PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...

θα βρείτε ενδιαφέρον το βίντεο από το σόου που έδωσε η Τζούλια Αλεξανδράτου για τους θαυμαστές της στην Πάτρα!

Δείτε την, θαυμάστε την, απολαύστε την ή ότι άλλο νομίζετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

Τ' ακούσαμε-διαβάσαμε-κι αυτό. Βόγκηξε στο κλάμα η Άννα.


Τι, που, πως; Ακούστε (το...

σχετικό απόσπασμα το πήραμε από ΤΑ ΝΕΑ) :

"Είκοσι χρόνια στην πολιτική, δεν έχω βάλει τα κλάματα. Μου συνέβη στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, όταν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα.Αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και που επηρέασε τις οικογένειες, με έκανε να κλάψω. Για μένα αποτελεί μεγάλο στοίχημα να μην ξανασυμβεί" .

Αυτό είναι βέβαιο. Στη νέα σχολική χρονιά, θα κλάψει άλλος...

ΝΤΡΟΠΗ! Προστατεύουν τις συντεχνίες ενώ ο κόσμος πεινάει.


Δοκιμάζεται η Κυβερνητική συνοχή.

Ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.


Με ένα σχόλιο του μπορούσε να απολύσει υπουργό, με ένα πρωτοσέλιδό του να αλλάξει κυβέρνηση.
Σχεδόν, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας, ήταν στα πόδια του.

Έκανε τα...
πάντα για να εξασφαλίσει την εύνοιά του ή έστω την ουδετερότητά του.

Οι πόρτες όλες, ορθάνοιχτες.

Μας έχει …νουθετήσει όλους κατά καιρούς, τόσο από την εφημερίδα του, όσο και από τηλεοράσεως.

Πριν λίγες ημέρες συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο.

Δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως, όμως, αυτός;

Ο έως πρόσφατα κήνσορας του δημοσίου βίου της χώρας;

H μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η χθεσινή του εμφάνιση στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον τύπο, ο κ. Φυντανίδης δήλωσε “άνεργος τα τελευταία τέσσερα χρόνια και σε κακή οικονομική κατάσταση.”

Είπε μάλιστα, ότι τα χρήματα της προκαταβολής για την ρύθμιση της οφειλής του (περίπου 15.000) ευρώ τα δανείστηκε από φίλους!

Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης καριέρας και δεν είχε 15.000 ευρώ στην άκρη;

Τι να πείς…

Αν θυμάμαι καλά, έως και μέχρι πρίν από μερικούς μήνες, παρουσίαζε μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση (όπου μεγαλοθύμως τον είχε αποκαταστήσει ο πρώην υφιστάμενος του, κ. Ρουσόπουλος).

Άρα δεν είναι τέσσερα χρόνια άνεργος.

Όσον αφορά στην κακή του οικονομική κατάσταση, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Φυντανίδης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είχε δηλώσει η εργοδότριά του κ. Μ. Τεγοπούλου, αμοιβόταν πλουσιοπάροχα.

Τέλος, στην ηλικία του ο κ. Φυνταντίδης, γιατί δηλώνει άνεργος;

Θα μπορούσε να είναι συνταξιούχος ή δεν ήθελε να ….επιβαρύνει το ασφαλιστικό του ταμείο.

Λυπάμαι ….

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον... τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι είμαστε στην τελική φάση και πρέπει όλες οι πλευρές να θέσουν τα «όπλα» τους.


Πολεμική χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για την νεα δανειακή σύμβαση η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δραματικές.
Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον... τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι είμαστε στην τελική φάση και πρέπει όλες οι πλευρές να θέσουν τα «όπλα» τους. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, υποστήριξε ότι τόσο μείζονα ζητήματα δεν μπορούν να λήξουν στο επίπεδο της Τρόικα και υποστήριξε ότι οι Ελληνες κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους.

Όσον αφορά την χτεσινή πρόταση του Γερμανού υπουργού Φίλιπ Ρέσλερ που ζήτησε να βάλει η Γερμανία Επίτροπο για την Ελλάδα, η Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Εκανε μάλιστα λόγο για «αρρωστημένη φαντασία» και ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας.Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι έχει ερωτηματικά για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου που όπως είπε έγινε κάτω από πίεση ενώ υπογράμμισε ότι δύο χρόνια τώρα γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα δεκαετιών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, υπάρχουν δύο σοβαρά λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν, δηλαδή θα πρέπει να εκτιμώνται οι επιπτώσεις που θα έχει κάθε μέτρο το οποίο προτείνεται ενώ εστίασε ακόμη στην ανάγκη υλοποίηση όσων αποφασίζονται, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να πούμε πώς θα γίνει ό,τι αποφασιστεί»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ...

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΚΕΙ?

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΟΟΥΝ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....

ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIERIA -GR

Παπατζής. Κλασσική περίπτωση.


Εισήγαγε τον κιτρινισμό, με όρους "Αυριανής" στην τηλεόραση. Και καυχάται γι΄αυτό, περιφερόμενος από - τηλεοπτικού- χωρίου, εις χωρίον.
Σήμερα στον ΣΚΑΙ έπλεξε το εγκώμιο του... εαυτού του, με ύφος αρχηγού αγέλης αφρικανικών πιθήκων. "Πόπη, αυτό το στούντιο που σήμερα κάνεις εκπομπή, εγώ το έφτιαξα. Ήμουν για... 10 χρόνια διευθυντής στον ΣΚΑΙ και μάλιστα πετυχημένος".
Λίγο πριν είχε αποδώσει ευθύνες για το κατάντημα της χώρας και στους δημοσιογράφους. "Φταίμε και εμείς", είπε , αλλά παρατηρώντας το ανήσυχο βλέμμα της Πόπης έσπευσε να την εξαιρέσει.
"Όχι εσύ Πόπη μου. Εσύ κάνεις μια σπουδαία εκπομπή ".
Παπατζής...

Συγκλονιστική αποκάλυψη του pieria -gr


Μια χήρα μάνα 49 χρονών με ανήλικο παιδί, πέθανε προχθές από την στεναχώρια της, περιμένοντας χωρίς φράγκο εδώ και 13 μήνες τον Κουτρουμάνη και την Δρέττα να υπογράψουν μια τροπολογία, για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί!!!
Η γυναίκα που εργαζόταν στον ΟΤΕ είχε... καταθέσει τα χαρτιά της για να πάρει σύνταξη και το Ταμείο της, την διαβεβαίωσε ότι πληρεί τις προϋποθέσεις.
Πέρασαν 13 μήνες χωρίς να πληρώνεται και χωρίς κάποιος να της πει το γιατί!!
Άραγε θα δώσει κανείς απάντηση στην 16χρονη κόρη της?...

Έχετε το θράσος και μιλάτε από πάνω... Τα παιδιά ρε ξευτίλες, πως μπορείτε και τα βλέπετε στα μάτια;

Πιστεύουμε ότι τα συσσίτια είναι σημάδι ζωής.

«Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»!


Ο Γερμανός σχεδιαστής Fabian Brunsing δημιούργησε ένα »παράδοξο» παγκάκι που το ονόμασε »Pay & Sit Bench», δηλαδή μεταφράζοντας σε απλά Ελληνικά: «Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»!

Εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται πίσω από τη ΝΔ!!!

Αχαϊκό Βαρόμετρο: Εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται πίσω από τη ΝΔ!!!  Τα σχόλια και οι αναλύσεις του Ηλία Νικολακόπουλου

Πρωτοφανή στοιχεία για το Νομό Αχαΐας και την πρόθεση ψήφου των πολιτών, προκύπτουν από το Αχαϊκό Βαρόμετρο της Data RC που παρουσίασε σήμερα από την Πάτρα ο καθηγήτης Ηλίας Νικολακόπουλος. Το βαρόμετρο δείχνει την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βάση τα ευρήματα της μέτρησης, περνάει στο Νομό δεύτερο κόμμα, πίσω από τη ΝΔ.

Η Ελένη Μενεγάκη ήταν η απόλυτη βασίλισσα της πρωινής ζώνης και βρήκαμε παλιά βίντεο όταν το καλοκαίρι χόρευε στην εκπομπή με το μαγιό της...

