PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος ευχήθηκε καλή επιτυχία  στον διοικητή και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου  και τόνισε ότι σήμερα  έγινε πραγματικότητα η λειτουργία του νέου νοσοκομείου  το οποίο θα  λειτουργήσει  στις 6 Σεπτεμβρίου. «Σε αυτό βάλαμε όλοι το λιθαράκι μας και πολύ  περισσότερο από όλους ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με ένα τεράστιο έργο στο  δήμο μας που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί  και στη επόμενη τετραετία».



ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
ευχαρίστησε ο διοικητής ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ κ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ για την εκπόνηση μελέτης για τα παράλληλα έργα, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αυτό υπογράμμισε σήμερα η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Σε δηλώσεις της, η υπουργός τόνισε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τους οποίους θα...
πραγματοποιούν επόπτες δημόσιας υγείας των νομαρχιών, η δημοτική αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα στους χώρους ευθύνης του. Όπως ανέφερε η υπουργός, σε μια "δημοκρατική σύγχρονη πολιτεία, η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά την υγεία όλων των πολιτών και των εργαζομένων". Αναφορικά με μικρομεσαίους εστιάτορες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν χώρους καπνιστών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκτίμησε ότι εάν η απαγόρευση δεν ήταν καθολική, θα δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό. Χαρακτήρισε δε τις συνέπειες από το κάπνισμα "συγκλονιστικές" ενώ στην ίδια κατεύθυνση με την απαγόρευση του καπνίσματος, επισήμανε ότι ήδη εφαρμόζεται πλήρης απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων.

200.000 ΒΙΒΛΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 200.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Εξήντα χιλιάδες περισσότεροι είναι οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.). Ο Ο.Γ.Α. ανακοίνωση την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος για το 2010, το οποίο απευθύνεται φέτος σε 200.000 άτομα...

ΤΕΡΕΝΣ ΕΣ ΑΕΙ

Ακόμα δεν βγήκε στη σύνταξη;


Τη... νεολαία επιστρατεύει ο Κουρής για το νέο κανάλι Kontra Channel που θα βγει οσονούπω στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που θα αρχίζει στις 10 το βράδυ θα παρουσιάζει ο Τ. Κουίκ! Εμείς θα του προτείναμε να επαναφέρει -εκτός από τον Τέρενς- και τον Ζάχο Χατζηφωτίου για σχολιαστή!

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ταξίδι αστραπή του Γιώργου Παπανδρέου στα Σκόπια


κάθε λογικός άνθρωπος (βγάζω όλους τους Έλληνες εκτός, γιατί μας έχει τρελάνει ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ Γιώργος Παπανδρέου), μαθαίνοντας πως μεταβαίνει στα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου, θα υπέθετε πως επιτέλους ο πρωθυπουργός "έβαλε μπροστά" τις μηχανές και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...! Όμως, δυστυχώς (ή ευτυχώς), το ταξίδι αστραπή του Γιώργου Παπανδρέου στα Σκόπια, δεν αφορά το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου (τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες μας από τα Σκόπια, οι οποίες όμως διατηρούν πολλές επιφυλάξεις για πιθανή επαφή με τον Γκρούεφσκι προκειμένου να συζητηθεί και το "φλέγον ζήτημα" του ονόματος της ΠΓΔΜ. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο τουρίστας πρωθυπουργός να άρχισε να μιλάει για "εθνικά θέματα" ξαφνιάζοντας τους πάντες, όμως στις 1 Σεπτεμβρίου 2010 ο Γιώργος πάει σε εγκαίνια του Βερόπουλου στα Σκόπια!!!

Με αυτό το ταξίδι ξεκινάει, άραγε, έναν νέο κύκλο ταξιδίων ανά τον κόσμο μέχρι να ξαναέρθει καλοκαίρι;
Μήπως τελικά αποφεύγει να παραμένει στην Ελλάδα, επειδή στην Αθήνα αισθάνεται ανασφαλής;
Πάει στα Σκόπια για να προωθήσει τα εθνικά θέματα;
Πάει για να "παραδώσει" το όνομα;
Πάει για να εξυπηρετήσει την αλυσίδα Βερόπουλος;
Ποιός ξέρει!!! Ποιός μπορεί άραγε να ξέρει τι έχει μέσα στο μυαλό του ο Γιώργος Παπανδρέου; Μπορεί μεθαύριο να τον δούμε και σε διαφημίσεις ποδηλάτων ή βρεφικών ειδών...!
Μπορεί να τον δούμε όμως και να μιλάει για "Νέα Μακεδονία", έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως μία απόσταση... ασφαλείας...

Υ.Γ.: Μην ξεχνάμε πως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο γνωστός Βαλλιανάτος, ο οποίος μάλλον δεν κινείται μέσα στα πλαίσια του εθνικού συμφέροντος... Με το ταξίδι του αυτό στα Σκόπια, ο Γιώργος Παπανδρέου αποδεικνύει τελικά πως εργάζεται σκληρά στην "προώθηση προϊόντων"...
Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΣ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Μέγα φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη


Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη και γι΄ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο.
Το μέγα project επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινάει από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή.
Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Νάτα νάτα τα φρουτάκια


Μέσα στο κατά κατακαλόκαιρο έκανε ένα ακόμα θαύμα η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση και έφερε για “δημόσια διαβούλευση” το νομοσχέδιο για τον τζόγο. 30.000 φρουτάκια θέλουν να εγκαταστήσουν για να σταματήσουν τον παράνομο τζόγο. Στο Opengov λένε ότι ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα φτάνει τα 4 δις, όποτε γιατί να μην τον κάνουμε νόμιμο και να μείνει και κάτι για το κράτος. Θα θελα να ήξερα πως θα σταματήσουν τον παράνομο τζόγο αφού οι ίδιοι λένε ότι 250 site με στοιχήματα λειτουργούν στο internet και 150.000 υπολογιστές έχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Μάλλον εννοούν όλα τα ίντερνετ καφε της χώρας αλλά και πάλι το νούμερο είναι τεράστιο. Εκτός αν εννοούν τους υπολογιστές όσων παίζουν από το σπίτι. Προφανώς θα τα απαγορέψουν όλα αυτά για να παίζει ο τζογαδόρος στα νόμιμα φρουτάκια. Πως θα τα απαγορέψουν δεν μας είπαν και γιατί η νομιμοποίηση του τζόγου θα σταματήσει την παρανομία επίσης δεν μας είπαν.
Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΛΟΥΡΠ και σπαει η ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΜΑΣ...!

http://www.youtube.com/watch?v=lBGloR2qE4g

Κατεδαφίστε το ή επιστρέφουμε

Στο στόχαστρο αντεξουσιαστών έχει μπει αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο, του οποίου η κατασκευή εντοπίστηκε εγκαίρως, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπόρεσαν(;) να σταματήσουν την ολοκλήρωσή του. Αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, προκάλεσαν μικρές φθορές στο αυθαίρετο, έγραψαν συνθήματα και μέσα από την γνωστή ιστοσελίδα τους athens.indymedia.org ανέλαβαν την ευθύνη της πράξης. Παράλληλα έστειλαν σαφές προειδοποιητικό μήνυμα ζητώντας να κατεδαφιστεί το κτίσμα αλλιώς «η επόμενη επίσκεψη θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές».
eptanews

Μαρία Μίχου: Ζημιές σε καλλιέργειες στην Πιερία λόγω Καύσωνα

Για εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών, σε συγκεκριμένες καλλιέργειες της Πιερίας, κάνει λόγο στο κείμενο της ερώτησής της, η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Μίχου. Η κ. Μίχου ρωτά την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για το αν προτίθεται να αποζημιώσει τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειές τους έχουν πληγεί.




Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης και η Ερώτηση της κ. Μίχου έχει ως εξής:

Μετά από πρόσκληση παραγωγών της Πιερίας, συναντήθηκα μαζί τους την Παρασκευή 13/08/2010. Συγκεκριμένα, οι αγρότες της περιοχής με ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ορισμένες καλλιέργειες λόγω καύσωνα και ειδικότερα στην καλλιέργεια της πιπεριάς. Την ίδια μέρα επισκέφθηκα με τους παραγωγούς αγροτεμάχια με κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης) στην αγροτική περιοχή της Ελαφίνας, όπου διαπιστώσαμε έντονη και εκτεταμένη εικόνα εγκαυμάτων στους καρπούς. Μάλιστα το ποσοστό της ζημιάς όπως με πληροφόρησαν είχε αυξανόμενη τάση, όσο η ένταση του καύσωνα συνεχιζόταν, σε συνδυασμό μάλιστα και με τη διάρκεια του για αρκετές ημέρες.

Η καλλιέργεια της κόκκινης πιπεριάς είναι μια προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση νέων και δυναμικότερων καλλιεργειών από τους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας. Η έκτασή της για εφέτος αγγίζει τα 400 περίπου στρέμματα. Οι αγρότες ζήτησαν την παρέμβασή μου ώστε να έρθουν εκτιμητές από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης και να επισημάνουν τη ζημιά. Σε επικοινωνία μου με τον αρμόδιο υπάλληλο του εν λόγω υποκαταστήματος, με πληροφόρησε ότι θα επισκεπτόταν τις επόμενες μέρες την Πιερία για να επισημάνει τη ζημιά καθώς επίσης και ότι ο ΕΛΓΑ θα δεχτεί αναγγελίες από τους ανταποκριτές και δηλώσεις από τους παραγωγούς που επλήγησαν.

Τελικά όμως, την τελευταία ημέρα υποβολής των σχετικών δηλώσεων, ειδοποιήθηκαν οι παραγωγοί ότι δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, καθώς η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν ήταν στους 40 βαθμούς κελσίου, όπως ορίζει ο σχετικός κανονισμός για την κάλυψη ζημιών από καύσωνα. Στην εξέλιξη αυτή, οι πληγέντες παραγωγοί αντέδρασαν έντονα, θεωρώντας ότι αδικούνται, τη στιγμή που οι ζημιές τους είναι υπαρκτές και πολύ μεγάλες.



Κα Υπουργέ,

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Πιερίας σε κηπευτικές καλλιέργειες, είναι εκτεταμένες και πολύ σοβαρές, διότι καθοριστικό δεν ήταν μόνο το ύψος της θερμοκρασίας αλλά και η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, για πολλές ημέρες. Η αποζημίωση των παραγωγών είναι πολύ κρίσιμη, για να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των εξόδων και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με τη νέα αυτή καλλιέργεια.



Ερωτάται η κα Υπουργός:

Προτίθεστε να αποζημιώσετε τους εν λόγω παραγωγούς στον Νομό Πιερίας;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ

Η συγκεκριμένη εικόνα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της χρονιάς. Δείχνει μία μητέρα, η οποία από το ένα της στήθος θηλάζει το μικρό της παιδί και από το άλλο, ένα νεογέννητο πιθηκάκι. Στη λεζάντα της, η φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε στον ινδικό τύπο αναγράφει:

«Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία…Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»



Πηγή: PRESSONICE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην εποχή του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης οι Εθελοντές διαδικτύου Πιερίας (ΠΑΣΟΚ) δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι. Με κύριο γνώμονα την προώθηση των ιδεών και των θέσεων του Κινήματος σε τοπικό επίπεδο, δημιουργήσαμε την διαδικτυακή πύλη των εθελοντών διαδικτύου Πιερίας http://www.pasokpierias.gr .
Στην ιστοσελίδα μας θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες των βουλευτών μας, της Ν.Ε , των τοπικών και δημοτικών οργανώσεων , της Νεολαίας και φυσικά των Εθελοντών διαδικτύου.
Τέλος στόχος μας είναι να μην περιοριστούμε μόνο στην διαδικτυακή μας πύλη. Σε συνεννόηση με την κεντρική ομάδα των εθελοντών διαδικτύου θα αναζητήσουμε και άλλους τομείς δράσης οι οποίοι σαν στόχο θα έχουν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.




Εθελοντές διαδικτύου Πιερίας

Πολιτική ηγεσία υπεράνω πάσης υποψίας Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είδα τα τελευταία 24ωρα δυο σημαντικές ειδήσεις, που «έπαιξαν» πολύ, με τους κατάλληλους βέβαια υποστηρικτικούς σχολιασμούς και στα δελτία ειδήσεων και οι οποίες αν και ανήκουν σε διαφορετικά «ρεπορτάζ» και απέχουν πολύ μεταξύ τους, αποτελούν ένα βασικό κομμάτι του κορμού των προβλημάτων αυτής της χώρας.

Η πρώτη: «Κυνήγι πλουσίων για να μην ανέβει ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα» και μια άλλη εκδοχή του «Κυνήγι εσόδων για να μην ανέβει ο ΦΠΑ στα τρόφιμα». Πως το καταλαβαίνετε; Θα το δούμε.

Η δεύτερη: « Εισακτέοι στα ΤΕΙ και με βαθμολογία κάτω της μονάδας» με συμπλήρωση την έννοια ότι «Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών». Αυτό πως το καταλαβαίνετε;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα με τους εισακτέους του …μηδέν; Πολύ απλό: Αυτοί που κάνουν τις διαπιστώσεις, που αναλύουν την κατάσταση, που εισηγούνται τις αποφάσεις, που προωθούν τα μέτρα, είναι όλοι τους ακατάλληλοι- για να μην πω «ανόητοι» και μας τρέχουν στα δικαστήρια.

Κοντεύει να κλείσει χρόνο αυτή η κυβέρνηση κι ακόμα αναζητούμε ΜΙΑ καλή και σωστή απόφαση, ΜΙΑ εμπνευσμένη λύση, ΜΙΑ καλά σχεδιασμένη δράση με άμεσα αποτελέσματα, ΜΙΑ δομημένη σκέψη που θα προσφέρει εξομάλυνση. Δεν υπάρχει. Καμία.

Όλες οι λύσεις, όλες οι δράσεις, όλες οι αποφάσεις προέρχονται από διεργασίες εγκεφάλων «τρίτων», εκτός Ελλάδος αρχόντων οι οποίοι τις «βγάζουν» με …χαρτί και με μολύβι ξεκινώντας αντίστροφα ( από το επιθυμητό γι αυτούς αποτέλεσμα) και μας αποστέλλονται με e-mail προς εφαρμογή.

Οι «τρίτοι» αυτοί, ευρωπαίοι και αμερικανοί χαρτογιακάδες που αδιαφορούν για την Ελλάδα έτσι όπως αδιαφορούσαν για το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Αργεντινή, την Ουκρανία, τη Σερβία, έτσι όπως αδιαφορούν για την Ισλανδία, την Ιρλανδία, τη Σλοβενία, τα Σκόπια, την Πορτογαλία, δε δίνουν δεκαράκι τσακιστό για την Ελλάδα. Αλλού τους ενδιέφεραν άλλα πράγματα. Γεωπολιτικά, πλουτοπαραγωγικές πηγές, δίοδοι μεταφοράς…

Στην περίπτωσή μας, το «άυλο χρέος» τούς αφορά. Και αυτό θέλουν να «χτυπήσουν».

Φυσικά, το «άυλο χρέος» εμείς το δημιουργήσαμε. Εμείς υποσχεθήκαμε να το πολεμήσουμε. Εμείς «φάγαμε» τα «λεφτά». Εμείς τα ανακαλύψαμε τα «λεφτά». Εμείς θα μείνουμε τελικά με τα απομεινάρια της χώρας μας εις το διηνεκές. Αυτοί, το κέρδος τους θα το έχουν οπωσδήποτε…άσε που και η χασούρα τους προερχόταν από άλλα κέρδη, άλλων προτεκτοράτων, άλλων εποχών.

Μα χρειάζεται πολύ μυαλό, πολλή σκέψη, πολλή προσπάθεια για να αντιληφθεί ακόμη και ένας βλάκας ότι αυξάνοντας τις τιμές των προιόντων και μειώνοντας τα χρήματα στην τσέπη μας, δεν θα μπορούμε πλέον να αγοράζουμε; Κι ότι αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τα ολίγα προιόντα που παράγουμε θα σαπίζουνε, τα πολλά προιόντα που εισάγονται θα μένουν στα ράφια, η βιομηχανία θα υποφέρει, η παραγωγή θα εξαφανίζεται, το μαγαζί θα κλείνει, η ανεργία θα ανεβαίνει; Τόσο δύσκολο είναι τέλος πάντων αυτό;

Κι εκεί που «συνδέονται» τα δυο θέματα της αρχής: Πώς θα αυξήσουμε τις ελπίδες για το μέλλον, πως θα βελτιώσουμε το επίπεδο των εργαζομένων, πως θα πλουτίσουμε τις γραμμές των επιστημόνων μας όταν για την εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας ιδρύματα θα επαρκεί απλώς και μόνο μια αίτηση και μια …λευκή κόλλα;

Συνεπώς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τα Εκπαιδευτικά μας ιδρύματα , γι αυτό και τα αφήνουμε χωρίς πόρους και χωρίς καθηγητές, για να τα παραδώσουμε – «υπεσχημένο» κι αυτό- στους ξένους χαρτογιακάδες. Επίσης δεν θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς για να την παραδώσουμε κι αυτή , χρεωκοπημένη και κατεστραμμένη, στα ξένα συμφέροντα.

Αναρωτιέμαι βέβαια ποια είναι αυτά τα ξένα συμφέροντα που ΘΕΛΟΥΝ να παραλάβουν αυτή την κατεστραμμένη «αγορά» τη στιγμή που οι «πελάτες» της δεν έχουν λεφτά για να τη χρησιμοποιήσουν και ποιοι ξένοι χαρτογιακάδες ΘΕΛΟΥΝ να παραλάβουν την εκπαίδευση με μια νεολαία αποπροσανατολισμένη, ακατάρτιστη, απογοητευμένη και αδιάφορη;

Που να οδηγούν άραγε όλα αυτά ; Ποιος τα θέλει; Και ποιος μας ενημέρωσε για το πού πηγαίναμε όταν μας ζητούσε την ψήφο μας στις εκλογές.

Και το χειρότερο: Σκοπεύει, πολύ σύντομα, να μας την ξαναζητήσει!

Και επίσημα με ISO ο Δήμος Λιτόχωρου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Απέκτησε επάξια τη διαχειριστική επάρκεια TUV





Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα, για την διαχειριστική επάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου Λιτοχώρου αναφορικά με τις διαδικασίες μελετών, δημοπρασιών, κατασκευών, ελέγχου και επίβλεψης δημόσιων, συγχρηματοδοτούμενων και κοινοτικών έργων, γνωστοποιείται ότι, κατόπιν υποβολής αίτησης προς τη Διαχειριστική Αρχή και μετά από αξιολόγηση του φακέλου και επιτόπιας αυτοψίας από την ανωτέρω αρχή, ο Δήμος Λιτοχώρου κατέχει πλέον και επίσημα το Έγγραφο Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου ΕΣΠΑ, Τύπου Α και Β.

Η σημαντική αυτή επιτυχία του Δήμου Λιτοχώρου, μετά από πολύμηνη εργασία και συντονισμένη προσπάθεια των υπαλλήλων επιστεγάζει όχι μόνο τις προθέσεις αλλά κυρίως την διάθεση για έργα της Διοίκησης του Δήμου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα στελέχη της TUV μετέφεραν στο Δήμαρχο Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμο, αλλά και στα στελέχη του Δήμου την ικανοποίησή τους σχετικά με την άψογη εικόνα που εμφανίζει ο Δήμος Λιτοχώρου σε όλα τα επίπεδα.





Ο Δήμος Λιτόχωρου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει ένα Σύστημα Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 που αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση:

α. της ικανοποίησης των αποδεκτών των παρεχομένων υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων, και

β. της εσωτερικής του λειτουργίας



Για την επίτευξη των ανωτέρω ο Δήμος Λιτόχωρου έχει θέσει ως προϋπόθεση τον αποτελεσματικό προγραμματισμό και έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων του που επιδρούν στην ικανοποίηση των αποδεκτών των ανωτέρω υπηρεσιών του, με στόχο τον-έγκαιρο εντοπισμό και άμεση υπέρβαση τυχόν δυσλειτουργιών καθώς και την συνεχή διερεύνηση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και παραπόνων των αποδεκτών αυτών. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχετικό εντοπισμένο πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία συνεχούς βελτίωσης.



Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου έχει δεσμευτεί και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων. Δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί επίσης η συνεχής παρακολούθηση νομοθετικών και λοιπών απαιτήσεων στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί, καθώς και η πλήρης και έγκαιρη συμμόρφωση με αυτές.



Αναγνωρίζοντας τα στελέχη του Δήμου ως το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού όλων των τμημάτων του, ενισχύοντας συνεχώς το πνεύμα ομαδικής εργασίας μεταξύ τους.



Παράλληλα δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί η τακτική εκπαίδευση και η διαρκής καθοδήγηση όλων των εργαζομένων η εργασία των οποίων επηρεάζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και η τήρηση και βελτίωση ποιοτικών συνθηκών εργασίας.



Τέλος, αναγνωρίζοντας όλους τους προμηθευτές και συνεργάτες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου δυναμικού του Δήμου, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου, μεριμνά για την ανάπτυξη σχέσεων εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με αυτούς.

Μήνυμα για τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

 αλλά και για τα παιδιά που δεν πέτυχαν



Για μια ακόμη φορά, οι νέοι και οι νέες της Πιερίας μας έκαναν υπερήφανους με τις υψηλές επιδόσεις και την μεγάλη επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτή η επιτυχία στην δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε μας γεμίζει αισιοδοξία αφού φέρνει στον τόπο μας πρωτιές και επιτυχίες και ανοίγει το δρόμο για μια νέα ελπίδα και νέα προοπτική.

Σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
Εύχομαι ξεχωριστά στον καθένα και στην καθεμιά, στο νέο στίβο της επιστημονικής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, δύναμη κουράγιο και επιτυχίες στους στόχους που έχουν θέσει. Στόχους που θα αναδείξουν τους ίδιους και θα προάγουν την επαγγελματική και επιστημονική γνώση, θα ανεβάσουν πιο ψηλά τον τόπο μας, την Ελλάδα μας.

Συγχαρητήρια ακόμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μόχθησαν μαζί με τα παιδιά και δικαιούνται ακέραια τη χαρά αυτής της επιτυχίας.
Στα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν πέτυχαν, θέλω να τους πω πως δεν τους ταιριάζει η απαισιοδοξία. Αυτή η αποτυχία να τους γεμίσει πείσμα, επιμονή και θάρρος για να ονειρευτούν, να διεκδικήσουν, να επιτύχουν.




Θανάσης Παπαγεωργίου


Βουλευτής Πιερίας

Τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη

 επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων»






Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι της Πέμπτης, η συζήτηση ενός εκ των σημαντικότερων νομοσχεδίων που αφορούν τους Έλληνες αγρότες. Φιλοσοφία του νομοσχεδίου για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων είναι να στηρίξει τους πραγματικά κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.

Το σχέδιο νόμου δίνει τεράστιες δυνατότητες, αφού με την εφαρμογή του θα γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσοι είναι οι αγρότες στη χώρας μας, υποστήριξε ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και νέων ευκαιριών.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στον έλεγχο της κατανομής κονδυλίων, στην κατεύθυνσή των επιδοτήσεων στους πραγματικά δικαιούχους, καθώς και στο να υπάρχει συγκεκριμένη άποψη για το είδος και την έκταση των καλλιεργειών στην επικράτεια, όπως επεσήμανε.

