PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ... ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής...
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 6-0 Ή ΤΟ 1-5

Να και η φωτογραφία που ντροπιάζει περισσότερο, ακόμα ακόμα και από αυτό το 6-0 με Ηρακλή ή το άλλο το 1-5 με ΑΓΙΝΙΑΚΟ...
Έδωσαν εντολή οι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο ματς με τον ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ να μην μπαίνουν τα παιδιά ασυνόδευτα στο γήπεδο!!!
Και δεν μιλούμε βέβαια για βρέφη και νιάνιαρα...
Συν το ότι μαζί μ αυτά τα παιδιά ήταν κι ο γονιός της φωτογραφίας που οι της θύρας του αρνούνταν την είσοδο με τα παιδιά.
Βέβαια το πρόβλημα τους ήταν το ότι φορούσαν τα κασκόλ και τα διακριτικά του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ, κατά πως κατήγγειλαν οι παρόντες....
Η ειρωνεία πήγαινε σύννεφο, από μέλη της διοίκησης κι έκαναν 20 λεπτά και πλέον να τα αφήσουν να μπουν....
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ....
8 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 1-0, ΎΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΤΟΥ 1-5 ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥΣ....
ΥΓ: Τώρα την Κυριακή στο ματς που θα είναι ανοιχτές οι θύρες ρε λεβέντες με ελεύθερη είσοδο, ποιός θα ελέγξει αν τα παιδιά που θα έρθουν θα συνοδεύονται ή όχι;;; Έ ρε ...τσιρτσιρίκι που σας χρειάζεται!!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΦΑΡΕΙ ΚΑΙ TROLLάρει.....

Γιώργος Χρυσανθόπουλος ο ΓΚΑΤΖΕΝΤΑΚΙΑΣ της ΑΓΕΠ....
Τους κάνει πλάκα όλους εκεί στα μπασκετικά ή αλλιώς αθλητικά του Νομού Πιερίας, γιατί και προπόνηση κάνει με τον συνηθισμένο τρόπο και τρέχει και μαζί με την εποχή του, καθ ότι δεν αποχωρίζεται ποτέ τον ταμπλετάκι του!
Όλο μ αυτό στο χέρι και σερφάρει και trollάρει!!!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!

Να το συμβολικό της στιγμής....
Να που ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ πάει πίσω κι ίσως γρήγορα γρήγορα να είναι και παρελθόν για τον Δήμο Δίου Ολύμπου.
Όχι γιατί τον διώχνει βέβαια κανένας, αλλά διότι ήρθε η ώρα της ξεκούρασης του πολεμιστή.
Έτσι δεν είναι Γιώργη Παπαθανάση;;;;
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!

ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ....

ΑΝΤΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ.....
ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΛΑ... ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ

Ο Πρόεδρος του Πιερικού στο μπάσκετ Απόστολος Πόδας, μαζί κι ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και το μέλος του ΔΣ του Πιερικού Φώντας Μπαραλιάκος
Η τρόικα σε άλλη μορφή, ή ΤΡΌΙΚΑ ΑΛΑ ...ΑΘΛΗΤΙΚΑ;;;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Εδώ έσπασε η τρόικα και έγινε τα πάντα όλα...
Ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης εν μέσω ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΟΔΑ και ΦΩΝΤΑ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ στις κερκίδες του νέου Κλειστού εκεί στο Σταθμό....

ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τελικά αυτά τα παιδιά είναι που δουλεύουν δυνατά και ...δυνατά στον Δήμο Κατερίνης.
Οι δύο Αντιδήμαρχοι κι ο Γιάννης Αδαμόπουλος ο συνεργάτης του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη κάνουν ότι πρέπει για να λύνονται προβλήματα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Έ ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ....

Και διηγώντας τα να κλαις.....
Πιερικός στο μπάσκετ και ξερό ψωμί....
ΚΑΙ ΤΑ  ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.....

ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ...ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;;;

ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
Επί 6 έτη το κέφι των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μετουσιώνεται σε δράση, που αφορά τους μαθητές όλων σχεδόν των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.
Φέτος βέβαια συναντούμε και το εξής οξύμωρο, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ πριν λίγες εβδομάδες οι εκπαιδευτικοί που το υλοποιούν από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κι απ την άλλη να έχουμε φτάσει στο μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ και ακόμη να μην έχει γίνει το πρώτο μάθημα....
Η δράση υλοποιείται από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, το ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του Νομού Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
600 και πλέον μαθητές παρακολουθούν το μάθημα κάθε χρόνο και επί μια και πλέον ...πενταετία!!!
Άντε και σε ανώτερα, εαν και εφ όσον ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ και δεν το παραπέμψουν κι αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας....