PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Jackson to live on in games

Michael Jackson is set to moonwalk one more time in a new video game that features his likeness and actual voice.

Rumours of an unreleased video game starring the Smooth Criminal have been rife in recent weeks. However, the latest news is that Jacko’s own firm, MJJ Productions, has been working on the game for several months, with Jackson himself even finding the time to record a few voice-over lines prior to his untimely demise on June 25th.

Other details are sketchy, to say the very least, although a Christmas 09 home console release is apparently scheduled and it is understood that the game will feature a number of the star’s most iconic hits. An MJJ productions worker has remarked “I am sure it will still be released. Michael loved games”.

Of that you can be sure. Jackson’s personal collection of full-sized arcade cabinets is enough to fill several pier-end amusement parks, as a recent auction catalogue more than proved. Of course, MJ’s video game appearances are the stuff of legend too – see our recent ‘Jacko: A Life in Games’ blog (here) for more about that.

Moreover, with Jackson singles and albums dominating their respective charts and unreleased videos and tracks waiting in the wings, the lucrative Michael Jackson industry is set to roll on, and there’s little doubt that video games will form part of it. The 1990 Mega Drive hit ‘Michael Jackson’s Moonwalker’ would be a welcome re-issue for Xbox 360 or PlayStation 3 download. Meantime it looks more than likely that the new, as-yet untitled game will get a release. We sincerely hope so anyway, as we can’t wait to play it!

ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ..!

Οι χωρισμένοι άντρες κερδίζουν περισσότερα από τις χωρισμένες γυναίκες, αλλά είναι αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο για το μειωμένο τους εισόδημα μετά από ένα διαζύγιο.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Σπουδών που μελέτησε την οικονομική κατάσταση 14.000 διαζευγμένων ανδρών και γυναικών από το 2001 έως το 2006. Η έρευνα αναφέρει ότι το εισόδημα των χωρισμένων ανδρών μετά το διαζύγιο και μέσα σε πέντε χρόνια από τότε αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 24% ενώ των χωρισμένων γυναικών την ίδια χρονική περίοδο μόλις 1,8%. Την ίδια στιγμή, μόνο ένα 4% των διαζευγμένων γυναικών παραπονέθηκε για την οικονομική του κατάσταση μετά το διαζύγιο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες κυμαίνεται στο 10%.

Όπως αναφέρει ο κ. Μάθιου Γκρέι, επικεφαλής της έρευνας, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνδρες γενικώς είναι γκρινιάρηδες μετά το διαζύγιο και όχι μόνο για την οικονομική τους κατάσταση.

"Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνδρες είχαν συνηθίσει να έχουν κάποιον να τους μαγειρεύει και να τους φροντίζει κάτι που δεν ισχύει ως επί το πλείστον όταν χωρίσουν. Στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν να πληρώνουν διατροφή και το γεγονός ότι αναγκάζονται να το κάνουν δεν τους κάνει επίσης ιδιαίτερα ευτυχισμένους", λέει ο κ. Γκρέι. Αν προστεθεί επίσης το γεγονός ότι σε ποσοστό 88% των διαζυγίων η μητέρα είναι αυτή που αναλαμβάνει την κηδεμονία των παιδιών, όπως αναφέρει ο κ. Γκρέι, είναι λογικό οι χωρισμένοι πατεράδες να νοιώθουν άσχημα και να παραπονιούνται.

Η έρευνα, τέλος, αποκαλύπτει εμμέσως το πόσο "θετική εξέλιξη" θεωρείται από τις διαζευγμένες το διαζύγιο, αφού παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχασαν πάνω από $4.000 ετησίως από το εισόδημά τους από τη στιγμή που χώρισαν, το 50% αυτών είπαν ότι είναι πολύ καλύτερα μετά το διαζύγιο όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και οικονομικά.

HANGOVER...

Μπορεί το όνομα Zach Galifianakis να μην λέει ακόμα τίποτα στους περισσότερους, αλλά στις 16 Ιουλίου που κάνει πρεμιέρα στην χώρα μας το ''Hangover'' είναι βέβαιο ότι θα τον μάθετε πολύ καλά. Ο ελληνικής καταγωγής star του Hollywood βλέπει αυτόν τον καιρό τις μετοχές του να κάνουν limit up και συζητάει μία σειρά από projects.

Ένα από αυτά τον θέλει να αναλαμβάνει τον ρόλο του... Μάγου στην ταινία ''Man-Witch'', μετά την αποχώρηση του Jack Black. Πρόκειται να υποδυθεί έναν τύπο με υπερφυσικές δυνάμεις, που παρακολουθεί μαθήματα σε μία αποκλειστικά γυναικεία σχολή μαγισσών με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να μπει στο στάδιο της παραγωγής τον Ιανουάριο, αλλά μετά την αποχώρηση του Τζακ Μπλακ το πρόγραμμα ανατράπηκε. Η αναπάντεχη επιτυχία του ''Hangover'' στο box office των Η.Π.Α. με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια δολλάρια παγκοσμίως, καθιστούν τον Zach Galifianakis ιδανική επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εν τω μεταξύ ο Galifianakis συζητάει να πάρει μέρος επίσης στη ρομαντική κωμωδία – δρόμου ''Due Date'', αλλά και στο σίκουελ του ''Hangover'', που θα μπει στο στάδιο της παραγωγής αρκετά σύντομα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, καταργείται ρητά διάταξη (ν.2955/2001 αρθ.7), που παρείχε τη δυνατότητα καθορισμού, με κοινή υπουργική απόφαση, ανώτατης τιμής προμήθειας, χωρίς διαγωνισμό συγκεκριμένων ιατρικών υλικών (φίλτρα αιμοκάθαρσης τεχνητού νεφρού, συστημάτων περιτοναϊκής κάθαρσης κλπ).

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ταυροδρομίας, στο πλαίσιο των εορτασμών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη μνήμη του πολιούχου της Παμπλόνα Σαν Φερμίν.

Ένας από τους μαινόμενους ταύρους έπεσε πάνω στο πλήθος και τρύπησε με τα κέρατά του στον αυχένα και τον πνεύμονα έναν άνδρα, οποίος είχε πέσει στο έδαφος.

Η ηλικία και εθνικότητα του θύματος δεν έγιναν γνωστές. Πρόκειται για το 15ο θύμα των ταυροδρομιών στην Παμπλόνα από το 1911.

Την Πέμπτη, τέσσερις Ισπανοί και ένας Γάλλος τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της ταυροδρομίας.

Reuters

ΜΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ..!

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί η προκαταρκτική μελέτη χωροθέτησης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, προς έγκριση, από τη διεθνή κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline (TBP)

Στη συνέχεια, η μελέτη θα σταλεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στο νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου και σε φορείς του νομού, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ...!

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Αντζελες αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον να οφείλεται σε δολοφονία, λέγοντας ότι αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ουίλιαμ Μπράτον δήλωσε: «Έχουμε να κάνουμε με μια δολοφονία ή έχουμε να κάνουμε για τυχαία υπερβολική δόση... Δεν διαθέτω αυτή την πληροφορία».

Παράλληλα, ο πατέρας του διάσημου τραγουδιστή, Τζο Τζάκσον, μιλώντας στο ABC δήλωσε ότι έχει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον θάνατο του γιου του και τόνισε ότι η οικογένεια «υποπτεύεται πως πρόκειται για 'βρωμοδουλειά'».

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο τραγουδιστής δολοφονήθηκε, ενώ φαίνεται πως ο τραγουδιστής είχε λάβει συνταγογραφημένα χάπια.

Ο Ουίλιαμ Μπράτον δήλωσε επίσης ότι οι Αρχές του Λος Αντζελες έχουν μιλήσει με γιατρούς που είχαν εξετάσει τον Μάικλ Τζάκσον ανά τα χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τις οποίες επικαλούνται το ABC και το CNN, ο Μάικλ Τζάκσον είχε σημάδια από ενέσεις στο σώμα του όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μπουκάλια Diprivan βρέθηκαν στο σπίτι του Τζάκσον.

Το βράδυ της Παρασκευής, μέλη της οικογένειας του Τζάκσον αναμένεται να παρευρεθεί σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας, το Γκάρι της Ιντιάνα.

"ΑΣΚΟΠΕΣ" ΟΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ..?

Το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο του μαστού που αναγνωρίζονται σε δημόσια προγράμματα μαστογραφίας υποβάλλεται σε θεραπεία χωρίς λόγο αφού συχνά οι όγκοι δεν είναι πραγματικά επικίνδυνοι, αναφέρουν Σκανδιναβοί ερευνητές σε έγκριτη βρετανική επιθεώρηση.

H έρευνα αναδεικνύει το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές αρχές όσον αφορά τα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων για ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως οι όγκοι του μαστού και του προστάτη: ο έλεγχος αποκαλύπτει περισσότερα περιστατικά, για τα οποία όμως δεν είναι σαφές αν θα αποδειχθούν επικίνδυνα ή όχι.

Οι γιατροί συνήθως δεν μπορούν να προβλέψουν εάν ένας καρκίνος του μαστού θα κάνει μεταστάσεις, ή αν θα αναπτύσσεται τόσο αργά ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους. Αναγκαστικά, όλοι οι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία.

«Ένας στους τρεις καρκίνους του μαστού που εντοπίζονται σε πληθυσμούς στους οποίους προσφέρεται οργανωμένος έλεγχος υπερδιαγιγνώσκεται» γράφουν οι ερευνητές του Nordic Cochrane Center της Koπεγχάγης στην επιθεώρηση BMJ (παλαιότερα γνωστή ως British Medical Journal).

«Η μαστογραφία αναμφίβολα βοηθά ορισμένες γυναίκες, βλάπτει όμως άλλες» εκτιμά σε συνοδευδευτικό άρθρο σχολιασμού ο Δρ Γκίλμπερτ Ουέλς, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Υγείας και Κλινικής Έρευνας Ντάρτμαουθ στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Ο Ουέλς ζητά από τους γιατρούς να σχεδιάσουν έναν απλό στατιστικό πίνακα που θα βοηθά τις γυναίκες να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές του Cochrane Center εξέτασαν στατιστικά στοιχεία για προγράμματα ελέγχου του γυναικείου πληθυσμού στην Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Εξέτασαν τις στατιστικές τάσεις για τουλάχιστον επτά χρόνια πριν και τουλάχιστον επτά χρόνια μετά την έναρξη των προγραμμάτων.

Διαπίστωσαν σημαντική αύξηση στις διαγνώσεις καρκίνου του μαστού αλλά και σημαντική αύξηση στις ασθενείς που υποβάλλονται σε άσκοπες θεραπείες.

«Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να είναι διαθέσιμες στις γυναίκες ώστε να μπορούν να καταλήξουν σε μια ενήμερη απόφαση» ανέφερε ο Κάρστεν Γιόργκενσεν, επικεφαλής της μελέτης. «Το να μετατρέπουμε τις γυναίκες σε καρκινοπαθείς χωρίς σημαντικό λόγο προκαλεί σημαντικές βλάβες» υποστηρίζει.

Newsroom ΔΟΛ

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ Χ.Α.

Ο γενικός δείκτης τερμάτισε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,53% στις 2.106,13 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 201,3 εκατ. ευρώ.

Οι Ιταλοί είναι το πρόβλημα και όχι ο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζει ο Ουμπέρτο Έκο

Το κύριο πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι Ιταλοί που ψηφίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι όχι ο ίδιος, σχολιάζει ο διάσημος συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, σε άρθρο του, καλώντας, παράλληλα, τους συμπατριώτες του να αντιδράσουν για να μην ξαναβρεθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έζησαν υπό τον φασισμό.

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι το πρόβλημα της Ιταλίας. Η ιστορία είναι γεμάτη με τυχοδιώκτες, που δεν στερούνται χαρισμάτων, έχουν μια κακή αίσθηση του κράτους, αλλά μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση των δικών τους συμφερόντων, οι οποίοι θέλησαν να εγκαθιδρύσουν μια προσωπική εξουσία, παρακάμπτοντας τα κοινοβούλια, τους δικαστές και τους θεσμούς», γράφει ο Ιταλός διανοούμενος στο έντυπο της αριστεράς L'Espresso.

«Όταν η κοινωνία τους το επιτρέπει, γιατί να τα βάζουμε μαζί τους κι όχι με την κοινωνία που τους επέτρεψε να το πράξουν;», αναρωτιέται ο διάσημος συγγραφέας.

Ο Ουμπέρτο Έκο θεωρεί ότι είναι ανώφελο να τα βάζει κανείς με τον Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι αυτός «κάνει μόνο τη δουλειά του».

«Η πλειοψηφία των Ιταλών είναι αυτή που αποδέχθηκε τη σύγκρουση συμφερόντων» για την οποία ευθύνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του την εταιρεία Fininvest, η οποία ελέγχει κυρίως τον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset.

Ο συγγραφέας καταγγέλλει στην παρέμβασή του την «άρρωστη κοινωνία» στην Ιταλία και υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, η οποία απειλείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από νομοσχέδιο που προβλέπει πολύ βαριά πρόστιμα για τα άρθρα που αναφέρονται σε έρευνες των ανακριτικών αρχών ή σε δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Στις 'υγιείς' δημοκρατίες δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κανείς την ελευθερία του Τύπου επειδή κανείς δεν σκέφτεται να την περιορίσει», σημειώνει.

«Το 1931 ο φασισμός επέβαλε στους πανεπιστημιακούς καθηγητές -1.200 εκείνη την εποχή- έναν όρκο πίστης στο καθεστώς. Μόνον 12 αρνήθηκαν και έχασαν τη δουλειά τους. Ίσως οι 1.188 που παρέμειναν να είχαν αξιοσέβαστους λόγους. Όμως οι 12 που αρνήθηκαν έσωσαν την τιμή του Πανεπιστημίου και τελικά την τιμή της χώρας», σημειώνει.

Ο διάσημος συγγραφέας δηλώνει στο άρθρο του απαισιόδοξος, λέγοντας ότι πιθανότατα η παρέμβασή του αυτή δεν θα επιφέρει αποτελέσματα.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Νίκολα Τέσλα, ο επιστήμονας που φώτισε τη ζωή μας

Οι ηλεκτροκινητήρες, η παραγωγή ενέργειας, η μεταφορά ηλεκτρισμού σε μεγάλες αποστάσεις και το ραδιόφωνο είναι μερικές από τις λαμπρές εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, του Σέρβου ηλεκτρολόγου μηχανικού που γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 153 χρόνια.

Γεννημένος στο Σμίλιαν της –τότε– αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, ξεκίνησε την ερευνητική του σταδιοδρομία ως υπάλληλος μιας εταιρείας τηλεφωνίας στη Βουδαπέστη το 1881, σε ηλικία 24 ετών, έχοντας ήδη σπουδάσει φυσική και μαθηματικά. Ενώ εργαζόταν σε ένα πάρκο, του ήρθε η έμπνευση να λύσει τις εξισώσεις που περιγράφουν το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο.

Ωστόσο, η ανακάλυψη με την οποία έμεινε στην ιστορία ο Τέσλα είναι το ηλεκτρικό δίκτυο –ο θεμέλιος λίθος της σημερινής εποχής. Αν και παραγκωνισμένος στην ιστορία από τον Τόμας Έντισον, ο Τέσλα συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον Έντισον, βελτιώνοντας κάποιες από τις προηγούμενες εφευρέσεις, στις οποίες έδωσε πρακτική αξία.

Ο Τέσλα ήταν αυτός –και όχι ο Έντισον– στον οποίο οφείλουμε την ηλεκτρική ενέργεια στις πρίζες μας, καθώς και τα εργοστάσια που παράγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Κατάφερε να βγει νικητής στη «μάχη των ρευμάτων» μεταξύ των δύο αντρών. Ο Έντισον ήταν πεπεισμένος ότι το συνεχές ρεύμα θα άνοιγε το δρόμο για την παραγωγή και διανομή ενέργειας. Ο Τέσλα κατάφερε να αποδείξει ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Ο «φωτισμένος» επιστήμονας δεν είχε, δυστυχώς, τέλος αντάξιο της υστεροφημίας του: τα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε σε μια σουίτα δύο δωματίων στο New Yorker Hotel, πάμφτωχος και χρεωμένος, καθώς είχε πωλήσει τις πατέντες του. Δικαιώθηκε, ωστόσο, μετά θάνατον, όταν ο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι πατέρας του ραδιοφώνου είναι ο Τέσλα και όχι ο Μάντισον.

Πηγή: The Guardian

MΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Την ελπίδα η σκοπιανή ηγεσία να αντιλαμβάνεται πως η επίλυση του προβλήματος με το όνομα της ΠΓΔΜ είναι προς το συμφέρον του λαού της εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.


«Η ουσιαστική αλλαγή, την οποία τόνισε ο κ. Νίμιτς, είναι ότι διαγράφεται βούληση εκ μέρους των Σκοπίων να προχωρήσουν ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση» σημείωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και ότι η σκοπιανή ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του θέματος του ονόματος είναι προς το συμφέρον του ίδιου του λαού τους».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς όπως ανέφερε η κ. Μπακογιάννη «έχουμε προστά μας ένα δύσκολο εξάμηνο και ταυτόχρονα ενδιαφέρον».

Kατερίνη: Σύλληψη υπαλλήλου πολεοδομίας για παθητική δωροδοκία NAFTEMPORIKI.GR

Yπάλληλος της Διεύθυνσης Οικισμού Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας συνελήφθη την Πέμπτη στο Παλαιό Κεραμίδι Κατερίνης για παράβαση του άρθρου 235 Π.Κ. «Παθητική Δωροδοκία» και του άρθρου 242 Π.Κ. «Ψευδής βεβαίωση, νόθευση κτλ».

Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη διότι ζήτησε και απέσπασε από ιδιοκτήτη καταστήματος (ψητοπωλείο) το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) προκειμένου να βεβαιώσει ψευδώς την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εξωτερικά του καταστήματος που περιγράφονται σε έκθεση αυτοψίας του 2007, ώστε να παύσει η πληρωμή των βεβαιωμένων προστίμων διατήρησης και να απαλλαγεί στο Ποινικό Δικαστήριο. Από τα στοιχεία της προανάκρισης δεν προέκυψε συμμετοχή άλλου υπαλλήλου στα ανωτέρω αδικήματα.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Ο Αργεντίνος που ανακοινώθηκε τελευταία είρθε με καλές συστατικές...μπαλαδωρος φαινεται με προοπτικές...23 χρονών με συμμετοχές στην νέων της Αρεντινής.
Δε παίζεις εύκολα εκεί. θα δούμε... Τώρα ακούγεται σεντερ φορ κοινοτικός, διεθνής με τα χρώματα της χώρας του.
ΕΠΙΣΗΣ και ο Σουλτανίδης που πέρσι με τα γκολ του έβγαλε την Καβάλα στη Σούπερ Λινκ...
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...

ΜΑΚΑΡΙ...

Με αφορμή τα 20 χρόνια

από τον θάνατο του Γιάννη Τσαρούχη, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επίσης, την ίδια μέρα, το μουσείο έχει προγραμματίσει τρεις ξεναγήσεις, στις 12 το μεσημέρι, στις 6 και στις 7 το απόγευμα, καθώς και προβολή της ταινίας του Δημήτρη Βερνίκου «Σπουδή για ένα πορτρέτο», ανά ώρα.

Ακόμη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, το συγκρότημα μπουζουκιών «Δρόμος» και η Σοφία Εμφιετζή, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αγαπημένα ρεμπέτικα του Γιάννη Τσαρούχη, στον κήπο του μουσείου, ώρα 8.30 μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι

δήλωσε την Πέμπτη στην Λ' Ακουιλα ότι σχεδιάζει να γυρίσει ταινία στην κατεστραμμένη από τον σεισμό του περασμένου Απριλίου πόλη της κεντρικής Ιταλίας.

Συνοδευόμενος από τον φίλο του ηθοποιό Μπιλ Μάρεΐ, διευκρίνισε ότι τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία θα έχει και εκείνος ρόλο, θα αρχίσουν τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είπε ότι η αναζήτηση τοποθεσιών κατάλληλων για τα γυρίσματα είχε αρχίσει πριν από τον σεισμό προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η ταινία θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση της πόλης, όπου χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε σκηνές.

Εικοσιτετράωρη απεργία




















εξήγγειλαν για αύριο, Σάββατο, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις και στις μετακινήσεις των αδειούχων του καλοκαιριού.

Οι ελεγκτές διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις των πιλότων της Ολυμπιακής στην πολιτική αεροπορία και, παράλληλα, ζητούν από το υπουργείο Μεταφορών να διευθετηθεί το θέμα με τις συχνότητες εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως καταγγέλλουν, οι παρεμβολές στις συχνότητες προκαλούν οξύ πρόβλημα στις πτήσεις και για το λόγο αυτό προτίθενται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η δικαστική απόφαση εκκρεμεί.

Η εφημερίδα

Il Giornale που ανήκει στην οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορεί την σύζυγο του Νικολά Σαρκοζί Κάρλα Μπρούνι για "αγένεια" , επειδή "σνόμπαρε" τις δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί για τις συζύγους των ηγετών της Ομάδας των 8 στην πόλη Λ΄Ακουιλα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ

Ο Λίβυος ηγέτης, Μοάμαρ Καντάφι αντάλλαξε για πρώτη φορά χειραψία με Αμερικανό πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα, στη συνοδο του G8 στη Λ' Ακουίλα. Μάλιστα στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή των ηγετών του G8, ο Καντάφι κάθισε μόλις μία θέση μακριά από τον Ομπάμα.

Ύστερα από πολλά χρόνια έντασης στις διμερείς σχέσεις, λόγω των αμερικανικών αιτιάσεων ότι η Λιβύη υποστήριζε τρομοκρατικές οργανώσεις, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αλλαγή κλίματος, αλλά ακόμα υπάρχει αμοιβαία δυσπιστία μεταξύ Αμερικανών και Λίβυων.

Ωστόσο το 2004 οι δύο χώρες αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις, αφού ένα χρόνο νωρίτερα η Λιβύη είχε φθάσει σε πολιτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αποδεχόμενη την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι.

Ο Μοάμαρ Καντάφι πραγματοποιεί το δεύτερο ταξίδι του στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα και παραβρέθηκε στη σύνοδο του G8 ως προεδρεύων του οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας.

Ο Λίβυος ηγέτης διαμένει σε μία σκηνή που στήθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στη Λ΄Ακουιλα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις σκηνές που έχουν στηθεί για να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους της πόλης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ-1

Προβάδισμα 4,1% δίνει στο ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές.

Στη δημοσκόπηση, που έγινε με κάλπη, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 33,6% έναντι 29,5% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,9% και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποχωρεί στο 3,6%.

Στην παράσταση νίκης η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτική με 59,9% έναντι 23,4% της ΝΔ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 34,6% έναντι 29,1% της του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνεται καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας με ποσοστό 32,4% έναντι 29% του Κώστα Καραμανλή.

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία.





























Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντάρα
www.konstandaras.gr

Το ότι «κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία» είναι κάτι σαν ρητό Ευρωπαίου διανοητή που αυτή τη στιγμή δεν τον θυμάμαι.
Iσχύει κατ εξοχήν στην Ελλάδα. Σήμερα το λέμε «Κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία, την ανικανότητα και την αδιαφορία του Κράτους».

Συγκεκριμένα: Το χαρτί που έφτασε στο σπίτι μου σήμερα, 9 Ιουλίου ,2009, προερχόταν από το Υπουργείο Οικονομίας / Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αφορούσε την περίφημη «Έκτακτη Εισφορά» που αποφάσισαν να επιβάλουν στον Έλληνα φορολογούμενο ( γενικώς και αορίστως) για να καλυφθούν τα ελλείμματα . Το αποφάσισαν αναγκασμένοι προφανώς από την πίεση της γενικά κακής οικονομικής κατάστασης. Το ταμείον είναι μείον και από κάπου έπρεπε να βρεθούν τα λεφτά.
Δεν συζητώ το ποιοι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν , το ΠΟΣΑ ο καθένας η το ποιοι επέλεξαν τα κριτήρια .Όμως το χαρτί που πήρα με «χρεώνει» με 3.000 ευρώ, με υποχρεώνει να καταβάλω το πρώτο χιλιάρικο στις 31 Ιουλίου ( την ίδια μέρα που πρέπει να πληρώσω και την πρώτη δόση του φετινού φόρου εισοδήματος) και θεωρεί ότι το εισόδημά μου είναι «Α.»

Όμως δεν είναι έτσι. Ο φωστήρας του «Κράτους» – υπουργός, σύμβουλος, υπάλληλος δεν ξέρω- με «μέτρησε» με το εισόδημά μου του …2007. Όταν ήμουν βουλευτής. Με τις γνωστές αποδοχές του βουλευτού. Τώρα, εδώ και 2 χρόνια, ΔΕΝ είμαι. Είμαι απλώς συνταξιούχος δημοσιογράφος. Και συνεπώς ΔΕΝ έχω εισόδημα Α. Έχω εισόδημα – Α .

Θα φορολογηθώ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ( για να καλύψω τις τρύπες που δημιούργησαν αυτοί που σίγουρα δεν πληρώνουν φράγκο) με βάση τις προ διετίας αποδοχές μου; Δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Τι να κάνω;

Δυο ερωτήματα: Αν εγώ , έστω με το προ διετίας «Α» εισόδημα του βουλευτή ( που δεν είναι βεβαίως εισόδημα συνταξιούχου δημοσιογράφου αλλά δεν είναι και τα εκατομμύρια εδώ που τα λέμε) καλούμαι να πληρώσω 3.000, ο κ. Βγενόπουλος π.χ. ο κ. Λάτσης ή ο κ. Κοντομηνάς και οι διάφορα άλλοι , χιλιάδες νομίμως πάμπλουτοι επιχειρηματίες, εισοδηματίες, καλλιτέχνες του άσματος, ποδοσφαιριστές, τηλεστάρ με ( όπως διαβάζουμε) εκατονταπλάσιο εισόδημα, πόσα ΑΚΡΙΒΩΣ καλούνται να πληρώσουν; 30.000 ; 80.000; 150.000;

Αν εγώ με το πραγματικό « –Α» εισόδημα του συνταξιούχου δημοσιογράφου δυσκολεύομαι να πληρώσω την έκτακτη εισφορά ΚΑΙ τον φόρο εισοδήματος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, πώς να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του κάποιος άλλος Έλληνας φορολογούμενος που έχει αρκετά μικρότερες αποδοχές από εμένα, υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, συνταξιούχος, έστω κι αν το ποσό που του ζητείται είναι μικρότερο; Δεν μπορεί.
Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται απλώς περί βλακείας. Πρόκειται για κακουργηματική πράξη εκ προθέσεως. Που σε ευνομούμενα κράτη – αν υπάρχουν ακόμη- τιμωρούνται με ειρκτή.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ

Σε... θρίλερ εξελίσσεται το σίριαλ με τη σορό και το σημείο ταφής του Michael Jackson, αφού κανείς δεν ξέρει πού και πότε τάφηκε ή... θα ταφεί ο ''βασιλιάς της ποπ''. Στο νεκροταφείο Forest Lawn, στη Neverland ή μήπως πουθενά και πρόκειται να αποτεφρωθεί;

Ήταν ή δεν ήταν στο χρυσό φέρετρο, που όλοι είδαμε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στη μνήμη του; Πού πήγε μετά το φέρετρο; Εξετάζουν οι γιατροί τον εγκέφαλό του; Τον αποτέφρωσαν και σκόρπισαν την τέφρα του στη Neverland; Ή μήπως ζει... ανάμεσά μας;

Τα όσα ακολούθησαν (και ακολουθούν...) του θανάτου του Michael Jackson τείνουν να πάρουν διαστάσεις ιλαροτραγωδίας. Και κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί; Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ρίξουν φως στην πραγματική αιτία θανάτου του Jackson, η οικογένεια μοιάζει να παίζει ένα αλλόκοτο παιχνίδι με τα media κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό την τύχη της σορού του κορυφαίου καλλιτέχνη.

Όπως είναι λογικό οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Άλλοι λένε ότι έχει ταφεί στο νεκροταφείο Forest Lawn του Λος Άντζελες, όπου έγινε και η σύντομη κηδεία του. Αλλά κανείς δεν είδε το φέρετρο να επιστρέφει στο νεκροταφείο μετά την τελετή στο Staples Center.
Εκτός κι αν η σορός δεν ήταν στο φέρετρο. Αλλά αν δεν ήταν, γιατί δε το λένε;

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των όσων γίνονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων κλπ.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

"Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο Οικονομίας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα προήδρευσε σε σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα διαρθρωτικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος.
Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε χθες, Πέμπτη, ο Γ.Παπαθανασίου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ. Όπως είπε είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στη μακροοικονομική σταθεροποίηση, στη συνέχιση της προώθησης των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σε «όλα όσα δεν είχαμε τολμήσει να κάνουμε μέχρι σήμερα».
Το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων αναμένεται να αφορά διαρθρωτικές αλλαγές (Ασφαλιστικό, εργασιακά, περιστολή δαπανών), σύμφωνα με τα όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Κομισιόν και όσα ζητούν μετ' επιτάσεως οι Βρυξέλλες από την Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την επιτήρηση.






ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει σήμερα, Παρασκευή, στο Διεθνές Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, που διοργανώνει το University of Fraser Valley σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα το Ανοιχτό Σχολείο στην Ελλάδα.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, ενώπιον των οποίων επανέλαβε το σύνθημα «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε», λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει πάρει μία πορεία, που πρέπει να αλλάξει αλλιώς θα βουλιάξουμε».





"Η ΝΔ ουδέποτε δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από τη Siemens"

"Το κόμμα της ΝΔ, ουδέποτε δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από την εν λόγω εταιρείες" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος ερωτηθείς αν με αφορμή τις φημολογούμενες μαρτυρίες του Μ. Χριστοφοράκου, οι οποίες καταγράφονται σε δημοσίευμα, ισχύουν οι δηλώσεις ότι δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΝΔ από την Siemens.

Ερωτηθείς πώς εξηγεί την κατάθεση Χριστοφοράκου, εφόσον επιβεβαιωθεί, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες και δεν είναι στην αρμοδιότητά του να σχολιάζει φερόμενες μαρτυρικές καταθέσεις










ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Την διάταξη με την οποία επανέρχεται σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση με βάση την οποία απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για πρόθεση ψήφου δεκαπέντε ημέρες πριν την διενέργεια εκλογών, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονταν μόνον από την προηγούμενη ημέρα διενέργειας των εκλογών έως την ώρα λήξης της ψηφοφορίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «Η ρύθμιση αυτή απέβλεπε στην πληρέστερη και επίκαιρη ενημέρωση των πολιτών, μέσω των δημοσκοπήσεων. Η πρόσφατη όμως εμπειρία, όπως αυτή αποκρυσταλλώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά κοινή αποδοχή, δεν επιβεβαίωσε την εκπλήρωση του σκοπού αυτού. Και τούτο διότι η πληθώρα των δημοσκοπήσεων παρουσίασε έντονα αποκλίνουσες διαφορές και συνεχείς ανατροπές σε ελάχιστα απέχοντα, μεταξύ τους χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα, αντί πλήρους ενημέρωσης να δημιουργηθεί σύγχυση στους πολίτες».



ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ«Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς αρχές και χωρίς κανένα πλέον πρόσχημα, με απλά λόγια νομοθετεί ό,τι την βολεύει» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών, σχολίασε ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΕΝΩ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σχολιάζοντας τόνισε "Αποτελεί ένα θετικό μέτρο. Όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται, όπως άλλωστε, είχε άτυπα δεσμευτεί και η Διακομματική Επιτροπή να συζητηθεί το συνολικό πλαίσιο παρουσίασης των προεκλογικών δραστηριοτήτων των κομμάτων σε μια πιο δημοκρατική και ισότιμη βάση».







222 τα κρούσματα στην ΕΛΛΑΔΑ

Έξι (6) επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, 10 Ιουλίου 2009 και έως ώρα 11:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια είκοσι δύο (222), από τα οποία εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.









ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ


Την 8η Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού θα επισκεφθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, στις 10 το βράδυ, στο γήπεδο του Καστανά.

Η γιορτή, που διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καστανά, εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων "Στην περιφέρεια για τον πολιτισμό" του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.







10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

& το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής





O Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα ΣΑΕ κα. Όλγα Σαραντοπούλου παρέστησαν χθες βράδυ στην έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που έγινε, στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.



Στον χαιρετισμό του ο κ.Ταμβάκης προς τους συνέδρους επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:



«?Εδώ και δεκαετίες μεταλαμπαδεύετε όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια σας αλλά και στους συμπολίτες σας στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο, την αγάπη για την Μακεδονία, την μία, Ελληνική, ιστορική Μακεδονία.



Μεταφέρετε σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς την γνώση. Χωρίς κραυγές, χωρίς ατέρμονους συναισθηματισμούς. Αλλά πάντα με αίσθηση του εθνικού καθήκοντος και συμφέροντος. Γνωρίζοντας την ιστορική πραγματικότητα, την μακρινή αλλά και την σύγχρονη.



Στις προσπάθειές σας το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και εγώ προσωπικά δεν παραμένουμε δέκτες αλλά είμαστε συνοδοιπόροι συναγωνιστές.



Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε πάντα είναι να στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική Πολιτεία, δίπλα στην πατρίδα, σταθερά και πάντα σε συνεννόηση, να κάνουμε τα βήματα εκείνα που είναι απαραίτητα»



Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της δραστήριας Ύπατης Πρόεδρου, κας. Νίνας Γκατζούλη, όλους του Υπάτους Προέδρους και τις διοικήσεις των Παμμακεδονικών στις διάφορες χώρες του κόσμου, για τον άοκνο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες και το πνεύμα συνεργασίας που διαμορφώνετε όχι μονάχα ανάμεσα στις Παμμακεδονικές αλλά σε πολλούς φορείς της Ομογένειας και της Ελλάδος?»



Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ.Στέφανος Ταμβάκης και η Γραμματέας ΣΑΕ κα. Όλγα Σαραντοπούλου παρέλαβαν από την κα. Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής την τιμητική διάκριση, που απένειμε η οργάνωση προς τον Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ κο. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, για την δράση του και την υποστήριξη του στον αγώνα των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την Μακεδονία.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 10ου ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΟΡΙΝΟΥ, ΜΕΘΩΝΗΣ, ΠΥΔΝΑΣ, ΔΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, Ο κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, Ο κ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κ. ΑΣ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ και ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ...