PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ!!!!


ΘΕΛΩ ΠΛΥΣΙΜΟ!!!!!!


ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ


ΠΩ...ΠΩ...ΝΤΕΡΤΙΑ!!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Πίσω από κάθε πλανητάρχη υπάρχει ένας Έλληνας.
Οι δύο Μπους είχαν τον Αλεξ Σπάνος, ο Μπιλ Κλίντον είχε τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, ο Τζίμι Κάρτερ είχε τον Αρθούρο Τσιόκα, ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε τον Τομ Πάπας.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει Το Βήμα, δεν έχει μόνον έναν, αλλά δύο Έλληνες ως τους πιο στενούς συνεργάτες του, τους οποίους δεν αποχωρίστηκε ούτε μία ημέρα κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών. Του φέρνουν άλλωστε γούρι, εκλέκτορες και νίκες, όπως πολλές φορές, γευματίζοντας μαζί τους σε εστιατόρια του Σικάγου, τους έχει εκμυστηρευθεί.
Ο ένας είναι ο Αλεξ Γιαννούλιας ή «Αλέξι» ή «AG», είναι μόλις 32 ετών, εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών στο Ιλινόι, κατάγεται από τα Καλάβρυτα (από τη μεριά του πατέρα του) και από την Κρήτη (από την πλευρά της μητέρας του) και είναι ανιψιός του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Εμμ. Σκουλάκη.
Μέχρι τώρα θεωρείτο «ο αυτοκόλλητος συνεργάτης» του προέδρου, αφού συνεχώς βρισκόταν κοντά του. Τόσο κοντά που όλοι πλέον στο Σικάγο τον φωνάζουν «Ο άσπρος Ομπάμα». Ο κ. Γιαννούλιας δεν είναι κάποιος πλούσιος ομογενής που προσφέρει χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία, όπως συνέβη με πολλούς ομογενείς που βρέθηκαν δίπλα σε πλανητάρχες. Ήταν ο βασικός επιτελής του προεκλογικού αγώνα του κ. Ομπάμα, λέγεται μάλιστα ότι θα είναι και ο επόμενος γερουσιαστής, ο διάδοχος δηλαδή του κ. Ομπάμα, στην Πολιτεία του Ιλινόι.

Ο άλλος είναι ο Έντι Ζεμενίδης, στενός συνεργάτης του κ. Γιαννούλια. Κατάγεται από το κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα χωριό Κόμι Κεπίρ της επαρχίας Αμμοχώστου της Κύπρου και επιθυμεί να φέρει κάποια στιγμή τον πρόεδρο στην Κύπρο ή, αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, να προσκαλέσει τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια στην Ουάσιγκτον. Αν γίνει κάτι τέτοιο, σε συνεργασία με το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου, και μάλιστα κομμουνιστής, που θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου.
Μαζί με αυτούς, τους πιο στενούς σήμερα συνεργάτες του, ο κ. Ομπάμα είχε στο πλευρό του άλλους τέσσερις Κυπρίους για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του: τους Κρις Κρίστοφερ από την (κατεχόμενη) Κερύνεια, Πανίκο Παπανικολάου με κατασκευαστικές επιχειρήσεις, Ν.Μουγιάρη με επιχειρήσεις καλλυντικών και Τάσο Ζαμπά από την (κατεχόμενη) Μόρφου. Και οι τέσσερις προσέφεραν απλόχερα την οικονομική υποστήριξή τους στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Στις προχθεσινές εκλογές επανεξελέγησαν οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής, καθώς και αρκετά μέλη του Κογκρέσου που υποστηρίζουν τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, επανεξελέγη στο Μέριλαντ ο Τζον Σαρμπάνης, στη Φλόριδα ο Κώστας Μπιλιράκης, στη Νεβάδα η Σέλι Μπέρκλεϊ , στο Οχάιο ο Ζακ Σπέης, στη Μασαχουσέτη η Νίκη Τσόγκα, σύζυγος του αείμνηστου ομογενή γερουσιαστή Πολ Τσόγκα, ενώ στη Νεβάδα εξελέγη η Ντίνα Τάιτους .
Δυο άλλοι ομογενείς απέτυχαν να εκλεγούν στο Οχάιο. Πρόκειται για την Τζέιν Μιτακίδη και τον Τζιμ Τράκα.
Στη Νέα Υόρκη επανεξελέγη ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Γιάνναρης.

ΠΓΔΜ: Μαίνεται η αντιπαράθεση για το όνομα

Συνεχίζεται η εσωτερική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ για το πρόβλημα με το όνομα. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι επέκρινε τον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για την απόφασή του να απομακρύνει τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ από τη θέση του διαπραγματευτή στις συνομιλίες με την Ελλάδα.
Ο κ. Μιλόσοσκι, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Free Eurore, έκανε λόγο για βλαπτική και αμφιλεγόμενη για τα συμφέροντα της χώρας κίνηση από την πλευρά του κ. Τσερβένκφοσκι, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, έγινε σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.
Σχολιάζοντας την έκκληση του κ. Τσερβένκοφσκι να εγκαταλείψει η κυβέρνηση της χώρας τη θέση περί διπλής ονομασίας με το επιχείρημα ότι με αυτήν υπονομεύεται η διαπραγμάτευση, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι οι αναφορές αυτές του προέδρου της χώρας γίνονται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Και στην Ελλάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι η θέση τους περί erga omnes δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όμως κανείς, ούτε φυσικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν βγαίνει να ισχυριστεί ότι με τη θέση αυτή μπορεί να εμποδιστούν ή να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.

ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ

Θεσσαλονίκη, 6/11/2008
Διεθνές Συνέδριο Τεκμηρίωσης Γλωσσών και Παράδοσης, με επίκεντρο τους Καλάς των Ιμαλαΐων θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 9 Νοεμβρίου 2008, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η τεκμηρίωση, περιγραφή και αναβίωση γλωσσών υπό εξαφάνιση, με επίκεντρο τη γλώσσα των Καλάς των Ιμαλαΐων. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μεθοδολογίες επιτόπιας έρευνας - fieldwork) καθώς και πρακτικές αναβίωσής τους, όπως καταγραφή λεξικών και Γραμματικής αλλά και γλωσσικών εγχειριδίων. Επίσης, θα γίνουν ανακοινώσεις που αφορούν στη γλώσσα και παράδοση των Καλάς σε σχέση με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Επίκουρης Καθηγήτριας του Αγγλικού Τμήματος του Α.Π.Θ., Ελισάβετ Μελά-Αθανασοπούλου, σχετικά με τους Καλάς των Ιμαλαΐων. Μέσω του Προγράμματος του ΥΠΕΠΘ «Μορφοφωνολογική Περιγραφή της Γλώσσας των Καλάς ως μία Ινδο-Άρια Γλώσσα με Αρχαίες Ελληνικές Ρίζες», η κ. Μελά-Αθανασοπούλου πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα (fieldwork) στην περιοχή του Βορειοδυτικού Πακιστάν με τα σύνορα του Αφγανιστάν όπου βρίσκονται οι Κοιλάδες των Καλάς, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2007. Έζησε με τις οικογένειες των Καλάς, κατέγραψε τη γλώσσα τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τις καθημερινές ασχολίες τους και τις λατρευτικές τελετές τους. Η έρευνά της διακόπηκε προσωρινά για ένα τετράμηνο λόγω βαριάς ασθένειάς της από τοπικό πυρετό. Μετά την ανάρρωσή της συνέχισε την έρευνα και τις αναλύσεις των στοιχείων που κατέγραψε με τη συνεργασία φυσικού ομιλητή Καλάς που δέχτηκε να έρθει στην Ελλάδα για να τη βοηθήσει να καταγράψει και να σώσει μια γλώσσα που κινδυνεύει άμεσα να εξαφανιστεί.
Από την ανάλυση των μέχρι τώρα στοιχείων αποδεικνύεται επιστημονικά η άμεση επαφή που είχε η Ελληνική γλώσσα με τις τοπικές λαλιές των λαών που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Στη γλώσσα των Καλάς διαφαίνεται η επίδραση στο λεκτικό μέρος με αρχαιοελληνικές λέξεις που έχουν διασωθεί στη γλώσσα με την αρχαία σημασία τους. Στο συντακτικό μέρος υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα με πολλαπλές ομοιότητες στην κλίση των ρημάτων και σε γραμματικά φαινόμενα όπως η γενική απόλυτη. Δυστυχώς, η απομόνωση των Καλάς στις Κοιλάδες σε υψόμετρο μεταξύ 3.000 και 3.800 μέτρων, η πίεση από τους γύρω πληθυσμούς και η ανάγκη για εργασία λόγω του φτωχού φυσικού περιβάλλοντος, τους έφερε σε επαφή με πολλούς λαούς και άλλες γλώσσες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλά δάνεια στη γλώσσα γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διεξαγωγή της έρευνας.
Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο θα γίνουν 2 ανακοινώσεις της Επ. Καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Ελισάβετ Μελά Αθανασοπούλου: 1. «Μορφοφωνολογική Ανάλυση της Γλώσσας των Καλάς ως μια Ινδο-Άρια γλώσσα με Αρχαίες Ελληνικές Ρίζες» και 2. «Η Καλάσα Γυναίκα Σήμερα». Θα προηγηθεί βίντεο που θα παρουσιάσει την Καλασική πραγματικότητα όσον αφορά στο θηλυκό πληθυσμό. Επίσης, σε συνεργασία με τον γλωσσικό της συνεργάτη, Καλάσα συγγραφέα, κ. Talim Khan Bazik, η Επ. Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ελισάβετ Μελά Αθανασοπούλου θα παρουσιάσει την τελευταία δημογραφική έρευνα πάνω στον αριθμό των Καλάς, με τίτλο ?How many are we??, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιούνιο 2008 έως και το Σεπτέμβριο 2008.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με δύο παράλληλες κατευθύνσεις, (α) η Γλωσσολογική και (β) η Πολιτιστική και Λαογραφική. Για το λόγο αυτό, το Συνέδριο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα τμήματα Γλωσσολογίας, Λαογραφίας, αλλά και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Προσκεκλημένοι Ομιλητές του Συνεδρίου είναι άνθρωποι της επιστήμης, της έρευνας, καταγραφής και αναβίωσης Γλωσσών υπό Εξαφάνιση. Ο Peter Austin (SOAS, Μεγάλη Βρετανία), ο Nikolaus Himmelmann (Universitaet Muenster, Γερμανία), η Elena Bashir (University of Chicago, ΗΠΑ), ο Augusto Cacopardo (Universita’ di Firenze, Ιταλία) και ο Jan Heegard Petersen (University of Copenhagen, Δανία), μαζί με άλλους 45 ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό τα αποτελέσματα των πρωτότυπων ερευνών που διεξάγουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και για τις μεθόδους που ακολουθούν.
Όσον αφορά στις Ελληνικές διαλεκτούς-γλώσσες υπό εξαφάνιση, οι Ελληνικές ανακοινώσεις αναφέρονται κυρίως στα Βλάχικα του Μετσόβου, στα Ποντιακά και στα Σμυρναίικα, στα Πομάκικα της Θράκης, στα Γκρίγκο της Κάτω Ιταλίας.
Οι κκ Peter Austin και Nikolaus Himmelmann θα κάνουν δωρεάν σεμινάρια στους φοιτητές του Α.Π.Θ. κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης διαλέξεις, σε ευρύ κοινό, παρουσίαση νέων βιβλίων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ταξίδια σε Αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε Μουσεία.
Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 9:30. στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ-ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης απένειμε τα βραβεία του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού Τυριού-Αλλαντικού «Άρωμα και Γεύση Ελλάδας», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία (31 Οκτωβρίου 2008 - 1 Νοεμβρίου 2008) στο εμπορικό κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS, με την οργανωτική ευθύνη του καταστήματος «Άρωμα και Γεύση», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ελληνικού Τυριού-Αλλαντικού συμμετείχαν οι σεφ Γιώργος Κουρκουλάκης (εστιατόριο YaMas), Δημήτριος Κοτσιβός (εστιατόριο Thalasses) και Στέλιος Γιαρένης (εστιατόριο shark).
Τα βραβεία απέσπασαν οι παρακάτω παραγωγοί:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ
Χρυσά Βραβεία · Στο Δημοτικό Τυροκομείο Ίου για το σκωτύρι Ίου · Στο τυροκομείο Σταθώρη για το πετρωτό
Ασημένια Βραβεία · Στο τυροκομείο του Μηνά Πετράτου για την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας · Στο τυροκομείο του Εμμανουήλ Κουφόπουλου για τη γραβιέρα Νάξου
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Χρυσά Βραβεία · Στη βιοτεχνία Αλλαντικών Αφοί Καλογρίδη για το παραδοσιακό καπνιστό Απάκι Χανίων · Στο αλλαντοποιείο Στρεμμένου Ευρυτανίας για το προσιούτο «Καλαθάκι Ευρυτανίας»
Ασημένια Βραβεία · Στον Σταύρο Σταυρακόπουλο για τη λούζα Μυκόνου · Στην αλλαντοποιΐα Αφοί Παντέρη για το μπούτι μόσχου

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. Η ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Βελόπουλος μιλώντας σήμερα στο Κοινοβούλιο αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Απάτσι το οποίο κατέπεσε στην Κύμη Ευβοίας. Συγκεκριμένα ο Κ. Βελόπουλος είπε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαι απ΄ αυτούς που έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε σχέση με την πρόοδο και τη δημοκρατία. Και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία, διότι, πολύ απλά θεωρώ ότι η δημοκρατική διάθεση καθενός δεν κρίνεται από αυτά που λέει μόνο, αλλά και από αυτά που κάνει. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που κανείς εδώ μέσα δεν μίλησε για τους δύο πιλότους που έπεσαν. Χάσαμε ένα ΑΠΑΤΣΙ, δύο πιλότοι, δικά μας παιδιά έπεσαν για την πατρίδα. Σε μερικούς η λέξη «πατρίδα» είναι ενοχοποιητική, σε εμάς είναι τίτλος τιμής και πρέπει ως Κοινοβούλιο τουλάχιστον να αντιλαμβανόμαστε ποιοι δουλεύουν για εμάς, για να μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τα βράδια». Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρωικών αεροπόρων μας, τονίζει για μια ακόμη φορά πως είναι καιρός να μην ξορκίζουμε μόνο το κακό αλλά και να το προλαμβάνουμε.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ....BOND, JAMES BOND


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Στο δημοτικό σχολείο Σβορώνου σταθμεύει την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, η κομβική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, η οποία για πάνω από 10 χρόνια συνδέει ραδιοφωνικά τους Έλληνες του εξωτερικού με την πατρίδα.Η εκπομπή θα συναντήσει παραδοσιακές μπάντες, τον μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Σβορώνου και ...εδέσματα της περιοχής. Στα μικρόφωνα η Άννα Γιαννακίδου, η Μαριάννα Καλαϊτζή, και η Μαρία Μεσσήνη.Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης (9.53 fm).Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ!


12 ΕΡΓΑ ΣΕ 7 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΗΣΕΑ"

Τις άδειες δημοπράτησης για 12 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας» στο Νομό μας υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας. Τα 12 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.202.996,99 ευρώ και αφορούν σε επτά δήμους της Πιερίας.
Ο κ. Τσιότρας
Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, «η διαδικασία ένταξης έργων προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας» του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συνεχίζεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αδειες δημοπράτησης υπογράφονται σχεδόν καθημερινά και από την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, στις 16 Ιουνίου του 2005, φτάσαμε να έχουμε χρηματοδοτήσει περισσότερα από 1.400 έργα πολλά από τα οποία είναι σε εξέλιξη, προϋπολογισμού άνω των 240 εκ. ευρώ, τα οποία κρίνονται αναγκαία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και χρηματοδοτούνται από το ‘Θησέα’.
Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αυτό καταδεικνύει τόσο τις ανάγκες τους, όσο και την πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια που τους παρέχει η πολιτεία, προκειμένου από κοινού να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η συνεργασία των δημάρχων και προέδρων των κοινοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αξιοσημείωτη και το πρόγραμμα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και για την υλοποίηση αναγκαίων έργων σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες.
Για την πενταετία 2005 – 2009 έχουν εγκριθεί να γίνουν μέσω του προγράμματος στους ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά 1.998 έργα. Ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πενταετία 2005 – 2009 μέσω του προγράμματος για τα δημοτικά και διαδημοτικά έργα τοπικής και προγραμματικής κατανομής και οριζοντίων δράσεων είναι συνολικού ύψους 377 εκ. ευρώ».
ΤΑ ΕΡΓΑ
12 έργα, προϋπολογισμού 1.202.996,99 ευρώ.
Τα 12 νέα έργα που απέκτησαν άδειες δημοπράτησης και είτε ξεκίνησαν, είτε ξεκινούν άμεσα είναι:
-Δήμος Ανατολικού Ολύμπου: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους Πόρους (141.595,23 ευρώ).
-Δήμος Δίου: Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καρίτσας (Γαβριά) (20.000 ευρώ), Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Ξηροκάμπι Δίου (33.457 ευρώ), Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Ξηροκάμπι Κονταριώτισσας (38.985 ευρώ), Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Νεροφαγιά Εφέσσου (26.901 ευρώ).
-Δήμος Λιτοχώρου: Υδρευση – αποχέτευση Βαμβακιάς (205.946,76 ευρώ).
-Δήμος Μεθώνης: Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 και αποχέτευση όμβριων στην πλατεία Βυζαντινής Βρύσης στο Ελευθεροχώρι (131.226 ευρώ).
-Δήμος Πέτρας: Αγορά αγροτεμαχίου με σκοπό την κατασκευή χωμάτινου ταμιευτήρα στο Λόφο (40.000 ευρώ).
-Δήμος Πιερίων: Δημοτική οδοποιία – αναπλάσεις (177.964 ευρώ), Κατασκευή αντιδιαβρωτικού τοιχίου αντιστήριξης Ρητίνης (20.000 ευρώ).
-Δήμος Πύδνας: Κρασπέδωση – ασφαλτόστρωση (134.261 ευρώ), Εσωτερική οδοποιία (134.261 ευρώ), Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης Παλαιοστάνης (118.40 ευρώ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Στην εκδήλωση, μετά την παρουσίαση της έρευνας από τους καθηγητές του τμήματος κύριους Ευάγγελο Καραβαγγέλη και Επαμεινώνδα Διαμαντόπουλο, ακολούθησε σχολιασμός των συμπερασμάτων.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Ιάκωβος Τασχουνίδης μετά την παρουσίαση της έρευνας τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά συγχαίροντας παράλληλα όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή της. Όλη αυτή η δουλειά, συνέχισε ο κ. Τασχουνίδης, θα αποτελέσει για εμάς, τους ανθρώπους του Φεστιβάλ, την αφορμή για να γίνει ο θεσμός ακόμη καλύτερος, ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει την θέληση τόσο του ίδιου όσο και όλου του Δ.Σ. η έρευνα να συνεχιστεί και το 2009 αλλά και τα επόμενα έτη.
Στη συνέχεια, παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Τασχουνίδη βεβαιώσεις συμμετοχής στους εθελοντές φοιτητές και πολίτες του Δήμου Κατερίνης που συμμετείχαν στη συλλογή των ερωτηματολογίων ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε δημόσια κλήρωση με ηλεκτρονικό τρόπο των κωδικών των δέκα ερωτηματολογίων οι κάτοχοι των οποίων δικαιούνται δωρεάν εισιτήριο για τις εκδηλώσεις του επόμενου Φεστιβάλ Ολύμπου το καλοκαίρι του 2009 και οι οποίοι για να παραλάβουν την ειδική κάρτα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Φεστιβάλ Ολύμπου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη.
Οι δέκα κωδικοί ερωτηματολογίων που κληρώθηκαν είναι οι εξής:
1311, 313, 1074, 873, 1333, 1570, 244, 867, 1484, 1309
Η Έρευνα
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2008 ύστερα από συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Ολύμπου και του Τμήματος Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων.
Στόχοι της έρευνας - μεθοδολογία
Βασικός στόχος της έρευνας ήταν η ανίχνευση ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών στο Φεστιβάλ Ολύμπου τα οποία δεν ήταν γνωστά μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, οι στόχοι της έρευνας μεταξύ άλλων ήταν οι εξής:
* Ποιοτική καταγραφή των επισκεπτών του Φεστιβάλ (προέλευση, φύλο, ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, επαγγελματική κατάσταση).
* Διερεύνηση της απήχησης του Φεστιβάλ στην τοπική κοινωνία (προσδιορισμός της συχνότητας συμμετοχής των επισκεπτών σε δραστηριότητες του Φεστιβάλ).
* Καλλιτεχνικές προτιμήσεις των επισκεπτών του Φεστιβάλ.
* Αξιολόγηση του Φεστιβάλ τόσο επί του συνόλου όσο και σε προκαθορισμένες κατηγορίες.
Η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε με χρήση ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο διατέθηκε προς συμπλήρωση καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ από συνεργεία του τμήματος Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων σε εθελοντές που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα. Τα σημεία όπου ενεργοποιήθηκαν τα συνεργεία ήταν τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων, τα σημεία των εκδηλώσεων (θέατρα, συναυλιακοί χώροι και χώροι ομιλιών) και διάφοροι άλλοι χώροι κοινωνικής δραστηριότητας όπως βιβλιοπωλεία, πλατείες χωριών στο νομό Πιερίας κ.α. Συλλέχθηκαν 1.157 ερωτηματολόγια από 16 εκδηλώσεις (θέατρο, συναυλία και ομιλίες), από τα αντίστοιχα σημεία πώλησης εισιτηρίων αυτών των εκδηλώσεων και άλλα 6 σημεία κοινωνικής δραστηριότητας όπως βιβλιοπωλεία, εμπορικά κέντρα και πλατείες κοινοτήτων του νομού Πιερίας.
Προφίλ των επισκεπτών του φεστιβάλ
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Ολύμπου είναι έως 55 ετών (92% επί του συνόλου) κατοικούν στον Νομό Πιερίας (77%), έχουν ανώτατη ή ανώτερη μόρφωση (71%) ενώ η πλειοψηφία είναι γυναίκες (63%). Η πλειοψηφία είναι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα (29,2%) ενώ ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (22,8%) και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (20,6%), οι μαθητές – φοιτητές αποτελούν το 16,7% ενώ 10,7% δήλωσαν κάτι άλλο με την πλειοψηφία των απαντήσεων αυτών να είναι «συνταξιούχος», «άνεργος» και «οικιακά».
Βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης
Οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους απάντησαν πως ενημερώνονται από το τυπωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ ενώ ελάχιστοι δήλωσαν πως ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Στην ερώτηση για τα κίνητρα που τους ωθούν να παρακολουθήσουν μια καλλιτεχνική εκδήλωση η πλειοψηφία απάντησε πως ο κυριότερος λόγος είναι το θέμα της εκδήλωσης ενώ ακολουθούν το όνομα του καλλιτέχνη και η καλλιτεχνική ομάδα.
Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα (48%) είναι πιστοί επισκέπτες των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου καθώς δήλωσαν πως συμμετέχουν τουλάχιστον σε τρεις από τις εκδηλώσεις του κάθε καλοκαίρι ενώ ποσοστό 24% δήλωσε πως συμμετέχει σε δύο από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Το αρχαίο ελληνικό θέατρο και οι συναυλίες έντεχνης μουσικής αποτελούν τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των ερωτώμενων ενώ ακολουθούν δραστηριότητες όπως η ζωγραφική και η φωτογραφία. Στον αντίποδα, οι συναυλίες εμπορικής μουσικής και το χοροθέατρο αποτελούν λιγότερο επιθυμητές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Στην αξιολόγηση του φεστιβάλ ανά θεματική κατηγορία οι ερωτώμενοι κρίνουν ικανοποιητική (μέση αξιολόγηση τρία με μέγιστο το πέντε) την τιμή των εισιτηρίων, την ύπαρξη χώρων parking, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την πρόσβαση στους χώρους των εκδηλώσεων ενώ κρίνουν λίγο ικανοποιητική την εξυπηρέτηση του προσωπικού προς το κοινό και τη διανομή των εισιτηρίων.
Στη συνολική αξιολόγηση του φεστιβάλ ως ένα σύνολο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων οι κρίσεις των ερωτώμενων αποδείχθηκαν περισσότερο αυστηρές καθώς η μέση κριτική είναι λίγο ικανοποιητική. (μέση αξιολόγηση δύο με μέγιστη τιμή το πέντε). Μεταξύ όλων των ερωτώμενων, η ηλικιακή ομάδα 26 - 35 αποδείχθηκε η πλέον θετικά διακείμενη προς το Φεστιβάλ Ολύμπου ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η κατηγορία 56 - 65.
Οι εκδηλώσεις αποδεικνύεται πως έχουν σαφή ηλικιακά χαρακτηριστικά καθώς υπάρχει σαφής προτίμηση κάποιων ηλικιακών κατηγοριών σε κάποιες εκδηλώσεις όπως φαίνεται από το Διάγραμμα 1 όπου παρουσιάζονται τα ποσοστά εκπροσώπησης κάθε ηλικιακής κατηγορίας σε δώδεκα πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Εκδηλώσεις Olympolis
Οι εκδηλώσεις Olympolis που το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά αποδείχθηκε ότι φιλοξένησε ένα περισσότερο νεανικό κοινό από ότι οι υπόλοιπες δραστηριότητες του φεστιβάλ καθώς βρέθηκε πως οι εκδηλώσεις του συγκέντρωσαν κυρίως νέους έως 45 ετών (94%), κυρίως γυναίκες (ποσοστό 79%) ενώ οι μαθητές – φοιτητές αποτελούσαν το 21% του συνόλου.

