PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

Κλείνει το θέμα της συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ η κυβέρνηση, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να δανείζεται μία φράση του πρωθυπουργού το 2007.


Ο ίδιος υπενθύμισε δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία έλεγε ότι «με το κόμμα του κ.Καρατζαφέρη δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα».


Ο κ. Αντώναρος τόνισε πως η δήλωση αυτή είναι ξεκάθαρη και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα θύμισε και δήλωση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, όπου τόνισε ότι «αποκλείεται η συνεργασία με χώρους με τους οποίους μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».


Σε ό,τι αφορά δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε παλαιότερη τοποθέτησή του, τονίζοντας πως το θέμα έχει εξαντληθεί.


Σχετικά με το εάν υπάρχει διαφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού το 2007, με αυτή της περασμένης Πέμπτης ο κ.Αντώναρος ανέφερε ότι η επιμονή στη μία ή την άλλη λέξη δεν αλλάζει το νόημα και το νόημα είναι αυτό που μετράει.


«Είναι ίδια η θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από το 2007», τόνισε.

ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ...

Την Τρίτη θα επισημοποιηθεί η ήδη προαναγγελθείσα δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, πρωτεργάτες του οποίου είναι οι κ.κ. Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης.

Σε πρώτη φάση υπάρχει προετοιμασία για τη νομική υπόσταση του σχηματισμού εν όψει ευρωεκλογών, όχι όμως και κομματική οργάνωση.

Οι πρωτεργάτες της κίνησης προσδιορίζουν το όριο της επιτυχίας ή αποτυχίας τους στις ευρωεκλογές στο 1,5%.

Οι κ.κ. Μάνος και Κοντογιαννόπουλος εμμένουν στην ανάγκη αυτονόμησης του μεσαίου χώρου και σε πολιτικές που θα στηρίζονται στην «κοινή λογική» και «τη δύναμη του αυτονόητου».

Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια, αλλά όχι να ενταχθεί σε κάποια κομματική οργάνωση, να δραστηριοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου.

«Έκρηξη» ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών τον Φεβρουάριο

Αλματώδη αύξηση σχεδόν κατά 230% σημείωσαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο του 2009 σε ετήσια βάση με την αξία τους να ανέρχεται στα 222,3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Τειρεσίας ΑΕ.


Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 22.376, σημειώνοντας αύξηση 4,76%.


Το πρώτο δίμηνο του έτους, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 43.736 και σε αξία σε 448,8 εκατομμύρια ευρώ.


Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον ίδιο μήνα σε 8.733 σε τεμάχια και σε 15,7 εκατομμύρια ευρώ σε αξία.


Σε σχέση με τον προηγούμενο Φεβρουάριο σημειώθηκε αύξηση της αξίας των απλήρωτων συναλλαγματικών κατά 25,39%.


Το πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε τεμάχια σε 22.167 και σε αξία σε 41,1 εκατομμύρια ευρώ.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με τη συμμετοχή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, οι ξενοδόχοι του νομού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των σταθμών διοδίων και τη διαχείρισή τους από την «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ» Α.Ε. και στις σημαντικές επιπτώσεις που θα φέρουν στην τουριστική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής. Εκφράστηκε συνολικά η έντονη ανησυχία για την έλλειψη συνέχειας των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθεί επιτέλους η πολυπόθητη συνάντηση με την ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., την ίδια στιγμή που παρατηρούνται φαινόμενα “αναρχίας” στη ρύθμιση των τελών διέλευσης στους σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και των Τεμπών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξενοδόχοι της Πιερίας, αναφερόμενοι στην κινητοποίηση της εθελοντικής ομάδας δράσης του νομού, τόνισαν την θετική παρουσία των εθελοντών και την αξία των δράσεών τους, ωστόσο εξέφρασαν την αντίθετη άποψή τους για την τάση υποκατάστασης των θεσμών μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης κοινωνίας.
Πραγματοποιώντας τον απολογισμό τους για τη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου, οι ξενοδόχοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση αυτή κάθε αυτή, όσο και από την κινητικότητα των τουριστικών γραφείων και πρακτόρων για Ελληνικούς προορισμούς και κατ’ επέκταση για την Πιερία.
Τέλος, ένα θέμα που προβλημάτισε έντονα τα διοικητικά συμβούλια των δυο ενώσεων, αφορά τουριστικά γραφεία που στο εξωτερικό προβάλλουν επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων του νομού, ως πολυάστερες ξενοδοχειακές μονάδες προκαλώντας σύγχυση τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στην τουριστική αγορά με ανεπανόρθωτες συνέπειες.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΤο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτ/σης Πιερίας , σχετικά με το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ , κάνει γνωστό ότι:
Τα Άτομα με Αναπηρία (Α με Α) και οι Νεφροπαθείς που λαμβάνουν Προνοιακό, ή διατροφικό επίδομα, να προσέλθουν στην Νομαρχία, Τμήμα Πρόνοιας , 1ος όροφος, Γραφείο 101, μέχρι 30 Μαρτίου 2009,για να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση, που θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν πάρει
το έκτακτο επίδομα θέρμανσης των (200) €, από άλλο φορέα π.χ. (ΟΓΑ, ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΟΑΕΔ, κ.λ.π.).
Μαζί τους θα έχουν :
1. Το Βιβλιάριο Οικονομικής Ενίσχυσης της Πρόνοιας
2. Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Υγείας.

Δικαιούχοι θεωρούνται τα Άτομα με Αναπηρία που έχουν πάρει
αριθμό Μητρώου Πρόνοιας έως 22 Ιανουαρίου 2009.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ...

έστειλε μήνυμα στα μέλη τουDimitris Konstandaras in Politics.

Θέμα: Ποιος κοροιδεύει ποιον;

"Τουλάχιστον 4 φίλοι-φίλες από Κυψέλη και Αμπελόκηπους με πήραν και μου είπαν ότι σε 2 τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις διαφορετικών εταιριών για την Α΄. Αθηνών που τους ρώτησαν , είπαν ως επιλογή το όνομά μου και "εισέπραξαν" δυσφορία και αίσθηση ...ξεβολέματος.Όχι απ' αυτούς" τους είπαν, "από τους Μεγάλους να μας πείτε".Κι όταν επέμειναν, άκουσαν κάτι σαν "Καλά...αφού επιμένετε".
Συγχαρητήρια σε όλους μας. Γι αυτό και λέω ότι "σκέφτομαι να είμαι και πάλι υποψήφιος". Αν τάχουν αποφασίσει οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, τι κάνουμε εμείς;"

ΤΕΜΠΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

15-3-2009
 Επίκαιρη Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ με θέμα: Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αβοήθητες από την Κυβέρνηση στον αγώνα τους για επιβίωση στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία
«…οι ΜΜΕ επιχειρήσεις σήμερα ασφυκτιούν, αντιμετωπίζοντας πλέον ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας και έχουν αφεθεί απροστάτευτες να παλεύουν απεγνωσμένα για την επιβίωσή τους, σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που σταδιακά επιδεινώνεται, εξαιτίας των σπασμωδικών χειρισμών της Κυβέρνησης…»
34 BOYΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ, Επίκαιρη ερώτηση, 22.1.09

 « … πρέπει να γίνει αναθεώρηση του ΤΕΜΠΜΕ…»
Λούκα Κατσέλη, στον Ρ/Σ «FLASH 96», 5.03.09

 «…Το πρόγραμμα που θέσπισε η κυβέρνηση με όχημα διαχείρισης το ΤΕΜΠΜΕ είναι προβληματικό τόσο ως προς τη σύλληψή του όσο και ως προς την εφαρμογή του…»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ενημερωτικό Σημείωμα για το ΤΕΜΠΜΕ, 21.01.09
 «…Δηλαδή το Πρόγραμμα όλο αντιμετωπίζει μια παταγώδη αποτυχία σε ό,τι αφορά τη ροή του χρήματος προς την πραγματική οικονομία…»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώσεις, 20.01.09
 «…μήπως οι εξαγγελίες σας για το ΤΕΜΠΕ ανήκουν και αυτές στην κατηγορία των πυροτεχνημάτων επικοινωνιακής κατανάλωσης, που τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησής σας, όπως ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, γνωρίζουν ότι στην πράξη θα συρρικνωθούν σε κάποιες εξυπηρετήσεις ημετέρων; …»
31 BOYΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ, Επερώτηση, 11.2.09

 «… Καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει στηριχθεί από τα 28 δις και επίσης από το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ υπάρχουν 50.000 αιτήσεις για στήριξη επιχειρήσεων και έχουν ικανοποιηθεί γύρω στις 800. Αυτή είναι η πραγματικότητα…»
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο ραδ. σταθμο «ΝΕΤ 105.8», 11.03.09

Μέχρι τις 12.03.09 είχαν εγκριθεί 16.497 δάνεια, ύψους 1,948 δισ. ευρώ.
Οι εγγυήσεις εκ μέρους του ΤΕΜΠΜΕ αντιστοιχούν σε ποσό 1,559 δισ. ευρώ.


ΝΤΑΝΟΥΤΑ ΧΟΥΜΠΝΕΡ, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.02.09

«…Έχουμε εισάγει επίσης τη δυνατότητα να δοθούν προκαταβολικά επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς.
Επίσης, προτείνουμε αλλαγές με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών που σημαίνει μείωση του διοικητικού βάρους. Έτσι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στους κοινοτικούς πόρους. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται και το ΤΕΜΠΜΕ.
Το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ μπορεί να αποτελέσει καλό παράδειγμα και για άλλα κράτη μέλη καθώς λειτουργεί επιτυχώς και διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.