PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στις 8 Ιανουαρίου, στις περιοχές , Νέα Πέτρα, Μονοκκλησιά, Ανω Καμήλα και Χαρωπό του νομού Σερρών, μια διαφορετική μέρα ξημερώνει. Την ημέρα αυτή, αναβιώνει το έθιμο της «Μπάμπως» ή «Βρεξούδια».

Σε αυτό το έθιμο που κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γυναίκες, οι άνδρες παραμένουν στα σπίτια τους ή να παρακολουθούν από μακριά. Το έθιμο ονομάστηκε μεταγενέστερα «Ημέρα της Γυναικοκρατίας».

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στις 8 Ιανουαρίου, στις περιοχές , Νέα Πέτρα, Μονοκκλησιά, Ανω Καμήλα και Χαρωπό του νομού Σερρών, μια διαφορετική μέρα ξημερώνει. Την ημέρα αυτή, αναβιώνει το έθιμο της «Μπάμπως» ή «Βρεξούδια».

Σε αυτό το έθιμο που κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γυναίκες, οι άνδρες παραμένουν στα σπίτια τους ή να παρακολουθούν από μακριά. Το έθιμο ονομάστηκε μεταγενέστερα «Ημέρα της Γυναικοκρατίας».

ΦΗΜΕΣ...

Στην θέση του Σταύρου Δήμα που λήγει η θητεία του, θα πάει ο Γιώργος Αλοσοκούφης, μετά το σημερινό ανασχηματισμό.

ΕΙΔΕΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Θεαματική άνοδο κατά 3,63% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. φθάνοντας τις 1.930 μονάδες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου,

για τον ανασχηματισμό: «κόστισε στη χώρα δύο μήνες κυβερνητικής διάλυσης και η ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το οριστικό κυβερνητικό αδιέξοδο».

ΚΚΕ: Η Ν.Δ. δεν αλλάζει

«Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Η ΝΔ δεν αλλάζει. Το ίδιο και όλα τα κόμματα του “ευρωμονόδρομου”

ΛΑΟΣ: Να αλλάξει μυαλό ο κ. Καραμανλής

«Όσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν όσοι υπουργοί κι αν αλλάξουν αν δεν αλλάξει μυαλό και νοοτροπία ο κ. Καραμανλής δεν γίνεται τίποτα»,

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Τολμηρό το πρώτο βήμα, η κοινωνία περιμένει ανασχηματισμό και στις πολιτικές.

Πιστεύω ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ικανοποιούν σε μεγάλο ποσοστό το κοινό αίσθημα. Υπάρχουν ανατροπές, αρκετό νέο αίμα και νέες ελπίδες για τους πολίτες, αν και θα ήταν καλό να αξιοποιηθούν περισσότερα στελέχη από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Η κοινωνία περιμένει τώρα τις αλλαγές στην κρατική μηχανή και, κυρίως, στη νοοτροπία διακυβέρνησης, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, καλύτερη επαφή με το λαό και τα προβλήματά του. Με τέτοιες κινήσεις είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα αναστραφεί το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».

Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ,

...σχετικά με το έλλειμμα παρουσίας γυναικών στη νέα κυβέρνηση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Χωρίς την είσοδο νέων γυναικών σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση έγινε ο «πολυδιαφημισμένος» ανασχηματισμός.

Στη νέα, όπως και στη προηγούμενη, κυβέρνηση υπάρχουν μόνο τρεις γυναίκες οι οποίες «κατόρθωσαν» να διατηρηθούν στη θέση τους, σε σύνολο 42 υπουργών και υφυπουργών, ποσοστό 7% επί του συνόλου.

Είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Καραμανλής την θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ειδικότερα σε θέσεις και ρόλους ευθύνης.

Είναι φανερό ότι το θέμα της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων είναι εκτός του αξιακού πλαισίου του πρωθυπουργού - που φαίνεται να εμφορείται από αναχρονιστικές, μεσαιωνικές απόψεις σε θέματα γυναικείων δικαιωμάτων - και σε κάθε περίπτωση είναι εκτός των κριτηρίων που κυριάρχησαν στις επιλογές του για τη νέα κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ανακοινώνει ότι:

Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Τετάρτης, 7-1-09, λόγω αλλαγής των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Επίσης, αναβάλλεται η νομοθετική εργασία της Τετάρτης, 7-1-09 και της Πέμπτης, 8-1-09, λόγω αλλαγής του Υπουργού Ανάπτυξης.

ΤΟ 4ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Στη θέση του κ. Παπαθανασίου, ως υφυπουργός Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, στη θέση του κ. Δούκα, ως υφυπουργός Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κωνσταντόπουλου ο κ. Μάριος Σαλμάς και στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε, ο κ. Ιωάννης Μπούγας.

Νέες είσοδοι στην κυβέρνηση είναι των κυρίων Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, Νικόλαου Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Κώστα Μαρκόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητα τη δημόσια τάξη ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
* Υπουργός Οικονομίας: Γ.Παπαθανασίου
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Νίκος Λέγκας, Αθ.Μπούρας

* Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

* Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Αναπλ. Υπουργός Δημ. Τάξης: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Υφυπουργοί: Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος, Κώστας Γκιουλέκας (ΜΜΕ)

* Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευ.Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης

* Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υφυπουργοί: Σοφία Καλαντζάκου, Γιώργος Κοντογιάννης* Υπουργός Ανάπτυξης: Κ.Χατζηδάκης
Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Ιω.Μπούγας

* Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σ.Χατζηγάκης
Υφυπουργοί: Μ.Παπαδόπουλος, Κ.Κιλτίδης

* Υπουργός Δικαιοσύνης: Ν.Δένδιας

* Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Αναστάσης Παπαληγούρας
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος

* Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Ευρ.Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Μ.Μπεκίρης

* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αρης Σπηλιωτόπουλος
Υφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος

* Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Σταύρος Καλογιάννης

* Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Σταύρος Καλαφάτης

* Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάριος Σαλμάς

* Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Κώστας Μαρκόπουλος

* Υπουργός Πολιτισμού: Αντώνης Σαμαράς
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης


Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί.