PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μην τους αφήνεις να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου!


Γιατί απεργώ!

Μέχρι 5 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Την Τρίτη 5 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους των...
 πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.Μετά την 5η Μαρτίου δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση. Στις πανελλαδικές μπορούν να συμμετάσχουν:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την αίτηση - δήλωση πρέπει να καταθέσουν:

α)επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα,

β) την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος ή σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.

Οι απόφοιτοι– κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την αίτηση - δήλωση συνυποβάλλουν:

α) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους

β) την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος'η σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Ένα ελληνικό εστιατόριο “κατακτά” το Λονδίνο


The Life Godess ονομάζεται το παντοπωλείο – εστιατόριο στην Στορ Στριτ που κέρδισε...
τους Βρετανούς και πραγματικά έχει προκαλέσει αίσθηση στο Λονδίνο.

Το εστιατόριο λειτουργεί μόλις δύο εβδομάδες και προβάλει αποκλειστικά ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, ενώ και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται όλα από περιοχές της Ελλάδας.

Έτσι όσοι επισκέπτονται το εν λόγω κατάστημα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα, τόνο Αλοννήσου και άλλα ελληνικά προϊόντα.

Ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους
Νίκο και Γιώργο Νυφούδη και τον Ηλία Κουλακιώτη, οι οποίοι μάλιστα πριν ανοίξουν το μαγαζί ταξίδεψαν για έξι μήνες σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να βρουν τα καλύτερα και γευστικότερα προϊόντα για την επιχείρηση τους.

Η ιδέα φαίνεται να γεννήθηκε όταν ο Νίκος Νυφούδης ήταν φοιτητής στη Αγγλία “διαπίστωσα την έλλειψη καλών ελληνικών προϊόντων στην αγορά. Τότε σκέφτηκα ότι η δημιουργία ενός χώρου με ποιοτικές ελληνικές γεύσεις έλλειπε από τη βρετανική πρωτεύουσα.” όπως δήλωσε ο ίδιος στο Έθνος της Κυριακής. Και όπως όλα δείχνουν μάλλον είχε δίκαιο καθώς οι Βρετανοί μέχρι στιγμής έχουν αγκαλιάσει τις ελληνικές γεύσεις και τα προϊόντα.

Το κατάστημα έχει ως σήμα την κατσίκα, έμπνευση που προήλθε από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα τον μύθο σχετικά με τον Δία και την κατσίκα Αμάλθεια που ήταν η τροφός του και γι’ αυτό συμβολίζει την αφθονία. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα και όλα τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι φιλοδοξίες των τριών Θεσσαλονικιών όμως δε σταματούν εδώ. Θα ήθελαν να ανοίξουν ανάλογα εστιατόρια και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού προωθώντας τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Reuters: Οι κατεστραμμένοι από την κρίση Έλληνες αγόρασαν μόνο μία Ferrari το 2012


Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι Έλληνες επισημαίνει το Reuters το οποίο ωστόσο στο ρεπορτάζ του ξεφεύγει από τα τετριμμένα και επικεντρώνεται στον θάνατο μίας κουλτούρας πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι πλέον αδυνατούν να υποστηρίξουν τον «επιδεικτικό τρόπο ζωής του παρελθόντος».

Το Reuters σημειώνει πως το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα βρέθηκε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, αναφέροντας πως η διαφορά των εξαγωγών από τις εισαγωγές μειώθηκε κατά 73%, φτάνοντας τα 5,58 δισ. ευρώ.

«Η απόσταση ανάμεσα στις εξαγωγές και στις εισαγωγές μειώθηκε κατά 73% το 2012 και έφτασε τα 5,58 δισεκατομμύρια ευρώ, υποβοηθούμενο από την πτώση των εισαγωγών και τη μείωση των τόκων στις πληρωμές, έπειτα από ένα μεγάλο κούρεμα χρέους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας», συνεχίζει το άρθρο.

«Ωστόσο, αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία έδειξαν πως ο επιδεικτικός τρόπος ζωής είναι πλέον έξω από τη μόδα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Μόνο ένα νέο σπορ αυτοκίνητο Ferrari έχει καταχωρηθεί σε εθνικό επίπεδο στο σύνολο των αγορών για το 2012. Αυτό, συν ένα άλλο μεταχειρισμένο Ferrari που πωλήθηκε, σε αντίθεση με 21 ολοκαίνουργια και 37 μεταχειρισμένα που καταγράφηκαν στις πωλήσεις εντός του 2007, το τελευταίο έτος πριν η ύφεση χτυπήσει την Ελλάδα», επισημαίνεται στο Reuters, όπου υπογραμμίζεται πως «το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στο 2,9 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2012 από 9,9 % το προηγούμενο έτος – το χαμηλότερο ποσοστό τουλάχιστον από το 1999, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία».

«Το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά την πτώση των εισαγωγών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 12% σε 41,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Η ισορροπία του ισοζυγίου εισοδημάτων από την άλλη μειώθηκε κατά 75% σε 2,16 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 3,8%», αναφέρει μεταξύ άλλων το πρακτορείο.

«Το μερίδιο των εξαγωγών, ως μέρος του ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται περίπου στο 25% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, τα διαθέσιμα συναλλαγματικά κεφάλαια στην Ελλάδα ανήλθαν στα 5.5 εκατ. ευρώ στο τέλος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την τράπεζα», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΕΡΖΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΙΟ.

