PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση δημιουργίας «Του Σχολείου του Ολύμπου»

Θα αναδείξει τον πολιτισμικό θησαυρό της Μυθολογίας, της Αρχαιολογίας

και της Φιλοσοφίας πού περιέχει το ιερό βουνό τόνισαν οι εισηγητέςΤην πρωτοβουλία για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Σπουδών Μυθολογίας, Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας με τίτλο «Το Σχολείο του Ολύμπου», την ιδέα και την πρόταση προς τους τοπικούς φορείς, παρουσίασαν χθες ο δήμος Παραλίας και το Αριστοτέλειο Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.

Με την παρουσία ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία, προσδιορίστηκε η μορφή του «Σχολείου του Ολύμπου», η επιστημονική δομή του, το πρόγραμμά του και οι θεσμικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Στόχος, των φορέων που πήραν την πρωτοβουλία είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο Ανθρωπιστικών Σπουδών με επιστημονικά κριτήρια, στο οποίο θα συμμετέχουν σε σεμιναριακούς κύκλους φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλον τον κόσμο, που θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης το Μύθο και τη Φιλοσοφία που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την Αρχαιότητα.
Το «Σχολείο του Ολύμπου», που είναι μια πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ελληνικών και ξένων Ανθρωπιστικών Φορέων, δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί τις Πανεπιστημιακές Σπουδές, αλλά θα δράσει συμπληρωματικά στο ακαδημαϊκό έργο και θα συνεργαστεί στενά με ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των ελληνικών πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα, πέρα από τους χαιρετισμούς τοπικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, μίλησαν ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Δρ Νίκος Σικλόγλου, ο κοσμήτορας του European School of Ekonomics καθηγητής Στέφανος Ντάνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Ρώμης Αμεντέο Σιαταρέλα και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.