PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αναγέννηση Κολινδρού - Άγιος Δημήτριος (3-0) - Φωτορεπορτάζ Ευριπίδη Θεοδοσίου



Εκατοντάδες νεαροί καλαθοσφαιριστές συμμετείχαν και στη δεύτερη και συνεχόμενη εκδήλωση της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, που αυτή τη φορά έγινε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.


Σε εκδήλωση του Πιερικού Αρχελάου

Με σύμμαχο τον καιρό αυτή τη φορά
Συνδιοργανωτής τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»

Εκατοντάδες νεαροί καλαθοσφαιριστές συμμετείχαν και στη δεύτερη και συνεχόμενη εκδήλωση της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, που αυτή τη φορά έγινε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Με σύμμαχο τον καιρό από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η πλατεία Ελευθερίας είχε την τιμητική της στο μπάσκετ, αφού μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης, δοκίμασαν το ταλέντο τους στις μπασκέτες που στήθηκαν για το σκοπό αυτό.
Μαζί τους οι ήδη αθλητές του Πιερικού Αρχελάου, οι προπονητές του συλλόγου, μέλη του δ.σ. και τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» που ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.
Επίσης, έγιναν και διαγνωστικά παιχνίδια με διάφορους διαγωνισμούς.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 1ου Ποδηλατικού Κυνηγιού Θησαυρού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 1ου Ποδηλατικού Κυνηγιού Θησαυρού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. Για πρώτη φορά στην περιοχή έγινε μια τέτοια προσπάθεια που «αγκαλιάστηκε» από τους φίλους του ποδηλάτου επ’ αφορμή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

KI H ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PIERIA GR ΛΕΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ... ΤΙ ΛΕΤΕ;;; ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;;;

Θα έρθουμε και πάλι στις 8 Οκτωβρίου....
Τότε θα έρθουμε ...δυνατότεροι!
ΝΕΟ ΣΤΥΛ...
ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ...
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ...
ΝΕΑ ΓΡΑΦΗ....
Κι όλα αυτά ΓΙΑ την ΠΙΕΡΙΑ μου ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ :


 Επιστολή προς τους Βουλευτές του Ν. Πιερίας


Προς
τους Βουλευτές Ν Πιερίας κ.κ
Κουκουδήμο Κων/νο
Κωνσταντόπουλο Γεώργιο
Χριστογιάννη Δημήτριο
Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα





Ο Σύλλογος πολυτέκνων Ν Πιερίας στην προσπάθεια που κάνει για την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας σας θέτει κάποια βασικά σημεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την πολύτεκνη οικογένεια.
Όπως ίσως γνωρίζεται το άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:


α. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
β. Οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
γ. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

"ΕΓΩ;;; ΕΣΥ...." κι ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ.
                  ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
                                                 (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης)
          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                                  ώρα        8μμ
             ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΑΝΑΛΟΓΙΟ
                             "ΕΓΩ;ΕΣΥ..."
                του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
με τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ (συγγραφέα-εκδότη  TA ΤΡΑΜΑΚΙΑ )
και τον ηθοποιό-σκηνοθέτη ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΝΔΟΛΙΑ στη θεατρική απόδοση.
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ οι ηθοποιοί του ΘΕΑΤΡΟΥ "ΠΗΓΑΣΟΣ":
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΗ




...............................................................................
*** Μετά το πέρας της εκδήλωσης, 
με κάθε  βιβλίο "ΕΓΩ; ΕΣΥ..."
ΔΩΡΕΑΝ 1 συλλεκτικό  βιβλίo (από τα 50 τελευταία βιβλία) της ποιητικής συλλογής του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2002




............................................................
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
pieria-gr, Athlitikos 106,7 fm, 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δυνατά τέστ για το Παιδικό και Προ – παιδικό τμήμα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στην Παιανία με τα τμήματα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού.





