PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ..


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ     Δυστυχώς για ακόμη μία φορά καλούμαστε ως Αστυνομικοί και ως Σωματείο να υπερασπιστούμε την αποστολή μας όπως αυτή πάντοτε διακρίνεται από επαγγελματισμό  και τήρηση των επιταγών του Νόμου και Διαταγών της Υπηρεσίας. Εν προκειμένω ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την άδικη επίθεση που δέχονται αυτές τις μέρες οι συνάδελφοι Επικεφαλής Αξιωματικοί αλλά και στελέχη της Α.Δ.ΠΙΕΡΙΑΣ που συμμετέχουν στην επιχείρηση διασφάλισης της έννομης τάξης όπως αυτή εντέλλεται, όπως προαναφέραμε,  από τις νομικές επιταγές στην περιοχη του Αιγινίου σχετικά με την λειτουργία του τοπικού Σταθμού Διοδίων. Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο όπου φέρονται οι Αστυνομικοί ως υποκινητές των εκτρόπων, ή ως υπαίτιοι Υπηρεσιακών αυθαιρεσιών, οι οποίες αιτιάζονται στην αντιπαράθεση με την τοπική Κοινωνία,  θα θέλαμε ναΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ  τα κάτωθι.

Οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους αδιάκοπα και κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντοτε με προσήλωση στο Υπηρεσιακό καθήκον ακόμα και όταν αυτό έρχεται σε ευθεία σύγκρουση  με διαπροσωπικές σχέσεις που ίσως έχουν με τους φορείς της όποιας σύγκρουσης και με το όποιο ψυχικό κόστος συνεπάγεται η εκπλήρωση της αποστολής τους. Πολλοί Αστυνομικοί επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι  κατάγονται και οι ίδιοι από την εν  λόγω περιοχή, τα συμφέροντα της οποίας προασπίζουν με την όποια μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας η τοπική κοινωνία. Η Ελληνική Αστυνομία εξ’ορισμού από την φύση της αποστολής της ποτέ ΔΕΝ στοχεύει στην αντιπαράθεση με τους πολίτες μιας κοινωνίας, από την οποία και οι ίδιοι προέρχονται αλλά και διαβιούν. Είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ να λοιδορούνται από ορισμένη μερίδα του Ηλεκτρονικού Τύπου συνάδελφοι Επικεφαλής Αξιωματικοί και Αστυνομικοί όταν ΠΑΝΤΟΤΕ σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις  επιχειρούν και ενεργούν υπό την παρουσία και επίβλεψη των Εισαγγελικών Αρχών .Ως γνωστόν  οι φύσεις των εξουσιών στο δικαιϊκό μας σύστημα είναι -3- η Δικαστική, η Νομοθετική και η Εκτελεστική και η Ελληνική Αστυνομία ανήκει στην τελευταία και μάλιστα όχι σε πρωτογενές στάδιο.Τέλος ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ  και πάλι πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και ειδικότερα οι  Αστυνομικοί  μιας τέτοιας μικρής  Τοπικής Κοινωνίας (Α.Δ.ΠΙΕΡΙΑΣ)  δεν προκαταλαμβάνονται από καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους πολίτες αφού ο μόνος στόχος τους είναι να εκπληρώσουν αυτό που επιτάσσει ο Νόμος και τίποτα περισσότερο από αυτό, με βαρύ το τίμημα του ψυχικού κόστους αφού αντιπαρατίθενται “κατ’ανάγκην” και όχι “εκουσίως” με γνώριμους συμπολίτες τους ακόμα και με συγγενικά τους πρόσωπα !
                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ Αθανάσιος          ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας 

Ποιες είναι οι 25 φράσεις που πρέπει οπωσδήποτε να πεις στη ζωή σου!!Υπάρχουν κάποιες φράσεις που κάποιος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Δεν είναι περίπλοκες, δεν είναι ποίηση, είναι όμως μικρές προτάσεις με μεγάλο νόημα...


25. «Πήρα μια απόφαση» – Η ευθύνη που εμπεριέχει αυτή η φράση, μετατρέπει οποιαδήποτε δραστηριότητα από αγγαρεία σε συνειδητή επιλογή.
24. «Αναρωτιέμαι» – Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να σκεφτεί, ώστε να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο που ξοδεύεις για να κάνεις πράγματα.
23. «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα» – Αρκεί να το πεις έστω μια φορά για να δεις τη ζωή σου πιο αισιόδοξα.
22. «Πιστεύω σε αυτό» -Είτε πρόκειται για το θεό, είτε για μια απλή ιδέα, πρέπει να δείξεις πίστη σε κάτι στη ζωή σου.
21. «Δεν έχω τελειώσει» – Μόνο εσύ αποφασίζεις πότε ένα κεφάλαιο έχει κλείσει στη ζωή σου.
20. «Σε ευχαριστώ που βοήθησες να γίνει πραγματικότητα αυτό» – Γιατί κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του σε αυτή τη ζωή και πάντα πρέπει να δείχνει ευγνωμοσύνη σε αυτούς που τον βοηθούν.
19. «Αρκετά!» – Πρέπει να ξέρεις που να βάζεις ο ίδιος τα όριά σου.
18. «Μπορώ και καλύτερα» – Μόλις το πεις, έχεις κάνει τη μισή διαδρομή για να το κάνεις και πραγματικότητα.
17. «Συγγνώμη» – Είναι πολύ λυτρωτικό όταν το λες και το εννοείς.
16. «Είσαι καταπληκτικός» – Άσε τον εαυτό σου να νιώσει θαυμασμό για κάποιον άλλο και θα νιώσεις πολύ πιο δυνατός.
15. «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα» – Αν όντως είναι αλήθεια, θα νιώσεις πολύ περήφανος για τον εαυτό σου και όσα κατάφερες.
14. «Πως μπορώ να βοηθήσω;» – Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι μπορείς να προσφέρεις στους άλλους. Άσε που έτσι εξασφαλίζεις ότι όταν πεθάνεις θα λείψεις σε πολύ κόσμο.
13. «Είμαι τυχερός» – Όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις την τύχη με το μέρος σου, συνήθως την αξιοποιείς καλύτερα.
12. «Αυτό είναι λάθος» – Αν δεν το πεις ούτε μια φορά, σημαίνει ότι είσαι η προσωποποίηση της συγκεκριμένης δήλωσης.
11. «Παραιτούμαι» – Δεν αξίζουν τα πάντα το χρόνο και την ενέργειά σου και πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνεσαι προτού μπεις σε μια δυσάρεστη κατάσταση.
10. «Δεν είναι πολύ όμορφο;» – Όσο περισσότερο παρατηρείς την ομορφιά του κόσμου που σε περιβάλλει, τόσο πιο ευτυχισμένος νιώθεις.
9. «Συγχαρητήρια» – Αν το πεις χωρίς ίχνος ζήλιας, θα σε εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο.
8. «Είμαι όμορφος» – Πρέπει να εκτιμήσεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου για να το κάνουν μετά και οι γύρω σου.
7. «Αυτός είμαι» – Δέξου τον εαυτό σου όπως είναι και μην προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο.
6. «Θα το δοκιμάσω» – Σκέψου πόσο ανίκανος θα νιώσεις αν δεν δοκιμάσεις να κάνεις τίποτα στη ζωή σου.
5. «Δεν με νοιάζει» – Το να μπορείς να ξεχωρίζεις τί πραγματικά έχει σημασία για σένα είναι μια ικανότητα που θα προστατέψει όχι μόνο την ψυχική σου υγεία, αλλά και την ποιότητα της ζωής σου.
4. «Σε εμπιστεύομαι» – Όλοι χρειαζόμαστε συμμάχους σε αυτή τη δύσκολη ζωή.
3. «Δεν ξέρω πως να το κάνω» – Καλύτερα να παραδεχτείς την άγνοιά σου για κάτι και να μάθεις, παρά να προσποιηθείς ότι γνωρίζεις και τελικά να εκτεθείς.
2. «Σ’αγαπώ» – Όλοι θέλουν κατά βάθος να το πουν και όλοι θέλουν να το ακούσουν.
1. «Καταλαβαίνω» – Πιο σημαντικό από το να έχεις πάντα δίκιο, είναι το να έχεις πάντα επίγνωση.

Η εποχή της αιθαλομίχλης...
Η πόλη που μετά βίας διακρίνεται κάτω από το πυκνότατο νέφος ομίχλης και καπνού είναι η πρωτεύουσα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παρότι στο τέλος της δεκαετίας του 1990 η τότε κυβέρνηση της γειτονικής χώρας προέβη στην...
εγκατάσταση αυτοματοποιημένων συστημάτων καταγραφής και ελέγχου της συγκέντρωσης διάφορων ρυπογόνων χημικών ουσιών στον αέρα, η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα των Σκοπίων. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα Σκόπια φιγουράρουν στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών πόλεων με τα υψηλότερα ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω εξαιτίας της εκπομπής ρύπων από σόμπες, τζάκια και καλοριφέρ. Η ομοιότητα με την εξίσου μολυσμένη ατμόσφαιρα πολλών ελληνικών πόλεων κατά τη διάρκεια του φετινού, ειδικά, χειμώνα είναι αποκαρδιωτική...

Εκβιάζουν πάλι τον λαό με κατασχέσεις ..Ενώ με τους  μεγάλο οφειλέτες  και κλέφτες ...Τ Ι Π Ο Τ Α ! ! ! ! !  

Τα ραβασάκια από την εφορία είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα χέρια των φορολογούμενων.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο τα...
ιλιγγιώδη ποσά έως 3.000 ευρώ, από φόρους, τέλη υπέρ του Δημοσίου και παντός είδους πρόστιμα (ακόμη και του ΚΟΚ), θα παραλάβουν σύντομα το «μπουγιουρντί» από την εφορία.

Πρόκειται για παλιές οφειλές, για τις οποίες οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έστειλαν ειδοποιητήρια, που έχουν παραμείνει πάρα πολλούς μήνες ανεξόφλητοι και έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.

Θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν άμεσα το ποσό του χρωστούν είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Κι αν δεν το κάνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απειλούνται με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση με δόσεις κάθε μήνα θα έχουν έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.
Όσοι όμως δεν φροντίσουν να πάνε στη ΔΟΥ τους, κινδυνεύουν με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Για τους μισθούς και τις συντάξεις προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατάσχεση μέχρι 25% επί του συνολικού ποσού και μόνο αν αυτό ξεπερνά τα 1000€.
Για τα ημερομίσθια, το ποσοστό κατάσχεσης είναι 20% ενώ για τα εφάπαξ είναι 50%! Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω από 300 ευρώ.

Τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται στους εργοδότες ή στα ασφαλιστικά ταμεία αν πρόκειται για συντάξεις και όχι στους οφειλέτες. Και εκείνοι (εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία) υποχρεούνται να αποδώσουν το ποσό που θα κατάσχεται εντός οκτώ ημερών στις ΔΟΥ!

Πάρτε και αυτό  Οι τράπεζες παρακρατούν λεφτά από τη μισθοδοσία μας ! ! ! Ξυπνήστε ! ! !

Αυξάνεται δραματικά η ανεργία στους ναυτικούς...Και με τις νέες διατάξεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου θα πολλαπλασιασθεί....
Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνεται η ανεργία στους ναυτικούς, αφού στο τέλος του 2012 οι καταγεγραμμένοι στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας έφτασαν τους 4.355 σε σύνολο περίπου 16.000 εν ενεργεία Ελλήνων ναυτικών, ποσοστό 27%, ενώ το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ήταν...
στο 26,8% τον Οκτώβριο.

Οι αριθμοί έρχονται σε αντίθεση, ωστόσο, με τις προθέσεις που έχει εκφράσει η κυβέρνηση, που θεωρεί τη ναυτιλία έναν από τους κλάδους που θα στηριχθεί η χώρα για τη καταπολέμηση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η ανεργία στον κλάδο μεγαλώνει σταθερά κάθε μήνα, αφού το Νοέμβριο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ήταν 4.046, και τον Οκτώβριο 3.724. Επίσης τον Αύγουστο του 2012, στο «peak» θεωρητικά της ζήτησης για ναυτική εργασία ειδικά στην επιβατηγό ναυτιλία οι άνεργοι ναυτικοί είχαν φτάσει τους 3.166, όταν τον Αύγουστο του 2008 ήταν μόλις 506.

Η αύξηση της ανεργίας στο ναυτικό κλάδο, έχει σημάνει συναγερμό στη Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία θεωρεί ότι με τις νέες διατάξεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για την ακτοπλοΐα, ο αριθμός των άνεργων ναυτικών θα πολλαπλασιασθεί.

OΑυτιάς μούντζωσε την Τσέγκου (BIΟNTEO)...
...επειδή εμφάνισε την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ... 
Μια … μεγαλοπρεπέστατη μούντζα έφαγε on air η συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά, Μάγδα Τσέγκου, επειδή τόλμησε να ξεστομίσει στον αέρα της εκπομπής του, την...
λέξη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Το περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα και που ανέδειξαν και με σχετικό βίντεο οι «Ράδιο Αρβύλα» κάνει πάταγο στο διαδίκτυο καθώς καταγράφει την υψηλή αισθητική του δημοσιογράφου, αναδεικνύει την συμπεριφορά του απέναντι στην συμπαρουσιάστριά του, αλλά και την εμμονή του με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η Εφορία κυνηγάει τεκμήρια -Από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι και μαθήματα γιόγκα...
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από παντού προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρονικούς φακέλους για τους φορολογούμενους, έτσι τράπεζες, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες ακόμα και γυμναστήρια θα πρέπει ...
μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να έχουν αποστείλει τα στοιχεία των πελατών τους.

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία πελατών τους προς διασταύρωση.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να στείλουν στοιχεία όχι μόνο τα ιδιωτικά Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, Ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ινστιτούτα, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές κλπ, αλλά επίσης: οι σχολές εισαγωγικών εξετάσεων ΑΣΕΠ και πιστοποιήσεων γενικά, οι σχολές οδήγησης, ωδεία, οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών και τα γυμναστήρια. Θα αποστείλουν το ΑΦΜ υπόχρεου και το ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, ιδιαίτερα μαθήματα) από το 2011 και μετά.

Οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπόλοιπο και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές που έχουν γίνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να διαβιβάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα ΑΦΜ των ιατρών που εκτέλεσαν ιατρικές πράξεις, σχετικές ημερομηνίες κ.α.
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πρέπει να δώσουν στοιχεία για τις εισφορές των εργαζομένων.
Οι εταιρείες τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία των πελατών τους...

Τι τραβάνε οι Έλληνες για να ζεσταθούν [video]..Ένα εκτενές ρεπορτάζ για την παράνομη υλοτόμηση στον Όλυμπο παρουσίασε το Βρετανικό κανάλι BBC.

O Βρετανός δημοσιογράφος ανέβηκε στις...
πλαγιές του μυθικού βουνού μίλησε με τους υπευθύνους του Δασαρχείου της περιοχής και δήλωσε έκπληκτος από το μέγεθος της καταστροφής.

Η εικόνα στο παρακάτω βίντεο KLIK μιλάει από μόνη της...

PIERIA-GR

Ποιες οι νέες διευκολύνσεις στον τρίτο νόμο για τα αυθαίρετα...
Τις γενικές κατευθύνσεις του νέου πλαισίου που ετοιμάζεται για τα αυθαίρετα παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος...
Την κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών με βάση τη βαρύτητα της παράβασης, την κωδικοποίηση όλων των σχετικών ρυθμίσεων καθώς την ...
παροχή διευκολύνσεων στους πολίτες προκειμένου να  ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση το οποίο ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Τα βασικά σημεία του νέου νομοθετικού πλαισίου παρουσιάστηκαν, σήμερα Τετάρτη, στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Καλαφάτη. Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι βουλευτές και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου αυτές να αποτελέσουν τη «μαγιά» του νέου νομοθετήματος το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάρτιο.

Το υπουργείο προτείνει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ώστε να χορηγήσει οριστικούς τίτλους νομιμότητας σε ιδιοκτήτες κτισμάτων με μικροπαραβάσεις. Επίσης, ετοιμάζει παροχή κινήτρων στους πολίτες για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται διευκολύνσεις οι οποίες αφορούν την αύξηση των δόσεων του ειδικού προστίμου τακτοποίησης αλλά ακόμη και συμψηφισμό του προστίμου με παλαιά πρόστιμα.

Επιπλέον, το ΥΠΕΚΑ δρομολογεί την κωδικοποίηση όλων των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα σε ένα ενιαίο κείμενο. Στον περίπου έναν χρόνο εφαρμογής του νόμου 4014/11 για τα αυθαίρετα, το ΥΠΕΚΑ έχει εκδώσει πέντε ερμηνευτικές εγκυκλίους και έχει προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις μέσω οκτώ νεότερων νόμων. Παράλληλα στην ιστοσελίδα του υπουργείου έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 110 ερωταπαντήσεις ως βοήθημα για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου ενώ συστάθηκαν ομάδες τεχνικής υποστήριξης για την εξυπηρέτηση πολιτών και μηχανικών σε ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ.

Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής, στόχος είναι «το τελικό κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή να είναι κατά το μέγιστο δυνατόν "απαλλαγμένο" από διατάξεις και προτάσεις που είτε ενέχουν στοιχείο αντισυνταγματικότητας είτε κάποιο άλλο νομικό κώλυμα το οποίο ενδεχομένως θα δυσχεραίνει ή θα εμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεών του».

Η συζήτηση στην Επιτροπή

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ενημέρωση του κ. Καλαφάτη ως ένα ευχολόγιο και ζήτησε το προσχέδιο του νόμου προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη της Επιτροπής να τοποθετηθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου επεσήμανε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης πρέπει πρώτα «να το έχεις εντοπίσει και πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα αυθαίρετα, που είναι και σε τι χρήσεις γης βρίσκονται, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία η οποία υπό την πίεση της οικονομικής κατάστασης μπορεί να μας οδηγήσει και σε χειρότερες ρυθμίσεις από αυτές που είχε ο προηγούμενος νόμος».

Η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μιλώντας και ως πρώην επικεφαλής της πολεοδομίας Κεφαλονιάς, ανέφερε ότι η βασικότερη αγκύλωση στην αυθαίρετη δόμηση είναι η πολυνομία. «Ο πρώτος πολεοδομικός νόμος εκδόθηκε το 1923, μετά τη μικρασιατική καταστροφή και συνεχίζει να ισχύει σαν δομή μέχρι και σήμερα. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει διάθεση από πλευράς του Υπουργείου σας για τη μείωση της πολυνομίας, δηλαδή με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό έχουμε 41 άρθρα και εκδόθηκαν 38 σελίδες ερμηνευτική εγκύκλιος», σημείωσε η κυρία Θεοπεφτάτου. Και επεσήμανε ότι «προαπαιτούμενα κατά την άποψή μας, είναι κτηματολόγιο και χρήσης γης».


Η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η αυθαίρετη δόμηση δεν μπορεί να περιοριστεί εάν δεν καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση. «Για να φτάσουμε στην κατάργηση των εκτός σχεδίου δόμησης, έπρεπε να έχουμε ολοκληρωμένο τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις πράξεις εφαρμογής, το κτηματολόγιο, το δασολόγιο, όλα αυτά», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να τα βάλουμε πλέον σε μια σειρά και να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ξέρουμε πως θα κινηθούμε σε αυτά τα θέματα, διότι οι πράξεις εφαρμογής, ο καθορισμός των χρήσεων γης, πρέπει να πατούν σε ένα γενικό σχεδιασμό»...

τζάκι για ''κολλημένο'' φορτηγατζή !!!Προϋπολογισμός 2013 Δήμου Κατερίνης: Ψηφίστηκε ομόφωνα.

"Παρά την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, 
ψηφίστηκε από τους παρόντες ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2013......"
Δήμος Κατερίνης "Χιονισμένη" Δημοκρατία

Υπό τη σκιά των γεγονότων στα διόδια του Αιγινίου, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένη συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης χθες το βράδυ, καθώς οι συνεχείς εξελίξεις στο επίμαχο σημείο οδήγησαν στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης, ώστε να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια


Χ. ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Καραφουλίδης ζήτησε την μετάβαση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του σταθμού
διοδίων του Αιγινίου, για να συμπαρασταθεί στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο.

«Εμείς θα αποχωρήσουμε, ο δήμος πρέπει να προχωρήσει ενωμένος και ο δήμαρχος πρέπει να είναι αυτός που θα μας ενώσει.

Ο κόσμος είναι πιο μπροστά από εμάς, δεν μπορούμε να σταθούμε πίσω από τους πολίτες και να διαπραγματευόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Καραφουλίδης.

Ν. ΜΗΛΙΩΤΗΣ

Από την πλευρά του ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μηλιώτης αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων τόνισε πως «ο νομός πλήττεται ήδη βάναυσα», ενώ πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στο νομό, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

«Οι βουλευτές εκείνης της περιόδου το ψήφισαν. Έκαναν λάθος και το τίμημα είναι βαρύ. Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί δεν ξέρω αν θα πετύχουμε κάτι, αλλά τουλάχιστον να μην πέσουμε αμαχητί», υποστήριξε ο κ. Μηλιώτης.

Ν. ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ

Την κατάργηση όλων των διοδίων, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σαλπιστής. Παράλληλα χαρακτήρισε τους δρόμους ως «λαϊκή περιουσία», οι οποίοι κατ’ επέκταση δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία και δημόσιο αγαθό και δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας από τις ιδιωτικές εταιρίες».

Π. ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ

Θέμα ήθους και ηθικής χαρακτήρισε τη διακοπή λειτουργίας των διοδίων ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας

Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Χατζηκώστας τόνισε πως η σύμβαση για τη λειτουργία των διοδίων δεν είχε συζητηθεί στο τότε δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να καταλήγει τώρα ο νομός να βιώνει συμπλοκές πολιτών και αστυνομίας.

Χ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκουγκουρέλας υποστήριξε πως είναι αναγκαίος ο ήρεμος διάλογος, παράλληλα με την λογική επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Ζ. ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ

Το γεγονός ότι παρά τα 4 κοινοτικά πλαίσια στήριξης δεν κατάφερε η πολιτεία να ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο καυτηρίασε ο αντιδήμαρχος κ. Ζήνωνας Σατραζέμης. Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε ότι κατά τον σχεδιασμό της εθνικής οδού, ο δρόμος προβλεπόταν να είναι κλειστός, ενώ τα χωριά της περιοχής θα εξυπηρετούνταν από παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης υποστήριξε να ολοκληρωθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων του δήμου, για το οικονομικό έτος 2013, και εν συνεχεία να μεταβεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης στο Αιγίνιο.

Την πρόταση αυτή ωστόσο απέρριψαν τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αποχώρησαν.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Παρά την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε από τους παρόντες ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2013.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, ήταν η κατανομή του ποσού των 207.419 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2013, καθώς και η κατανομή ποσού 132.361,36 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, για δαπάνες θέρμανσης έτους 2013, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Παπαζήση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε υπό την προεδρεία του νέου προέδρου κ. Χρήστου Λεμονόπουλου. 

με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια !!! που έξοδα για κηδείες .

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..

χαζές και τεχνολογία δεν πάνε μαζί !!!

ο κακομοίρης επίσκεψη στο Κατάρ !!!


Παράγκες Ολυμπιακών διαστάσεων ...
Στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά τίποτα δεν θυμίζει την περίοδο λειτουργίας του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ξενώνες γεμάτοι υγρασία, ξηλωμένοι καλώδια, σπασμένα πλακάκια, άδειες πισίνες και...γυμναστήρια γεμάτα σκόνη είναι η εικόνα του άλλοτε πρότυπου αθλητικού κέντρου.

Η "Εspresso" βρέθηκε στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν δεκάδες αθλητές και απαθανάτισε εικόνες που σοκάρουν.


Προχωρώντας στον χώρο των εγκαταστάσεων έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε παλιό καταυλισμό. Σπασμένες πινακίδες, καλώδια ξηλωμένα, σπασμένα πλακάκια, βρύσες που στάζουν, σκουριασμένα λουκέτα και αγριόχορτα που έχον αφεθεί να μεγαλώνουν.

Το εσωτερικό των σπιτιών όπου ζουν οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Η υγρασία έχει ποτίσει τους τοίχους, ενώ διαπιστώσαμε ότι πολύ συχνά έχουν πέσει και οι σοβάδες.

Γονείς θα καταβάλλουν χρηματική "εγγύηση" για τα σχολικά βιβλία...
Εισηγητική έκθεση - φωτιά για τον προϋπολογισμό του 2013 παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Δημοκρατία".
Συγκεκριμένα, αφορά στα σχολικά βιβλία και τον τρόπο επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες και υπογραμμίζει ότι οι μαθητές θα ...
παραλαμβάνουν τα διδακτικά εγχειρίδια, αλλά οι γονείς θα τα χρεώνονται, ώστε να επιστραφούν "σώα και αβλαβή", μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα πάντα μετην εφημερίδα και καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Παιδείας, υπάρχει πρόβλεψη πλέον ότι θα υπάρξει περικοπή στο κόστος των βιβλίων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, "καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών, με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής".

Στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι να επαναχρησιμοποιούνται τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον τρία χρόνια, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για να αντέξουν τη "βαριά χρήση", τα σχολικά εγχειρίδια θα παράγονται από χαρτί ειδικής επεξεργασίας, ενώ κάθε σελίδα θα καλύπτεται από μεμβράνη που εν θα επιτρέπει στον μαθητή να σημειώνει ή να μουτζουρώνει σελίδες.

Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν από τα εγχειρίδια οι ασκήσεις που εκ των πραγμάτων προκαλούν τους μαθητές να γράψουν πάνω στο βιβλίπ.

Για τα μαθήματα, στα οποία προβλέπονται ασκήσεις θα διανέμεται στους μαθητές ειδικό τεύχος με αυτές, το οποίο δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν.

Το επόμενο βήμα για εξοικονόμηση χρημάτων είναι η κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σχολείων σε όλη τη χώρα.

Κονδύλια θα εξοικονομηθούν και από την απουσία διορισμών τα επόμενα χρόνια στα δημόσια σχολεία, ενώ ψαλιδισμένη θα είναι και η κρατική επιχορήγηση σε φορείς, ομοσπονδίες, αθλητικά κέντρα, θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους πόρους για να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους...

Προσωρινή διαγραφή για Μάκη από ΕΣΗΕΑ...
Εξάμηνη διαγραφή επεβλήθη από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αιτία της διαγραφής του είναι η...
μη συμμετοχή του δημοσιογράφου στις προκηρυχθείσες απεργίες του Οργάνου..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


 
    Το Δ.Σ του Σωματείου μας   καταγγέλλει  την απόφαση της Δνσης του ΙΚΑ για την απομάκρυνση  του Υποκαταστήματος  από το ¨Λιτόχωρο  και την μεταφορά του στο ΙΚΑ Κατερίνης. Δεν ξέρουμε με ποια  αιτιολογία  αποφάσισαν  να ενεργήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σας πληροφορούμε ότι  με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουν μεγάλο  πρόβλημα  στους ασφαλισμένους και όχι μόνο του Λιτοχώρου αλλά σε όλη  τη νότια Πιερία, και ιδιαίτερα  τώρα που περνάμε  μια άσχημη  οικονομική  κατάσταση  όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.


Ας μην ξεχνάμε  ότι για να φέρουμε το ΙΚΑ στο Λιτόχωρο, έγινε μεγάλος αγώνας αυτόν τον αγώνα ας τον σεβαστούν  ορισμένοι  που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Εμείς σαν συνταξιούχοι θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε  αυτή την απόφαση .

«Επίσης συγχαίρουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου Ολύμπου για την απόφαση  που πήρε για το θέμα  της απομάκρυνσης του ΙΚΑ.»

 

Ο Πρόεδρος

 Σωτ. Λεινας 

: ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΧΙΟΝΙΔΗ, ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη (μεγάλη η χάρη της.....) διέταξε την σύλληψη Πολύζου και Λαγδάρη για τις κινητοποιήσεις στα διόδια Αιγινίου. Οι άλλοι δήμαρχοι, η αντιπεριφερειάρχης και οι 4 βουλευτές της Πιερίας (μεγάλη η χάρη όλων επίσης......), έχουν εκφράσει πανηγυρικά την "συμπαράστασή" τους στον "αγώνα του λαού της Πιερίας" μέσω των γραφείων τύπου τους και συνεντεύξεων και την οποία "συμπαράσταση" δεν ανακάλεσαν παρά τα επεισόδια και την κατάληψη των διοδίων.
Αφού λοιπόν, "συμπαρίστανται" σε "παράνομες" πράξεις γιατί δεν συλλαμβάνονται και αυτοί; Δεν υποκινούν τον λαό; Δεν παίρνουν οι αντιδρώντες δύναμη από την γεμάτη δύναμη και μαχητικότητα στάση τους; Μήπως η Εισαγγελία Κατερίνης θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί; Για αγωνιστές σαν τους αιρετούς μας η σύλληψη για κοινωνικούς αγώνες είναι παράσημο. Μην τους το στερείτε......


Καλώς ήρθε το Riyal (επί 3) ...Τα πανομοιότυπα όνειρα τριών διαφορετικών πρωθυπουργών, που, με τον οπτιμισμό που συναντά κανείς στις...


ταινίες με τον Βουτσά ως σεΐχη, προσεγγίζουν τον βαθύπλουτο Άραβα όπως οι μικροπωλητές τους πλούσιους τουρίστες.
(Σ.σ.: Η μόνη διαφορά είναι ότι ο σεΐχης όταν είναι με τον ΓΑΠ φοράει κοστούμι) . 

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα...
Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακό, θα κινηθούν σήμερα οι Αθηναίοι, λόγω της 24ωρης απεργίας. Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, θα ...
κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Απεργούν ακόμη οι γιατροί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Μαζί τους και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τα τρένα του ΟΣΕ και οι ναυτικοί ενώ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη των ωραρίου τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των απεργών έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Απόβαση στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Δεμένα τα πλοία


Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 σήμερα το πρωί όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κινητοποιήσεις αγροτών

Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα.

Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Πώς μειώνουν οι εργοδότες «νόμιμα» τους μισθούς...

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βιώνουν τις συνέπειες από τις έξι «συνταγές» που ακολουθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν μισθούς. Στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι περικοπές υπερβαίνουν ακόμη και το 50% και δυστυχώς...
θεωρούνται νόμιμες…

1. Υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις

Κατά μέσο όρο το «κόλπο» των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει ρίξει τις αποδοχές κατά 21,72%, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας. Μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2012 υπογράφηκαν συνολικά 631 επιχειρησιακές συμβάσεις, οι όποιες άγγιξαν 178.058 εργαζομένους. Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει ένα «μαύρο» τετράμηνο για την αγορά εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επιχειρησιακών συμβάσεων θα έχει αυξηθεί, όπως επίσης και ο αριθμός των εργαζομένων που θα έχουν υποστεί κουτσούρεμα των αποδοχών τους, κατά τουλάχιστον 20%.2. Υπογράφουν ατομικές συμβάσεις

Στοιχεία για τον αριθμό των ατομικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν υπάρχουν, αλλά τα παραδείγματα πρέπει να είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Σε αρκετούς κλάδους οι ατομικές συμβάσεις έχουν φέρει μειώσεις μισθών ακόμη και άνω του 60%.3. Κάνουν μετατροπή της σύμβασης από πλήρη σε μερική απασχόληση

Είναι το δεύτερο εφιαλτικό μέτωπο που αποτυπώνουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 κατατέθηκαν 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Μέσα από τις μετατροπές αυτές επήλθε μείωση αποδοχών ακόμη και κατά 50%. Οι 35.351 μετατροπές αφορούσαν αλλαγή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 από πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής εργασία, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, και άλλων 9.948 με μονομερή απόφαση του εργοδότη.4. Προσλαμβάνουν μόνο «φθηνό» προσωπικό

Η 4η ετήσια έρευνα HRPulse, που διενεργεί η ICAP, δείχνει ότι οι όποιες προσλήψεις γίνονται στην αγορά εργασίας αφορούν σε περιπτώσεις εργαζομένων με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος καταφέρνει να ξεφύγει από το φάσμα της ανεργίας, βρίσκει έναν πολύ χαμηλότερο μισθό σε σχέση με αυτόν που ελάμβανε στην προηγούμενη δουλειά του.5. «Διευθετούν» το χρόνο εργασίας

Η λέξη «διευθέτηση» δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την κατάργηση των υπερωριών. Το ωράριο των εργαζομένων «μαγειρεύεται» με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσαυξάνεται η αμοιβή ούτε κατά ένα ευρώ. Ειδικά σε πολυκαταστήματα οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν ακόμη και για… δύο ώρες σε μια ημέρα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε το μεταφορικό κόστος.

6. «Εξαφανίζουν» τα επιδόματα

Το κύμα κατάργησης επιδομάτων ακόμη δεν έχει κοπάσει. Σειρά παίρνει το επίδομα γάμου, το οποίο από την 1η Απριλίου θα εξαφανιστεί από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση εργασίας, παρασύροντας βέβαια σχεδόν το σύνολο της αγοράς. Εκτός από τα επιδόματα εξαφανίζονται και οι παροχές. Έξτρα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσέφεραν στις καλές ημέρες της αγοράς οι επιχειρήσεις, ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

Εκτός όμως από τις μειώσεις μισθών, σε πολλές περιπτώσεις ασκείται και «βία» προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που μας γνωστοποίησε αναγνώστρια της εφημερίδας μας.Η επιστολή συζύγου απολυμένου στο «Κ»«Στο σύζυγό μου πριν λίγες μέρες έκαναν το εξής κόλπο. Αφού έδιωξαν όλους τους εργαζομένους που ήταν εκεί 5 ή 7 χρόνια (ο σύζυγός μου ήταν εκεί 12), δοκίμασαν να τον «απομακρύνουν» με τη μείωση του μισθού 22% (νόμιμα). Δεν έφυγε. Δοκίμασαν με προσβολές, ψυχολογική βία. Άντεξε. Μόλις αρρώστησε, αφού αυτόν το μήνα είχε 75 ώρες υπερωρίες ως εργάτης αποθήκης και οδηγός –μες στο κρύο λογικό ήταν–, έφυγε από την εργασία του δύο ώρες πιο νωρίς για να μην πέσει κάτω και να πάει στο γιατρό. Τότε άρπαξαν την ευκαιρία και μας έστειλαν εξώδικο ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του!! Είχαμε την άδεια ασθενείας, αλλά και με δικηγόρο εργατολόγο που το ψάξαμε, δεν μας συμφέρει και πλέον δεν μας νοιάζει. Πόσο θα άντεχε… Θα έφευγε έτσι κι αλλιώς. Σας το έγραψα ενημερωτικά το περιστατικό μας, για να δείτε τι γίνεται από εργοδότες που δεν έχασαν παρά κέρδισαν από την κρίση…».

ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ : ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..


   

   Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Χρυσούλα Γιαταγάνα δήλωσε δημόσια στην τοπική μας τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή του πρ.βουλευτή Ευγένιου Παπαδόπουλου πως είναι αφιλοκερδώς, ως μαχόμενη ακόμη νομικός, στη διάθεση οποιουδήποτε κατοίκου της Πιερίας διωχθεί εξαιτίας των αγώνων του για την κατάργηση των διοδίων.
 
Η επί 14 χρόνια εισαγγελέας πρωτοδικών κα Γιαταγάνα συναντήθηκε επίσης με την Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πιερίας.

Το γραφείο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πιερίας

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΝΙΑΚΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΩΝ..


ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΟΝΙΟΥ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ..


Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για 7o SMF Sfendami Mountain Festival


  • SMF2012_Selected_45Συνέχεια εγγραφών για το 7ο SMF με περισσότερους από 130 αθλητές να έχουν δηλώσει συμμετοχή και στους δυο αγώνες
  • Η εταιρία pharmnet είναι ο επίσημος υποστηρικτής του 7ου SMF για τις ανάγκες των αθλητών  του διημέρου με το προϊόν High5 .Θα δοθούν στους συμμετέχοντες αθλητές  το Energy source: ρόφημα ενέργειας και ηλεκτρολυτών
  • Energy gel: συμπυκνωμένος υδατάνθρακας σε μορφή gel
  • Energy Bar: μπάρα δημητριακών
  •  Τα προϊόντα αθλητικής διατροφής High5  είναι από τα κορυφαία στο είδος τους και Βρετανικής προέλευσης
  • Η εταιρία SHIMANO αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη των αγώνων του mtb με τις υψηλότερες παροχές και τα στάνταρ  ασφάλειας που θέτει η συγκεκριμένη εταιρία .Στο διήμερο οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να περάσουν τα ποδήλατα τους από τεχνικό έλεγχο και στην εξέλιξη του αγώνα mtb σε 4 σημεία θα υπάρχει  shimano servis  για την τεχνική υποστήριξη των συμμετεχόντων  αθλητών
  • Παρουσιάστηκε η πινακίδα του αγώνα mtb.Χορηγός είναι η εταιρία Αφοί Κοκότη  με της εταιρίες  focus-univega
  • Ο εκθεσιακός χώρος που θα λειτουργήσει το διήμερο έχει δεχθεί από εταιρίες περισσότερες από 18 κρατήσεις και αναμένονται ακόμη περισσότερα
  • Ανακοινώθηκαν και οι χορηγοί επικοινωνίας για το 7ο SMF .Η κατάσταση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης
  • Για αυτά και πολλά άλλα που είναι σε εξέλιξη ενημερωθείτε  στο www,sfendami.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...QUIZΘΕΜΑ: Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο Δήμο Κατερίνης.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό και για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει, ο εργολάβος τα παράτησε. Η έκπτωση που δόθηκε τότε για το έργο ήταν 52,12%.
Δηλαδή από 7.350.000€ που ξεκίνησε η δημοπράτηση το έργο τελικά θα κόστιζε 3.518.936,06€.
Για την νέα δημοπράτηση τι έκπτωση πιστεύετε ότι θα δώσουν οι εργολάβοι για το έργο;

· 52,12%
· 45%
· 30%
· 20%
· 10%
· 5%
· Ακόμα λιγότερο…
.

χολικοί αγώνες ποδοσφαίρου λυκείων

ΛΙΤΟΧΩΡΟ : 

   ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2013 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΤΙΣ 13.00μμ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