main image

main image

main image

main image

main image

main image

ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΕΡΖΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ο κύριος Τ. Τερζής (καταγωγής από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας), διευθυντής του Ιδρύματος Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή και πρώην Δήμαρχος του Αιγινίου, είναι άνθρωπος δραστήριος, με ανησυχίες, ενδιαφέροντα και όρεξη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, και οδηγήθηκε από νεαρή ηλικία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 1964, σε ηλικία είκοσι έξι ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ όμως δεν βρέθηκα εκεί για να εξετάσω ούτε τις περγαμηνές του ανθρώπου, ούτε το πανέμορφο Αιγίνιο. Έφτασα εκεί για να δω τον ζήλο που τον διακατέχει για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιστορία του τόπου και την καταγωγή του, τη σπουδαία συλλογή που έχει στο Ίδρυμα (Μουσείο) και τελικά ν’ αντλήσω από την αγάπη του για το κοινό καλό. Δεν έμεινα ανικανοποίητος.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο που προβάλλεται στην κατηγορία "Ψηφιακό Αρχείο" ο Τάσος Τερζής δεν είναι ένας συνηθισμένος Έλληνας. Δεν έχει ξοδέψει τις μέρες και τις νύχτες του στις βόλτες και τα πανηγύρια. Δεν έχει χάσει χρόνο σε ανούσιες ασχολίες που δεν προσφέρουν ηθική ικανοποίηση που δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία. Και δεν είναι μόνο τούτο, παρά έχει ξοδέψει ένα βιος για να συλλέξει τα νομίσματα, τις φωτογραφίες, τις ζωγραφιές, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα στυλό, τα ωρολόγια, τους αναπτήρες, τα σκαλιστά, τις αγιογραφίες κλπ κλπ που έχει μέσα σ’ εκείνο το σπίτι που ο ίδιος μεγάλωσε και διαμόρφωσε και συνεχίζει να διαμορφώνει συνεχώς για να χωρέσει όλη αυτή του την αγάπη.
Εκεί βρίσκουμε εφημερίδες του περασμένου αιώνα, ιστορικά βιβλία, σπάνιες συλλογές από γραμματόσημα αρχαία νομίσματα, η ιστορία της δραχμής και πλούσιο φωτογραφικό… υλικό που καταγράφουν την σύγχρονη ιστορία του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής. Όλα αυτά και όχι μόνον φιλοξενούνται στο «Ίδρυμα Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή» στο Αιγίνιο. Στο ίδρυμα αυτό, το οποίο καθημερινά είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες και τα σχολεία, έχουν τοποθετηθεί κατά χρονολογική σειρά, διάφορα αντικείμενα και τα οποία δείχνουν την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και τη ζωή των κατοίκων του Αιγινίου, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των κατοίκων. Στα πολυάριθμα ράφια υπάρχουν έντυπα ποικίλου περιεχομένου, ενώ φιλοξενείται αρχείο όλων των τοπικών εφημερίδων.
Είναι έντονη η παρουσία βιβλίων και περιοδικών που θυμίζουν την εποχή του ΕΑΜ, αλλά και της χούντας. Ξεχωρίζει το βιβλίο του ΕΑΜ, για τους μαθητές της Γ και Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, με υλικό άγνωστο στους σημερινούς Έλληνες. Η λειτουργία του Ιδρύματος άρχισε επίσημα την 30 Ιανουαρίου (συμβολική μέρα για τους ανθρώπους του πνεύματος) με αγιασμό και χαιρετισμούς φίλων του ιδρυτού του. Το Ίδρυμα στεγάστηκε στο πατρικό του σπίτι εξ’ ού και το όνομα “Ίδρυμα Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή” (των γονέων του). Όσοι θέλουν να θυμηθούν και όσοι θέλουν να μάθουν τη σύγχρονη ιστορία μας, έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφτούν το Ίδρυμα τούτο το οποίο έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Αξίζουν συγχαρητήρια στον εμπνευστή, το δημιουργό και τον ακατάβλητο Τάσο Τερζή, ο οποίος απέδειξε ότι δεν έχει εξαντλήσει ακόμη την προσφορά του στον τόπο. Αλλά δεν είναι μόνον συλλέκτης ο κύριος Τάσος Τερζής, είναι και συγγραφέας, όπως προείπαμε Δημοτικός Σύμβουλος και Δήμαρχος Αιγινίου, καλός και φιλόξενος οικοδεσπότης (δεν μας άφηνε να φύγουμε αν δεν μας προσέφερε δείπνο), σύζυγος και άξιος Έλληνας. Συνιστούμε στα σχολεία, οποιουσδήποτε επισκέπτες και ενδιαφερόμενους να μην χάσουν την ευκαιρία να δουν όλο αυτό το υλικό με μια απλή επίσκεψη στο Μουσείο / Ίδρυμα Τερζή.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα στις δέκα εννέα (19) του μηνός Απριλίου του έτους δύο χιλιάδες επτά (2007) ήμερα Πέμπτη και στο συμβολαιογραφείο μου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στον πρώτο (1ο) όροφο οικοδομής επί της οδού Τσιμισκή αριθμός 17, ιδιοκτησίας του γραφείου εμού της ιδίας, μπροστά σε μένα τη Συμβολαιογράφο και κάτοικο Θεσσαλονίκης ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ-ΖΕΡΒΙΔΟΥ, που εδρεύω στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε ο γνωστός μου και μη εξαιρετέος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ και της ΙΩΑΝΝΑΣ, Εκδότης Δημοσιογράφος, (μέλος Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου ΕΣΑΤ με αριθμό μητρώου 160), πρώην Δήμαρχος Αιγινίου, που γεννήθηκε στις 6.10.1937 στο Αιγινίνιο Πιερίας και κατοικεί στο Αιγίνιο Πιερίας, κάτοχος του με αριθμό Χ.957761/23-6-2004 δελτίου ταυτότητας του Α.Τ. Αι¬γινίου με ΑΦΜ 008542458 της ΑΟΥ Αιγινίου, ο οποίος μου δήλωσε ότι γνωρίζει να υπογράφει, ότι έχει τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κώδικας "περί Συμβολαιογράφων", ζήτησε τη σύνταξη της πράξης αυτής, χωρίς τη σύμπραξη μαρτύρων ή άλλου Συμβολαιογράφου, και στη συνέχεια μου δήλωσε ότι επιθυμεί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το ΑΙΓΙΝΙΟ του Νομού Πιερίας, να ιδρυθεί ίδρυμα Πολιτιστικού Πνευματικού Κοινωνικού και Λαογραφικού χαρακτήρα και καταρτίζει με την πράξη αυτή, Κοινωφελές Ίδρυμα εις μνήμη των γονέων του με την επωνυμία "ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΕΡΖΗ" και με τους παρακάτω όρους (άρθρα) που θα αποτελούν το καταστατικό του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία "ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΣΧΑΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΕΡΖΗ".
Άρθρο 1ο Μορφή- Επωνυμία - Έδρα - Σφραγίδα
1. Το Κοινωφελές ίδρυμα που συστήνεται από τον κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ με το παρόν, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις του ΑΗ. 2 039/39 όπως κάθε φορά ισχύει ο Νόμος αυτός και των Διαταγμάτων που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν σε εκτέλεση του Νόμου αυτού.
2. Έδρα του Ιδρύματος είναι η πατρική οικία, στο Αιγίνιο και επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου αριθμός 55.
3. Η σφραγίδα του Ιδρύματος είναι στρογγυλή και αναγράφει περιμετρικά, μέσα σε πλαίσιο, την επωνυμία του Ιδρύματος και στο μέσω αυτής την έδρα και το έτος έγκρισης της σύστασης του (2007).
Άρθρο 2ο – Σκοποί
Σκοποί του παραπάνω ιδρύματος είναι:
Η λειτουργία:
1. Μουσείου Τύπου (εφημερίδων - περιοδικών).
2. Βιβλιοθήκης.
3. Μουσείου Νομισμάτων και Γραμματοσήμων.
4. Μόνιμης έκθεσης φωτογραφιών από την προσωπική και κοινωνική ζωή των κατοίκων του Αιγινίου. Ήδη υπάρχουν σε κορνίζες 120 φωτογραφίες.
5. Η δημιουργία πινακοθήκης από τα υπάρχοντα έργα τέχνης, γκραβούρες αλλά και από δημιουργίες και έργα τοπικών Καλλιτεχνών του Δήμου Αιγινίου και της περιοχής. Επίσης εκθετήριο διαφόρων προσωπικών συλλόγων.
6. Η συγγραφή της τοπικής ιστορίας καθώς και μελετών ανάπτυξης του Δήμου Αιγινίου και της ευρύτερης /περιοχής του, όπως και μελετών που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, πολιτισμό, λαογραφία, αθλητισμό, δημογραφία κ.λ.π.
7. Η έκδοση εντύπων (βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, λευκωμάτων, ημερολογίων, αφιερωμάτων κ.λ.π.) καθώς και η διάθεση των βιβλίων και λοιπών εντύπων, μετά των τίτλων τους, που έχουν εκδοθεί από τον κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ, καθώς και όσων εκδοθούν στο μέλλον.
8. Η επιβράβευση μαθητών της τελευταίας τάξης των τριών (3) Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αιγινίου (ενός από κάθε Σχολείο), του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ). Δηλαδή συνολικά 6 μαθητές. Θα επιλέγονται για βράβευση οι αριστούχοι μαθητές, δηλαδή αυτοί που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη γενική βαθμολογία και διακρίθηκαν συγχρόνως για το ήθος τους. Το ποσό που θα δίδεται σε κάθε μαθητή θα ορίζεται κάθε φορά από την Επιτροπή του Ιδρύματος. Με απόφαση του Δ.Σ. ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξάνεται.
9. Η ενίσχυση των Πολιτιστικών, Λαογραφικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων των Συλλόγων που λειτουργούν στον Δήμο Αιγινίου.
10. Η ενεργή στήριξη της μεγάλης ανθρωπιστικής προσφοράς των μελών του Αιμοδοτικού Συλλόγου Αιγινίου.
11. Συγκρότηση, λειτουργία και ενίσχυση τοπικών Χορωδιών.
12. Η συμμετοχή σε τοπικές δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
13. Η λειτουργία Ρ/Σ τοπικής εμβέλειας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση και υλοποίηση των σκοπών του ιδρύματος.
Άρθρο 3ο Περιουσία – Πόροι
(1) Περιουσία του ιδρύματος είναι η παρακάτω:
1. Η συλλογή θρησκευτικών εικόνων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Πίστεως μας, διαφόρων τεχνοτροπιών (Συνολικά 25 από τις οποίες συλλεκτικές (11) ένδεκα.
2. Η υπάρχουσα βιβλιοθήκη μετά των επίπλων της, αριθμούσα πέραν των 2.500 τόμων.
3. Ολόκληρο το Αρχείο τύπου, τα έργα τέχνης, όλες οι ποιοτικές προσωπικές συλλογές (κέρματα, γραμματόσημα, φάκελοι ταχυδρομικοί, σλάιτς, κ.λ.π.),
4. Όλες οι συλλογές (αναμνηστικές και συλλεκτικές), σε VIDEO, κασέτες μουσικής, κασέτες επίλεκτων κινηματογραφικών έργων, CD, DVD, VCD, δίσκοι μουσικής 45 και 33 στροφών. Ολόκληρη η κινητή περιουσία θα καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να διασφαλιστεί υπέρ του ιδρύματος.
5. Γραμμόφωνο αντίκα, έτος κατασκευής 1916, έπιπλο σκαλιστό χειροποίητο VITRO με 100 δίσκους γραμμοφώνου.
6. Γραμμόφωνο βαλιτσάκι. Όλα σε πλήρη λειτουργία και άριστη απόδοση.
7. Μηχανή λήψεως 8mm και κινηματογραφικής προβολής ταινιών 8mm.
8. Συγκρότημα ραδιοπικάπ - κασετόφωνο μετά δίσκων 33 και 45 στροφών.
9. Δύο (2) μηχανές προβολής σλάιτς.
10. Ολόκληρη η κινητή περί ουσία θα απογραφεί και καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να διασφαλιστεί υπέρ του ιδρύματος.
(2) Πόροι του ιδρύματος:
1. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, καθώς και από τις εκδόσεις.
2. Η κατάθεση ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ από τον ιδρυτή του ιδρύματος.
3. Δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες στο Ίδρυμα.
4. Τόκοι από καταθέσεις στις τράπεζες.
5. Χορηγίες από Ιδιώτες, το Κράτος, τις ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες, άλλα Ιδρύματα Ελληνικά και ξένα ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου, και Ιδιωτικού Δικαίου κ.λ.π.
6. Εισφορές των μελών του συσταθησομένου Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Ειδικότερα ο παραπάνω ιδρυτής ορίζει, ότι δεν θα μπορεί να γίνει άμεσα εκταμίευση του παραπάνω κε¬φαλαίου, θα διατίθενται, μόνον ποσά από τα έσοδα, τις εισφορές και τους τόκους, για το σκοπό των βραβεύσεων των μαθητών, οι δε βραβεύσεις θα γίνονται με τη συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων
Άρθρο 4ο
Το Ίδρυμα θα λειτουργεί σύμφωνα με τους Νόμους που ισχύουν και θα διοικείται αϊτό το Διοικητικό του Συμβούλιο (3 - 5 μέλη) που θα αποτελείται από τους απογόνους των γονέων του ιδρυτή και τους απογόνους αυτών.
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από:
α) Τον ιδρυτή Αναστάσιο Πασχάλη Τερζή ως Πρόεδρο και Ταμία
β) Τον αδελφό του ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπι¬στημίου Θεσσαλονίκης, ως Αντιπρόεδρο και Γραμματέα.
γ) Την αδελφή του ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ σύζυγο Δημητρίου Μελίδη.
δ) Την αδελφή του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ σύζυγο Δήμου Πρασκίδη και
ε) Την σύζυγο του ΛΟΥΛΟΥΔΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΕΡΖΗ ως μέλη.
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και τα μέλη θα μπορούν να επανεκλέγονται.
Άρθρο 5o Καθήκοντα Διοικητικού Συμβουλίου
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί το Ίδρυμα, διαχειρίζεται την περιουσία του Ιδρύματος και γενικά αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά την Διοίκηση και τη λειτουργία του, την διάθεση των πόρων αυ¬τού, καθώς και για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εκπλήρωση του σκοπού του, πάντοτε όμως σύμφωνα με τις διατάξεις της συστατικής πράξης του παρόντος Οργανισμού του Α.Ν.20 39/39 και των διαταγμάτων που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν σε εκτέλεση του νόμου τούτου, καθώς και των λοιπών σχετικών Νομών και Διαταγμάτων.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο ειδικότερα:
α) αποφασίζει για κάθε θέμα που έχε ι σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος,
β) αποφάσιζε ι για την αποδοχή ή αποποίηση κληρονομιών, κληροδοσιών ή δωρεών, καθώς και για την ανακήρυξη ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος και
γ) διορίζει τους πληρε¬ξουσίους δικηγόρους του Ιδρύματος και τους ανακαλεί.
Άρθρο 6ο Αρμοδιότητες Προέδρου
1. 0 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος:

α) Εκπροσωπεί στα Δικαστήρια, τις Αρχές, τις Τράπεζες καθώς και στις σχέσεις του με κάθε τρίτο, αυτοπροσώπως ή με πρόσωπο που ορίζεται από αυτόν και εγκρίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου,
β) Συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις, κηρύσσει την έναρξη και λήξη αυτών και διευθύνει τις συζητήσεις. Οι προσκλήσεις για συνεδρίαση στέλνονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δέκα (10) τουλάχιστον μέρες πριν από τη Συνεδρίαση,
γ) Καταρτίζει, βοηθούμενος από το Γραμματέα, την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν, την οποία και υπογράφει. Θέμα που δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτήν δεν συζητείται, εκτός αν πρόκειται για επείγουσα υπόθεση και συμφωνήσει γι’ αυτό η πλειοψηφία των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
δ) Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τα θέματα της συζήτησης. Μπορεί όμως, όποτε κρίνει σκόπιμο, να ανάθετει την εισήγηση διαφόρων θεμάτων σε άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
ε) Αλληλογραφεί με τις Αρχές και υπογράφει όλα τα έγγραφα του Ιδρύματος προς τρίτους.
στ) Εκτελεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και ενεργεί σύμφωνα με τις ειδικές εξουσιοδοτήσεις και εντολές αυτού.
2. Τον Πρόεδρο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται με απόφαση αυτού.
Άρθρο 7o Αρμοδιότητες Γραμματέα
1. Ο Γραμματέας του Ιδρύματος:
α) συνυπογράφει με τον Πρόεδρο κάθε έγγραφο του Ιδρύματος προς τρίτους,
β) φροντίζει για τη σύνταξη των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου,
γ) διεκπεραιώνει την αλληλογραφία,
δ) φυλάσσει τα έγγραφα, τα βιβλία (εκτός από τα διαχειριστικά) και τη σφραγίδα του Ιδρύματος.
2. Το Γραμματέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ανα¬πληρώνει άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται με απόφαση αυτού.
Άρθρο 8ο Αρμοδιότητες Ταμία
Ο Ταμίας του Ιδρύματος:
α) εισπράττει κάθε έσοδο του Ιδρύματος όπως, εισφορές, συνδρομές, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες, εκδίδοντας και υπογράφοντας σχετικές αριθμημένες διπλότυπες αποδείξεις,
β) κάνει κάθε πληρωμή, ύστερα από έγγραφη εντολή του Προέδρου, ή του νομίμου αναπληρωτή του εκδίδοντας το ανάλογο χρηματικό ένταλμα,
γ) τηρεί και φυλάσσει τα διαχειριστικά βιβλία του Ιδρύματος, 
δ)
 καταθέτει στο όνομα του Ιδρύματος και σε Τράπεζα της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε χρηματικό ποσό και κάθε αξία και προβαίνει σε αναλήψεις από τις παραπάνω καταθέσεις μόνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ισχύει για ορισμένο ή και για όλο το ποσό. Τον ταμία αν απουσιάζει ή εμποδίζεται στην άσκηση των καθηκόντων του, αναπληρώνει ένας σύμβουλος που τον ορίζει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μερικές από τις αρμοδιότητες του ταμία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να τις αναλάβουν άλλα όργανα ή πρόσωπα του Ιδρύματος.
Άρθρο 9ο Βιβλία και Στοιχεία
1. Το Ίδρυμα τηρεί υποχρεωτικά τα ακόλουθα βιβλία στοιχεία:
α) Βιβλίο πρωτοκόλλου αλληλογραφίας, 
β)
 Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, 
γ)
 Βιβλίο λογιστικής παρακολούθησης, στο οποίο καταχωρίζονται με χρονολογική σειρά και λογιστική πράξη, όλα τα έσοδα και έξοδα του Ιδρύμα¬τος που πραγματοποιούνται στη διάρκεια της χρήσης,
δ) Βιβλίο μητρώο χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων και βραβείων, 
ε)
 Στελέχη αριθμημένων διπλοτύπων αποδείξεων είσπραξης και ενταλμάτων πληρωμής, θεωρημένα από τον Πρόεδρο.
2. Εκτός από τα παραπάνω βιβλία και στοιχεία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει την τήρηση και άλλων βιβλίων και στοιχείων, τα οποία κρίνει ότι εί¬ναι απαραίτητα για την παρακολούθηση της διαχείρισης της περιουσίας του Ιδρύματος και της εκτέλεσης των σκοπών του.
Άρθρο 10ο Τροποποίηση Οργανισμού
Οργανισμός του Ιδρύματος μπορεί να τροποποιηθεί να συμπληρωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 98 του ΑΝ 2039/39 και 110 και 119 του Αστικού Κώδικα, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.
Άρθρο 11ο Διάλυση του Ιδρύματος - Τύχη περιουσίας αυτού
1. Το Ίδρυμα διαλύεται όταν και όπως ο νόμος ορίζει. Το Ίδρυμα διαλύεται με προεδρικό Διάταγμα: α) αν ο σκοπός αυτού εκπληρώθηκε ή απέβη ανέφικτος και β) αν παρέκκλινε από το σκοπό του ή αν ο σκο¬πός ή η λειτουργία αυτού απέβη παράνομος ή ανήθικος ή αντίθετος στη Δημόσια τάξη (αρθρ. 118ΑΚ).

