο νομό μας, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο παράλληλο δίκτυο. «προφανώς και δεν θα κατασκευαστούν, πριν ολοκληρωθεί όλο το παράλληλο δίκτυο δρόμων», ήταν η απάντηση του υφυπουργού.

«Για μένα είναι σημαντικό ότι δημόσια δεσμεύτηκε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ για τη μη κατασκευή διοδίων στο νομό μέχρι να ολοκληρωθούν οι παράδρομοι», απάντησε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., κληεθείς να σχολιάσει την απάντηση του υφυπουργού. Ο κ. Αμοιρίδης, συμπλήρωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφιβάλει για τα όσα είπε ο κ. Ξανθόπουλος, «ειπώθηκαν δημόσια και από κανάλι Πανελλήνιας εμβέλειας», ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, «ώστε αυτές οι δεσμεύσεις να ακουστούν και στη Βουλή».

Ο βουλευτής Πιερίας, συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά αυτό ζητούν οι Πιεριείς, να μην επιβληθούν νέα διόδια, πριν την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, το οποίο είναι υποχρέωση του Κράτους να κατασκευάσει. «Πιστεύω ότι είναι περισσότερο πιθανή μια θετική εξέλιξη στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Απρίλη, αφού θα έχουμε ως ένα επιπλέον στοιχείο, τη δέσμευση του υφυπουργού για μη κατασκευή διοδίων, πριν την ολοκλήρωση των παράδρομων», υπογράμμισε ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Ολοκληρώνοντας, εκτίμησε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Διοδίων στο Αιγίνιο (οι οποίες προχωρούν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς), θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα, αφού η απάντηση του υφυπουργού, δεν επιδέχεται παρερμηνείες.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΕΠ...ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εκδόθηκε και καταχωρίστηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr η βαθμολογία των συμμετεχόντων στην ειδική γραπτή
δοκιμασία (τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων) του ΑΣΕΠ.


Ο αριθμός αυτών που βαθμολογήθηκαν στη συγκεκριμένη εξέταση, για την οποία είχαν αρχικά κατατεθεί περισσότερες από 175.000 αιτήσεις συμμετοχής και διενεργήθηκε σε 1.035 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ανέρχεται στους 103.530.

Οι αλφαβητικοί πίνακες περιλαμβάνουν τα στοιχεία και την επίδοση όσων συμμετεχόντων πέτυχαν βαθμολογία 25 μονάδων και άνω με άριστα το 100.

Mετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα στοιχεία και η επίδοση όσων πέτυχαν χαμηλότερη βαθμολογία δεν δημοσιοποιούνται, αλλά μπορούν να αναζητηθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με την
πληκτρολόγηση του ονόματος, του επιθέτου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δοκιμασία, που τους είχε δοθεί κατά την εξέταση.

Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούν, όπως ισχύει για όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών στον αριθμό 1500.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ? ΛΕΜΕ ΝΑΙ

Οι συστάσεις προς το Ecofin
Υπό επιτήρηση η Ελλάδα για το έλλειμμα, σήμερα η απόφαση για την περίοδο χάριτος.
ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ?
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ...
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.

θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη


Η δήλωση του κ. Καραμανλή, όπως την απέδωσε ο δημοσιογράφος-συνομιλητής του, είναι: «Είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες τισ δυνάμεισ μου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω».
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΤΙ ΕΧΕΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ.
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ή ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ?

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΑΚΗ

Η προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ολοκληρώθηκε ουσιαστικά χθες με την υπογραφή στο Ζάππειο Μέγαρο, των συμβάσεων εξαγοράς της από τη Marfin Investment Group (MIG).
2 Δεκαετίες αγονων προσπαθειών ευοδώθηκαν φέτος και αυτή είναι επιτυχία της κυβέρνησης. Ή δεν είναι επιτυχία που πλέον θα βάζει στα ταμεία της ζεστό χρήμα, αντί των χρεών που συσωρεύονταν τόσα χρόνια για τις στρατειές των "ημέτερων"...?