Ο κ. Αμοιρίδης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για απουσία σχεδίου, όσον αφορά την κατανομή των επιδοτήσεων. «Είχε χάσει τη μπάλα με τους καπνοπαραγωγούς. Υπόσχονταν 100% επιδότηση, έψαχνε υποτίθεται τρόπους για να το πετύχει και τελικά έδωσε μόνο το 50%», είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι και με αυτό το νομοσχέδιο μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χαρακτηρίζοντας σωστή την απόφαση να τεθεί ως προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, το 35% του ετήσιου εισοδήματός του να προέρχεται από αγροτικές και αγροτοτουριστικές δραστηριότητες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως θα πρέπει η ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε κάποιες διευκρινίσεις, σχετικά με τα έσοδα από φωτοβολταϊκά και το αν η τιμή απόδοσης του συμβολαίου θα παραμείνει σταθερή ή μέχρι να εγκριθεί η επένδυση θα έχει διαφοροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. «Πρέπει να δώσουμε κάποιες απαντήσεις, να δώσουμε ελπίδα, ότι ναι, είναι μία επένδυση για τον αγρότη, για ένα σταθερό εισόδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφού πολλοί αγρότες έχουν επενδύσει μεγάλες ελπίδες στα φωτοβολταϊκά.

Απαντήσεις, είπε ο κ. Αμοιρίδης, θα πρέπει να δοθούν για τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, «δυο καταστροφές από χαλαζόπτωση είχαμε το τελευταίο διάστημα στην Πιερία», είπε και συνέχισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης όλων των αγροτών για το τι θα γίνει με την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο, για τις τιμές των προϊόντων, αλλά και τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Κυβέρνηση για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο εκτινάσσεται στα ύψη από την τιμή των λιπασμάτων.

«Αποδείξατε έγκαιρα ότι όταν θέλει μια Κυβέρνηση, μπορεί να κάνει παρέμβαση», σχολίασε ο βουλευτής Πιερίας, αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να αποτρέψει τεχνητή αύξηση στην τιμή των σιτηρών, από κερδοσκόπους

Για το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκαν κάποια έργα από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές ότι η επιλογή δεν έγινε βάση σχεδιασμού και πραγματικών αναγκών.

Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του και στα δάνεια για τη στήριξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πλειστηριασμών και την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας. «Όπως και για την πρώτη κατοικία, έτσι και για τις κτηνοτροφικές μονάδες, αυτές που είναι υποθηκευμένες, θα πρέπει να υπάρξει προστασία από τις τράπεζες», υπογράμμισε.

ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!!!! ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Ο ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ...ΓΩΝΙΕΣ!


Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Μετακομίζει η Ορθοπεδική Κλινική

Σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010, μετακομίζει η Ορθοπεδική Κλινική, η Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας από το Παράρτημα του Νοσοκομείου (Καλός Σαμαρείτης), στο Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.




Η μεταφορά θα διεξαχθεί από τις 08:00 έως τις 14:00.



Παρακαλείτε το κοινό να ακολουθήσει τα εξής:



Α) για ορθοπεδικά περιστατικά να προσέρχεται από το πρωί στα Επείγοντα του Παλιού Νοσοκομείου



Β) για Μαιευτικά/Γυναικολογικά περιστατικά μέχρι τις 14:00 συνεχίζει να επισκέπτεται το Παράρτημα (Καλό Σαμαρείτη) και μετά τις 14:00 στο Νέο Νοσοκομείο.



Στο Νέο Νοσοκομείο η Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη Μουσική και Ποίηση

Μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση παρουσιάζει στο κοινό ο γνωστός συνθέτης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, την Παρασκευή 27 Αυγούστου το βράδυ και ώρα 9μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ποιήματα αγαπημένων ποιητών της Πιερίας, εκφρασμένα μέσα από τη μουσική άποψη του συνθέτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Δίου ενώ χορηγός είναι η ΔΗΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων των ποιητών: Eλένης Ζαραμητροπούλου, Κώστα Ζούνζουρα, Αντώνη Κάλφα, Θάνου Κόσσυβα, Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, Αργύρη Ολοκτσίδη, Ευγένιου Ολύμπιου, Μάγδας Παπαδημητρίου, Μίνας Παπανικολάου, Μαίρης Σαρρή-Φωτοπούλου και Γιάννη Σιδηρόπουλου.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Tραγούδι: Μαρία Στάθη, Φιλιώ Φωτίου και Ιβάν Ναβροζίδης. Στο πιάνο θα παίζει ο Γιώργος Ζαϊμης, στο βιολί ο Διονύσης Κουτουζίδης και στο κλαρινέτο ο Ιβάν Ναβροζίδης

Ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος του «REAL CONSERVATORIO SUPERIOR DE MADRID» (Ανώτατο Βασιλικό Ωδείο Μαδρίτης) Συνεχίζοντας τις σπουδές του απέκτησε τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών , δίπλωμα σύνθεσης και δίπλωμα τρομπέτας Εργάζεται σαν μόνιμος καθηγητής Πνευστών και Ανώτερων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης , Καθηγητής ανώτερων Θεωρητικών στο «ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ» καλλιτεχνικός διευθυντής σε σχολές και ωδεία και καθηγητής μουσικής σε ολοήμερα και μουσικά γυμνάσια και λύκεια. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ισπανία, και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και έχει κατακτήσει διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς σύνθεσης.
Η εργογραφία του αποτελείται από :
Για φωνητική μουσική: 18 τραγούδια για σόλο και πιάνο 18 έργα, για φωνές ή χορωδία και οργανικό σύνολο 7 έργα, για χορωδιακή μουσική (a capella) : 17 έργα, για μεγάλη ορχήστρα 1 έργο, για μικρή ορχήστρα 2 έργα, για ορχήστρα εγχόρδων 14 έργα, 2 Όπερες, Ιδεομουσικοθέατρο : 5 έργα, για μουσική δωματίου : πιάνο 8 έργα, τρομπέτα 1 έργο, σόλο κιθάρα 2 έργα, σόλο κοντραμπάσο 1 έργο, Φλάουτο 1 έργο, δύο πιάνα ή τέσσερα χέρια 1 έργο, τρομπέτα και πιάνο 5 έργα, βιολί και πιάνο 4 έργα, βιολί και κιθάρα 1 έργο, άλτο σαξό-φωνο και πιάνο 1 έργο, κλαρινέτο και πιάνο 3 έργα, κλαρινέτο και βιόλα 1 έργο, σύνολο τρία ή τέσσερα όργανα 5 έργα, Κουαρτέτα 4 έργα,πέντε και παραπάνω όργανα 8 έργα Σπουδές : Για κλαρινέτο ή άλλο όργανο της ίδιας οικογένειας 5 έργα, κιθάρα 1 έργο Μουσική για θέατρο : 31 έργα

Κομβόι αυτοκινήτων θα φτάσει στη ΔΕΘ

 –Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών της Πιερίας στις 14.30 στα διόδια της Λεπτοκαριάς


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου, θα συμμετάσχει ενεργά στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων της 11ης Σεπτεμβρίου 2010.
Κομβόι αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από την Αθήνα, από το σταθμό των διοδίων Αφιδνών, και θα καταλήξει στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη συμπρωτεύουσα θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων.

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ

Περίπου 200 εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην εμποροπανήγυρη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ λαϊκά ηχοχρώματα θα παρουσιάσουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- Κυριακή 29/08
Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων


Ώρα 20:30 Συναυλία Λαϊκής Μουσικής από τους Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης


- Τετάρτη 01/09
Ώρα 20:30 Χοροί και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους:


1. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη “TO ΑΡΓΟΣ”


2. Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας


3. Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης “ΟΛΥΜΠΟΣ”

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης, τις επόμενες μέρες γίνεται η τελική μετακόμιση από το παλιό στο νέο νοσοκομείο, Συγκεκριμένα, στις 27 Αυγούστου θα γίνει η μεταφορά των δύο κλινικών (ορθοπεδική - μαιευτική) από το παράρτημα του νοσοκομείου και στις 29 Αυγούστου ο «Καλός Σαμαρείτης» θα κλείσει. Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει η μεταφορά όλων των εξωτερικών ιατρείων από το παλιό κτίριο, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών θα γίνεται και από τα δύο κτίρια του νοσοκομείου (παλιό και νέο). Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 το νέο νοσοκομείο θα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ το βράδυ της Κυριακής 5/9 το παλιό νοσοκομείο θα «σφραγιστεί». Δηλαδή, όσοι έχουν προγραμματίσει ραντεβού για εξετάσεις στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και μετά θα επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία στο νέο κτίριο.

Υπογράφηκε η σύμβαση




Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Σβορώνου.



Στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρία «Ενιπέας», η οποία θα αναλάβει την κατασκευή. Η δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 2.975.000 ευρώ και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ




Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει γίνει ποτέ σε δημοτικά διαμερίσματα χαρακτήρισε το αποχετευτικό του Σβορώνου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας. «Ο Σβορώνος αποκτάει σύγχρονες υποδομές και σύντομα οι κατοικίες και τα καταστήματα του θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της πόλης μας. Ένα έργο που η συνολική του δαπάνη αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ. Όλες σχεδόν οι δεσμεύσεις μας, στον τομέα των δικτύων, γίνονται πράξη και ήδη έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα μεγάλα έργα από την ΔΕΥΑΚ θα συνεχιστούν και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαζιώγας. Ο δε δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε το έργο να κατασκευαστεί με εντατικούς ρυθμούς.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου:



Το έργο περιλαμβάνει δύο φάσεις



Α. Εσωτερικό δίκτυο:

Το φυσικό αντικείμενο είναι συνολικά 16.030 μέτρα από τα οποία: 14.500 μέτρα Φ 200, 220 μέτρα Φ 250, 1.300 μέτρα Φ315 και 10 μέτρα Φ 355.

Κεντρικά φρεάτια ακαθάρτων:

Για τους αγωγούς Φ355 – 400 κυλινδρικά φρεάτια Φ 1500 χλσ.

Για τους αγωγούς Φ 315 – 250 – 200 κυλινδρικά φρεάτια Φ 1200 χλσ.



Β. Εξωτερικό δίκτυο:

Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός μήκους 1.950 μέτρων, διατομής Φ 400, ο οποίος μεταφέρει τα λύματα στον Πέλεκα και μέσω αγωγού στο υφιστάμενο φρεάτιο Φ 396

Θα παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Σβορώνου, Προσηλίου και Αγ. Βαρβάρας. Το φυσικό αντικείμενο είναι δίκτυα βαρύτητας μήκους 17.980 μέτρων.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 20 μήνες.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετωπική επίθεση στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α.Σαμαράς, στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Α.Σαμαράς, εμφανίστηκε επικριτικός για την επιλογή της κυβέρνησης να περικόψει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο όπως είπε είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και άσκησε έντονη κριτική στους μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης.
Επανέλαβε την κριτική του στην πολιτική του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την στρατηγική εξόδου από την κρίση που έχει προτείνει ο ίδιος και μίλησε για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου:
"Τα έσοδα είναι πολύ μικρότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν να αποσπάσουν με τις φορο-επιδρομές, οι δαπάνες δεν ελέγχονται γι’ αυτό και περιορίζουν δραστικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή την παραδοσιακή ατμομηχανή της Οικονομίας μας, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, προκειμένου να εμφανίσει μειωμένο έλλειμμα" ανέφερε ο Α.Σαμαράς.
Ανέφερε δε ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ την πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί, τον πολύ μεγαλύτερο πληθωρισμό απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί καιτην πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί.
Προέβλεψε δε ότι τα νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει εγκαίρως ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των υφεσιακών φαινομένων.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ"

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε Μακεδονία και Θράκη, αίθριος θα είναι επίσης ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΦΕΝΕΡ -ΠΑΟΚ 1-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Μετά τη λήξη του αγώνα αγανακτισμένοι οπαδοί της Φενέρ έκαναν επιθέσεις στα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ που αποχωρούσαν από το γήπεδο, ενώ υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο απολογισμός ήταν τρεις τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ και πέντε συλλήψεις οπαδών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές και γίνεται προσπάθεια από τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη ώστε να απελευθερωθούν.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά Τούρκος αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι. Τα πούλαν των οπαδών του ΠΑΟΚ υπέστησαν ζημιές από πετροβολισμούς, ενώ δεν γλίτωσε και το πούλμαν που μετέφερε στελέχη της διοίκησης.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ διότι οι αρμόδιοι του αγώνα ανέφεραν τη ρίψη ρουκετών από τους οπαδούς της ελληνικής ομάδας.
Η ελληνική πλευρά έχει πολλά παράπονα από τα μέτρα ασφαλείας των Τούρκων, καθώς τα πούλμαν πήγαν από κατοικημένες περιοχές ενώ οπαδοί του ΠΑΟΚ έπρεπε να μπουν από τον αγωνιστικό χώρο για να πάνε στην εξέδρα με τους υπόλοιπους.
Οι οπαδοί της Φενέρ τα είχαν και με την ομάδα τους και ο προπονητής Κοτσαμάν δέχτηκε επίθεση μετά το παιχνίδι με συνέπεια να φυγαδευτεί απότ ο γήπεδο.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς που είχαν μείνει ξάγρυπνοι πανηγυρίζοντας όλη νύχτα στην πόλη τη μεγάλη πρόκριση.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ -ΑΡΗΣ 1-1

Αήττητος, κυρίως χάρη στην τακτική που ακολούθησε και βέβαια με την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ επιστρέφει από τη Βιέννη ο Αρης μετά το 1-1 με την Αούστρια. Ο Ρουίς ήταν ο «δήμιος» των Αυστριακών με τον επιθετικό από τη Γουατεμάλα να σκοράρει και στη ρεβάνς βάζοντας οδηγό στο ματς την ομάδα του Κούπερ. Βαθιά οικονομική ανάσα για τα ταμεία της ΠΑΕ μετά την πρόκριση.

EUROPA LEAGUE: Πρόκριση με άγχος για ΑΕΚ, 1-1

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο άδειο από φιλάθλους της γήπεδο Καραϊσκάκη και θα είναι παρούσα στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Μπάγεβιτς "πάτησε" στο 1-0 του πρώτου αγώνα στη Σκοτία και παρά το γεγονός ότι "καρδιοχτύπησε" στη ρεβάνς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1), πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3: ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ

Mετά την τριπλή πρόκριση για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Europa League, στις 14:00 πραγματοποιείται στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 3ο γκρουπ, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης στο 4ο.