PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

To κουτί της Πανδώρας για τις μίζες πολιτικών έχει ανοίξει, λέει ο Θ.Πάγκαλος

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη δίνει στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή κυρίως τις εξελίξεις στο θέμα της Siemens. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται σε θέματα διαφθοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Κουτί της Πανδώρας για τις μίζες πολιτικών έχει ανοίξει.

4Χ4

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ
 ΜΕ  3 ΑΝΤΡΕΣ:  ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ, ΜΩΗΣΙΑΔΗ, ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ...

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ....

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

...ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΘΑ ..."ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΤΕΙ" ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...?

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΛΟΥ...

ΕΠΙ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ....
ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

...ΟΧΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ...!!!!

ΙΤΣΙΟΣ -ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ pieria-gr

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΥΗΣ ΜΙΧΩΛΟΥ
ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ....!!!!

H πρασινη αναπτυξη του Δήμου Κατερίνης...

...Ευτυχώς ρε Σάββα που έβαλες πράσινο στήν πλατεία και οι κυρίες της ...αυλής, βάζουν εκεί τα σκυλάκια τους για ....κα κα κα, για το καλύτερό τους!  Ά ρε συνκατερινιώτη πότε θα γίνουμε άνθρωποι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ LEFTERIA

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΨΝΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ» ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΪΝΑ
Click to enlarge
Click to enlarge 


Ερ : Κύριε διοικητά τί απαντάτε στις καταγγελίες του νέου διοικητή του ΨΝΠΟ, του κυρίου Κοσμαδάκη, περί πλασματικών υπερωριών σε εργαζόμενους του ιδρύματος επί διοίκησης σας;
Απ : Καταρχήν θέλω να σας πω ότι ήταν πρωτοφανής η επίθεση λάσπης που έχω δεχθεί και ψάχνω ακόμα να βρω τον λόγο και την αιτία για την οποία έχει πραγματοποιηθεί όλη αυτή η εκστρατεία. Όχι μόνο αμφισβητώ όλα αυτά που είπε ο κύριος Κοσμαδάκης, αλλά τον χαρακτηρίζω κοινό συκοφάντη, εάν μέσα στις επόμενες μέρες δεν φέρει στοιχεία για όλα αυτά που λέει και εάν έχει τέτοια στοιχεία δεν τα προσκομίσει στον εισαγγελέα. Το ότι τον ενημέρωσαν αρμόδιοι υπάλληλοι δεν αποτελεί άλλοθι. Αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ο ίδιος για όσα είπε και θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει, γιατί πέραν της προσωπικής προσβολής προς το πρόσωπο μου, έχει θίξει και πάρα πολλούς υπαλλήλους, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει αργόμισθους και έχει πει ότι ανεχόμουν καταστάσεις, για τις οποίες αυτός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Τον αποκαλώ ψεύτη και συκοφάντη, εφόσον δεν έρθει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποδείξει τα λεγόμενα του. Επίσης θέλω να δηλώσω περήφανος για το έργο μου, να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους που συνέδραμαν, ώστε να παρουσιάσουμε αυτή την πρόοδο στον τομέα της ψυχικής υγείας στο Νομό Πιερίας. Έργο για το οποίο μπορεί όλος ο λαός της Πιερίας να υπερηφανεύεται.


Click to enlarge
Ερ : Άρα τα περί πλασματικών υπερωριών που είπε ο κ. Κοσμαδάκης δεν υφίστανται;
Απ : Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει έστω και μία ώρα υπερωρίας πλασματική. Όλες οι υπερωρίες που είναι πάρα πολύ λίγες συγκριτικά με τις ώρες που δουλεύουν οι υπάλληλοι, προκειμένου να αποδοθεί αυτό το έργο στον κόσμο που έχει ανάγκη από τέτοιου είδους υπηρεσίες, είναι ελάχιστες αυτές οι υπερωρίες που έρχονται από το υπουργείο. Άρα αποκλείεται καμία από αυτές τις υπερωρίες να είναι πλασματικές.
Ερ : Επομένως, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, πού αποσκοπούν αυτές οι καταγγελίες;
Απ : Ο άνθρωπος ή μάλλον δεν κατάλαβε ακόμα περί τίνος πρόκειται ή υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση για συγκεκριμένο λόγο. Είναι και οι καιροί πονηροί. Είναι και η πολιτική συγκυρία τέτοια. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε άλλοθι για όλα αυτά που καλούμε τον κόσμο να πληρώσει σήμερα. Δεν μπορείς να βάζεις κάποιον υπάλληλο να δουλεύει τρία χρόνια επιπλέον στη ζωή του, χωρίς να επιρρίπτεις  σε κάποιους τις ευθύνες. Μπορεί να πιστεύει ο κ. Κοσμαδάκης πως φταίει η μία ώρα υπερωρίας που πήρε ο υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να πάει ημέρα αργίας να κάνει χορήγηση του υποκατάστατου. Αν το πιστεύει αυτό να βγει και να το πει. Μπορεί επίσης να πιστεύει ότι είναι σπατάλη του δημοσίου χρήματος οι εκδηλώσεις που έγιναν, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη απέναντι στο στίγμα που υπάρχει για την ψυχική νόσο. Μπορεί πάλι να πιστεύει ότι για να καταπολεμήσουμε την προκατάληψη, και όλα αυτά με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο, αποτελούσαν σπατάλη. Αν τα πιστεύει όλα αυτά, είναι επικίνδυνος για τη θέση, στην οποία τοποθετήθηκε. Δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Μπορεί να είναι καλός κάπου αλλού. Ας το πάνε εκεί που θεωρούν ότι είναι καλός. Για τον συγκεκριμένο χώρο που καλείται να υπηρετήσει δεν κάνει.   
  Όπως είπα και προχθές, δεν μπορεί να είναι μια ομάδα ημέτερων υπαλλήλων 73 άνθρωποι που λέει ο κ. Κοσμαδάκης. Εγώ λέω ότι δεν είναι 73, αλλά είναι 295 από τους τριακόσιους, γιατί αυτό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα μας, να καταφέρουμε να κάνουμε όλους τους υπαλλήλους αρωγούς. Να το πιστέψουν αυτό που κάνουμε και να μπορέσουν να είναι αποδοτικοί και να κάνουν τον κόσμο της Πιερίας να εμπιστευθεί αυτές τις υπηρεσίες. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ήρθαν και αγκάλιασαν αυτές τις δομές; Τις αγκάλιασε, γιατί ήρθαν να απαντήσουν σε διαπιστωμένες ανάγκες του πληθυσμού. Ποιος δεν ξέρει σήμερα ποια είναι η μάστιγα της νεολαίας; Είναι ή δεν είναι τα ναρκωτικά; Δεν έπρεπε να γίνει δομή για τα ναρκωτικά; Επίσης δεν υπήρχε δομή για την σύγχρονη αρρώστια του κόσμου, την άνοια, και εμείς την κάναμε. Αυτό είναι το ευχαριστώ για όλα αυτά που έχουμε προσφέρει στο λαό της Πιερίας από πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την επιτυχία του αντιπάλου τους; Πρέπει να ντρέπονται.

