PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Τιμήθηκε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ "Ζ" ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ...

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση των τριών Ιεραρχών στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Εφέσου του Δήμου Δίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβαστοί Πατέρες, εκπρόσωποι των Βουλευτών, εκπρόσωπος της 24ης Ταξιαρχίας, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ν.Α. κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Παυλίδης, ο Δημάρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, οι αντιδήμαρχοι Δίου κ.κ. Τσιμήτρη Μαρία, Βούλγαρης Κωνσταντίνος, Σπανός Βασίλειος, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, επίσημοι προσκεκλημένοι, διευθυντές των σχολείων, δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών από τη νεοσύστατη Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Δίου υπό τη Διεύθυνση του Θωμά Κακάνη. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Εφέσου κ. Θωμάς Αλαμπουρνός εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ενώ λίγο αργότερα η χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Εφέσου «Το Στουπί» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια.

Και στη φετινή εκδήλωση ο Δήμος Δίου επέλεξε να βραβεύσει ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στα γράμματα και τις τέχνες. Τιμώμενο πρόσωπο ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Τον συγγραφέα προλόγισε ο Δήμαρχος Δίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Σήμερα ο Δήμος μας τιμά τους τρεις ιεράρχες τους προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Συγχρόνως, τιμά όλους εκείνους που μόχθησαν να κατακτήσουν τη γνώση, εκείνους που κατόρθωσαν να γίνουν άξιοι, να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία, και στους συνανθρώπους τους. Τιμά, κυρίως, τους νέους μας που δικαιωματικά το μέλλον τους ανήκει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Δήμος Δίου τιμά σήμερα τον συγγραφέα, που ταύτισε τη ζωή του, τα όνειρά του, τα οράματά του με την Ελλάδα. Την Ελλάδα της προόδου και της ελευθερίας, του πολιτισμού και της ανθρωπιάς. Για αυτή την Ελλάδα η πένα της ψυχής του έγραψε ατέλειωτες σειρές και αμέτρητες σελίδες. Τιμά τον συγγραφέα του Ζ, τον δημιουργό του "Άξιον Εστί", το συγγραφέα που άγγιξε μέσα από τα βιβλία του την ψυχή του κάθε Έλληνα της μεταπολεμικής γενιάς. Τιμάμε σήμερα εδώ, στο Δίον, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, έναν άξιο Μακεδόνα. Τον Βασίλη Βασιλικό».

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαχρήστος είπε:
«Αγαπητέ μας Βασίλη, μπορεί
«Η πολιτεία (να) σβήστηκε κάτω απ' τη νύχτα.
Και (να) απόμειναν ελάχιστα φώτα, σπαρμένα εδώ και κει»
Θέλω να σε διαβεβαιώσω όμως, πως το Δίον, παραμένει ακόμα φάρος φωτεινός και εξακολουθεί να μεταλαμπαδεύει στην ανθρωπότητα το γνήσιο, το ωραίο, το αυθεντικό.

Κύριε Βασιλικέ, σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε θερμά, για όσα κάνατε, και εξακολουθείτε να κάνετε για μας. Παρακαλώ δεχτείτε ως ελάχιστη τιμή μια αναμνηστική πλακέτα του δήμου μας με πολύ αγάπη και θαυμασμό».

Ο κ. Βασιλικός αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την τιμή που του έκανε, στον πληθωρικό λόγο του είπε ότι «το βιβλίο επιτρέπει τη φαντασία και ότι σήμερα ζούμε μία νέα δικτατορία την τηλεοπτική ενώ η νέα μορφή επικοινωνίας είναι η εικονική. Οι νέοι ερωτεύονται ακόμη και μέσα από το διαδίκτυο»!

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δίου τίμησε και βράβευσε συνδημότες του που διέπρεψαν στις τέχνες και τα γράμματα κατά το 2008.

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ηράκλειτος» για την σπουδαία προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ενώ οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με 6 νέα άτομα από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Δίου τη μαθήτρια Άννα Μιχαλού του Ιωάννη, η οποία πήρε το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών με το διήγημα «Ορέστης και Κιζμέτ», το μαθητή Παναγιώτη Σακκούλα του Βασιλείου από τη Βροντού για την διάκρισή του στη μουσική της Δημοτικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Δίου, ως το πιο μικρό μέλος της Ορχήστρας νέων του Δήμου Δίου, ο μαθητής Αθανάσιος Τασίκας του Νικολάου από το Δίον για την διάκρισή του στην τέχνη του ψηφιδωτού, ως τον πιο μικρό μαθητή, ο μαθητής Γεώργιος Γκίνας του Ιωάννη από την Καρίτσα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος Καράτε 2008 στην κατηγορία ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ, ο μαθητής Αθανάσιος Κουλουκουριώτης του Χρήστου από την Ν. Έφεσο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος Καράτε 2008 στην κατηγορία KUMITE ΠΑΙΔΩΝ, ο μαθητής Νικόλαος Ζαρογιάννης του Ιωάννη από τον Άγιο Σπυρίδωνα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Καράτε Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των αριστευσάντων φοιτητών, την απονομή επαίνων στους αριστεύσαντες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την δωρεά βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού ενώ παράλληλα, ανανεώθηκε η συνάντηση των γραμμάτων και των τεχνών για του χρόνου με ακόμη περισσότερες κατακτήσεις μαζί με την ευχή η ζωή και το έργο των τριών ιεραρχών να καθοδηγεί όλους στο δρόμο της αγάπης και της ανθρωπιάς. Η πίστη, η απλότητα και το μεγαλείο της ελεύθερης ψυχής τους, που κατεύθυνε τα βήματα τους, να κατευθύνει τα βήματα όλων.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων του Δήμου Δίου.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ...ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ...ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


AIDS....ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΓΕΥΜΑ...ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!


Bάζει πλώρη για την Ευρωβουλή η κόρη του προέδρου της ΡουμανίαςΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΕΣΚΟΥ

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΟΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ..." από τη συνεντευξή του στον Ε.Τ.Κ.

απο το .....NEWS 24|7, δειτε ολα τα πρωτοσελιδα τησ ΚΥΡΙΑΚΗΣ