PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΖΩΔΙΑ

ΚΡΙΟΣ

Κριός με Κριό: Τρελαμένος αλλά με καλές προθέσεις εγωμανής αναζητάει πιεστικό, ανταγωνιστικό σύντροφο για άγριο σεξ και καθημερινά φεστιβάλ ουρλιαχτών.
Κριός με Ταύρο: Παρτάκιας και ανώμαλος ατομιστής που δεν ξέρει να μαγειρεύει αναζητά αχώνευτο καλοφαγά με φετίχ τις σοκολάτες, για σεξ στο τραπέζι της κουζίνας. Φέρε το δικό σου γουόκ.
Κριός με Δίδυμο: Ανώριμος αλλά χαριτωμένος τρυπιοχέρης αναζητά σαλταρισμένο από το άγχος σύντροφο με εφηβική νοημοσύνη και καλό ιστορικό στις τράπεζες, για ζωή σαν Λούνα Παρκ και τακτικές συνουσίες.
Κριός με Καρκίνο: Υπερβολικά σίγουρο για τον εαυτό του αιώνιο μωρό στην κούνια με άκρως ραγισμένη καρδιά αναζητά ανασφαλή δουλοπρεπή τύπο για να του γκρινιάζει, να τον κατηγορεί και να τον βασανίζει.
Κριός με Λέων: Ειδικευμένος στις σεξουαλικές φωτιές αναζητά αλαζονικό party animal με υποκριτικό ταλέντο για να ζει απευθύνοντας διαταγές στα ανίδεα πλήθη. Απίστευτο σεξ. Αγάπη για πάντα.
Κριός με Παρθένο: Πρωταθλητής πολλαπλών οργασμών με γιγαντιαίο Εγώ αναζητά συνετό και μετρημένο παραπονιάρη για σχέση μιας βραδιάς στην κόλαση.
Κριός με Ζυγό: Πολύ ταλαιπωρημένος θερμοκέφαλος που έχει πάντα δίκιο (ειδικά όταν έχει άδικο) αναζητά ματαιόδοξο αποτυχημένο υπερόπτη, για υπέροχο σεξ και επιφανειακή – αλλά ουσιαστική – σχέση.
Κριός με Σκορπιό: Απελπιστικά αποτυχημένος στα ερωτικά αναζητά ζηλιάρη με εμμονή στα παιχνίδια, για σεξ πέρα από τα συνηθισμένα και ύπουλους συναισθηματικούς χειρισμούς. Αν σταματήσεις να μουγκρίζεις, θα προσπαθήσω να μην ουρλιάξω.
Κριός με Τοξότη: Φιλήδονος πολυλογάς που απολαμβάνει τη διασκέδαση αναζητά φλύαρο μέχρι αηδίας σύντροφο για ασυγκράτητο σεξ και παιχνίδια τύπου «μπορείς να σκαρφαλώσεις εδώ;»
Κριός με Αιγόκερω: Ανυπόμονος πλανόδιος συνηθισμένος σε στιγμιαία ικανοποίηση αναζητά υπεύθυνο δουλευταρά με μετρητό που ζεματάει και καρδιά από πάγο για να παίξουν κουταλιές και να κάνουν αβάσταχτα ειλικρινείς συζητήσεις.
Κριός με Υδροχόο: Σοβαρή μηχανή του σεξ με δικά της εξαρτήματα αναζητά διεστραμμένο αλλά άκακο ούφο για να σαχλαμαρίσουν λίγο και να ανταλλάξουν πολλές υποκριτικές κολακείες.
Κριός με Ιχθύ: Ατρόμητος ηγέτης με το κόμπλεξ του σωτήρα αναζητά συνεσταλμένο καταχραστή ουσιών για να τον αναμορφώσει, να τον εξουσιάσει και να τον καταδιώξει.

ΤΑΥΡΟΣ

Ταύρος με Κριό: Ντροπαλός και βαρετός γκρινιάρης με πλεόνασμα οργισμένων ορμονών αναζητά επιπόλαιο και αισιόδοξο ηδονιστή, για να τον απογοητεύσει, να μαλώσουν και να τον ξεχάσει. Ας ακονίσουμε τα κέρατά μας.
Ταύρος με Ταύρο: Σταθερά κολλημένο στη λάσπη άτομο που λατρεύει το φαγητό, το σεξ και το χρήμα αναζητά όμοιό του για μακροχρόνια σχέση γεμάτη κανελόνια, φασώματα και μέτρημα χρημάτων.
Ταύρος με Δίδυμο: Επικριτικός και απαισιόδοξος σπιτόγατος, κολλημένος στο σπίτι αναζητά δραπέτη αναμορφωτηρίου για να τον συνετίσει. Φέρε το δικό σου μαστίγιο.
Ταύρος με Καρκίνο: Ξεροκέφαλη αλλά με καλές προθέσεις πατρική φιγούρα αναζητά άστατο και μοναχικό μαγνήτη καταστροφών, για να του σταθεί σαν μητέρα, να τον σκλαβώσει και να τον επιπλήξει.
Ταύρος με Λέων: Ζηλιάρης ευέξαπτος τύραννος με μεγάλη μνήμη αναζητά υπερόπτη ακόμη πιο ευέξαπτο τύραννο με αμνησία, για πάλες σώμα με σώμα και λογομαχίες μέχρι θανάτου.
Ταύρος με Παρθένο: Ήσυχος αλλά αποφασιστικός υποχόνδριος λάτρης της ρουτίνας αναζητά ήσυχο αλλά επίμονο κριτικό για να καθαρίζουν το σπίτι και να κατακρίνουν τους υπόλοιπους. Συμπεριλαμβάνεται συντηρητικό αλλά αισθησιακό σεξ.
Ταύρος με Ζυγό: Ανυποχώρητος και συνετός σπιτόγατος αναζητάει επιπόλαιο ψεύτη για να μοιραστούν σεξουαλικές υπερβολές. Βραχυπρόθεσμη ερωτική διέγερση, μακροχρόνιο τραύμα.
Ταύρος με Σκορπιό: Ιεροδιάκονος με καθρέφτες στο ταβάνι και αμαρτωλές σεξουαλικές ορέξεις αναζητά διεστραμμένο προδότη έτοιμο για όλα, για μυστική μακροχρόνια παράνομη σχέση. Μη μιλάς. Πάρκαρε από πίσω. Φύγε πριν ξημερώσει.
Ταύρος με Τοξότη: Επαγγελματίας στα κηρύγματα, που βαριέται να βγει από το σπίτι και προτιμά την τηλεόραση από την αληθινή ζωή αναζητά φιλοσοφημένο ρεμάλι για αμοιβαία εγκεφαλικά βασανιστήρια και υπέρτατες παρεξηγήσεις.
Ταύρος με Αιγόκερω: Τεμπελχανάς με καλά εξοπλισμένο κελάρι και μπόλικο ρευστό αναζητά εξοργιστικό ανερχόμενο επίτιμο στέλεχος της κοινωνίας με λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, για σεξουαλικούς μαραθώνιους και αιώνια αγάπη.
Ταύρος με Υδροχόο: Γήινο γοητευτικό ζώο με ελεεινή συμπεριφορά και κτητική φύση αναζητά μαχητικό άτομο με αέρα κοπανιστό στο κεφάλι, που προτιμά να μιλάει παρά να πηδάει, για σύντομη αλλά αξέχαστα αταίριαστη σχέση.
Ταύρος με Ιχθύ: Αισθησιακός λάτρης των απολαύσεων με τα δύο πόδια φυτεμένα βαθιά στον καναπέ αναζητά αγαθοβιόλη ονειροπόλο με προτίμηση στο ασφαλές σεξ, στην ήρεμη ζωή και στο βολικό, αλλά προβλέψιμο, έρωτα.


ΔΙΔΥΜΟΣ

Δίδυμος με Κριό: Βασιλιάς της άχρηστης πληροφορίας με μάστερ στις σαρκικές γνώσεις αναζητά αδίστακτη γλωσσοκοπάνα με ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις για απίστευτο σεξ και συναρπαστικές συζητήσεις μετά.
Δίδυμος με Ταύρο: Αχαλίνωτος σχιζοφρενής έτοιμος να πεθάνει από βαρεμάρα αναζητά κτητικό αργοκίνητο σπασίκλα με αναιμία, για να τον πηδήξει να τον μπερδέψει, να τον παρατήσει και να τον ξεχάσει.
Δίδυμος με Δίδυμο: Πωρωμένος με το chat, που βρήκε τον Έλβις ζωντανό αναζητά απελευθερωμένο δανδή με κινητό, για ανταλλαγή ευφυέστατων σεξουαλικών υπονοουμένων και σοβαρό, μόνιμο σεξ της μιας βραδιάς.
Δίδυμος με Καρκίνο: Επιπόλαιος αλλά τρισχαριτωμένος φλερτάκιας που ζει για τη φιλία, τη διασκέδαση και ειδύλλια κατά συρροή αναζητά μπακούρι με τάσεις συναισθηματικής προσκόλλησης για διήμερη σχέση που θα του φανεί σαν δύο ολόκληρες ζωές.
Δίδυμος με Λέων: Μελλοντικός κάτοχος του Πούλιτζερ που δεν φοβάται την επιτυχία αναζητά χλιδάτο ρεμάλι για διασκέδαση, παιχνίδια, σοβαρό σεξ και μια ζωή – γιορτή της αγάπης.
Δίδυμος με Παρθένο: Υπερκινητικός με ειδικότητα στις λογομαχίες και τάση να αποφασίζει βιαστικά και να τα παραλέει αναζητά άτομο με αυστηρό πρόγραμμα και ξεσκονόπανο για να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες στο Πιο Γρήγορο Ραντεβού Στην Ιστορία.
Δίδυμος με Ζυγό: Αδέσμευτο κάθαρμα με πολλαπλές προσωπικότητες, συμπεριφορά «ζήσε για τη μέρα» και ακριβά γούστα αναζητά shopaholic λάτρη του στυλ και της πολυτέλειας με κορμί φτιαγμένο για αμαρτίες. Για πάντα μαζί.
Δίδυμος με Σκορπιό: Πρωταθλητής στις λογομαχίες με τάση να ξεπερνάει τα όρια αναζητά μυστηριώδη άγνωστο με δηλητηριώδη έφεση στα αμοιβαία συναισθηματικά εγκλήματα και το απίστευτα καυτό σεξ.
Δίδυμος με Τοξότη: Ξεροκέφαλος, πολυλογάς και ψυχή του πάρτι που τρελαίνεται να δίνει συμβουλές αναζητά πομπώδη φιλόσοφο της πολυθρόνας για μαραθώνιους συζητήσεων, καθόλου σεξ και προφορικές μονομαχίες μέχρι θανάτου.
Δίδυμος με Αιγόκερω: Αξιαγάπητος απατεώνας που τινάζει την μπάνκα και το κρεβάτι στον αέρα αναζητά στενόμυαλο συντηρητικό, που μέσα του ικετεύει για περιπέτεια και σεξουαλικά παιχνίδια. Μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας.
Δίδυμος με Υδροχόο: Μάγος της απόδρασης με ανεξάντλητη ενέργεια αναζητά καλόβολο παιδί με μαλλιά από νύχτα τρόμου και κίνκι λίμπιντο για ατέλειωτα γέλια, εκπλήξεις και αγάπη που ποτέ δεν πεθαίνει.
Δίδυμος με Ιχθύ: Ανισόρροπος κουφιοκέφαλος με κατακερματισμένο παρελθόν και αμφίβολο μέλλον αναζητά αφελές άτομο με τάσεις φυγής και μηδέν αυτοεκτίμηση για τα λεφτά του ενοικίου και της βενζίνης και κανένα γρήγορο στις 2 πμ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος με Κριό: Εξπέρ στις ερωτικές νουβέλες με σύνδρομο οσιομάρτυρα αναζητά πρόστυχο κατά συρροή αγαπητικό για απίστευτο σεξ και αβάσταχτο επόμενο πρωί.
Καρκίνος με Ταύρο: Σοβαρός κτητικός σπιτόγατος που μαγειρεύει εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας αναζητά σοβαρό, κτητικό προστάτη που λατρεύει το φαγητό. Αληθινή αγάπη και αισθησιακό σεξ εγγυημένα.
Καρκίνος με Δίδυμο: Κολλιτσίδας που λιμοκτονεί για αγάπη αναζητά παρτάκια ηδονιστή με πρότυπο το λαγό στα προκαταρκτικά και την ικανότητα να προκαλέσει σοβαρή συναισθηματική ζημιά σε ένα ήδη σμπαραλιασμένο Εγώ.
Καρκίνος με Καρκίνο: Χτυπημένος από ημικρανίες έγκλειστος λόγω Οιδιπόδειου συμπλέγματος αναζητά γκρινιάρη υποχόνδριο για μια ζωή από κρίση σε κρίση. Όποιος αυτοκτονήσει πρώτος κερδίζει.
Καρκίνος με Λέων: Ντροπαλός αλλά αισθησιακός οικονόμος με στολή Γαλλίδας καμαριέρας αναζητά ανυπότακτο τεκνό για να το λατρεύει, να το υπηρετεί και να του δίνει τα χαστουκάκια του όπως τα θέλει. Η τέλεια σχέση αφέντη – δούλου, αλλά μάντεψε ποιος είναι το αφεντικό.
Καρκίνος με Παρθένο: Ευέξαπτος, κυκλοθυμικός και ύπουλος χειραγωγός αναζητά ευέξαπτο, επικριτικό και μονίμως τσατισμένο σύντροφο για υπέροχο σεξ και αληθινή στοργή. Για αληθινή αγάπη, χρειάζεται μάλλον πολλή προσπάθεια.
Καρκίνος με Ζυγό: Αξιοθρήνητος αμνός έτοιμος για σφαγή με μαζοχιστικές τάσεις αναζητά ματαιόδοξο, επιπόλαιο εραστή με δικό του θυσιαστήριο και μεγάλη προθυμία.
Καρκίνος με Σκορπιό: Επαγγελματίας οσιομάρτυρας αναζητά σέξι σαν αμαρτία σύντροφο που λατρεύει την εκδίκηση χωρίς λόγο.
Καρκίνος με Τοξότη: Ταξιδοφοβικός μαμόθρεφτος που κινείται πλαγίως και μουρμουρίζει διαρκώς αναζητά σύντροφο που τα λέει έξω απ’ τα δόντια κι έχει δωρεάν χιλιόμετρα για άπειρα ταξίδια, για μια ενδιαφέρουσα αλλά μάταιη απόπειρα σχέσης.
Καρκίνος με Αιγόκερω: Συναισθηματικά ανώριμος αλλά χαριτωμένος υποχόνδριος επιρρεπής σε κρίσεις πανικού και θανατερές φαντασιώσεις αναζητά γονική φιγούρα που ενδιαφέρεται για κυριαρχία, υποταγή και εξευτελισμό. Κούλ σεξ.
Καρκίνος με Υδροχόο: Συλλέκτης άχρηστος μπιχλιμπιδιών με σοβαρά διαταραγμένη άποψη περί των σχέσεων αναζητά τύπο τρελοεπιστήμονα με δικό του εργαστήριο, για υπέρτατες παρεξηγήσεις και σεξ που μπορεί να παγώσει μέχρι και πιγκουίνο.
Καρκίνος με Ιχθύ: Αποπνικτικά στοργικό άτομο με κλίση στα εγκόσμια και βραβευμένο για την καλύτερη συνταγή κοτόσουπας αναζητά αργόσχολο, ανεύθυνο πλάσμα με αυταπάτες και μεγάλα όνειρα για να το θηλάσει, να το προστατέψει και να το αγαπήσει.

ΛΕΩΝ

Λέων με Κριό: Αγριόγατα που λυσσάει για ήλιο και διασκέδαση αναζητά κεφάτο σύντροφο που διψάει για περιπέτεια, αυθόρμητο παθιασμένο σέξ, μάχες για κυριαρχία, φανταστικούς καβγάδες και αληθινή αγάπη.
Λέων με Ταύρο: Τζαζεμένη γάτα της ζούγκλας με καλό χιούμορ και μηδέν μετρητό αναζητά αγέλαστο άτομο ριζωμένο στον καναπέ, με εξωφρενικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και ζήλια μανιακού, για ένα ειδύλλιο όλο φωτιά.
Λέων με Δίδυμο: Party animal με φοβερή κλίση στη μοιχεία αναζητά εμφανίσιμο αλλα κακό σύντροφο με ταλέντο στη στιγμιαία σεξουαλική ικανοποίηση. Κέφι, πόθος, γέλια εγγυημένα.
Λέων με Καρκίνο: Πολύ σέξι για το σύμπαν πρωτόγονο ον με όνειρο να κατακτήσει τον κόσμο αναζητά το όμοιό του για το πιο καυτό σεξ στη Σαχάρα. Μόνιμη συνεργασία πιθανή αν ανταλλάξουμε θέσεις.
Λέων με Παρθένο: Εγωισταράς τρυπιοχέρης με υπερδραστήρια σεξουαλική ζωή που μουλιάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτου στην μπανιέρα αναζητά μικροβιοφοβικό άτομο που κλείνεται σπίτι και τα ζεί όλα στο μυαλό του, για μερικές εβδομάδες έντασης και ένα χωρισμό βγαλμένο απ’ την κόλαση.
Λέων με Ζυγό: Κακομαθημένο τρελόπαιδο με μόνιμες κάψες εφήβου αναζητά εθισμένο στα ρομάντζα με μόνιμη ανάγκη να λύνει τα προβλήματα συζητώντας. Απίστευτα καυτό σεξ, οπότε τι χρειάζονται οι συζητήσεις;
Λέων Με Σκορπιό: Μεγαλοπρεπές τέρας χωρίς ίχνος ταπεινοφροσύνης και μια ατζέντα όλο φίλους αναζητά σέξι αλλά συναισθηματικά καταπιεστικό κυνικό για ζωώδες σεξ, μεταμεσονύχτια εκδίκηση και σύντομο αλλά πρωτόγονο ειδύλλιο.
Λέων με Τοξότη: Η «Αυτού Μεγαλειοτάτης Κοιτάξτε Με», με τάση για υπερβολές και άγριες περιπέτειες αναζητά γελωτοποιό της Αυλής με ατέλειωτες ατάκες και κτηνώδη σεξουαλική πείνα. Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Ας παίξουμε!
Λέων με Αιγόκερω: Δεσποτικό άτομο που μαγειρεύει κάτω απ’ τα σεντόνια αναζητάει κυριαρχικό υπερεπιτυχημένο καριερίστα με λογαριασμό στην Ελβετία και βαρβάτη όρεξη. Καυτό ζευγάρωμα . Παγερό επόμενο πρωί.
Λέων με Υδροχόο: Τρελός για κομπλιμέντα ομορφονιός με παραδοσιακές απόψεις αναζητά ακτιβιστή που κάνει κηρύγματα, είναι παρανοϊκός και δεν μπορεί να χορέψει, για ενδιαφέρουσα αλλά αδιανόητη βραδιά.
Λέων με Ιχθύ: Προκλητικό αιλουροειδές με αδυναμία στον τόνο, αναζητά χάνο με πτερύγια μονίμως αποσυντονισμένα, να τον ταΐσει, να τσακωθούν και να τον καταστρέψει, ξανά και ξανά.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Παρθένος με Κριό: Ανιδιοτελής βιβλιοφάγος που αναρωτιέται αν τελικά η ζωή είναι μόνο λογική και τάξη αναζητά απερίσκεπτο και άπορο ρεμάλι, για σεξ της μιας βραδιάς και τσεκάρισμα με την πραγματικότητα.
Παρθένος με Ταύρο: Επικριτικός και τελειομανής σφιχτοχέρης με μόνιμη δυσπεψία και μανία να καθαρίζει τουαλέτες αναζητά προσγειωμένο φιλαράκι για το σπίτι, που απολαμβάνει το φαγητό, την τηλεόραση και το ασφαλές σεξ. Αληθινή αγάπη εγγυημένη.
Παρθένος με Δίδυμο: Στερημένος από διασκέδαση ψιλολόγος που προτιμά να μιλάει για το σεξ αντί να το κάνει αναζητά παραλογιζόμενο φαφλατά με σειρά από αποτυχημένες σχέσεις για να τις εξετάσουν, να τις αναλύσουν και να ξεκατινιασθούν. Πραγματικό σεξ, προαιρετικό.
Παρθένος με Καρκίνο: Νευρόσπαστη νοσοκόμα που διψάει για ασφάλεια κι έχει φορητό φαρμακείο αναζητά καταπονημένο οσιομάρτυρα να τον υπηρετεί, να τον ταΐζει στο στόμα και να τον νταντεύει. Πιθανές αδελφές ψυχές.
Παρθένος με Λέων: Τελείως τέλειο άτομο με καλογραμμένο πενταετές πρόγραμμα αναζητά party animal που πιστεύει ότι οργάνωση σημαίνει να βρίσκεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου, για μια απελπιστικά ασύμβατη , μίνι σχέση.
Παρθένος με Παρθένο: Μεθοδικός εργασιομανής με μόνιμο εξάνθημα αλλά χωρίς πετσάκια αναζητά όμοιό του για ατέλειωτη – αλλά ευγενική -κριτική, μεταμεσονύκτιες συζητήσεις για τα πλεονεκτήματα της χονδρικής αγοράς και ενδιαφέρουσες σεξουαλικές εξερευνήσεις. Ευτυχία εγγυημένη, αν δεν χαθεί σε ασήμαντες λεπτομέρειες.
Παρθένος με Ζυγό: Μονίμως αγχωμένο αναβλητικό άτομο με ντοκτορά στα γιατροσόφια και αγάπη για το σεξ, το σπίτι και τις σταθερές ώρες ύπνου αναζητά αδιόρθωτο ανούσιο γλεντζέ που δεν έχει ταίρι στην ακολασία, για καταδικασμένο στην αποτυχία ειδύλλιο.
Παρθένος με Σκορπιό: Ντροπαλό, τρυφερό και σοβαρά υποτιμημένο σκεύος ηδονής που μπορεί να καταστρέψει τα οικονομικά και να σου γυαλίζει στο μάτι αναζητά δύστροπο- αλλά ευαίσθητο – παιχταρά για να τον αποπλανήσει, να τον εκπλήξει και να τον στείλει στον σαρκικό παράδεισο.
Παρθένος με Τοξότη: Μονογαμικός σπιτόγατος με ταλέντο στην κουβεντούλα αναζητά ευρυζωνικό πρωταθλητή ειδυλλίων για να σχολιάζουν ασήμαντα πράγματα μέχρι την επόμενη χιλιετία. Πλάκα κάνω. Αυτό δεν θα κρατήσει ούτε μέχρι να μαζέψουν τα ορεκτικά.
Παρθένος με Αιγόκερω: Φρικιό της καθαριότητας με παιδικό πρόσωπο και υπολογιστικό μυαλό που λατρεύει τους μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς αναζητά αψεγάδιαστο, κούλ συγκροτημένο επαγγελματία που αναρριχάται στην ιεραρχία , για ένα καταπληκτικό ρομάντζο, ευγενικές διαφωνίες και μέλλον από ατόφιο χρυσάφι.
Παρθένος με Υδροχόο: Σχολαστικός αρωγός φροντίδας με αξιοπρεπή παπούτσια και ασορτί συμπεριφορά αναζητά ούφο με αόρατους φίλους, στρατιωτικές μπότες και συμπεριφορά επιβήτορα για μια σύντομη κούρσα.
Παρθένος με Ιχθύ: Λάτρης της οργάνωσης και της ρουτίνας με ανάγκη για ασφάλεια, αναζητά άτομο εθισμένο σε επιπόλαια ειδύλλια, χωρίς λεφτά, δουλειά και ελάχιστο μέλλον για να επενδύσει. Θεϊκό σεξ. Αβέβαιο επόμενο πρωινό.



Τα Beach Volleyball Girls της SEAT γύρισαν ένα υπέροχο video με καταπληκτική μουσική.

Τα Beach Volleyball Girls της SEAT γύρισαν ένα υπέροχο video με καταπληκτική μουσική. Μπορεί οι περισσότεροι να τρελαίνονται για BMW, Audi και Mercedes, αλλά υπάρχεουν αυτά τα κορίτσια που αυτές οι μάρκες δεν έχουν.....…




Η εγκύκλιος της διπλανής φώτο είναι η απόδειξη της επίσημης στάσης πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο που έφερε στο φως ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ,





Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, Καπελέρης, καλούνται όλες οι εφορίες να μην πληρώσουν για δύο μέρες, 28 και 29 Ιουλίου, τους υπαλλήλους των υπηρεσιών στις οποίες προϊστανται!! Η απόφαση αφορά πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔΟΥ. Εννοείται ότι η ίδια εγκύκλιος δίνει εντολή να μην πληρωθεί τίποτα άλλο δηλ. ούτε δαπάνες, ούτε επιστροφές φόρων!! Φυσικά το όλο κόλπο αποβλέπει...


στην ωραιοποίηση των στοιχείων του μηνός Ιουλίου προκειμένου να κοροδέψουν τους ελεγκτές της τρόικα που έφτασαν σήμερα στη χώρα. Εξάλλου στο ΠΑΣΟΚ έχουν εμπειρία από το να σπρώχνουν πέρα δώθε τα έξοδα και τα έσοδα μιας και το έκαναν για τα έτη 2009 και 2010 προκειμένου να χειροτερέψουν την εικόνα της κυβέρνησης της ΝΔ του 2009 και να βελτιώσουν τη δικιά τους του 2010

Το θέμα, όπως προείπαμε, έφερε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ι. Βρούτσης ο οποίος και δήλωσε:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις

Διαβάστε τις παρακάτω δυο ειδήσεις για να καταλάβετε πως δουλεύει το 'δόγμα Νταβούτογλου' στην πράξη.

Ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ παραγγέλνει τόνους σελίδων Α4 για να έχει ...΄κάβα' για έγγραφες διαμαρτυρίες! Πάντως και οι δύο ενέργειες γίνονται με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ του Γιώργου Παπανδρέου....Διαβάστε:

O ΧΑΛΙΤ ΕΡΕΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ…ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ !


Περιοδικό Αζινλίκτσα 28-7-2011





Ο Γενικός Διυθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν επισκέπτεται τη Δυτική Θράκη
Ο Γενικός Διευθυντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», που αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό επικουρικό όργανο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Χαλίτ Ερέν επισκέφθηκε τη Δυτική Θράκη με σκοπό να πραγματοποιήσει σειρά επαφών.
Ο Δρ. Χαλίτ Ερέν συναντήθηκε με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους μαζί με το συγγενή του, βουλευτή του ΑΚΡ Αδριανούπολης Χακάν Τσαβούσογλου. Στις επαφές του αυτές τον συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
Ο Ερέν ξεκίνησε τις συναντήσεις του από την Ξάνθη, την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Ο κος Χαλίτ Ερέν και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των επαφών τους, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, το δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τα διοικητικά στελέχη του συνδυασμού «Νέα Γενιά», το σύλλογο «Πλάτανος», την εφημερίδα «Μιλλέτ» και τον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» στο Δήμο Μύκης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όπως έγινε γνωστό ο κος Ερέν δεν επισκέφθηκε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία δήλωση στον Τύπο σχετικά με την επίσκεψή που πραγματοποίησε στον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Όπως έγινε γνωστό, οι κκ Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου συνέχισαν τις επαφές τους στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Ιουλίου επισκεπτόμενοι την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης(ΠΕΚΕΜ), τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) και το δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ. Αντιθέτως, απ’ ό, τι έγινε γνωστό, ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA δεν επισκέφτηκε το συνδυασμό του Δήμου Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα».
Οι κκ Δρ. Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου, συνεχίζουν τις επαφές τους με συλλόγους και ιδρύματα της μειονότητας, ενώ αναμένεται να συναντηθούν με το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, το δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καδή και τον εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Ποιος είναι ο Χαλίτ Ερέν;
Γεννήθηκε στην πόλης της Κομοτηνής, στη Δυτική Θράκη το 1953. Πραγματοποίησε τη βασική και μέση εκπαίδευσή του στη Δυτική Θράκη και τις λυκειακές σπουδές του στην επαρχία Σακάρια. Το 1976 απεφοίτησε από το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης. Το 1989 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον κλάδο Ιστορίας του ινστιτούτου Κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Μαρμαρά. Το 1995 πραγματοποίησε στο ίδιο πανεπιστήμιο, διδακτορικό στον κλάδο Ιστορίας του ερευνητικού ινστιτούτου Τουρκολογίας.
Το 1981 ο Δρ. Χαλίτ Ερέν, εισήλθε στο IRCICA ως ερευνητής και διευθυντής του τμήματος αρχειοθέτησης και Βιβλιοθήκης. Μέσα σε λίγα χρόνια προήχθη στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή. Υπήρξε συντονιστής και μέλος της διοικητικής επιτροπής συμποσίων και συνεδρίων που διοργάνωσε το IRCICA με θέμα τα Βαλκάνια και την κεντρική Ασία. Συμμετείχε στα συνέδρια της Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και στις επιτροπές και τα συνέδρια των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τύπου. Τον Ιανουάριο του 2005 διορίσθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του IRCICA.
Ο Δρ. Ερέν είναι ιδρυτής και διευθυντής της Τουρκοισλαμικής Κοινότητας στην Αγγλία (1979-1981), υπήρξε Γενικός Πρόεδρος (1992-1994) και μέλος (1984-1994)του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (1990- ), ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (1989- ), ιδρυτικό στέλεχος και σύμβουλος της Επιτροπής Μειονοτήτων της Ανατολικής Ευρώπης που ιδρύθηκε στη Βιέννη (1990- ), ιδρυτικό στέλεχος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ρούμελης (1993- ), μέλος της ειδικής επιτροπής του έβδομου σχεδιασμού πενταετούς προόδου της Τουρκίας (1993), ιδρυτικό στέλεχος (1996) και αντιπρόεδρος (1996-1998, 2002-2004) του Ιδρύματος εκπαίδευσης, πολιτισμού και υγείας Δυτικής Θράκης, β’ Πρόεδρος του Συλλόγου πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (1997-2001), μέλος της διοικητικής επιτροπής και Β΄ πρόεδρος του Ιδρύματος πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (2001- ), σύμβουλος για θέματα Βαλκανίων στο Υπουργείο Επικρατείας (1997). Διατελεί ακόμα Γενικός Διευθυντής του IRCICA (Ερευνητικό κέντρο ισλαμικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού). Ο κος Χαλίτ Ερέν γνωρίζει Αραβικά, Αγγλικά και Ελληνικά, ενώ μπορεί να επικοινωνήσει στις σλαβικές γλώσσες και στα περσικά
Σχόλιο : Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κύριος Ερέν είναι πολλά. Εξ ου και η …αποδοχή που απολαμβάνει στην μειονότητα. Και εννοείται βέβαια πως τίποτε δεν γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη από το ¨καρντάσι¨ του Παπανδρέου.

Για χιλιοστή φορά επανέρχεται η είδηση για απολύσεις, μετατάξεις κλπ

Στον αέρα 7.000 υπάλληλοι του Δημοσίου

Εργασιακή εφεδρεία, μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις για όσους εργάζονται σε 40 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται – Μεγάλες περικοπές στην ΕΡΤ

Στον αέρα βρίσκονται 7.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς αρχίζει η προσπάθεια για την κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση εκ βάθρων περίπου 40 δημόσιων οργανισμών και φορέων που εποπτεύονται από το Δημόσιο, μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.


Ορισμένοι από τους υπό κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση οργανισμούς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί όπως η ΕΡΤ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ο ΟΔΔΥ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ενώ για άλλους λίγοι γνώριζαν ότι υπάρχουν και ακόμη λιγότεροι τι ακριβώς κάνουν, όπως για παράδειγμα ο οργανισμός Εργο Πολιτών, το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων ή ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων!

Φαίνεται πως τη νύφη των περιστολών θα πληρώσει η ΕΡΤ, στην οποία εργάζονται 3.500 άνθρωποι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας. Οι πιέσεις για μαζικές απολύσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν γίνονται αποδεκτές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Με βάση σχέδιο που θα παρουσιάσει γύρω στις 15 Αυγούστου, θα οδηγηθούν στη συνταξιοδότηση αρκετές δεκάδες υπάλληλοι, άλλοι σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις μεγάλου αριθμού από τους 1.700 συμβασιούχους. «Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς μόνιμος υπάλληλος» διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος στα «ΝΕΑ», επιφυλάχθηκε όμως να δώσει λεπτομέρειες. «Θα δείτε το σχέδιο και θα διαπιστώσετε ότι το πλάνο υπερβαίνει την ΕΡΤ», σημείωσε με έμφαση. Οι αναφορές αυτές, κατά πληροφορίες, αφορούν την αναδιοργάνωση ολόκληρου του χώρου των κρατικών μέσων ενημέρωσης - με έμφαση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και στα τρία ινστιτούτα οπτικοακουστικών μέσων.

Πάντως στο πλαίσιο των περικοπών, σχεδιάζεται η κατάργηση αριθμού σταθμών της ΕΡΑ, ο περιορισμός ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των εξωτερικών παραγωγών της ΕΡΤ, η αναδιάρθρωση των καναλιών του σταθμού με προσανατολισμό στην ποιότητα και τον πλουραλισμό (κανάλι για ειδήσεις η ΝΕΤ, για ταινίες η ΕΤ1). Αντίθετα, θα γίνει προσπάθεια να μη θιγούν οι φορείς πολιτισμού που συντηρεί η ΕΡΤ όπως η Ορχήστρα των Χρωμάτων, τα μουσικά σύνολα και η Χορωδία της ΕΡΤ, παρότι απασχολούν περί τα 600 άτομα, τα οποία όμως αμείβονται με ποσά γύρω από τον κατώτερο μηνιαίο μισθό.

Πληροφορίες από έγκυρη πηγή αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει μετά το σχέδιό της για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλαίσιο θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνοδεύθηκε από εξουσιοδότηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην εξειδίκευση της απόφασης, μαζί με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η ανάθεση της υπόθεσης στον κ. Βενιζέλο έγινε επειδή είναι ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και δεν συνιστά - σε καμιά περίπτωση μάλιστα, όπως τονίζεται από πολλές πλευρές - απόπειρα υποβάθμισης του αλλού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκαν έως τώρα οι καταργήσεις των δημόσιων οργανισμών. Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι προτάσεις του βασίζονται σε σημαντικό βαθμό στην προεργασία Παγκάλου.

Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ.




Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 2-0 της Βαλερένγκα στο «Ούλεβααλ» του Όσλο, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Πλέον, μόνο αν...



αυτοκτονήσει στον αγώνα ρεβάνς της 4ης Αυγούστου με το νορβηγικό συγκρότημα στην Τούμπα, θα χάσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Τα τέρματα που χάρισαν τη νίκη στους Θεσσαλονικείς σημείωσαν οι Βιεϊρίνια (72΄) και Πάμπλο Γκαρσία (90΄).

Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;...

Πώς αποφασίζεις ποια θα παντρευτείς;
Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σ' εσένα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα.
Γιάννης, 10 ετών.

Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;...

Πώς αποφασίζεις ποια θα παντρευτείς;
Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σ' εσένα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα.
Γιάννης, 10 ετών.

Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;...


Στα 23, γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα ξέρεις καλά το αγόρι που θα παντρευτείς.
Σοφία, 9 ετών.

Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας και μια γυναίκα είναι παντρεμένοι;
Το καταλαβαίνεις όταν στην παιδική χαρά μαλώνουν και οι δύο το ίδιο παιδί. Άρα είναι δικό τους, άρα είναι παντρεμένοι.
Λευτέρης 7 ετών.

Τι κοινά έχουν ο μπαμπάς και η μαμά σου;
Και οι δύο δεν θέλουν να μου κάνουν αδερφάκι γιατί μ' εμένα, μου λένε, είναι σαν έχουν 3 παιδιά.
Νικόλας, 6 ετών.

Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βγαίνουν ραντεβού;
Λένε διάφορα ψέματα ο ένας στον άλλο και αν τα πιστέψουν, βγαίνουν ξανά ραντεβού την επόμενη μέρα.
Θανάσης, 10 ετών

Πότε επιτρέπεται να φιλήσεις κάποιον;
Όταν είναι πολύ πλούσιος.
Νεφέλη, 7 ετών

Όταν γίνει 18 χρόνων, γιατί αλλιώς θα πας φυλακή.
Μιχάλης, 7 ετών.

Δεν ξέρω, αλλά αν φιλήσεις κάποια πρέπει να την παντρευτείς και να κάνετε παιδιά μετά.
Πάνος, 6 ετών


Είναι καλύτερα να είσαι ελεύθερος ή παντρεμένος;
Για τα κορίτσια είναι καλύτερα να μην είναι παντρεμένα, για τα αγόρια όμως είναι απαραίτητο γιατί χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει να πλένονται και να ντύνονται.
Λίνα, 9 ετών

Πώς μπορεί ένας γάμος να πετύχει;
Αν λες στη γυναίκα σου συνέχεια πόσο όμορφη είναι κι ας μοιάζει με τον Οβελίξ.
Θωμάς, 9 ετών

DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου

* ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΥΧΡΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

* ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δυο νέες εκδηλώσεις πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου, ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου, ως εξής:

Σάββατο 30/7

Η σαββατιάτικη εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει στις 8.00 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λιτοχώρου.

Συγκεκριμένα, θα γίνει εκδήλωση αδελφοποίησης του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου με τον πολιτιστικό σύλλογο Ψυχρού Λασιθίου Κρήτης.

Θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις με κρητικό χορευτικό συγκρότημα και με τα χορευτικά του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.

Κυριακή 31/7

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του δημαρχείου Λιτοχώρου θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής από τα τμήματα του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτή από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ.

Στον ίδιο χώρο θα γίνεται και παρουσίαση ποιημάτων νέων δημιουργών.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δραματική μείωση θα παρουσιάσουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.



Οι διορισμοί στα σχολεία θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Περιορισμένη θα είναι και η απορρόφηση αναπληρωτών, που θα κυμανθεί από 5.000 έως 6.000 δασκάλους και καθηγητές.

Δραματική μείωση στους μόνιμους διορισμούς (κατά 75%) των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη φετινή σχολική χρονιά (2011-12) ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Πέρυσι είχαν διοριστεί περίπου 2.500 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές. Για φέτος οι πληροφορίες λένε ότι οι διορισμοί θα μειωθούν δραστικά και μπορεί να περιοριστούν μόνο σε 600 άτομα και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο "Εθνος" στελέχους του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το θέμα, που υπογράμμισε ότι "η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά τα...... πράγματα είναι δύσκολα για τη φετινή χρονιά...".

Την ίδια στιγμή αναμένεται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους (συνταξιοδοτήσεις) πάνω από 11.500 εκπαιδευτικοί, γεγονός που σημαίνει ότι για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο πρέπει να προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, κάτι επίσης δύσκολο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Εγκύκλιος
Οσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000-6.000, ενώ πέρυσι είχαν διοριστεί συνολικά 15.000 άτομα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου για τους μόνιμους διορισμούς από το υπουργείο Παιδείας αλλά μέχρι χθες ο τελικός αριθμός δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση φέτος και όσον αφορά σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών θα είναι η χειρότερη χρονιά και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει να στελεχώσει τις σχολικές μονάδες, χωρίς τον Σεπτέμβριο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Συμμάζεμα
Για τον λόγο αυτόν άλλωστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκανε μια προσπάθεια συμμαζέματος των σχολείων με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο μονάδων, καθώς ήταν σίγουρο πως ο αριθμός των προσλήψεων θα έπρεπε να μειωθεί και το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν θα επαρκούσε για τις ανάγκες.

"Οπως φαίνεται, η εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο, ίσως, θύμα των περικοπών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας που ψήφισε η κυβέρνηση", τονίζει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ (Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Δημήτρης Μπράτης και συμπληρώνει:

Συνέπεια
οι ελάχιστες μεταθέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη δραστική μείωση των μόνιμων διορισμών, αφού δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε περιοχές όπου δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάσκαλοι μπορούν να διοριστούν, φέτος, μόνο στις περιοχές: Λακωνίας, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Β' Χίου και Κέρκυρας

Η δραστική μείωση των προσλήψεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού χιλιάδες θα είναι τα κενά στα σχολεία της χώρας.

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Πότε θα γίνουν προσλήψεις, αποσπάσεις

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία των Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ φέτος για πρώτη φορά οι αποσπάσεις των δασκάλων και καθηγητών θα γίνουν μετά τους διορισμούς.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου προβλέπει για το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι ενέργειες:

* Για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των φορέων, που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Πανεπιστήμια κλπ.).
* Για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών, που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις- παραιτήσεις των εκπαιδευτικών.
* Για την κάλυψη, επίσης, μέρους των λειτουργικών κενών με αποσπάσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, που θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά μετά τους διορισμούς, καθώς είναι απαραίτητο να προηγηθεί η κάλυψη των οργανικών κενών.

Οπως έχει ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται συσκέψεις για τον απαιτούμενο προγραμματισμό με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την έγκαιρη στελέχωσή τους με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, για την επόμενη σχολική χρονιά.

Παραιτήθηκαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο.

Θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Τις παραιτήσεις των υπουργών ζήτησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε...... ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι κπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Διασκεδάζετε μεν, δύσκολο δε!!!

Διασκεδάζετε μεν, δύσκολο δε!!!
Το θέμα του παιχνιδιού είναι να μετακινείτε το κόκκινο τετράγωνο χωρίς να έρθετε σε επαφή με τα μπλε σχήματα και με τα όρια του άσπρου τετραγώνου.
'Εαν παραμείνετε στο παιχνίδι πάνω από 18 δευτερόλεπτα, τότε είστε φαινόμενο. Πιστεύεται πως αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιείται από την Αμερικάνικη αεροπορία για τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Μετά από 10 προσπάθειες έπιασα 10.576!!!!


Τα συγκεκριμένα καλλιστεία σίγουρα είναι διαφορετικά από αυτά που έχετε συνηθίσει!


Μπορεί να είναι ηλικιωμένες ωστόσο δεν το βάζουν κάτω! Αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς και η νικήτρια θα αναδειχτεί «Μις Γηροκομείο Αλαμπάμας».

Σε αυτά τα καλλιστεία όπως καταλάβατε δεν υπάρχουν όρια ηλικίας, ξεκινάνε από 60 ετών και όσο πάει… για παράδειγμα μια από τις υποψήφιες είναι 100 ετών!

DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ λύνει -κατά κάποιο τρόπο- τα χέρια των ανέργων.



Μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ λύνει -κατά κάποιο τρόπο- τα χέρια των ανέργων, αφού θα μπορούν να βρίσκουν το προϊόν ή την υπηρεσία που χρειάζονται σε πολύ καλή τιμή και, σίγουρα, φθηνότερη απ’ όσο κοστίζει σε όσους εργάζονται. Πάνω από χίλιες επιχειρήσεις και καταστήματα έχουν...
ενταχθεί στην πρωτοβουλία αυτή για την υιοθέτηση ειδικών, μειωμένων τιμών για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ να καλέσει τις επιχειρήσεις για τη θέσπιση ειδικών τιμών για ανέργους βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και ήδη καλύπτει ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, με τη συμμετοχή οκτώ ομίλων επιχειρήσεων. Εκτοτε αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων που εντάσσονται στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι ο καθορισμός των τρόπων παροχής, καθώς και των συναφών όρων και προϋποθέσεων για τις ειδικές τιμές αποτελεί ευθύνη των επιχειρήσεων. Επίσης, στη διακριτική τους ευχέρεια εναπόκειται ο ορισμός των προϊόντων που θα διατίθενται σε ειδικές τιμές για τους εγγεγραμμένους ανέργους. Η πρωτοβουλία θα εξακολουθεί να υλοποιείται όσο οι εταιρείες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που έχουν υιοθετήσει ειδικές τιμές καταγράφονται στην ιστοσελίδα που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση http://forum.oaed.gr/eidikes.times. Πιο συγκεκριμένα, ανά κατηγορία συμμετέχουν: Τρόφιμα και ποτά, πέντε όμιλοι επιχειρήσεων και δύο καταστήματα. Εστίαση, έξι αλυσίδες με περισσότερα από διακόσια πενήντα καταστήματα συνολικά, καθώς και ένα εστιατόριο στην Αττική. Εκπαίδευση, είκοσι έξι εκπαιδευτικοί οργανισμοί πανελλαδικά. Λιανικό εμπόριο, δύο αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών με περισσότερα από εκατό καταστήματα πανελλαδικά, ένα κατάστημα οπτικών, ένα κατάστημα λευκών ειδών και δύο e-shop.

Υπηρεσίες υγείας, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια, ένα διαγνωστικό κέντρο και ένα οδοντιατρικό κέντρο. Φάρμακα - καλλυντικά, ογδόντα φαρμακεία πανελλαδικά και ένα κατάστημα καλλυντικών. Ενδυση - υπόδηση, δύο πολυκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, δύο αλυσίδες ένδυσης με περισσότερα από τριάντα καταστήματα πανελλαδικά και ένα κατάστημα ένδυσης στο Αγρίνιο. Τουρισμός - ξενοδοχεία, δύο camping και ένα ξενοδοχείο.

Στην υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin, κατά δύο βαθμίδες προχώρησε την Πέμπτη ο οίκος Moody's





Στην υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin, κατά δύο βαθμίδες προχώρησε την Πέμπτη ο οίκος Moody's, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση (rating)της Ελληνικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την Marfin από πλευράς καταθέσεων και χρέους σε Ba2/Not Prime από Baa3/Prime-3 και της Τράπεζας Κύπρου σε...
Ba1/Not Prime από Baa2/Prime-2, ενώ διατήρησε τα "ratings" καταθέσεων και χρέους της Ελληνικής Τράπεζας σε Ba1.

Αυτό που είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, δεν το καταλάβαμε καλά.





Αυτό που είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, δεν το καταλάβαμε καλά.
Όταν λέει ότι είναι «ανάσα», προφανώς εννοεί για τα νούμερα του Γιώργου που δεν βγαίνουν. Γιατί το νέο πακέτο συνεπάγεται νέες θυσίες εις το άπειρον...
Αυτό δεν είναι ανάσα, κ. Προβόπουλε, είναι κανονική θηλιά για τον Έλληνα εργαζόμενο, για τον Έλληνα άνεργο, για τον Έλληνα συνταξιούχο! Δεν θέλουμε άλλες ανάσες, ούτε τεχνητές αναπνοές. Θέλουμε ελπίδα. και αυτή, όμως, καταφέρατε να τη σκοτώσετε…

DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ..

Αυτοί οι δύο κόσμοι φαινομενικά παράλληλοι συναντιούνται που και που στο Συντάγμα...




Ο ένας είναι στο Μαξίμου και στη Βουλή….Προεκτείνεται και στα τηλεπαράθυρα και φτάνει μέσα στο σπίτι μας…Είναι ο κόσμος όπου όλα πάνε καλά…Εκεί οι αναγκαίες θυσίες σου πιάνουν τόπο, μέχρι να σου ξαναζητήσουν κι άλλες…Μετά από απεχθή μέτρα βλέπουνε ανάπτυξη σύντομα και όταν πρόκειται να σου ξαναζητήσουν θυσίες, η ανάπτυξη έχει εξανεμιστεί, η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας και για να σε σώσουν πρέπει να σε ξαναθυσιάσουν , λές και δε φταίει ποτέ κανένας παρά μόνο εσύ ….Και όλοι δουλεύουν για να μη πληρώνεις εσύ ο αδικημένος, αλλά τον λογαριασμό τον στέλνουν πάντα σε σένα….Όμως αυτό είναι για τη σωτηρία της Πατρίδας…Και εσύ πρέπει να κάνεις το πατριωτικό σου καθήκον όπως το επιτελούν κι εκείνοι….Τους χρωστάς μεγάλη ευγνωμοσύνη…Σε όλο το πολιτικό κόσμο που σε λέει καταχραστή ενώ δεν πείραξες χρήματα αλλά επειδή κάποιοι άλλοι το έκαναν….Επειδή είσαι συντεχνία ενώ οι ίδιοι σου εξηγούσαν πρίν ψηφίσουν το Νομοσχέδιο για να κλείσει το επαγγελμά σου, τα καλά των κλειστών επαγγελμάτων για να αγοράσεις ακριβά την άδεια σου και την εξασφάλιση που σου προσφέρουν με αυτό το νόμο….Είναι οι ίδιοι που έκοψαν τη σύνταξη του πατέρα σου και τη καταράστηκαν ως φταίχτη για τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν στο Χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα που εκείνοι «επένδυσαν»…Αν φοράς στολή είσαι μη παραγωγικός και φταίς για τις φρεγάτες και τα μπαταρισμένα υποβρύχια που εκείνοι αγόρασαν…Και τα αγόρασαν για το καλό σου -οπότε ο δικός σου μισθός φταίει που τα χρήματα του κράτους δεν επαρκούν για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια που προκάλεσαν οι μίζες που πήραν….Αυτός είναι ο ένας κόσμος….
Ο άλλος είσαι εσύ….Που μέσα σε ένα χρόνο δεν έχεις να πληρώσεις όχι τα δάνεια σου αλλά ούτε το ρεύμα σου….Όχι απαραίτητα επειδή κανένας νόμος δεν εφαρμόστηκε για τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και υπερχρεώθηκες….Επειδή απλά θεωρούν κάποιοι ότι εσύ έφταιξες για όλα….Είναι εύκολο να μεταθέτεις ευθύνες στους πολλούς όταν είσαι μέσα στους λίγους…Κι ενώ βιώνεις μια θλιβερή πραγματικότητα την ίδια στιγμή που κάποιοι θέλουννα σε πείσουν για το αντίθετο…..ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις….”Εντάξει εγώ…Ο Πορτογάλος..;O Iσπανός…;O Aμερικάνος…;”
Tι άραγε σας συνδέει….;;Eνα πράγμα….Η κατάρρευση της Lehman Brothers…
Αυτή πυροδότησε την σωτηρία της AIG με αρκετά δις που σήμερα χρεοκοπούν την Αμερική και όλες τις σωτηρίες των τραπεζών που σήμερα φέρνουν σε χρεοκοπία τα κράτη υποτίθεται για να διασφαλίσουν τις καταθέσεις σου…..Αυτό φταίει….Τα υπόλοιπα είναι ένα χοντροκομμένο παραμύθι για μεγάλα παιδιά….Είναι η διατήρηση του κατεστημένου και η δικαιολογία του στη παραμονή της Εξουσίας….Και αυτό περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές παρατάξεις….
Το θέμα είναι κατά πόσο δέχεσαι να πληρώνεις τα σπασμένα των άλλων…..Φυσικά έχουν το σκοπό τους…Και αυτός είναι να σε ελέγξουν….Γιατί….;
Γιατί πολύ απλά ξέρουν τη δύναμη που έχεις….Και γι΄αυτό κάνουν τα πάντα για να μη τη καταλάβεις εσύ….

Ένα μουσικό ταξίδι και ο δρόμος των Μουσών στην Άνω Μηλιά


Το βράδυ του Σαββάτου στις 23 Ιουλίου 2001, η Τερψιχόρη η Μούσα της Μουσικής και η Ουρανία η Μούσα της Αστρονομίας στάθηκαν στην αυλή μιας εκκλησιάς στο κέντρο της Άνω Μηλιάς των Πιερίων που είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη Μούσα της Χριστιανοσύνης της Αγίας Παρασκευής.

Όσοι βρέθηκαν σ’ αυτό το συναπάντημα, μαγεύτηκαν από την αρμονία του έναστρου ουρανού και έζησαν την μοναδική εμπειρία της αστροπαρατήρησης με την καθοδήγηση των μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

Στον πρόσφατα διαμορφωμένο με πολύ προσωπική εργασία και μεράκι χώρο, κάτω από τα δέντρα δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με την καθοδήγηση του Μαέστρου Λάζαρου Τσορμπατζίδη χάρισε σε όσους διάλεξαν να είναι εκεί μελωδίες από βυζαντινές υμνωδίες, μουσικές και τραγούδια των δυο κοιτίδων του Ελληνισμού της Πόλης και της Μικράς Ασίας. Μελωδίες και ηχολογήματα που διεγείρουν μνήμες, ξυπνούν συνειδήσεις και ενεργοποιούν τη διάθεση.

Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή» τόλμησε και πέτυχε. Είχε στόχο να δώσει σ’ αυτό το μπαλκόνι του βουνού των Μουσών, την Άνω Μηλιά την αίσθηση πως οι Μούσες είναι εκεί ανάμεσα στα δέντρα, τις ρεματιές, τις πηγές, στον ουρανό που σκεπάζει τα καταπράσινα Πιέρια. Τα κατάφερε!

Το διήμερο των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου ήταν ξεχωριστό και αποτελεί πλέον μια εκδήλωση – σταθμό από όπου ξεκινάει η διαδρομή της ανάδειξης της Άνω Μηλιάς και μαζί των Πιερίων. Τέτοιες εκδηλώσεις ταιριάζουν στο βουνό των Μουσών.

Σαββατιάτικο βραδινό με μουσικές μνήμες και αστροπαρατήρηση

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου μετά τον Μέγα Εσπερινό στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας και τα παραρτήματά της τραγούδησαν Βυζαντινούς ύμνους και συνέχισαν με ένα μελωδικό μουσικό ταξίδι στην Πόλη και τη Μικρά Ασία. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που απαρτίζουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής έδειξαν πως η μουσική των Ελλήνων έχει μνήμη και συνέχεια.

Λίγο πιο ψηλά τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης οριοθετούσαν στον ουρανό την Μεγάλη Άρκτο και ονομάτιζαν κάθε φωτεινό αστέρι κάνοντας μας όλους γνώστες και αναγνώστες ενός μαγευτικού ουράνιου θόλου που μας εντυπωσιάζει αλλά ελάχιστα γνωρίζουμε γι αυτόν. Η βραδιά έκλεισε με «σουβλάκι πάρτι» και φυσικά με τραγούδι και χορό από όλους.

1ος Δρόμος Μουσών

Το πρωί της Κυριακής από την πλατεία της Άνω Μηλιάς, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ξεκίνησε ένας ακόμη θεσμός που οι διοργανωτές του στοχεύουν να έχει συνέχεια και να αποτελέσει αφετηρία για την προβολή και την γνωριμία με το βουνό των Μουσών. Ο 1ος Δρόμος των Μουσών 15.000 μ. έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες αθλητές που συμμετείχαν να τρέξουν μέσα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο δάσος από οξιές, καστανιές, πεύκα και έλατα. Αθλητές κάθε ηλικίας από την Πιερία, αλλά και από γειτονικούς νομούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής. Την ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα είχε ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή», ενώ καθοριστική στην ομαλή έκβασή του, ήταν η συμβολή του Τεχνικού Συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.


Το υψόμετρο στην αφετηρία της κυκλικής διαδρομής ήταν 950 μέτρα και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής ήταν στα 1.450 μέτρα. Έπαθλα απονεμήθηκαν στους πρώτους νικητές και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Π. Μιντεκίδου – Παρατσικίδου και από τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης κ. Θωμά Παπαδημητρίου.

Η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή» κ. Π. Μιντεκίδου – Παρατσικίδου με το τέλος των εκδηλώσεων δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την συμμετοχή στο διήμερο των εκδηλώσεων. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή και καθοριστική η συμβολή των εθελοντών στην προετοιμασία και την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Όπως είπε:

«Ο χώρος δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής σε χρονικό διάστημα 10 ημερών διαμορφώθηκε χάρη στην προσωπική εργασία πολλών εθελοντών. Τους αξίζουν θερμές ευχαριστίες από τον Σύλλογο και συγχαρητήρια για την προσφορά τους με την οποία έδειξαν πως η συλλογική δουλειά αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στους χορηγούς και προμηθευτές υλικών για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος και να διοργανωθεί η εκδήλωση. Καθοριστική ήταν η συμβολή και η προσφορά του Κτήματος «Ηρακλής», των γυναικών που έφτιαξαν και προσέφεραν πολλά και εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί επίσης θερμά τα μέλη της Χορωδίας των Ιεροψαλτών Κατερίνης και των παραρτημάτων, τα μέλη της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και κυρίως τον μαέστρο κ. Λάζαρο Τσορμπατζίδη για το υπέροχο μουσικό ταξίδι που προσέφεραν σε όλους το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Θ. Μαργαρίτη για την απαγγελία των κειμένων .

Επίσης στα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης που έδειξαν τους αστροσυνδυασμούς και μας γνώρισαν ένα – ένα τα αστέρια του ουρανού πάνω απ’ τα Πιέρια. Για τον 1ο Δρόμο των Μουσών, την εκδήλωση της Κυριακής, ευχαριστούμε για την πολή καλή συνεργασία και οργάνωση τους εκπροσώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας καθώς και τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος –Αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης κ. Ζ. Σατραζέμης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ν. Μπουρονίκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γ. Μαλάμος.

Στην Άνω Μηλιά, στην αυλή των Μουσών και των Μύθων, ξεκίνησε ένας θεσμός. Η οργανωτές και κυρίως οι πολλοί εθελοντές που δούλεψαν αγόγγυστα έδειξαν πως όπου υπάρχει μεράκι και θέληση μπορούν να γίνουν θαύματα. Είναι σίγουρο πως θα υπάρχει συνέχεια και η Άνω Μηλιά θα ξαναβρεί το δρόμο της στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού που κάποτε πρωταγωνιστούσε.