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των μελών-χωρών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Αντικείμενο της Συνόδου είναι η συντονισμένη αντιμετώπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της οικονομικής κρίσης. Επίσης, αναμένεται να καθοριστεί η θέση της ΕΕ ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Ουάσινγκτον.

Ο κύριος Ελληνάκης και ο EMOgood


Αικατερίνια-Εκθεση τοπικής γελοιογραφίας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνια 2008»
Έκθεση τοπικής γελοιογραφίας
Θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου

Το χιούμορ, η διακωμώδηση και η σάτιρα, όπως αναπτύσσονται μέσα από τη γελοιογραφία δύο τοπικών δημιουργών, γίνονται η τέχνη της καταγραφής, της κριτικής και του προβληματισμού απέναντι στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ο Αναγνώστης (Νότης) Καλαμαράς και ο Χάρης Μπικηρόπουλος εκθέτουν στο cafe ΙΛΙΟΝ, μια σειρά από γελοιογραφίες που έχουν δημιουργήσει, παράλληλα με τις κύριες ενασχολήσεις τους,οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την τοπική κοινωνική και πολιτική θεματολογία.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων"ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΑ", που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ μεταξύ άλλων την έκθεση επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αντώνης Καρπούζας και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Την έναρξη της έκθεσης έκανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Άννα Αθανασάκη, η οποία συνεχάρη τους δύο δημιουργούς, τονίζοντας πως "η γελοιογραφία ανήκει στον πολιτισμό της καθημερινής ζωής και αυτό ακριβώς πρόκειται να αναδειχθεί μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση".
«Το χιούμορ είναι ένας «απόλυτος κώδικας» της επικοινωνίας με το κοινό, που υπαινίσσεται κριτικά με ξεχωριστό τρόπο, πνευματικότητα και χιούμορ, απόψεις, για γεγονότα και πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας' τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος και συμπλήρωσε: Συγχαίρω το Δήμο Κατερίνης για την πρωτοβουλία αλλά και για την καθιέρωση ενός πολιτιστικού θεσμού, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους ντόπιους δημιουργούς. Η έκθεση φιλοξενεί 45 δικά μου σκίτσα που καλύπτουν γεγονότα και καταστάσεις από το 1982 ως σήμερα και ο επισκέπτης θα διαπιστώσει, ότι πολλά σκίτσα είναι διαχρονικά. Και παραμένουν διαχρονικά όσο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας παραμένουν άλυτα.
Η Κατερίνη παράγει πολιτισμό και ο καλύτερος μάρτυρας για αυτό, είναι το πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΩΝ, που πιστεύω, ότι θα διευρυνθεί και θα διαρκεί όλους τους χειμερινούς μήνες, δίδοντας διέξοδο στην καθημερινότητά μας, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική δημιουργία».

Ο Αναγνώστης Καλαμαράς, ο οποίος εργάστηκε για 30 χρόνια ως Αρχιτέκτων - Μηχανικός στην πόλη μας, έχει δημοσιεύσει στις τοπικές εφημερίδες ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του. Στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΑ παρουσιάζεται ένα χαρακτηριστικό δείγμα των έργων του, η θεματολογία του οποίου είναι εμπνευσμένη από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Ο Χάρης Μπικηρόπουλος παράλληλα με τις επαγγελματικές και συγγραφικές του ενασχολήσεις, σκιτσάρει με το πενάκι του, από το 1981 ως σήμερα σε εφημερίδες και περιοδικά. ενώ σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί και σε πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικά και εφημερίδες. Είναι ο δημιουργός του «Κυρίου Ελληνάκη» και του νεαρού
« Emogood» ,εκφράζοντας τις αντίθετες απόψεις δύο γενεών, στο σήμερα.
Η έκθεση τοπικής γελοιογραφίας θα φιλοξενείται στο cafe ΙΛΙΟΝ έως τις 30 Νοεμβρίου.

κι άλλη ...Τότα από chiosnews.com











ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΟΜΠΑΜΑ ....ΟΜΠΑΜΑ....ΟΜΠΑΜΑ....

... και τώρα Τότα!!


αναδημοσίευση από το site: http://www.chiosnews.com/

Αφελώς, το τοπικό περιοδικό της Δράμας Barcode έβαλε τον Δεκέμβρη του 2002, στην συνέντευξη της κας Χατζοπούλου τον τίτλο "Τότα: Born to be a Diva", διότι όπως αποδεικνύεται τον Αύγουστο του 2004 ο σωστός τίτλος είναι "Τότα: Born to be a ΠΕΣΥΠάρχης".
Ετών 32 και κοσμική δικηγόρος της Δράμας με μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Δίκαιο, κόρη Νομαρχιακού Συμβούλου της ΝΔ στο νομό, είναι η νέα πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Βορείου Αιγαίου κυρία Παναγιώτα (Τότα) Χατζοπούλου. Η κύρια Χατζοπούλου αντικαθιστά τον κύριο Κόντο και αποτελεί επιλογή - όπως και το σύνολο των νέων προέδρων ΠΕΣΥΠ - του Υπουργού Υγείας κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και του Δημοσιογράφου κυρίου Χρ. Τελίδη, χθες :"Mια εκρηκτική δικηγόρος της Δράμας, που... «γεννήθηκε για να είναι ντίβα» και δεν διστάζει να κάνει αρκετά προχωρημένες φωτογραφήσεις, αποκαλύπτοντας το... ταμπεραμέντο της, διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συστήματος Yγείας και Πρόνοιας (ΠEΣYΠ) Bορείου Aιγαίου και πρόκειται να ορκιστεί αύριο στην Aθήνα μαζί και με τους άλλους προέδρους των ΠEΣYΠ, παρουσία του υπουργού Yγείας και Kοινωνικής Aλληλεγγύης Nικήτα Kακλαμάνη. Πρόκειται για την Παναγιώτα Xατζοπούλου, γνωστή ως Tότα, που η μοναδική της σχέση με τον χώρο της υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης μέχρι τώρα ήταν μόνο η επίσκεψη σε κάποιον γιατρό, όπως λένε οι συντοπίτες της.
Eκεί όμως που πρωταγωνιστεί, πέρα από τις αίθουσες των δικαστηρίων, είναι στις κοσμικές στήλες και στις ανάλογες τηλεοπτικές εκπομπές της Bόρειας Eλλάδας. H φωτογράφησή της σε τοπικό περιοδικό της Δράμας και τα όσα έλεγε σε συνέντευξή της βγάζουν... μάτι. «Mου αρέσουν οι άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν...», φέρεται να δηλώνει και προσθέτει: «Δεν έχω νιώσει ποτέ ωραία και sexy». Φροντίζει, όμως, να διαψεύσει κάτι τέτοιο με τις εκρηκτικές και αποκαλυπτικές για τα... σωματικά της προσόντα πόζες. «Tότα: Born to be a diva» ένας εντυπωσιακός τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού που αρκεί για να παρουσιάσει την εκρηκτική Δραμινή."
Ενώ ο δημοσιογράφος κύριος Στρατής Μπαλάσκας σημειώνει στην χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Στο βόρειο Αιγαίο ως μάνατζερ σε θέματα υγείας τοποθετείται η 32χρονη, κατά δήλωσή της, δικηγόρος Δράμας κ. Παναγιώτα Χατζοπούλου.Και όλοι στην ιδιαίτερή της πατρίδα, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του διορισμού της στη νευραλγική θέση του προέδρου ΠεΣΥΠ, θυμήθηκαν μία προ ολίγων μηνών συνέντευξή της στο life style περιοδικό της Δράμας "Barcode" υπό τον τίτλο "Born to be a diva". Μία συνέντευξη με ενδιαφέρουσες έως και τολμηρές φωτογραφίες και διάφορες εξομολογήσεις, όπως το ότι η κ. Χατζοπούλου, που συνεντευξιάζεται ως Τότα, "δεν έχει νιώσει ποτέ ωραία και σέξι" και ότι "της αρέσουν άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν". Κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ Υγείας, αν μη τι άλλο, το στέλεχος της νέας κυβέρνησής σας στον χώρο της υγείας στο βόρειο Αιγαίο (όπως και από τις φωτογραφίες στο περιοδικό φαίνεται) είναι πρωτότυπο και ωραίο!"Πάντως η τοποθέτηση της δυναμικής Δραμινής Δικηγόρου φαίνεται να αντιμετωπίζει και αντιδράσεις και σχόλια αφού σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "Oμως πολλοί ήταν εκείνοι, ακόμη και από τον χώρο της NΔ και κυρίως τα στελέχη της, που εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν πρόσφατα από τα MME ότι διορίστηκε ως πρόεδρος του ΠEΣYΠ Bορείου Aιγαίου. O διορισμός του πρώην προέδρου της NOΔE Δράμας και διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου Δημοσθένη Aνδριόπουλου, με σπουδές στα οικονομικά και απόφοιτου της Eθνικής Σχολής Δημόσιας Yγείας, ως προέδρου του ΠEΣYΠ Δυτικής Mακεδονίας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος και επιδοκιμάστηκε, όχι όμως και της Παναγιώτας Xατζοπούλου.Aλλωστε, σε τοπικό επίπεδο η σχέση της με τη NΔ περιοριζόταν μόνο στο γεγονός ότι ο πατέρας της Θόδωρος Xατζόπουλος είναι νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της NΔ."
Ενώ η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου την υποδέχθηκε με το σχόλιο: "Πάντως μακριά από εμάς (και προπάντων από τον υπογράφοντα Στρατή Μπαλάσκα) κάθε αντίληψη ηθικολογικής προσέγγισης στο όλο ζήτημα. Απλά αναρωτιόμαστε αν τελικά το Ελληνικό κράτος με αμοιβές πολλών εκατομμυρίων κάθε μήνα, επιβραβεύει ως ειδικούς μάνατζερς καθ’ όλα κατά τα άλλα άξιες κυρίες – αφού εν προκειμένω αναφερόμαστε σε γυναίκα – που δημόσια εκφράζουν την άποψή τους, για το αν είναι ή όχι sexy και περί του ποιοι άνδρες τους αρέσουν. Aπ’ όλα έχει λοιπόν ο «μπαξές» της νέας διακυβέρνησης. Kαι από μάνατζερ νέα, ωραία που συνεντευξιάζεται και φωτογραφίζεται ως μοντέλο της πασαρέλας."Ενώ η κουτσομπολίστικη Ιστοσελίδα http://www.psithiri.gr/ της Δράμας, που ανέσυρε την συνέντευξη από Barcode, συνοδεύει το άρθρο της για τον διορισμό της κας Χατζοπούλου ως προέδρου του ΠΕΣΥΠ με τον τίτλο "Η ΤΟΤΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ"Η πολυσυζητημένη συνέντευξη της κυρίας Χατζοπούλου στο περιοδικό Barcode της Δράμας τον Δεκέμβριο του 2002 έχει ως εξής:"Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς θυμάσαι τον εαυτό σου σαν μικρό παιδί; «Στην αρχή της ζωής μου ταλαιπωρήθηκα λίγο γιατί η μητέρα μου ήταν διορισμένη στον Έβρο και είχα γίνει σαν μπαλάκι του πινγκ – πονγκ, πήγαινα και ερχόμουν. Άλλοτε πήγαινα στην Aθήνα και άλλοτε στην Aλεξανδρούπολη. Aυτό με ταλαιπώρησε μέχρι τα δέκα μου. Kατά τα άλλα είχα τις ανησυχίες μου. Aσχολήθηκα με το παιχνίδι. Στα πρώτα μου χρόνια, μου άρεσε πάρα πολύ να τραγουδάω και να χορεύω. Παρόλο που ήμουν μοναχοπαίδι, γενικά μου άρεσε πάρα πολύ να βρίσκομαι με κόσμο. Δεν μου άρεσε να μένω μόνη μου». Mε τις φίλες σου μάλωνες; «Όχι ιδιαίτερα, γιατί μικρή έκανα περισσότερους φίλους, ήμουν αγοροκόριτσο. Mου άρεσαν πολύ τα αγορίστικα παιχνίδια. Δεν έπαιζα με κούκλες. Όλο έπαιζα με αυτοκινητάκια». Aργότερα στο Λύκειο η ζωή σου όλη ένα βιβλίο; «Ήταν λίγο στριμωγμένη, θα έλεγα η ζωή μου γιατί έπρεπε να υλοποιήσω τους επαγγελματικούς μου στόχους. Aπό μικρή είχα επιλέξει το επάγγελμα του δικηγόρου. Ήθελα αυτό να κάνω. Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Eπομένως τα τρία χρόνια του Λυκείου ήταν λίγο της κοινωνικής απομόνωσης, θα έλεγα, λόγω χρόνου. Δεν είχα χρόνο να βρεθώ με τις φίλες μου και τους φίλους μου».Aισθάνεσαι ότι έχεις πετύχει κάποιους από τους στόχους σου; «Πέτυχα τους normal στόχους μου. Δηλαδή, της επαγγελματικής επιβίωσης και της οικονομικής ανεξαρτησίας. Nαι… αυτούς τους στόχους τους πέτυχα». Ποιες είναι οι καθημερινές σου απολαύσεις; «Mια απόλαυση που ξεκινάει στην αρχή της ημέρας είναι ο πρωινός μου καφές. Άλλη απόλαυση είναι η «siesta»που κάνω το απόγευμα. O μεσημεριανός μου ύπνος, ένα εικοσάλεπτο για να πάρω δυνάμεις». Aπό ποια ηλικία αισθάνεσαι ότι είσαι ωραία γυναίκα; «Δεν νιώθω ότι είμαι ωραία γυναίκα. Nιώθω απλά ότι είμαι γυναίκα. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα». Nομίζω ότι είσαι ωραία γυναίκα και το ξέρεις… Δεν μπορεί να μην αισθάνεσαι ωραία. «Σε μένα, το στάδιο της ενηλικίωσής μου έγινε πιο αργά εμφανισιακά. Ήμουν από πολύ μικρή ψηλή και πολύ αδύνατη, αλλα το γυναικείο ήρθε πολύ αργά, θα έλεγα». Aισθανόσουν και τότε σέξυ ή μόνο ωραία; «Δεν έχω νιώσει ποτέ ωραία και σέξυ. Aυτό που νιώθω είναι ότι είμαι επιβλητική. Nιώθω ότι επιβάλλομαι στον χώρο με την κίνησή μου και την παρουσία μου. Aυτό το νιώθω. Tώρα το ωραία και σέξυ είναι υποκειμενικό. Aνάλογα με τα βιώματα που έχει ο καθένας». Όταν βγαίνεις με κάποιο άτομο που σε ενδιαφέρει, φτιάχνεσαι για να δείχνεις ωραιότερη ή βγαίνεις απλά όπως θα έβγαινες και με κάποιον που δεν σε ενδιαφέρει; «Πάντοτε φτιάχνομαι για μένα. Δεν φτιάχνομαι για κανέναν άλλο. Eάν μια μέρα νιώσω κουρασμένη από άλλες υποχρεώσεις θα βγω φυσική». Ποιοι άντρες γενικά σου αρέσουν, αν έκανες ένα προφίλ ας πούμε; «Άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους και από τη σχέση τους. Oι δυναμικοί άντρες με φιλότιμο και με λόγο που να έχει βαρύτητα, να μην σε αιφνιδιάζει ας πούμε, με κάτι άλλο που σου παρουσίασε και να σου βγάλει κάτι άλλο. Ό,τι φαίνεται, δηλαδή, να είναι κιόλας». Tο πρώτο σου ραντεβού το θυμάσαι; «Όχι δεν το θυμάμαι, δυστυχώς. Έχω μηχανισμούς αυτοάμυνας, είτε είναι θετικό κάτι, είτε είναι αρνητικό. Όταν έρχεται κάτι καινούριο το ξεχνάω, έχω αυτή τη λύση, ώστε να μην περνάω στο στάδιο σύγκρισης που είναι πολύ επικίνδυνο». Eίσαι ερωτευμένη τώρα; «Πάντα είμαι ερωτευμένη». Έχεις κλάψει ποτέ για έναν άντρα; «Σε όλες μου τις σχέσεις έχω κλάψει γιατί είναι μια αντίδραση και το κλάμα. Mπορεί να σπάζουν τα νεύρα μου από κάτι και να κλαίω. Δεν είναι ότι έχω κλάψει με κάποιον άντρα μόνο. Έχω κλάψει γιατί κάθε σχέση έχει την κρίση και τις δυσκολίες της και μπορεί κάποια στιγμή να αγανακτήσεις και να κλαις ή να συμβεί το ίδιο από την άλλη πλευρά. Όλες οι αντιδράσεις του ανθρώπου είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άρα έχω κλάψει πολλές φορές». Aισθάνεσαι επώνυμη στην πόλη; «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αλλά ούτε το έχω επιδιώξει». Όταν περπατάς στο δρόμο αισθάνεσαι βλέμματα και σχόλια να σε συνοδεύουν; «Eίμαι τόσο ντροπαλός χαρακτήρας που για να αποφύγω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία κοιτάζω προς τον ουρανό πάντα και πολλοί με θεωρούν ψηλομύτα. Kοιτάζω εκεί γιατί ντρέπομαι να ακούω αυτά που ακούω από γύρω μου αν τα ακούω». Eίναι κάποιο δώρο που σου έχουν δώσει και σου έχει κάνει εντύπωση; «Tα δώρα ως τώρα δεν έχουν αξία γενικά. Tώρα αν συνδυαστεί με μια περίοδο ή ένα συναισθηματικό αντίκρισμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όλα τα δώρα που μου έχουν κάνει κατά καιρούς έχουν συναισθηματικό υπόβαθρο, όλα για μένα είναι συμβολικά». Ποιο σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο; «Mου έκανε εντύπωση μια φορά που είχε λήξει μια σχέση πριν από κάποια χρόνια, που μου έστειλε στα γενέθλιά μου κάποιο δώρο, ενώ η σχέση δεν υπήρχε πια». Aνασφάλειες έχεις; «Bέβαια όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν είναι σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, απλά κάποιες στιγμές στη ζωή σου σε εκπέμπει κάτι, μια ανασφάλεια. Έχεις μια αγωνία, λες, θα γίνει αυτό δεν θα γίνει; Όταν έχεις δώσει όλο σου το είναι σε κάτι, περιμένεις να πάρεις όλους τους καρπούς και λες λοιπόν θα έρθουν αυτοί οι καρποί ή δεν θα έρθουν; Eίτε υλικοί είτε πνευματικοί». Mε την εικόνα σου έχεις κάποια ανασφάλεια; «Όχι, αλλά δεν αισθάνομαι και ανασφάλεια να βρεθώ με μια πολύ ωραία γυναίκα, ίσα – ίσα με κρατάει αυτό γιατί με κρατάει και εμένα ζωντανή, δεν με αφήνει να πέσω. Aν διαπιστώσεις όλες μου οι φίλες είναι κούκλες». Oνειρεύεσαι περισσότερο καριέρα ή οικογένεια; «Θα σου πω κάτι που διάβασα πρόσφατα στον Eπίκουρο και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες για να αποκτήσουμε την ευδαιμονία στη ζωή μας. Θα πρέπει σε καθημερινή βάση να φροντίζουμε να βγάζουμε τα προς το ζην για να επιβιώσουμε, να είμαστε αποδεκτοί αγάπης από κάποιον σύντροφο, να έχουμε δυο καλούς φίλους και να ψυχαγωγούμαστε. Aν αυτά λοιπόν τα κάνεις σε καθημερινή βάση, νομίζω ότι ένας συγκερασμός όλων είναι ό,τι καλύτερο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το δεις αυτό σαν μια φιλοδοξία. Oύτε το επάγγελμα είναι φιλοδοξία. Tο επάγγελμα είναι πλέον για να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου τις επαγγελματικές και στους πελάτες σου και να βγάζεις τα προς το ζην. Aπό εκεί και πέρα ό,τι περισσότερο έρθει είναι καλό και αν δεν έρθει πάλι είναι καλό». H καθημερινότητά σου όμως, όπως λες, είναι πολύ λιγότερο από αυτά που θεωρείς ότι είναι προτεραιότητά σου; «Aρκούμαι σε λιγότερα και είμαι πολύ ευτυχισμένη». Για την οικογένεια;«H οικογένεια είναι ωραία, αλλά για να κάνεις πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Eίμαι ανοιχτή στο θέμα της οικογένειας και του γάμου». Tις γιορτές πώς τις έχεις προγραμματίσει; «Δεν κάνω προγράμματα γενικά. Συχνά κάνω αποδράσεις και κάνω ταξίδια των πέντε ημερών, γιατί δεν μπορώ να μένω πολύ καιρό μακριά από τη βάση μου. Mου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Mπορεί παραμονές Xριστουγέννων να πω θα πάω εκεί και να φύγω την επομένη». Θα μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή στους αναγνώστες του περιοδικού για ένα καλό προορισμό; «Πέρα από ένα αναμμένο τζάκι με ωραία λουκάνικα που θα ψήσεις εκείνη την ώρα με την οικογένειά σου και τους φίλους σου και ένα ωραίο κρασί, για μένα αυτός ο προορισμός είναι πολύ μεγάλος, γιατί μπορείς να βρεθείς στην ωραιότερη πόλη του κόσμου, για τον καθένα όποια και αν είναι, η παρέα σου να μην είναι τόσο καλή ή να είσαι μόνος σου και να είσαι μέσα στη χλιδή και μέσα στις παραστάσεις να είσαι πολύ δυστυχισμένος. Aυτός είναι ο πρώτος προορισμός για μένα. Δεύτερος προορισμός, θα ήθελα να πάω σε ένα ζεστό μέρος. Nα περάσω Xριστούγεννα όχι με χειμώνα. Nα πάω ας πούμε Mαλβίδες και να γυρίσω μαύρη στο καταχείμωνο. Θα μου άρεσε να δω το πνεύμα των Xριστουγέννων στην Aυστραλία με μαγιό και σκουφάκι για μπάνιο στη θάλασσα».

Αφελώς, το τοπικό περιοδικό της Δράμας Barcode έβαλε τον Δεκέμβρη του 2002, στην συνέντευξη της κας Χατζοπούλου τον τίτλο "Τότα: Born to be a Diva", διότι όπως αποδεικνύεται τον Αύγουστο του 2004 ο σωστός τίτλος είναι "Τότα: Born to be a ΠΕΣΥΠάρχης".
Ετών 32 και κοσμική δικηγόρος της Δράμας με μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Δίκαιο, κόρη Νομαρχιακού Συμβούλου της ΝΔ στο νομό, είναι η νέα πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Βορείου Αιγαίου κυρία Παναγιώτα (Τότα) Χατζοπούλου. Η κύρια Χατζοπούλου αντικαθιστά τον κύριο Κόντο και αποτελεί επιλογή - όπως και το σύνολο των νέων προέδρων ΠΕΣΥΠ - του Υπουργού Υγείας κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και του Δημοσιογράφου κυρίου Χρ. Τελίδη, χθες :"Mια εκρηκτική δικηγόρος της Δράμας, που... «γεννήθηκε για να είναι ντίβα» και δεν διστάζει να κάνει αρκετά προχωρημένες φωτογραφήσεις, αποκαλύπτοντας το... ταμπεραμέντο της, διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συστήματος Yγείας και Πρόνοιας (ΠEΣYΠ) Bορείου Aιγαίου και πρόκειται να ορκιστεί αύριο στην Aθήνα μαζί και με τους άλλους προέδρους των ΠEΣYΠ, παρουσία του υπουργού Yγείας και Kοινωνικής Aλληλεγγύης Nικήτα Kακλαμάνη. Πρόκειται για την Παναγιώτα Xατζοπούλου, γνωστή ως Tότα, που η μοναδική της σχέση με τον χώρο της υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης μέχρι τώρα ήταν μόνο η επίσκεψη σε κάποιον γιατρό, όπως λένε οι συντοπίτες της.
Eκεί όμως που πρωταγωνιστεί, πέρα από τις αίθουσες των δικαστηρίων, είναι στις κοσμικές στήλες και στις ανάλογες τηλεοπτικές εκπομπές της Bόρειας Eλλάδας. H φωτογράφησή της σε τοπικό περιοδικό της Δράμας και τα όσα έλεγε σε συνέντευξή της βγάζουν... μάτι. «Mου αρέσουν οι άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν...», φέρεται να δηλώνει και προσθέτει: «Δεν έχω νιώσει ποτέ ωραία και sexy». Φροντίζει, όμως, να διαψεύσει κάτι τέτοιο με τις εκρηκτικές και αποκαλυπτικές για τα... σωματικά της προσόντα πόζες. «Tότα: Born to be a diva» ένας εντυπωσιακός τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού που αρκεί για να παρουσιάσει την εκρηκτική Δραμινή."
Ενώ ο δημοσιογράφος κύριος Στρατής Μπαλάσκας σημειώνει στην χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Στο βόρειο Αιγαίο ως μάνατζερ σε θέματα υγείας τοποθετείται η 32χρονη, κατά δήλωσή της, δικηγόρος Δράμας κ. Παναγιώτα Χατζοπούλου.Και όλοι στην ιδιαίτερή της πατρίδα, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του διορισμού της στη νευραλγική θέση του προέδρου ΠεΣΥΠ, θυμήθηκαν μία προ ολίγων μηνών συνέντευξή της στο life style περιοδικό της Δράμας "Barcode" υπό τον τίτλο "Born to be a diva". Μία συνέντευξη με ενδιαφέρουσες έως και τολμηρές φωτογραφίες και διάφορες εξομολογήσεις, όπως το ότι η κ. Χατζοπούλου, που συνεντευξιάζεται ως Τότα, "δεν έχει νιώσει ποτέ ωραία και σέξι" και ότι "της αρέσουν άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν". Κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ Υγείας, αν μη τι άλλο, το στέλεχος της νέας κυβέρνησής σας στον χώρο της υγείας στο βόρειο Αιγαίο (όπως και από τις φωτογραφίες στο περιοδικό φαίνεται) είναι πρωτότυπο και ωραίο!"Πάντως η τοποθέτηση της δυναμικής Δραμινής Δικηγόρου φαίνεται να αντιμετωπίζει και αντιδράσεις και σχόλια αφού σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "Oμως πολλοί ήταν εκείνοι, ακόμη και από τον χώρο της NΔ και κυρίως τα στελέχη της, που εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν πρόσφατα από τα MME ότι διορίστηκε ως πρόεδρος του ΠEΣYΠ Bορείου Aιγαίου. O διορισμός του πρώην προέδρου της NOΔE Δράμας και διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου Δημοσθένη Aνδριόπουλου, με σπουδές στα οικονομικά και απόφοιτου της Eθνικής Σχολής Δημόσιας Yγείας, ως προέδρου του ΠEΣYΠ Δυτικής Mακεδονίας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος και επιδοκιμάστηκε, όχι όμως και της Παναγιώτας Xατζοπούλου.Aλλωστε, σε τοπικό επίπεδο η σχέση της με τη NΔ περιοριζόταν μόνο στο γεγονός ότι ο πατέρας της Θόδωρος Xατζόπουλος είναι νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της NΔ."
Ενώ η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου την υποδέχθηκε με το σχόλιο: "Πάντως μακριά από εμάς (και προπάντων από τον υπογράφοντα Στρατή Μπαλάσκα) κάθε αντίληψη ηθικολογικής προσέγγισης στο όλο ζήτημα. Απλά αναρωτιόμαστε αν τελικά το Ελληνικό κράτος με αμοιβές πολλών εκατομμυρίων κάθε μήνα, επιβραβεύει ως ειδικούς μάνατζερς καθ’ όλα κατά τα άλλα άξιες κυρίες – αφού εν προκειμένω αναφερόμαστε σε γυναίκα – που δημόσια εκφράζουν την άποψή τους, για το αν είναι ή όχι sexy και περί του ποιοι άνδρες τους αρέσουν. Aπ’ όλα έχει λοιπόν ο «μπαξές» της νέας διακυβέρνησης. Kαι από μάνατζερ νέα, ωραία που συνεντευξιάζεται και φωτογραφίζεται ως μοντέλο της πασαρέλας."Ενώ η κουτσομπολίστικη Ιστοσελίδα http://www.psithiri.gr/ της Δράμας, που ανέσυρε την συνέντευξη από Barcode, συνοδεύει το άρθρο της για τον διορισμό της κας Χατζοπούλου ως προέδρου του ΠΕΣΥΠ με τον τίτλο "Η ΤΟΤΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ"Η πολυσυζητημένη συνέντευξη της κυρίας Χατζοπούλου στο περιοδικό Barcode της Δράμας τον Δεκέμβριο του 2002 έχει ως εξής:"Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς θυμάσαι τον εαυτό σου σαν μικρό παιδί; «Στην αρχή της ζωής μου ταλαιπωρήθηκα λίγο γιατί η μητέρα μου ήταν διορισμένη στον Έβρο και είχα γίνει σαν μπαλάκι του πινγκ – πονγκ, πήγαινα και ερχόμουν. Άλλοτε πήγαινα στην Aθήνα και άλλοτε στην Aλεξανδρούπολη. Aυτό με ταλαιπώρησε μέχρι τα δέκα μου. Kατά τα άλλα είχα τις ανησυχίες μου. Aσχολήθηκα με το παιχνίδι. Στα πρώτα μου χρόνια, μου άρεσε πάρα πολύ να τραγουδάω και να χορεύω. Παρόλο που ήμουν μοναχοπαίδι, γενικά μου άρεσε πάρα πολύ να βρίσκομαι με κόσμο. Δεν μου άρεσε να μένω μόνη μου». Mε τις φίλες σου μάλωνες; «Όχι ιδιαίτερα, γιατί μικρή έκανα περισσότερους φίλους, ήμουν αγοροκόριτσο. Mου άρεσαν πολύ τα αγορίστικα παιχνίδια. Δεν έπαιζα με κούκλες. Όλο έπαιζα με αυτοκινητάκια». Aργότερα στο Λύκειο η ζωή σου όλη ένα βιβλίο; «Ήταν λίγο στριμωγμένη, θα έλεγα η ζωή μου γιατί έπρεπε να υλοποιήσω τους επαγγελματικούς μου στόχους. Aπό μικρή είχα επιλέξει το επάγγελμα του δικηγόρου. Ήθελα αυτό να κάνω. Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Eπομένως τα τρία χρόνια του Λυκείου ήταν λίγο της κοινωνικής απομόνωσης, θα έλεγα, λόγω χρόνου. Δεν είχα χρόνο να βρεθώ με τις φίλες μου και τους φίλους μου».Aισθάνεσαι ότι έχεις πετύχει κάποιους από τους στόχους σου; «Πέτυχα τους normal στόχους μου. Δηλαδή, της επαγγελματικής επιβίωσης και της οικονομικής ανεξαρτησίας. Nαι… αυτούς τους στόχους τους πέτυχα». Ποιες είναι οι καθημερινές σου απολαύσεις; «Mια απόλαυση που ξεκινάει στην αρχή της ημέρας είναι ο πρωινός μου καφές. Άλλη απόλαυση είναι η «siesta»που κάνω το απόγευμα. O μεσημεριανός μου ύπνος, ένα εικοσάλεπτο για να πάρω δυνάμεις». Aπό ποια ηλικία αισθάνεσαι ότι είσαι ωραία γυναίκα; «Δεν νιώθω ότι είμαι ωραία γυναίκα. Nιώθω απλά ότι είμαι γυναίκα. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα». Nομίζω ότι είσαι ωραία γυναίκα και το ξέρεις… Δεν μπορεί να μην αισθάνεσαι ωραία. «Σε μένα, το στάδιο της ενηλικίωσής μου έγινε πιο αργά εμφανισιακά. Ήμουν από πολύ μικρή ψηλή και πολύ αδύνατη, αλλα το γυναικείο ήρθε πολύ αργά, θα έλεγα». Aισθανόσουν και τότε σέξυ ή μόνο ωραία; «Δεν έχω νιώσει ποτέ ωραία και σέξυ. Aυτό που νιώθω είναι ότι είμαι επιβλητική. Nιώθω ότι επιβάλλομαι στον χώρο με την κίνησή μου και την παρουσία μου. Aυτό το νιώθω. Tώρα το ωραία και σέξυ είναι υποκειμενικό. Aνάλογα με τα βιώματα που έχει ο καθένας». Όταν βγαίνεις με κάποιο άτομο που σε ενδιαφέρει, φτιάχνεσαι για να δείχνεις ωραιότερη ή βγαίνεις απλά όπως θα έβγαινες και με κάποιον που δεν σε ενδιαφέρει; «Πάντοτε φτιάχνομαι για μένα. Δεν φτιάχνομαι για κανέναν άλλο. Eάν μια μέρα νιώσω κουρασμένη από άλλες υποχρεώσεις θα βγω φυσική». Ποιοι άντρες γενικά σου αρέσουν, αν έκανες ένα προφίλ ας πούμε; «Άντρες με πείρα που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους και από τη σχέση τους. Oι δυναμικοί άντρες με φιλότιμο και με λόγο που να έχει βαρύτητα, να μην σε αιφνιδιάζει ας πούμε, με κάτι άλλο που σου παρουσίασε και να σου βγάλει κάτι άλλο. Ό,τι φαίνεται, δηλαδή, να είναι κιόλας». Tο πρώτο σου ραντεβού το θυμάσαι; «Όχι δεν το θυμάμαι, δυστυχώς. Έχω μηχανισμούς αυτοάμυνας, είτε είναι θετικό κάτι, είτε είναι αρνητικό. Όταν έρχεται κάτι καινούριο το ξεχνάω, έχω αυτή τη λύση, ώστε να μην περνάω στο στάδιο σύγκρισης που είναι πολύ επικίνδυνο». Eίσαι ερωτευμένη τώρα; «Πάντα είμαι ερωτευμένη». Έχεις κλάψει ποτέ για έναν άντρα; «Σε όλες μου τις σχέσεις έχω κλάψει γιατί είναι μια αντίδραση και το κλάμα. Mπορεί να σπάζουν τα νεύρα μου από κάτι και να κλαίω. Δεν είναι ότι έχω κλάψει με κάποιον άντρα μόνο. Έχω κλάψει γιατί κάθε σχέση έχει την κρίση και τις δυσκολίες της και μπορεί κάποια στιγμή να αγανακτήσεις και να κλαις ή να συμβεί το ίδιο από την άλλη πλευρά. Όλες οι αντιδράσεις του ανθρώπου είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άρα έχω κλάψει πολλές φορές». Aισθάνεσαι επώνυμη στην πόλη; «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αλλά ούτε το έχω επιδιώξει». Όταν περπατάς στο δρόμο αισθάνεσαι βλέμματα και σχόλια να σε συνοδεύουν; «Eίμαι τόσο ντροπαλός χαρακτήρας που για να αποφύγω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία κοιτάζω προς τον ουρανό πάντα και πολλοί με θεωρούν ψηλομύτα. Kοιτάζω εκεί γιατί ντρέπομαι να ακούω αυτά που ακούω από γύρω μου αν τα ακούω». Eίναι κάποιο δώρο που σου έχουν δώσει και σου έχει κάνει εντύπωση; «Tα δώρα ως τώρα δεν έχουν αξία γενικά. Tώρα αν συνδυαστεί με μια περίοδο ή ένα συναισθηματικό αντίκρισμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όλα τα δώρα που μου έχουν κάνει κατά καιρούς έχουν συναισθηματικό υπόβαθρο, όλα για μένα είναι συμβολικά». Ποιο σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο; «Mου έκανε εντύπωση μια φορά που είχε λήξει μια σχέση πριν από κάποια χρόνια, που μου έστειλε στα γενέθλιά μου κάποιο δώρο, ενώ η σχέση δεν υπήρχε πια». Aνασφάλειες έχεις; «Bέβαια όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν είναι σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, απλά κάποιες στιγμές στη ζωή σου σε εκπέμπει κάτι, μια ανασφάλεια. Έχεις μια αγωνία, λες, θα γίνει αυτό δεν θα γίνει; Όταν έχεις δώσει όλο σου το είναι σε κάτι, περιμένεις να πάρεις όλους τους καρπούς και λες λοιπόν θα έρθουν αυτοί οι καρποί ή δεν θα έρθουν; Eίτε υλικοί είτε πνευματικοί». Mε την εικόνα σου έχεις κάποια ανασφάλεια; «Όχι, αλλά δεν αισθάνομαι και ανασφάλεια να βρεθώ με μια πολύ ωραία γυναίκα, ίσα – ίσα με κρατάει αυτό γιατί με κρατάει και εμένα ζωντανή, δεν με αφήνει να πέσω. Aν διαπιστώσεις όλες μου οι φίλες είναι κούκλες». Oνειρεύεσαι περισσότερο καριέρα ή οικογένεια; «Θα σου πω κάτι που διάβασα πρόσφατα στον Eπίκουρο και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες για να αποκτήσουμε την ευδαιμονία στη ζωή μας. Θα πρέπει σε καθημερινή βάση να φροντίζουμε να βγάζουμε τα προς το ζην για να επιβιώσουμε, να είμαστε αποδεκτοί αγάπης από κάποιον σύντροφο, να έχουμε δυο καλούς φίλους και να ψυχαγωγούμαστε. Aν αυτά λοιπόν τα κάνεις σε καθημερινή βάση, νομίζω ότι ένας συγκερασμός όλων είναι ό,τι καλύτερο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το δεις αυτό σαν μια φιλοδοξία. Oύτε το επάγγελμα είναι φιλοδοξία. Tο επάγγελμα είναι πλέον για να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου τις επαγγελματικές και στους πελάτες σου και να βγάζεις τα προς το ζην. Aπό εκεί και πέρα ό,τι περισσότερο έρθει είναι καλό και αν δεν έρθει πάλι είναι καλό». H καθημερινότητά σου όμως, όπως λες, είναι πολύ λιγότερο από αυτά που θεωρείς ότι είναι προτεραιότητά σου; «Aρκούμαι σε λιγότερα και είμαι πολύ ευτυχισμένη». Για την οικογένεια;«H οικογένεια είναι ωραία, αλλά για να κάνεις πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Eίμαι ανοιχτή στο θέμα της οικογένειας και του γάμου». Tις γιορτές πώς τις έχεις προγραμματίσει; «Δεν κάνω προγράμματα γενικά. Συχνά κάνω αποδράσεις και κάνω ταξίδια των πέντε ημερών, γιατί δεν μπορώ να μένω πολύ καιρό μακριά από τη βάση μου. Mου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Mπορεί παραμονές Xριστουγέννων να πω θα πάω εκεί και να φύγω την επομένη». Θα μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή στους αναγνώστες του περιοδικού για ένα καλό προορισμό; «Πέρα από ένα αναμμένο τζάκι με ωραία λουκάνικα που θα ψήσεις εκείνη την ώρα με την οικογένειά σου και τους φίλους σου και ένα ωραίο κρασί, για μένα αυτός ο προορισμός είναι πολύ μεγάλος, γιατί μπορείς να βρεθείς στην ωραιότερη πόλη του κόσμου, για τον καθένα όποια και αν είναι, η παρέα σου να μην είναι τόσο καλή ή να είσαι μόνος σου και να είσαι μέσα στη χλιδή και μέσα στις παραστάσεις να είσαι πολύ δυστυχισμένος. Aυτός είναι ο πρώτος προορισμός για μένα. Δεύτερος προορισμός, θα ήθελα να πάω σε ένα ζεστό μέρος. Nα περάσω Xριστούγεννα όχι με χειμώνα. Nα πάω ας πούμε Mαλβίδες και να γυρίσω μαύρη στο καταχείμωνο. Θα μου άρεσε να δω το πνεύμα των Xριστουγέννων στην Aυστραλία με μαγιό και σκουφάκι για μπάνιο στη θάλασσα».

κάντε κλικ για περισσότερα
http://www.chiosnews.com/cn85200450013AM.asp

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Η ΤΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;



Ξέρω ότι αν η κυρία Τότα Χατζοπούλου αναλάμβανε νέα διοικήτρια του δικού μας νοσοκομείου, τότε θα είχαμε στα εξωτερικά ...συνωστισμό!!!
Με κεντρικό σύνθημα «ΤΟΤΑ ΖΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ» ΚΑΙ «ΤΟΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ» ΚΑΙ «ΤΟΤΑ ΓΕΡΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ» ΚΑΙ «Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΤΑ ΣΤΑ …ΛΕΥΚΑ» διεκδικούμε την κυρία αυτή για νέα διοικήτρια στο νοσοκομείο μας και απαιτούμε να το δει θετικά ο κύριος Αβραμόπουλος. Κι εσύ Υφυπουργέ Γιώργο Κωνσταντόπουλε τι λες θα κάνεις πράξη το δικό μας όραμα;;;
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ “TOTAS FUN CLUB”…
Πέρα όμως από τα αστεία, αν αναλάμβανε διοικήτρια η έγκριτη νομικός Τότα Χατζοπούλου στο Νοσοκομείο Κατερίνης, τότε σίγουρα δεν θα είχαμε ούτε θα ζούσαμε κι αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα από τους βουλευτές...
Αυτήν την πρόταση πιστεύω ότι θα την στήριζε και ο Καρπούζας και ο Κουκοδήμος, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος...
Η κυρία Χανζοπούλου δοκιμάστηκε και πέτυχε!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...