2. Σε περίπτωση διάλυσης του Ιδρύματος για οποιοιδήποτε λόγο, ή σε περίπτωση που, λόγω ανωτέρας βίας, αδυνατεί να πραγματοποιηθεί ο σκοπός για τον οποίο το Ίδρυμα συστάθηκε, η περιουσία του θα περιέρχεται στον Ενιαίο Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Αιγινίου ο οποίος θα προέλθει από τη συγχώνευση των υφισταμένων. Στο ενδεχόμενο μη ενοποίησης των υφισταμένων πολιτιστικών Συλλόγων Αιγινίου, τότε η περιουσία του περί έρχεται στο Δήμο Αιγινίου.
Άρθρο 12ο Δωσιδικία
Το Ίδρυμα για κάθε υπόθεση και διαφορά σχετική με την ύπαρξη και λειτουργία του υπάγεται στα Δικαστήρια Κατερίνης. Αυτά δήλωσε, συμφώνησε και αποδέχθηκε ο εμφανισθείς. Σε πίστωση και βεβαίωση όλων των παραπάνω σε επτά (7) φύλλα και εισπράχθηκαν για δικαιώματα μου με μεγαρόσημο και πέντε (5) αντίγραφα στην αξία της εισφερόμενης κινητής περιουσίας, αποτιμώμενης από τον εδώ εμφανισθέντα ιδρυτή στο ποσό των 40.000 ευρώ κατά τη δήλωση του, χίλια εξήντα δύο (1062) ευρώ από τα οποία 174,28 ευρώ είναι για το Τ.Σ.Ν., 29,52 ευρώ για το ΤΑΣ, 3,0 ευρώ για μεγαρόσημο. Το συμβόλαιο αυτό το διάβασα καθαρά και μεγαλόφωνα στον εμφανισθέντα και αυτός αφού το βεβαίωσε, το υπέγραψε, μαζί και εγώ, στο τέλος της δεύτερης σελίδας των πρώτων φύλλων και στο τέλος αυτού του φύλλου, όπως ακολουθεί.


Εκτός συνθήκης Σέγκεν το Λασίθι


Του Σωτήρη Μεταξά Το Λασίθι υψώνει ... τείχος διαμαρτυρίας και βάζει μπλόκο στη διέλευση στο ανατολικότερο άκρο της
Κρήτης. Από αύριο, το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν ... διαβατήριο.

Η κοινωνία του Λασιθίου εξοργισμένη από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες προχωράει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή. Το Λασίθι βγαίνει εκτός ... συνθήκης Σέγκεν (αφορά στην κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα) και σε μία συμβολική κίνηση θα μοιραστούν διαβατήρια με σφραγίδα “Λασιθιστάν”. Περισσότερες διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής θα δοθούν στο “Λασιθιστάν” όπως αναφέρουν τον τόπο τους, θέλοντας να καταγγείλουν την πολιτεία για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει, σήμερα το πρωί στο Σελινάρι. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που η κοινωνία είναι συσπειρωμένη και λεωφορεία από κάθε γωνιά του νομού θα συγκεντρωθούν αρχικά στον Άγιο Νικόλαο, στη συνέχεια θα μεταβούν στο Σελινάρη ενώ δεν αποκλείεται “απόβαση” διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο.

Πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για ανέργους, συνταξιούχους και επίορκους υπαλλήλους...



Μέτρα προστασίας για τους ανασφάλιστους άνεργους, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, αλλά και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και βαριές κυρώσεις για...
υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβάσεις προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012.

Ακόμη, προβλέπεται ότι η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα του Οργανισμού.

Δημιουργείται επίσης στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων για τη χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και ειδικός λογαριασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν.

Λαμβάνεται μέριμνα για τη σύντμηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χορήγηση αναπηρικής σύνταξης για ένα εξάμηνο, εφόσον εκκρεμεί επανεξέταση από υγειονομική επιτροπή και ο δικαιούχος είχε κριθεί με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Αν η τελική γνωμάτευση προσδιορίσει μικρότερο ποσοστό αναπηρίας η διαφορά θα παρακρατείται. Στις επιτροπές θα συμμετέχουν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Εισάγονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που «χρεώνουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία με παράνομες χορηγήσεις συντάξεων, επιδομάτων και παροχών υγείας.

Έτσι, μέσω του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» θεσπίζεται η σύζευξη των ηλεκτρονικών συστημάτων των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, ώστε να καθίσταται ευχερής ο έλεγχος κάθε μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Επιβάλλεται η δήλωση στα κατά τόπους ληξιαρχεία των δήμων, όλων των οικογενειακών μεταβολών που επέρχονται στους ασφαλισμένους αλλά και τους συνταξιούχους.

