PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αγαπητοί συνδημότες,

Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, το Πάσχα, με το αισιόδοξο μήνυμά του, έρχεται να υπενθυμίσει και να ενισχύσει την ανάγκη ειρηνικής, ισότιμης και δημιουργικής συνύπαρξης των ανθρώπων. Έρχεται να μας λυτρώσει από τον προσωπικό μας Γολγοθά και να μας οδηγήσει στη γαλήνη και την ψυχική ανάταση.

Μετά τα πάθη και τη σταύρωση του Χριστού μας, ακολουθεί η Ανάσταση και η Αιώνια Ζωή. Μετά τον δίκαιο αγώνα, ακολουθεί το φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.

Εύχομαι ολόψυχα, το λυτρωτικό μήνυμα της Θυσίας του Θεανθρώπου να αγγίξει φέτος τις καρδιές όλων μας, να αποτελέσει αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση, έναυσμα για ανιδιοτελή προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τους προσωπικούς και συλλογικούς μας αγώνες.

Από καρδιάς, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση με ελπίδα για το αύριο, χαρά, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Δήμαρχος Κατερίνης

Παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι και αυγομαχίες στη «γιορτή αγάπης» του Δήμου Κατερίνης

Η καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος στην τοπική κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Την Πασχαλινή γιορτή, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του χωριού, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα αναβιώσει για μία ακόμη φορά το έθιμο τσουγκρίσματος αυγών, οι γνωστές «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ», ενώ το μουσικοχορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΠΙΕΡΙΑ.....

Τσέλσι Γκρίμλαντ: Μία ξανθιά όαση


Η Τσέλσι Γκρίμλαντ είναι ένα μικρό κορίτσι που γεννήθηκε στην Αριζόνα. Και θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό της. Από παιδί αυτό που αναζητούσε ήταν ένα να γίνει γνωστή, ενώ η αφόρητη ζέστη της ερήμου την ανάγκαζε να ιδρώνει με αποτέλεσμα πολύ συχνά να μένει με ελάχιστα ρούχα. Καταραμένη ζέστη.

Μία μέρα της ήρθε η φαεινή ιδέα να συνδυάσει αυτά τα δύο. Δηλαδή να βγάζει φωτογραφίες που είναι με τα μαγιουδάκια της και να τις ανεβάζει στο twitter, για να γίνει γνωστή....

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Με αφορμή τα ρεπορτάζ για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στις διαμαρτυρίες κατά των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και στα Μάλγαρα και τη σχετική δαπάνη για εκτύπωση εντύπων και πανό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δηλώνει τα εξής:

«Ο πρωταρχικός ρόλος του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, οικονομίας και ανάπτυξης και των συμφερόντων του τόπου του. Η επιβολή υψηλών αντιτίμων διοδίων αλλά και η λειτουργία πέραν του ενός σταθμού διοδίων στα διοικητικά όρια μιας περιφερειακής ενότητας, χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί πρωτίστως τα παράπλευρα οδικά έργα, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με αποτέλεσμα να συρρικνώνει την τοπική οικονομία. Δεν είμαστε κατά της καταβολής αντιτίμου στα διόδια. Είμαστε κατά της άδικης επιβολής διοδίων που πλήττουν μια περιοχή και κυρίως σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Επικροτούμε την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση του κόστους των διοδίων.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ OLYMPUS CUP






Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη επι της ομάδος της 25ης Μαρτίου και με σκόρ 3-0, έκλεισε το τουρνουά olympus cup για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ που κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ αήττητη με συνολική συγκομιδή 9 βαθμούς (τρείς νίκες σε ισάριθμους αγώνες)
Η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ νίκησε στη σειρά την ομάδα του Αιαντα Ευόσμου με σκόρ 3-0, την ομάδα του ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΥ με σκόρ 3-1 και την ομάδα της 25ης Μαρτίου με σκόρ 3-0.
Ετσι σήμερα στην τελετή λήξης η ομάδα του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, μαζί με τον προπονητή τους Γιάννη Μυστακίδη σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο της πρώτης θέσης του τουρνουά.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:(ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ.Γ)
Τσιλεγκεριδης , Χ΄Διμπας Β, Τοσκας , Στραντζαλης , Καλαιτζης, , Δαλαμητρας, , Κυζεριδης , Οικονομου, , Συμεωνιδης,Σταθακοπουλος, υπο δοκιμη Λαγιοκαπας
Ευριπίδης, Τσινοβιτς , , Χ’διμπας Κ, Χ’κωσταντινου Μ ,Μαυροπουλος ,Παπαθανασιου, Καρτσαμπας,Τσοποζιδης.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ OLYMPUS CUP




Την δεύτερη πολύ καλή θέση κατέλαβε το ΠΡΟΠΑΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, αφού ηττήηθκε στον τελικό απο την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με σκόρ 7-0.
Οι μικροί του ΠΙΕΡΙΚΟΥ είχαν πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά OLYMPUS CUP, με συνεχόμενες νίκες, εκτός της ήττας στον τελικό.

Οφείλετε μια έντιμη διάψευση και ειλικρινή παραδοχή ενός λάθους.



Η απάντηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τους ...χορηγούς του κινήματος «Δεν Πληρώνουμε».

Σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» (20.04.2011) του Πάσχου Mανδραβέλη, με τίτλο «Κίνημα «Δεν πληρώνω» με χορηγούς», γίνεται εκτενής αναφορά σε δαπάνες του Επιμελητηρίου Πιερίας, που αφορούν στην «εκτύπωση διαφόρων εντύπων και πανό για την κατάληψη των διοδίων». Ο αρθρογράφος σε κάποιο σημείο της επιστολής του αναφέρει: «Εδώ όμως πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα. Πρώτον: πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια; Δεν είναι σε εθελοντική βάση η αντίδραση;».

Γνωρίζουμε λοιπόν στον κ. Mανδραβέλη και σε όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι αναπαρήγαγαν την παραπάνω είδηση, πως θα έπρεπε να γνωρίζουν τα εξής:

Πρώτον: Με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε, την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11π.μ. - τις 3μ.μ. να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατακόρυφη, κατά 40%, αύξηση στην τιμή των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ για επιβατικά οχήματα). Τα δύο Επιμελητήρια, για να κάνουν γνωστή τη δράση τους, εξέδωσαν δελτία τύπου και παρήγαγαν ενημερωτικό υλικό, το οποίο τυπώθηκε και διανεμήθηκε από ιδιωτική εταιρεία σε ολόκληρη την Πιερία και στη Θεσσαλονίκη. Η αφίσα που διανεμήθηκε στο Ν. Πιερίας ήταν η παρακάτω:

Σε καμία από τις δράσεις του «Δεν πληρώνουμε», πανελλαδικά(!), δεν έλειπε από τα ενημερωτικά φυλλάδια το γνωστό σήμα του κινήματος κατά των διοδίων. Η κατάληψη των Μαλγάρων της 12.12.2010 οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές διαφοροποιήθηκαν σαφώς από το πανελλαδικό κίνημα, αποφεύγοντας συνειδητά τη χρήση του γνωστού σήματος.

Που αποσκοπεί λοιπόν αυτή η γενίκευση και η ταύτιση του κινήματος με μηχανισμούς χορηγίας;

Δεύτερον: Παρά τις παροτρύνσεις τοπικών εκπροσώπων του κινήματος «Δεν πληρώνουμε», να συμπεριληφθεί το γνωστό σήμα της δράσης, στην αφίσα που θα διένειμαν οι διοργανωτές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ήταν κάθετα αντίθετος με την παραπάνω πρόταση, διότι πολλές φορές, και στο παρελθόν, είχε εκφράσει τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του για το κίνημα και την πρακτική άρνησης καταβολής του αντιτίμου των διοδίων. Οι διοργανωτές εκτύπωσαν το παραπάνω έντυπο, ένα πανό με τίτλο «Όχι στο μαρασμό της Πιερίας» και με δικά τους έξοδα, οργάνωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας της 12.12.2011.

Από που λοιπόν εξάγεται τόσο αβίαστα το συμπέρασμα, πως το κίνημα «Δεν πληρώνουμε» έχει χορηγούς; Επειδή τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Πιερίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν -με το δικό τους τρόπο- για το παράλογο καθεστώς των διοδίων στη χώρα μας, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που τους επέλεξαν;

Ακόμη και ο πιο αδαής, αφελής και απλός παρατηρητής, θα μπορούσε με μια απλή ματιά να διαπιστώσει, πως η παραπάνω δράση των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και Πιερίας δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν Πληρώνουμε» και διαφοροποιείται σαφώς από αυτό, αποφεύγοντας συνειδητά τη χρήση του γνωστού σήματος.

Γιατί λοιπόν αυτή η γενίκευση; Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός αυτού του δημοσιεύματος;

Αν πράγματι το παιχνίδι των κρυμμένων …χορηγών είναι τόσο γοητευτικό, τότε ας ψάξουν κάποιοι κάπου αλλού και όχι στις τάξεις του «Δεν πληρώνουμε». Μια καλή πρόταση θα ήταν π.χ. τα ταμεία κάποιων κομμάτων, τα οποία αποδεδειγμένα πλέον, έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν με το αζημίωτο.

Θεωρούμε, πως η απρόσκοπτη ταύτιση του ανεξάρτητου κινήματος πολιτών με «μηχανισμούς χορηγίας και μισθώσεις», είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και στην καλύτερη περίπτωση, οφείλεται στην επιπολαιότητα του αρθρογράφου και των συναδέλφων του που μετέφεραν και αναπαρήγαγαν μια αδιασταύρωτη είδηση.

Θεωρούμε, πως ως ελάχιστο ίχνος σεβασμού απέναντι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που επέλεξε αυτό τον τρόπο να αγωνιστεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, οφείλετε μια έντιμη διάψευση και ειλικρινή παραδοχή ενός λάθους.

Καλή Ανάσταση!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ






Η Πιερία έχει το προνόμιο να ανήκει στα όρια της, το ιερό βουνό της Οικουμένης τον Όλυμπο ,και στα πόδια του το Αιγαίο,[ Θερμαϊκός ] .
ακόμη το υποχρεωτικό πέρασμα από τον Βορά στον Νότο.

Έτσι ήταν υποχρεωτικά να περάσουν από εδώ οι οδοί επικοινωνίας ,ο αγωγός φυσικού αερίου , τα καλώδια υψηλής τάσεις κλπ,
όλα αυτά έγιναν χωρίς να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα του πληθυσμού της περιοχής .
Ο καθορισμός των ζωνών οικιστικού έλεγχου πρέπει να αναθεωρηθεί.
H ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Νότιας Πιερίας πρέπει να επισπευθεί για να υποστηριχτεί.**
**Η ολοκλήρωση του όμως πρέπει να γίνει με τους όρους που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλ. το θεμελιακό,
όχι τα επεξεργασμένα απόνερα να χύνονται στην θάλασσα.!!

** η κύρια πηγή του πλούτου της περιοχής ο Τουρισμός ,!

και αυτό σαν ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα των διοδίων που εγκαταστάθηκαν.!!
Της αχρήστευσης εκτάσεων λόγο των ηλεκτροφόρων αγωγών υψηλής τάσης, και του αγωγού φυσικού αερίου.!

Αυτά: υποχρέωση της πολιτείας απέναντι μας ,βεβαίως το κοινό όφελος προέχει ,
όταν όμως δεν αδικεί τα νόμιμα συμφέροντα τμημάτων του πληθυσμού.!
Με εκτίμηση

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