PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δημοσκόπηση, για τους «Καλλικρατικούς» ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


Δημοσκόπηση, για τους «Καλλικρατικούς» δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, έχει διενεργήσει σχετική εταιρεία (δημοσκοπήσεων εννοείται) για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δημοσκοπήσεις έβγαλαν θετικό αποτέλεσμα για τρία πρόσωπα (ένα για κάθε δήμο). Τρία πρόσωπα που πρόσκεινται στον χώρο της και μπορούν, σύμφωνα με αυτήν να είναι οι πρώτοι δήμαρχοι των Καλλικρατικών δήμων.

Για την Κατερίνη, δεν μας είπε κάτι καινούργιο... Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Σάββας Χιονίδης μπορεί να επανεκλεγεί (άνετα μάλλον), πράγμα λογικό, αφού το ΠΑΣΟΚ ακόμη βολοδέρνει και δεν φαίνεται διατεθειμένο να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, μπας και σώσει τα προσχήματα και την παρτίδα. Μόνο ένα πρόσωπο (από το κυβερνών κόμμα) μπορεί να «χτυπήσει» το σημερινό δήμαρχο, αλλά δεν το βλέπω να ενδιαφέρεται για τη θέση.

Στο Δήμο Δίου-Λιτοχώρου, η έρευνα έδειξε (κατά έγκυρες πληροφορίες) ότι ο Θανάσης Τσιφοδήμος έχει τη δυναμική να επανεκλεγεί στο νέο δήμο. Σε άλλη περίπτωση, ο Γιώργος Παπαθανασίου, θα κατεβάσει «αμάσητους» τους φερόμενους υποψηφίους δημάρχους. Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι, ότι ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου δεν είναι και ζεστός (κάθε άλλο) να συνεχίσει το έργο του σε μεγαλύτερο δήμο. Βλέπετε εκτός από τους πολιτικούς άνδρες που στριμώχνονται για να είναι υποψήφιοι, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλουν ή δεν αποφασίζουν κάτι με ελαφριά καρδιά. Αυτοί βέβαια, είναι η εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όσον αφορά τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, η ίδια δημοσκόπηση, έδειξε ότι ο Βαγγέλης Πολύζος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην περιοχή και μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος ίσως και από την πρώτη Κυριακή. Κι εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα (τρόπος του λέγειν). Ο πρώην βουλευτής Πιερίας, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, διότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία του Καλλικράτη. Στην πολιτική όμως όλα γίνονται και με λίγο «παρακαλετό» δεν είναι απίθανο ο κ. Πολύζος να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική, από το πεδίο στο οποίο ξεκίνησε.

(σημείωση: Η περίπτωση του Βαγγέλη Πολύζου, δεν είναι από αυτές που δεν θα βόλευε και το ΠΑΣΟΚ, διότι με το Βαγγέλη υποψήφιο δήμαρχο, ποιός Κολινδρινός δεν θα τολμήσει να μην πάει στην κάλπη να ψηφίσει;).
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- http://www.eptanews.gr/

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο αντάμωμα στον Άη Δημήτρη!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με αθρόα συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των ετεροδημοτών με καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το 1ο αντάμωμα στον Άη Δημήτρη το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου.




Τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «Δίας», ο Σύλλογος Αδημητρινών Κατερίνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδημητρινών Θεσσαλονίκης «Η Πέτρα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την Παρασκευή την επίσημη έναρξη με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο των τριών πολιτιστικών συλλόγων Αγ. Δημητρίου, παρουσίαση χορών από το παιδικό χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Δίας», παρουσίαση χορών από το τμήμα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος», από το γυναικείο, το εφηβικό και το ενήλικο χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Δίας» και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ντόπιους οργανοπαίχτες.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου έγινε η αναπαράσταση του τοπικού εθίμου «Τα κλύδωνα», ενώ παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό τμήμα της πνευματικής κίνησης Σκοτίνας και του Συλλόγου Αηδημητρινών Κατερίνης.

Αμέσως μετά η Ξανθίππη Καραθανάση τραγούδησε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα.

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ακόμη έκθεση ζωγραφικής από ερασιτέχνες δημιουργούς του χωριού, έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου και παραδοσιακών προϊόντων.
ΠΗΓΗ: eptanews.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 18 ΕΤΩΝ


Την απόφαση του δήμου Κατερίνης να επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες και να διευκολύνει δωρεάν όλα τα παιδιά έως 18 ετών αλλά και να μειώνει το κόστος στους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, υπερασπίστηκε ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ή τελειώνετε ή …αγωγές!




* Αγανακτισμένοι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες, επειδή η παράταση των έργων στην εθνική οδό έχει προκαλέσει αδυναμία πρόσβασης σε τουρίστες

* Οι δυο εταιρίες παρακάλεσαν να μην κατατεθούν αγωγές και διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν προσπάθειες για ολοκλήρωση των έργων μέχρι την Παρασκευή

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος και φαίνεται ότι μόνο με αγωγές (ράβδος) καταλαβαίνουν οι εταιρίες «Εγνατία Α.Ε.» και «Αιγαίον Α.Ε.» ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη τουριστική καταστροφή στην Πιερία λόγω της παράτασης των έργων στην εθνική οδό.
Διότι, όπως είναι γνωστό, στη σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 16/7 ο νομάρχης με τη συμμετοχή δημάρχων και τουριστικών παραγόντων, οι εκπρόσωποι (υπηρεσιακοί παράγοντες) των εταιριών «Εγνατία Α.Ε.» και «Αιγαίον Α.Ε.» φαίνεται να είχαν κλείσει τα αυτιά τους και να μην άκουγαν την κραυγή αγωνίας των τοπικών παραγόντων και των τουριστικών επιχειρηματιών ότι η χρονική παράταση υλοποίησης των έργων στη Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα ο περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το κλείσιμο κόμβων προκαλεί ουρές οχημάτων και αδυναμία πρόσβασης τουριστών στις ακτές του νομού, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο τουρισμός του νομού.


Ανοχή τέλος!

Γι αυτό, στο κλείσιμο όμως της σύσκεψης ο νομάρχης κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι η συζήτηση έχει ουσιαστικά τελειώσει, ότι η Πιερία δεν πήρε απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε και γι αυτό οι ζημιωθέντες τουριστικοί επιχειρηματίες, με τη συμπαράσταση των αρμοδίων φορέων του νομού, δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να προχωρήσουν σε αγωγές για αποζημιώσεις, σε μηνύσεις και σε ασφαλιστικά μέτρα.



Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε λίγο αργότερα τα μέτρα αυτά θα είναι:



1. Ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το έργο, για το οποίο είμαστε υπέρ του έργου, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί μ’ αυτόν τον τρόπο.



2. Θα τεθούν ζητήματα αποζημιώσεων για διαφυγόντα κέρδη τουριστικών επιχειρηματιών του νομού (ταξιτζήδες, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφετεριών, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και άλλων επαγγελματιών).



3. Θα κατατεθεί αγωγή που θα στραφεί και κατά της εταιρίας «Εγνατία Α.Ε.» αλλά και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» καθώς επίσης και κατά παντός υπευθύνου, «γιατί, τελικά, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλη η δομή όπως είναι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της Πιερίας, μπορεί να εξυπηρετεί άλλους, πάντως όχι εμάς».


Καβγάδιζαν μεταξύ τους
Στο άκουσμα της απόφασης αυτής η εκπρόσωπος της «Εγνατία Α.Ε.» παρακάλεσε τον κ. νομάρχη να μην ολοκληρωθεί η σύσκεψη αλλά να δοθεί χρόνος περίπου 10 λεπτά ή και λίγο περισσότερο στους εκπροσώπους της «Εγνατία Α.Ε.» και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», ώστε να συζητήσουν μεταξύ τους, να βρουν πιθανές λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκληθεί και να βρεθεί ενδεχομένως μια συμβιβαστική συνεννόηση μεταξύ των δύο εταιριών και των τοπικών φορέων.
Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών κλείστηκαν μόνοι τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου και επακολούθησε …άγριος καβγάς μεταξύ τους. Άρχισαν μάλλον να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Οι φωνές τους ήταν τόσο δυνατές που ακούγονταν μέχρι έξω από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να γίνεται σούσουρο από διερχόμενους υπαλλήλους, δημοσιογράφους και τοπικούς παράγοντες.
Ή τελειώνετε ή …προσφεύγουμε
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Τοπικής» από παράγοντα της νομαρχίας, μετά το πέρας της μεταξύ τους σύσκεψης οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν ξανά με το νομάρχη και με εκπροσώπους φορέων και παρακάλεσαν να μην κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές αλλά να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Από την πλευρά του ο νομάρχης και οι άλλοι παράγοντες έδωσαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 23/7 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, διαφορετικά δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια αλλά οι ζημιωθέντες τουριστικοί επιχειρηματίες με τη συμπαράσταση εκπροσώπων τοπικών αρχών θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές, από τη Δευτέρα 26/7/2010.

Οι εκπρόσωποι των δυο εταιριών δεν διαβεβαίωσαν μεν ότι τα έργα θα έχουν οπωσδήποτε ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, είπαν όμως ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τελειώσουν τις εργασίες τους μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ....Η ΝΕΑ "ΠΙΑΤΣΑ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών από το ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών της χώρας.
Τα σεμινάρια θα γίνονται από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ και θα παρέχονται δωρεάν. Σε αυτά δε θα συμμετέχουν ως καθηγητές οι διδάσκοντες στην Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και τα μέλη της ορισθείσας από το ΚΘΒΕ, επιτροπής των εισαγωγικών εξετάσεων της Σχολής του.
Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται ύστερα από τη διαπίστωση ότι πολλές οικογένειες υποψηφίων δυσκολεύονται να καταβάλλουν το οικονομικό τίμημα, που ορίζουν οι ιδιώτες καθηγητές. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε το Κ.Θ.Β.Ε. θεωρεί υποχρέωσή του να παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν διευκολύνοντας την προετοιμασία των υποψηφίων αυτών.
Είναι αυτονόητο ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας τους.
Τα Σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 17 Αυγούστου και το όριο ηλικίας για την συμμετοχή σ' αυτά είναι έως και 30 ετών.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα Σεμινάρια Προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10 Αυγούστου 2010, στο Γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ τηλ: 2310 270398 (κα Χριστίνα Ζαχαροπούλου)

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ...

ΚΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...!!!!

ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΊΔΗΣ ΣΤΗ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Τα όπλα "δείχνουν" τη "Σέχτα" πίσω από τη δολοφονία Γκιόλια

Δραματική τροπή παίρνει η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ , τα δύο όπλα των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία, είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών". Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση μεταφέρεται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής στην Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί από τη "Σέχτα" στην επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλό, στο Αlter και στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια.

Η δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας, με δράστες τρεις τουλάχιστον άγνωστους άνδρες, έξω από το σπίτι του θύματος, στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστος άνδρας του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 5:25 το πρωί και προειδοποίησε το θύμα ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. O δημοσιογράφος κατέβηκε για να δει τι συμβαίνει και οι ένοπλοι τον γάζωσαν με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Από το σημείο συλλέχθηκαν 16 κάλυκες.
Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο, ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 6 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας. Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Αλιμο,το περασμένο Σάββατο (17/7). Η κλοπή του είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία υπέστη ισχυρό σοκ, μαζί με το ανήλικο παιδί τους.
Τις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου αρχικώς ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς σε πρώτη φάση αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αστυνομικές έρευνες λαμβάνει μέρος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Θα εξετάσουν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που βρίσκονται στο σπίτι του δημοσιογράφου, ενώ ζητήθηκε η άρση του απορρήτου για τα ηλεκτρονικά μηνύματα του θανόντος.
Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Φ. Κουτσάφτης.
Η αστυνομία ερευνά ήδη όλες τις δημοσιογραφικές έρευνες του Σ. Γκιόλια. Ο δικηγόρος του θύματος, Γ. Μαρακάκης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε δεκάδες υποθέσεις και τα τελευταία χρόνια δεχόταν απειλές κατά της ζωής του. Τόνισε, δε, ότι η αστυνομία θα πρέπει να ελέγξει τα αρχεία του, τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του.
Ποιος ήταν ο Σ. Γκιόλιας
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89", ενώ για αρκετά χρόνια ήταν αρχισυντάκτης στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα ήταν τεταμένες. Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη.

Αντιδράσεις
Την απερίφραστη καταδίκη, εκ μέρους της κυβέρνησης, της "άνανδρης και εν ψυχρώ δολοφονίας" του Σ. Γκιόλια, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

"Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες αρχές ήδη έχουν αναλάβει δράση, ώστε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της δολοφονίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσύνδεσε εντελώς τη δολοφονία του δημοσιογράφου από την "κοινωνική βία", λέγοντας πως "αν υιοθετούσαμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να νομιμοποιούσαμε αυτό που έγινε".
Την οργή και τη θλίψη εκ μέρους όλων των βουλευτών για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η Ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους".
"Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν", σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.
"Δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας: "Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη".
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σ. Γκιόλια εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, καταδικάζοντας την αποτρόπαιη δολοφονία του: "Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών".
"Η αποτρόπαιη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί την κοινή γνώμη για την εικόνα του δημόσιου βίου της χώρας", σημειώνει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά. Και προσθέτει: "Η θεσμική υπανάπτυξη και η γενικευμένη διαφθορά οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο δράσης σκοτεινών κέντρων και συμφερόντων".

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης καταδικάζει "τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια" και καλεί την πολιτεία "να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση".

ΕΣΗΕΑ- ΠΟΕΣΥ
Τη δολοφονία καταδίκασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. "Καταδικάζω την αποτρόπαια δολοφονία ενός ερευνητή, ενός μαχητικού δημοσιογράφου", μιλώντας για "μαφιόζικη δολοφονία".
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. "Ο τρόπος της δολοφονίας του παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων. Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συλλυπείται την οικογένεια του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι είναι δίπλα της", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής που θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 1.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:

1.Προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2.Χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου χρήσης αυτών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
3.Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου «Ανάπλαση του Κεντρικού Πεζόδρομου και του Πάρκου στα Καταφιώτικα », αριθ. μελ. 26/2010 και ψήφιση πίστωσης.
4.Έγκριση απαλλαγής του υπολόγου υπαλλήλου Χατζεϊπίδη Μιχάλη από την έκδοση εντάλματος προπληρωμής για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων του Δήμου.
5.Ορισμός υπολόγου υπαλλήλου για την έκδοση εντάλματος προπληρωμής για τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων του Δήμου.
6.Έγκριση εισήγησης προς το Δ.Σ. για τον κανονισμό λειτουργίας Εμποροπανήγυρης Κατερίνης έτους 2010.
7.Εισήγηση προς το Δημ.Συμβούλιο για ρύθμιση κυκλοφορίας στην πόλη της Κατερίνης
8.Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων

Πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής

Σάββας Χιονίδης

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), που θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:



1.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων Δήμου Κατερίνης έτους 2010.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



2.Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Κατερίνης οικονομικού έτους 2010.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.



3.Αποδοχή επιδότησης για τις πράξεις 1) Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών και ασυρμάτων ευρυζωνικών δικτύων για το πολίτη –επισκέπτη και το προσωπικό του Δήμου Κατερίνης και 2) Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Κατερίνης.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.



4.Έγκριση ετήσιας συνδρομής για έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού για τη δημοτική πύλη αυτόματης πληρωμής τελών και προστίμων (www.egov-katerini.gr)

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος.



5.Έγκριση της μελέτης «Άρδευση νησίδων και κόμβων σε οδούς και Κ.Χ. της πόλης», με αριθ. 44/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



6.Έγκριση της μελέτης «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύου – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Σβορώνου Κατερίνης», με αριθ. 37/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



7.Έγκριση της μελέτης «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύου – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Γανόχωρας Κατερίνης», με αριθ. 38/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



8.Έγκριση της μελέτης «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύου – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Νεοκαισάρειας Κατερίνης» με αριθ. 36/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



9.Έγκριση της μελέτης «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύου – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Άνω Αγιάννη Κατερίνης», με αριθ. 39/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



10.Έγκριση της μελέτης «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύου – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης», με αριθ. 41/2010, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



11.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Επισκευή αγροτικού δικτύου του Τ.Δ. Κατερίνης», αριθ. μελ.117/2009

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



12.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή κυνοκομείου», αριθ. μελ. 45/2007

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



13.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Διαπλάτυνση πεζοδρομίων των οδών Ερμού, Ευτέρπης και Μελπομένης του συνοικισμού Ολυμπιακής Ακτής ».

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



14.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή πεζοδρόμων ενότητας Ευαγγελικών», αριθ. μελ. 38/2009

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



15.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή πεζοδρόμων ενότητας Καπνικού Σταθμού», αριθ. μελ. 42/2009

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



16.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Ασφαλτοστρώσεις ενότητας Ευαγγελικών» , αριθ. μελ. 2/2009

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



17.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή κρασπεδορείθρων και οδοστρωμάτων ενότητας Ευαγγελικά», αριθ. μελ. 20/2009

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



18.Έγκριση οριστικής παραλαβής της προμήθειας «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Κατερίνης», Πρόσκληση 195 Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



19.Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών για το έργο «Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Κατερίνης-Κατασκευή έργων Β’ φάσης.

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



20.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής –οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή κρασπεδορείθρων και οδοστρωμάτων ενότητας Σιδηροδρομικού Σταθμού», αριθ.μελ. 1/2008

Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.



21.Υποβολή αιτήματος προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεταβίβαση στο Δήμο άνευ τιμήματος των αριθ. 230 και 231 τεμαχίων του Τοπικού Διαμερίσματος Γανόχωρας εκτάσεως 519 τ.μ. το καθένα.

Εισηγητής: Βικτώρια Παπατολίκα , Αντιδήμαρχος.



22.Έγκριση παραχώρησης χώρων σχολείων σε τρίτους για πραγματοποίηση εκδηλώσεων μετά από εισήγηση της ΔΕΠ.

Εισηγητής: Αναστάσιος Παπαζήσης , Δ.Σ.- Πρόεδρος της ΔΕΠ



23.Έγκριση συνδιοργάνωσης με το Επιμελητήριο Πιερίας της 2ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας»

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος.



24.Ορισμός αμοιβής του εκκαθαριστή λύσης της Εταιρείας Υποστήριξης Δραστηριοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης και Διαχείρισης Δημοτικού Κέντρου Πληροφόρησης Νεολαίας με τον διακριτικό τίτλο «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.



25.Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο οικονομικού έτους 2009 της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημοτική Αγορά Κατερίνης».

Εισηγητής: Περικλής Τσιβανίδης, Δ.Σ. και πρόεδρος της ΔΕΔΑΚ.



26.Τροποποίηση της αριθ. 415/2009 απόφασης Δ.Σ. (Συμμετοχή του Δήμου στην ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ) , ως προς τα μέλη.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.



27.Τροποποίηση της αριθ. 622/2008 (Έγκριση παραχώρησης οικοπέδων του Δήμου μας για χρήση, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη δημιουργία τριών Περιφερειακών Ιατρείων.)

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



28.Γνωμοδότηση για μετατόπιση περιπτέρου της οδού Πριάμου 43.

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



29.Έγκριση εξώδικου- συμβιβαστικού τρόπου καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης εκτάσεων γης Δημοτών – Δήμου.

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



30.Έγκριση καταβολής αποζημίωσης επικειμένων από τις κυρώσεις των πράξεων εφαρμογής πολεοδομικού σχεδίου πόλεως Κατερίνης.

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



31.Ορισμός προσώπων για την καταβολή αποζημιώσεων προς τρίτους μετά την κύρωση πράξεων εφαρμογής του σχεδίου πόλης Κατερίνης.

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



32.Γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης.

Εισηγητής: Γεώργιος Χατζηκώστας, Αντιδήμαρχος.



33.Έγκριση παραχώρησης χρήσης του κλειστού ισογείου χώρου κάτω από τον υδατόπυργο της Ολυμπιακής Ακτής στο Σύλλογο ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής.

Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.



34.Έγκριση συνδιοργάνωσης μουσικής συναυλίας με την Μουσική Σκηνή Πιερίας.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος



35.Ψήφιση τιμολογίων διαφόρων εκδηλώσεων.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

« Καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει »


« Καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει » είναι ο τίτλος ενός γνωστού διηγήματος του Οκτάβιο Παζ, και προφανώς ο Παράδεισος που αξίζει στον κατά τα άλλα Ευρωπαίο σύγχρονο Έλληνα μάλλον μοιάζει περισσότερο με την Κόλαση του Δάντη. Ίσως ο Δάντης καθώς έγραφε τη ''Θεία Κωμωδία '' να είχε εμάς στο μυαλό του.Την Ελλάς του 2010. Έτσι, τόνοι μπετόν, απειλητικές πολυώροφες πολυκατοικίες, παραβιασμένες αμμουδιές στις όποιες κύριοι Δήμαρχοι και κύριοι Νομάρχες έχουν δοθεί άδειες για πανάκριβα και πολυτελή ξενοδοχεία , κτισμένα δάση και σκουπίδια αποτελούν μόνο ορισμένα από τα συστατικά ενός εκρηκτικού μίγματος, ενός θανατηφόρου κοκτέιλ που απειλεί να εξαφανίσει για πάντα την ποιότητα από την καθημερινότητά μας.Και άντε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με τόσα εκατομύρια κόσμου.Στην επαρχία βρε ? Στην επαρχία...?


Πίσω στον χρόνο αναζητούμε τις ρίζες του προβλήματος, στον Μεσοπόλεμο, στην εποχή του καραμανλικού εκσυγχρονισμού και της αντιπαροχής, στη χούντα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που ολοκληρώνεται σήμερα στην εποχή του real estate και έχει κυρίους υπεύθυνους τους εκάστοτε κυβερνώντες και θύματα-θύτες τους Έλληνες πολίτες. Τους εκάστοτε κυβερνώντες είτε μιλάμε για υπουργούς και μεγαλοβουλευτές είτε για ψευτό βουλευτάκους της επαρχίας είτε για κοινοτάρχες, Δημάρχους και γενικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση.Κρύβονται όλοι πίσω από φθηνές δικαιολογίες του τύπου ''Μην είσαι αρνητικός στα πάντα, περίμενε να δεις πως θα γίνει το έργο και μετά να κρίνεις'', λες και δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω για αυτά που έχω ή που δεν έχω ως τώρα δει.Και ρωτάς για παράδειγμα σαν απλός πολίτης. ''Ρε παιδιά? Το ίδιο έργο την πρώτη φορά ( και ίσως και την δεύτερη και την τρίτη ) ποιός το είχε αναλάβει? '', θέλοντας να μάθεις τους υπεύθυνους της κάθε κακοτεχνίας στην πόλη σου.Και κανείς δε σου απαντάει. Σε ονομάζουν γραφικό και σου προσδίδουν χαρακτηριστικά κομμουνιστή και ψευτοκουλτουριάρη... κουράστηκε ο κόσμος. Κουράστηκε να υποψιάζεται και εσάς και τους άλλους.Κάνεις μιά αίτηση στην υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης να έρθει να σου περάσει σχάρες στο δρόμο κάτω από το σπίτι σου, έρχονται, κάνουν τη φοβερή μελέτη τους και στις περνάνε...Έτσι τα νερά τώρα δε λιμνάζουν κάτω από την πόρτα σου αλλά παραδίπλα στην πόρτα του διπλανού.Αχ τι κρίμα.. δεν το είχε μελετήσει αυτό ο κύριος με το μεταξωτό πουκάμισο και τα φανταχτερά χρυσά κι ασημένια μανικετόκουμπα... Και συν τις άλλοις σου ζητάει και σαν επιβράβευση ένα συγχαρητήριο μήνυμα στην τοπική εφημερίδα. Ελλάς το μεγαλείο σου.
Φυσικά όταν καταπατώνται παραθαλλάσια εδάφη δεν ακούω κανέναν να μιλάει...Αλλά απολύτως λογικό το βρίσκω. Χτίσατε ξενοδοχεία παντού και μπαρ και πουλ πουλ πουλ ρέστοναντ και ιδιωτικοποιήσατε τα πάντα. Υπήρξε ακόμη και ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού-παραλίας.

Για να διευκολύνει η κυβέρνηση ( η κάθε κυβέρνηση ) τους ιδιώτες που θα πάρουν τη δημόσια περιουσία άλλαξε τη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία. Έτσι: Η παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας γίνεται έναντι ανταλλάγματος, ύστερα από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ενώ μπορεί να γίνει απευθείας με ή χωρίς αντάλλαγμα σε ΟΤΑ, φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και ΝΠΔΔ, ακόμη και σε ιδιώτες. Παραχωρούνται νησίδες, ύφαλοι, σκόπελοι και αβαθείς θαλάσσιες εκτάσεις, αιγιαλός και παραλία για εξυπηρέτηση αγροτικών, αλιευτικών, ναυταθλητικών και τουριστικών σκοπών, ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, εθνικής άμυνας και ασφάλειας και περιβαλλοντικής έρευνας. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εμπορική εκμετάλλευση και δόμηση του αιγιαλού, την αλλοίωση της ακτογραμμής με προσχώσεις, την παραχώρηση βραχονησίδων κ.λπ. Το όριο, οι χρήσεις γης και το εν γένει σχέδιο ανάπτυξης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του λιμένα καθορίζεται με απόφαση της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τον λιμένα όπως και ο καθορισμός των χώρων που εξομοιώνονται με ζώνη λιμένα. Κατόπιν οι δημόσιοι φορείς χορηγούν την έγκριση. Η ψευδεπίγραφη "προστασία αιγιαλού, παραλίας και άλλων χώρων" νομιμοποιεί εκ των υστέρων τα αυθαίρετα κτίσματα για έργα τα οποία εξυπηρετούν εμπορικούς, βιομηχανικούς, συγκοινωνιακούς, λιμενικούς ή άλλου είδους.

Τα θερμά μας συγχαρητηρία κύριοι των δύο μεγάλων κομμάτων και των μικρότερων βέβαια γιατί και αυτά έχουν τις ευθύνες του καθώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μαλώνουν μεταξύ τους και να σκοτώνονται λες και έχουν τα ( ποσοστιαία ) περιθώρια να το κάνουν.

Είναι σαφές ότι η παρανομία και η κακοποίηση του περιβάλλοντος δεν γνωρίζουν κάστες ούτε οικονομικά στρώματα.Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ισχύει επίσης στην Ελλάδα, και μια τροχοβίλα στην παραλία ενδέχεται να μετατραπεί σύντομα σε ένα εξοχικό με τα όλα του, ευρύχωρο και σε άμεση επαφή με το κύμα. Είναι πολλά τα παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και τα κενά της νομοθεσίας, που, παρά ταύτα, κρίνεται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά και χωρίς λόγο πολύπλοκη, σε σχέση με εκείνη πολλών ευρωπαϊκών χωρών, με αποτέλεσμα να ανοίγεται σε πολλαπλές ερμηνείες και να ευνοεί τις παρατυπίες. Υπάρχουν όμως ελπίδες για το μέλλον; Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η κατάκτηση ενός άλλου επιπέδου κοινωνικής συνείδησης θα υπερισχύσει της κακογουστιάς και της λογικής της κερδοσκοπίας και του νεοπλουτισμού, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η ζημιά έχει γίνει και μόνο με τολμηρά, αλλά και συνάμα εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι οι μαζικές κατεδαφίσεις, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.



Ενα πράγμα είναι σίγουρο: Αν εξακολουθήσουμε να κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση, κινδυνεύουμε να χάσει η χώρα μας την αίγλη που της χαρίζουν οι σπάνιες φυσικές ομορφιές της και η πλούσια ιστορία της. Και αυτό ισχύει τόσο για τους κατοίκους της όσο και για εκείνους που κάθε χρόνο την επισκέπτονται.





Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

ΘΕΜΑ: «Πληροφορίες για το τοξικό ψάρι Lagocephalus sceleralus (Λαγοκέφαλος)»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Αλιείας Πιερίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας πληροφορεί σχετικά με το τοξικό και επικίνδυνο για τον άνθρωπο ψάρι με την κοινή ονομασία Λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleralus) ότι ο πληθυσμός του είδους αυτού έχει αυξηθεί σημαντικά τον περασμένο χρόνο και αλιεύεται σε δίχτυα και τράτες μαζί με γόπες, αθερίνες και μαρίδες στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την Υπηρεσία έχουν διανεμηθεί αφίσες καθώς και έντυπο υλικό για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (καταναλωτικού κοινού και αλιέων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών).

Το Τμήμα Αλιείας της Ν.Α. Πιερίας είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ...

Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Νέων στον Ευρωμπάσκετ

Η πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων (62-73) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας ήταν κι οδυνηρή, αφού σημειώθηκε στον τελικό. Νέα εστεμμένη η Γαλλία, που πήρε εκδίκηση για πέρυσι.

 Η Εθνική Νέων «τρένο» μέχρι την αναμέτρηση για το χρυσό μετάλλιο κι αντίπαλος εκεί η Γαλλία. Όπως και το 2009. Μόνο που ο ενθουσιασμός για την υπεράσπιση του τίτλου έδωσε τη θέση του σε αντιστρόφως ανάλογα συναισθήματα. Οι «τρικολόρ» εκδικήθηκαν (62-73) για τον χαμένο τελικό της Ρόδου και πανηγύρισαν στο Ζαντάρ της Κροατίας την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Οι Ευρωπαίοι να γίνουμε οι Ελληνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας»

Ενθερμος ευρωπαϊστής και βαθύς γνώστης της γερμανικής κουλτούρας, ο ρουμανικής καταγωγής αλλά Γάλλος σήμερα καθηγητής Πιερ Χάσνερ θεωρείται στους πολιτικο-διπλωματικούς κύκλους ως μια εξόχως δημοκρατική προσωπικότητα με πλατειά γνώση των διεθνών θεμάτων σε συνάρτηση κυρίως με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

ΑΠΟ ΤΟ : fimotro

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να είναι αλλοδαποί και να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό αγνώστου ατόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις άνδρες ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα, με...


λευκά πουκάμισα και γιλέκα. Όταν χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του άτυχου δημοσιογράφου πατέρα ενός παιδιού, είπαν ότι είναι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
 
"Κατεβείτε κάτω κύριε Γκιόλια. Είμαστε αστυνομικοί. Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο", είπαν στο θυροτηλέφωνο οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

ΣΟΚ...

Άγνωστοι δολοφόνησαν το γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 5:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. O δημοσιογράφος βγήκε να δει τι συμβαίνει και οι ένοπλοι τον γάζωσαν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο ή τρία άτομα έφυγαν τρέχοντας από το σημείο, μπαίνοντας σε αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 7:10 η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89".

το TROKTIKO συνεχίζει...

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕ ΦΗΜΩΝΕΤΑΙ

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ...


Σήμερα στις 5:30 έγινε το πιο βρώμικο χτύπημα που έχει γίνει ποτέ κατά της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Για να γνωρίζουμε ΟΛΟΙ σε τι χώρα ζούμε!
Ένα μαύρο κεφάλαιο για την ελευθερία του λόγου ξεκινάει σήμερα...


Σκότωσαν τον Δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια
Άγνωστοι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Διαδάλου στην Ηλιούπολη.

Άγνωστοι, οι οποίοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού.
Με είκοσι σφαίρες, απίστευτο περιστατικό για τα Ελληνικά δεδομένα....
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 05:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Τότε αυτός κατέβηκε και βγαίνοντας από την πολυκατοικία των γάζωσαν με όπλο αφήνοντας τον νεκρό.

Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είδαν δύο ή τρία άτομα να φεύγουν τρέχοντας από τη σκηνή και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο.

Λίγο μετά αργότερα (07:10) το πρωί η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.

από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/530.html#ixzz0u6JV8Ghc