Η άδεια ταφής συνταξιούχου εκδίδεται, αφού προηγηθεί η δήλωση θανάτου στο ληξιαρχείο, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, (ΗΔΙΚΑ) ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη, καθίσταται υποχρεωτική στις γεννήσεις, η απόδοση Α.Μ.Κ.Α.στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του πιστοποιητικού γέννησης. Η παράλειψη δήλωσης ληξιαρχικών γεγονότων επισύρει πρόστιμα έως και 300 ευρώ.

Σοβαρές είναι οι κυρώσεις για τους επίορκους υπαλλήλους

Υπάλληλος που προβαίνει σε παράνομη πράξη ή παράλειψη από την οποία δύναται να προκληθεί βλάβη στο ασφαλιστικό σύστημα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους εφόσον η πράξη του δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη.

Στην περίπτωση που η ανωτέρω πράξη αποδίδεται σε αμέλεια του υπαλλήλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες εφόσον η πράξη του δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη. Το δημόσιο θα στρέφεται εναντίον του υπαλλήλου και του ιδιώτη ωφελουμένου διεκδικώντας αποζημίωση.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, προβλέπεται η ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να μπορεί να προβαίνει στη διενέργεια ελέγχων ολόκληρο το 24ωρο. Ακόμη αυξάνεται το εργόσημο, μέσω της αύξησης του ασφαλίστρου από 20% σήμερα σε 30%.

Παράλληλα, στους ελέγχους του ΣΕΠΕ και των επιθεωρητών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, συμμετέχουν στο εξής οι Υπηρεσίες Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ καθιερώνεται από την 1η Ιουλίου εκτός από το φορολογικό πιστοποιητικό και η έκδοση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού.

Επιπλέον η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει την πρόληψη, έρευνα και καταστολή οικονομικών εγκλημάτων και ιδίως αυτών που τελέστηκαν σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, ή εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος, με την έρευνα, πρόληψη και καταστολή της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν συνιστούν αξιόποινες πράξεις.

Στο σχέδιο νόμου εισάγονται, κυρώσεις σε περιπτώσεις παράνομης απασχόλησης επιδοτούμενου ανέργου που περιλαμβάνουν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο, ή πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο, όταν έχει προηγηθεί καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.

Με τον νέο νόμο προβλέπονται ακόμη, χρηματικά πρόστιμα, προσωρινή διακοπή λειτουργίας ακόμη και ποινικές κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας και Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης και υπηρεσιών καθαρισμού ή φύλαξης που υπογράφουν συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου για παραβάσεις της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία τους.

Από την 1η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων κύριων, επικουρικών και μερισμάτων ορίζεται η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ εξακολουθούν να καταβάλλουν τις συντάξεις κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Προβλέπεται επίσης, η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε αγρότες με οφειλές έως 4.000 ευρώ προς τον ΟΓΑ. Το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται κάθε μήνα και μέχρι της ολοσχερούς εξόφλησής του, από το
σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης.

Με τον νέο νόμο ρυθμίζονται ακόμη, οικονομικά θέματα του ΟΑΕΔ και προβλέπεται η δημιουργία στον Οργανισμό, ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών, ενώ θα συμμετέχει -για πρώτη φορά- με εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Καταργούνται τέλος, 12 θέσεις ειδικών συνεργατών του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αντιδρούν δάσκαλοι - καθηγητές για την αύξηση των ωρών εργασίας...





«Το μέτρο δεν θα περάσει, έρχεται "καταιγίδα" κινητοποιήσεων»...
Η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, που ψηφίστηκε προχθές στην Βουλή με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», προκαλεί «θύελλα» στον χώρο της παιδείας.

Καθηγητές και δάσκαλοι δηλώνουν ότι...
το μέτρο «δεν θα περάσει» και απειλούν με «καταιγίδα» κινητοποιήσεων. Όλα αυτά ενώ αναμένεται από ημέρα σε ημέρα το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που αν και αποτελεί ένα μέτρο που έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί, ωστόσο προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς συνδέεται με τη μισθολογική τους εξέλιξη.

Όσον αφορά την παιδεία, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών τα επόμενα χρόνια και αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας όσων μονίμων εκπαιδευτικών εργάζονται σήμερα στα σχολεία της χώρας. Μείωση εκτάκτου προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (οι συμβασιούχοι της κατηγορίας «407), μείωση λειτουργικών δαπανών Πανεπιστημίων-ΤΕΙ με τις συγχωνεύσεις που προβλέπει η «Αθηνά», μείωση επιχορηγήσεων στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού, μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές σχολές.

«Υπενθυμίζουμε ότι τόσο το διδακτικό (21-25 ώρες την εβδομάδα) όσο και το εργασιακό (30 ώρες την εβδομάδα) ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι στα πλαίσια του μέσου όρου του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Ευρώπης των χώρων του ΟΟΣΑ. Το ωράριο κατακτήθηκε με τους αγώνες του κλάδου το 1997 και νομοθετήθηκε με το Ν.2517/97» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

«Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, για άλλη μια φορά, στοχοποιείται – σκόπιμα – ως ο μοναδικός υπεύθυνος των δεινών στην Εκπαίδευση. Καλείται να εργαστεί με μισθούς εξαθλίωσης, με υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, δίχως ή με «δανεικά» βιβλία, με τη «δαμόκλειο σπάθη» της αξιολόγησης – χειραγώγησης – απόλυσης πάνω από το κεφάλι του, οδηγείται σε συσσίτια, και τώρα «απειλείται» με αύξηση των ωρών διδασκαλίας και αντιμετωπίζει το ορατό φάσμα της ανεργίας των αναπληρωτών. Η όποια σκέψη του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα πρέπει να εγκαταλειφτεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με όλο τον οργανωμένο κλάδο» καταλήγουν οι δάσκαλοι.

Αντίστοιχα η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΠ (πρόσκειται στο ΠασοΚ) καθηγητών, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «Η όποια σκέψη του υπουργού παιδείας και της Κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα μείνει στα χαρτιά»...

Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας: Η διοίκηση σηκώνει τα χέρια ψηλά;


20/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κατερίνη νέος δήμος νέες δυνατότητες»


  Νερό από σωλήνες αμιάντου πίνουν σχεδόν από την αρχή του χρόνου στο Παλιό Κεραμίδι του δήμου Κατερίνης, εξαιτίας βλάβης στον αγωγό ύδρευσης. Μια βλάβη που στοιχειώνει όπως φαίνεται, καθώς ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Νομού Πιερίας «σηκώνει τα χέρια ψηλά», λόγω οικονομικής αδυναμίας και έλλειψης προσωπικού.

