PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΒΑΛΙΤΣΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

ΑΘΗΝΑ 28-11-2008




Για τη "Βαλίτσα".

Με σοκάρισε στην κυριολεξία η "Βαλίτσα".
Είναι ένα πολύ καλογραμμένο θεατρικό έργο για δυο πρόσωπα που όμως μετέχουν πολλοί.
Όλοι εμείς.
Είναι παρμένο από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το γιατί οι νέοι ΔΕΝ παντρεύονται...νέοι ή και γιατί δεν παντρεύονται καθόλου.
Γιατί να παντρευτούν; Για να καταντήσουν σαν τους ήρωες της "Βαλίτσας";
Σαν το ...διπλανό και το παραδιπλανό ζευγάρι και το ζευγάρι απέναντι;
Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.
ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,
ούτε αβάν γκάρντ που λέμε.

Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.

Είναι ένα χρονογράφημα.

Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεωκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.

Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής.

Θα θελα να το χλευάσω.
Να το καταδικάσω.
Να το απορρίψω.
Αλλά δεν μπορώ.
Πως να χλευάσεις και να απορρίψεις την αλήθεια;


ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας προσφέρουν κάθε μέρα μια ρουπία (λιγότερο από ένα λεπτό του ευρώ) στα φτωχά παιδάκια, για να τα δελεάσουν ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο και να μάθουν γραφή και ανάγνωση, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον το 40% του πληθυσμού της Ινδίας ζει με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα και στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά στερούνται κάθε μορφή εκπαίδευσης.

"Το ποσό μπορεί να είναι ελάχιστο, όμως είναι ικανό να φέρει τα παιδιά στα σχολεία", τόνισε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, ο οποίος υπογράμμισε ωστόσο ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα που κερδίζουν έστω και μια ρουπία την ημέρα.

"Αυτές τις ημέρες δεν έχω κάνει ούτε μια απουσία στο σχολείο, γιατί αν το κάνω θα βάλω λιγότερα χρήματα στην τσέπη μου", είπε ο Σόνου Μάντζι, ένα 6χρονος μαθητής σε σχολείο της Πάτνα, πρωτεύουσας του Μπιχάρ.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ..ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ!

Στην Ολλανδία, την πρώτη κατασκευάστρια ποδηλάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατασκευάσθηκαν το 30% των 1,9 δισεκατομμυρίων ποδηλάτων της ΕΕ το 2008 και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στον τομέα αυτόν.

"Το 2008, η Ολλανδία κατασκεύασε ποδήλατα συνολικής αξίας 577 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αποτελεί αύξηση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Στατιστικής.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ..!!!

Ενας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα εστιατόριο της Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνθρωπο και να τραυματίσει άλλον έναν,επειδή του ζήτησαν να σταματήσει να καπνίζει και να σεβαστεί την απαγόρευση καπνίσματος που έχει τεθεί σε ισχύ.

Ο άνδρας έπινε και κάπνιζει με φίλους του σε ένα εστιατόριο στην πόλη Κουμκουγιουτσάκ,στην επαρχία Μανίσα(δυτικά), όταν ο ιδιοκτήτης του κέντρου και ένας φίλος του συνέστησαν να σταματήσει να καπνίζει,ανέφερε προς το πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης.

Ακολούθησε συμπλοκή,ο άνδρας τράβηκε ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη και σκοτώνοντας τον φίλο του,ένα άνδρα 46 ετών.Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ και εστιατόρια της Τουρκίας ισχύει από τις 19 Ιουλίου.

ΣΑΡΚΟΖΙ

«Εμεινα από καύσιμα» λέει ο Σαρκοζί μετά την «κατάρρευση» του




O γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη κατάρρευσή του ενώ έκανε τζόκινγκ οφείλεται στο γεγονός ότι "έμεινε από καύσιμα".

"Εμεινα από καύσιμα,κάτι που που μπορεί να συμβεί στον καθένα",δήλωσε αστειευόμενος προς τους δημοσιογράφους στο μέγαρο των Ιλυσίων,μετά από σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου,ο Σαρκοζί.

Χθες, ο 54χρονος Σαρκοζί κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στις Βερσαλλίες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε όλη την νύκτα για εξετάσεις.

"Είμαι καλά στην υγεία μου αλλά χρειάζομαι ανάπαυση",είπε και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τον γαλλικό λαό εάν πρόκειται να νοσηλευθεί.

Οπως οι περισσότεροι Γάλλοι,ο πρόεδρος Σαρκοζί θα κάνει διακοπές τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.Θα παραμένει σε αρχοντικό που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του της Κάρλα Μπρούνι στο Κάπ Νέγκρε στη δυτική Ριβιέρα.

ΠΑΛΙ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ Χ.Α.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.276,18 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες 0,44%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 103,2 εκατομμύρια ευρώ.


Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 122 ενισχύθηκαν, 83 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9μμ

Ο ΠΑΟ ηττήθηκε χθες 3-1 από τη Σπάρτα στην Πράγα, στον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού και καλούνται να ανατρέψουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μείωσε σε 2-1 στο 67΄ για την ελληνική ομάδα, που έχασε πέναλτι στο 33΄, όταν την εκτέλεση του Σισέ απέκρουσε ο Μπλάζεκ.




Στη μάχη της πρόκρισης και ο Ολυμπιακός

Τον πρώτο του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει σήμερα ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, για τον Γ` προκριματικό γύρο.

Με δεδομένο το περυσινό-σοκ και τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ

Επικίνδυνο τo σολάριουμ

Οι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα καρκίνου διεθνώς, αναβάθμισαν τον κίνδυνο των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) και άλλων συναφών πηγών εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας και τις τοποθέτησαν στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, θεωρώντας τες τόσο θανατηφόρες όσο το δηλητήριο αρσενικό και το αέριο μουστάρδας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το 1992 οι επιστήμονες θεωρούσαν τα σολάριουμ ως "πιθανώς καρκινογόνα". Όμως μια νέα μετα-ανάλυση 20 επιστημονικών ερευνών, η οποία έγινε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (μονάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-ΠΟΥ) και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ογκολογίας "Lancet Oncology", συμπεραίνει πλέον οριστικά ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αυξάνει κατά 75% στα άτομα που ξεκινούν το τεχνητό μαύρισμα σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΠΟΥ, όλοι οι τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλούν ανησυχητικές μεταλλάξεις στα πειραματόζωα (ποντίκια), πράγμα που δείχνει ότι αυτή η ακτινοβολία είναι σίγουρα καρκινογόνα. Προηγουμένως, μόνο ένας τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας είχε θεωρηθεί θανατηφόρος.

Η νέα κατάταξη, από πλευράς κινδύνου, φέρνει πλέον τα σολάριουμ στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας, μεταξύ άλλων, με το τσιγάρο, τον άσβεστο και την ηπατίτιδα Β. Οι ερευνητές συστήνουν ειδικά στους νέους να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια του τεχνητού μαυρίσματος, καθώς τα περισσότερα φώτα που χρησιμοποιούνται στα σολάριουμ και στις άλλες σχετικές συσκευές, εκπέμπουν κυρίως υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος και των ματιών.

Στη νέα αυστηρότερη ταξινόμηση αντέδρασε η ευρωπαϊκή ένωση εταιριών παραγωγής και λειτουργίας σολάριουμ, η επικεφαλής της οποίας, Κάθι Μπανκς, επέμεινε ότι "δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στην υπεύθυνη χρήση των σολάριουμ και στον καρκίνο του δέρματος".

Όμως ήδη επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι νέοι που χρησιμοποιούν τακτικά τα σολάριουμ, είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο φονική μορφή καρκίνου του δέρματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει τους νέους κάτω των 18 ετών να μείνουν μακριά από τα σολάριουμ, ενώ η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου συμβουλεύει το ίδιο.

Η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων χαιρέτισε τα πορίσματα της νέας έρευνας για τον αυξημένο κίνδυνο των σολάριουμ και ζήτησε την άμεση λήψη ρυθμιστικών μέτρων, αν και απέφυγε να ζητήσει την πλήρη κατάργηση των σολάριουμ, προτείνοντας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, τον περιορισμό της χρήσης τους στους ενηλίκους και την πλήρη απαγόρευση του τεχνητού μαυρίσματος στα παιδιά. Το σκεπτικό της είναι ότι αφού και άλλοι γνωστοί καρκινογόνοι παράγοντες δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα με τα σολάριουμ.

Τα σολάριουμ έχουν μεγάλη εξάπλωση στη Βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι 14 εκατ. Γερμανοί 18-45 ετών τα χρησιμοποιούν, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.α.) κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευές.

ΛΑΟΣ

"Δεν ελέγχεται το έλλειμμα "

«Το έλλειμμα δεν ελέγχεται πλέον. Οι οποιεσδήποτε κινήσεις της κυβέρνησης δεν το συγκρατούν, αλλά αντίθετα τροφοδοτούν την ξέφρενη πορεία του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομίας και πρόσθεσε: «Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα και όταν σκάσει, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Και ενώ το έλλειμμα καλπάζει, το υπουργείο Εσωτερικών φέρνει ρυθμίσεις για μονιμοποίηση και άλλων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».

ΣΥΝ

"Ντόμινο καταρρεύσεων"

«Εξελίσσεται ένα ντόμινο καταρρεύσεων στα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας. Κινδυνεύουν οι συντάξεις και οι παροχές των Ταμείων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης,Ο οποιοσ σημείωσε ότι ο δανεισμός των Ασφαλιστικά Ταμεία «συνιστά καταστροφή, αδιέξοδο και υποθηκεύει το μέλλον τους» και τόνισε ότι «το κράτος οφείλει να χρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αντί να τα σπρώχνει στο δανεισμό».

«Κυρίως όμως πρέπει να σταματήσει η λεηλασία των Ταμείων από τις κεφαλαιαγορές, τις Τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τις φαρμακευτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ

"Προεκλογικό κόλπο"

«Τα 3,7 δις που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στους ΟΤΑ, δεν αξίζουν ούτε ως προεκλογικό κόλπο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρει ότι «το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τροφοδοτείται με πάνω από 72% από την τοπική διοίκηση, δηλαδή από χρήματα των εργαζομένων», ενώ «οι στόχοι του προγράμματος καθορίζονται από την κυβέρνηση, με βασικό κριτήριο για την υλοποίηση έργων τη σύμπραξη με το ιδιωτικό κεφάλαιο, που σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων και αρμοδιοτήτων της τοπικής διοίκησης».

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

"Η οικονομία βουλιάζει"

Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας σε ευρεία κομματική σύσκεψη σήμερα στη Βουλή, θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της ομιλίας που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η γενικότερη παρουσία του Κινήματος στη συμπρωτεύουσα.

Στην παρέμβασή του στη σύσκεψη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, θα αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, με ποιά σειρά και πώς όλα αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη, λέγοντας όλη την αλήθεια στο λαό με σαφήνεια.

ΘΗΣΕΑΣ 2

"Πόροι με διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή και ενέκρινε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση "ΘΗΣΕΑΣ 2".

Ο Υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ότι το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ 1" έδωσε με διαφάνεια πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την οδήγησε στο να κάνει αναπτυξιακά έργα, με πλήρη διαφάνεια, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ εμφανίζεται στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην περίοδο 2005 -2009 έδωσε 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί για τα έτη 2010 -2014, που συμπίπτει και με το τέλος του ΕΣΠΑ.

Με την ίδια λογική θα είναι το ύψος περίπου 3,7 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες που δεν είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μπορούν να μπουν μέσω του ΘΗΣΕΑ και να βοηθήσουν τους ΟΤΑ.

Μέχρι στιγμής από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 1 έχουν συμβασιοποιηθεί 20.700 έργα, που καλύπτουν 3,2 δισ. ευρώ, δηλαδή το 92% του συνόλου του προγράμματος και έχουν τελειώσει 7 χιλιάδες έργα.

Ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι είχαν οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στην κομματικοποίηση, το μαρασμό και την αδιαφάνεια.

Το 2004, είπε ο κ. Παυλόπουλος, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή, ίσχυε το πρόγραμμα ΕΠΤΑ, που έδωσε 1,7 δισ. ευρώ με πλήρη αδιαφάνεια, το οποίο καταβαράθρωσε οικονομικά την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί και ελλιπές ήταν και δόθηκε κατά τρόπο εντελώς ανορθόδοξο και με κομματικά κριτήρια, ενώ για πάρα πολλά από τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν παραστατικά στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Θανάση Νάκο, γιατί αφιέρωσε το περισσότερο καιρό της υπουργικής θητείας του σε αυτόν τον τομέα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα οδηγήσει και τον ΘΗΣΕΑ 2 στην ίδια επιτυχή πορεία.

Εξ άλλου, ο κ. Νάκος στις δηλώσεις του τόνισε ότι μία καινούργια γενιά έργων θα αρχίσει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές και περισσότερα από 25 χιλιάδες έργα θα δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να τονώσει και την αγορά, σε μία περίοδο η οποία είναι δύσκολη από οικονομική άποψη.

Με το "ΘΗΣΕΑ 2", τόνισε ο κ. Νάκος θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο κυρίως σε έργα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές αλλά και έργα που γεφυρώνουν τις χρηματοδοτήσεις με το ΕΣΠΑ, καθώς από αυτό το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτούνται μελέτες.