PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ 
ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ -ΣΟΥΠΕΡ FM
ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ" 
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΠΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ?

0 25 days until Δήμαρχος Κατερίνης ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ,
ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΗΛΙΩΤΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ...
ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ,
ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΕΙ Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..!

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

«Η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων»



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

ΠΟΠΗ ΜΠΑΤΑΛΑ -ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΚΙΜΠΗ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΝΤΑ

ΡΑΝΙΑ ΠΑΤΡΑ...ΜΕ ΑΠΟΨΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΣΕ ΔΡΑΣΗ


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ αλλαΖΕΙ

ΟΠΛΟ, ΚΡΑΝΟΣ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Αθανάσιος Σωτ. Γκούνας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
με τον συνδυασμό του Υπ.Δημάρχου Κατερίνης κ.Νίκο Μηλιώτη
Κατερίνη 2010-Νέος Δήμος-Νέες Δυνατότητες!!

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΙΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΝΙΔΙ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΛΕΖΑ, ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ...

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Παπανικολάου. Ο πρώτος Υποψήφιος για την Περιφέρεια, και ο δεύτερος για Περιφερειακός Σύμβουλος στην Πιερία. Δικηγόροι και οι δύο, με συζύγους νομικούς, αλλά και πολύτεκνοι, έξι παιδιά ο Μάρκος, πέντε παιδιά ο Νίκος. Άραγε, θα τους επιλέξουν οι πολύτεκνοι στην Κεντρική Μακεδονία και την Πιερία;

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΓΠΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την πόλη.

Με το νέο Γ.Π.Σ. δίνεται υπεραξία μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ στην πόλη ,όπως είπε ο κ. Σάββας Χιονίδης.

Συνολικά εντάσσονται 8.500 στρέμματα εκ των οποίων τα 1500 είναι δημοτικές εκτάσεις.

Από αυτά 1500 στρέμματα βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή «δεν υπάρχει άλλη πόλη αντίστοιχου μεγέθους στην Ελλάδα που να έχει ούτε τα μισά στρέμματα», είπε ο κ. Χιονίδης.

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Στο νέο Γ.Π.Σ. προβλέπεται βιοτεχνικό πάρκο, πολεοδομημένο το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εθνική οδό, 800 περίπου στρέμματα ανάμεσα στην Εθνική οδό και το Σιδηροδρομικό Σταθμό προβλέπονται για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων.

«Πλέον όλες οι επιχειρήσεις της Πιερίας μπορούν να μεταφερθούν στις εκτάσεις που θα είναι οργανωμένες και έτοιμες να τις υποδεχθούν»

Το σχέδιο προβλέπει εκτάσεις και στην Περίσταση.

Ήδη ο Δήμαρχος Κατερίνης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την Πολεοδόμηση και τα δημοτικά διαμερίσματα «παλέψαμε γι’ αυτό το θέμα εδώ και τρία χρόνια» . Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δημοσιεύθηκε το νέο Γ.Π.Σ. στο ΦΕΚ την ημέρα των γενεθλίων μου. Ήταν για μένα το καλύτερο δώρο , είπε ο κ. Χιονίδης.

Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε πως η Κατερίνη είναι έτοιμη να γίνει μια πόλη των 150.000 κατοίκων καθώς έχει όλες τις υποδομές όπως φυσικό αέριο, προαστιακό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων σημείωσε , η τεράστια ανάπτυξη που θα έχει η Ολυμπιακή Ακτή με την ένταξη στο Γ.Π.Σ. τεράστιων εκτάσεων προσθέτοντας πως στο νέο Καλλικρατικό Δήμο η Παραλία και ο Κορινός θα αποτελεί αρμονική συνέχεια της πόλης.

Τέλος ευχαρίστησε για την προσπάθεια, την αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Βικτωρία Παπατολίκα , αλλά και τα στελέχη της υπηρεσίας Κατερίνα Πόδα, και Βασίλη Γεροβασιλείου καθώς και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.


Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου


 
         
          Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου “Winter Holiday 2010” που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά  η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας, σε μία ακόμη συντονισμένη προσπάθεια προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού στο εξωτερικό.

          Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου “Winter Holiday”  διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από την Εθνική Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων της Ρουμανίας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κοινοβουλευτικού Μεγάρου του Βουκουρεστίου και  αποτέλεσε  πόλο έλξης και σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αεροπορικών εταιρειών και  φορέων  του ευρύτερου τουριστικού κλάδου  της Ρουμανίας και άλλων χωρών όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Γαλλία. Κύριος στόχος της εκθεσιακής διοργάνωσης ήταν η παρουσίαση των χειμερινών τουριστικών προορισμών των χωρών οι οποίες  συμμετείχαν.

          Η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση με δικό της ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο. Οι εκπρόσωποι της πιερικής αποστολής πραγματοποίησαν εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας, επισφράγισαν και ενίσχυσαν τις σχέσεις φιλοξενίας και επιτυχημένης συνεργασίας που συνδέουν τις δύο πλευρές τα τελευταία χρόνια καθώς η Πιερία αποτελεί μία από τις πρώτες προτιμήσεις και αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Ρουμάνων τουριστών.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ -ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ...

2Χίλια και πλέον στρέμματα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, μόνο στην Ολυμπιακή Ακτή, αλλά το πρόβλημα των καταπατημένων εκτάσεων στην περιοχή παραμένει. «Το νέο σχέδιο, θα μας δώσει μια επιπλέον βοήθεια για να το πετύχουμε», σχολίασε ο κ. Χιονίδης όταν ρωτήθηκε σχετικώς.
Ο Σάββας Χιονίδης, χαρακτήρισε τη δημοσίευση του Σχεδίου Πόλης στο ΦΕΚ ως ένα καλό δώρο αφού όλως τυχαίως η δημοσίευση έγινε την ημέρα των γενεθλίων του. Πάντως έτσι όπως πάει το πράγμα, μην παραξενευτεί κανείς αν  εγκριθεί η χρηματοδότηση και για τον Περιφερειακό της Κατερίνης…

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ -ΗΜΕΡΗΣΙΑ



Οι συνεργάτες του Σάββα, για να μπω και στο αγαπημένο σας θέμα, δηλώνουν παντού ότι είναι έτοιμος.
Δεν αμφιβάλλω, αλλά πολλές φορές αυτή η δυναμική πρέπει να εκφράζεται κιόλας παιδιά.
Δηλαδή, αν δεν ήσασταν έτοιμοι πώς θα το χειριζόσασταν;

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ -ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Στο δήμο Κατερίνης τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αφού η τετραετία Χιονίδη ήταν αξιόλογη παρά τις επιμέρους παραλείψεις και οι νέες προτάσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αμφισβήτηση όσο με την κατάθεση πιο προωθημένων προτάσεων.

Σάββας Χιονίδης: Αλλάζει εποχή η Κατερίνη


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Τα 20 εκατομ. τ.μ. προσεγγίζει η νέα πόλη

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης:«Η Κατερίνη αλλάζει εποχή! Δίνουμε υπεραξίες στην πόλη μας μερικών δις ευρώ, ενώ, εντάσσουμε πολύ μεγάλες δημοτικές εκτάσεις για να αποπληρώσουμε τους δημότες, αλλά και για να δημιουργήσουμε δημοτική τράπεζα γης».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εντάσσονται δημοτικές εκτάσεις σε τέτοια έκταση ώστε όπως είπε: «Δεν υπάρχει καμία πόλη αντίστοιχου μεγέθους στην Ελλάδα που να έχει ούτε τα μισά στρέμματα».  Ειδικότερα ο κος Χιονίδης τόνισε: «Τώρα θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε ΒΙΟΠΑ, πολεοδομημένο μεταξύ της Παλιάς και Νέας Εθνικής Οδού και 800 στρέμματα για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων μεταξύ Νέας Εθνικής Οδού και Σιδηροδρομικής γραμμής», ενώ συνέχισε επισημαίνοντας: « Περισσότερα από 1.500 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο μας. Από αυτά 1.000 στρέμματα βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή».




ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Επιπλέον ο κ. Χιονίδης μίλησε για μία ιστορική μέρα για την πόλη, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Διοίκησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και οι  εργασίες για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.Μιλώντας ειδικότερα για την ταυτότητα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σημείωσε πως πλέον η Κατερίνη θα αποκτήσει 8,5 εκ. τ.μ. και θα μετατραπεί σε μία πόλη των 20 και πλέον εκ. τ.μ., ενώ ταυτόχρονα θα διορθωθούν παραλείψεις και στοιχεία στο παλιό ΓΠΣ.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ

Επιπλέον ο κος Χιονίδης σημείωσε ότι «Η Κατερίνη  γίνεται μία πόλη η οποία είναι πανέτοιμη να προσεγγίσει στο μέλλον τους 150.000 κατοίκους: «Έχουμε όλες τις υποδομές,  φυσικό αέριο, προαστιακό κ.ο.κ. Η Παραλία και ο Κορινός θα αποτελέσουν την αρμονική συνέχεια της πόλης. Με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο λύσαμε και το τελευταίο μεγάλο ζήτημα που ήταν σε εκκρεμότητα».


Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Βικτώρια Παπατολίκα και τα στελέχη  Κατερίνα Πόδα και Βασίλη Γεροβασιλείου «για την σκληρή δουλειά τους που απέδωσε καρπούς».

Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης

Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης




Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Μάζας με στόχο την πρόληψη της Οστεοπόρωσης, πραγματοποιεί για τρεις ημέρες ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.
Η Μέτρηση Οστικής Μάζας θα γίνει στις 1,2,3 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Οργανισμού(ισόγειο Δημαρχείου Κατερίνης), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ο έλεγχος, η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση της οστεοπόρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά, κυρίως στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Ειδικότερα, ο έλεγχος αφορά σε όλες τις γυναίκες 50 έως 70 ετών, καθώς επίσης και σε όλες τις μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, και γυναίκες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής 2351350495.

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Πόλης μας, αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο με την Κατερίνη δήμο Μόουσμπουργκ Αυστρίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο                                                      Herbert Gaggl, πρόκειται να πραγματοποιήσει πενθήμερη επίσκεψη στην Κατερίνη.

Η  εκδήλωση υποδοχής της αυστριακής αντιπροσωπείας, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

ΕΛΛΑΣ -ΙΣΡΑΗΛ 2-1 ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ..!

Προκριματικά Euro 2012:


Στόχος επετεύχθη για την εθνική μας που από σήμερα το βράδυ φιγουράρει πρώτη στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012. Η Ελλάδα επικράτησε δύσκολα του Ισραήλ με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη και με τον Γιάννη Φετφατζίδη -που αντικατέστησε τον Νίνη που αποχώρησε τραυματίας- ν΄αποδεικνύεται σε παίκτη-κλειδί. Σύμμαχος της εθνικής και η τύχη μια και οι Ισραηλινοί δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις ενώ έχουν και κάποια παράπονα από τον Σουηδό διαιτητή.

PRINTING FACEBOOK


Αφίσα με όλους τους φίλους σας

Είστε φανατικοί χρήστες του Facebook και θέλετε μια αφίσα με όλους τους φίλους σας; Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη νέα υπηρεσία PrintingFacebook, η οποία σας εκτυπώνει όλες τις φωτογραφίες του προφίλ των φίλων σας σε μία υψηλής ποιότητας αφίσα 20” x 40” (50 x 100 cm), μόλις με $20! (Pic)

Πιάστηκε στα πράσα

ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ


Ιδιώτης ιατρός από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε 600 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να χειρουργηθεί πιο γρήγορα ασθενής. Του έστησαν παγίδα και συνελήφθη

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Οι πρώτοι στην επιφάνεια

Στιγμές συγκίνησης στη Χιλή καθώς οι πρώτοι τέσσερις μεταλλωρύχοι ανέβηκαν ήδη στην επιφάνεια. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι τους περιμένουν έξω από το ορυχείο όπου παρέμειναν παγιδευμένοι επί δύο μήνες

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΗΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Λιακόπουλος: "Στόχος η ισόρροπη ανάπτυξη"

 
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στο δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση περιμετρικά των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή Μυλαυλάκου. Οι εργασίες όπως πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος είχαν καθυστερήσει λόγω της κινητοποίησης των μεταφορέων, αλλά και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
"Οφείλω να ευχαριστήσω τους δημότες για την υπομονή και τη κατανόηση που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα, και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, έλυσαν χρόνια και πολλά προβλήματα.
Η κατασκευή του δρόμου με ασφαλτικό, ήταν η τελευταία παρέμβαση που έγινε, και που θα συμβάλει στη γενικότερη αισθητική αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στις Εργατικές Κατοικίες σε συνδυασμό με τα νέα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν, και τις παρεμβάσεις ανάπλασης που έγιναν.
Η συστηματική δουλειά συνεχίζεται σε όλο το δήμο και σε όλες τις ενότητες, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου Κατερίνης".
ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΛΕΙΑ 210.000 Ε ΑΠΟ 2 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Ταυτόχρονη ληστεία σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στο Αιγίνιο χθες το πρωί.
Συγκεκριμένα στις 8 το πρωί δύο άγνωστοι δράστες που φορούσαν κράνη, αφού παραβίασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας, εισήλθαν εντός αυτής κρατώντας στα χέρια τους ο ένας πιστόλι και ο άλλο καλάζνικοφ και εξανάγκασαν τον ταμία να τους παραδώσει από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο 206.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν.

Ταυτόχρονα, άλλοι δύο άγνωστοι δράστες που επίσης φορούσαν κράνη και κρατούσαν στα χέρια τους ο ένας πιστόλι και ο άλλος πολεμικό τυφέκιο, εισήλθαν με παρόμοιο τρόπο στην Αγροτική Τράπεζα που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την Εθνική Τράπεζα. Οι δράστες με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία της τράπεζας το ποσό των 24.724.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε μοτοσικλέτα και απομακρύνθηκαν.

Οι δράστες στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα σε αγροτικό δρόμο κοντά στον κόμβο του Αιγινίου και εξαφανίστηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, τα οχήματα είχαν κλαπεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση - έρευνα διενεργείται από την Υποδ/νση Ασφαλείας Κατερίνης.

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ :ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟ ΓΠΣ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ :Στο ΦΕΚ το ΓΠΣ!

Τα 20 εκ. τ.μ. αγγίζει πλέον η νέα Κατερίνη

Στο ΦΕΚ το ΓΠΣ!


Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε την Δευτέρα το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΠΣ υπογράφηκε στις 23 Ιουλίου.

«Η Κατερίνη αλλάζει εποχή! Δίνουμε υπεραξίες στην πόλη μας μερικών δις Ευρώ. Εντάσσουμε πολύ μεγάλες δημοτικές εκτάσεις για να ξεπληρώσουμε τους δημότες, αλλά και για να δημιουργήσουμε επιτέλους ο Δήμος τράπεζα γης».

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνολικά 15000 στρ. είναι δημοτικές εκτάσεις. «Τώρα θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε ΒΙΟΠΑ, πολεοδομημένο μεταξύ της Παλιάς και Νέας Εθνικής Οδού και 800 στρέμματα για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων μεταξύ Νέας Εθνικής Οδού και Σιδηροδρομικής γραμμής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο για μία ιστορική μέρα για την πόλη, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Διοίκησης τώρα είναι να προχωρήσουν στα τυπικά θέματα και συγκεκριμένα στις εργασίες για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σημείωσε πως πλέον η Κατερίνη θα αποκτήσει 8,5 εκ. τ.μ. και συνολικά θα μετατραπεί σε μία πόλη των 20 και πλέον εκ. τ.μ., ενώ επίσης θα διορθωθούν παραλείψεις και στοιχεία στο παλιό ΓΠΣ.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κα Βικτώρια Παπατολίκα και τα στελέχη κα Κατερίνα Πόδα και Βασίλη Γεροβασιλείου για την σκληρή δουλειά όλο αυτά τα χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου, ο κ. Χιονίδης έθεσε εκτάκτως το θέμα της έναρξης των απαραίτητων εργασιών για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

REPORTAGE ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ




Νόμος το νέο Σχέδιο της πόλης

neo_sxedio_1
Με τη φράση, η Κατερίνη αλλάζει εποχή, ο δήμαρχος της πόλης Σάββας Χιονίδης, ανακοίνωσε χθες σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, τη δημοσίευση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κατερίνης στο ΦΕΚ. Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τέθηκε σε εφαρμογή από χθες και ήδη ο δήμαρχος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εισηγήθηκε σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα την άμεση έναρξη των διαδικασιών, για να «χτιστεί» η πόλη σύμφωνα με το νέο σχέδιο.

neo_sxedio_2Ο κ. Χιονίδης, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ανακοίνωσε ότι το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο ισχύει «με όλα τα θετικά του», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος είχε πάρει την έγκριση ήδη από το καλοκαίρι, αλλά για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζει ο ίδιος, καθυστέρησε η δημοσίευση του σχεδίου στο ΦΕΚ.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, έκανε λόγο για μια επίπονη διαδικασία, μέχρι την τελική έγκριση του σχεδίου και την ένταξη πολλών χιλιάδων στρεμμάτων σ’ αυτό. Η πόλη αποκτά πλέον «οβάλ» σχήμα και όρια τον περιφερειακό δρόμο της. Η ένταξη 8500 στρεμμάτων στο σχέδιο, προσδίδει υπεραξία γης μερικών εκατομμυρίων ευρώ, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι από αυτά, περίπου 1500 στρέμματα είναι δημοτική έκταση, το μεγαλύτερο κομμάτι της οποίας είναι στην Ολυμπιακή Ακτή. Παρουσιάζοντας τους χάρτες με τα κομμάτια που προστέθηκαν στο σχέδιο, είπε ότι η Ολυμπιακή Ακτή πενταπλασιάζεται, αφού περισσότερα από 1000 στρέμματα προστίθενται στα 270 που είναι σήμερα ο οικισμός.
neo_sxedio_3«Δουλέψαμε σκληρά και εντάξαμε πολύ μεγάλη έκταση και πολύ μεγαλύτερη από όσο κατάφεραν άλλες πόλεις του μεγέθους της Κατερίνης να εντάξουν», είπε ο δήμαρχος.
Το νέο σχέδιο της Κατερίνης, υποστήριξε, «αλλάζει το ρου» της πόλης η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να φτάσει χωρίς προβλήματα τους 150.000 κατοίκους, ενώ έχει όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης πόλης.
Ο κ. Χιονίδης σημείωσε ότι στο νέο σχέδιο, 850 στρέμματα προβλέπονται για βιοτεχνικό πάρκο και σε σημείο δίπλα στην Εθνική Οδό και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ επεσήμανε κυρίως, ότι το νέο σχέδιο έρχεται να διορθώσει «παράλογα» σε σχέση με τη χρήση γης, λύνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σημείωσε ότι ο συντελεστής δόμησης διαμορφώνεται στο 0,6, ενώ χαμηλότερος ακόμη θα είναι στην Ολυμπιακή Ακτή, όπου θα δημιουργηθεί «τράπεζα γης» ώστε ο δήμος να δώσει τις εκτάσεις που οφείλει σε δημότες, αλλά και να προχωρήσει μακροπρόθεσμα σε κοινωνικές δράσεις.