PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Προς Υπουργούς: 1) Οικονομικών

2) Πολιτισμού και Τουρισμού

«Διακοπή της διαδικασίας κατασκευής 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)»



Κύριοι Υπουργοί,

Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που κοινοποιήθηκε σε 24 δήμους της χώρας γνωστοποιήθηκε η λύση της από 14-9-2009 σύμβασης επιλογής συμβούλου για την κατασκευή 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων μέσω ΣΔΙΤ με το αιτιολογικό της επανεξέτασης της οικονομικής βιωσιμότητας και της σκοπιμότητας των έργων.

Εάν θεωρείται «ύποπτη» η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης επιλογής συμβούλου (λίγο πριν τις εθνικές εκλογές) θα πρέπει να γνωρίζετε πως η προκήρυξη του Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή Συμβούλου για την κατασκευή των παραπάνω έργων είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ε.Ε. ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2009 και βέβαια εάν έμπαιναν στον κόπο να ρωτούσαν οι υπεύθυνοι, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ θα γνώριζαν πως η Σύμβαση θα έπρεπε να έχει υπογραφεί ήδη από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2009.

Σε ο,τι αφορά δε την επανεξέταση της σκοπιμότητας των έργων που επικαλείται η εν λόγω απόφαση της ΓΓΑ αυτή μόνον προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί καθώς ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται τα κολυμβητήρια της Ηγουμενίτσας, της Καστοριάς, της Δράμας, της Πυλαίας, των Αμπελοκήπων, της Θέρμης, της Θήβας, του Πολυγύρου και των Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής, το κλειστό Γυμναστήριο κλειστού Στίβου του δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης το οποίο είναι το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο Στίβου σε όλη την Ελλάδα μετά από αυτό της Παιανίας και το μοναδικό στη βόρειο Ελλάδα, το κλειστό γυμναστήριο τύπου Τ11 της Κατερίνης η οποία διαθέτει ένα κλειστό γυμναστήριο που χρονολογείται από το 1977 με πληθυσμό τότε 30.000 κατοίκων όταν σήμερα ο πληθυσμός της ξεπερνά τις 70.000, της Μίκρας, της Ορμυλίας Χαλκιδικής, της Σαμοθράκης, του Γυθείου Λακωνίας, των Οινοφύτων κ.α.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Γνωρίζουν ότι με τη διακοπείσα διαδικασία ο κατασκευαστής εργολάβος θα εγκαθίστατο σε κάθε έργο στα μέσα του 2011 και θα ολοκλήρωνε τις υποδομές στο τέλος του 2013;

2. Με δεδομένη την συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τι προτίθεστε να κάνετε με τα συγκεκριμένα έργα, γνωρίζοντας ότι η υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ είναι ευέλικτη και συμφέρουσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας; (πληρωμή πρώτης δόσης μετά την ολοκλήρωση του έργου 2013 και μετά και επιβάρυνση του αναδόχου με τη βαριά συντήρηση του έργου που υπολογίζεται στο 25% του προϋπολογισμού).

ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η Πιερία στην Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού του Μάϊντς

Η Πιερία στην Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού του Μάϊντς




Στη 2η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-18 Απριλίου 2010 στην πόλη Μάϊντς της Γερμανίας, συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.



Κύριος στόχος της εκθεσιακής παρουσίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας ήταν η γνωριμία και η διείσδυση στην αναδυόμενη αγορά του θρησκευτικού τουρισμού της Ευρώπης καθώς η Διεθνής Έκθεση του Μάϊντς αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Ευρώπη, πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για πνευματικούς ταξιδευτές και προσκυνητές από όλο τον κόσμο.



Μέσα από το σύγχρονο ειδικό σταντ στο χώρο της Έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς φορείς θρησκευτικού τουρισμού και να προβάλουν στο κοινό της έκθεσης, με τη βοήθεια και του σχετικού προωθητικού τουριστικού υλικού, τον πλούτο που διαθέτει η Πιερία σε αξιοθέατα μοναδικού θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αλλά και γενικότερα τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές του Νομού.



Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μία από τις βασικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και φυσικά η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Πιερία με τον μεγάλο θρησκευτικό της πλούτο, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους προορισμούς για προσκυνηματικά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος ταξίδια.



Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο Μάϊντς εκπρόσωπησαν ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Γκουγκουρέλας και ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Μίλτος Νικολάου.

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Στην Ολομέλεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, στην Αλβανία, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης



Την Αλβανία επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης ως μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής στην Ολομέλεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Αμοιρίδης, συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας στο Δυρράχιο στο περιθώριό της οποίας είχε την ευκαιρία σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του, επισκέφθηκε μαζί με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γερανίδη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, όπου συζήτησε μαζί του ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική μειονότητα, αλλά και την Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αμοιρίδης, μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, εξήρε το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, την οποία χαρακτήρισε παράγοντα ειρήνης και ενίσχυσης των ορθοδόξων της περιοχής. «Μια συνάντηση με τον κ. Αναστάσιο, πάντα είναι χρήσιμη και ουσιαστική», είπε ο κ. Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας πως ο Ελληνισμός και όχι μόνο της Αλβανίας, οφείλει πολλά στον συγκεκριμένο ιεράρχη. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να στηρίζει τις δράσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που σκοπό έχουν την καλύτερη συνεργασία των δύο λαών.

Ο βουλευτής Πιερίας, συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα, όπου συζήτησε μαζί του, τα περιθώρια απλοποίησης των διαδικασιών για την έλευση μεταναστών από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για εκείνους που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα πρότεινε την μετατροπή της Φλώρινας σε σιδηροδρομικό κόμβο, ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί μια «σιδηροδρομική Εγνατία», που θα διευκολύνει τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, αλλά και προς την Κεντρική Ευρώπη.

Διενέργεια δημοψηφίσματος

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Επίσης ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από τον μηχανισμό.

"Λύση εκτάκτου ανάγκης"




Λύση εκτάκτου ανάγκης χαρακτήρισε την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης που περιλαμβάναι και το ΔΝΤ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.






Σε σημερινή του δήλωση, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά είναι μια λύση εκτάκτου ανάγκης και εξέφρασε τον φόβο ότι δεν υπάρχει μια εθνική συνεννόηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του ΔΝΤ.
«Καλώ όλους, από όλα τα μετερίζια, να προσέξουν και να προστρέξουν σέ έναν εθνικό διάλογο που θα κάνει αυτά τα μέτρα, που αναγκαστικά θα κληθεί να πάρει η, υπό κατοχή κυβέρνηση, πιο "εύπεπτα» για τον ελληνικό λαό", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

ΚΚΕ


Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικολαϊκό μέτωπο δράσης για να μπλοκαριστεί η σημερινή πολιτική, τόνισε η κα Αλ.Παπαρήγα.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ!!

Στην αντεπίθεση πέρασε τη Δευτέρα η κυβέρνηση μετά την σκληρή κριτική από τον Αντώνη Σαμαρά. «Μαθήματα σοσιαλισμού δεν περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι, όταν ο αρχηγός της ΝΔ ζητά συγγνώμη, θα έπρεπε να το εννοεί.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ...!


Τις τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ανακοινώνει η κυβέρνηση.

*** ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ...ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΠΑΤΕΡΕΣ?

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ...!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑΙ...ΕΑΝ...

Την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ καθησυχάζοντας σε ένα βαθμό τις έντονες ανησυχίες για το τι στάση θα ακολουθήσει η Γερμανία.

Η καγκελάριος τόνισε, βέβαια, σε όλους τους τόνους ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάθος χρόνου για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

Τη Τρίτη 27 Απριλίου, στις 10.30 το βράδυ


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

Θέμα: «Μητρώο αγροτών και αγροτικά θέματα»



Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 27 Απριλίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Μητρώο αγροτών και αγροτικά θέματα».

Προσκεκλημένος της εκπομπής είναι το μέλος του ΔΣ της τριτοβάθμιας κορυφαίας συνεταιριστικής Οργάνωσης των αγροτών της χώρας μας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διονύσης Φόλιος, ο οποίος δίνει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αλλά φυσικά και για όλη την τρέχουσα επικαιρότητα.