Click to enlarge
Ερ : Συνεπώς θεωρείτε ότι οι καταγγελίες Κοσμαδάκη αποσκοπούν στην κατασυκοφάντηση σας;
Απ : Εγώ θεωρώ ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για αυτήν την εκστρατεία λάσπης έχει να κάνει με την αμφισβήτηση της ατομικής μου υπόστασης, έχει να κάνει με την ηθική μου, έχει να κάνει με το πως διαχειρίσθηκα εγώ και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Ακόμη και το τελευταίο ευρώ δαπανήθηκε με πολύ περίσκεψη. Έχουμε φέρει χρήματα στην Πιερία. Δεν χρωστούσαμε επί των ημερών μου κανέναν προμηθευτή και είχαμε και θετικό πρόσημο, είχαμε και πλεόνασμα. Εάν δεν είναι ικανός ο κ. Κοσμαδάκης να πάει να φέρει τα χρήματα που του χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία να σηκωθεί και να φύγει από εκεί πέρα. Πήγα τότε και με παρέμβαση του Κωνσταντόπουλου είχα φέρει τα τρία εκατομμύρια που μας χρωστούσε ο ΟΓΑ και έτσι είχαμε πάντα χρήματα, για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλα προκειμένου να είναι υγιής ο οργανισμός, τί έπρεπε να κάνουμε; Να αυξήσουμε τις δομές και τις υπηρεσίες. Το κάναμε. Αυξήσαμε τα κρεβάτια, προκειμένου να έχουμε περισσότερα έσοδα. Είχαμε πληρότητα εκατό τοις εκατό επί όλων των κλινών μας.
Ερ : Κάπου γράφτηκε ως σχόλιο ότι οι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από τους ένοικους των δομών του ψυχιατρείου. Τί απαντάτε;
Απ : Το είδα και εγώ. Έγραψαν ότι είναι 185 οι ένοικοι όλων των δομών του ψυχιατρείου και οι υπάλληλοι 300. Στην Ευρώπη η αναλογία αυτή είναι 1 προς 3. Στην Ελλάδα είναι  1 προς 1,5. Αυτοί που γράφουν αυτά όμως, φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ότι οι εξυπηρετούμενοι που περνούν από τα εξωτερικά ιατρεία και από όλες τις δομές του ψυχιατρείου είναι 22.000 άνθρωποι τον χρόνο, χώρια αυτοί στους οποίους πηγαίνουμε εμείς στο σπίτι τους και χώρια οι εξυπηρετούμενοι από τη μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ. Εμείς πήραμε 100 κλίνες και τις κάναμε 185 και είχαμε και σκοπό να τις κάνουμε και 285. Ας έχουν όλοι αυτοί το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουν το έργο που έχει γίνει. Το έργο έχει αγκαλιαστεί από το λαό της Πιερίας. Ήταν ατυχής η επίθεση τους και δεν μπορούν να μειώσουν την επιτυχία για το πρώτο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας και σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και σε εξυπηρέτηση πολιτών. Η εναντίον μου όμως επίθεση, μοναδική σε θρασύτητα και δόλο, θα συμβολίζει ίσως την χειροτέραν πολιτική και ηθική παρακμή του τόπου.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Έτοιμη η τηλεοπτική συνέντευξη Καραμανλή


Τόσο καιρό ακούμε διάφορα για το πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής. Έφτασε λοιπόν η ώρα που ο Καραμανλής θα μιλήσει. Η συμφωνία με γνωστό δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού έκλεισε,η εκπομπή μάλιστα έχει μαγνητοσκοπηθεί και θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες η και ώρες να βγει στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει ο Καραμανλής...
θα είναι καταπέλτης για πολλούς,θα δώσει εξηγήσεις για όλα όσα του προσάπτουν.
Ας κάνουμε υπομονή και θα δούμε ακριβώς τι θα πει και για ποιους.

Τ Α ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΑΙ.....

Δηλαδή αυτοί που ψήφισαν “Ναι” στο ΔΝΤ πέφτουν από τα σύννεφα με τον Μαντέλη;