Δυνατά τέστ για το Παιδικό και Προ – παιδικό τμήμα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στην Παιανία με τα τμήματα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Η αποστολή ξεκίνησε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο ξενοδοχείο ΖΑΦΟΛΙΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας . Την Κυριακή το πρωί τα τμήματα των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ποντίων με επικεφαλείς τους Προπονητές Άγγελο Κούτο και Παναγιώτη Νάση μετέβηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Παιανία όπου έδωσαν φιλικά παιχνίδια υπό την επίβλεψη του επικεφαλής των Ακαδημιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Κώστα Μάρκου. Χρήσιμα συμπεράσματα των δύο προπονητών μας ενόψει και των δύσκολων υποχρεώσεων των τμημάτων υποδομής στην ΕΠΣ Μακεδονίας.
Καρακούσης Σάκης 

Απολύσεις προσωπικού παιδικών σταθμών επιβάλλει το υπουργείο στον Δ.Δίου-Ολύμπου


ΛΟΓΩ ΝΕΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ



Σε αδιέξοδο θέλουν να οδηγήσουν κάποιοι τον δήμο Δίου-Ολύμπου μετά τις νέες περικοπές που έγιναν στις χρηματοδοτήσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων. Όπως τόνισε η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δ.Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) και δημοτική σύμβουλος Σοφία Ζουρζούρα, η κατάσταση στην αυτοδιοίκηση είναι πράγματι απελπιστική.
Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα που αφορά τους παιδικούς σταθμούς υπάρχει νέα μείωση χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να ζητείται να απολυθούν κάποιες από τις εργαζόμενες.

Το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" - Η επόμενη μέρα



Image
Του Δημήτρη Σιανίδη

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη Πανελλαδική συνάντηση των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται στη γνωστή πλέον κίνηση «Χωρίς μεσάζοντες», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, περίπου 40 Εθελοντικές Οργανώσεις, συλλογικότητες, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγών, από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες της ημερίδας.

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή
Στην τελική ευθεία οδεύουν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη», καθώς απομένουν μόλις δώδεκα μέρες για την έναρξη της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής.
Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με τον αγώνα φορέων,συλλόγων και εθελοντών, στο Δημαρχείο της Κατερίνης, ώστε να σφραγίσουν την μέχρι σήμερα πολύτιμη προσφορά τους στην εξέλιξη της διοργάνωσης.
Παράλληλα θα συζητηθεί η πορεία των εργασιών,αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά και θα διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο γεγονός και καθιστά απαραίτητη την συμμετοχή όλων των πολιτών στην ενδυνάμωση του μαζικού αθλητισμού στην Κατερίνη.Ήδη ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ.. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (του Δημ.Καλαϊτζή)






Εχουν ξεφύγει κατά πολύ οι Τροικανοί. Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα και αλωνίζουν τα υπουργεία.
Μέχρι και το υπουργείο Άμυνας έκαναν φύλλο και φτερό.
Αλλά οι υπαλληλίσκοι της διεθνούς τοκογλυφικής σπείρας δεν έμειναν εκεί.
Απαίτησαν, άκουσον - άκουσον,να ...συναντηθούν με την ηγεσία της δικαιοσύνης.

Απαίτησαν να μπουν και να ανακατευτούν εκεί, που από το σύνταγμά μας ούτε η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα.
Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν απολογούνται για την αποτυχημένη συνταγή φτώχειας, αλλά συνεχίζουν να θεωρούν τη χώρα μας προτεκτοράτο.
Με αφορμή αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Τώρα αν αναρωτιέστε από ποιούς, πάντως όχι από την Ελληνική κυβέρνηση, αυτή έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη πια. Έχει πέσει με τα μούτρα να αποδείξει ότι είναι τα καλά παιδιά και αποδέχονται κάθε μέτρο, όποιο αποτέλεσμα και αν έχει.
Είναι πλέον σαφές ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν και εμείς δεχόμαστε μοιρολατρικά να βαθαίνει η κρίση και η φτώχεια στην κοινωνία μας, αφού η ύφεση ξεπέρασε το 7%, τόση που ούτε στην περίοδο πολέμου δεν υπήρξε.
Υπάρχει λύση; μία και μοναδική. Να ξεσηκωθεί ο λαός, να αφήσει τον καναπέ του και να βγει και πάλι στους δρόμους.

Ας κρατηθούμε γερά, γιατί η φτώχεια (θα) έχει πολλά πρόσωπα



Image
Αγαπητοί συμπολίτες, ας σφίξουμε γερά ο ένας τον άλλο. Ας κρατηθούμε γερά, γιατί η φτώχεια (θα) έχει πολλά πρόσωπα.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, στηρίζουν ανελλιπώς τις δράσεις των «Αλληλέγγυων» και του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της πόλης μας.

Εδώ ένα χρόνο περίπου, χιλιάδες πολίτες από το νομό μας συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις τροφίμων που οργανώθηκαν από τις εθελόντριες και τους εθελοντές της πιερικής ομάδας. Συνολικά, αυτούς τους μήνες, διατέθηκαν περισσότεροι από 25 τόνοι τροφίμων σε 70 περίπου οικογένειες (250 – 300 άτομα κάθε μήνα). Μεγάλη ποσότητα ενδυμάτων και υποδημάτων παραδόθηκε πρόσφατα στην Εκκλησία, ενώ φάρμακα στάλθηκαν στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» της πόλης μας και στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης (ΧΟΚ), στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, οι ανοιχτές επιτροπές όλων των αθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.




Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης (ΧΟΚ), στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» την Κυριακή23 Σεπτεμβρίου, οι ανοιχτές επιτροπές όλων των αθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
Πρόκειται για τον βασικότερο θεσμό, μετά την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου συναντώνται όλα τα μέλη της προκειμένου να γίνει ο αθλητικός απολογισμός της παρελθούσης περιόδου και να ενημερωθούν για την επόμενη αθλητική περίοδο.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι, Πρόεδροι και Τεχνικοί Σύμβουλοι των σωματείων στο Αλπικό Σκι, το Σκι Δρόμων Αντοχής,το Δίαθλο, το Free-Styleκαι τη Χιονοσανίδα.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ :


 "Με μισθούς πείνας και εκ περιτροπής εργασία ουδείς πλέον θα μπορεί να αγοράζει"

Η οικονομική κρίση που χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μικροεπιχειρήσεις, το επόμενο διάστημα θα οξύνει παραπέρα τα προβλήματα της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολουμένων. Συνεχίζεται αμείωτη η πτώση του τζίρου και το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών
Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι, περισσότερο από πριν, με την προοπτική της χρεοκοπίας και της ανεργίας και τη συνεπακόλουθη αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών χωρίς ορατή διέξοδο.

Την οδυνηρή αυτή κατάσταση θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τα νέα μέτρα με την εφαρμογή τους.
Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,7 δις συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά την άμεση εφιαλτική προοπτική της αγοράς, την μεγαλύτερη ύφεση, τα περισσότερα λουκέτα.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.




ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΑΠΟΒΛΗΤΑTOSOH.

- Απαίτηση Δημάρχου για αναδρομική καταβολή εξόδων παράστασης: Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την καταβολή 14.000 στον δήμαρχο ως έξοδα παράστασης(αναδρομικά για το πρώτο 3μηνο που ήταν σε αργία.). Σχολιάζοντας το θέμα δήλωσα ότι από τη στιγμή που η ποινή της αργίας θεωρείται πλέον ως μηδέποτε επιβληθείσα,είναι αναφαίρετο δικαίωμα του δημάρχου να ζητήσει τα χρήματα αυτά και κάποια στιγμή μπορεί να το ασκήσει.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ : ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Επισημάνσεις του προρέδρου του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου στην ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΚΩΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ
Νέα αγροτική ανάπτυξη μέσω μετεξέλιξης αγροτών σε σύγχρονους επιχειρηματίες
* ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
* ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
 
«Η ουσιαστική αγροτική ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της μετεξέλιξης των αγροτών σε σύγχρονους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που θα διευθύνουν σύγχρονες αγροτικές επιχειρήσεις, ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς με έμφαση στην παραγωγικότητα και με βασικό στόχο τη δημιουργία ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων με διεθνή αναγνώριση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της ημερίδας για «το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 


  ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ( π. 1ο Δημοτικό σχολείο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 8μμ.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΟ
«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Λογοτεχνική ανάλυση Αντώνης Κάλφας
Θεατρική απόδοση, Γιώργος Χανδόλιας
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ οι ηθοποιοί του ΘΕΑΤΡΟΥ "ΠΗΓΑΣΟΣ":
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΗ
Συντονίζει, ο Λευτέρης Μωυσιάδης

Η Γιορτή των πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε διάφορες χώρες.


Το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σας προσκαλεί στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2012


     
  

  Η Γιορτή των πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε διάφορες χώρες. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης» και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούνται κατά την μετανάστευση
Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας τις διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Στην Πιερία η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτώβρη στη Λιμνοθάλασσα Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης) από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, κατασκευές, περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συνδιοργανωτές
ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου
Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008
ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δήμου Πύδνας
Γραφείο Ορνιθολογικής Θεσ/νίκης

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Κάνουμε γνωστό ότι ξεκινά την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλάκαι μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι,λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί,αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες,καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες,μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών–οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων,ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Βλέπει ανασχηματισμό...





Θέλει αντιπροέδρους Βενιζέλο και Κουβέλη...

Παράθυρο ανασχηματισμού ανοίγει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής, ο οποίος κάνει λόγο για αναβάθμιση των ρόλων του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με...

την “Real News” σε συνομιλίες με συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως η τρικομματική κυβέρνηση έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια, ενώ παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι της κυβερνήσεως.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής διέτεινε πως ο κ. Βενιζέλος όφειλε να μπει εξαρχής στην σύνθεση της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε πως κανένας δεν θέλει εκλογές σε ένα τόσο κομβικής σημασίας για την χώρα, χρονικό διάστημα...

Εγώ θέλω να μείνω στη ΝΕΤ! Αυτοί με θέλουν; ...





Για την επιστροφή της στη δημόσια τηλεόραση, τις εμπειρίες της και τις προθέσεις της για τη συνέχιση της συνεργασίας με την ΕΡΤ μιλά σε συνέντευξή της στο "TV Έθνος" η Έλλη Στάη.

Το συμβόλαιο της λήγει αρχές του 2013 και...

Ο προκλητικά αντιπαθής, κύριος Αναγνωστάκης...





Επεισόδιο 2ο (το 1ο σχολίασε ο Κίμων) . Απρεπής, αναιδής και αγενής ο Αναγνωστάκης, εξόργισε το Μανώλη Γλέζο.
Εκτός από τις απαράδεκτες ερωτήσεις, άρχισε κάποια στιγμή να κάνει νοήματα στον αέρα με το Χασαπόπουλο. Ο Μανώλης Γλέζος αναγκάστηκε να τους πει "όταν σταματήσετε την συνεννόηση μεταξύ σας, που δεν ξέρω γιατί την κάνετε, να...

Ο Σαμαράς πρόλαβε τα πρωτοσέλιδα...





" ... ο Πρωθυπουργός – όποιος Πρωθυπουργός – ουδεμία ανάμιξη θα έπρεπε να έχει" ...

Τους… έσπασε το αποκλειστικό, θα μπορούσε να πει κάποιος σε δημοσιογραφικούς όρους για την πρωτοβουλία Σαμαρά να...

Ο θίασος των αρχηγών...





"Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ!» υποσχόταν στους οπαδούς της ΝΔ. Ε, καλά, έλεγε και καμιά ανοησία για να περνάει η ώρα" ...

Αυτόματες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο αν δεν «βγαίνει» το πακέτο .





Υπό τη δαμόκλειο σπάθη νέων μισθολογικών περικοπών θα βρεθεί ο δημόσιος τομέας στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος εξοικονόμησης των 11,5 δισ. Πρόκειται για ρήτρα που η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για να δεχτεί τη δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών, αν και αμφισβητεί την αποδοτικότητά τους. Σε ...

10 πράγματα που… θα ξεκίναγες τον Σεπτέμβρη!





«Όταν γυρίσω από τις διακοπές και μπει ο Σεπτέμβρης θα κάνω αυτό, αυτό και αυτό»…

Ήσουν αποφασισμένος όταν τα σκεφτόσουν τον Αύγουστο στην ξαπλώστρα. Για άλλον έναν όμως Σεπτέμβρη, δεν έκανες τίποτα από όλα αυτά… Σεπτέμβρης. Μπορεί να είναι ο 9ος μήνας του χρόνου, αλλά στην...

Σε ΄χω βαφτίσει κάπαρη...





Την συναντάς πάνω στην ξεραΐλα της πέτρας, πάνω στα βράχια, τα κάστρα και τους γκρεμούς και σε εντυπωσιάζει με την σπάνια ομορφιά της.
Εντυπωσιακά φύλλα, μοναδικά μπουμπούκια, πανέμορφα λουλούδια.
Ένα...
στολίδι των νησιών μας που χρειάζεται την προσοχή μας...

Κινητά στα σχολεία τέλος αλλιώς αποβολή...





Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές.
Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.
Η ...

Πιάτσα αγοραίου σεξ οι δημόσιες τουαλέτες στην Πάτρα...




Κανένας πολίτης δεν μπορεί πλέον να πλησιάσει στις δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Γεωργίου, αφού αυτές έχουν μετατραπεί σε πιάτσα αγοραίου σεξ από ομοφυλόφιλους νεαρούς, οι οποίοι προσφέρουν τις «υπηρεσίες» έναντι μικρής αμοιβής.

Ο φωτογραφικός φακός της...