PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΒΕΠ 2010

ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει

      
  Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει
η εναρκτήρια συγκέντρωση της Ακαδημίας μπάσκετ
του Πιερικού Αρχελάου



Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, στις 6  το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συγκέντρωση της Ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.
Σε αυτή καλούνται να πάρουν μέρος  όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της περιόδου 2009-2010, οι γονείς όλων των αθλητών, καθώς και οι νέοι που πραγματοποίησαν την εγγραφή αυτές τις μέρες ή θα κάνουν εγγραφή τη μέρα της συγκέντρωσης.
Στην Ακαδημία μπάσκετ μπορούν να εγγραφούν παιδιά που γεννήθηκαν από το 1995 έως και το 2004.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ






Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. – Βουλευτής Ν.Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, καλεί τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας και τους εκπροσώπους των Δ.Σ. όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της Πιερίας σε σύσκεψη-ενημέρωση για τα προβλήματα των Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Ν.Εφεσο.

SAMARAS ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά, ο κ. Ψωμιάδης αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στήριξη και τη συνεργασία, τόνισε: «Προσωπικά, είμαι από αυτούς που ενώνουν και δεν διχάζουν. Για μένα, η ενότητα είναι υπεράνω προσωπικών απόψεων και προσώπων».

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα τεχνολογία υπόσχεται τέλος στην άσκοπη αναζήτηση θέσης στάθμευσης

(Φωτογραφία αρχείου)
Πώς θα έμοιαζε μια μεγαλούπολη χωρίς πρόβλημα στάθμευσης; Και πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δική σας θέση πάρκινγκ; Αναζητώντας την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, οι αρχές της Τουλούζης, στη νότια Γαλλία, δοκιμάζουν μία νέα τεχνολογία χάρη στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και σε πραγματικό χρόνο να βρουν μια κενή θέση.
Ευελπιστούν ότι, εάν εφαρμοστεί με επιτυχία, το σύστημα αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Τουλούζη –και όχι μόνο- μιας εποχής με λιγότερα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με την "Le Monde", το πρόγραμμα δουλεύει ως εξής: φθάνοντας στον προορισμό του, ο οδηγός συνδέεται μέσω του «έξυπνου» τηλεφώνου του. Σε ένα χάρτη της περιοχής πληροφορείται εάν υπάρχει η δυνατότητα δωρέαν στάθμευσης ή εάν επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους και φυσικά εάν υπάρχουν κενές θέσεις ή όχι. Του υποδεικνύεται παράλληλα ποιο μέσο μεταφοράς θα έπρεπε να πάρει για να φθάσει στον ίδιο προορισμό χωρίς το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τον Πατρίκ Ζιβανοβίτς, επικεφαλής του ιδρύματος που αναπτύσσει το σύστημα, «θα μπορούσαμε να ενημερώνουμε τον οδηγό για την πιθανότητα εντοπισμού κενής θέσης στον προορισμό του, αλλά και για το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα είχε εάν χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Η μητροπολιτική περιοχή της Τουλούζης είναι η έκτη μεγαλύτερη στη Γαλλία. Όπως στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, το πρόβλημα της στάθμευσης είναι ιδιαίτερα έντονο στις γαλλικές μεγαλουπόλεις. Έχει υπολογιστεί ότι το 10% των οδηγών θα χρειαστεί να δαπανήσουν πολλή ώρα για να βρουν μια κενή θέση. Στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 30%, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή μεταφορών. Σημαντική είναι και η περιβαλλοντική παράμετρος του προβλήματος, αφού έτσι αυξάνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βέβαια η ηχορρύπανση.
Οι αρχές της Τουλούζης ευελπιστούν ότι, πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, το υπό ανάπτυξη σύστημα θα βοηθήσει στο μέλλον να μοιραστούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμες θέσεις: σε κατοίκους, εργαζομένους, Α.Μ.Ε.Α., σε όσους επισκέπτονται την εκάστοτε περιοχή για να ψωνίσουν ή ακόμη και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μια παρόμοια τεχνολογία αναπτύσσεται στο Παρίσι, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο τέθηκε φέτος σε εφαρμογή αντίστοιχο σύστημα, το οποίο ήδη αποφέρει καρπούς.
naftemporiki

Ματαιώθηκε η προσπάθεια τέλεσης λειτουργίας στην Αγία Σοφία

Ματαιώθηκε η προσπάθεια τέλεσης λειτουργίας στην Αγία Σοφία

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα προσπάθεια να τελεστεί λειτουργία στην Αγία Σοφία. Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου, ο οποίος και ανακοίνωσε, με δήλωση του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», την απόφαση για τη ματαίωση του όλου εγχειρήματος.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου, ο κ. Σπύρου σε δηλώσεις από την Αλεξανδρούπολη (απ' όπου το πρωί θα ξεκινούσε για την Κωνσταντινούπολη) γνωστοποίησε ότι έλαβε από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική. Οπως μάλιστα επεσήμανε, το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ηurriyet http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15802033.asp?gid=373 , ο κ. Αθανάσιος Μπακόλας, σύμβουλος του Κρις Σπύρου, διευκρίνισε πως το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς.
Την Πέμπτη, ο Κρις Σπύρου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που τον συλλάβει η αστυνομία αν επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τη λειτουργία στην Αγία Σοφία, απάντησε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ρωτήσει για ποιο λόγο αντιμετωπίζω διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τον Πάπα», τόνισε σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2006 ο Πάπας είχε επισκεφθεί και την Αγία Σοφία, όπου είχε προσευχηθεί.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια για λειτουργία στην Αγία Σοφία. Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής του μουσείου του Τόπκαπι, ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί, ο οποίος είπε πως «η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει ως έχει», συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μπει στο μουσείο της Αγίας Σοφίας δίχως εισιτήριο».
Αργά την Πέμπτη το απόγευμα ομάδα τούρκων ακροδεξιών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία. Περίπου 250 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο να τελεστεί λειτουργία σήμερα.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΡΑ.ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ ΔΥΝΑΤΑ..!!!!

Τα αποτελέσματα

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2  
(8΄ Νταβίντ Σίλβα, 63΄ Τζο)

Γιουβέντους-Λεχ Πόζναν       3-3
(45΄, 50΄ Κιελίνι, 68΄ Ντελ Πιέρο - 13΄πεν., 30, +90΄ Ρούντνεφς,)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Λεβερκούζεν-Ρόζενμποργκ 4-0


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιλ-Σπόρτιγκ Λισ.            1-2
(57΄ Φρο - 11΄ Βούκτσεβιτς, 34΄ Ποστίγκα)

Λέφσκι Σόφιας-Γάνδη          3-2
(42΄ Ζοαοζίνιο, 60΄ Ντεμπελέ, 84΄ Γκριν - 23΄ Αζοφέιφα, 48΄ Σούλερ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-1

Ντιναμό Ζάγκρεπ-Βιγιαρεάλ 2-0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αλκμααρ-Σερίφ Τιρασπόλ       2-1 
(14΄ Γκούντμουντσον, 83΄ Γιάλιενς - 68΄ αυτ. Μορένο)

Ντιναμό Κ.-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ    2-2  
(34΄ Μιλέφσκι, 44΄ Ερεμένκο  - 3΄ Ροντιόνοφ, 54΄ Νεχάιτσικ)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπάρτα Πρ.-Παλέρμο           3-2  
(17΄ Βίλφριντ, 68΄ Κλαντρούμπσκι, 75΄ Κάντλετς - 38΄ Μακαρόνε, 83΄ Ερνάντες)

Λοζάνη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας          0-3  
(22΄, 80΄ πεν. Βάγκνερ Λαβ, 68΄ Ιγκνάσεβιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντερλεχτ-Ζενίτ              1-3

ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ           3-1
8ος ΟΜΙΛΟΣ

Στουτγκάρδη-Γιουνγκ Μπόις    3-0  
(23΄πεν. Κακάου, 59΄ Γκέντνερ, +90΄ Τάσκι)

Χετάφε-Οντένσε               2-  
(51΄ Αριθμέντι, 81΄ Ρίος - 44΄αυτ. Αριθμέντι)

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντέμπρετσεν-Μέταλιστ         0-5  
(24΄,74΄ Εντμαρ, 34΄ Ζαβιέρ, 77΄ Φιλίνιο, 89΄ Βαλιάγεφ)

Αϊντχόφεν-Σαμπντόρια         1-1 
(+90΄ Τζούτζακ - 25΄ Κατσατόρε)

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Καρπάτι-Ντόρτμουντ           3-4  
(44΄ Γκολόντιουκ, 52΄ Κοπολόβετς, 78΄ Κοζάνοφ - 12΄πεν. Σάχιν, 27΄,+90΄ Γκέτσε, 87΄ Μπάριος)

Σεβίλη-Παρί Σ.Ζ.             0-1
(76΄ Νενέ)

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι-Ουτρέχτη              0-0

Λίβερπουλ-Στεάουα            4-1
(1΄ Κόουλ, 55΄πεν., +90΄ Νγκόγκ, 81΄ Λούκας - 13΄ Τανάσε)

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Σόφιας       1-0
(90΄ Ερνστ)

Πόρτο-Ραπίντ Βιένης          3-0
(26΄ Ρολάντο, 65΄ Φαλκάομ 77΄ Μικαέλ)

ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΕΠΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.....

26.000 ευρώ ανά τσέπη, έχουν οι Έλληνες

  17/09/2010


Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες - κατ΄ άτομο και κατά μέσον όρο έχουμε σχεδόν 26.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις - ασφαλώς πιο πίσω από τους Ελβετούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και πολύ πιο μπροστά από διάφορους θαυμαστούς «αναδυόμενους», Κινέζους, Ρώσους κ.λπ., και μόλις 6 θέσεις μετά τους Γερμανούς, που βρίσκονται στη 16η θέση.

Τα συμπεράσματα πηγάζουν από την «Εκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο» που εξέδωσε η γερμανική Αllianz, σύμφωνα με την οποία μπορεί οι απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να μην έχουν ακόμη πλήρως αποκατασταθεί, όμως ελάχιστα (κατά 4%) υπολείπονται από τα σχεδόν 86 τρισ. ευρώ όπου είχαν φτάσει πριν από την κρίση οι ιδιωτικές περιουσίες.
ΝΟΟΖ