PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μπροστά από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έστησαν κρεμάλες για τους βουλευτές.


προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Κάθε θηλιά έχει πάνω της κολλημένο χαρτόνι, το οποίο αναγράφει ένα όνομα.
Στις πέντε θηλιές βρίσκονται γραμμένα τα ονόματα πέντε βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.

ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΟΣ....ΔΕΝ ΕΧΩ.

ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΘΑ ΦΑΣ ΜΕΓΑΛΕ.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ......



Στην Νέα Υόρκη 100 αστυνομικοί παραιτήθηκαν επειδή δεν ήθελαν να χτυπάν διαδηλωτές.
Στην Αθήνα 100 αστυνομικοί ζήτησαν δεύτερο γκλοπ για να μπορούν να δέρνουν και με τα δύο χέρια.

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Βόμβες Κουσελά κατά Παπακωνσταντίνου!


Βόμβες εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστανσινου ότι συγκάλυπτε τους φοροφυγάδες εξαπέλυσε ο τέως υφυπουργός και βουλευτής του Πασοκ Δημήτρης Κουσελας.

Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ (έγινε με την συμμετοχή του Β. Βενιζέλου ) νωρίτερα υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.

Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος -για...
να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε- τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.

Στην συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Κουσελας παραδέχθηκε ότι είχε παραδώσει εδώ και μήνες στην τότε πολιτική ηγεσία (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.

«ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» (www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com) γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Μάχεται ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε αγωνιστικά δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Τα τελευταία μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας αποτελούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας. Τα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια περιλαμβάνουν καταιγίδα εκτάκτων εισφορών και ανηλεή φορολόγηση και της παραμικρής ακίνητης περιουσίας που με κόπο απέκτησε ο λαός, μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού της ΔΕΗ. Η πρόσβασή μας στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωσή μας, εξαρτάται πλέον από τη «φιλευσπλαχνία» που θα δείξει η τρόικα και οι διεθνείς και ντόπιοι μεγαλοτραπεζίτες. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπράττεται εκβιαστικά στο εξής μία σειρά νέων αδυσώπητων χαρατσιών. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσω της ντόπιας μαριονέττας τους (ελληνική κυβέρνηση) μας απειλούν ευθέως ότι αν δεν εισπράξουν τα λύτρα τους, θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι.

Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στο λαό ως καθήκον είναι το εξής. Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι αφήνοντας ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές να κλέβουν την ίδια μας τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να μην γίνουν φοροεισπράκτορες. Η θέση τους είναι με τον λαό και όχι με την κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου.

Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές «Επιτροπές Αγώνα δεν Πληρώνω» (www.oxidiodia.gr) που σχηματίστηκαν από τους από κάτω για τους από κάτω. Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας και να διεκδικήσουμε με αταλάντευτο αγώνα τις ζωές μας πίσω, έως ότου βυθίσουμε εμείς τους από πάνω στο σκοτάδι της ιστορίας και πάρουμε επιτέλους τις τύχες στα χέρια μας.

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ- ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Για περισσοτερες πληροφορίες:
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΝΔΙΑ.

Τι κοινό έχουν οι Έλληνες με τις γαλοπούλες;

galopoula

Τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα.....

ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.






Kατά τα λεγόμενα του ενός ζώου το άλλο τον έβρισε .


και όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την πορεία δεν άκουσε τις διαταγές.
Άξια η σκύλοτροφή που σου δίνουμε.


Προχθές ξέχασα να ευχηθώ για την ήμερα των ζώων χρόνια πολλά σε όλα τα.... ζώα

ΓΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σύμφωνα με το αρ. 2888/9-9-2011 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Γενική Γραμματείς Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.

Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.

Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων

Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

10:00 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.

10:45 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την εγκατάσταση μικροφωνικής στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.

Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα , Γραμματεία Αντιπεριφερειάρχη, τηλ: 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 7-10-2011 και ώρα 12:00'.

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/10/kataziteitai31.jpg

Η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Γρηγόρη Παπαχρήστου στη διαβούλευση για τον Όλυμπο


Καταρχήν εκφράζουμε ως παράταξη την ικανοποίησή μας που επιτέλους δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Στον περιορισμένο χρόνο που δίδεται για διαβούλευση, θεωρούμε πως πρέπει να παραταθεί, καλούμαστε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις ώστε να τύχουν της αποδοχής από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσης μεγάλης διαβούλευσης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού-Τουρισμού, με τη μορφή συνεδρίου και μάλιστα διεθνούς, αντάξιου του ρόλου και του συμβολισμού του Ολύμπου.

Εμείς πιστεύουμε πως για τον Όλυμπο θα πρέπει να υπάρξει εθνικό στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί. Πολιτεία, φορείς και πολίτες.

Η παράταξή μας θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση επί του σχεδίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής πρότασης αξιοποίησης και προβολής του Ολύμπου.

Στην πρώτη ματιά ανάγνωσης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου που δόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για δημόσια διαβούλευση, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συμφωνούμε καταρχήν με την οριοθέτηση που προτείνεται στο σχέδιο. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία για τα οποία θα πρέπει να αποφανθούν οι τοπικές κοινωνίες, π.χ. Παλαιά Λεπτοκαρυά, Αϊ-Γιάννης Λιτοχώρου. Πιστεύουμε στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει στις 10 Οκτωβρίου στο δήμο Δίου-Ολύμπου θα κατατεθούν σχετικές προτάσεις.

  1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Το σχέδιο δε συνοδεύεται από την αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη (δεν έχει αναρτηθεί προς το παρόν) ώστε να εξηγούνται και να αιτιολογούνται αρκετές από τις προτάσεις του σχεδίου. Απαραίτητος επίσης ο Κανονισμός Διοίκησης και Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης καθώς και το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης, το οποίο θα καθορίσει συγκεκριμένα τις δράσεις και τις λειτουργίες στις προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού Δρυμού.

  1. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Γ' ΖΩΝΗ

Στη Γ' Ζώνη, δυνατότητες ήπιων και συγκεκριμένων δράσεων, όπως:

þ Αρχαιολογικά Πάρκα.

þ Θεματικά Πάρκα (χλωρίδας, πανίδας, μυθολογίας, ιστορίας).

þ Δασικά Χωριά.

þ Χώροι και δράσεις άθλησης και αναψυχής.

þ Δράσεις αγροτουρισμού, οικοτουρισμού.

  1. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ Δ' ΖΩΝΗΣ

Στη Δ' Ζώνη θα συμπεριλαμβάνονται ιδιωτικές και δημόσιες εκτάσεις, παραδοσιακοί οικισμοί, ακόμη και οικισμοί, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και δράσεων με πιστοποίηση και σφραγίδα Ολύμπου.

Εάν αυτό δε συμβεί σ’ αυτήν τη φάση, τότε να υπάρχει δυνατότητα παρόμοιων δράσεων στη Γ' Ζώνη.

  1. ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Να συμπεριληφθεί και να ισχύει συγκεκριμένη νομοθεσία για τη ρύθμιση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων εντός των ζωνών Ολύμπου.

  1. ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και καθαρισμού, εντός δύο ετών από τη ψήφιση του νόμου. Στο σχέδιο αναφέρεται δυνητικά.

  1. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Δυνατότητα αρχαιολογικών ανασκαφών εντός των ζωνών, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο σχέδιο υπάρχει κάποια αντίφαση που πρέπει να αποσαφηνιστεί.

  1. ΘΗΡΑ - ΥΛΟΤΟΜΙΑ

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στον Όλυμπο είναι ανεξέλεγκτη. Αυστηρός καθορισμός περιοχών (Γ' Ζώνη) και χρονικών περιόδων θήρας και υλοτομίας. Δυνατότητα απαγόρευσης με απόφαση Φορέα Διαχείρισης και Δασικής Υπηρεσίας.

  1. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σταθεροί μηχανισμοί ελέγχου εισόδου-εξόδου στον Όλυμπο. Κέντρα Υποδοχής και Πληροφόρησης Επισκεπτών Ολύμπου. Εφαρμογή σχεδίου πυροπροστασίας και κατάσβεσης πυρκαγιών. Οριοθέτηση σχέσης Υπηρεσιών και Εθελοντικών Οργανώσεων.

  1. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

Για το πολυσυζητημένο αυτό θέμα της δυνατότητας δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στον Όλυμπο (θέση Λιβαδάκι) να δοθεί απάντηση με τη σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία να αξιολογεί επιπτώσεις περιβάλλοντος, βιωσιμότητα και οφέλη επένδυσης. Παρομοίως να συμβεί και για το τελεφερίκ.

  1. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δημιουργία ειδικών διαδρομών και μονοπατιών για ΑΜΕΑ, παιδιά και ηλικιωμένους.

Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι ο Όλυμπος δεν είναι υπόθεση κάποιων μεμονωμένων φορέων ή κάποιων συγκεκριμένων περιοχών.

Ο Όλυμπος αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο,

παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς,

παγκόσμιο απόθεμα της ατμόσφαιρας και βιόσφαιρας,

ιερό βουνό της ανθρωπότητας,

κατοικία των θεών και των Μουσών.

Τον έχουν υμνήσει επιφανείς συγγραφείς και ποιητές από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στον Όλυμπο είναι στραμμένα τα μάτια όλης της ανθρωπότητας. Οφείλουμε όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για την αξιοποίησή του και την προστασία του, να τον προσεγγίσουμε με τον δέοντα σεβασμό και τη δέουσα σοβαρότητα.

Ιδιαίτερα εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στη σκιά του, έχουμε ένα λόγο παραπάνω, να προστατεύσουμε την ιστορία του, το κάλλος του, το μεγαλείο του.

Ναι στην αξιοποίησή του και στην προβολή του Ολύμπου.

Το μέγα όμως κεφάλαιο του δεν είναι απαραίτητα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις.

Είναι ο μοναδικός ανά τον κόσμο και ανά τους αιώνες συμβολισμός του.

Σ’ αυτόν κυρίως μπορούμε να σχεδιάσουμε και να επενδύσουμε πολλά. Τόσα, όσα σε κανένα άλλο βουνό του κόσμου.

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tην Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Εφηβικό - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 9.10.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΓΑΣ Κορινός - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και

- Παιδικό - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 9.10.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Στη συνέντευξή του λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι προσέθεσαν στο έλλειμμα, χρέη του Δημοσίου προς ΔΕΚΟ



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την εκπομπή Έρευνα….
Στη συνέντευξή του λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι προσέθεσαν στο έλλειμμα, χρέη του Δημοσίου προς ΔΕΚΟ και άλλα στοιχεία που δεν προσμετρούνταν μέχρι τότε…Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έγινε για να μη τα κρύβουμε κάτω από το χαλί…Αυτό που δεν είπε ήταν γιατί ενώ αυξήθηκε το έλλειμμα με πρόσθετα στοιχεία(οπότε παραδέχτηκε ότι δε του είπε κανένας ψέμματα)επί μήνες κατηγορούσε τη προηγούμενη κυβέρνηση, που τους κληροδότησε 36 δίς έλλειμμα για απόκρυψη στοιχείων, διασύροντας έτσι τη χώρα….

Το δεύτερο στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση είναι όταν ρωτήθηκε για τα περί Τιτανικού και διεφθαρμένων και ισχυρίστηκε ότι ήθελαν την αλήθεια οι Ευρωπαίοι….Έπεσε σε αντίφαση όμως, όταν λίγο πριν είχε πει ότι δεν περίμεναν με τίποτα να κλείσουν οι Αγορές τόσο γρήγορα…Δηλαδή περίμενε να έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών όταν βγαίνει και λέει χρεοκοπoύμε…;

Εμείς τα παραθέτουμε όπως ειπώθηκαν και από εκεί και πέρα εξάγει ο καθένας τα συμπεράσματα του…..

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΝΔΙΑ.

ο σαμαράκος μας.

δώσε μας μια ελπίδα?

Παλιό, αλλά καλό και επίκαιρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΟ....

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Ξεκίνησε ως αστείο κι απέκτησε σοβαρότητα και μονιμότητα

είμαστε Ινδία..τέλος.

Είναι πλέον σαφές - το αποδέχονται σχεδόν δημόσια οι εχέφρονες υπουργοί - ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί με τρόπο (επιεικώς) πλημμελή τα καθήκοντα του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Ενόψει της σύνταξης του προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης 2012 -2015 για το Δήμο μας, σας προσκαλούμε, την Παρασκευή 14/10/2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Αιγίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια ανοιχτή συζήτηση για προβληματισμό, διατύπωση και κατάθεση προτάσεων με στόχο τη διαμόρφωση και χάραξη των πεδίων ανάπτυξης.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Λαγδάρης

οι σωτήρες που τα τρώνε όλα.

Δηλώσεις Παπουτσή με στοιχεία κοινωνικού ρατσισμού

"Μην ξεχνάμε επίσης ότι η αστυνομία είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Νέοι άνθρωποι κατά κύριο λόγο, εργαζόμενοι, όχι πολύ υψηλά αμειβόμενοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική τους συμπεριφορά και τη στάση ζωής τους, αλλά και για τα συναισθήματά τους σε μια στιγμή έντασης.”

H δήλωση αυτή του κ. Παπουτσή -ας ξεχάσουμε για λίγο ότι αφορά αστυνομικούς - είναι πραγματικά συγκλονιστική. Αποπνέει κοινωνικό ρατσισμό, ελιτισμό μια κάστας ευπόρων που βάζουν τους χαμηλόμισθους σε ένα τσουβάλι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική τους συμπεριφορά και τη στάση ζωής τους,!!!!!!!!.
Δεν είναι θέμα απομόνωσης μιας φράσης της συνέντευξης που μπορείτε να διαβάσετε όλη στον exandas στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στον Γ.Αυγερόπουλο. όπου προσπαθεί να μας πείσει ότι «Είναι άδικο να θεωρεί κάποιος ότι η αστυνομία δρα με βαρβαρότητα» με επιχειρήματα που προκαλούν αλλα και με αρλούμπες όπως
« Πρώτα από όλα δεν επιχειρεί η κυβέρνηση, η αστυνομία επιχειρεί
Λες και δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ αλλά ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ .............................

ρε που μας πάει ο μεγάλος?

Χωρίς τέλος θα είναι οι μειώσεις των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου που περιλαμβάνονται στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Ένα μεγάλο, πολύ σκληρό τετραπλό χτύπημα δέχθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Σφαγιάζονται τα εισοδήματα από 500-2.650 ευρώ

Ο ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ ΜΗΣΤΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ 3ης ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.




Στην έκθεση λειτούργησαν περίπτερα η Τροχαία Κατερίνης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, ο Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και το κέντρο ημέρας 4 εποχές του ΨΝΠΟ που ενημέρωσαν το κοινό για το κοινωνικό τους έργο. Οι διοργανωτές της έκθεσης τους συνεχάρησαν για τη δράση τους και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην 3η ΕΒΕΠ

Πλήθος κόσμου στην τελετή λήξης όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΌΛΥΜΠΟΣ» και το Σύλλογο Λιβαδιωτών Πιερίας «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»