Δείτε το βίντεο:


Παρά τρίχα, πάντως, τη γλίτωσε η Vanessa.

Τον ήλιο και τις παραλίες της Χαβάης απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Vanessa Hudgens και οι παπαράτσι δε σταματούν να απαθανατίζουν την 24χρονη celebrity.



Αυτή τη φορά, όμως, ο φωτογραφικός φακός στάθηκε τυχερός αφού ήταν παρών στο μικρό «ατυχηματάκι» της ηθοποιού - τραγουδίστριας, η οποία ενώ ετοιμαζόταν να μπει στη θάλασσα, συνειδητοποίησε ότι της είχε φύγει το πάνω μέρος του πολύχρωμου μαγιό της.

Παρά τρίχα, πάντως, τη γλίτωσε η Vanessa.

Δείτε παρακάτω...






ΤΟ PIERIA -GR ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

Δουλεύει παντού !!!

Εξωραϊστικος Εκπολιστικος Συλλόγος Ν.Παντελεήμονα : ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Η Ελλάδα και ο παγκόσμιος κινηματογράφος έγιναν φτωχότεροι από την απρόσμενη σιωπή ενός σπουδαίου δημιουργού και οραματιστή. Ένας σπουδαίος Έλληνας έφυγε για το ταξίδι της αιωνιότητας. Μας άφησε όμως παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο του το οποίο βασίζεται πάνω στις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας της σκέψης, της πάλης για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον αγώνα για μια κοινωνία δικαίου και αλληλοκατανόησης. Με την κριτική κινηματογραφική του ματιά έδωσε μεγαλείο στην τέχνη και κατέγραψε με απαράμμιλο τρόπο την κοινωνικοοικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας των τελευταίων 80 χρόνων. Ο Αγγελόπουλος αγάπησε την Ελλάδα και όλες τις γωνιές της. Την τίμησε όσο λίγοι Έλληνες και έδωσε περισσότερο φως στον ήλιο της Ελλάδας νικώντας την ομίχλη και την καταχνιά που μας καταπλακώνει.

Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Εκπολιστικού Συλλόγου Ν.Παντελεήμονα νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον μεγάλο αυτό σκηνοθέτη για την ταινία του Μέγας Αλέξανδρος στον Παλιό Παντελεήμονα και να εκφράσει την λύπη του για τον άδικο θάνατο αυτού του σπουδαίου Έλληνα στοχαστή. Η σιωπή και οι ανθρώπινες φιγούρες του θα μας λείψουν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης που θα τον σκεπάσει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρόσκληση

Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει ενεργά στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της φίλης και συναγωνίστριας, μέλος της ομάδας μας, Μάγδας Παπαδημητρίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο Μύθος, ο «Τόπος μου» αποκτά πλέον "πένα που θα σώσει τις ομορφιές του από τον εφιάλτη της λήθης".

Φίλη Μάγδα, θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για να σε στηρίξουμε, αλλά κυρίως, γιατί αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε, πως "η θάλασσα αναπνέει το τέλος της".

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

Image

Πρόσκληση

Το Βιβλιοπωλείο Νέστωρ και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάγδας Παπαδημητρίου, ''Καθρέφτης Ψυχής'', από τις εκδόσεις 'Ανεμος,
την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 19.30μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Το βιβλίο παρουσιάζει η Μίνα Παπανικολάου, ποιήτρια.

Απαγγέλει ο Κώστας Μυστακίδης, ηθοποιός.

Ζεστή συντροφιά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

--

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε. Σ . Ε . Τ.

ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε. Σ. Ε. Τ. και ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τα τακτικά μέλη της Ε. Σ. Ε. Τ. σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 μ. μ., στα Γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα (Ιπποκράτους 13 – 6ος όροφος ) με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης

2. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής

3. Διοικητικός και Διαχειριστικός Απολογισμός έτους 2011 και έγκρισή του

4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

5. Προϋπολογισμός έτους 2012

6. Προγραμματισμός ενεργειών της Ε. Σ. Ε. Τ. για το 2012

7. Διάφορες ΑνακοινώσειςΚοπή πίτας

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 25/02/2012 χωρίς άλλη πρόσκληση στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα. Όμως το Δ. Σ. ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει τέτοια περίπτωση για να μην υποβληθούν τα μέλη από την περιφέρεια σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Μετά το τέλος της Γ. Σ. θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του 2012 της Ε. Σ. Ε. Τ.

2. Εντός του έτους 2012 με απόφαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί Ειδική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΕΤ με θέμα την αλλαγή του καταστατικού καθώς και εκλογοαπαλογιστική Γ.Σ. για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΑ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ

Γιορτάζει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη (Μπιζανίου 44 ) ο Σύλλογος Λιτοχωριτών .

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, θα γιορταστεί στη Στέγη του συλλόγου (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση θα αρχίσει με Θεία Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ.. Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της Βασιλόπιτας, όπως επίσης και διάλεξη από τον κ. Φαργκάνη Μιχάλη, Διδάκτορα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η αρχιτεκτονική στο παλιό Λιτόχωρο». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των αρχών από το Λιτόχωρο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.

....Ο Σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας ιδιόκτητη στέγη και γραφείο στην οδό Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, συνταξιούχοι κτλ

Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τη τοπική Επαναστατική Κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κουροβάγγο. Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού (περίπου 180 οικογένειες) στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως, σημερινό Γ’ Σώμα Στρατού, από το οποίο ένα μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.

Χώρος συνάντησης των Λιτοχωριτών ήταν, από τα τέλη του 19ου αιώνα, το καφενείο με την επωνυμία «Λιτόχωρο», που βρισκόταν στην Παλιά Παραλία στη θέση όπου ήταν μεταπολεμικά το καφενείο «Αιγαίον». Ήταν στέκι κυρίως των Λιτοχωρινών καπεταναίων, που έδεναν τα καράβια τους ακριβώς απέναντι, δίπλα στα Αγιορείτικα. Στη συνέχεια χώρος συνάντησης είναι ο χώρος της ιδιόκτητης Στέγης, όπως προαναφέρθηκε.

Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών».

Σήμερα οι Λιτοχωρίτες κατοικούν διεσπαρμένοι σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όμως αρκετοί διαμένουν από πολύ παλιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του Παπαφείου Ορφανοτροφείου και στο Φάληρο ....

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η τελευταία δήλωση του για την περίφημη άγνοια του σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο ήταν αυτή που έκανε σήμερα στο ΜΕGA Channel ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.


Η τελευταία δήλωση του για την περίφημη άγνοια του σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο ήταν αυτή που έκανε σήμερα στο ΜΕGA Channel ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός Οικονομίας μετά την γκάφα ολκής που... έκανε στον ΣΚΑΪ μετρά πληγές ενώ αποφάσισε να επιβάλλει εμπάργκο στον ίδιο του τον εαυτό και για μια τουλάχιστον μικρή περίοδο να απέχει από τα ΜΜΕ. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως όσα εμπάργκο κι αν κάνει, πλέον έχει χάσει πολύ από τη δυναμική που είχε για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Μοναδική του ελπίδα; Μια ενδεχόμενη διαγραφή από τον Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως το επιτελείο στον τομέα της επικοινωνίας που έχει ο πολιτικός, εκτιμά πως το όλο θέμα θα ξεχαστεί εντός μιας εβδομάδας καθώς από γκάφες, το ΠΑΣΟΚ κάνει πλέον μπόλικες...

Έχει τόσο γούστο η ελληνική τηλεόραση όταν έρχεται μούρη με μούρη με την Τέχνη.



Όταν πρέπει να αντιμετωπίσει ανθρώπους που δεν κωλώνουν να μην γλείψουν ή ακόμη χειρότερα την... αντιμετωπίζουν σαν το Βετέξ της κουζίνας τους.

Από τη μία ο Ντίνος Χριστιανόπουλος που αρνήθηκε το Μεγάλο Βραβείο των Γραμμάτων, από την άλλη ο αδόκητος χαμός του βασιλιά του ποιητικού στατικού πλάνου, Θεόδωρου Αγγελόπουλου και αίφνης οι έλληνες παρουσιαστές πιάστηκαν αδιάβαστοι ή στην καλύτερη των περιπτώσεων απροετοίμαστοι.

Κάπως έτσι την πάτησε το πρωί η – κατά τ’ άλλα συμπαθής – Τσαπανίδου με τον Χριστιανόπουλο, κάπως έτσι «γύρισε το μάτι» και της comme il faut Έλλης Στάη με το πράσινο σκουφί και τις γκριμάτσες απόγνωσης του γίγαντα, Ηλία Λογοθέτη.
Και πως ν’ αντιμιλήσει η tv, η συνηθισμένη σε συζητήσεις για νύχια, μαλλιά, πλαστικές και πτυσσόμενους έρωτες ή στην καλύτερη περίπτωση κλισέ, δήθεν “στριμωχτικές” ερωτήσεις σε ανεπίδεκτους μαθήσεως πολιτικούς που επιβίωσαν με απαντήσεις παπαγάλου; Πως να βγάλει γλώσσα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η κακομαθημένη ελληνική τηλεόραση που έχει μάθει να τη χαϊδολογάνε και να την ταχτιρντίζουν οι σαλιωμένες τηλεκριτικές, ακόμη και εκείνες που θεωρούνται σκληρές;

Πως να κουνηθεί η 20χρονη tv που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις θυμίζει αδιάβαστη φοιτήτρια μπροστά στη λεκτική μπούφλα του καθηγητή που δεν συγκινείται από μακριές βλεφαρίδες και νάζια, ακόμη κι όταν κατέχουν από πολιτικά και PSI;

"Γιατί τόσο καιρό κρατούσαν κλειστά τα στόματα? Είναι άραγε τόσο αθώοι?..."...


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα "pheme.gr". Αφού πρώτα υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και ... επιτέθηκε σε όσους του την πέφτουν , δήλωσε παρόν σε μια πιθανή υποψηφιότητα

"Αυτά θα τα δούμε όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες…".

Όσο αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε πως "Είναι εγκληματικό αυτές τις ώρες να στρέφουμε την προσοχή μας στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ και να αφήνουμε τις υποχρεώσεις μας στην κυβέρνηση.Η διαρκής αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του έγινε με τον πιο χυδαίο και τον πιο άδικο τρόπο".

"Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που κρατούσε κλειστά τόσο καιρό τα στόματα και ποιες δυνάμεις τα απελευθέρωσαν; Είναι άραγε τόσο αθώοι όλοι;", επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην ερώτηση αυτή, ήταν καρφί για τον Χρυσοχοϊδη:


Το έχω διαβάσει. Αλλά και να μη το είχα διαβάσει, θα
σας έλεγα ότι το'χω διαβάσει.
Εσείς τι καταλάβατε ?
Το΄χει διαβάσει?

Συνεχώς έρχονται και νέα στοιχεία στο φως για τη δράση των εκβιαστών – τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης.


Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα ένας από τους φερόμενους εγκεφάλους των εγκληματικών οργανώσεων ο Μάρκος Καραμπέρης διέθετε λογαριασμούς σχεδόν σε όλες τις τράπεζες της χώρας.

Μέσω...

αυτών των λογαριασμών είχε στήσει ολόκληρη «επιχείρηση» εκροής χρημάτων , τα οποία διοχέτευε παράνομα στην αγορά μέσω τοκογλυφικό δανεισμό.

Συνολικά, οι εισροές στους τραπεζικούς του λογαριασμούς του Μάρκου Καραμπέρη για το διάστημα 2004 – 2010 ήταν 54.066.432 ευρώ. Το μεγάλο κόλπο που είχε είχε στήσει ο πρώην πολιτευτής ήταν ότι έπαιρνε δάνεια από με το ετήσιο επιτόκιο που του ζητούσαν οι τράπεζες και εκείνος στη συνέχεια δάνειζα τα χρήματα αυτά σε επιχειρηματίες που είχαν ανάγκη ρευστότητας. με το ίδιο επιτόκιο, αλλά σε μηνιαία βάση.

Όπως δημοσιεύει και το zougla.gr την επταετία 2004-2010 ο Μάρκος Καραμπέρης κατάφερε να λάβει από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 2.970.000 ευρώ.

Στη συνέχεια όμως έπρεπε με κάποιο τρόπο να «καθαρίσει» το μαύρο χρήμα που έμπαινε στους λογαριασμούς του και βρήκε τη λύση μέσω το κερδισμένων δελτίων Στοιχήματος του ΟΠΑΠ.

Το διάστημα 2005-2010 εμφανίζεται να έχει κερδίσει σε περισσότερα από 2.000 δελτία. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το συνολικό ποσό που έπαιξε σε τυχερά κρατικά παιχνίδια της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κατά το διάστημα 2005-2010 ανήλθε στις 749.637 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που εισέπραξε ήταν 5.182.118 ευρώ, βγάζοντας καθαρό κέρδος 4.432.480 ευρώ.

Δεν θέλει ο κύριος Καρατζαφέρης να υπογράψει το 2ο μνημόνιο (το πρώτο καλά το υπέγραψε ο Παπανδρέου και τον μουντζώνουν όλοι, ακόμη και οι δικοί του!)


Ωραίος! Θα 'χει συνεννοηθεί και με τον Αντώνη. Δεν θέλει ο κύριος Καρατζαφέρης να υπογράψει το 2ο μνημόνιο (το πρώτο καλά το υπέγραψε ο Παπανδρέου και τον μουντζώνουν όλοι, ακόμη και οι δικοί του!).
"Να δώσουμε οι πολιτικοί αρχηγοί, τον λόγο της τιμής μας και... να το υπογράψει ο Παπαδήμος" , είπε ο πρόεδρος Χέρι -Χέρι.
Προφανώς αυτό θ' αρέσει και στον "μεγάλο διαπραγματευτή" Σαμαρά.
Στο 1ο είχαν βρει σάκο του μποξ τον Παπανδρέου. Τώρα θέλουν τον Παπαδήμο.
Και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο...

ΨΕΜΜΑΤΑ?

ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ....ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ..

Ο ΘΙΑΣΟΣ..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIERIA -GR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ < ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΗΣ> ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.



Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Διοικητής του ΙΚΑ αποφάσισε την κατάργηση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Λιτοχώρου.

Το Κράτος, στην προσπάθειά του να περικόψει δαπάνες, περικόπτει τις ελπίδες των Ελλήνων της υπαίθρου, των Ελλήνων ποΥ έμειναν στην επαρχία για να «φυλάσσουν τις Θερμοπύλες».




Ένα άψυχο και άστοργο Κράτος, που έκοψε τις επιδοτήσεις των αγροτών, που κατάργησε τις στάσεις των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ στο Δήμο μας, που έβαλε χαράτσι ακόμα και στα ακίνητα εποχιακών – τουριστικών επιχειρήσεων, που μας υποχρέωσε να είμαστε αφιλόξενοι μετατρέποντας την Εθνική Οδό σε ανώνυμη εταιρία με υπερκέρδη από τα πανάκριβα φωτεινά διόδια με τις ψυχρές μπάρες.

Το ΙΚΑ Λιτοχώρου εξυπηρετεί 30.000 κατοίκους και τις επιχειρήσεις τους, που απέχουν ακόμη και 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού μας.

Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Δεν αντέχει στη λογική από τη μια να συρρικνώνεται η ύπαιθρος και να «κλείνει» το ΙΚΑ Λιτοχώρου και από την άλλη ο νυν Πρωθυπουργός να έχει 90 συμβούλους, όσους υπαλλήλους δηλαδή απαιτούν τουλάχιστο 20 επαρχιακά υποκαταστήματα ΙΚΑ με σημαντικά χαμηλότερους μισθούς.

Ως δημοτική παράταξη δηλώνουμε ότι συστρατευόμαστε στον αγώνα για την παραμονή του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Λιτοχώρου και, γενικά, ότι ορθώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε κρατική ενέργεια που οδηγεί στο μαρασμό το Δήμο μας.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε. Σ . Ε . Τ.

ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε. Σ. Ε. Τ. και ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τα τακτικά μέλη της Ε. Σ. Ε. Τ. σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 μ. μ., στα Γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα (Ιπποκράτους 13 – 6ος όροφος ) με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης

2. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής

3. Διοικητικός και Διαχειριστικός Απολογισμός έτους 2011 και έγκρισή του

4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

5. Προϋπολογισμός έτους 2012

6. Προγραμματισμός ενεργειών της Ε. Σ. Ε. Τ. για το 2012

7. Διάφορες ΑνακοινώσειςΚοπή πίτας

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 25/02/2012 χωρίς άλλη πρόσκληση στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα. Όμως το Δ. Σ. ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει τέτοια περίπτωση για να μην υποβληθούν τα μέλη από την περιφέρεια σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Μετά το τέλος της Γ. Σ. θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του 2012 της Ε. Σ. Ε. Τ.

2. Εντός του έτους 2012 με απόφαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί Ειδική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΕΤ με θέμα την αλλαγή του καταστατικού καθώς και εκλογοαπαλογιστική Γ.Σ. για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΑ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ...

Διάλεξη Σάββατο 28 Ιανουαρίου 17:30 στην Εκάβη με θέμα: "Χρόνιες Εκφυλιστικές Παθήσεις"

Ομιλήτρια Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα - Ειδική Παθολόγος

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, το σώμα μας αλλάζει, ακολουθώντας μια πορεία ανάπτυξης και, εν συνεχεία, σταδιακής φθοράς, την οποία υφίστανται όλα τα συστήματα (μυοσκελετικό, κυκλοφορικό, κ.α.) και τα διάφορα όργανά μας. Οι βλάβες αφορούν τόσο στις λειτουργίες, όσο και στη δομή των συστημάτων μας και εκφράζονται με συμπτώματα είτε συνηθισμένα είτε πιο ειδικά, όπως η κολίτιδα, η αρτηριακή υπέρταση, η αρθρίτιδα.

Η συμβατική ιατρική άποψη είναι ότι αυτές οι διαταραχές είναι μη αναστρέψιμες και θα μας συνοδεύουν σε όλη μας την ζωή. Η τρέχουσα φαρμακευτική παρέμβαση της συμβατικής ιατρικής ουσιαστικά δεν επιδιώκει την ανατροπή της εξέλιξης ενός νοσήματος, αλλά της φαρμακευτικής καταστολής των συμπτωμάτων, με όσες παρενέργειες αυτή συνεπάγεται.
Με βάση την νέο-Ιπποκρατική ιατρική, η διαδικασία του εκφυλισμού, της δυσλειτουργίας και τελικά της καταστροφής του ανθρώπινου σώματος είναι αποτέλεσμα των ακατάλληλων μοντέλων διατροφής και διαβίωσης που υιοθετούν οι σύγχρονες κοινωνίες.
Βασικός άξονας της θεραπευτικής πρακτικής είναι η θέση του Ιπποκράτη: «Η τροφή σου είναι η αρρώστια και το φάρμακο σου».
Με την αλλαγή του τρόπου διατροφής και την χρήση φαρμακευτικών βοτάνων (φυτοθεραπεία) είναι εφικτή η ανατροπή μιας εκφυλιστικής νόσου και η αποκατάσταση του ασθενούς.
Θα πραγματοποιηθεί και Χορτοφαγικό Τραπέζι
Σκοπός μας είναι να επιδείξουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, να ανταλλάξουμε ιδέες και συνταγές.
Η οικολογική μας ομάδα προτείνει πρόληψη και όχι αντιμετώπιση!
Μόνο με υγεία μπορούμε να έχουμε καλή ποιότητα ζωής αλλά και ως υγιείς πολίτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη κοινωνία

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΙ...

Σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα αθώα θύματα των Γερμανών κατακτητών στο Ελατοχώρι Πιερίας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ....

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/01/ceb1cf80cebf-cf84ceb1-ceb9cebcceb9ceb1-cf83cf84cebf-ceb4cebdcf84tel2-1.jpg