PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πόρων - Πλαταμώνα - Παντελεήμονα

Ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών επαγγελμάτων Πόρων - Πλαταμώνα και Παντελεήμονα διαμαρτύρεται για τη θέση του
κ.Λάππα σχετικά με την αναδρομική απόδοση των παρεπιδημούντων καθώς πέρυσι την ίδια εποχή είχε γίνει δημόσια δέσμευση του δημάρχου κ.Παπαθανασίου,
ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι για να αποδοθεί κ.Λάππα κάτι θα πρέπει πρώτα να εισπραχθεί...

Με Τιμή
Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων
Πόρων - Πλαταμώνα - Παντελεήμονα

Πλάθω – Ψήνω κουλουράκια στη Βόρεια Πιερία



ΠΑ.Μ.Ε. ΟΤΑ

  • Ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών.
  • Ανατροπής των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας.
  • Ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
  • Να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.
  • Να ανθίσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο
με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑ.Μ.Ε. ΟΤΑ

ΕΥΧΕΣ Ν.Δ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Νίκος Μακρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Η χρονιά που φεύγει ήταν δύσκολη για όλους μας και καταλύτης για την επόμενη, όπου θα πρέπει να διαμορφωθούν νέοι όροι στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο κόσμος έδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο ότι δεν είναι πλέον παιχνίδι ή αντικείμενο πειραμάτων. Η νέα χρονιά επιβάλλεται να είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στις αρχές και αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την σωστή και ίση συνύπαρξη πολίτη και κράτους.

Ένα χρόνο ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από την δική σας βούληση, αισθάνομαι υπερήφανος και διπλά υποχρεωμένος να συνεχίσω να διεκδικώ, να παλεύω, να φωνάζω, να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τα όποια μέσα έχω για το καλό της Πιερίας μας.
Εύχομαι το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική για τον τόπο μας, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ


Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν φέτος, και όπως φαίνεται θα κάνουν και μαύρη πρωτοχρονιά, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πιερίας εξαιτίας του υπουργού υγείας Λοβέρδου που δεν έχει καταβάλει ακόμα τα δεδουλευμένα τους και ο οποίος παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις τους συνεχίζει να... σφυρίζει αδιάφορα. Έτσι δεν τους μένει άλλος δρόμος από το να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και είναι αποφασισμένοι να την λήξουν μόνο με την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2010 για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και από τον Αύγουστο του 2011 έως και σήμερα για τις εξαιρέσιμες αποδοχές, αργίες και νυχτερινά. Κατέληξαν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα με τον μόνο τρόπο που απέμεινε, τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής, περιμένοντας άσκοπα την ανταπόκριση της υπηρεσίας τους και της ηγεσίας του υπουργείου, οι οποίοι τόσο καιρό το μόνο που κάνουν είναι να τους εμπαίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.....

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ..

Γιατί δεν πληρώνουμε;


ImageΤο χαράτσι της ΔΕΗ, εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικο, δεν επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η κρίση ή να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, αλλά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι τραπεζίτες από τα τοκογλυφικά τους δάνεια, να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τα κέρδη τους, καταδικάζοντας όλους εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Καλούμε τους Πιεριείς να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά, να συντονίσουν τη δράση τους, να σπάσουν το συρματόπλεγμα του φόβου, να πείσουν και τους γείτονές τους να μην πληρώσουν κι αυτοί.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να νικήσουν το φόβο και να στηρίξουν το κίνημα ανυπακοής που αναπτύσσεται στο νομό μας εναντία στο χαράτσι της ΔΕΗ! Γιατί, μόνο όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αντιστέκονται επειδή απειλείται η υγεία τους, η οικονομική τους δραστηριότητα, η καθημερινή ποιότητα της ζωής τους και οικογένειές τους, θα αυξάνεται και η πιθανότητα υποχώρησης της κεντρικής εξουσίας. Τι περιμένουμε λοιπόν;

Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα. Κανείς πλέον μόνος του.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Νέο πρόγραμμα για την αποκομιδή απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ, Α) ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, Β) ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Αλλάζει το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω έλλειψης προσωπικού, απαγόρευσης αναπλήρωσής του πριν από τον Μάρτιο καθώς επίσης και λόγω συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης του δήμου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Βροχαρίδης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ

«Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου πως από 1/1/2012 το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων διαμορφώνεται ως έξης:

Δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου (όλα τα διαμερίσματα)

Δευτέρα

Τέταρτη

Σάββατο

Δημοτική ενότητα Λιτοχώρου

Δευτέρα

Τέταρτη

Σάββατο

Δημοτική ενότητα Δίου (όλα τα διαμερίσματα)

Τρίτη

Παρασκευή

Παράλιες και ορεινοί οικισμοί (Λιτόχωρου και Ανατολικού Ολύμπου)

Τετάρτη

Η αλλαγή των ημερών αποκομιδής αλλά και ο περιορισμός, ουσιαστικά, των δρομολογίων γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα κυρίως την έλλειψη προσωπικού αλλά και την απαγόρευση αναπλήρωσής του (νέα εγκύκλιος του Καλλικράτη) πριν από τον Μάρτιο καθώς επίσης και από τη συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση του δήμου, που μας επιβάλλει να κάνουμε περικοπές σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της υπηρεσίας.

Σας παρακαλώ πολύ όλους να μη βγάζετε τα σκουπίδια άλλες μέρες έκτος από τις προγραμματισμένες, διότι χωρίς τη βοήθειά σας κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Ο αντιδήμαρχος Δίου-Όλυμπου

Βασίλης Βροχαρίδης

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2012.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Συζητήθηκε προχθές σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ο προϋπολογισμός οικον. έτους 2012. Δυστυχώς καμία ευχάριστη έκπληξη ούτε και τώρα. Ίδιες πρακτικές, ίδια επιχειρηματολογία, ίδια συνταγή!

Πρώτα απ’ όλα ας κάνουμε αναφορά στο «χρονικό μίας διαβούλευσης που δεν έγινε και πάλι». Η Δημοτ. Επιτροπή Διαβούλευσης κλήθηκε να συνεδριάσει για τον προϋπολογισμό για να βγει απλώς για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή απ’ την υποχρέωση. Οι προσκλήσεις εστάλησαν (χωρίς και πάλι να τις παραλάβουν όλα τα μέλη της επιτροπής) λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση με μία δισέλιδη περιληπτική εισήγηση εσόδων – εξόδων. Η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης είχε προγραμματιστεί μόλις δύο ημέρες πριν την ειδική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η «συζήτηση» του προϋπολογισμού από την Οικονομική επιτροπή. Βέβαια τι είδους συζήτηση ήταν αυτή με τα μέλη της Οικον. επιτροπής να μην έχουν λάβει μέχρι την τελευταία στιγμή γραπτή εισήγηση για τον προϋπολογισμό, ένας Θεός ξέρει!

Άλλωστε η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και προς τους Δημ. Συμβούλους, αρκετοί απ’ τους οποίους διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στην πρόσκληση που έλαβαν για την ειδική συνεδρίαση, έλειπε η εισήγηση του θέματος! Δηλαδή μία τακτική του στυλ «ελάτε να συζητήσουμε για κάτι που δεν έχετε ενημερωθεί και στο τέλος ψηφίστε το κιόλας δείχνοντας πνεύμα συναίνεσης». Ταιριάζει εδώ ο σχολιασμός του συναδέλφου κ. Κεχαγιά πως η δημοτική αρχή αναζητά «συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας». Η απαξίωση της διαβούλευσης σε όλο της το μεγαλείο!

Μάλιστα επειδή αναφέρθηκε απ’ τον δημαρχεύοντα ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης προσήλθαν ελάχιστα μέλη της, αξίζει να σταθούμε λίγο στο σημείο αυτό. Βέβαια ο κ. Φαρμάκης έσπευσε να δηλώσει πως δεν επιρρίπτει ευθύνες στους ανθρώπους που αποτελούν την επιτροπή (πως να το κάνει άλλωστε, όταν είναι γνωστό ότι τα μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ονομαστικά την περασμένη άνοιξη απ’ τον εν αργία δήμαρχο κ. Παπαθανασίου) αλλά στους «καρεκλοκένταυρους» που σχεδιάζουν τα νομοσχέδια. Ανάλογες βέβαια δηλώσεις έκανε την άνοιξη και ο εν αργία δήμαρχος συνοδεύοντάς τες συχνά με την απαξιωτική φράση : «Αν δε θες να προχωρήσει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή». Προσωπικά απαντώ στα παραπάνω: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει!». Όποιος λοιπόν απαξιώνει και δεν θέλει να δουλέψει σωστά μία επιτροπή διαβούλευσης, γιατί μαθημένος ο ίδιος στο συγκεντρωτικό μοντέλο δεν τη βλέπει σαν χρήσιμο εργαλείο, αλλά σαν «αγγαρεία» και «βραχνά», δεν πρόκειται ποτέ να την υποστηρίξει. Ασφαλώς λοιπόν και δεν ευθύνονται τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης για την προβληματική λειτουργία, αλλά οι παράγοντες εκείνοι που εξαρχής και συστηματικά την απαξιώνουν οδηγώντας σε απογοήτευση τους υπεύθυνους κι ενεργούς συνδημότες μας που μετέχουν σε αυτή.

Επί του ζητήματος του προϋπολογισμού τώρα πρέπει να επισημάνουμε – κάτι που κάναμε και στη συνεδρίαση – ότι και ο φετινός προϋπολογισμός διακρίνεται, όπως ακριβώς και ο περσινός, από έλλειψη οποιουδήποτε σοβαρού προγραμματισμού ή αναπτυξιακού σχεδιασμού και από παρουσία πλασματικών στοιχείων κυρίως σχετικά με τα υπολογιζόμενα έσοδα. Εννοείται πως καμία ευθύνη για τις ατέλειες αυτές δεν φέρουν οι υπάλληλοι της οικονομ. υπηρεσίας που κάτω από ασφυκτική χρονική πίεση συνέταξαν τον προϋπολογισμό, ο οποίος λογιστικά είναι εντάξει. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και θα πρέπει κάποια στιγμή η πλειοψηφία να αφήσει τη μοιρολατρία και τον μίζερο τρόπο αντιμετώπισης των πολλών πράγματι προβλημάτων του δήμου και να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσεων! Αυτά, λίγο ή πολύ, υπογραμμίστηκαν από όλους τους εκπροσώπους της μειοψηφίας και γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε φέτος από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

Μερικές επισημάνσεις τώρα για ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση. Σε μία αποστροφή του λόγου μου ανέφερα ότι όντως έχουν περικοπεί δραματικά οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τους δήμους λόγω και της οικονομικής κρίσης, όμως ούτως ή άλλως θα πρέπει να στραφούμε στην αναζήτηση άλλων πηγών εσόδων και να μη στηριζόμαστε, όπως παλιά, στα «ξεροκόμματα» που θα πετάξει η Αθήνα στην περιφέρεια. Δικαιολογημένη ίσως η αντίδραση της κ. Κουρίτα που τόνισε πως τα ποσά αυτά δεν είναι «ξεροκόμματα», αλλά χρήματα που πλήρωσε μέσω της φορολόγησης ο ελληνικός λαός. Με τη διαφορά ότι εγώ δεν αναφέρθηκα στην προέλευση των ποσών αλλά στο πόσο πενιχρά έχουν αυτά καταντήσει. Έτσι, αλίμονο αν ένας δήμος σαν τον δικό μας με προϋπολογισμό πάνω από 28 εκ. στηριζόταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ κρατικής επιχορήγησης! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αυξηθούν τα πενιχρά αυτά ποσά και τουλάχιστον να έρχονται στην ώρα τους.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε ήταν σχετικά με την αδυναμία είσπραξης εσόδων παρελθόντων οικονομικών ετών και την επίσημη πλέον ενημέρωση από τον διευθυντή της οικον. υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου σχετικά με μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απαλλάσσονταν ορισμένοι επιχειρηματίες από την πληρωμή του τέλους παρεπιδημούντων προηγουμένων ετών, καθώς υπεύθυνες θεωρήθηκαν οι τότε δημοτικές αρχές που δεν είχαν απαιτήσει την είσπραξη του τέλους αυτού. Επεσήμανα πως πρέπει να μελετήσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση με πολλή προσοχή και να εξετάσουμε το εύρος της ισχύος της γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες (αυτό δεν μπορεί να αναλυθεί αυτή τη στιγμή, είναι όμως κάτι που πρέπει να εξετάσουμε άμεσα!). Από διευκρινίσεις που δόθηκαν φάνηκε ότι, εφ’ όσον τελικά ισχύσουν τα παραπάνω, στην δική μας περιοχή ανάλογο ζήτημα προκύπτει στον Ανατολικό Όλυμπο. Παρατήρησα το παράδοξο του πράγματος και το αίσθημα αδικίας που θα προκληθεί στους επαγγελματίες των πρώην δήμων Λιτοχώρου και Δίου (ορθά ο κ. Τσιφοδήμος αναρωτήθηκε αν ήταν «κορόιδα» όσοι πλήρωναν μέχρι τώρα!). Αυτό λοιπόν που είπα ήταν πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντισταθμιστεί αυτή η αίσθηση «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Δεν ξέρω γιατί από όλα αυτά το Δ.Σ. του «Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πόρων - Πλαταμώνα - Παντελεήμονα» ένιωσε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για τα λεγόμενά μου βασίζοντας μάλιστα την διαμαρτυρία του σε περσινή, όπως αναφέρεται, δημόσια δέσμευση του κ. Παπαθανασίου για μη αναδρομική απόδοση του συγκεκριμένου τέλους. Δε γνωρίζω τη δήλωση αυτή, ούτε σε ποια περίσταση έγινε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι σε συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από δικές μου ερωτήσεις σχετικά με πρόθεσή του για διαγραφή οφειλών προς τον δήμο της τάξης του 80%, ο κ. Παπαθανασίου έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερόταν μόνο σε προσαυξήσεις. Επίσης σε άλλη συνεδρίαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα στην περιοχή του Ανατολικού Ολύμπου, εκεί υπάρχουν έσοδα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί. Με κίνδυνο ποινικών ευθυνών των τέως Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων…».

Σε τελική ανάλυση, αυτό που εγώ ζητάω είναι απλώς να τηρηθεί ο νόμος! Ο δήμος μας θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αποδίδεται από το 2011 κι εξής το εν λόγω τέλος, καθώς και ότι εάν τυχόν ορισμένοι εισέπραξαν το τέλος αυτό κατά τα παρελθόντα έτη και παρανόμως δεν το απέδωσαν, θα πρέπει πλέον να το αποδώσουν (με ευνοϊκές βέβαια διακανονιστικές ρυθμίσεις!). Επομένως αγαπητοί φίλοι, εάν όντως εσείς δεν εισπράξατε ποτέ το τέλος αυτό, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε κι απορώ σε ποιο σημείο διαφωνούμε. Όπως και να’ χει, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και θα χαρώ να συζητήσουμε από κοντά το θέμα αυτό και να με ενημερώσετε για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί.

Τέλος, να κλείσουμε με κάτι πιο ευχάριστο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες και τη δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς για την τιτάνια προσπάθειά που κατέβαλαν σε ασφυκτικά περιορισμένο χρονικό διάστημα και με ελάχιστα μέσα στην διάθεσή τους, καταφέρνοντας τελικά να μας παρουσιάσουν μία θαυμάσια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια της «Ζαχαρούπολης» που θα πρέπει πλέον να γίνει θεσμός και να τύχει πολύ μεγαλύτερης υποστήριξης και προβολής από τον δήμο κι από όλους μας!

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, πίστη κι αισιοδοξία!

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2012!

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Η αλήθεια είναι ότι από τη συγκεκριμένη κοπέλα (σ.σ. τη λες και... τούμπανο), έχουμε δει πολύ περισσότερο από το… βρακάκι της.

Ποια είναι η γκόμενα που αναστάτωσε τον ανδρικό πληθυσμό στο μαγαζί που πήγε για να πιει το ποτό της; Ε, δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κανείς, εάν ...μάθει πως πρόκειται για το ένα και μοναδικό μοντέλο που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας από το Next Top Model. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο λόγος για την σέξι Δήμητρα Αλεξανδράκη.
alexandraki-1
alexandraki-2

Το όνομα της Catherine McNeil, γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1989 και σήμερα θεωρείται ένα από τα ανερχόμενο μοντέλα

Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα.



Ο αδελφός Μανώλης άρχισε τις κουμπουριές. Ο πόνος του-όπως και του αδελφού Παντελή-η αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Η "τούμπα" των δύο εισαγγελέων έκανε ζημιά στην...

αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.
Ανατροπή, ανατροπή, κραύγαζε. "Άντε να μην πω άλλη λέξη" .
Έκαναν τόση φασαρία για να μείνουν στις θέσεις τους; Τα "είπα-ξείπα" των εισαγγελέων, άφησαν σκιές, απεφάνθη ομού μετά του παρουσιαστή, κυρίου Στραβελάκη.
Δριμεία κριτική. Αλλά, δεν ιδρώνει-όπως είπαν οι ίδιοι-το αυτί των εισαγγελέων. Έχουν χοντρούς πάτους στα παπούτσια τους...

Ο ΟΤΕ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ TELECOM SERBIA

Έσοδα 397 εκατ. ευρώ μαζί με το μέρισμα 2011
Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011 - Υπεγράφη σήμερα στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, η Σύμβαση Πώλησης Μετοχών μεταξύ του ΟΤΕ και της Telecom Serbia για την πώληση του συνόλου του ποσοστού, ύψους 20%,
που κατέχει ο ΟΤΕ στη Σερβική εταιρεία. Τον ΟΤΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ενώ εκ μέρους της Telecom Serbia παρέστη ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Branko Radujko.
Το ποσό που θα καταβληθεί στον ΟΤΕ από την Telecom Serbia ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο ΟΤΕ θα λάβει για τη χρήση 2011 μέρισμα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα υπογράψαμε μία θετική συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telecom Serbia για τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας και την καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ. Η συμφωνία αυτή θα έχει θετική επίδραση στην ενίσχυση των ταμειακών ροών και τη μείωση του καθαρού δανεισμού του ΟΤΕ».
Εκ μέρους της Telecom Serbia, o κ. Radujko, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσαμάζ και τους συνεργάτες του για την επένδυση και συνεισφορά του ΟΤΕ στην επιτυχία και την ανάπτυξη της Telecom Serbia και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητές τους. Για την Telecom Serbia ξεκινά μια νέα εποχή».
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012 και τελεί υπό την αίρεση της εκπλήρωσης των συμφωνημένων προϋποθέσεων.

Ζούμε σε ένα κράτος του opengov, της"ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ", της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης...

Φυσικά και η ΑΤΕ δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και να μην υιοθετήσει πλήρως τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες.
Δείτε πως γίνεται εν έτει 2011, η μεταφορά των αρχείων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ) ........

Γίνεται φυσικά με Αγροτικό !!!
Προφανώς, για να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των αγροτών, πελατών της τράπεζας, καθώς τα συστήματα και δίκτυα Η/Υ δεν παρέχουν ανάλογα επίπεδα ασφάλειας.

Για βουτιές με τον μικρό της αδερφό στα Μπαρμπέιντος εθεάθη η διάσημη τραγουδίστρια της RnB, Rihanna

και άφησε τους λουόμενος με το στόμα ανοιχτό με τις «εκρηκτικές» της καμπύλες.



Φορώντας ένα μικροσκοπικό, πορτοκαλί μπικίνι η Rihanna δεν σταμάτησε να κάνει βουτιές στη θάλασσα και να παίζει με τον αδερφό της.

Η τραγουδίστρια απολαμβάνει την συντροφιά των φίλων της και της οικογένειά της στο σπίτι της στα Μπαρμπέιντος και προσπαθεί να ξεκουραστεί αφού μόλις επέστρεψε από την μουσική της περιοδεία.








Πολυμήχανος Κρητικός εξασφάλισε ενεργειακή αυτονομία

Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το... χαράτσι!

Ο 50χρονος ερασιτέχνης ερευνητής Μιχάλης Καλογεράκης, ένθερμος οπαδός της πράσινης ενέργειας έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους... αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα.






Oι φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του Διαδικτύου μέσα σε λίγες ώρες…




«Φωτιές» ανάβει με τη φωτογράφησή της για το νέο τεύχος του μεξικάνικου περιοδικού Hombre η διάσημη ηθοποιός από το Μεξικό, Ana Bekoa.


Eϊναι να μην το έχεις..

άμα το έχεις.. δεν ξέρεις που να το πρωτοδείξεις το κορμί..



και η Κelly Brook το έχει και με το παραπάνω! Δεν την ψήφισαν "καλύτερο κορμί" του 2011 άδικα.. Και η ίδια είπε να μας το δείξει και στο twitter της!


ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ....

Στην Γερμανία δεν υπάρχει κρίση.



Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως φέτος θα ξοδέψουν περίπου 113 εκατ. Ευρώ για πυροτεχνήματα.




Η αγορά και η ρίψη πυροτεχνημάτων για τους εορτασμούς της έλευσης του νέου έτους γίνεται τόσο με τοπικούς, όσο και χρονικούς πειρασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η πώληση σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ 31 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου. Οι Γερμανοί που θέλουν να ξεδώσουν κάνοντας θόρυβο δεν επιτρέπεται να πετούν τα πυροτεχνήματα κοντά σε εκκλησίες, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και γηροκομεία.

Μάλιστα Ορισμένοι δήμαρχοι έχουν απαγορεύσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων στο παλιό τμήμα των πόλεών τους.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανίας Πυροτεχνημάτων υπολογίζει ότι και φέτος θα κάνει τζίρο γύρω στα 113 εκατ. ευρώ και μάλιστα ίσως να τον ξεπεράσει, δεδομένου ότι φέτος επιτρέπεται για πρώτη φορά η κυκλοφορία πυροτεχνημάτων με πιο ισχυρούς μηχανισμούς πυροδότησης.

Οι γερμανικές αρχές από την πλευρά τους έχουν εκφράσει φόβους ότι λόγω αυτής της αναβαθμισμένης εκρηκτικής δύναμης των πυροτεχνημάτων θα σημειωθούν περισσότερα ατυχήματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνεντεύξεις για δουλειά στο εξωτερικό έχουν ακουστεί κατά καιρούς οι πιο περίεργες ερωτήσεις…



Μερικές φορές μάλιστα δεν έχουν…

καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο της εργασίας.

Οι ερωτήσεις που κάνει για παράδειγμα η Google εμφανίζονται συχνά στο διαδίκτυο, όπως και κάποιες από την Apple, το Facebook και την Amazon.



1. Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook στο San Francisco στις 2:30 μ.μ. μία Παρασκευή; – Υποψήφιος για Vendor Relations Manager, Google

2. Αν οι Γερμανοί ήταν οι ψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο, πως θα το αποδείξετε; – Υποψήφιος για Product Marketing Manager, Hewlett-Packard

3. Δεδομένων 20 λαμπών που καταστρέφονται σε συγκεκριμένο ύψος και 1 κτιρίου με 100 ορόφους, πως θα καθορίζατε το ύψος στο οποίο σπάνε οι λάμπες; – Υποψήφιος για Engineering, Qualcomm

4. Πως θα εξαλείφατε την παγκόσμια πείνα; – Υποψήφιος για Software Developer, Amazon.com

5. Βρίσκεστε σε μία βάρκα, η οποία βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη δεξαμενή που είναι γεμάτη με νερό. Έχετε μία άγκυρα πάνω σε αυτήν την οποία πετάτε έξω από τη βάρκα (η αλυσίδα είναι αρκετά μεγάλη για να αρκεί μέχρι η άγκυρα να αγγίζει τον πάτο της δεξαμενής). Το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή ανεβαίνει ή πέφτει; – Υποψήφιος για Mechanical Engineer, Tesla Motors

6. Παρακαλώ συλλαβίστε τη λέξη “diverticulitis” (σ.σ. στα ελληνικά μεταφράζεται “εκκολπωματίτιδα”). – Υποψήφιος για Account Manager, EMSI Engineering

7. Πως αισθάνεστε για αυτούς τους ανόητους στο Κογκρέσο; – Υποψήφιος για Management Trainee, Consolidated Electrical

8. Αν ήσασταν ένα πρόγραμμα του Microsoft Office, ποιο θα ήταν αυτό; – Υποψήφιος για Eccommerce, Summit Racing Equipment

Πρέπει ΟΛΟΙ να το διαβάσετε!Για να μη σας έρθει από κει που δεν το περιμένετε!



Είσαι αρκετές ώρες on line στο Facebook και στο Twitter; Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να καταλήξεις στην φυλακή;


Θα γελούσες, όμως η μελέτη που διεξήγαγε η ιστοσελίδα knowthenet.org.uk και δημοσιεύει η Daily Mail αποδεικνύει ότι ..

...οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, δεν έχουν ιδέα ότι πολλές από τις κινήσεις που κάνουν καθημερινά είναι παράνομες!

Η έρευνα έγινε λόγω της τετραετούς ποινής φυλάκισης σε δύο νεαρούς άντρες που το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησαν να υποκινήσουν επεισόδια στο Λονδίνο μέσω του Facebook.

Οι 2.000 ερωτηθέντες ηλικίας 14-21 ετών, δήλωσαν σε ποσοστό 67% ότι συνηθίζουν να ποστάρουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, στίχους τραγουδιών ή video συναυλιών, αγνοώντας ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ή παραβλέποντας τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Επίσης την χρονιά που πέρασε ο ποδοσφαιριστής Ryann Giggs έγινε στόχος αρνητικών σχολίων στο Twitter λόγω της σχέσης του με το μοντέλο Imogen Thomas.
Όταν ρωτήθηκαν λοιπόν οι συμμετέχοντες αναφορικά με την δυσφήμιση προέκυψε ότι το 42% δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είναι δυσφημιστικό σχόλιο και τι όχι!

Παίζεται καθ' εκάστην, σε εθνικό δίκτυο...

...και θα αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν...


Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ζήτησε σήμερα από Πρωτοδικείο Αθηνών η Χ.Κ Τεγόπουλος.

Η αίτηση αναστολής ατομικών και καταδιωκτικών μέτρων κατά της επιχείρησης θα εκδικασθεί στις ... 5 Ιανουαρίου. Η απόφασή της Χ.Κ.Τ να ζητήσει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 είχε προαναγγελθεί από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου που είχε πληρώσει το σχετικό παράβολο.


Στη συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την στάση, που θα κρατήσουμε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τους έβαλαν μέχρι και δηλώσεις να κάνουν στις κάμερες...



εντύπωση προκαλεί στο κόσμο, το πισωγύρισμα των δύο εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν στις κάμερες συσκοτίζουν αντί να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση των παραιτήσεων τους.
Τα ρίχνουν όλα στις... σκέψεις (γιατί τροπολογία δεν υπήρξε) του υπουργείου για τοποθέτηση επόπτη αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου .
Ο τσαμπουκάς ήταν χάρτινος. Παραμένουν στις θέσεις τους. Και το υπουργείο θα αποσύρει -αλίμονο!- τις ... σκέψεις του!...

"Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ", δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του,



Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να... παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.

Αναφέρει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη.

Ο Σόιμπλε αντιτάσσεται στην άποψη του επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, ότι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας, υπενθυμίζοντας ότι «Ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας αναλαμβάνει το κομμάτι που δεν μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός».

Προσθέτει πως για ορισμένα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να δοθούν αυξημένα επιτόκια, κάτι που όπως αναφέρει δεν είναι απαραίτητα βλαβερό. Καταλήγει λέγοντας ότι έτσι ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να χειραγωγηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι τα υπέρογκα χρέη και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας....

Παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων



Παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών καθώς και των δηλώσεων του άρθρου 18 του ν.4002/2011 που λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι ... χθες δόθηκε παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου για την κατάθεση πινακίδων και για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται πλέον μόνο από τις εφορίες.

Ποιο είναι το Παπαδήμειο θεώρημα;



Να αγοράσουμε μετοχές για το 2012; Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Πότε θα επιστρέψει στην εξουσία ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος; Θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη; Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός τους ΠΑΣΟΚ; Πότε θα δώσει η Άννα τα βιβλία στα σχολεία;

Αυτά και...
άλλα πολλά θα διαβάσετε σήμερα στον Καζαμία...

Ιανουάριος: Στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Είναι ο πρώτος Έλληνας επίσημος στην ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε να διατυπώσει σε ένα θεώρημα όλη την ουσία τα προβλήματος: «Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα». Το θεώρημα ονομάστηκε Παπαδήμειο και πολλά πανεπιστήμια εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να οργανώσουν συνέδρια και ομιλίες σχετικά με το θέμα.

Φεβρουάριος: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε... έκτακτη συνάντηση στην Ρώμη πήραν μια ιστορική απόφαση. Να δείξουν για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου σε μία χώρα - μέλος, στην Ελλάδα. Η Ελλάδα επιστρέφει σε μία μέρα στη δραχμή. Το ευρώ είναι πλέον σκληρό νόμισμα και οι ταινίες του Βασίλη Καΐλα και του Νίκου Ξανθόπουλου σημειώνουν τρομερή ζήτηση. Στο top ten ο μετανάστης του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μάρτιος: Ένα ακόμη σοκ περίμενε τους Έλληνες πολίτες: Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείπει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Έχει πάρει μαζί του και την ιστορική σφραγίδα του Κινήματος. Η πρόταση Βενιζέλου να βγάλουν αντίγραφο, πέφτει στο κενό. Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ δε του αναγνωρίζει ότι έχει το κατάλληλο βάρος για να σηκώσει στους ώμους του το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Χρειάζεται ένας νέος, ωραίος και πλούσιος. Ποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά; Μα, μόνο ο Άκης...

Απρίλιος: Οι εκλογές αναδεικνύουν ως μεγάλο νικητή την αποχή. Αρκετοί εκλογείς δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που παρουσιάζονται στην αγορά σε τρόφιμα και καύσιμα. Δεύτερος νικητής αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά με ποσοστά σαφώς μικρότερα από εκείνα που είχε πάρει ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Στην δεύτερη θέση το κόμμα του κ. Κουβέλη. ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Άκη αγνοείται μεταξύ τρίτης και τέταρτης κατανομής.

Μάιος: Η Νέα Δημοκρατία δεν κατορθώνει να κάνει κυβέρνηση και τότε είναι που ο Αντώνης παθαίνει κάτι. Ένα πρωί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος επιστρέφει στο γραφείο του. Ο ίδιος δηλώνει ότι επιστρέφει ως εγγυητής της ενότητας της πολυκατοικίας. Ο πρώτος που σπεύδει να του φιλήσει το χέρι είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σταθερή αξία.

Ιούνιος: Ο Πούτιν φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Σε ένδειξη φιλίας, η ελληνική κυβέρνηση (ηγείται αυτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος) απελευθερώνει τον Εφραίμ από την φυλακή. Οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν όλα τα πετρέλαια της Ελλάδας. Η είδηση στέλνει στα ουράνια τις τιμές των ελληνικών μετοχών. Η Ιταλία καταθέτει επίσημη πρόταση για να προσχωρήσει στην δραχμή.

Ιούλιος: Έντονο διάβημα της Τουρκίας για την αιφνίδια διακοπή των τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι Τούρκοι διαβλέπουν ισραηλινό δάκτυλο κι έχουν δίκιο! Το Τελ - Αβίδ έχει διεισδύσει δυναμικά στις διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά πετρέλαια. Έθεσε, όμως, ως όρο να σταματήσουν τα δάκρυα της Γιασμίν και του Μπεχλούλ. Τελικώς, όμως, τα πετρέλαια μάλλον θα τα πάρουν οι Αμερικανοί. Διότι, η Ελλάδα ήταν πάντα με τους Αμερικανούς.

Αύγουστος: Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Το είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο. Τέλος πάντων, τον Αύγουστο οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωριά τους και οι παραλίες γεμίζουν από αλλοδαπούς που απολαμβάνουν την Ελλάδα ως χώρα φθηνού τουριστικού προορισμού.

Σεπτέμβριος: Ομαλοποιείται η αγορά καυσίμων και τροφίμων, έπειτα από τις πρώτες προκαταβολές που έπεσαν για την ενοικίαση των θαλάσσιων οικοπέδων. Την ίδια ώρα φτάνει στα σχολεία και μία καθυστερημένη εγκύκλιος από την πρώην υπουργό Παιδείας, την Άννα Διαμαντοπούλου. Αποδεικνύεται ότι η ίδια είχε δώσει εντολή έναν ολόκληρο χρόνο νωρίτερα να μοιραστούν τα βιβλία. Άλλο ένα σύμπτωμα κακής λειτουργίας της δημόσιας μηχανής ή ένα σαμποτάζ κατά της Άννας μας; Η κυρία Διαμαντοπούλου καταφέρνει να επαναληφθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να γίνει αυτή η νέα αρχηγός του Κινήματος. Τότε είναι που επιστρέφει και ο Γιώργος και της δίνει και την σφραγίδα. Τόσο καιρό έψαχνε μία εθελοντική ομάδα για την οποία είχε ακούσει πριν λίγο (σχετικά) καιρό για την συγκομιδή του καφέ στην Νικαράγουα. Τα βιβλία μοιράζονται στα σχολεία.

Οκτώβριος: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το προεδρικό μέγαρο και ο Αντώνης μπορεί, επιτέλους, να επιστρέψει στο γραφείο του. Ο στενός του συνεργάτης ακόμη αναζητά τον αλγόριθμο που έλειπε και ανέτρεψε έτσι πλήρως την ροή των γεγονότων. Ο Γιώργος Κουρής αγοράζει νέο κανάλι.

Νοέμβριος: Εμφανίζεται ο πρίγκιπας του Τσάκα και αγοράζει τον Αγροτικό Αστέρα. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε έναν γίγαντα της ενεργειακής βιομηχανίας και όλοι σπεύδουν να πάρουν θέση στην αγορά. Πακτωλός από δισεκατομμύρια εισρέουν στην χώρα. Η κρίση είναι μία μακρινή ανάμνηση. Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν ιλιγγιωδώς: Ένα δυάρι στα Πατήσια κάνει όσο ένα ρετιρέ στο Μόντε Κάρλο. Οι τιμές των μετοχών είναι στον Θεό. Τύφλα να έχει το 1999. Η ζωή είναι τελικά απρόβλεπτη.

Δεκέμβριος: Όχι, την Κωνσταντινούπολη δεν την έχουμε πάρει ακόμη. Μπορούμε να περιμένουμε άλλη μία χρονιά για να επιβεβαιωθούν οι προφητείες των καλογέρων. Εδώ περιμένουμε πεντακόσια πενήντα εννιά χρόνια. Για ένα ακόμη κάνουμε έτσι;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Υγεία να έχουμε, αδέλφια. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε...

Εσχατολογικές αντιλήψεις και θεωρίες επικρατούν για το έτος 2012.




Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για το τέλος της ανθρωπότητας. Υπάρχει ωστόσο και η συμπληρωματική άποψη που λέει, έρχεται το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε, καθώς αναμένεται... το 2012 να φέρει μαζί του σωρεία βαθιών αλλαγών και τομών στα δεδομένα μας.

Πολλά έχουν γραφεί για την περίφημη προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Το ημερολόγιο των Μάγια, ένα από τα ακριβέστερα που δημιουργήθηκαν ποτέ, κάνει λόγο για την κάθοδο από τον ουρανό του θεού Bolon Yokte, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη δημιουργία.

Η προφητεία αναφέρει ότι η κάθοδος θα γινόταν στο τέλος της 13ης -συμβολικός αριθμός για τους Μάγια- περιόδου 400 ετών (τα λεγόμενα «μπακτούν»), δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Σύμφωνα με μεταγενέστερη θεωρία της Νέας Εποχής, μέσα στο 2012 και συγκεκριμένα την 21η Δεκεμβρίου του 2012 η Γη και οι κάτοικοί της θα υποστούν μία θετική σωματική ή πνευματική «μεταμόρφωση» και το 2012 θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την έναρξη ενός νέου ανώτατου ηλιακού έτους ή για τη σύγκρουση της Γης με μαύρη τρύπα ή διερχόμενο αστεροειδή πλανήτη ή άλλον πλανήτη που ονομάζεται Νιμπίρου.

Ειδικοί έχουν αποκλείσει οποοιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο για το έτος 2012, ενώ επιστήμονες που έχουν μελετήσει την προφητεία των Μάγια επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει υπόνοια ούτε συμπέρασμα για ανθρώπινη καταστροφή τουλάχιστον μέσα στο επερχόμενο έτος.

Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Μάγια όπως έχουν διασωθεί δεν υπάρχει υπολογισμός ακριβούς ημερομηνίας και επισημαίνουν ότι έχει γίνει παρερμηνεία των γραφών τους κι ότι όσοι προωθούν καταστροφολογικές θεωρίες είναι ψευδοεπιστήμονες που στηρίζονται σε απλοϊκές αστρονομικές παρατηρήσεις, όπως αναφέρεται στη Wikipedia.

Ωστόσο, επειδή όπως φαίνεται η ιστορία του τέλους της ανθρωπότητας έχει κατακτήσει αρκετούς οπαδούς, ώστε να γίνει σενάριο ταινίας, υλικό βιβλίων και ντοκιμαντέρ. Το Youtube Channel έχει αναρτήσει δεκάδες βίντεο που αναφέρονται στις θεωρίες περί το τέλος της ανθρωπότητας, ενώ το History Channel έχει μεταδώσει αρκετές ειδικές σειρές αφιερωμένες στην ημέρα της καταστροφής.

Στο βιβλίο του «2012: Δεν είναι το τέλος του κόσμου» ο ειδικός Peter Lemesurier αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλές παρερμηνείες της προφητείας των Μάγια και το Discovery Channel μετέδωσε ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το οποίο το 2012 αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ηλιακές καταιγίδες, σεισμοί και ξύπνημα ηφαιστείων, ενώ επιπλέον και ο συγγραφέας Graham Hancock σύμφωνα με τις μελέτες του υποστηρίζει ότι το 2012 αναμένονται κατακλυσμιαίες αλλαγές.

Ακολουθώντας τα ίχνη και τις γραφές των Μάγια ο ειδικός Σβεν Γκρονεμάγερ του αυστραλιανού πανεπιστημίου La Trobe, υποστηρίζει ότι η προφητεία αναφέρεται στην έναρξη μιας νέας εποχής και όχι στη συντέλεια του κόσμου.

Λίθινη πλάκα

Μάλιστα, όπως είχε δημοσιεύσει και το Έθνος, η λίθινη πλάκα από τον αρχαιολογικό χώρο του Τορτουγκέρο στην περιοχή Ταμπάσκο, που αναφέρεται στο 2012 και χαράχθηκε πριν από 1.300 χρόνια, έχει σπάσει, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται καθαρά το τέλος της προφητείας. Πάντως, σύμφωνα με το υπόλοιπο κείμενο, δεν προκύπτει τίποτα για συντέλεια του κόσμου, σύμφωνα με τον ειδικό, ο οποίος απορρίπτει αυτή την ερμηνεία ως δυτική ιδέα.

«Για την άρχουσα τάξη του Tortuguero ήταν σαφές ότι έπρεπε να προϊδεάσουν τη χώρα για την επιστροφή του θεού», δήλωσε ο Γκρονεμάγερ, προσθέτοντας ότι «η ημερομηνία είχε συμβολική αξία» για τους Μάγια, «επειδή αντικατόπτριζε την Ημέρα της Δημιουργίας»...

.Στις 300.000 θα φθάσουν οι καταθέσεις πινακίδων


Σοκ, και για την ασφαλιστική αγορά αποτελεί το πρωτοφανές κύμα κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από τους κατόχους τους, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας .
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών ο αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που ...
κατατέθηκαν έφθαναν τις 250.000, με τελική εκτίμηση ότι θα αγγίξουν τις 300.000 .
Το γεγονός αυτό θα πλήξει άμεσα και την ασφαλιστική αγορά καθώς θα χαθούν 300.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια .Καθώς όσοι καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας ,θα διακόψουν ή δεν θα ανανεώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους .

Ουρές σχηματιστηκαν στο πεζοδρόμιο της 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.


Πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα συγκεντρώθηκαν για να πάρουν δωροεπιταγές, ρούχα και τρόφιμα.

Η ...
πρωτοβουλία ανήκει στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους περισυνέλεξε τα στοιχεία των πολιτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είδος προς εξαφάνιση αποτελεί η αξιοκρατία στην Πυροσβεστική


καθώς αντιστράτηγος εν αποστρατεία ο οποίος αποπέμφθηκε από το Σώμα κακήν κακώς γιατί δεν δεχόταν να ενσκύψει σε πιέσεις, καταγγέλει το νυν αρχηγό, Παναγιώτη Μπονάτσο για "εκδικητική" συμπεριφορά. Ο αξιωματικός είναι ο...
κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης πρώην διευθυντής -μεταξύ άλλων- της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού και από τα πλέον έμπειρα και έντιμα στελέχη. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η υπόθεση του κ. Γκουρμπάτση έχει συζητηθεί στο ΣτΕ όπου ο αξιωματικός έχει δικαιωθεί και έχει διαταχθεί η επιστροφή του στο Σώμα. Κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη καθώς είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος: Ήταν ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που αποκάλυψε το διαχρονικό σκάνδαλο των ελικοπτέρων και όχι μόνο.

Η Rihanna σε πολλές διαφορετικές πόζες

με τα σέξι ρούχα και με τα σγουρά πορτοκαλί μαλλιά της απαιτούν την....
προσοχή της, η πανέμορφη τραγουδίστρια μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε γιατί είναι τόσο ωραία και έχει τόσο εκθαμβωτικό κορμί.