Όποιος θυμάται ακόμα τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων νομού Πιερίας, σίγουρα δεν το κάνει με ευχάριστη αφορμή. Παρά το ότι διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο παροχής ύδατος για την βόρεια Πιερία και ελέγχεται από την διοίκηση του δήμου Κατερίνης, ο Σύνδεσμός μετά βίας φέρνει εις πέρας το έργο του και σε ορισμένες περιπτώσεις με μεγάλη καθυστέρηση, όπως στο Παλιό Κεραμίδι που ακόμα περιμένουν.
Όπως απάντησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λάζαρος Ντόντης, υπάρχει μόνο ένας τεχνικός στο δυναμικό του και τα οικονομικά του δεν επιτρέπουν την επισκευή με εργολαβία σε αυτήν την φάση. Δυστυχώς, αυτή η ιστορία χρόνων όλο και προσφέρει νέα επεισόδια, με όποιους κινδύνους για την υγεία των δημοτών και υποβάθμιση των συνθηκών ζωής τους συνεπάγεται αυτό.
Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι νέο, καθώς ο Σύνδεσμος διαχρονικά έχει να λαμβάνει από τους δήμους που συμμετέχουν σε αυτόν και θα περίμενε κανείς από το δήμο Κατερίνης, που έχει τον έλεγχο του από τον Καλλικράτη και έπειτα να έχει κάνει κινήσεις για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Αντιθέτως, και σε προηγούμενη περίπτωση δεν έδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά. Έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση της παράταξης μας το καλοκαίρι στον Τρίλοφο, για να λυθεί το πρόβλημα που είχε αφήσει το χωριό για δέκα μέρες χωρίς νερό.
Παρά το ότι από τον Σύνδεσμο υδρεύονται και αρδεύονται ολόκληρα χωριά, καταμετρώνται 28.822 κάτοικοι που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, ωστόσο μετρά όλο κι όλο δυο υπαλλήλους και ένα ταμείο που είναι διαχρονικά μείον. Για φέτος, τα έσοδα που προβλέπονται από την συμμετοχή των δυο δήμων ανέρχονται σε 250.185,41 ευρώ. Από τον δήμο Πύδνας-Κολινδρού αναμένονται 150.925,19 ευρώ για τους 17.393 κατοίκους και από τον δήμο Κατερίνης 99.260,22 για τους 11.439 κατοίκους.
Το αν εισπράττονται τα παραπάνω είναι μια άλλη συζήτηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον προϋπολογισμό για το έτος που διανύουμε, υπολογίζονται «Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα κατά τα παρελθόντα έτη 930.930,18 ευρώ», αναφέρονται όμως και οι «Προβλέψεις μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων...Το έξοδο αυτό υπολογίζεται σε συνάρτηση με τα εισπραχθέντα κατά το 2012 από τα εισπρακτέα υπόλοιπα σε 846.355,89 ευρώ».
Πολλά τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την παραπάνω πρόβλεψη, ενώ σε ό,τι αφορά την λειτουργία του Συνδέσμου πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2012 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Κατερίνης – Δ.Ε.Υ.Α.Κ. «για τη Λογιστική – Ταμειακή Υποστήριξη του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Νομού Πιερίας, τη συντήρηση του δικτύου μεταφοράς νερού, την αποκατάσταση βλαβών και τη λειτουργία του διυλιστηρίου».
Η οποία Δ.Ε.Υ.Α.Κ. όμως, έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα και αδιαφορεί για τα προβλήματα του Συνδέσμου.

Ας μας πουν τελικά οι διοικούντες τον Σύνδεσμο Ύδρευσης νομού Πιερίας πόσα είναι τα χρέη του; Ποια μέλη του και πόσο χρωστούν; Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του; Πόσο ακόμα θα περιμένουν στο Παλιό Κεραμίδι για να αποκατασταθεί η βλάβη;
Υδροδοτούνται κι άλλα χωριά από παλιό δίκτυο με σωλήνες αμιάντου; Είναι έτοιμος ο σύνδεσμος για τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου; Φέρνει νερό ο αγωγός της Μόρνας και αν όχι γιατί; Και τέλος, μέχρι πότε θα συντηρείται αυτή η κατάσταση;

Συγχαρητήρια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου στον Ραφαήλ Κουρδή



  Μεγάλη χαρά και τιμή για το γυμνάσιο Λιτοχώρου. Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Κουρδής Ραφαήλ του Ιωάννη και της Αλεξάνδρας πέρασε στη τελική Γ’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής με άριστα (συνολική βαθμολογία 100). Συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 21 μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν με άριστα στην κατηγορία των γυμνασίων. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Ραφαήλ θα διαγωνιστεί στη Γ’ φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου στηρίζουμε την προσπάθεια του Ραφαήλ, τον συγχαίρουμε για τη διάκριση αυτή και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και στην Γ’ φάση του διαγωνισμού. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον καθηγητή του Γυμνασίου Λιτοχώρου κ. Μακροβασίλη Αθανάσιο που συμμετέχει στην προσπάθεια του Ραφαήλ και θα τον συνοδεύσει στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος Δ.Σ.
Ξυπτερά-Λάμπρου Ευαγγελία

Προβολή του Ολύμπου μέσα από ένα διεθνές φεστιβάλ σε 300 πόλεις του κόσμου



Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ





    Η νέα Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο.) με την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών αν δεν εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά περασμένων ετών που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ




στους καταναλωτές - κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου ότι θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε βεβαίωση των οφειλομένων (γεγονός που για τους οφειλέτες συνεπάγεται στέρηση της Δημοτικής Ενημερότητας), σε σφράγιση παροχών και σε λοιπά νόμιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την ανταποδοτικότητά της.

 

ΚΑΛΕΙΣΤΕ

 

όσοι έχετε εκκρεμείς οφειλές προς την επιχείρηση, να προσέλθετε για εξόφληση ή για ρύθμιση των χρεών στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., από 28/01/2013 έως 28/02/2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Δ. ΔlΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Θεόδωρος Τζίκας

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

π. Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ' το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. 

Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων 
και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή
"Αθέατα Περάσματα" στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε
αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου
και της Αμερικής. Η επαφή του με τα Ιεροσόλυμα, το Άγιον Όρος και με γέροντες εντός κι εκτός αυτού, αποτελούν πηγή δύναμης στη ζωή του.

Πρόσκληση για της εορταστικές εκδηλώσεις της 135ης Επετείου της Επανάστασης της 22ας Φεβρουαρίου 1878 στον Κολινδρό


Photo Hasapetis

Η ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τη διοργάνωση του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

- Η διείσδυση στη Ρωσική αγορά και οι επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις από Ρώσους οι βασικοί στόχοι
- Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Συνδιοργανώνουμε το Φόρουμ με στόχο την εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων

 

  Η ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τη διοργάνωση του 1ουΕλληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, ήταν το θέμα της ημερίδας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Πιερίας. Περισσότεροι από 40 επιχειρηματίες συμμετείχαν στη συνάντηση δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση εξαγωγών των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους στη Ρωσική αγορά.

Την παρουσίαση των δράσεων που θα καλύψει το Φόρουμ ανέλαβε ο κ.Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνορωσικού κέντρου «Ερμής» και Διευθυντής της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων ALPHAPLAN

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο Ελληνορωσικό Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητήριου προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που αποτελούν και το μεγάλο στοίχημα του 2013. «Η Ρωσία αποτελεί μια δύσκολη και ιδιόμορφη αγορά, όπου μεμονωμένες προσπάθειες εξαγωγών έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ενώσαμε τις δυνάμεις μας σ’ αυτή την προσπάθεια προκειμένου να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το εγχείρημα του Ελληνορωσικού Φόρουμ. Πρέπει ωστόσο να τονίσω πως από την πλευρά των επιχειρηματιών απαιτείται μια εξαιρετικά σοβαρή προπαρασκευή, όπως μια οργανωμένη ιστοσελίδα της επιχείρησης και τα απαραίτητα έντυπα και folders», διευκρίνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις λεπτομέρειες σχετικά με την υποστήριξη των επιχειρήσεων όσον αφορά στην ενίσχυση της εικόνας τους για την αποδοτικότερη προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Συγκεκριμένα, βασικοί στόχοι του Φόρουμ είναι να αναπτυχθούν οι εξαγωγές και να γίνουν επαφές με Ρώσους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις. «Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία είναι ελάχιστες, λιγότερες ακόμη και από αυτές της Κύπρου», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του Φόρουμ είναι: Β2Β συναντήσεις επιχειρηματιών, συμβουλευτική υποστήριξη (νομική, φοροτεχνική και οργάνωσης εξαγωγών), ομιλίες-παρουσιάσεις εκπροσώπων ελληνικών και ρωσικών φορέων, συνέντευξη τύπου, πολιτιστικές ξεναγήσεις για Ρώσους επιχειρηματίες, καθώς και δείπνο που θα συνοδεύεται με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας. Ήδη οι Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν μέχρι 31/01/2013 δηλώσει συμμετοχή στο Φόρουμ, άγγιζαν τους 300.

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών στοportal του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, το οποίο είναιwww.ermis-forum.com. Οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα μπορούν μέσω του portal να βλέπουν ποιοι είναι οι Ρώσοι επιχειρηματίες και με ποιους επιθυμούν να έχουν συναντήσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν παροχής συμβουλευτικής σε υποβαλλόμενα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα για θέματα εκτελωνισμού, ενώ με ένα μικρό κόστος θα παρέχεται μετάφραση στη ρωσική γλώσσα στα στοιχεία των επιχειρήσεων. «Στόχος μας είναι η όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των επιχειρηματιών ώστε το Φόρουμ να έχει επιτυχία και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες σχετικά με τη διαδικασία, τους κλάδους ενδιαφέροντος κ.τ.λ. που καλύπτονται στο Φόρουμ.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το Επιμελητήριο Πιερίας το Φόρουμ συνδιοργανώνουν ακόμη 18 Ελληνικά Επιμελητήρια, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, 5 Ρωσικά Επιμελητήρια και Φορείς, ο Σ.Β.Β.Ε., ο Σ.Ε.Β.Ε. και ο Σ.Ε.Ε.Σ.Β.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου Δ.Σ. ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεπτοκαρυάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το Κοινωφελές Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» για την ευγενική προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στο σχολείο. Θεωρούμε επίσης, ότι σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, η πράξη αυτή αξίζει να βρει μιμητές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η ΕΡΜΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ χορηγός του Πιερικού Αρχελάου


 


Και ο «ΕΡΜΗΣ» που δραστηριοποιείται στις κατανομές κοινοχρήστων και τη διαχείριση πολυκατοικιών, συνεχίζει και φέτος τη χορηγική του συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Η φίλαθλη επιχείρηση εδρεύει στην Κατερίνη, στην οδό 16ης Οκτωβρίου 33.

Έρχεται το επίδομα ανεργίας: 360 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες...



Ενιαίο ύψος επιδόματος ύψους 360 «σφραγίζεται» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο καθιερώνεται τώρα, βασιζόμενο σε παλαιότερη νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είχε ισχύσει μέχρι τώρα.

Το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, θα...
δίνεται για συγκεκριμένο αριθμό μηνών, ανάλογα με τα χρόνια που έχει ασφαλιστεί ο δικαιούχος, όπως δημοσίευσε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ασφάλιση από 3 έως 4 χρόνια: επίδομα για 3 μήνες

Ασφάλιση από 5 έως 6 χρόνια: επίδομα για 4 μήνες

Ασφάλιση από 7 έως 8 χρόνια: επίδομα για 5 μήνες

Ασφάλιση από 9 έως 10 χρόνια: επίδομα για 6 μήνες

Ασφάλιση 11 έως 12 χρόνια: επίδομα για 7 μήνες

Ασφάλιση 13 έως 14 χρόνια: επίδομα για 8 μήνες

Ασφάλιση 15 χρόνια και πάνω : επίδομα για 9 μήνες

ο τρελός του χωριού ...!!!