PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στις 8 Ιανουαρίου, στις περιοχές , Νέα Πέτρα, Μονοκκλησιά, Ανω Καμήλα και Χαρωπό του νομού Σερρών, μια διαφορετική μέρα ξημερώνει. Την ημέρα αυτή, αναβιώνει το έθιμο της «Μπάμπως» ή «Βρεξούδια».

Σε αυτό το έθιμο που κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γυναίκες, οι άνδρες παραμένουν στα σπίτια τους ή να παρακολουθούν από μακριά. Το έθιμο ονομάστηκε μεταγενέστερα «Ημέρα της Γυναικοκρατίας».

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στις 8 Ιανουαρίου, στις περιοχές , Νέα Πέτρα, Μονοκκλησιά, Ανω Καμήλα και Χαρωπό του νομού Σερρών, μια διαφορετική μέρα ξημερώνει. Την ημέρα αυτή, αναβιώνει το έθιμο της «Μπάμπως» ή «Βρεξούδια».

Σε αυτό το έθιμο που κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γυναίκες, οι άνδρες παραμένουν στα σπίτια τους ή να παρακολουθούν από μακριά. Το έθιμο ονομάστηκε μεταγενέστερα «Ημέρα της Γυναικοκρατίας».

ΦΗΜΕΣ...

Στην θέση του Σταύρου Δήμα που λήγει η θητεία του, θα πάει ο Γιώργος Αλοσοκούφης, μετά το σημερινό ανασχηματισμό.

ΕΙΔΕΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Θεαματική άνοδο κατά 3,63% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. φθάνοντας τις 1.930 μονάδες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου,

για τον ανασχηματισμό: «κόστισε στη χώρα δύο μήνες κυβερνητικής διάλυσης και η ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το οριστικό κυβερνητικό αδιέξοδο».

ΚΚΕ: Η Ν.Δ. δεν αλλάζει

«Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Η ΝΔ δεν αλλάζει. Το ίδιο και όλα τα κόμματα του “ευρωμονόδρομου”

ΛΑΟΣ: Να αλλάξει μυαλό ο κ. Καραμανλής

«Όσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν όσοι υπουργοί κι αν αλλάξουν αν δεν αλλάξει μυαλό και νοοτροπία ο κ. Καραμανλής δεν γίνεται τίποτα»,

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Τολμηρό το πρώτο βήμα, η κοινωνία περιμένει ανασχηματισμό και στις πολιτικές.

Πιστεύω ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ικανοποιούν σε μεγάλο ποσοστό το κοινό αίσθημα. Υπάρχουν ανατροπές, αρκετό νέο αίμα και νέες ελπίδες για τους πολίτες, αν και θα ήταν καλό να αξιοποιηθούν περισσότερα στελέχη από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Η κοινωνία περιμένει τώρα τις αλλαγές στην κρατική μηχανή και, κυρίως, στη νοοτροπία διακυβέρνησης, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, καλύτερη επαφή με το λαό και τα προβλήματά του. Με τέτοιες κινήσεις είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα αναστραφεί το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».

Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ,

...σχετικά με το έλλειμμα παρουσίας γυναικών στη νέα κυβέρνηση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Χωρίς την είσοδο νέων γυναικών σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση έγινε ο «πολυδιαφημισμένος» ανασχηματισμός.

Στη νέα, όπως και στη προηγούμενη, κυβέρνηση υπάρχουν μόνο τρεις γυναίκες οι οποίες «κατόρθωσαν» να διατηρηθούν στη θέση τους, σε σύνολο 42 υπουργών και υφυπουργών, ποσοστό 7% επί του συνόλου.

Είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Καραμανλής την θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ειδικότερα σε θέσεις και ρόλους ευθύνης.

Είναι φανερό ότι το θέμα της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων είναι εκτός του αξιακού πλαισίου του πρωθυπουργού - που φαίνεται να εμφορείται από αναχρονιστικές, μεσαιωνικές απόψεις σε θέματα γυναικείων δικαιωμάτων - και σε κάθε περίπτωση είναι εκτός των κριτηρίων που κυριάρχησαν στις επιλογές του για τη νέα κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ανακοινώνει ότι:

Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Τετάρτης, 7-1-09, λόγω αλλαγής των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Επίσης, αναβάλλεται η νομοθετική εργασία της Τετάρτης, 7-1-09 και της Πέμπτης, 8-1-09, λόγω αλλαγής του Υπουργού Ανάπτυξης.

ΤΟ 4ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



(ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Στη θέση του κ. Παπαθανασίου, ως υφυπουργός Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, στη θέση του κ. Δούκα, ως υφυπουργός Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κωνσταντόπουλου ο κ. Μάριος Σαλμάς και στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε, ο κ. Ιωάννης Μπούγας.

Νέες είσοδοι στην κυβέρνηση είναι των κυρίων Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, Νικόλαου Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Κώστα Μαρκόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητα τη δημόσια τάξη ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
* Υπουργός Οικονομίας: Γ.Παπαθανασίου
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Νίκος Λέγκας, Αθ.Μπούρας

* Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

* Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Αναπλ. Υπουργός Δημ. Τάξης: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Υφυπουργοί: Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος, Κώστας Γκιουλέκας (ΜΜΕ)

* Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευ.Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης

* Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υφυπουργοί: Σοφία Καλαντζάκου, Γιώργος Κοντογιάννης



* Υπουργός Ανάπτυξης: Κ.Χατζηδάκης
Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Ιω.Μπούγας

* Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σ.Χατζηγάκης
Υφυπουργοί: Μ.Παπαδόπουλος, Κ.Κιλτίδης

* Υπουργός Δικαιοσύνης: Ν.Δένδιας

* Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Αναστάσης Παπαληγούρας
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος

* Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Ευρ.Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Μ.Μπεκίρης

* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αρης Σπηλιωτόπουλος
Υφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος

* Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Σταύρος Καλογιάννης

* Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Σταύρος Καλαφάτης

* Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάριος Σαλμάς

* Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Κώστας Μαρκόπουλος

* Υπουργός Πολιτισμού: Αντώνης Σαμαράς
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης


Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί.