PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

Το Ποντιακό Αντάρτικο


Η ΜΙΤ, η JITEM (η χωροφυλακή), η Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών που διαθέτει η Τουρκία, αδυνατούν να ελέγχουν την δράση των Ελλήνων κατασκόπων.
Ο εκνευρισμός των Τούρκων είναι πολύ μεγάλος, καθώς ταυτόχρονα στον Πόντο εμφανίζεται τοπικό «Αντάρτικο Σώμα» από Τούρκους υπηκόους που μιλούν όλοι Ποντιακά. Αρχηγός τους είναι μια 28χρονή κοπέλα… η πολυάριθμη αυτή ομάδα δεν έχει σχέση με τις κουρδικές οργανώσει και τις ακροαριστερές.
Θυμίζει το «Ποντιακό Αντάρτικο» του 1920, όταν πάνω από 25.000 Πόντιοι συμπατριώτες μας, απομεινάρια της πάλαι ποτέ «Αυτοκρατορίας των Κομνηνών», έλαβαν τα όπλα και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Για τουλάχιστον 5 χρόνια (1925) Τούρκος δεν πάτησε στον «Ανεξάρτητο Πόντο».

Οι Τουρκικές αρχές ασφαλείας αναγκάζονται να μεταθέσουν τους επικεφαλείς αξιωματικούς από το Ντιγιαρμπακίρ, Βάν κλπ., στον Πόντο. Οι έμπειροι Τούρκοι αξιωματούχοι με πολυετή πείρα απέναντι σους Κούρδους αντάρτες , επιβάλλουν σε πολλά ορεινά χωρία, κυρίως της επαρχίας Ορντού, αποκλεισμό. Οι κάτοικοι αγοράζουν τα προϊόντα τους με δελτία πλέον, για να μην δίνονται εφόδια στους Πόντιους αντάρτες.
Η αντάρτικη ομάδα, καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα, σε πολλούς σταθμούς Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, ενώ απαγάγει και έναν τοπικό Δήμαρχο. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αδυνατούν να ελέγχουν την κατάσταση. Πληροφορίες φέρουν ότι η ομάδα υπάρχει ακόμη και σήμερα και κάνει την εμφάνισή της συχνά στην περιοχή. Χιλιάδες Πόντιοι της Τουρκίας, παραμένουν τις νύχτες συντονισμένοι στους Ποντιακούς Ραδιοσταθμούς που εκπέμπουν από την Γεωργία και την Αρμενία. Συνολικά 114 σύλλογοι Ποντίων έχουν ιδρυθεί στην περιοχή αλλά και στην Κων/πόλη. Οι κάτοικοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα με άλλους στις γειτονικές χώρες που δεν είναι Τούρκοι…
Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών ζητά την ίδρυση Ελληνικού Προξενείου στην Τραπεζούντα. Το αίτημα φυσικά απορρίπτεται.
Είχε προηγηθεί η απέλαση του Ε.Χ. τον Δεκέμβριο του 1997, από το Ελληνικό Προξενείο της Κων/πόλης. Ο Έλληνας Αξιωματικός υπηρετούσε με διπλωματική κάλυψη στο Ελληνικό Προξενείο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο Σταθμάρχης στην Κων/πόλη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Οι Τούρκοι μη μπορώντας να ελέγχουν την δράση του Έλληνα κατάσκοπου, σκηνοθέτησαν μια υπόθεση κατασκοπείας και τον απέλασαν. Ακολούθησε απέλαση υψηλόβαθμου στελέχους της Τουρκικής ΜΙΤ από το Προξενεία της Τουρκία στην Θεσ/νίκη.
Στην Σμύρνη και την Άγκυρα, υπηρετούν Έλληνες κατάσκοποι, με αμείωτη δράση. Στις 29 Ιουνίου 1998, σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος, αναφέρει μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας. Συνελήφθη ο Τούρκος Αξιωματικός της Αεροπορίας Μεχμέτ Μπαρούτ, για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Ενοχοποιούνται άλλοι 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι καταιγιστικές. Στις 3 Ιουλίου 1998, η εφημερίδα Μιλιέτ, αναφέρει ως εγκέφαλο του δικτύου κατασκοπείας τον Έλληνα Αξιωματικό με το όνομα «Καλέρας». Πρόκειται για τον γνωστό Ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη.
Συλλαμβάνεται και άλλος Τούρκος Αξιωματικός. Ο Σμηναγός Αλίμ Ασλάν ομολογεί τι έδωσε όλα τα σχέδια ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίων της Ελλάδας, αλλά και όλες τις μυστικές συχνότητες επικοινωνίας του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Καρανταγί.
Από AnaxFiles
στη διεύθυνση...
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_4747.html

ΗΡΑΚΛΗΣ -ΠΑΟ 0-0 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ 2-1, ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝ
Να οδηγήσει τη χώρα σε δημοκρατική διέξοδο από την κρίση με την διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και υπερασπίστηκε το πρόγραμμα του κόμματός του, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών, αλλά δεν εκφράζει τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους».

Ανέφερε επίσης ότι θα στείλει το πρόγραμμα του κόμματος και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέκρινε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζητάει συναίνεση για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση από τους εξαθλιωμένους για συνέχιση της εξαθλίωσής τους, ούτε από τους απολυμένους, ούτε απ' όσους έχουν επισφαλή εργασία».


Εγκρίθηκαν οι προγραμματικές θέσεις

Με ψήφους 600 υπέρ και 137 λευκά, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ ενέκρινε τις προγραμματικές θέσεις που θα αποτελέσουν στη συνέχεια βάση συζήτησης στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, με ευρεία πλειοψηφία υιοθετήθηκε η πρόταση του Αλ.Τσίπρα, την πρώτη, τρίτη και πέμπτη θέση του ευρωψηφοδελτίου να καταλάβουν υποψήφιοι που θα προέρχονται από τον Συνασπισμό. Και στο θέμα αυτό οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση, εκτός διαγωνισμού, με αδιαφανείς διαδικασίες-εξπρές και σύμμαχο την αμήχανα ευμενή στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προχωρά στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής στη MIG» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το τίμημα θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και κυρίως οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής...

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Τούρκος Χ.Οζτούρκ, εκπροσωπώντας τους Ομίλους «Υγεία» και Safak, αντίστοιχα.

Παρών στην υπογραφή ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της αλήθειας για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας πλησιάζει με την Κομισιόν να δημοσιοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα τις εκθέσεις της.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Κομισιόν θα καθιστά σαφές ότι το έλλειμμα πρέπει να περιοριστεί κάτω του 3% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια και όχι τρία, ζητώντας επιπλέον μέτρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2009 κρίνονται ανεπαρκή για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης σε δύο χρόνια.

TOY DHMHTRH KΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Θέμα: Το Unfair του Καπράλου

Από τη συνέντευξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου στην εφημερίδα ''Καθημερινή'':

— Tη βραδιά της κοπής της πίτας του Πανελληνίου, κοντά στον κ. Κυριακού ήταν όλος ο πολιτικός κόσμος σε μια «προεκλογική» περίοδο για την ΕΟΕ. Το θεωρήσατε unfair;

— Θεώρησα φυσικά ότι ήταν unfair. Καταλαβαίνω ότι οι υπουργοί έχουν τις δικές τους προτεραιότητες. Αλλά δεν με ευχαρίστησε ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του αντιπάλου μου στην ΕΟΕ.Το θεώρησα απόλυτα unfair.
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΤην πολυπληθέστερη αποστολή επαγγελματιών του τουρισμού και δημοσιογράφων που οργάνωσε ποτέ ο Γαλλικός Οργανισμός Τουρισμού στην Βόρεια Ελλάδα φιλοξένησε εχθές ο Δήμος Λιτοχώρου, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της περιοχής. Ο Δήμος Λιτοχώρου υποδέχθηκε δημοσιογράφους από την εφημερίδα Tribute και το Radio France, ενώ τα διευθυντικά στελέχη των γαλλικών ταξιδιωτικών γραφείων που έφτασαν εχθές στο Λιτόχωρο ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Μαρία Τραγανού και το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Γραμματόση, για τα πλεονεκτήματα του Λιτοχώρου ως ταξιδιωτικός προορισμός. Με ιδιαίτερη προσοχή δέχτηκαν την ενημέρωση για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Λιτοχώρου, τόσο για τη γειτνίαση με τον εθνικό δρυμό του Ολύμπου, τη γεωγραφική και οδική συνάφεια θάλασσας και βουνού, την στρατηγική πρόσβαση στα εθνικά δίκτυα (Π.Α.Θ.Ε. και ΕΓΝΑΤΙΑ) αλλά και τις εξαιρετικές τουριστικές μονάδες που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου, το Ναυτικό Μουσείο, το μουσείο του Ολύμπου κ.α.Η Αντιδήμαρχος κ. Τραγανού εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Λιτοχώρου Σάκη Τσιφοδήμο, διαβεβαίωσε τους φιλοξενούμενους πως η δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι εφικτό προκειμένου να διευκολύνει την επικείμενη επικοινωνία τους με επαγγελματίες της περιοχής, ενώ παράλληλα ζήτησε την αρωγή τους προκειμένου το Λιτόχωρο να φτάσει σύντομα σε υψηλές θέσεις προτίμησης ως συνεδριακός και επαγγελματικός προορισμός.


Στην 78η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών που διεξάγεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 συμμετείχε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας τα μέλη εξετασαν και γνωμοδότησαν για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις επιμέρους επιτροπές της Επιτροπής των Περιφερειών για θέματα όπως η διπλωματία των πόλεων, για το ρόλο των περιφερειακών και τοπικών αρχών στις πολιτικές ένταξης, για την ενιαία αγορά και τις υπηρεσίες γενικού συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, στις εργασίες υπήρξαν γνωμοδοτήσεις για τις οικολογικές μεταφορές και την εδαφική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αναθεώρηση του EMAS και του ECOLABEL, για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, ενώ υπήρξαν εισηγήσεις για την Πράσινη Βίβλο για τη μετανάστευση, την κινητικότητα και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων καθώς και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και το διαδίκτυο.

Να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών εκπροσωπώντας τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ελλάδας, συμμετέχει σε δύο διαρκείς επιτροπές, στην Επιτροπή Για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (DEVE) και στην Επιτροπή για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Αποκεντρωμένη Συνεργασία (RELEX) στις οποίες συζητούνται σημαντικά ζητήματα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων και της πολιτικής σε διάφορους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ..