PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

η αλήθεια για την μη Υπουργοποίηση Γιάννη Αμοιρίδη



Μεγάλη αδικία του συστήματος η μη συμμετοχή στο Κυβερνητικό Σχήμα του Νέου Πρωθυπουργού, είxε ο Πρώτος Βουλευτής της Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, με τόσο αγώνα και τέτοια προσπάθεια... Όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια του κέντρου Κατερίνης κόπηκε διότι δεν ήταν Παπανδρεϊκός, αλλά Βανιζελικός... σε εκείνες τις εκλογές αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΥΠΟΥΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΧΡΥΣΗ" ΑΛΛΑΓΗ!
Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι γιατί καλομάθαμε μετά τις Υφυπουργίες Παντελή Τσερτικίδη και Γιώργου Κωνσταντόπουλου...
ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο "ΚΟΝΤΟΣ".  
ΣΤΟ www.eptanews.gr ψηφιστε τον επομενο Προεδρο της ΝΔ...

ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ

βουλευτής ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ή που νομίζει ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ και τους ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ή ΕΙΡΩΝΙΚΑ, Η "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ" ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ...?

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ:
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ... ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ....
ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ...
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΆΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ....
ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ....
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ, ΟΤΑΝ Η ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ.
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...
ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ...
ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ...
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...

ΥΓ 1: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 Ή ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ 2004!!!
ΥΓ 2: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ...ΤΥΧΑΙΑ!!!
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ" ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ "ΚΟΝΤΟΥ" ΚΑΙ "ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ" ΜΠΑΜΠΗ ΦΩΚΑΪΔΗ - ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΗ ΤΟΝ ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΠΑΙΔΑ...
και να πω και ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που έκαναν καθαρό αγώνα και βοήθησαν ΚΟΣΜΟ - ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!

λέει ο Κωστάκης στον Γιωργάκη...
"ο κόσμος να χαλάσει
ψηφίζουμε ...SMALL CAFE στον πεζόδρομο στο στενό της αμαρτίας!" δεν πάει ρε, του λέει ο Γιωργάκης... κι ο Κωστάκης αφοπλιστικά " ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ SMALL CAFE" xa xa xo xo

τα τεμέτερον παιδία παίζουν πάλα...

κι επειδή ακόμα είμαστε υπό την επίρεια των εκλογών, ψηφίζουμε ανεπιφύλακτα ...ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - KFA 21 υπεύθυνος προπονητής ο Κώστας Δεληγιαννίδης και "αρχηγός" διοίκησης ΥΠΟΔΟΜΩΝ ο Μπάμπης Παπαδόπουλος  και διοικητηκός "ΑΡΧΗΓΟΣ" Γιάννης Ρόγκας... για να πάτε τα παιδιά σας στην οικογένεια των ΠΟΝΤΙΩΝ τηλέφωνα επικοινωνίας 6942604151 - κύριον Κώστα Δεληγιαννίδη...

ΘΑ ΕΧΕΙ ?

ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΠΙΕΡΙΑ..?

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ" :
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ -ΒΑΛΥΝΑΚΗ, ΑΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΥ "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....
Η ΗΤΤΑ ΜΕΓΑΛΗ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μεσογειακή δίαιτα, πέρα από τα ήδη γνωστά οφέλη της στην προστασία από καρκίνο, καρδιοπάθεια, άσθμα και διαβήτη, ανακαλύπτεται πλέον ότι έχει άλλη μια ευεργετική επίδραση, στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν μέχρι 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε άτομα που τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρια, δημητριακά και λίγο κόκκινο κρέας.

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Μια καλά μορφωμένη γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει περισσότερα χρόνια ζωής, ενώ η θετική αυτή επίδραση εκτείνεται και στον σύντροφό της, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη. Ένας άνδρας, η γυναίκα του οποίου δεν έχει πάει στο πανεπιστήμιο, έχει 25% περισσότερο ρίσκο να πεθάνει νωρίτερα από ό,τι αν η γυναίκα του έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η έρευνα, υπό τον δρα Ρόμπερτ Έρικσον, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας "Epidemiology and Health Care" και κάλυψε 1,5 εκατ. εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 30 - 59 ετών, σύμφωνα με το BBC. Η μελέτη δείχνει ότι οι μορφωμένες γυναίκες είναι πιο πιθανό να καταλαβαίνουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους στα ζητήματα υγείας -και να δρουν ανάλογα.

Από την άλλη, οι άνδρες επηρεάζουν θετικά τη διάρκεια ζωής των γυναικών τους, κυρίως μέσω δύο άλλων παραγόντων, του επιπέδου του εισοδήματός τους και του κοινωνικού στάτους τους. Το μορφωτικό επίπεδο της γυναίκας βρέθηκε όμως ότι είναι πιο σημαντικό και από το μορφωτικό επίπεδο του ίδιου του άνδρα, όσον αφορά την θετική επίδρασή στη διάρκεια ζωής του.

Η μόρφωση μιας γυναίκας επηρεάζει σημαντικά και το δικό της προσδόκιμο ζωής, καθώς μια γυναίκα που δεν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έχει 53% μεγαλύτερο ρίσκο να πεθάνει νωρίτερα, σε σχέση με μια γυναίκα που έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες παραδοσιακά αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες μέσα στο σπίτι τους σε σχέση με τους άνδρες και, σαν συνέπεια, το μορφωτικό επίπεδο των γυναικών είναι συγκριτικά πιο σημαντικό για το γενικότερο στιλ ζωής μιας οικογένειας - για παράδειγμα, όσον αφορά πόσο υγιεινά τρώνε οι γονείς και τα παιδιά τους.

"ΕΚΛΕΨΑΝ" ΚΩΔΙΚΟΥΣ HOTMAIL

A 'phishing' operation has been blamed for the reported theft of thousands of Hotmail users' passwords.

CHE

Κολάζ με εξώφυλλα περιοδικών που είχαν αφιερώματα στον Τσε Γκεβάρα.
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο, διοργανώνει -με αφορμή την επέτειο θανάτου του- η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει μεθαύριο. Ακριβώς 42 χρόνια πριν, την 8η Οκτωβρίου του 1967, ο Γκεβάρα πέρασε οριστικά στην ιστορία και διά παντός στο συλλογικό υποσυνείδητο όσων αγωνίζονται ή απλώς προσδοκούν και κρυφά ονειρεύονται την αλλαγή της κρατούσας κατάστασης εκμετάλλευσης, της απροκάλυπτης όσο και κυνικής διαχείρισης της τύχης του πλανήτη από τον φονταμενταλισμό της αγοράς.
Το όνομα και η εικόνα του Τσε συνεχίζουν να φέρουν ιδέες και οράματα, να συνεγείρουν μυαλά και καρδιές ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Η διαρκής εικόνα αυτού του αιώνιου εφήβου επαναστάτη, η ζωή, η προσωπικότητα, οι αγώνες και οι ιδέες του παραμένουν ακλόνητα σημεία αναφοράς.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Αμπελόκηποι) και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου. Καθημερινά, από τις 6:30 μ.μ. και μέχρι τα περασμένα μεσάνυχτα θα προβάλλονται ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του, όπως απαθανατίζονται από καλλιτέχνες όλου του κόσμου -από την Κούβα, τη Χιλή, τη Βολιβία, την Αργεντινή, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ελλάδα.
Η πλειονότητα αυτών των ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, και πρώτη φορά οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν συγκεντρωμένο τέτοιο όγκο ανεκτίμητου «φιλμικού» υλικού γύρω από το πρόσωπο του Τσε.
Τα ντοκιμαντέρ περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ' ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη: από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες άγνωστων πτυχών της ζωής του μεγάλου αγωνιστή, μέσα από δυσεύρετες παραγωγές κινηματογράφου κι άλλες πολύτιμες μαρτυρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη ζωή και τη δράση του.
Από την Ελλάδα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ που έχουν κάνει για τον Γκεβάρα οι: Γιώργος Αυγερόπουλος, Σεμίνα Διγενή, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Μπαξεβάνης και Τσίμας Παύλος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καλλιτέχνες θα απαγγείλουν ποιήματα για τον Τσε και θα διαβάσουν κείμενα του ίδιου και σημαντικά γράμματά του όπως προς την οικογένειά του, τον Φιντέλ Κάστρο κ.ά.
Θα προβληθούν επίσης βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε, στις οποίες -μεταξύ άλλων- τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Λέκκας.
Την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, στις 8:00 μ.μ. θα μιλήσει ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Hermes Herera Hernandez.
ΑΠΟ NAFTEMPORIKI.GR

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


43,92%Εδρ.: 160
33,48%Εδρ.: 91
7,54%Εδρ.: 21
5,63%Εδρ.: 15
4,6%Εδρ.: 13
2,53%Εδρ.: 0

AN

..ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΣ
ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΟΝΑΧΑ: ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ....

ΜΕ 38 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Η κ. ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι πολύ πιθανό να συγχωνευθεί με το Πολιτισμού.

ΟΡΙΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ορκίστηκε το πρωί της Τρίτης ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα σήμερα και θα ορκιστεί την Τετάρτη.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Νέα πρόσωπα στη Βουλή, αλλά και ηχηρές απουσίες δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από την καταμέτρηση των ψήφων, στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Δείτε αναλυτικά ποιοι εκλέγονται, με σειρά κατάταξης, αλλά και ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Από τη νέα Βουλή θα απουσιάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. όπως οι Γ. Αλογοσκούφης, Λ. Ζαγορίτης, Χρήστος Φώλιας και η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Ο Αλογοσκούφης δήλωσε ότι επιστρέφει στα αμφιθέτρα.

Α' Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Αθανάσιος Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου, Πέμη Ζούνη.
ΝΔ: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Φωτεινή Πιπιλή.

Εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΛΑΟΣ: Αθανάσιος Πλεύρης

Β' Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Δημαράς, Μαρία Δαμανάκη, Μιλένα Αποστολάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Μπίστης.

ΝΔ: Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Καμμένος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Παπαθανασίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Εκτός μένουν: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κατερίνα Παπακώστα, Λευτέρης Ζαγορίτης, Αρης Σταθάκης, Θόδωρος Κασίμης.

ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης, Νίκος Παπακωνσταντίνου.
ΣΥΡΙΖΑ: Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γρηγόρης Ψαριανός.
ΛΑΟΣ: Γιώργος Καρατζαφέρης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βασίλης Οικονόμου, Παντελής Ασπραδάκης, Ντίνος Βρεττός.
ΝΔ: Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Νίκος Καντερές
ΛΑΟΣ: Μάκης Βορίδης
ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Λεβέντης

Α' Πειραιά

ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Καρύδης, Μανώλης Μπεντενιώτης
ΝΔ: Βασίλης Μιχαλολιάκος
ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου
ΛΑΟΣ: Βαΐτσης Αποστολάτος
ΣΥΡΙΖΑ: Θόδωρος Δρίτσας

Β' Πειραιά

ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Γρηγόρης Νιώτης
ΝΔ: Αναστάσιος Νεράντζης, Γιάννης Τραγάκης
ΚΚΕ: Βέρα Νικολαΐδου
ΛΑΟΣ: Γιώργος Ανατολάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτης Λαφαζάνης

A' Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγει επτά βουλευτές οι οποίοι είναι οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Εύα Καϊλή, Σπύρος Βούγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος και Νίκος Γιαννόπουλος. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Από τη ΝΔ εκλέγονται πέντε βουλευτές: Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιώργος Ορφανός. Στην Α' Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο Κώστας Καραμανλής. Από το ΚΚΕ εκλέγονται ο Γιάννης Ζιώγας και η Σοφία Καλαντίδου. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφια και η Αλέκα Παπαρήγα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κουράκης, ενώ από τον ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Αγγελος Κολοκοτρώνης.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει δύο βουλευτές στη Β' Θεσσαλονίκης. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Βασίλης Γερανίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης. Αντίστοιχα τις δύο πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχαν οι Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Σε εκλόγιμες θέσεις βρίσκονται για το ΚΚΕ ο Αγγελος Τζέκης, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και για τον ΛΑΟΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αχαΐα

Στην Αχαΐα εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι Απόστολος Κατσιφάρας, Κώστας Σπηλιώπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μιλτιάδης Βέρρας. Από τη ΝΔ οι Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Τσούκαλης και από τον ΛΑΟΣ ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Λακωνία

Στο νομό Λακωνίας εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και από τη ΝΔ της δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Θανάσης Δαβάκης και ο Γρηγόρης Αποστολάκος. Εκτός Βουλής μένουν ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η ΝΔ χάνει δύο από τις τέσσερις έδρες που κατείχε τις οποίες μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Δ. Σαμπαζιώτης και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου. Στο ΠΑΣΟΚ πρώτος ήταν ο Δημήτρης Κουσελάς, ακολουθούσε η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Η πέμπτη έδρα του νομού πήγαινε στον ΛΑΟΣ με τον Αν. Ανατολίτη να προηγείται.

Αρκαδία

Στο νομό Αρκαδίας το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες. Εκλέγονται ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Ρέππας. Από τη ΝΔ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αργολίδα

Στο νομό Αργολίδας από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο Γιάννης Μανιάτης. Η ΝΔ καταλαμβάνει δύο έδρες και εκλέγονται ο Γιάννης Ανδριανός και η Έλσα Παπαδημητρίου.

Κορινθία

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες και εκλέγονται ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Αγγελος Μανωλάκης και η Κατερίνα Φαρμάκη. Η ΝΔ καταλαμβάνει μία έδρα και επανεκλέγεται ο Κώστας Κόλλιας. Εκτός Βουλής μένουν ο Αναστάσης Παπαληγούρας και η Αθηνά Κόρκα.

Δωδεκάνησα

Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, στα Δωδεκάνησα από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται 4 βουλευτές και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς. Από τη ΝΔ, που καταλαμβάνει μία έδρα από τις τρεις που είχε στην προηγούμενη βουλή, εκλέγεται η κ. Νίκα Ιατρίδη. Εκτός Βουλής μένουν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και ο Αναστάσιος Καραμάριος.

Τρίκαλα

Πρώτος σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ ήρθε ο Χρήστος Χάϊδος και ακολουθούν οι Χρήστος Μαγκούφης και Σούλα Μερεντίτη. Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Νίκος Λέγκας και Σωτήρης Χατζηγάκης.

Καρδίτσα

Με καταγεγραμμένους τους σταυρούς προτίμησης στα 296 από τα 324 εκλογικά τμήματα του νομού Καρδίτσας, προηγούνται από το ΠΑΣΟΚ οι Ντίνος Ρόβλιας, Νίκος Σαλαγιάννης και Μαρία Θεοχάρη και από την ΝΔ οι Κωνσταντίνος Τσιάρας και Σπύρος Ταλιαδούρος.

Λάρισα

Στο νομό Λάρισας, τρεις έδρες καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγονται ο Βασίλης Έξαρχος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Έκτορας Νασιώκας. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Χρήστος Ζώης. Εκτός μένει ο μέχρι πρότινος βουλευτής Κώστας Αγοραστός.

Ωστόσο, επειδή επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Λάρισα είναι ο Κώστας Καραμανλής μέχρι να αποσαφηνίσει ποια από τις δύο έδρες θα κρατήσει, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, τυπικά παραμένει μία εκκρεμότητα για τους δύο που εκλέγονται από τη ΝΔ στο νομό.

Από το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Αντώνης Σκυλλάκος και από τον ΛΑΟΣ ο Αστέριος Ροντούλης. Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει η Ηρώ Διώτη.

Αλεξανδρούπολη

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή-Τέντε, Παναγιώτης Ζαπάρτας και από τη ΝΔ οι Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Δράμα

Στο νομό Δράμας από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν ο Χρήστος Αηδόνης και η Χαρούλα Κεφαλίδου. Από τη ΝΔ εξελέγη ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Καβάλα

Στο νομό Καβάλας το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τρεις βουλευτές: τον Μιχάλη Τιμοσίδη, τον Δημήτρη Παπουτσή και τον Σάββα Εμινίδη. Τη μία έδρα της ΝΔ καταλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκτός Βουλής ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής.


Ξάνθη

Στο νομό Ξάνθης το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει δύο έδρες και εκλέγονται οι Μαντατζή Τσετίν και Σωκράτης Ξυνίδης. Η ΝΔ λαμβάνει μία έδρα και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός.

Φθιώτιδα

Στο νομό Φθιώτιδας, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες και η ΝΔ δύο. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Νίκος Τσώνης, η Τόνια Αντωνίου και η Κατερίνα Μπατζελή. Στη ΝΔ εκλέγονται ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Χανιά

Στο νομό Χανίων, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Ευτύχης Δαμιανάκης, Μανώλης Σκουλακης και Σήφης Βαλυράκης. Από τη ΝΔ προηγείται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ηράκλειο

Στο νομό Ηρακλείου, μέχρι στιγμής εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι Κεγκέρογλου Βασίλης, Αρναουτάκης Σταύρος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Στρατάκης Εμμανουήλ και Σκραφνάκη Μαρία. Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Αυγενάκης Ελευθέριος και Μανώλης Κεφαλογιάννης και, τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ρέθυμνο

Στο νομό Ρεθύμνου από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μανώλης Όθωνας, ενώ στη ΝΔ επανεξελέγη η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ζάκυνθος - Γρεβενά

Τη μία έδρα του νομού Ζακύνθου καταλαμβάνει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος, ενώ τη μονοεδρική των Γρεβενών ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χαντάβας.

Ροδόπη

Στο νομό Ροδόπης το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες και η ΝΔ μία έδρα. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Χατζηοσμάν Αχμέτ και ο Πεταλωτής Γεώργιος. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σέρρες

Στο νομό Σερρών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκλέγουν από τρεις βουλευτές κι έναν βουλευτή εκλέγει ο ΛΑΟΣ. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Στάθης Κουτμερίδης και ο Μιχάλης Τσελέπης. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αναστάσιος Καριπίδης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Εκτός Βουλής μένει ο Αχιλλέας Καραμανλής. Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Ηλίας Πολατίδης.

Λέσβος

Ο Νίκος Σηφουνάκης εξελέγη βουλευτής στη Λέσβο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τη μία έδρα της ΝΔ κατέλαβε ο Σπύρος Γαληνός. Από το ΚΚΕ επανεξελέγη ο Σταύρος Σκοπελίτης.

Χίος

Τη Χίο θα εκπροσωπήσουν από το ΠΑΣΟΚ η Ελπίδα Τσουρή και από τη ΝΔ ο Κωστής Μουσουρούλης.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ...

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται η κυρία Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς χθες, Δευτέρα, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ...!!!

ΣΑΜΑΡΑΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
 ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκτός από τα πέντε κόμματα που εκλέγουν εκπροσώπους τους στη νέα Βουλή και τους Οικολόγους Πράσινους που ήδη διαθέτουν μία έδρα στην Ευρωβουλή, στις εκλογές κατήλθαν και πολλά άλλα κόμματα, οι εκλογικές επιδόσεις των οποίων παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία.

Με καταμετρημένο το 92,82% των ψήφων η Δημοκρατικής Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή λαμβάνει εκλογικό ποσοστό 0,44% και περισσότερες από 28.000 ψήφους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τη Δημοκρατική Αναγέννηση ακολουθεί η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 0,35% και 22.434 ψήφους.

Η Χρυσή Αυγή έλαβε το 0,28% ήτοι 17.809 ψήφους, ενώ ο οι Ελληνες Οικολόγοι του Δημοσθένη Βεργή είχαν ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις, 0,29%.

Η Ένωση Κεντρώων με πρόεδρο τον Βασίλη Λεβέντη εξασφάλισε την εμπιστοσύνη του 0,26% του εκλογικού σώματος, με περισσότερες από 16.320 ψήφους.

Το ΚΚΕ (μ-λ) περιορίστηκε στο 0,15% (9.390 ψήφοι), ενω το Μ-Λ ΚΚΕ 0,08% (5.018 ψήφοι). Οι τροτσκιστές του ΕΕΚ έλαβαν 0,06%, με λίγες περισσότερες ψήφους από τις 4.100.

Τέλος, δεν έλειψαν και αυτοί που με την ψήφο τους συνδύασαν άποψη και χιούμορ: Το κίνημα ΠΑΕΚΕ με την επωνυμία ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος έλαβε πάνω από 1.140 ψήφους (0,02%).
Στα ίδα επίπεδα του 0,02% και με περίπου 40 ψήφους περισσότερες (περίπου 1.180) «τερμάτισαν» οι ΚΟΤΕΣ, δηλαδή οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, με έμβλημα -τι άλλο- τις κότες.

Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

ORKIZETAI Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ 11.00πμ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΓΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΗΔΗ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