PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΕΙΠΕ "ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ" ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ....



Πρίν από 10 περίπου χρόνια, ο δημοσιογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ, φώναξε να φύγουν από το δρόμο προς την Πιερία τα ΔΙΟΔΙΑ. Τότε και για περίπου 11 χρόνια, ήταν ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ, των διοδίων.

Ήταν το έτος 1999 – 2000 κι η ατάκα του ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, θα ήταν εν τέλει η πολυγραφότερη ατάκα στα έντυπα της Πιερίας για όλο αυτό το διάστημα.
Όλα αυτά τα χρόνια ο δημοσιογράφος χλευάσθηκε, περιπαίχθηκε, ακόμη και απειλήθηκε από μέρος των κρατούντων στο νομό.
ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
Βέβαια ένας Δήμαρχος νωρίτερα ο Απόστολος Γκλέτσος έκανε πράξη τη λέξη ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ, καθώς μετά το γνωστό συμβάν της Στυλίδας, τα κατάφερε και μπράβο του.
ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ.
ΠΑΜΕ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ;;;
ΤΟΛΜΑΣ;;;;

ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ!!!



ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΟΥΤΕ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Ή εμείς δεν καταλαβαίνουνε τι συμβαίνει πια ή οι πολιτικοί ζουν στον κόσμο τους! Το κύριο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ανέδειξε ως μείζον και ουσιαστικότερο θέμα την έλλειψη ...αξιοπιστίας των πολιτικών κομμάτων και την απαξίωση της δήθεν “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας”. Και αντί να ληφθεί υπ΄οψιν αυτό, το κύριο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έλαμψαν με την αναλγησία και την προσβλητική αδιαφορία τους απέναντι στους ψηφοφόρους… Όχι μόνο δεν έλαβαν το μήνυμα, αλλά θριαμβολογούσαν ο καθένας για λογαριασμό του, τονίζοντας την ενότητα από την επομένη των εκλογών! Μάταια κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν ψελλίζοντας, να επαναφέρουν στη συζήτηση το θέμα της τεράστιας αποχής που μαζί με τα άκυρα και τα λευκά ξεπέρασαν το 70%!!! Λίγο ως πολύ τα λόγια των νικητών ήταν φωτοτυπίες : “Φίλες και φίλοι, κερδίσαμε. Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας. Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Μαυρογιαλουρία. Είναι μια δική σας νίκη αυτή!. Είναι μια νίκη των πολιτών της Μαυρογιαλουρίας που ελπίζουν και συμμετέχουν”!!!
Μήπως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε την παθητικότητα και τις μουρμούρες και να χτίσουμε, εμείς οι ίδιοι το μέλλον μας, ανοίγοντας μια καινούργια, πραγματικά δημοκρατική, σελίδα στην ιστορία του τόπου μας;
Το χάσαμε το παιγνίδι «πατριώτη».

Δεν μας ταιριάζει μια τέτοια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στα οράματα και στις προσδοκίες του 21ου αιώνα . Δικαιούμαστε ένα καλλίτερο κόσμο, για μας και τα παιδιά μας.

Όλα είναι δυνατά, αρκεί να ξυπνήσουμε και να αγωνιστούμε Ολοι Μας, με επιμονή και πίστη. Χρειάζεται ομοψυχία και να διώξουμε τους «Μαυρογιαλούρους της Πολιτικής».

«Ποτέ δεν θα βρέξει τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε περισσότερα, πρέπει να φυτέψουμε κι άλλες τριανταφυλλιές».

ΥΠΟΓΡΑΦΗ.ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ευρεία σύσκεψη για θέματα τουρισμού υπό τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Οικονομικών, Διονύσιο Ψωμιάδη, θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 11 το πρωί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη θα παραστούν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι φορείς τουρισμού και ανάπτυξης.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...........




Τους ευχαριστούμε που ψήφισαν στη βουλή το νομοσχέδιο για την ποινική δίωξη όσων δεν πληρώνουν διόδια και από πλημμέλημα το έκαναν πταίσμα. Είμαστε υπόχρεοι απέναντι στους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας και προτείνω να αναρτηθούν μεγάλα πορτραίτα τους στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης εις ένδειξιν βαθιάς ευγνωμοσύνης...
Τελικά αυτό που γίνεται εδώ στην πρώην Πιερία μου δεν έχει ΛΟΓΙΚΗ.
Καλά να πάθουμε όμως....
Ας προσέχαμε....
ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΡΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ;;;;
Σε μένα;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Μ@Λ@ΚΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΝΑΥΑΡΧΟ Ή ΠΤΕΡΑΡΧΟ;;;;
Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ!!!
Που είσαι ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Κι εσύ ΜΑΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Κι εσύ ρε ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Επιλέγουμε την τοπική αγορά – Στηρίζουμε την Πιερία

«Επιλέγουμε την τοπική αγορά – Στηρίζουμε την Πιερία / Λέμε όχι στο παρεμπόριο». Είναι το κείμενο που αναφέρεται στην πινακίδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας που τοποθετήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σε σχολικά συγκροτήματα της Κατερίνης

1_epal_k
Επίσκεψη σε σχολικά συγκροτήματα της Κατερίνης πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου,  στο πλαίσιο ενημέρωσής της σχετικά με τη λειτουργία και τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του νομού.


1o_epalΣυγκεκριμένα, η κα. Μαυρίδου συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της   Π. Τερζόπουλο και Α. Μπαρμαγεωργόπουλο μετέβη στο κτηριακό συγκρότημα που συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, το εσπερινό ΕΠΑΛ και το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Κατερίνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τους διευθυντές  του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ι.Τσολακίδη,
του εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Μ. Καραγιάννη και του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου κ. Α.Γεραστοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  ενημερώθηκε για τη σημερινή κατάσταση, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

tee_idik.agogisΑναλυτικότερα,  έγινε αναφορά στην παλαιότητα του κτηρίου, στην ύπαρξη του υποσταθμού της ΔΕΗ κοντά στο συγκρότημα, στα ελλειπή   μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο του κτηρίου,  στην ανάγκη επέκτασης του χώρου όπου στεγάζονται τα εργαστήρια και στην άμεση ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια η κ. Μαυρίδου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ Ειδ. Αγωγής από το διευθυντή κ. Α. Τότσικα, ο οποίος εστίασε κυρίως στην έλλειψη αιθουσών .

epasΣτην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, στην έλλειψη εργαστηρίων και κυλικείου αναφέρθηκαν ο διευθυντής του ΕΠΑΣ Κατερίνης κ. Γ. Καρυπίδης ,ο υποδιευθυντής κ. Γ. Αραμπατζής και ο τομεάρχης κ. Α. Γιαμούζης στη διάρκεια της συνάντηση που είχαν με την Αντιπεριφεριάρχη Πιερίας  στη σχολική μονάδα.

Η κ. Μαυρίδου αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών , δεσμεύτηκε για μια εποικοδομητική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την επίλυση των θεμάτων. 
 
PIERIA-GR Η Σοφία καλά κάνει και ουσιαστικά ξεκινά έτσι ΔΟΥΛΕΙΑ. Σοφία προχώρα σε θέλει όλη η χώρα! η ....Πιερία δηλαδή! ή καλύτερα η πρώην Πιερία!!!

Με παιδεία όταν ασχολούμαστε εκείνο που είναι σίγουρο ότι αν μη τι άλλο θα βρούμε ΚΑΛΟ! ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Πρώτη ανάγκη το Ιατρείο για την Βρύα


Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Πολιτών στις Τοπικές Κοινότητες των Πιερίων
εν όψει των προτάσεων τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα


Τις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Ελατοχωρίου Ρητίνης και Βρύας, με θέμα την κατάθεση προτάσεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα των Τοπικών τους Κοινοτήτων, παρακολούθησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο και τα στελέχη του συνδυασμού Ν. Παντελιάδη, Ι. Καρκάλη και Α. Παπανικολάου. Οι συνεδριάσεις έγιναν την Τρίτη 15/2/2010 και συμμετοχή των μελών μας στις συνεδριάσεις είναι προσπάθεια τήρησης των προεκλογικών μας δεσμεύσεών μας με τις οποίες υποσχεθήκαμε την τακτική μας επαφή με τους δημότες όλου του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα με τις απόμακρες Τοπικές Κοινότητες.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε μια πλήρη γνώση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων των Τοπικών Κοινοτήτων και μια προηγηθείσα συνεργασία για τον εντοπισμό τόσο των προβλημάτων όσο και των προτάσεων.
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν με τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων είχαμε τη ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων για τις οποίες παρατηρήσαμε ότι δυστυχώς προγραμματίζονται με οικονομικούς και όχι εκπαιδευτικούς όρους. Συζητήσαμε ακόμα για ζητήματα περιβάλλοντος ( ΧΑΔΑ, χώροι για μπάζα, καθαριότητα).
Διαπιστώσαμε την ύπαρξη άμεσης ανάγκης για ανέγερση δημοτικού κατ/τος με Ιατρείο στην Βρύα όπου το Δημοτικό Κατάστημα στεγάζεται σε αποθήκη το δε ιατρείο είναι ένας δωμάτιο διάδρομος με δύσκολη πρόσβαση χωρίς βοηθητικούς χώρους και χώρους υποδοχής των ασθενών. Παράλληλα έργα συντήρησης χρειάζονται άμεσα για το Δημοτικό Κατ/μα στο Ελατοχώρι (συντήρηση καλοριφέρ, επισκευή παραθύρων, βάψιμο κλπ).
Προτείναμε ανάμεσα σε άλλα την σύνδεση του των Τοπικών Κοινοτήτων με το νέο Νοσοκομείο μέσω Λαγόραχης, την διοργάνωση με πρωτοβουλία τους ημερίδας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων, την καταβολή κάθε προσπάθειας για πετυχημένες λαϊκές συνελεύσεις ανά Τοπική Κοινότητα όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Καλλικράτη για την συζήτηση του Προϋπολογισμού και τέλος τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθειά τους, σε κάθε αγώνα τους.
Τέλος αναδείξαμε τις μεγάλες αδυναμίες του Καλλικράτη αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης επί μέρους σημείων του όπως οι λαϊκές συνελεύσεις, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται από την μείωση στο 33% των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους σε συνδυασμό με τα μεγάλα χρέη που φαίνεται να έχουν τόσο ο Δήμος Κατερίνης όσο και η ΔΕΥΑΚ, την ανάγκη του οργανωμένου και ενωτικού αγώνα, για να μην μαραζώσουν τα χωριά μας, για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων, στα πλαίσια της ισομερούς ανάπτυξης όλου του Δήμου, αξιοποιώντας της οικονομίας κλίμακας αλλά και την πολυμορφία που έχει ο νέος Δήμος Κατερίνης.
Κατερίνη 17/ 2/2010
Μάντζιος Δ. Αντώνης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων της Πιερίας


Κατά τη διάρκεια της παμπιερικής σύσκεψης για τα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:00, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Έναρξη διαβουλεύσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός 6 εβδομάδων,
  • Συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 από τις 14:00 – 18:00
  • Διατύπωση αιτήματος για την άμεση κατεδάφιση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Αιγινίου.
  • Συγκρότηση επιτροπής που θα συνδράμει στην οργάνωση εκδηλώσεων
  • Δημιουργία διαφημιστικού σποτ, με το υλικό που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή Αγώνα, με στόχο την την ενημέρωση των πολιτών (προβολή στην τοπική τηλεόραση).

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Μ!

Το Νέο INKA πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει ότι ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και η παραμονή του στο σκοτάδι καμία υπηρεσία δεν προσφέρει στην κοινωνία.
Η άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων αποτελεί αντίδραση αγανακτισμένων πολιτών μπροστά στην ασυδοσία που κυριαρχεί και συνεχώς γιγαντώνεται με νέες αδικίες.
Και πάλι απαιτούμε εξηγήσεις από την οργανωμένη πολιτεία γιατί πρέπει να πληρώνει ο πολίτης για ένα επικίνδυνο και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο ή για ένα δρόμο που θα γίνει μελλοντικά από ιδιώτες ή για ένα δρόμο που θα χρηματοδοτείται από τους διερχόμενους πολίτες ή για ένα δρόμο που ήδη έχει αποσβεστεί το κόστος κατασκευής του ή για διαδρομές που δεν λειτουργούν παράπλευροι δρόμοι ή για τα τελειωμένα λειτουργούντα τμήματα των Ε.Ο..
Θεωρούμε απαράδεκτο να μη λειτουργούν παράπλευροι συνοικιακοί δρόμοι κατά μήκος της Αττικής οδού και να μην υπάρχουν κριτήρια σωστής τιμής για την αντίστοιχη διαδρομή. Γι’ αυτό θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να δημοσιοποιηθούν τα κοστολόγια αυτών των επενδύσεων από τις κοινοπραξίες των εργολάβων, των τραπεζών και του κράτους. Και γιατί καταβάλλονται οικονομικές ρήτρες προς όφελος των εργολάβων, για αθέτηση υπογραφεισών συμβάσεων έργου από μέρους του κράτους;
Να δούμε γιατί ξαναστρώθηκε με άσφαλτο ο στρωμένος δρόμος, γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και που πάνε τα λεφτά που πληρώνουν οι διερχόμενοι;
Χαρακτηρίζουμε απαράδεκτες πολιτικά και κοινωνικά, και νομικά ελεγκτέες ως αντισυνταγματικές και αντικείμενες σε διατάξεις υπερνομοθετικής ισχύος τις διατάξεις περί ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιβολής βαρύτατων ποινών δια του Κ.Ο.Κ. στην άρνηση καταβολής τελών διοδίων.
Θέτουμε και πάλι σε επιγραμματική διατύπωση το ζήτημα: «Ασυλίες και παραγραφές για σκάνδαλα δισεκατομμυρίων – στο αυτόφωρο και στην φυλακή οι πολίτες για 1 Ευρώ !!!».
Είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό στην χώρα μας, ότι ο αυτοαποκαλούμενος «πολιτικός κόσμος», ιδίως των «κομμάτων εξουσίας»,
βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το αίσθημα και την βούληση του ελληνικού λαού (και τούτο παρά τις μονομερείς προπαγανδιστικές στηρίξεις). Είναι επίσης προφανής η αδυναμία του «πολιτικού κόσμου» να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις ανάγκες του ελληνικού λαού, να εκφράσει την βούλησή του και να δώσει λύσεις. Αφού προκάλεσαν με τις επιλογές τους αλυσιδωτά, διαχρονικά και κατ’ εξακολούθηση την τεράστια, βαθύτατη, πολυσχιδή και ευρύτατη κρίση και τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, έρχονται να παρουσιαστούν ως ικανοί, σωτήρες, κατάλληλοι, τελεσφόροι και με μία σειρά άλλων επιθέτων θρησκευτικής δοξολογίας για να λύσουν τα προβλήματα των δικών τους διακυβερνήσεων και επιλογών. Όταν στην προσπάθεια χρέωσης και μεταβίβασης των σφαλμάτων στις πλάτες του ελληνικού λαού συναντούν σθεναρή αντίσταση και άρνηση καταφεύγουν στα έσχατα μέσα της εξουσίας.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για αποικιοκρατικές και αισχροκερδείς συμβάσεις στις εθνικές οδούς και για ανάγκη κοινωνικού και οικονομικού ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κοινωνικό χαρακτήρα και μείωση των εισιτηρίων. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που η σημερινή πολέμιος των διατάξεων «αξιωματική αντιπολίτευση» επέβαλλε την παράδοση των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες και τις αυξήσεις των εισιτηρίων.
Με προηγούμενο δελτίο τύπου ζητήσαμε τον πλήρη έλεγχο των συμβάσεων για τις εθνικές οδούς και απευθύναμε όλως συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματα. Αντίστοιχα, ζητήσαμε απαντήσεις και έλεγχο για τα έξοδα και το κόστος των αστικών συγκοινωνιών. Απάντηση δεν λάβαμε ή μάλλον λάβαμε ως λαός την αύξηση των εισιτηρίων, την ποινικοποίηση και την προστιμοποίηση της άρνησης πληρωμής.
Το επόμενο βήμα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη όπου και θα προσφύγουμε επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα και ερωτηματικά, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που οφείλονται στον ελληνικό λαό και να προχωρήσει έστω δια της οδού αυτής η πραγματική εξυγίανση.

Η ύβρις «τζαμπατζήδες» δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να απευθύνεται από χείλη πολιτικών σε πολίτες που δρουν πολιτικά και υπερασπίζονται τις ανάγκες τους και τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την ακύρωση των αυξήσεων στα Μ.Μ.Μ., τον έλεγχο των συμβάσεων για τις Ε.Ο., την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην χώρα και την ακύρωση των ποινικοποιήσεων και προστίμων, βρίσκεται ως ενέργεια σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Αφού οι πολιτικές ηγεσίες δημιούργησαν απάνθρωπες πόλεις με καθημερινές ανάγκες μεγάλων μετακινήσεων και χωρίς εναλλακτικές διεξόδους θα πρέπει να επωμιστούν και το βάρος των επιλογών τους και να δώσουν πραγματικές λύσεις σε ένα αγαθό που πλέον έχει καταστεί βιοτική κοινωνική ανάγκη.
ΤΟ Νέο Ίνκα ως θεσμικό όργανο των καταναλωτών και σε σχέση με τα Μ.Μ.Μ. ζητούμε την θέσπιση και τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του επιβάτη μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ζητούμε :
- Την καταβολή εισιτηρίου αντίστοιχου με το πραγματικό κόστος – αξία μετακίνησης. Αυτή δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 0,02 λεπτά ανά χιλιόμετρο/μ.ο. επιβατών.
- Την μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού όρθιων στο μισό όσων ισχύουν σήμερα στα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ. . Είναι θέμα ασφάλειας και προστασίας της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
- Την πύκνωση των δρομολογίων στις ώρες αιχμής.
- Την μετατροπή των δρομολογίων με βάση τις ανάγκες μετακίνησης και
- Τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο των Μ.Μ.Μ. με την θέσπιση άμεσα εκλεγόμενης άμισθης πολυμελούς αρχής για τον έλεγχο και την ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τα Μ.Μ.Μ. και την λειτουργία τους.
Δεν ζητούμε μόνο ποιοτικές συγκοινωνίες, αλλά ζητούμε και ανθρώπινες συγκοινωνίες.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ "ΕΨΑΛΛΑΝ" ΚΑΛΑ :).......


ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!

Το Επιμελητήριο Πιερίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday and Spa Expo»

Για την τουριστική έκθεση της Σόφιας αναχωρούν σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και εν γένει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, την Ένωση Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Πιερίας, την Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και το Σωματείο Ξενοδόχων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Λοιπών Επαγγελμάτων Ελατοχωρίου. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση, με τίτλο «HOLIDAY AND SPA EXPO», διοργανώνεται στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού της Σόφιας (National Palace of Culture-NDK), από τις 17-19 Φεβρουαρίου 2011 και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η Δικαιοσύνη, δεν είναι εμπόρευμα


Κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης από τους δικηγόρους

Απλοϊκά και λαϊκίστικα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αλώσει την κοινή γνώμη για να στραφεί κατά των δικηγόρων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά του «ανοίγματος» του επαγγέλματός.


Με σύνθημα «η Δικαιοσύνη είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα» και οι δικηγόροι της Κατερίνης, πραγματοποίησαν κατάληψη χθες, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Οι δικηγόροι, βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους εδώ και αρκετές εβδομάδες, αντιδρώντας στο επικείμενο «άνοιγμα» του επαγγέλματος τους που προωθεί η Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι είναι «ψευδεπίγραφο και απατηλό» να τίθεται υπό συζήτηση το «άνοιγμα» ενός «ορθάνοιχτου επαγγέλματος».

Η συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου ξεκίνησε στις 8 το πρωί και διήρκεσε έως τις 10, με δικηγόρους, να έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του μεγάρου μη επιτρέποντας τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.
Σε ανακοίνωση τους, επισημαίνουν ότι με βάση στοιχεία στην χώρα μας αναλογεί ένας δικηγόρος ανά 200 κατοίκους, χαρακτηρίζοντας ψευδεπίγραφο και απατηλό να τίθεται υπό συζήτηση το «άνοιγμα» ενός ορθάνοιχτού επαγγέλματος, όπως του δικηγόρου, «με την αμέριστη και δήθεν άδολη συνηγορία των ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε., τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους-μελών του συνδέσμου Ελλήνων βιομηχάνων μόνιμου πλέον, ενορχηστρωτή των αναγκαίων για τα συμφέροντα του αλλαγών».
Η Κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει την πλήρη ανατροπή όσων ισχύουν μέχρι σήμερα για να εξυπηρετηθούν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αποτέλεσμα την συγκέντρωση των δικηγορικών υπηρεσιών σε λίγους και την εκτίναξη του κόστους τους, για τους πολίτες. «Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να μειώσει το κόστος της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη για τον πολίτη δεν θα επέβαλε εις βάρος του ΦΠΑ 23%, ούτε θα εκτόξευε τις αξίες των παραβόλων υπέρ Δημοσίου στις ποινικές και στις διοικητικές δίκες σε δυσθεώρητα ύψη», υποστήριξαν σε μια προσπάθεια αποδόμησης της βασικής επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης, ως προς τις προθέσεις της, του επίμαχου νομοσχεδίου.

Απαξιώνεται η Δικαιοσύνη
Στο κείμενο της ανακοίνωσής τους τονίζουν πως «παράλληλα με την βάναυση προσβολή του κατοχυρωμένου από διεθνείς συμβάσεις δικαιώματος του πολίτη για ακώλυτη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η εμφανής προσπάθεια για εμπορευματοποίηση των νομικών υπηρεσιών και για δημιουργία εξαθλιωμένων και υπόδουλων –υπαλλήλων δικηγόρων στοχεύει να πλήξει ευθέως την εξ ορισμού, αλλά και νομοθετημένη ανεξαρτησία τους ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προϋπόθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην κάθε μορφής αυθαιρεσία. Επομένως στοχεύει να πλήξει ευθέως το κράτος Δικαίου και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς που ήδη πλήττονται με βάναυσο τρόπο από την πλήρη απαξίωση του χώρου της Δικαιοσύνης (έλλειψη υποδομών και προσωπικού, απαξίωση δικαστών, αργή απονομή κλπ). Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια για να πληγεί καίρια η λειτουργία των δικηγορικών συλλόγων που επιτελούν επιστημονικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο»

Απλοϊκά και λαϊκίστικα τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης
Οι δικηγόροι, χαρακτηρίζουν «απλοϊκά και λαϊκίστικα» τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αλώσει την κοινή γνώμη για να στραφεί κατά των δικηγόρων. «Ευθύνονται οι δικηγόροι που το ελληνικό κράτος δεν έχει συντάξει Κτηματολόγιο, Δασολόγιο κλπ για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην αγορά ακινήτων και να μην έχουν ανάγκη δικηγόρου; Ευθύνονται οι δικηγόροι που η κατάσταση στα υποθηκοφυλακεία του ελληνικού κράτους δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες για τις συναλλαγές; Ευθύνονται οι δικηγόροι για τις ελλείψεις προσωπικού στα δικαστήρια του ελληνικού κράτους που έχουν ως συνέπεια τη μη ορθή κα αργή απονομή της δικαιοσύνης, που από κοινωνικό αγαθό κατέληξε να επισύρει πρόστιμα από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια; Ευθύνονται οι δικηγόροι για την γραφειοκρατία και την πολυνομία του ελληνικού κράτους που αναγκάζουν τον πολίτη να προστρέχει σε αυτούς για να επιλύσει ακόμη και απλά προβλήματα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποχή μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν να μάχονται, καθώς και οτι αποχή θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Στις 22 του μήνα, ημέρα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου προκειμένου να αποφασιστεί η περεταίρω στάση που θα τηρήσουν, χωρίς να αποκλείεται η παράταση της αποχής.

ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ : ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ : "ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ"

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ



Οι εκδηλώσεις του Δ.Δίου-Ολύμπου για την επανάσταση του 1878

Εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο για την επέτειο επανάστασης του Ολύμπου το 1878 πραγματοποιούνται το Σάββατο 19/2 και την Κυριακή 20/2/2011. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2

Στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου.

Ομιλία του διδάκτορος ιστορικής θεολογίας του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Φαργκάνη, με θέμα: «Επανάσταση 1878 – Από το περιθώριο της ιστορίας στο προσκήνιο της ανάγκης».

Τραγούδια από τη δημοτική χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2

Και την Κυριακή 20/2 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με έπαρση της σημαίας, δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου και στη συνέχεια επίσημοι και κόσμος θα μεταβούν στον χώρο του Ηρώου Λιτοχώρου όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Αμέσως μετά θα γίνει παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο και τέλος δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου.

Μεγάλη συμμετοχή στη παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια


Δημοψήφισμα και άνοιγμα του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς

  • Μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια.
  • 4ωρο άνοιγμα του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, 14:00 - 18:00
  • Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δεκάδων εκπροσώπων φορέων του νομού αλλά και απλών πολιτών.

    Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου, σύσσωμοι οι πολίτες της Πιερίας, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν την έναρξη διαβουλεύσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός 6 εβδομάδων, αλλά και την κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, συμμετέχοντας έτσι στο άνοιγμα των σταθμών διοδίων ολόκληρης της χώρας, που οργανώνεται από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων

    Η αντιπεριφερειάρχης κα. Μαυρίδου Σοφία, η οποία συμμετείχε στη σύσκεψη, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στην Επιτροπή Αγώνα και δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η ενεργός συμμετοχή της στο πλευρό των πολιτών της Πιερίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    Επίσης, περισσότεροι από 30 φορείς του νομού, δια των εκπροσώπων τους, δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες κινητοποιήσεις.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε και η πρόταση για την κατάθεση συλλογικής αγωγής εναντίον της εταιρείας, για τις υπερχρεώσεις των μονίμων κατοίκων στην περιοχή του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

    --