PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Η νέα γρίπη Α (H1N1) έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.462 ανθρώπους από τους 177.457 που έχει πλήξει συνολικά σε 170 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η επιδημία αρχίζει να εξασθενεί σε πολλές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Ο προηγούμενος απολογισμός είχε ανακοινωθεί από τον ΠΟΥ στις 5 Αυγούστου. Σε εκείνον αναφέρονταν 1.154 νεκροί σε σύνολο 162.380 κρουσμάτων.

«Η δράση του πανδημικού ιού φαίνεται ότι κορυφώθηκε και τώρα αρχίζει να εξασθενεί» σε πολλές εύκρατες χώρες του νοτίου ημισφαιρίου, εξήγησε σε δημοσιογράφους μία εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Μεταξύ των χωρών, όπου ο ιός της νέας γρίπης εξασθενεί είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Αντίθετα, οι ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν τώρα μια έντονη διάδοση της ασθένειας, η οποία χαρακτηρίστηκε στις 11 Ιουνίου η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα.

Ο ΠΟΥ διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι τα δεδομένα που διαθέτει υπολείπονται της πραγματικότητας, δεδομένου ότι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να καταγράφουν συστηματικά τα κρούσματα.

Μόνον τα πρώτα κρούσματα, καθώς και οι στατιστικές για τα θανατηφόρα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά στον οργανισμό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Την περιοχή του Σβορώνου, όπου εκτελείται ένα από τα κομμάτια του έργου της άρδευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Κατερίνης, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το μεσημέρι της Τρίτης. Εντύπωση προκάλεσε, οτι για την επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου, δεν είχε ενημερωθεί ο Νομάρχης Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου, παρότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο φορέας υλοποίησης ενός έργου με προϋπολογισμό 22 εκ. ευρώ.


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, το πρώτο υπό υλοποίηση έργο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που αποτελεί το αναπτυξιακό εργαλείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Ελληνική ύπαιθρο.

Το έργο αποτελείται από παράλληλες αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες, οι οποίες καταλήγουν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με πολλαπλές ωφέλειες για τους αγρότες της περιοχής Πιερίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρδευτικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, με ταυτόχρονη κατασκευή δεξαμενών εξισορρόπησης του νερού, καθώς και εργασίες αγροτικής οδοποιίας. Ο συνδυασμός των παραπάνω ενεργειών θα βελτιώσουν καταλυτικά τα δεδομένα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή.

Απεβίωσε η ιδρυτής των Special Olympics Γιούνις Κένεντι Σράιβερ

Η Γιούνις ( ελλ. Ευνίκη) Κένεντι-Σράιβερ, έφυγε από τη ζωή στα 88 χρόνια. Χάρη στις δικές της προσπάθειες, πέτυχε να καθιερωθούν τα Special Olympics. Αφιέρωσε τη ζωή της στα άτομα με Νοητική Στέρηση, με κύριο σκοπό να τους βγάλει από την απομόνωση και να τους φέρει στο επίκεντρο της ζωής. Το κίνητρο το είχε μέσα στην ίδια την οικογένειά της, όπου η αδελφή της Ρόζμαρι που έπασχε από Πνευματική Αναπηρία, την ώθησε στα τέλη του 1960 να καταστήσει θεσμό τα Special Olympics, που είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν στην αυλή του σπιτιού της. Σήμερα είναι ένας Θεσμός σε 185 χώρες με 3.100.000 αθλητές με Νοητική Στέρηση. Το 1993 στην Ελλάδα, τιμήθηκε από το ΄Ιδρυμα ' Ωνάση. Τα χρήματα του βραβείου τα προσέφερε στην Ελληνική Επιτροπή των Special Olympics και στον Διεθνή Οργανισμό. " Κατόρθωσε και έβγαλε από την αφάνεια ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά το 10-15% του πληθυσμού. Θα θέλαμε πολύ να την είχαμε κοντά μας στους Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα το 2011. Θα αφιερώσουμε τους αγώνες στη μνήμη της" είπε η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου.
http://i-diadromi.blogspot.com/2009/08/special-olympics.html

Αναρτήθηκε από taxalia

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "Canal Livre"

Σε μια δολοφονία μετά την άλλη οι κάμερες της τηλεοπτικής εκπομπής "Canal Livre" ήταν οι πρώτες που έφταναν στον τόπο του εγκλήματος και "αποθανάτιζαν" τις αποκρουστικές σκηνές. Η εξωπραγματική εγρήγορση των οπερατέρ δημιούργησε υποψίες. Η αστυνομία κατηγορεί τώρα τον παρουσιαστή της εκπομπής, Γουάλας Σούζα, ότι ο ίδιος διέταζε τις δολοφονίες για να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους του και ταυτόχρονα να αυξήσει την τηλεθέαση της εκπομπής του!
Ο Σούζα -που εκτός από τηλεπαρουσιαστής είναι βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο - προσπαθούσε να αποδείξει σε κάθε εκπομπή του ότι η περιοχή της Αμαζονίας έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Κατηγορείται για τουλάχιστον πέντε φόνους και εμπόριο ναρκωτικών, καθώς τα θύματα ήταν μέλη ανταγωνιστικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ taxalia.blogspot.com

Η ΝΔ επαναλαμβάνει

ότι δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και χαρακτηρίζει «κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ψευδή και ανυπόστατη».

«Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

400 ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ..!

Διεθνή σπείρα, η οποία διακινούσε μεγάλα φορτία κοκαΐνης, εξάρθρωσαν μετά από συντονισμένες ενέργειες οι ελληνικές αρχές Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου ένα μήνα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 447 κιλών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 400 πακέτα κοκαΐνης, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε εμπορευματοκιβώτιο με περιεχόμενο σκραπ αλουμινίου. Προέλευση των ναρκωτικών ήταν η Βολιβία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα σε εμπορευματοκιβώτιο και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ακολούθως, η ΥπΕΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενημέρωσαν την αρμόδια εισαγγελική Αρχή και με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία διέθεσε τα τεχνικά μέσα για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των δραστών, προχώρησαν στη διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς, με τη συνδρομή Λιμενικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν., ώστε να εντοπιστούν τα μέλη της σπείρας που θα παραλάμβαναν το φορτίο και θα το διακινούσαν.

Από τη παρακολούθηση, που διήρκεσε ένα μήνα και στην οποία συμμετείχαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι κύριο ρόλο διαδραμάτισε μια γυναίκα, η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Παπαδοπούλου Μαρία και συντόνιζε τις ενέργειες στον ελλαδικό χώρο. Η εν λόγω γυναίκα μετέβαινε συχνά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούσε ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες της.

Μετά τον εντοπισμό της, η παρακολούθηση εντάθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να τεθούν σε παρακολούθηση και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η σύλληψη των μελών της πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

2 ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΙΜΕΝΣ

Tον πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα φέρεται να κατονομάζει στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το ειρηνοδικείο Μονάχου.

Ειδικότερα, στο ένταλμα υποστηρίζεται ότι Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ...

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πώληση της νήσου Σκορπιός, εκδόθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "το νησί Σκορπιός ουδέποτε ανήκε στα περιουσιακά στοιχεία του Ιδρύματος Ωνάση".

"Ως εκ τούτου, όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες δεν αφορούν κατ’ ουδένα τρόπο το Ίδρυμα", επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό

και με άνοδο του υδραργύρου κορυφώνεται την Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για το Δεκαπενταύγουστο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος εκτός από τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις απογευματινές ώρες.

Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 4 έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ τοπικά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, αλλά τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Στο Αιγαίο θα φυσάνε βοριάδες από 4 έως 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 7.

Πηγή: ΕΜΥ

2 ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ?

μάλλον θα έχουμε δύο νέους «Ρομπέν Των Δασών» μέσα στο 2010. Εκτός από αυτόν που ετοιμάζει ο Ridley Scott με τον Russell Crowe στον ομώνυμο ρόλο, ένας άλλος βρίσκεται στα σκαριά και μάλιστα θα είναι λίγο... διαφορετικός απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει ως τώρα, μιας και θα διαδραματίζεται στο μέλλον!

Τίτλος δεν υπάρχει προς το παρόν, καθώς το project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά τα ονόματα των Charles Roven και Craig Flores στην παραγωγή (ήταν ανάμεσα στους παραγωγούς του «Σκοτεινού Ιππότη» και των «300» αντίστοιχα) εγγυώνται μια φυσική εξέλιξη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πρωτοεμφανιζόμενος – αλλά έμπειρος από το χώρο της διαφήμισης – Nicolai Fuglsig, ενώ το σενάριο γράφει πυρετωδώς ο Jason Hall, σεναριογράφος της κωμωδίας «Spread» με τον Ashton Kutcher που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να κάνει άνοιγμα στις ΗΠΑ.

Όσο για την υπόθεση, από αυτά που έχουν διαρρεύσει προς το παρόν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ιστορία θα διαδραματίζεται σ’ ένα μελλοντικό, σκοτεινό και δυσοίωνο Λονδίνο, που μαστίζεται από πόλεμο, και ο Ρομπέν με την παρέα του θα αναλάβουν να επαναφέρουν την ελπίδα στο λαό (προφανώς κλέβοντας από τους πλούσιους και δίνοντάς τα στους φτωχούς, βάζοντας ταυτόχρονα και τέλος στις εχθροπραξίες).

Barbarella

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σαγηνευτική κατάξανθη Jane Fonda στο ρόλο της Barbarella που ανέλαβε να σώσει το σύμπαν από τον διαβολικό επιστήμονα Durand Durand; Ετοιμαστείτε να την απολαύσετε ξανα. Όχι τη Fonda, τη Barbarella!

Το remake που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό θα σκηνοθετήσει ο Robert Luketic, ο οποίος είχε υπογράψει το 2005 την «Κακιά Πεθερά», την ταινία με την οποία επέστρεψε η Fonda στη μεγάλη οθόνη απέναντι στη Jennifer Lopez. Το σενάριο ανέλαβε ο ανερχόμενος Joe Gazzam, που έγραψε πρόσφατα και το «Riot» για τον John Carpenter, ενώ στην παραγωγή θα ξαναφιγουράρει το όνομα του μεγάλου Dino De Laurentis, παραγωγού και της πρώτης ταινίας του 1968.

Οι γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί προς το παρόν για τη νέα «Barbarella» είναι να διατηρηθεί η περιπέτεια και το σέξι στιλ της ηρωίδας, αλλά να γίνει πιο ρεαλιστική και πιστευτή η ιστορία και τα σκηνικά.

Ο Hugh Jackman

επιβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του στο MTV ότι η συνέχεια του «X-Men Η Αρχή: Γούλβεριν», που είδαμε στις αίθουσες τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκεται για τα καλά στη φάση της προετοιμασίας.

Η υπόθεση του επόμενου «Γούλβεριν» θα διαδραματίζεται κυρίως στην Ιαπωνία, όπου ταξιδεύει ο Logan μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας για να εκπαιδευτεί στις ασιατικές πολεμικές τέχνες και την ανατολική φιλοσοφία. Το σενάριο θα βασιστεί σε μια μίνι-σειρά κόμικ τεσσάρων τευχών που συνέγραψε ο Frank Miller με τον Chris Claremont το 1982.

«Είναι μια ταινία που περίμενα πώς και πώς να κάνω από την αρχή [των X-Men]», δήλωσε ο Jackman. «Νομίζω ότι οι fan των ταινιών λατρεύουν ειδικά την ιστορία του Γούλβεριν, η οποία είναι και η αγαπημένη μου προσωπικά, οπότε στοχεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο αυστραλός ηθοποιός.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε

σήμερα στο να χρησιμοποιηθούν οι δύο κόρες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη διαφημιστική καμπάνια για υγιεινότερο τρόπο διατροφής στα σχολεία.

Δεκάδες αφίσες εμφανίστηκαν στο σταθμό Γιούνιον της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα όπου δείχνουν ένα 8χρονο κορίτσι να σκέφτεται " Οι κόρες του προέδρου Ομπάμα τρώνε πιο υγιεινά σχολικά γεύματα. Γιατί όχι κι εγώ!".

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν από μια τοπική μη κερδοσκοπική εταιρία, την " Ιατρική Ένωση για Υπεύθυνη Ιατρική", η οποία θέλει να προωθήσει νόμους για την ορθή διατροφή στα σχολεία. Η ιστορία αρχικά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨Ουάσινγκτον Ποστ". Η εταιρία αρνήθηκε να απομακρύνει τις αφίσες.

"Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα σεβαστούν, όπως πολλά από τα μέσα ενημέρωσης έκαναν, την εκμετάλλευση των κοριτσιών για διαφημιστικούς λόγους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, αναφερόμενος στην 11χρονη Μάλια και την 8χρονη Σάσα.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα, εκείνος και η σύζυγος του Μισέλ προσπαθούν να προστατεύσουν με τον καλύτερο τρόπο την οικογενειακή τους ζωή, παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια είχαν μεγάλη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

"Είμαστε πολύ σαφείς πιστεύω πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ότι τα δύο κορίτσια θα έχουν την απόλυτα προσωπική τους ζωή και αυτή τη ζωή θα την προστατεύουμε ", τόνισε ο Γκιμπς.

Μεγάλη αίσθηση

προκαλεί στην Ιταλία άρθρο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο το οποίο και πρωτοδημοσιεύθηκε από την βρετανική εφημερίδα "Τάιμς".

Ο 29χρονος Σαβιάνο, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "Γόμορρα", με το οποίο κατήγγειλε το παρακράτος και τις τόσες συνενοχές που στηρίζουν την ναπολιτάνικη μαφία -την Καμόρρα-αφήνει να ξεχειλίσει όλη του η πικρία και απογοήτευση:

"Η αλήθεια είναι ότι μισώ το βιβλίο μου, το Γόμορρα. Πρόκειται για ένα καταραμένο έργο, για ένα αιώνιο αγκάθι που νιώθω μέσα στα πλευρά μου, το οποίο και με αναγκάζει να ζω με τρόπο απερίγραπτο", υπογραμμίζει ο καταξιωμένος συγγραφέας.

Παρά το ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα δυο εκατομμύρια αντίτυπα και το γεγονός ότι το "Gomorra" έχει μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες, ο Σαβιάνο αποκαλύπτει τώρα πως "όταν περνώ μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο και βλέπω στις προθήκες το μυθιστορηματικό ρεπορτάζ του, στρέφω το βλέμμα μου αλλού, διότι κάθε μέρα, συνεχίζω να πληρώνει τις συνέπειες της συγγραφικής αυτής επιλογής μου".

Υπενθυμίζουμε ότι ο νεαρός ιταλός διανοούμενος που θεωρείται πλέον ένα ισχυρότατο σύμβολο κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ζει εδώ και τρία χρόνια, υπό διαρκή αστυνομική προστασία και ουδείς γνωρίζει το πρόγραμμα και τις μετακινήσεις του.

Πολύ συχνά, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" αναγκάζεται να νοικιάζει μικρά διαμερίσματα σε απόκεντρες περιοχές, διότι θα ήταν αδιανόητο να διαλέξει σπίτι σε κάποια κεντρική συνοικία και να φυλάσσεται διαρκώς από πέντε αστυνομικούς και καραμπινιέρους.

Κάθε τι απλό, από τις διακοπές μέχρι μια πίτσα μαζί με φίλους σε ένα καθημερινό εστιατόριο, μετατρέπεται σε πρόβλημα.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στους "Τάιμς" του Λονδίνου, ο Σαβιάνο, που είναι γεννημένος στη Νάπολη και πτυχιούχος φιλοσοφικής, δεν κρύβει και μια ακόμη αδυναμία του:

"Φοβάμαι την συνεχή δραστηριότητα της Καμόρρα, που προσπαθεί να με συκοφαντήσει και να σπιλώσει το όνομά μου, όπως έκανε και με δεκάδες άλλους Ιταλούς που προσπάθησαν να την πολεμήσουν. Ένας καταρράκτης από λάσπη, που κινδυνεύει να παρασύρει και τα μέσα ενημέρωσης", όπως υπογραμμίζει ο ιταλός δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος.

Ταξίδι στο φεγγάρι

με μη επανδρωμένη αποστολή θέλουν να πραγματοποιήσουν οι Γερμανοί. Το εγχείρημα θα μπορεί να λάβει "σάρκα και οστά" μέχρι το 2015 αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που είναι υπεύθυνο και για τον τομέα της αεροδιαστημικής.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Πίτερ Χίντζε -μέλος των Χριστιανοδημοκρατών- τόνισε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ότι στα μέσα της επόμενης δεκαετίας θα είναι εφικτή μια αποστολή στο φεγγάρι.

Την ίδια στιγμή πρότεινε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ για αυτό το δύσκολο εγχείρημα, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα όμως θα ωφελούσε και τη βιομηχανία, καθώς θα ωθούσε στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Ο Π. Χίντζε πρόσθεσε ότι ακόμα δεν υπάρχει το απαραίτητο κεφάλαιο για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την επόμενη κυβέρνηση, καθώς θα είναι αυτή που θα λάβει τις αποφάσεις για την υλοποίηση ή όχι του διαστημικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του Π. Χίντζε βρίσκεται αρκετά μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους τους, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Γερμανία δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να στείλει αποστολή στο φεγγάρι, παρ' όλο που ο Βέρνερ Φον Μπράουν -επιστήμονας των Ναζί- ήταν ο αρχιτέκτονας του πυραύλου Saturn V που έστειλε την επανδρωμένη αποστολή των ΗΠΑ στη σελήνη.

Από την εποχή που ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι -τον φυσικό δορυφόρο της Γης- και άρχισε ο αγώνας για την εξερεύνηση του διαστήματος, το φεγγάρι αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, όπως δηλώνει ο Π. Χίντζε.

"Το φεγγάρι είναι αρχείο του ηλιακού μας συστήματος. Αποτελεί κάτι σαν το φυσικό διαστημικό σταθμό της Γης. Η εξερεύνηση του διαστήματος επίσης απαντά και στα ερωτήματα 'από που είμαστε, και που πάμε;'", καταλήγει.

ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ...11 ΒΡΑΒΕΙΑ

H ταινία «Λυκόφως» (Twilight) αναδείχτηκε η νικήτρια της τελετής απονομής των Teen Choice Awards -που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες- αποσπώντας συνολικά 11 βραβεία.


Στα Teen Choice Awards τιμώνται αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της μουσικής και των αθλημάτων, κατόπιν σχετικών επιλογών των εφήβων. Οι νέοι ψηφίζουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, το νικητή που θα ήθελαν σε κάθε κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, η ταινία «Λυκόφως» διακρίθηκε στις κατηγορίες δράμα, ρομαντισμός, σάουντρακ, ταινία με κακούργους, ενώ επίσης οι πρωταγωνιστές της απέσπασαν τα βραβεία καλύτερης και καλύτερου ηθοποιού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτέλεσε τη νεανική επιτυχία της χρονιάς, κόβοντας εκατομμύρια εισιτήρια και δημιουργώντας μια γενιά φανατικών θαυμαστών -αλλά κυρίως θαυμαστριών- που παρά το σύγχρονο -και συχνά κυνικά ρεαλιστικό- χαρακτήρα της εποχής μας, φαίνεται πως εξακολουθούν να γοητεύονται, από τους ρομαντικούς έρωτες που κρατάνε για πάντα, ακόμα και όταν ο ένας ερωτευμένος είναι βαμπίρ.

Η αναμενόμενη συνέχεια της ταινίας βρίσκεται ήδη στο στάδιο των γυρισμάτων, με τους ίδιους -φυσικά- πρωταγωνιστές, τον απόκοσμο Ρόμπερτ Πάτινσον και τη ρομαντική Κρίστεν Στιούαρτ, που μέσα από διάφορες περιπέτειες βρίσκει τον έρωτά της να κινδυνεύει από έναν όχι και τόσο αναπάντεχο αντίζηλο.

O σκηνοθέτης της ταινίας, Chris Weitz αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής των Radiohead, Τομ Γιορκ, εξέφρασε τη διάθεση να γράψει τη μουσική για το δεύτερο μέρος της ταινίας, με τίτλο «Νέο Φεγγάρι», που θα βασίζεται και πάλι σε ένα από τα βιβλία της Στέφανι Μάγιερ, και που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όσον αφορά τα Teen Choice Awards η φετινή απονομή ήταν η ενδέκατη. Μεταξύ άλλων, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς τιμήθηκε με το βραβείο the Ultimate Choice, το οποίο ήταν μια μπλε σανίδα του σερφ.