PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση δημιουργίας «Του Σχολείου του Ολύμπου»

Θα αναδείξει τον πολιτισμικό θησαυρό της Μυθολογίας, της Αρχαιολογίας

και της Φιλοσοφίας πού περιέχει το ιερό βουνό τόνισαν οι εισηγητέςΤην πρωτοβουλία για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Σπουδών Μυθολογίας, Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας με τίτλο «Το Σχολείο του Ολύμπου», την ιδέα και την πρόταση προς τους τοπικούς φορείς, παρουσίασαν χθες ο δήμος Παραλίας και το Αριστοτέλειο Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.

Με την παρουσία ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία, προσδιορίστηκε η μορφή του «Σχολείου του Ολύμπου», η επιστημονική δομή του, το πρόγραμμά του και οι θεσμικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Στόχος, των φορέων που πήραν την πρωτοβουλία είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο Ανθρωπιστικών Σπουδών με επιστημονικά κριτήρια, στο οποίο θα συμμετέχουν σε σεμιναριακούς κύκλους φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλον τον κόσμο, που θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης το Μύθο και τη Φιλοσοφία που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την Αρχαιότητα.
Το «Σχολείο του Ολύμπου», που είναι μια πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ελληνικών και ξένων Ανθρωπιστικών Φορέων, δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί τις Πανεπιστημιακές Σπουδές, αλλά θα δράσει συμπληρωματικά στο ακαδημαϊκό έργο και θα συνεργαστεί στενά με ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των ελληνικών πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα, πέρα από τους χαιρετισμούς τοπικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, μίλησαν ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Δρ Νίκος Σικλόγλου, ο κοσμήτορας του European School of Ekonomics καθηγητής Στέφανος Ντάνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Ρώμης Αμεντέο Σιαταρέλα και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.