PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλο το στοίχημα του Σάββα Χιονίδη να είναι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ κι ίσως ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Βέβαια η νέα σύνθεση του ΔΣ του θα είναι ίσως το μεγαλύτερο ...αγκάθι για να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Όμως ποιός περίμενε τότε από τον Σάββα να κερδίσει τον παντοδύναμο Αμοιρίδη και τώρα να έχει στο τσεπάκι ...πάρτι την δεύτερη θητεία; Ισως κανένας ή μόνον ο ίδιος κι μανούλα του, άντε κι η Τζούλι... ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΡΣ ΘΗΤΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΧΤΡΟΥΣ ΤΟΥ;;; Για να δούμε τι θα δούμε καθώς ο ίδιος μόνο ξέρει να δώσει την απάντηση...
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;;;
Σας βοηθώ.
ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ - Ο ΜR ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Ο MR ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ, Ο MR ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ....
ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ...
ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;;;;
Και μην ψάχνετε μόνο στους εν ενεργεία... Έχει ο μπαχτσές και στους μη εν ενεργεία...

ΚΙΣΜΕΤ - ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Λέτε ο Νίκος Μακρίδης να είναι ο επόμενος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Όλοι αναρωτιούνται για το ποιό θα είναι το μέλλον του νεαρού πολιτικού μετά τις κοντά 9000 ψήφους στο ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη για την περιφέρεια. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ "ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ" - ΚΙΣΜΕΤ;;;;

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ 11888 !!!!

Το 2002 εκλέχτηκε 1ος


Το 2006 εκλέχτηκε 1ος

Επί 8 χρόνια στη Νομαρχία

Έκανε 125 σχολειά, δηλαδή 1+2+5=8

350 αθλητικά έργα, δηλαδή 3+5=8

Σύνολο: 11888

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ.

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...



ΠΗΓΗ:ΤΑΧΑΛΙΑ

Να ο Σάκης Γκούνας κι οι προφητείες του PIERIA-GR

Τελικά εμείς εδώ προφητικά γράψαμε για τον Σάκη Γκούνα και δικαιωθήκαμε. Σε ανύποπτο χρόνο γράψαμε γράμμα στο Σάκη και του λέγαμε, ΟΠΛΑ ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΚΗ ...ΟΡΜΑ. Κι εκείνος τα κατάφερε να βγεί πρώτος με το ψηφοδέλτιο Μηλιώτη στον Δήμο Κατερίνης. Ά ρε Σάκη Πολεμιστή.....

ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΟΥ


1 Λαμπονίκος Νικόλαος του Θεοδώρου 515

2 Τζήμας Κωνσταντίνος του Αστέριου 368

3 Αγγέλη Αγλαία του Αθανασίου 367

4 Πατρής Δημήτριος του Χρήστου 302

5 Σαμαράς Κωνσταντίνος (Στρατηγός) του Νικολάου 246

6 Κελεπούρης Γεώργιος του Κωνσταντίνου 233

7 Φαρφούρης Βασίλειος του Χρήστου 223

8 Κυριτσιοπούλου Άννα του Φιλίππου 191

9 Μέγας Αντώνιος του Νικολάου 172

10 Λαφατζής Κωνσταντίνος του Γεωργίου 168

11 Τάκος Σπυρίδων του Νικολάου 167

12 Ζαρκανέλας Αντώνιος του Ιωάννη 153

13 Γεωργούλης Παναγιώτης του Γεωργίου 151

14 Τσιλιγκίρης Βασίλειος του Χρήστου 146

15 Σακκούλας Βασίλειος του Κωνσταντίνου 134

16 Κοντοδήμος Στυλιανός του Παναγιώτη 111

17 Γκλιάτης Ιωάννης του Σπυρίδωνα 70

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΑΡΦΟΥΡΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ....ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΚΛΩΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ;;;

ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΑ ...ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΠΟΙΟΥΣ; Έ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΤΟΥ....

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΙΚΟ ΜΟΥ;;;;

Νίκο μου την πατήσαμε. Νίκο μου μας την έκανε ο κόσμος μας. Νίκο μου τι θα κάνουμε τώρα;;;; Νίκος Αβραμίδης ο εν ενεργεία Δήμαρχος Κορινού εκτός ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;;;;

Nα που ο ΗΛΙΟΣ κι η ΖΕΣΤΗ μας δίνουν άλλη δυναμική. Να που τα κορίτσια στους δρόμους δε μασάνε. ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...

ΔΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...!!!!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ

Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΡΗ....
ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ...ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

//////.......ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑ.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...

Στην κορυφή της λίστας των χωρών που κινδυνεύουν με χρεοκοπία βρίσκονται Ελλάδα και Ιρλανδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Το 71% των 1.030 επενδυτών και αναλυτών που ρωτήθηκαν δίνει πιθανότητες 71% και 51% αντίστοιχα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ..!!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ..!!!

69 εκατομμύρια δολάρια!!!!!!

Ένα κινεζικό βάζο που δημιουργήθηκε μέσα στη δεκαετία του 1740, βρέθηκε στο ξεκαθάρισμα που έγινε στους χώρους κατοικίας σε προάστιο στο Λονδίνο.

Το συγκεκριμένο βάζο συγκέντρωσε 43 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 69 εκατομμύρια δολάρια, στον πλειστηριασμό που έγινε χθες βράδυ στο Λονδίνο, τίμημα που εκτιμάται πως φθάνει 40 φορές πάνω από την αρχική αξία του βάζου.
"Για ασιατική τέχνη, έχουμε εδώ ένα ρεκόρ", σχολίασε η Ελεν Πόρτερ, του οίκου Μπένμπριτζ στο δυτικό Λονδίνο, μιλώντας στο Reuters.
Ο αγοραστής, που τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά, κατοικεί όμως στο Πεκίνο, θα πρέπει να καταβάλει κι ένα "εξτρά" 20%, σε φόρους, για να αποκτήσει οριστικά το βάζο.
Πράγματι, Κινέζοι αγοραστές πληρώνουν ακριβά ποσά, τελευταία, για να αποκτήσουν ωραία αντικείμενα, που ανήκουν στην πολιτιστική τους "κληρονομιά".
Πώς ακριβώς έφθασε, τελικά, στο Λονδίνο το βάζο, ύψους 16 ιντσών, παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο...
Υπάρχουν, μόνον, πληροφορίες ότι αυτό έγινε στη διάρκεια της 10ετίας του 1930.
Τον Οκτώβριο φέτος, στους Σόθμπι'ς, ένα άλλο κινεζικό βάζο της εποχής της δυναστείας Κουΐνγκ, έπιασε κοντά στα 33 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο Χονγκ Κονγκ παμπάλαια κινεζικά κοσμήματα, άλλα είδη τέχνης και διάφορα ρολόγια κατάφεραν να συγκεντρώσουν άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Γενική απεργία


Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ την Τετάρτη, στις 15 Δεκεμβρίου, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Αναμένονται και επιπλέον συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ,
ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Αβραμίδης Κώστας- Μίχου Μαρία

Λάγιος Απόστολος Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης



Ο Δήμαρχος Μεθώνης κ.Αβραμίδης Κώστας και η Βουλευτής κ. Μίχου Μαρία συναντήθηκαν στον Μακρύγιαλο και συζήτησαν την λειτουργία του σταθμού του ΟΣΕ στο Μακρύγιαλο.Η Βουλευτής κ. Μίχου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Υποδομών κ.Ρέππας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Τσίοκας Χάρης την υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μακρυγιάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, καθώς ο Μακρύγιαλος και ευρύτερα ο Δήμος Μεθώνης αποτελεί ένα τουριστικό τόπο με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Από το πρώτο έτος (2007) της διοίκησης του Δήμου Μεθώνης τέθηκε ως προτεραιότητα η κατασκευή στάσης ΟΣΕ στο Μακρύγιαλο. Πάρθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις του Δ.Σ και κατόπιν επαφών και εγγράφων του Δημάρχου προς την διοίκηση του ΟΣΕ στάλθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (κατασκευαστικά σχέδια για κρηπιδώματα- στάσεις) και αναμέναμε τις σχετικές εγκρίσεις.Στό χρονικό διάστημα αυτό έγιναν επερωτήσεις στην βουλή από τους βουλευτές της Ν.Δ κ. Κουκοδήμο και κ.Καρπούζα και από το ΠΑΣΟΚ τον κ.Παπαγεωργίου για το σχετικό αίτημα.Από τότε και μέχρι πρίν απο λίγες μέρες δεν λάβαμε καμμία απάντηση για το σχετικό αίτημα.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Μεθώνης με απόφαση του Δ.Σ αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου με δικούς του πόρρους.

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ ευχαριστεί την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μίχου Μαρία για την διαβεβαίωση που απέσπασε απο τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ρέππα για την κατασκευή και λειτουργία της στάσης του ΟΣΕ ( προαστιακός) στο Μακρύγιαλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής τουΔήμου Κατερίνης διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο από τις 19 έως 21 Νοεμβρίου. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου από τις 8:00 το πρωί στα ΚΑΠΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα ΚΑΠΗ τηλέφωνα 23510-25563 & 79159.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Παπαζήσης Αναστάσιος

Σχολή Γονέων Κατερίνης

Σας ανακοινώνουμε ότι ανέβηκαν και οι τελευταίες 2 ομιλίες της Σχολής Γονέων –ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  της κ.Άννας Παναγιωταρέα & του π.Ακακίου, χάρη στην ευγενική βοήθεια του Δήμου Κατερίνης στη σελίδα μας www.sxoligoneon.grΣε αυτή την σελίδα στη στήλη video μπορείτε να δείτε άλλες 43 ομιλίες καθώς και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας.


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Κορομπίλης
korob@otenet.gr
www.sxoligoneon.gr
Τel. 23510-34288
Mob. 6972-507281

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ PLACEBO

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΤΟΥ ΣΚΑΙ
ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΛΥΡΙΤΖΗΣ...!!!!
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΨΗ..!!!
ΣΩΣΤΟΙ!!!!

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ NEWS247.GR

Και ενώ η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας από τις 7 το πρωί, δεν είναι λίγα τα εκλογικά κέντρα, στα οποία παρουσιάζεται σωρεία ευτράπελων περιστατικών, με θεατές τους ψηφοφόρους.

Οι μοναδικοί πρωταγωνιστές
Καμία αγωνία δεν καταβάλλει τους υποψηφίους σε τέσσερις περιοχές της χώρας, καθώς οι ίδιοι είναι και οι μόνοι που κατεβαίνουν για δήμαρχοι και διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο.
Στο δήμο Γαύδου του νομού Χανίων, ο ένας υποψήφιος αποσύρθηκε και ο μοναδικός πλέον υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Λαμπάκης, δεν χρειάζεται να κάνει προεκλογικό αγώνα για να εκλεγεί.
Το ίδιο ισχύει και για το δήμαρχο του Άη Στράτη (Άγιος Ευστράτιος) στη Λήμνο, τον Χαράλαμπο Μακρή, που δεν τον άγγιξαν οι αλλαγές ούτε του Καποδίστρια, ούτε του Καλλικράτη.Στα Δωδεκάνησα, στο δήμο Σύμης, ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είναι επίσης ο μοναδικός υποψήφιος. Το ίδιο και στο Αγαθονήσι, όπου ο νυν κοινοτάρχης Ευάγγελος Κότορος, αναβαθμίζεται σε δήμαρχο, χωρίς προεκλογική εκστρατεία.

Εκλογές με άρωμα Ευρώπης

Στο χωριό Βάμος της Κρήτης μία Βρετανίδα κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Η Έλεν Πίτερς-Παπαδογιάννη ζει 20 χρόνια τώρα στο χωριό Βάμος και έχει γίνει πλέον ένα με τους κατοίκους. Μπορεί να είναι Αγγλίδα, αλλά αυτή δηλώνει Ελληνίδα και αγαπά την Κρήτη και τα Χάνια, σαν να είναι η πατρίδα της.

Γυναικεία υπόθεση

Ο συνδυασμός με τις περισσότερες γυναίκες είναι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών στη Νάουσα . Αριθμεί 40 γυναικείες παρουσίες και υποψήφια είναι η Ίλια Ιωσιφίδου

Με το βλέμμα στο μέλλον
Στο συνδυασμό του Στάθη Κουσουρνά που κατεβαίνει στη Ρόδο υποψήφιος δήμαρχος βρίσκουμε έναν δημοτικό σύμβουλο που έχει κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής 8 φορές.
Μια ηλικιωμένη 84 ετών διόρισαν ως εφορευτική επιτροπή στο δήμο Μεσσηνίας. Βρίσκουμε μια αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης, μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 4 εγγονών, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ο 97χρονος Δημήτρης Κορομηλάς που στις δημοτικές εκλογές θα είναι αντιμέτωπος με τον εγγονό του. Αντίθετα, ο νεότερος υποψήφιος είναι ο Γιάννης Μερκούρης που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο της Χριστίνας Χριστοφάκη στο δήμου Σαρωνικού.

Ο 97χρονος που δεν το βάζει κάτω, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με επικεφαλής τον Νίκο Διασάκο. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει: "Θέλω να παλέψω με τη ζωή, να την εκδικηθώ και όχι να με εκδικηθεί. Η ζωή θέλει πάλεμα για να την αισθανθείς, για να την καταλάβεις. Δεν πρέπει να την αφήσεις να τρέχει μόνη της".

Και οι "Φίλοι για Πάντα"
Χώρια στις εκλογές, αν και αδέλφια για πάντα Γιώργος και Νίκος Ελευθεράς. Δημοφιλείς ως μέλη του γκρουπ "Φίλοι για Πάντα", κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο μεν Γιώργος με το ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, ο δε Νίκος με τη ΝΔ στον Χολαργό. (μεγάλωσαν στα σύνορα Αγία Παρασκευή και Χολαργό).
Έχασε το χωριό
Στον Νομό Ευρυτανίας ένας δικηγόρος δεν μπορούσε να βρει το ορεινό χωριό, όπου ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Χάθηκε στους δρόμους της περιοχής και μέχρι να εντοπίσει το χωριό και το εκλογικό κέντρο πέρασαν δύο ώρες. Οι κάλπες στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας άνοιξαν στις 9.00 το πρωί
Ενώ, στον Δήμο Αγίου Γεωργίου ένας άλλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξέχασε τη σφραγίδα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει το εκλογικό κέντρο, να επιστρέψει στο σπίτι του, για να πάρει την σφραγίδα, και εν συνεχεία να ανοίξει πάλι το εκλογικό κέντρο.



Βούτηξαν την κάλπH
Διαρρήκτες χτύπησαν τα ξημερώματα εκλογικό τμήμα στην Αλφειούσα, στα Εκλογικά Τμήματα 339 και 340 του «Καλλικρατικού» Δήμου Πύργου.

Παραβίασαν την κεντρική κλειδαριά και έφτασαν στην αίθουσα που βρίσκεται το Εκλογικό Τμήμα 339 στο ισόγειο του σχολείου και πήραν την κάλπη. Σκοπός των δραστών ήταν απλά να την μεταφέρουν στον πρώτο όροφο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες δεν αφαίρεσαν τίποτε άλλο και δεν δημιούργησαν κανένα άλλο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ

Tη δεύτερη Κυριακή των εκλογών η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο, καθώς σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστους ψήφους.




Στον δήμο της Μεσολογγίου 10 ψήφοι έκαναν τη διαφορά μεταξύ του ανεξάρτητου υποψήφιου, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κατσούλη, που έλαβε 4.895 ψήφους (23,04%), και του Γιώργου Πρεβεζάνου, από τον χώρο της ΝΔ, που πήρε 4.885 ψήφους (22,99%).



Δεκατρείς ψήφοι στέλνουν ξανά στις κάλπες τους κατοίκους του δήμου Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Δαϊνακούδης (ανεξάρτητος) πήρε 7.163 ψήφους (30,77%) και ο ανθυποψήφιός του, Αριστείδης Αραμπατζής, 7.150 ψήφους (30,72%).



Δεκατέσσερις ψήφοι χωρίζουν τον Βασίλη Κετσετζή (46,93%) από τον Βαγγέλη Καλαθά (46,93%) στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες.



Δεκαέξι ψήφοι κάνουν τον δήμο Δεσκάτης στα Γρεβενά να μπαίνει δυναμικά στον δεύτερο γύρο. Ο Νικόλαος Μίγκος, που έλαβε 1.419 ψήφους και ο Δημήτρης Καραστεργίου, που έλαβε 1.403 θα δώσουν νέα μάχη.



Δεκαεννέα ψήφοι στη Σερίφο στέλνουν σε δεύτερο γύρο τον Αντώνη Αντωνάκη και τον Αλέξανδρο Λιβάνιο. Ο πρώτος έλαβε 538 (46,14%) και ο δεύτερος 519 (44,51%).



Είκοσι τρεις ψήφοι είναι η διαφορά μετά πρώτου και δευτέρου στον δήμο Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπου οι αντίπαλοι Στυλιανός Σύρος (με 3.642 ψήφους - 33,7%) και Δημήτριος Τζαχρήστας (με 3.619 ψήφους - 33,49%) θα μονομαχήσουν.



Τριάντα δύο είναι οι ψήφοι διαφοράς στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης (ανεξ. ΠΑΣΟΚ) με 7.789 ψήφους (24,65%) και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος (επίσης ανεξ. ΠΑΣΟΚ) με 7.757 ψήφους (24,55%) θα πρέπει να βρουν τη λύση μεταξύ τους.



Τριάντα τρεις ψήφοι είναι η διαφορά για τη δημαρχία Προσοτσάνης Δράμας. Ο αγώνας δίνεται μεταξύ του Β. Φάτραλη (ΝΔ) με 4.942 ψήφους (35,37%) και του Αγ. Λύσσελη (ΠΑΣΟΚ) με 4.909 ψήφους (35,13%).



Τριάντα τέσσερις, τέλος, ψήφοι είναι η διαφορά και μεταξύ των δύο μονομάχων στον δήμο της Πέλλας. Εκεί, ο Ν. Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους), που έλαβε 19.775 ψήφους (47,37%) αντιμετωπίζει τον Γρ. Στάμκο, που πήρε 19.741 ψήφους (47,29%).



Στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων, η αναμέτρηση θα είναι ισχυρη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για τον νικητή του β΄γύρου.



Στην Αθήνα, ο Ν. Κακλαμάνης, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ θα σταθεί απέναντι στον Γ. Καμίνη, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ρυθμιστής θα είναι, τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Ελ. Πορτάλιου (του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ πολύ θα ήθελαν το 7%, που έλαβε ο Γιώργος Αμυράς, το οποίο μετά την απογευματινή συνάντηση των δύο υποψηφίων δείχνει να «κατοχυρώνεται» στον Γ. Καμίνη.



Στη Θεσσαλονίκη, το ντέρμπυ θα δοθεί μεταξύ των κυρίων Γκιουλέκα και Μπουτάρη με καθοριστική την παρέμβαση και εκεί του ΚΚΕ.



Στη Λάρισα, ο παλαίμαχος (δήμαρχος για τρεις τετραετίες) κ. Τζανακούλης, φαίνεται πως θα δυσκολευτεί να κόψει το νήμα και στην Πάτρα, ο Δ. Κατσικόπουλος, με ποσοστό 35,7%, θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Δημαρά, προερχόμενο από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.



Στον Πειραιά, ο αγώνας θα δοθεί μεταξύ του νομάρχη, Γιάννη Μίχα, με ποσοστό 29,6% και του παραιτηθέντος από το βουλευτικό αξίωμα Β. Μιχαλολιάκου. Ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος.



Στον δήμο Καλαμαριάς, ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης (ΠΑΣΟΚ) θα αναμετρηθεί με τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη (γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν - ανεξάρτητος), θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού.



Στον δήμο Βόλβης, αναμένεται άλλη μία δύσκολη αναμέτρηση μεταξύ του γαλάζιου Δημήτρη Γαλαμάτη (48.31%) και του Άγγελου Φραντζή (46.59%), ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.



Στον δήμο Ωραιοκάστρου, θα δοθεί δυνατός αγώνας μεταξύ του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου και του δημάρχου Καλλιθέας, Ν. Μπάτου (34.42%) και του Δ. Σαραμάντου (23.72%). Και οι δύο προέρχονται από τη ΝΔ.



Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου θα κονταροχτυπηθούν οι δυο εν ενεργεία δήμαρχοι Κορδελιού, Στ. Λαφαζανίδης (23.90%) και Ευόσμου, Δ. Χατζηβρέττας, (31.58%), οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ.



Στον δήμο Πέλλας (με έδρα τα Γιαννιτσά) θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ) με 47,37% και ο υποψήφιος της ΝΔ, Γρηγόρης Στάμκος, με 47,29%.



Στον δήμο Έδεσσας ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Σόντρας (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 46,31% έναντι του Δημήτρη Γιάννου (ΝΔ), που έλαβε ποσοστό 47% θα κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον.



Στον δήμο Αλεξανδρούπολης, κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος, Γιώργος Αλεξανδρής, με 25,53% και θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της ΝΔ, Ευάγγελος Λαμπάκης, που συγκέντρωσε 36,34%.



Στην Αττική ενδιαφέρον θα έχει ο αγώνας του δημάρχου Αιγάλεω, Δ. Καλογερόπουλου (35,68%) με τον Χρήστο Καρδαρά του ΠΑΣΟΚ (35,1%). Ρυθμιστής γι άλλη μία φορά θα είναι το ΚΚΕ, που έλαβε το ποσοστό 16,9%.



Χωρίς ιδιαίτερη αγωνία θα δώσει τη δική του μάχη ο παλαίμαχος της Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης, που πήρε ποσοστό 47,2% των ψήφων, που του δίνει αέρα νίκης έναντι του ανεξάρτητου Δημήτρη Κάρναβου, που έλαβε 25,7%.



Στον δήμο της Αγ. Παρασκευής, ο νυν δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, προηγείται με 33,1% και ακολουθεί ο Β. Ζορμπάς της ΝΔ με 25,8%.



Στον δήμο Ζωγράφου, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Γ.Καζάκος (32,3%) θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Καλλίρη του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε 24%.



Στον δήμο Τρικκαίων, ο Μιχάλης Ταμήλος σημερινός δήμαρχος της πόλης μάλλον έχει ένα καλό προβάδισμα με 43,3%, από τον Χ. Λάππα (ΠΑΣΟΚ), που έλαβε 39,4%.



Σίγουρος νιώθει και ο Π. Μοσχολιός στο Αγρίνιο με ποσοστό 48,9% έναντι του Δ. Σταμάτη της ΝΔ, που έλαβε 39,3%.



Σε ποσοστό ασφαλείας είναι και ο Θ. Ορφανός στον Αλιμο, με 46,3%, έναντι του 29,4% του αντιπάλου του, Ν. Τσαμπαρλή.



Δεν αφήνει τις πρωτιές του ο παλαίμαχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γ. Κασιδόκωστας, που πήρε 41,5%, ενώ ο αντίπαλός του Γ. Κωσταντέλος 20,55%.



Στον δήμο Καστοριάς κέρδισε την πρωτιά με 36,47% ο ανεξάρτητος της ΝΔ Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης. Άφησε στη δεύτερη θέση με 33,99% τον απερχόμενο «γαλάζιο» νομάρχη, επίσημο υποψήφιοι της ΝΔ για τον δήμο, Κώστα Λιάντση, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο.

NEWS247.GR

Αναβρασμός στην Παιδεία

ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Με καταλήψεις και απεργίες απαντούν φοιτητές και καθηγητές στις προτάσεις του υπουργείου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια. Κλειστό το ΕΜΠ, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας. Απογραφή φοιτητών για να βρεθούν οι "αιώνιοι" .

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ....
Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ
ΤΑ 15ωρα ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΤΟ ..."ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ", ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑ,
ΑΛΛΑ ΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ 54,12% ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ....!

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΑΜΚΑ ΓΙΑΤΙ .....ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ..!!! ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΡΙΤΖΗ -ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ...!!!!


ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ?

ΜΠΑΣΚΕΤ ή ΤΣΟΝΤΑ?

Ο τύπος, χοντρός γύρω στα 55, βλέπει τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού του. Η γυναίκα του κάνει δουλειές. Αλλά εκνευρίζεται, καθώς ο τύπος αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο κανάλι, κάνοντας ανελέητο ζάπιγκ.


- Τι θα γίνει ρε Χριστιανέ μου, θα σταματήσεις να αλλάζεις συνέχεια κανάλια; ρωτά η σύζυγος.

-Ε, τι κάνω ρε γυναίκα, αφού οι μαλάκες βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα! Τι να δώ; Το μπάσκετ ή την τσόντα;

Και η σύζυγος απαντά:
-Δες την τσόντα, μπάσκετ ξέρεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΤΑ ΝΔ

Βολές κατά της ΝΔ για τη στάση που τηρεί απέναντι στο Μνημόνιο εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Όποιος είναι μάγος, να δείξει τα μαγικά του. Οποιος μπορεί αλλιώς, να αναλάβει. Όμως δεν θέλουν να αναλάβουν τις δυσκολίες της πατρίδας και των πολιτών, θέλουν οι ίδιοι να είναι στην πολυτελή θέση του δημαγωγού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκαναν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, απέδειξαν ότι δεν φοβούνται το πολιτικό.
Σε ό,τι αφορά την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση επεσήμανε ότι «η χώρα είναι στην αρχή της διαδρομής, σύμφωνα με άλλους πιο αισιόδοξους είναι στη μέση. Όποιος λέει ότι διανύσαμε τη δύσκολη κακοτράχαλη πορεία είναι ψεύτης, δημαγωγός, θολώνει τα νερά, μετατρέπει τη γιορτή της λαϊκής κυριαρχίας σε καρναβάλι».
Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και θα θεμελιώσει την ανάπτυξη, λέγοντας ότι πρέπει να καταργηθεί η εικόνα του Ελληνα της μεταπολίτευσης που υψώνει το ένα χέρι σε γροθιά και απλώνει το άλλο για δανεικά.

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν 84-61

Με σούπερ άμυνα ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Εφές Πίλσεν με 84-61 στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Καλάθη και Σάτο σε άμυνα και επίθεση.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΨΩΝΙΑΔΗ

Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Ψωμιάδη, έδωσαν τα χέρια και είπε πως δεν μπορεί να στηρίξει τις απόψεις του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου ψηφίζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μάρκο Μπόλαρη.
Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους του να πράξουν το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον.
Από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης επεσήμανε ότι με τον κ. Βελόπουλο πρεσβεύουν κοινές αξίες και δίνουν κοινό αγώνα για το καλό της Μακεδονίας.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΤΗ ZOUGLA ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ...

Σαρώνει η ηρωίνη

H οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας συνοδεύονται από έξαρση στη μάστιγα των ναρκωτικών. Και ενώ η φτώχεια χτυπά τη πόρτα των Ελλήνων έρχονται και οι περικοπές και στα σχετικά κονδύλια που αφορούν τη πρόληψη και τη παροχή πρόνοιας για τα ναρκωτικά.




Ο Α. Γκούσντεελ, που έκανε την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης και Τοξικομανίας στο υπουργείο Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η οικονομική κρίση και στο πρόβλημα των ναρκωτικών.



Όπως παρατηρεί η έρευνα, που παρουσιάστηκε χθες ταυτόχρονα και στα 27 κράτη-μέλη, η ηρωίνη παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε όλη την Ευρώπη με περίπου 1,5 εκατ. Ευρωπαίων να είναι προβληματικοί χρήστες της ουσίας.



Μάλιστα όσον αφορά την Ελλάδα η κάνναβη παραμένει η δημοφιλέστερη ουσία, καθώς το 22,5% του πληθυσμού έχει δοκιμάσει στην Ελλάδα, από τους οποίους 17 εκατομμύρια είναι ηλικίας μεταξύ 15 και 34 ετών.



Παράλληλα και η ηρωίνη παραμένει μια από τις βασικές ουσίες εξάρτησης, ενώ η κοκαΐνη κάνει θραύση στην Ευρώπη καθώς έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που ζητούν βοήθεια για την απεξάρτηση από αυτή την ουσία.



Σύμφωνα με την έρευνα χρήση κοκαΐνης έχουν κάνει 14 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, 4 εκατομμύρια το τελευταίο έτος ενώ είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι τα 3 εκατομμύρια από αυτούς είναι κάτω των 34 ετών.



Σημαντικό πρόβλημα για όλη την Ευρώπη είναι οι νέες συνθετικές ουσίες, οι οποίες ανήκουν κυρίως στα καναβινοειδή, ενώ ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι ουσίες αυτές διακινούνται και μέσω διαδικτύου.



Γενικά μέσα σε μια 12ετία (1995-2007) αναφέρθηκαν 8.500 θάνατοι από ναρκωτικά στην Ε.Ε, ενώ για την Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 200 άνθρωποι ετησίως, ενώ το 2008 ήταν 110.



Ουρές για απεξάρτηση



Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη, τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ως η χώρα με τη μεγαλύτερη λίστα για ανθρώπους που αναζητούν τη θεραπεία ή που περιμένουν να μπουν σε προγράμματα υποκατάσταση, ενώ εκτίμησε ωστόσο ότι η χρήση κάνναβης, αμφεταμινών, έκστασης και κοκαΐνης δείχνουν να σταθεροποιούνται.



Τόνισε δε ότι ένας χρήστης ηρωίνης στην Ελλάδα ξεκινά στα 24 αλλά ζητά βοήθεια στα 34.



Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος είπε ότι το υπουργείο επιλέγει τις καλύτερες δυνατές χωροταξικές λύσεις για να στεγαστούν 17 μονάδες του ΟΚΑΝΑ, θα είναι κατά βάση νοσοκομειακοί χώροι όπως είπε, για να εξαφανιστεί η λίστα της ντροπής, όπως τόνισε.



Τέλος, ο Δ. Κρεμαστινός, ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά, έκανε λόγο για διαχρονικό πρόβλημα με δύσκολες λύσεις και είπε ότι χρειάζεται να βάλουν όλοι πλάτη.



Εξαρτημένες φυλακές



Τελευταία έρχεται η χώρα μας όσο αφορά τα προγράμματα αποκατάστασης στις φυλακές με μεθαδόνη αφού δε διαθέτει κανένα πρόγραμμα με το 45% των κρατουμένων να έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά οι κρατούμενοι υποτροπιάζουν και σιγοσβήνουν στα κελιά τους τη στιγμή που στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 22% - 33%.



Πανελλαδικά ζουν 600.000 κρατούμενοι πανελλαδικά, ενώ σε 23 χώρες εφαρμόζονται προγράμματα αποκατάστασης στις φυλακές.



Τα στοιχεία του Οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά αφορούν το 2008.