PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Για τις 14 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η ένσταση και αντένσταση Λαγδάρη-Πολύζου
Ποιος χρωστάει ποιον κ,Ρέππα?

Φροντίστε πρώτα να τα εισπράξετε όσα δικαιούται το ελληνικό κράτος από τους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους!

Ένα πολύ δυσάρεστο όνειρο, ένας πραγματικός εφιάλτης για τις κατασκευαστικές εταιρείες έχει καταντήσει το διαρκώς διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων.

Οι εταιρίες, με τη βοήθεια πλέον και της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», φοβίζουν τους πολίτες, υποστηρίζοντας πως δικαιούνται, αφού έχουν στη διάθεσή τους τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών, να προβαίνουν στην επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από διάφορες πηγές, τον τελευταίο χρόνο, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 600 χιλιάδες διελεύσεις οχημάτων χωρίς να καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο των διοδίων. Αν υπολογίσουμε λοιπόν, πως ο οδηγός κάθε οχήματος έπρεπε να πληρώσει κατά μέσο όρο π.χ. 5 ευρώ (!), τότε τα ποσό που δεν κατάφεραν να εισπράξουν οι εταιρείες, ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν εισέπραξε το ελληνικό κράτος περίπου στο 1 εκατ. Ευρώ.

Η κυβέρνηση, κάτω από την ασφυκτική πίεση των εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να βρει τρόπο να φοβίσει τους πολίτες που αντιστέκονται και υπερασπίζουν τα συμφέρον της χώρας, επικαλείται την απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ (1 εκατ. ευρώ !!!) και την εξισώνει με …χρέος προς το Δημόσιο.

Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να μας πληροφορήσει ο κ. Ρέππας και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ανησυχούν για την απώλεια ...εσόδων του ΦΠΑ από τα διόδια, πότε θα εισπράξουν τα 215 εκατ. ευρώ πρόστιμα που οφείλει η Ιονία Οδός Α.Ε. προς το ελληνικό κράτος; Ή μήπως αυτό δεν είναι χρέος; Ή μήπως εταιρείες και κυβέρνηση φοβούνται κάτι άλλο;

Υπενθυμίζεται, ότι πλήθος παρανομιών της Νέα Οδός Α.Ε., είχαν σαν αποτέλεσμα να έχει ζημιωθεί μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο και οι χρήστες της Εθνικής Οδού με ποσό που υπερβαίνει τα 215 εκατ. Ευρώ. Με βάση τις καταγγελίες θεσμικών παραγόντων (δημάρχων, κοινοταρχών και συμβούλων της Β.Α. Αττικής προς τον Υπουργό κύριο Δ. Ρέππα) και την οριστική δικαστική καταδίκη της εταιρείας, απαιτείται επίσημα η καταβολή στο ελληνικό κράτος του προαναφερθέντος ποσού και η καταγγελία της σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της συνδρομής πολλών γεγονότων αθέτησης της σύμβασης εκ μέρους του παραχωρησιούχου (Νέα Οδός Α.Ε.).

Σταματήστε λοιπόν να κυνηγάτε τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη και φροντίστε πρώτα να τα εισπράξετε όσα δικαιούται το ελληνικό κράτος από τους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.

Mας φοβούνται δεν τους φοβόμαστε


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Στηρίζουμε το ανεξάρτητο κίνημα κατά των διοδίων "Δεν πληρώνουμε" και συμμετέχουμε ενεργά, με όλες μας τις δυνάμεις, στην πανελλαδική κινητοποίηση της επόμενης Κυριακής.

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 15:00 μμ, όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ - ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!


Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα!

Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων.

Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!

Οι δημοσιογράφοι Εύη Μιχωλού και Βαγγέλης Μπαντές, ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ

Το τότε ισχυρό δίδυμο των FM.... Tότε στο ΡΑΔΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ, τώρα ο καθένας μόνος. Βαγγέλης Μπαντές και Εύη Μιχωλού. Η Εύη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στις 12 το μεσημέρι κάθε μέρα, ο Βαγγέλης μη ραδιοφωνικός. Κουίζ: που θα είναι ο Βαγγέλης σε λίγο;;; Μήπως στο πλευρό άλλου Βαγγέλη;;;; ΕΥΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ....

Τους γνωρίζετε;;; Τον ένα τον λένε ...κάπως και τον άλλο τον λένε ...κάπως αλλιώς

Δεν τους βάζουμε μεγάλη φωτογραφία για να δούμε αν τους αναγνωρίσετε. Ά ρε Αποστόλη κουρσάρε....

Θα βοηθήσει άραγε ο ΧΡΉΣΤΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ τον Δήμαρχο Κατερίνης;;;;

Πάμε στοίχημα πως με την βοήθεια του Χρήστου Καραφουλίδη (αντιπολιτευτική βέβαια εννοούμε) ο Σάββας Χιονίδης αυτή την τετραετία θα είναι πολύ καλύτερος από την προηγούμενη;;; Γειά σου Χρηστάρα Πολεμιστή.....

Το (φασιστικό) γονίδιο, άλλωστε, για να εκπληρώσει την αποστολή του θα πρέπει να εξελιχθεί.....

To φασιστικό γονίδιο

Αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι ιδεολογικές αντιλήψεις
εγγράφονται στο DNA των φορέων τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι πιστεύει πως τα "πολιτικά γονίδια"
κληροδοτούνται: δήλωση του Πάγκαλου στο mega:" κι εμείς διορίζαμε
αλλά η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DNA της".
Θα... τολμήσω να διαφωνήσω με τον "κολοσσό" της σύχγρονης πολιτικής
σκέψης, γιατί θεωρώ ότι η άποψη εκτός από αντιεπιστημονική είναι και
βαθιά αντιδραστική. Θα συμφωνεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
φαντάζομαι ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για τις πράξεις του δικτάτορα και
μέγιστου μιζαδόρου της ελληνικής προπολεμικής πολιτικής σκηνής, 
παππού του.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, από τη στιγμή που δεν... κληρονόμησε κανένα
τμήμα της κινητής ή ακίνητης περιουσίας που δημιούργησε ο παππούς
και συνονόματός του από τις συμβάσεις-ξεπούλημα της χώρας-τις οποίες
κατά δεκάδες υπέγραψε, προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται
για τον πρόγονό του. Έχει, ωστόσο, να δώσει λόγο για τις δικές του πράξεις
και εξηγήσεις για τα δικά του λόγια, καθώς είναι σημαίνον στέλεχος του
πολιτικού προσωπικού που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάλι.

Επιπλέον ο Πάγκαλος, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η οποία με τις
επιλογές της (πράξεις και παραλείψεις) έχει οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ
και έχει προκαλέσει σε πάρτι τους απανταχού στην υφήλιο κερδοσκόπους
οι οποίοι όχι μόνο κερδίζουν 16% το χρόνο "επενδύοντας" σε βραχυπρόθεσμα
(τρίμηνης διάρκειας) ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αλλά είναι έτοιμοι να
αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή οτιδήποτε από τη δημόσια περιουσία
προετοιμάζεται για ξεπούλημα. Επειδή όλα αυτά, όπως διδάσκει η πλούσια,
σε τέτοιου είδους ξεπουλήματα, ιστορία της χώρας, δεν γίνονται χωρίς ανταλ-
λάγμα, αντιστάθμισμα, προμήθεια, μίζα, ποσοστό (διαλέξτε όποια λέξη θέλετε,
το ίδιο σημαίνει) θα περίμενε κανείς τουλάχιστον σιωπή.....
Αντί σιωπής και περισυλλογής, ίσως, ο Θόδωρος Πάγκαλος, κάνει ότι μπορεί
για να καλλιεργήσει την (φασιστική) αντίληψη περί συλλογικής ευθύνης.
Θεωρεί, ότι πίσω από αυτήν την αντίληψη μπορεί να κρυφτεί, αυτός και τα
πολτικά του συνεταιράκια, που κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά τη χώρα ως εξής:
  • Aποβιομηχάνισαν τη χώρα μεταβάλλοντας τους εργάτες της ελληνικής
βιομηχανίας σε δημοσίους υπαλλήλους (βλέπε κρατικοδίαιτες βιομηχανίες,
κρατικοποιήσεις, προβληματικές, λουκέτα).
  • Απορύθμισαν την αγροτική παραγωγή μετατρέποντας πάμπολλους αγρότες
σε δημοσίους υπαλλήλους και τους υπόλοιπους σε γκαρσόνια ή εξαρτημένους
από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
  • Λίγα χρόνια αργότερα, μετέτρεψαν το εσωτερικό δραχμικό χρέος σε εξωτερικό
και μάλιστα σε σκληρό νόμισμα (ευρώ) βάζοντας τα θεμέλια της χρεοκοπίας.
  • Αρνήθηκαν επί τρεισήμισι δεκαετίες να δημιουργήσουν ένα παραγωγικό Δημόσιο,
επιλέγοντας αντιθέτως να μοιράσουν σε διαπλεκόμενους (νταβατζήδες, εθνικούς προμηθευτές)
τον κοινωνικό πλούτο.

Οι παραπάνω επιλογές εκτός του ότι οικοδόμησαν τη σύγχρονη ελληνική μπανανία
του ΔΝΤ, δεν έγιναν με το αζημίωτο. Είναι πράγματι δύσκολο να δει κανείς τις περιουσίες
(ικανές να θρέψουν πολλές μελλοντικές γενιές) που δημιουργήθηκαν. Οι επαγγελματίες
κλέφτες άλλωστε ξεχωρίζουν από τους ερασιτέχνες επειδή έχουν την ικανότητα να
"εξαφανίζουν" τα κλοπιμαία. Αυτά, (τα κλοπιμαία) θα καταγραφούν "ξαφνικά" κάποια
στιγμή στο μέλλον σαν κληρονομιές στο "πόθεν έσχες" κάποιων "εκλεκτών" επιγόνων
της μεταπολιτευτικής κυβερνητικής γενιάς....

Για να μεταβιβαστούν με ασφάλεια οι πολιτικές κληρονομιές (και οι αστρονομικές
περιουσίες) που δημιουργήθηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια είναι απαραίτητο να τη
"βγάλει καθαρή" το σύστημα που κυβέρνησε τον τόπο. Η καλλιέργια της (φασιστικής)
λογικής περί συλλογικής ευθύνης (όλοι μαζί τα φάγαμε), στην οποία επιδίδεται ως
ειδήμων ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Να υποδείξει έναν
"εχθρό", τον υπεύθυνο της χρεοκοπίας του τόπου. Στην προκειμένη περίπτωση,
 η αρχή έχει γίνει από τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημαιοφόρος σε αυτή την "φασιστική τακτική"
επίθεση, γνωρίζει πολύ καλά πως προσφέρει εξέχουσα υπηρεσία προς δύο κατευθύνσεις:
πρώτον απενοχοποιεί την πολιτική του παρεούλα - μεταξύ - των οποίων πολλοί που
μπήκαν ξεβράκωτοι στην πολιτική σήμερα κυκλοφορούν μόνο με ελικόπτερα και
δεύτερον τηρεί κατά γράμμα τις εντολές των "αφεντικών" του εποπτών από το ΔΝΤ,
οι οποίοι την τρέχουσα περίοδο κυβερνούν αυτοπροσώπως τη χώρα.

Για να το πω με πιο απλά λόγια οι βολές του Πάγκαλου κατά των δημοσίων υπαλλήλων
μας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να δούμε και στην Ελλάδα ό,τι βλέπουμε σε όλες τις χώρες
που "κυβερνά.....ασάλιωτα" το ΔΝΤ: δραστική μείωση του Δημοσίου (με απολύσεις)
και μεταφορά του κόστους της λειτουργίας των υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής
πολιτικής στις πλάτες των εργαζομένων πολιτών....

Είναι περιττό να σημειώσω ότι για να επιτελεστεί μια τέτοια ολοκληρωτική επίθεση
κατά των εργαζομένων του τόπου, των μισθωτών και των συνταξιούχων, απαιτούνται
"φασιστικές πρακτικές".
Παλαιότερα, την εποχή του Πάγκαλου (παππού) τα πράγματα ήταν απλούστερα: Ο στρατός
έδενε την κοινωνία. Στην εποχή του σημερινού Πάγκαλου (ας μην το πάρει προσωπικά,εμείς
δεν πιστεύουμε ούτε στην οικογενειακή ούτε στην συλλογική ευθύνη) για το " δέσιμο"
χρησιμοποιούνται μηχανισμοί, όπως τα "μεγάλα media".
Το (φασιστικό) γονίδιο, άλλωστε, για να εκπληρώσει την αποστολή του
θα πρέπει να εξελιχθεί.....
Έταξες φίλε;;; Προεκλογικά τους έταξες να τους φτιάξεις δρόμους, γιοφύρια, ποτάμια, βουνά και θάλασσες, αστέρια και ήλιους, διρισμούς και βολέματα, εργολαβίες και εκκλησίες, φράγκα και μεταθέσεις.... Γιά να σε δω τώρα που θα έρθουν να σου ζητήσουν να τους βολέψεις τι θα κάνεις;;; Άντε ρε ξάδερφε των ...ξαδέρφων σου, ώ ξάδερφεεεεεεε

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος στην Κατερίνη

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μιλάει στη Σχολή Γονέων

Με ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου ξεκινάει το πρόγραμμά της το 2011 η Σχολή Γονέων Κατερίνης. Το θέμα της διάλεξης είναι: «Αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στις 7 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (δημοτικό πάρκο).
● Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι  πρώην καλαθοσφαιριστής και επί χρόνια παράγοντας του μπάσκετ. Σήμερα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Εurope).
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος γεννήθηκε το 1939 στον Πειραιά. Κατάγεται από την ευρύτερη περιφέρεια της Αρχαίας Ολυμπίας (Δίβρη - Λαμπεία Ηλείας). Παράλληλα με τον αθλητισμό ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, ως αριστούχος και είναι ιδιοκτήτης Βιομηχανίας Χάρτου.
Η θέση του στο μπάσκετ ήταν σμολ φόργουορντ και διακρινόταν για την ευστοχία, τη γρήγορη σκέψη και εκτέλεση και τις ηγετικές ικανότητές του. Αγωνίστηκε στον Πειραϊκό. Μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό το 1958 και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1967), ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λιμενοφύλακας. Συνέχισε ως προπονητής σε Παναθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό Νικαίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Πανιώνιο, ενώ υπήρξε και διαιτητής. Για πολλά χρόνια υπήρξε και αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παράγοντας και τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της FIBA Europe. Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966, η οποία εντάχθηκε στη FIBA. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το Μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Από τις 22 Οκτωβρίου 1993 έως τις 23 Απριλίου 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι και πάλι πρόεδρος της ΕΟΚ, όπως και από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2002.
Νέος πρόεδρος ο Βασιλακόπουλος!

ΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΣΔΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ...ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6947407333 - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ
Γ@ΜΩ ΡΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΡΕ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!! ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ....ΓΚ@ΒΛ@ ΣΑΣ;;;; ΣΤΡ@ΤΟΓΚ@ΒΛΟΙ......
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. Η ΜΑΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.... ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ; ΠΟΙΟΝ; ΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ. ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ;;;; ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΙΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΔΥΜΟ, ΑΛΛΑ ...ΟΚΤΑΔΥΜΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ (που θα έλεγε ο Άι Βασίλης) ΧΟ ΧΟ ΧΟ
Μεγάλη ΤΑΡΖΑΝΙΑ του Βαγγέλη Πολύζου να κάνει Αντιδημαρχίες τους πρώην Δήμους του Δήμου του! Αντιδημαρχία Κολινδρού - Μεθώνης - Πύδνας - Αιγινίου και Κολινδρού! ΈΥΓΕ ΒΑΓΓΕΛΑ.....
Γειά σου Πέτρο και κυρ Πέτρο και αφέντη τσουτσουλομύτη. Χάθηκες εκεί στα κομπιούτερ σου κι όλοι ψάχνουν να βρουν που χάθηκες.... ΠΟΥ ΠΑΣ - ΠΟΥ ΠΑΣ;;;; Που θα πάει όμως θα σε βρω... Λίαν συντόμως!!!
Μανώλη ...Χρυσέ είσαι για καφέ;;; Άντε αν θέλεις κερνάω και ποτό.... Θα είμαι Κατερίνη μέχρι την Κυριακή ρεεεεεεεεε. Έλα και δε θα χάσεις...... ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ξεκινούν την χρονιά τους με αγώνες

Νέα κινητοποίηση από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου ραντεβού ξανά στα διόδια της Λεπτοκαρυάς
Με νέα κινητοποίηση κατά των διοδίων ξεκινά την χρονιά της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν. Πιερίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Έτσι λοιπόν, τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας, δίνουν ξανά ραντεβού αυτήν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι, για να ανοίξουν το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!
<="" παιδιών="" των="" μέλλον="" ζωή="" τόπο,="" τον="" ξεπουλήσουν="" προσπαθούν="" όσους="" ενάντια=""> Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 15:00 χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα, από την Ξάνθη έως τα Ιωάννινα, θα συμμετέχουν σε μια νέα Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων και ενάντια στην προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες - μεγαλοπιχειρηματίες.
Εμείς, οι κάτοικοι της Πιερίας θα ανοίξουμε το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων.
Αντιστεκόμαστε γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Αντιστεκόμαστε ξεκινώντας έναν νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν τον τόπο, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην οργάνωση της Πανελλαδικής κινητοποίησης της επόμενης Κυριακής και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία και αυτή τη δράση.
Στις 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 15:00 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!
Μην το αφήνεις στους άλλους! Να είσαι εκεί!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας"


PIERIA-GR ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"

Θ. Παπαγεωργίου: "Ευκαιρία ανάπτυξης για την Πιερία ο νέος αναπτυξιακός νόμος"


Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που τώρα συζητείται τις επιτροπές της Βουλής εισάγεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία.
Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση με την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων είναι επιτακτική ανάγκη, για την ικανοποίηση της οποίας απαιτούνται συντονισμένες παρεμβάσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της περιφερειακής συνοχής. Ο αναπτυξιακός νόμος αποτελεί το κύριο μέσο για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων, έχει ευρύτατη επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ παράλληλα αποτυπώνει την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για το περιεχόμενο και τους στόχους της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας.
Ευκαιρία για την Πιερία
Για την Πιερία ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί ευκαιρία και αφετηρία για την πορεία προς την ανάπτυξη

PIERIA-GR Θανάση μου ξέρεις ποιά θα ήταν η ευκαιρία ανάπτυξης για την Πιερία μου; Να μας βοηθούσες να διώξουμε από την σκιά του Ολύμπου κάθε τι παλιό και ξεπερασμένο. Φτάνουν οι άρπαγες της γενιάς του πολυτεχνείου. Ουστ οι κλέφτες και οι κρατικοδίαιτοι. Αυτό εσείς του ΝΕΟ πασόκ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.. Εκείνοι οι οποίοι ζουν με επιδοτήσεις και κλοπές στην Πιερία ζουν και βασιλεύουν. Αυτους να διώξεις και ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.....

Το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Αυλαία για το 2011 με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τ. πρόεδρο FIBA
Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα η αυλαία των ομιλιών της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2011 με ομιλητή τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τ. πρόεδρο της FIBA και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος με θέμα "Αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες". Η ομιλία συνδιοργανώνεται με τον ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, τον ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και τον Βατανιακό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης που ολοκληρώνεται στις 28 Μαρτίου οι ομιλίες συνεχίζονται με τον Ιστορικό - συγγραφέα Σαράντη Καργάκο, τον Ψυχίατρο - νευρολόγο Κλεάνθη Γρίβα, την αρχαιολόγο Έφη Πουλάκη - Παντερμαλή, τον τ. Υπουργό και πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Στέλιο Παπαθεμελή και τον τ. Υπουργό Λευτέρη Βερυβάκη, τον καθηγητή Εργασιακών Σχέσεων Αλέξη Μητρόπουλο, τον τ. Υπουργό Ανδρέα Ανδριανόπουλο, την παιδαγωγό - θεολόγο Χάρις Δημητρακούδη, τον καθηγητή παιδαγωγικής και φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Κρουσταλλάκη, τον δημοσιογράφο - παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και τον ξεναγό Γιώργο Αποστολάκο και τέλος τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση.

ΚΕΝΑ(Κ) στην… εφαρμογή του

Πολιτεία
E-mail Εκτύπωση PDF
vasiko_1
Μπορεί ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων να ισχύει από τον Οκτώβρη, η εφαρμογή του όμως παραμένει «προβληματική», αφού το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει εκδώσει ακόμη τις Υπουργικές Αποφάσεις που απαιτούνται.

Ένα επιπλέον πρόβλημα (που κοστίζει και σε χρόνο εκτός από χρήμα) προστέθηκε στην έκδοση οικοδομικών αδειών, η οποία έτσι κι αλλιώς στην Πολεοδομία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, ήταν «Γολγοθάς».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ KARAOKE ΣΤΟ CAFE-BAR "VIVAS" ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΕ Dj ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟ...
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ...!!!

Σάββατο στις 10:30 π.μ. - 09 Ιανουαρίου στις 8:00