Θέλετε να μας πείσετε δηλαδή ότι πήρατε αυτή την απόφαση άνευ χορηγών; “Για την Πατρίδα”; Μα ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης είχε αποκαλύψει κάτι, το οποίο ΟΥΔΕΙΣ το διέψευσε σύντροφοι, ΟΥΔΕΙΣ. Ότι …ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΔΑΝΕΙΟ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΙΖΑ. Τουτ’ έστιν, όποιος υπουργός συμφωνεί υπογράφει και υλοποιεί μία συμφωνία δανεισμού, παίρνει μίζα. Το καταλάβατε; ΟΥΔΕΙΣ βγήκε να τον διαψεύσει. ΟΥΔΕΙΣ.
Δηλαδή κύριοι, τώρα που έχουμε τη μεγαλύτερη συμφωνία δανεισμού στη νεώτερη ιστορία με όρους επαχθέστατους, θέλετε να μας πείτε ότι σας σοκάρει ο Μαντέλης; Ας διαψεύδατε λοιπόν τον Κακαουνάκη κύριοι για να μην πούμε σήμερα ότι “όσοι ψήφισαν ΝΑΙ ήταν είτε συνένοχοι είτε ηλίθιοι”. Σε κάθε περίπτωση, δεν κάνουν για να κυβερνούν.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ....ΠΑΝΤΟΥ (ΦΙΜΟΤΡΟ)

ΓΕΝΝΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ...

Ρεπορτάζ : Μαρία Βασιλείου
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Πόλεμος τιμών έχει ξεσπάσει μεταξύ των μεγάλων ιδιωτικών μαιευτηρίων. Η κίνηση του Ιασώ να προχωρήσει σε αναμόρφωση τιμών...
και υπηρεσιών εντείνει τον ανταγωνισμό στην αγορά- φιλέτο που αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα, λόγω της...
προβλεπόμενης μείωσης των γεννήσεων αλλά και της εισόδου ενός ακόμη «παίκτη» στην αγορά, ο ανταγωνισμός αναμένεται ότι θα οξυνθεί, ενώ δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αναδιανομή της σημερινής πίτας. Αλλωστε, μεταξύ των ιδιωτικών μαιευτηρίων της Αττικής εδώ και αρκετούς μήνες μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα ιδιωτικά μαιευτήρια- Ιασώ , Μητέρα και Λητώ- από τη μία πλευρά και του Γαία από την άλλη, που λειτουργεί ως σύμπραξη του Ιατρικού Αθηνών με το Ερρίκος Ντυνάν, στις εγκαταστάσεις του δεύτερου. Η επικείμενη λειτουργία του Ρέα (210 κλινών), του πρώτου μαιευτηρίου στα νότια προάστια, εκτιμάται ότι θα ανατρέψει εκ νέου τα δεδομένα στον χάρτη των ιδιωτικών μαιευτηρίων και κυρίως στην Αττική, προσδίδοντας νέες διαστάσεις στη μάχη μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων. Οπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, οι παραδοσιακοί ιδιωτικοί παίκτες καλούνται πλέον να μοιραστούν την πίτα των περίπου 30.000 τοκετών, που πραγματοποιούνται ετησίως στην Αττική, αριθμός που δεν προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Στροφή προς την οικονομική θέση
Εξ ου και η προσπάθεια όλων των παικτών να διευρύνουν ή να συγκρατήσουν την πελατεία τους. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πελάτες που επιλέγουν το οικονομικό πακέτο, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του χώρου, καταγράφεται σημαντική στροφή προς την οικονομική θέση, την οποία επιλέγει πλέον περίπου το 65% των πελατών των ιδιωτικών μαιευτηρίων, έναντι 50% τα προηγούμενα χρόνια. Η εξέλιξη, επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, εκτιμάται ότι θα συμπιέσει την ανοδική πορεία του τζίρου της αγοράς μαιευτικών- γυναικολογικών κλινικών, η οποία παρουσιάζει κατά την περίοδο 1998-2008 μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου 9,6%, όπως διαπιστώνεται σε πρόσφατη μελέτη της ΙCΑΡ. Πρόκειται για τάση η οποία αναμένεται ότι θα ενισχυθεί εξαιτίας του οικονομικού στριμώγματος, γι΄ αυτό το Ιασώ αποφάσισε να διαμορφώσει μια τιμή για το συνολικό κόστος του τοκετού (που περιλαμβάνει και το κόστος επισκληριδίου νάρκωσης) προχωρώντας ταυτόχρονα σε μειώσεις, αλλά και κατάργηση των πολύκλινων δωματίων. Ετσι, σύμφωνα με το Ιασώ , το συνολικό κόστος του τοκετού στην οικονομική θέση (τρίκλινο) μειώνεται κατά 40% και διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ, από 3.350 ευρώ. Σε μειώσεις τιμών προχώρησε το μαιευτήριο και στους τοκετούς υψηλότερων θέσεων (από 15% έως 6%), σε χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και στη συλλογή βλαστοκυττάρων (πρόσφατα επεβλήθησαν πρόστιμα στα μαιευτήρια Ιασώ , Μητέρα και Λητώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καθώς χρέωναν καταχρηστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση τις μητέρες που γεννούσαν σε αυτά για τη συλλογή βλαστοκυττάρων).
Πακέτα για άνεργους και πολύτεκνους
Επιπλέον, το Ιασώ δημιουργεί ειδικά πακέτα για άνεργους (έκπτωση 30%) και πολύτεκνους. Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη Μπουχώρη, γενικό διευθυντή του ομίλου Ιασώ , η απόφαση βασίζεται σε τρεις λόγους: στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων γιατρών, στην παροχή φθηνότερου πακέτου εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, αλλά και την ανάγκη συγκράτησης πελατών, οι οποίοι λόγω του οικονομικού στριμώγματος στρέφονται προς τα δημόσια μαιευτήρια. Πρόκειται για τάση που άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο έντονη από τον περασμένο Ιούλιο και έχει οδηγήσει, σύμφωνα με τον κ. Μπουχώρη, σε 15%- 20% μείωση των πελατών του Ιασώ . «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μείωση»
Αλλά και το Μητέρα, που ανήκει μαζί με το Λητώ στον όμιλο Υγεία, έχει μπει στον χορό των μειώσεων, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του μαιευτηρίου κ. Αλέξης Κομνηνός. Στην αρχή του έτους προχώρησε στη δημιουργία οικονομικού πακέτου. Ετσι, το συνολικό κόστος ενός φυσιολογικού τοκετού σε τρίκλινο δωμάτιο διαμορφώθηκε στα 2.000 ευρώ για νοσηλεία τεσσάρων ημερών, ενώ σε περίπτωση νοσηλείας τριών ημερών μειώνεται κατά 100 ευρώ. Πάντως, κατά τον κ. Κομνηνό «δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση», ενώ στις υψηλότερες θέσεις ο τιμοκατάλογος που έχει διαμορφωθεί αναφέρει μόνο στο κόστος του τοκετού (χωρίς τις επιπλέον επιβαρύνσεις, όπως είναι η επισκληρίδιος ή ορισμένες εξετάσεις). Ο κ. Κομνηνός εκτιμά, πάντως, ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια θα επηρεαστούν αρνητικά από την προβλεπόμενη μείωση των γεννήσεων. Πέρυσι εκτιμάται ότι η μείωση κινήθηκε γύρω στις 2.500, ενώ κατά τη φετινή χρονιά οι εξελίξεις αναμένεται να είναι χειρότερες.
Από την αρχή της λειτουργίας του τον περασμένο Νοέμβριο το Γαία τοποθετήθηκε στην αγορά ως το ιδιωτικό μαιευτήριο που σκόπευε να προχωρήσει στην παροχή υπηρεσιών με χαμηλότερο τιμολόγιο σε σύγκριση με τις τιμές των υπόλοιπων μαιευτηρίων. Η εξέλιξη είχε οδηγήσει τότε το Ιασώ σε έναν πρώτο γύρο μείωσης τιμών.«Η Γαία εισήγαγε το στοιχείο του ανταγωνισμού στην αγορά των μαιευτηρίων», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος. «Μάλιστα, από το ξεκίνημα έχουμε ήδη αναθεωρήσει μία φορά τις τιμές προς τα κάτω και αν χρειαστεί θα ανταποκριθούμε αναλόγως, προκειμένου να παραμείνουμε στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς». Οπως επισημαίνει ο κ. Αποστολόπουλος, το συνολικό κόστος του φυσιολογικού τοκετού σε τετράκλινο είναι 1.300 ευρώ, ενώ σε τρίκλινο 1.650 ευρώ.

ΖΗΜΕΝΣ ΕΝ ΘΕΡΜΩ...

Κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική για τη Siemens ζητά η ΝΔ


(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens ζητά η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας είπε ότι η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που την συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση και εν όψει αυτών των δεδομένων θεωρεί απολύτως αναγκαία την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού.

«Άλλωστε πιστεύω, ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος ως υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να επιθυμεί να συμβάλλει με τη μαρτυρία του στην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σημίτης, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν επί χρόνια ο Τάσος Μαντέλης, με μια οργισμένη δήλωσή του κάνει λόγο για αθλιότητα και καταδικάζει την πράξη του πρώην υπουργού, ενώ ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η ποιότητα της κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός.

«Η Βουλή ουσιαστικά διερευνά υποθέσεις που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν τη λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν τη δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα. Κι έτσι πρέπει να συνεχιστεί η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σημίτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΛΥΚΑ ΠΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ...ΜΑΧΑΙΡΙ

Σε χειρουργείο για την τοποθέτηση βηματοδότη υποβλήθηκε ο Τόλης Βοσκόπουλος το πρωί της Παρασκευής. Από την Τετάρτη το βράδυ ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με καρδιοαγγειακά προβλήματα...

Η προγραμματισμένη εγχείριση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τώρα ο κύριος Βοσκόπουλος αναρρώνει στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του βρίσκεται φυσικά η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου, και σύμφωνα με πληροφορίες η 20χρονη κόρη του, Χαρά, από τον γάμο του με τη Τζούλια Παπαδημητρίου.

STOP FOLLOWING ME

EPTANEWS

Είστε συκοφάντης!

POLITEIA_1
Για πρόωρη καταγγελτική διάθεση, για κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζομένων και για πολιτική συρρίκνωσης του δικτύου του Νοσοκομείου, εγκαλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας τον νέο Διοικητή Μανώλη Κοσμαδάκη.

Την μήνιν του Σωματείου προκάλεσαν όσα κατήγγειλε (προφορικώς και γραπτώς δια 16σέλιδης αναφοράς) ο νέος Διοικητής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την περασμένη Τρίτη, περί πλασματικών υπερωριών, και περί σπατάλης και κακοδιαχείρισης στις Δομές του Ψυχιατρείου, αλλά και οι εξαγγελίες του για «συμμάζεμα» των «κοστοβόρων» δομών.
Τα παραπάνω οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, από την οποία προέκυψε, κατά πλειοψηφία, η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

POLITEIA_2«Καταδικάζουμε
-Την πρόωρη καταγγελτική του διάθεση η οποία, κατά δήλωση του, βασίζεται σε «καταγγελίες αρμοδίων υπαλλήλων».
-Την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων αποκαλώντας τους ΚΛΕΦΤΕΣ για δήθεν απολαβές από πλασματικές υπερωρίες αργομισθίας και ‘διαρκή πάρτι’ με ούζα, τσίπουρα και πλουσιοπάροχα τσιμπούσια σε Κοινοτική Δομή.
-Το διασυρμό υπαλλήλου (μάγειρα) τον οποίο δημόσια δηλώνει ότι τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γιατί θα έπρεπε να καταναλώνει για την παρασκευή φαγητού 15 ατόμων, 100 γραμμάρια λάδι και όχι ένα ολόκληρο κιλό και ότι καταναλωνόταν μεγάλες ποσότητες ψωμιού.
-Την απαξίωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας αυθαίρετη την εγκατάσταση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δίπλα από γραφείο του Διοικητή, κάτι που ισχύει από το 2003 όταν έκλεισαν τα Τμήματα νοσηλείας στο παλιό Νοσοκομείο στην Πέτρα Ολύμπου, με την εφαρμογή του προγράμματος της αποασυλοποΐησης.
-Τη στοχοποίηση υπαλλήλων, μέσα από προσωπικές εμπάθειες.
-Την πολιτική της συρρίκνωσης του δικτύου του Ψ.Ν.Π.0 με στόχο την κατάργηση του.
Η εργασιακή ειρήνη χάθηκε.
Οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Π.Ο. κατάφεραν, σε συνεργασία με όλες τις διοικήσεις (πράσινες και μπλε), να εφαρμόσουν την αποασυλοποίηση και με συνεχείς προσπάθειες έφεραν την κοινωνία κοντά στον ψυχικά ασθενή. Έδωσαν μάχες για την καταπολέμηση του στίγματος του Ψυχικής Νόσου.
Η αποασυλοποίηση στοίχησε και στοιχίζει. Βλέπει τον ασθενή ως άνθρωπο και όχι ως άτομο με προβλήματα, στερήσεις και απαξίωση.
POLITEIA_3Ο αγώνας κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και άλλων ειδικοτήτων είναι καθημερινός, προκειμένου να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στην κοινότητα, ξοδεύοντας πολλές φορές από το ισχνό εισόδημα τους και από τον χρόνο τους συνοδεύοντας ενοίκους, μεμονωμένα ή ομαδικά, για ψώνια στην πόλη της Κατερίνης, για καφέ, για φαγητό, για διασκέδαση κλπ.
Η μόνη επιβράβευση, από τις διοικήσεις, ήταν η καταβολή υπερωριών που αντιστοιχούσαν στον πραγματικό χρόνο απασχόλησης. Αυτή άλλωστε ήταν και είναι η θέση του Σωματείου Εργαζομένων: όποιος εργάζεται να αμείβεται.
Αυτός ο αγώνας δυστυχώς, σήμερα απαξιώθηκε από την σημερινή διοίκηση του Ψ.Ν.Π.Ο. και κατάφερε να στρέψει την κοινωνία κατά των εργαζομένων και του χώρου γενικότερα.
Καλούμε τη νέα διοίκηση:
•Να μεριμνήσει για την ανάπτυξη και διατήρηση του δικτύου του Ψ.Ν.Π.Ο. και των υπηρεσιών και όχι για την συρρίκνωση του. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρει απέναντί του.
•Να στηρίξει τους εργαζόμενους και όχι να τους απαξιώνει.
•Να αναγνωρίζει και όχι να κατακρίνει το παραγόμενο έργο.
•Να επιβραβεύει και όχι να απαξιώνει.
•Να απευθύνεται σε αρμόδια όργανα δίωξης και όχι στα Μ.Μ.Ε με γενικόλογα.
•Να έχει ιδίαν άποψη και όχι να συμβουλεύεται ημετέρους. Απόδειξη όλων, η δήλωση του Διοικητή για πέντε συναντήσεις με συνδικαλιστές με τους οποίους υπάρχει ταύτιση απόψεων και στήριξη του έργου του. Άραγε ποιους εννοεί; Πάντως με το Σωματείο εργαζομένων δεν έκανε καμία συνάντηση».
Και η ανακοίνωση του
Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων καταλήγει:
«Δεν συνδιοικούμε, μακριά από εμάς αυτό. Έχουμε όμως και γνώση και εμπειρία στην Ψυχική Υγεία. Δική του η χρήση της εξουσίας, η άσκηση και η διαχείριση της διοίκησης, θα κρίνεται καθημερινά από εμάς και την κοινωνία γενικότερα. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτό που με κόπο πέτυχαν. Κανείς δεν πρέπει va ξεχνά ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους».