PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο πρωθυπουργός

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε την Τετάρτη με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, στις αρχές του 2010.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. τον κ. Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι». Παράλληλα, έκανε την αυτοκριτική για όσες αλλαγές δεν προχώρησαν, λόγω των αντιδράσεων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές. Στόχος μου, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν να προωθήσω αυτές τις αλλαγές ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, η εκπεφρασμένη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με αφορμή την επανεκλογή του Κ.Παπούλια, θα οδηγούσε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «ακραία ανευθυνότητα απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία και τον τόπο», «πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα» και πολιτικό «εκβιασμό» σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή.

«Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο, και μάλιστα με μια αξιωματική αντιπολίτευση που σδυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Τα πάντα θα παρασυρθούν στη δίνη ενός έντονα προκελογικού κλίματος και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία», είπε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «συμπεριφορά ανευθυνότητας» να αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει το 2010 τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. «Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πολιτικές συνέπειες της καταψήφισης του Κάρολου Παπούλια» είπε και ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή».

«Τα αναγκαία μέτρα και η αναγκαία οικονομική στρατηγική απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα. Επειδή όμως η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την οικονομία δεν μπορεί να περιμένει, το συμφέρον του τόπου επιβάλει μία και μόνη διέξοδο, ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, έτσι ώστε μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να δράσει άμεσα και αποφασιστικά», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών» ο κ. Καραμανλής τούς κάλεσε «να αποφασίσουν ποιος διαθέτει το σχέδιο και τη βούληση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις» και να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, συνιστά πρόταση ευθύνης και οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη και στον εύκολο δρόμο της άλλης πλευράς, που αποτελεί επιλογή ανευθυνότητας και οδηγεί σε αδιέξοδο και θα βαθύνει την κρίση, με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος».


TO MAIO EIXAME ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009...ΤΟ ΓΡΑΨΕΜ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ....ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ...ΘΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ...ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ...

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ..!!!

ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ "ΕΤΕΡΟΝ" Ο ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ...ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Η ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ..."

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ Ε?

ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟΝ Κ .ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...
ΤΡΕΞΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...
ΠΡΩΤΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ, ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ COFFEE PASTE ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ..
ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

...ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!!
ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ -ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ...

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...!





















ΦΩΤΟ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΑΛΚΟΤΕΣΤ..!!!

Τέρμα πια ο φόβος μήπως σας σταματήσουν για αλκοτέστ, αφού γι’ αυτό πια θα φροντίζει το αυτοκίνητό σας! Ο λόγος γίνεται για ένα νέα σύστημα το οποίο, με το που θα ανιχνεύει υψηλά επίπεδα αλκοόλ στον οδηγό, θα κλειδώνει αυτομάτως το όχημα.

Την τεχνολογία αυτή θα προσφέρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, που κάνει ήδη δοκιμές του νέου προγράμματος, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής φορτηγών Hino Μotors. Η Toyota, σε πρώτη φάση, θα εγκαταστήσει το νέο σύστημα σε επιλεγμένα φορτηγά και σε άλλα οχήματα που προορίζονται για διάφορες επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα μπορεί να αναλύει την εκπνοή, και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει πιεί κάτι παραπάνω, είτε θα τον προειδοποιεί, είτε θα κλειδώνει τη μηχανή του αυτοκινήτου.
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ, ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ Η ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..!!!

44α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Ξεκινούν τα 44α "Δημήτρια"



Με 80 και πλέον εκδηλώσεις σε διάρκεια μόλις 70 ημερών (σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που διαρκούσαν τέσσερις και πλέον μήνες) τα "Δημήτρια" - ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Θεσσαλονίκης επανέρχεται για 44η συνεχή χρονιά.

Ο τενόρος Χοσέ Καρέρας, η αισθησιακή χορεύτρια του φλαμένκο Αΐντα Γκομέζ, ο σαξοφωνίστας από το Μέμφις Τσαρλς Λόιντ, η τραγουδίστρια του Αλμοδόβαρ Λουθ Κασάλ, η υψίφωνος Χούλια Μιγκένες, η χορεύτρια σύγχρονου χορού Ελίζα Μόντε, ο Δημήτρης Σγούρος συνθέτουν το "πάζλ" των δεκάδων καλλιτεχνών που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις και συναυλίες.

Η μεγάλη έκθεση "Ο Μιρό της Μαγιόρκα", που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, οι "Πέρσες" του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ντιμίτερ Γκότσεφ (Δάσους), και οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής (Κήπου) ανοίγουν το πυκνό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο Χοσέ Καρέρας σε ένα κοντσέρτο με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εμφανίζεται στο Θέατρο Γης (7/9), ενώ την εναρκτήρια συναυλία δίνει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με σολίστες τους Δημήτρη Σγούρο και Γιώργο Λαζαρίδη (10/9, ΜΜΘ).

Χαρακτηριστικό του φετινού προγράμματος είναι το "άνοιγμα" στην πόλη και τους κατοίκους της με τις πρωτότυπες πολύχρωμες φιγούρες με έντονα χρώματα που "κοσμούν" αλλά και σηματοδοτούν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τοποθετημένες σε κεντρικά σημεία της πόλης (Αεροδρόμιο, Λευκός Πύργος, Πανεπιστήμιο, Εκθεση κ.α) καθώς και το μαζικής διανομής συνοπτικό πρόγραμμα των Δημητρίων που τυπώθηκε σε 60.000 αντίτυπα και εκδόθηκε σε εννέα γλώσσες (Ελληνικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Αλβανικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Ρωσικά, Γερμανικά).

Από τις μουσικές εκδηλώσεις, την παράσταση κλέβουν η Ισπανίδα μούσα του Αλμοδόβαρ Λουθ Κασάλ (14/9, Θέατρο Δάσους), η Χούλια Μιγκένες με μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του, ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στο συνθέτη Φρ.Σούμπερτ (20/9, Βασιλικό), η συναυλία με τραγούδια για τον Μίκη Θεοδωράκη από το Trio Quichotte από το Κέμνιτς (24/9, Γκαίτε), η "Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (27/9, ΜΜΘ), ο Τσαρλς Λόιντ και το Τρίο του (6/10, ΜΜΘ), το αφιέρωμα στον Ρίτσο (16/10, ΑΠΘ).

Το στίγμα στο χορό δίνουν η Αΐντα Γκομέζ σε μια νέα παραγωγή της "Κάρμεν" (1/9, Δάσους), η Ούμα Σάρμα από την Ινδία (2/9 Κήπου), το "Eliza Monte Danse" (29, 30/9, ΜΜΘ), η ομάδα "Idan Cohen Dance Group" από το Ισραήλ (27/10, ΑΝΕΤΟΝ).

Στα εικαστικά ξεχωρίζουν η αναδρομική του Χρήστου Καρά (που σχεδίασε τις αφίσες της διοργάνωσης) οι εκθέσεις γλυπτικής του Ευθύμιου Καλεβρά, ζωγραφικής του Σαράντη Καραβούζη, της Μαρίας Κυπριανού, του Χάρη Λάμπερτ, "Dalibros" - φωτογραφίας και έντυπου υλικού από το ίδρυμα Νταλί.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις:






Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου



Πιερία - Χρυσοχοϊδης Μιχάλης

74η ΔΕΘ: 915 εκθέτες από 35 χώρες!

15 επίσημες κρατικές συμμετοχές!



13 Εκθεσιακά Αφιερώματα, 2 Διεθνή Συνέδρια!



Στιγμές Μαγείας - Χρώμα Ινδίας!



Μοναδικές ευκαιρίες και δώρα για τους επισκέπτες!







Δυναμικά παρούσα στο διεθνές εκθεσιακό προσκήνιο δηλώνει και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, ανοίγοντας νέες διόδους εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης που παρουσίασαν οι διοικήσεις της HELEXPO A.E. και της ΔΕΘ Α.Ε. σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, κ. Dilip Sinha, ενόψει της συμμετοχής της Ινδίας στην 74η ΔΕΘ ως «Τιμώμενη Χώρα».



Η ανανέωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την τελευταία πενταετία - όπως και του συνόλου του εκθεσιακού ημερολογίου αλλά και της στρατηγικής μάρκετινγκ του εθνικού εκθεσιακού φορέα - και η οργανωτική δομή των τελευταίων διοργανώσεων, και ιδιαίτερα της φετινής, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε η ΔΕΘ να «αντέχει» στους «κραδασμούς» της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.



Συγκεκριμένα, στην 74η ΔΕΘ συμμετέχουν συνολικά 915 εκθέτες, έναντι 975 στην περσινή διοργάνωση, εκ των οποίων οι ξένες συμμετοχές είναι 247, προερχόμενοι από 35 χώρες και συγκεκριμένα από Ινδία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρο, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, Συρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Σουηδία, Τσεχία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Εσθονία, Κροατία, Αυστρία, Αλβανία, Νορβηγία και Ιαπωνία, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή δίνουν το «παρών» 15 Χώρες και συγκεκριμένα οι: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, και Συρία.



Η φετινή, 74η ΔΕΘ, αρθρώνεται σε 13 επιμέρους Εκθεσιακά Αφιερώματα, εκ των οποίων τα δύο είναι νέα και ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς αφορούν στο Παιδί και στη Γεύση (Εκθεσιακά Αφιερώματα «KID & FUN» και «TASTELAND») και πλαισιώνεται από πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων τα δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια για τις Επενδύσεις (5ο Business Forum) και το Real Estate.



Άλλη μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και βράβευση των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τον επενδυτικό και εξαγωγικό δυναμισμό τους καθώς και για τους ρυθμούς ανάπτυξής τους (Export & Investment Leaders και Diamonds Β.Ελλάδας), σε μία ειδική εκδήλωση, ακροτελεύτια του 5ου Business Forum της ΔΕΘ, του νέου αυτού θεσμού που σηματοδοτεί τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Έκθεσης και φέτος έχει θέμα τις Επενδύσεις.



Όλα αυτά βεβαίως με τη μεγάλη υποστήριξη του Μέγα Χορηγού της 74ης ΔΕΘ, του ΟΠΑΠ που συνεχίζει και φέτος τη μεγάλη προσφορά του στη μεγαλύτερη Γενική Έκθεση της χώρας, και με καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής αποδοτικότητας όπως το πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων EXPOPARTENARIAT, η ηλεκτρονική αγορά AFTER EXPO MARKET, οι ευκαιρίες επιπλέον προβολής των εκθετών μέσω του EXTRA PROMO MANUAL σε έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα και indoor διαφήμιση που προσφέρει η HELEXPO στους εκθέτες και επισκέπτες της ΔΕΘ και όλων των Εκθέσεων που διοργανώνει.



Από τη φετινή διοργάνωση εντάσσονται, επίσης, στην ΔΕΘ δύο νέοι θεσμοί: του «Τιμώμενου Νομού» - που φέτος είναι η Χίος - και της «Τιμώμενης Πόλης», που φέτος αντίστοιχα είναι η Λάρισα, με μία σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων, ενώ τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ είναι η Ινδία, που συμμετέχει με μια πραγματικά δυναμική επιχειρηματική και πολιτιστική παρουσία, για την οποία ο Πρόεδρος της HELEXPO ευχαρίστησε και δημοσίως τον πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, κ Dilip Sinha.



Παράλληλα, και με σταθερό στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων-πελατών της, ιδιαίτερα στη δύσκολη τρέχουσα διεθνή οικονομική συγκυρία, η HELEXPO θέτει σε εφαρμογή από την 74η ΔΕΘ τη νέα εμπορική-πιστωτική πολιτική της εταιρείας, που παρέχει πρόσθετες ευκολίες πληρωμής, μέχρι και 24 άτοκες δόσεις και δυνατότητες υψηλής ποιότητας και χαμηλότερου κόστους συμμετοχών, μέσω μίας σειράς εκθετηρίων χώρων και δωρεάν παροχών μεταφοράς και φιλοξενίας, που προσφέρει η θυγατρική εταιρεία Helexpro.

SPECIAL OLYMPICS

SPECIAL OLYMPICS - ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Εγκαίνια έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

O Επίτροπος για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, Γιάν Φίγκελ εγκαινίασε χθες στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Εκθεση «Special Olympics - Μια νέα στάση ζωής», που έχει ως στόχο τη διασφάλιση της στήριξης από το νέο Ευρωκοινοβούλιο, του κινήματος Special Olympics και κυρίως των Αγώνων της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2011.

Εννέα Ελληνες Ευρωβουλευτές έδωσαν το «παρών» στην Εκθεση, η οποία αποτελεί μια «…σπάνια ευκαιρία, να καταλάβουμε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίγκελ και πρόσθεσε: «Αυτή η κατηγορία αθλητών έχει πάθος για τον αθλητισμό, ξεπερνά εμπόδια, εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία και γίνεται ενεργό μέλος της κοινωνίας».

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη της Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. «Ευχαριστώ την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους Ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων για τη στήριξή τους. Υποσχόμαστε ότι αυτοί οι ξεχωριστοί Αγώνες που θα διοργανωθούν στην Αθήνα, θα αποτελέσουν κληρονομιά για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Από ελληνικής πλευράς, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μαρία-Ελένη Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Παπανικολάου, καθώς και ο πρέσβης της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας Θεόδωρος Σωτηρόπουλος.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές και θα φιλοξενηθούν 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, σε μια διοργάνωση που θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλον τον κόσμο.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει

το "Κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. στη Νέα Ραιδεστό"

την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ.





Ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το "Κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. στη Νέα Ραιδεστό" προϋπολογισμού 3.000.000 €, θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.



Το νέο κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. με εμβαδό 3.513,15 τ.μ. περιλαμβάνει:



1. Ξυλουργικό εργαστήριο κατασκευής σκηνικών και εργαστήριο μεταλλικών κατασκευών.

2. Εργαστήριο ειδικών κατασκευών και βαφείο σκηνικών.

3. Αποθήκη σκηνικών:

" Διαλογή - καταστροφή παλαιών σκηνικών.

" Αποθήκευση χρήσιμων υλικών.

" Αποθήκευση σκηνικών που θα επαναχρησιμοποιηθούν.

4. Χώρο δοκιμών.

5. Αρχείο ( Διοικητικού - Λογιστηρίου - Παραγωγής ).

6. Χώρους γραφείων - κοινόχρηστους χώρους (χώρους φύλακα, αποδυτήρια, κυλικείο, εξυπηρετήσεις προσωπικού κ.λ.π.)

7. Πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό εργαστηριών και χώρου δοκιμών.



Το καινούριο κτιριακό συγκρότημα του Κ.Θ.Β.Ε. θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, καθώς εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του παραγωγικού μηχανισμού του που βρισκόταν μέχρι τώρα διασκορπισμένο. Επιπλέον θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων που δίνονταν παλιότερα για το ενοίκιο των αποθηκευτικών χώρων.

18 ΜΗΝΕΣ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ....ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 43χρονο οπαδός του Ηρακλή, που εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου στο τερέν του Καυτανζόγλειου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Μιχάλη Σηφάκη.

Ο 43χρονος, που είναι και πατέρας δύο παιδιών, κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη ματαίωση του αγώνα και για βιαιοπραγία, σύμφωνα με το νέο, τροποποιημένο αθλητικό νόμο, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την «ανάρμοστη -όπως τη χαρακτήρισε- συμπεριφορά του» και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από τον γκολκίπερ των «κιτρίνων» και τις δύο ΠΑΕ, όσο κι από τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Υπήρχε κλίμα ευφορίας στο γήπεδο. Είχα πόθο να δω την ομάδα μου έπειτα από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας», απάντησε σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να προβεί στις πράξεις, που του καταλογίζονται. Σε ό,τι αφορά στο «τετ α τετ» που είχε με τον τερματοφύλακα του Άρη, ισχυρίστηκε: «Του είπα ότι θα σας βάλουμε έξι γκολ. Ήθελα να τον πικάρω».

Οι συνήγοροί του άφησαν αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο γήπεδο, ενώ αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «καθυστέρησαν να επέμβουν».

Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν οπαδοί του «Γηραιού», οι οποίοι, αποχώρησαν ήρεμα από το δικαστικό μέγαρο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΝΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Ντύθηκε γαμπρός, πήρε στα χέρια του μια ωραία ανθοδέσμη και περίμενε την αγαπημένη του έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου στο Island. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η στυλίστρια, Ιωάννα Μαρτζούκου, παντρεύτηκαν!

Η Ιωάννα έλαμπε μέσα στο πανέμορφο νυφικό της, ενώ ο γαμπρός έκλεψε την παράσταση με το γυαλιστερό ασημί σακάκι! Το ζευγάρι πάντρεψε η φίλη του ηθοποιού, Βάσια Παναγοπούλου.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ...ΣΠΑΙΝΤΕΡΜΑΝ

Δικαστήριο της Μαλαισίας επέβαλε πρόστιμο σήμερα στο γάλλο "Σπάιντερμαν", μία ημέρα μετά την απόπειρά του να αναρριχηθεί στους Δίδυμους Πύργους Πετρόνας, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στον κόσμο, που βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Αλέν Ρομπέρ, ο οποίος κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας, νωρίς το πρωί της Τρίτης, και με επιτυχία να σκαρφαλώσει στο κτίριο των 88 ορόφων προτού συλληφθεί από τους άνδρες ασφαλείας και κρατηθεί με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο φρουρούμενο κτίριο.

Το πρόστιμο που του επιδίκασε το δικαστήριο είναι 540 δολάρια. Το χθεσινό εγχείρημα του 47χρονου να σκαρφαλώσει στους Πετρόνας είναι το τρίτο και το μοναδικό επιτυχημένο.

Το πρόστιμο όμως που του επιβλήθηκε από το μαλαισιανό δικαστήριο δεν είναι το πρώτο και πιθανόν δεν θα είναι και το τελευταίο καθώς οι αρχές σπανίως του παραχωρούν άδεια για τα εγχειρήματά του.

Τον Ιούνιο, επιβλήθηκε στο Ρόμπερτς πρόστιμο 750 δολαρίων επειδή αναρριχήθηκε στο κτίριο της Royal Bank of Scotland, στο Σίδνει.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ

Πανέμορφη, ανανεωμένη και το πλήθος από κάτω να φωνάζει το όνομα της, η Whitney Houston απέδειξε ότι τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά η μαγεία στη φωνή της παραμένει.

Η συναυλία έγινε στη Νέα Υόρκη στο Central Park και οι διοργανωτές είχαν πει από την αρχή ότι θα πει μόνο δύο τραγούδια, εκείνη όμως δεν χάλασε το χατίρι των θαυμαστών της που φώναζαν να τραγουδήσει κι άλλο και είπε ακόμα τέσσερα τραγούδια.

ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΛΕ-ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Τα τελευταία χρόνια η κόντρα ανάμεσα στον Πελέ και τον Μαραντόνα μαίνεται και ήρθε ακόμη μία δήλωση από τον πρώτο για να την φουντώσει. Το «μαύρο διαμάντι» λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσε πως δεν πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη στα σοβαρά αυτά που λέει ο «Ντιεγκίτο».

Πρόσφατα ο προπονητής της Αργεντινής είχε δηλώσει πως είναι καλύτερος παίκτης από τον Πελέ και πως η χώρα του έχει καλύτερους παίκτες από την Βραζιλία. «Είμαι σίγουρος για την Βραζιλία, ειδικά όταν παίζει με ομάδες που πάντα ήταν ανώτερη, όπως η Αργεντινή. Η νίκη κόντρα σε αντιπάλους, όπως η Αργεντινή, σου δίνει ένα διαφορετικό συναίσθημα», είπε ο παλαίμαχος παίκτης και συνέχισε: «Ήδη ξέρουμε ποιος είναι ο Μαραντόνα... αυτά που λέει δεν πρέπει κανείς να τα παίρνει στα σοβαρά».

Καταλήγοντας, ο Πελέ ανέφερε: «Μπορεί να γίνει σπουδαίος προπονητής και ελπίζω αυτό να μην ξεκινήσει κόντρα στη Βραζιλία». Απομένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του Μαραντόνα στα λεγόμενα του Πελέ.

2.800 ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ..!!!

Ενας άνδρας που κατηγορείται ότι χαστούκισε τα παιδιά του περί τις 2.800 φορές σε διάστημα δύο ετών προσήχθη σε δίκη στη Γερμανία για εσκεμμένες σωματικές βλάβες.

Το χαστούκισμα των παιδιών αποτελεί θέμα συζήτησης ανά τον κόσμο. Οι Νεοζηλανδοί ψήφισαν σε ποσοστό 90%, σε δημοψήφισμα τον περασμένο μήνα, υπέρ της νομιμοποίησης του "λογικού" χαστουκίσματος.

Οι εισαγγελείς στο δικαστήριο στο Μπίτμπουργκ (δυτικά) ανέφεραν ότι ο ηλικίας 47 ετών άνδρας,τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, τιμώρησε τα παιδιά του, ηλικίας από ενός έτους μέχρι δέκα ετών για "επιπόλαια" λάθη, κτυπώντας τα κυρίως με την παλάμη του χεριού του, αλλά χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές και βέργα.

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται,το ευκαιριακό χαστούκισμα είναι συνηθισμένο στη Γερμανία όπου οι διώξεις σπανίζουν. Η πρώτη χώρα που ποινικοποίησε το χαστούκισμα πιστεύεται ότι είναι η Σουηδία το 1979.

5 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΟΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΔΟΤΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΩΣ ΤΟΤΕ, ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ...ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ...?

ΑΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΤΑΙΝΕ, ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΕΞΩΤΙΚΑ....!!!!

ΩΣ ΠΟΤΕ..?

ΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΜΜΕ...?

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ....

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ

Με φόντο τα προβλήματα της οικονομίας και λίγες ώρες μόνον πριν ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα των πρόωρων εκλογών και αρκέστηκε να πει ότι ενημέρωσε τον Κ.Καραμανλή, εν όψει ΔΕΘ για τις οικονομικές εξελίξεις στο διεθνή χώρο και την Ελλάδα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης περιέγραψε στον πρωθυπουργό την πραγματική κατάσταση της οικονομίας έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

ΣΤΙΣ 2.477.98 ΤΟ ΧΑ

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Τετάρτη (2/9). Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.477,98 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,26%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 213,9 εκατομμύρια ευρώ.


Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 62 ενισχύθηκαν, 136 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά 7,2 μήνες και κατά 3,6 μήνες έχει αυξηθεί ο δείκτης ετών προσδοκώμενης ζωής χωρίς προβλήματα υγείας, κατά την ηλικία των 65 ετών, για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) που διενεργήθηκε κατά τα έτη 2005 - 2006.

Για τις γυναίκες, η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας, κατά την ηλικία των 65 ετών, κυμαίνεται, το χρονικό διάστημα 2005 έως 2006, μεταξύ 9,9 και 10,2 ετών, ενώ η προσδοκώμενη ζωή, κατά την ίδια ηλικία, κυμαίνεται μεταξύ 19,2 και 19,4 ετών.

Για τους άνδρες, η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας, κατά την ηλικία των 65 ετών, κυμαίνεται, το χρονικό διάστημα 2005 έως 2006, μεταξύ 9,5 και 10,1 ετών, ενώ η προσδοκώμενη ζωή κατά την ίδια ηλικία κυμαίνεται μεταξύ 17,1 και 17,5 ετών.

Για τις γυναίκες, η προσδοκώμενη ζωή, κατά την ηλικία των 65 ετών, αυξήθηκε κατά 0,2 έτη (2,4 μήνες), ενώ η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας, κατά την ηλικία των 65 ετών, αυξήθηκε κατά 0,3 έτη (3,6 μήνες) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Για τους άνδρες, η προσδοκώμενη ζωή, κατά την ηλικία των 65 ετών, αυξήθηκε κατά 0,4 έτη (4,8 μήνες), ενώ η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας, κατά την ηλικία των 65 ετών αυξήθηκε κατά 0,6 έτη (7,2 μήνες) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, από την έρευνα της ΕΣΥΕ για τις τάσεις της διαγενεακή εκπαιδευτικής κινητικότητας, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

- Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη μείωση της φτώχειας. To 71,2% των φτωχών έχουν ή δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (δηλαδή είναι αναλφάβητοι, έχουν τελειώσει μερικές τάξεις του δημοτικού, δημοτικό ή γυμνάσιο), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μη φτωχούς εκτιμάται στο 44, 8%.

- Τα αντίστοιχα ποσοστά για επίπεδο εκπαίδευσης υψηλότερο της υποχρεωτικής (λύκειο έως και διδακτορικό) εκτιμώνται για τους φτωχούς στο 28,7%, ενώ για τους μη φτωχούς στο 55,1%.

- Οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 5,4 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς, οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει το λύκειο είναι 11,2 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς, οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει ΑΕΙ είναι 25,2 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς και τέλος οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει διδακτορικό είναι 44,5 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς. Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών του νοικοκυριού τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να απειληθούν από φτώχεια.

- Το 43,6% αυτών που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (αναλφάβητοι) ή δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό απειλείται από φτώχεια. Το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα που έχουν τελειώσει ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακό) μειώνεται δραστικά στο 5,7%.

- Στο φτωχό πληθυσμό παρατηρείται μεγαλύτερη εκπαιδευτική στασιμότητα, συγκεκριμένα σε ποσοστό 24,1% ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης του πατέρα και 19,2% ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης της μητέρας, ενώ στο μη φτωχό πληθυσμό τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 19,7% και 15,5%.

- Η συνολική εκπαιδευτική κινητικότητα είναι, κυρίως, ανοδική και ανέρχεται στο 74,3% του συνολικού πληθυσμού από τη γενιά του πατέρα στη γενιά των παιδιών και στο 81,3% του συνολικού πληθυσμού από τη γενιά της μητέρας στη γενιά των παιδιών.

- Σε ποσοστό 75,9%, ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης του πατέρα, και 80,8%, ως προς το επίπεδο εκπαίδευση της μητέρας, τα μέλη των νοικοκυριών που απειλούνται από φτώχεια παρουσιάζουν συνολική εκπαιδευτική κινητικότητα. Τα ποσοστά για τα μέλη των νοικοκυριών που δεν απειλούνται από φτώχεια εκτιμώνται στο 80,3% και 84,5%, αντίστοιχα.

- Η καθοδική και η ανοδική εκπαιδευτική κινητικότητα των μελών των νοικοκυριών που απειλούνται από φτώχεια εκτιμάται, σε σχέση με το εκπαιδευτικό επίπεδο του πατέρα, σε ποσοστό 4,0% και 71,9%, αντίστοιχα, και σε σχέση με το εκπαιδευτικό επίπεδο της μητέρας, σε ποσοστό 1,9% και 78,9%, αντίστοιχα. Τα ποσοστά καθοδικής και ανοδικής εκπαιδευτικής κινητικότητας των μελών των νοικοκυριών που δεν απειλούνται από τη φτώχεια εκτιμώνται στο 5,5% και 74,8% και στο 2,7% και 81,8%, αντίστοιχα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!!!

Μια 45χρονη γυναίκα, που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 8ο όροφο του κτιρίου όπου κατοικούσε, σκότωσε έναν 50χρονο περαστικό πέφτοντας επάνω του, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το περιστατικό συνέβη στο προάστιο Βιλαντεκάνς της Βαρκελώνης. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ ο περαστικός υπέκυψε λίγα λεπτά μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα αγνώστου

για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100).

Σύμφωνα με την Aστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο κτίριο.

Στη συνέχεια εκκενώθηκαν τα γραφεία και οι υπόλοιποι χώροι, ενώ για μια ώρα περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ν. Γερμανού. Πυροτεχνουργοί, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, ερεύνησαν όλους τους ορόφους και τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Εγκρίθηκαν 7.413 θέσεις μερικής απασχόλησης

σε δήμους και κοινότητες όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η Τριμελής Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.3250/2004, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, με την συμμετοχή των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Λέγκα και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Καλατζάκου, αποφάσισε τα εξής:

- Την έγκριση όλων των Επιχειρησιακών Σχεδίων Μερικής Απασχόλησης των 623 Δήμων και Κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή.

- Την επιδότηση 7.413 θέσεων στους 623 Δήμους και Κοινότητες, των οποίων τα Επιχειρησιακά Σχέδια εγκρίθηκαν, με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος.

- Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα.

- Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων που ενέκρινε η Επιτροπή μπορεί να είναι δεκαοκτώ (18) μήνες, με καταληκτική ημερομηνία ισχύος τους την 30η Απριλίου 2011.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, έως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα (12) κατηγορίες κοινωνικών δράσεων.

Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ' οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας - Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων(16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών(7%) κ.ά.

Σημαντικό εργαλείο για το πρόγραμμα Μερική Απασχόληση είναι η διαδικτυακή πύλη www.meriki.gr , που θα αποτελέσει το σημείο ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο και επίσης κόμβο συνεργασίας των Δήμων με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, λειτουργεί ήδη πιλοτικά και Υπηρεσία Αυτόματης Φωνητικής Ενημέρωσης, στον αριθμό 210-3744222.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

Οι γιατροί-πρωταγωνιστές των ιατρικών τηλεοπτικών σειρών, που θεραπεύουν τους ασθενείς από μυστηριώδεις αρρώστιες, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους πραγματικούς ασθενείς που ζητούν να τους χορηγηθούν φανταστικές θεραπείες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Εκατομμύρια τηλεθεατές της σειράς Ιατρικές Υποθέσεις (Dr House), στην οποία ο γιατρός Γκρέγκορι Χάουζ ζητάει να υποβληθούν οι ασθενείς σε άπειρες εξετάσεις και τελείως ανορθόδοξες θεραπείεs, είναι πολύ πιθανό να πιστεύουν πως αν αρρωστήσουν θα χρειάζονται και εκείνοι πλήθος αναλύσεων και παράξενων και βαριών θεραπειών.

Όμως, στην πραγματικότητα τα νοσοκομεία είναι αδύνατον να παρέχουν θεραπείες και συνταγές, όπως αυτές της τηλεόρασης, και οι μελέτες έχουν δείξει πως οι επιθετικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από καλό, τονίζουν οι ειδικοί.

«Στις τηλεοπτικές σειρές επικρατεί η τάση οι θεραπείες που χορηγούνται να είναι επιθετικές, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι η δράση» τονίζει ο Αντριου Χολτζ, δημοσιογράφος που ασχολείται με ιατρικά θέματα και συγγραφέας βιβλίου για την συγκεκριμένη σειρά.

«Πρέπει να υπάρχουν βαριές χειρουργικές επεμβάσεις που σχεδόν πάντα έχουν θετικά αποτελέσματα, κάτι που είναι τελείως εξωπραγματικό» λέει ο Χολτζ και επισημαίνει πως τα προγράμματα αυτά ενισχύουν την λανθασμένη ιδέα ότι κάθε αρρώστια θεραπεύεται.

«Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι πως αν ψάξουν αρκετά, αν ξοδέψουν πολλά χρήματα, αν βρουν έναν καλό γιατρό θα σωθούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην κανονική ζωή» προσθέτει.

Πολλοί γιατροί προσφέρουν συχνά συμβουλές σε σεναριογράφους. Ένας από αυτούς είναι ο Αλαν Χάμιλτον, σύμβουλος της διάσημης σειράς Grey's Anatomy.

Οι σεναριογράφοι μας λένε ότι «θέλουν ένας από τους ασθενείς να παρουσιάζει βελτίωση μέχρι ένα σημείο και ξαφνικά η κατάστασή του να επιδεινώνεται ραγδαία» λέει χαρακτηριστικά.

«Πολλές φορές τους λέω ότι αυτό ή εκείνο δεν μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα και μου απαντούν 'ναι, μα εδώ είναι Χόλιγουντ. Όλα μπορούν να συμβούν'».

Ως γιατρός ο Χάμιλτον ανησυχεί για τις επιπτώσεις που έχουν οι πειραματικές θεραπείες, οι οποίες προβάλλονται στις σειρές. «Όταν δουν κάτι τέτοιο, οι τηλεθεατές αναρωτιούνται: ‘δεν μπορούμε να βρούμε παρόμοιους γιατρούς; Δεν υπάρχει ένας δρ Χάουζ να ασχοληθεί μαζί μου;’».

Για το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, η δύναμη των ιατρικών σειρών μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου. Ένα από τα παραρτήματα του πανεπιστημίου έχει ονομαστεί «Χόλιγουντ, υγεία και κοινωνία» και χρηματοδοτείται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ για να βοηθάει τους σεναριογράφους των ιατρικών σειρών να γράφουν ρεαλιστικές ιστορίες.

«Όταν η σειρά είναι πειστική, οι τηλεθεατές πραγματικά ζουν αλλού. Ξεχνούν το δικό τους περιβάλλον και βλέπουν τους ήρωες σαν φίλους και συγγενείς. Έτσι, ενημερώνονται ευκολότερα» διευκρινίζει η Σάντρα Μπάφινγκτον, διευθύντρια του παραρτήματος.

Η ομάδα της, που συνεργάζεται με σειρές όπως το Grey's Αnatomy, είχε μεγάλη επιτυχία, όπως στην περίπτωση ενός από τους πρωταγωνιστές της σειράς Τόλμη και Γοητεία, ο οποίος μολύνεται με τον ιό ΗΙV και παίρνει όλες τις πληροφορίες και τη βοήθεια που χρειάζεται από μια τηλεφωνική υπηρεσία για το AIDS. Η κρισιμότερη στιγμή στο συγκεκριμένο επεισόδιο, που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, ήταν όταν ο Τόνι ανακοίνωσε στη μνηστή του Κρίστεν ότι είναι φορέας.

Newsroom ΔΟΛ

Η Google ζήτησε συγγνώμη

για ένα τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε για περίπου δύο ώρες το βράδυ της Τρίτης την «πλειονότητα» των 150 εκατομμυρίων χρηστών του Gmail σε όλο τον κόσμο.

Η «σοβαρή» διακοπή στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκλήθηκε από κακό υπολογισμό κατά τη διάρκεια «αναβαθμίσεων ρουτίνας» στους διακομιστές της Google.

Ορισμένοι διακομιστές τέθηκαν εκτός λειτουργίας για την αναβάθμιση και τα συστήματα που παρέμειναν online αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο.

«Γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος βασίζεται στο Gmail για τις προσωπικές και επαγγελματικές επικοινωνίες και θεωρούμε σοβαρό κάθε πρόβλημα στην υπηρεσία μας» αναφέρει ανάρτηση σε εταιρικό ιστολόγιο της Google.

Σύμφωνα με το Google Apps Status Dashboard, ένα δικτυακό τόπο που παρακολουθεί τις επιδόσεις των διαφόρων υπηρεσιών της εταιρείας, το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 22.53 ώρα Ελλάδας και διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη στήριξή σας» ανακοίνωσε αμέσως μετά η Google.

Παρόμοια «μπλακάουτ» στο Gmail είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο και το Μάιο.

36μηνο ΓΙΑ 20.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε σημερα η κατ' άρθρον και στο σύνολό του ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης».

Στη σημερινή καταληκτική συνεδρίαση, η αντιπαράθεση επικεντρώθηκε στην τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε 20.000 ανέργους του ΟΑΕΔ να διοριστούν με συμβάσεις έως 36 μηνών σε δήμους και κοινότητες, διάταξη η οποία τελικώς ψηφίστηκε μόνον από την κυβερνώσα παράταξη.

Εκατό ιατρεία γρίπης

θα αναπτύξει σε όλη τη χώρα η διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αναπτυχθούν και 180 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, στα οποία θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη αναπτυχθεί 54 ιατρεία σε ισάριθμες τοπικές και νομαρχιακές μονάδες υγείας και αναμένεται να αναπτυχθούν άμεσα σε όλες τις μονάδες υγείας του ιδρύματος.

Μπραβο...

Σε επιτυχή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, τα οποία προήλθαν από τον δικό του ομφάλιο λώρο, υποβλήθηκε ένα κοριτσάκι 31 μηνών από τη Βόρεια Ελλάδα που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα είχε αποθηκευτεί σε ιδιωτική τράπεζα κρυοσυντήρησης στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μεταμόσχευση των κυττάρων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που βλαστοκύτταρα από τράπεζα ομφαλικών μοσχευμάτων στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής παράλυσης.

Ένα μήνα μετά τη μεταμόσχευσημ στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημίου Dukes των ΗΠΑ, το κοριτσάκι άρχισε να μιλάει και να σχηματίζει προτάσεις τριών έως πέντε λέξεων, και η κινητικότητα των άκρων της βελτιώθηκε αρκετά ώστε μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνη της ένα ποτήρι.

Επειδή το κοριτσάκι είχε και δίδυμο αδελφάκι, η μητέρα σύγκρινε την ανάπτυξη των δύο παιδιών και πολύ νωρίς, δηλαδή από τους πρώτους 3-4 μήνες, διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη του ενός υστερούσε. Το πρόβλημα εξελίχτηκε σε εγκεφαλική παράλυση και οι γονείς αποτάθηκαν στην τράπεζα βλαστοκυττάρων, όπου είχε φυλαχθεί το ομφαλοπλακουντιακό αίμα των διδύμων.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας τους συνέστησαν να αποταθούν στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημίου Dukes των ΗΠΑ, όπου τον περασμένο Ιούλιο το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από το δικό του ομφαλοπλακουντιακό αίμα.

“Που οδηγείται η Ελληνική κτηνοτροφία;”

Χθεσ Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

συζητηθηκε στην εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», ένα σημαντικο θεμα που αφορά την Ελληνική κτηνοτροφία: « Που οδηγείται η Ελληνική κτηνοτροφία;»


Ονόματα προσκεκλημένων:

Γιώργος Κεφαλάς
Πρόεδρος Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων
Γαλακτοπαραγωγών Ελλάδος, Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ο.ΓΑΚ.

Δημήτρης Παπαδάκης
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου
Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας

Στέλιος Βογιατζής
Πρόεδρος Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Προβατοτρόφων Βορείου Ελλάδος

Αλέκος Ζαγορίτης
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
(Τομέας Ελευθέρας Βοσκής)

Δημήτρης Κόβας
Πρόεδρος Βοοτροφικού Συνεταιρισμού Βεροίας

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Κατερίνη 31 Αυγούστου 2009
Θέμα: Ποιοτικό παρακράτημα σε καπνοπαραγωγούς της Πιερίας

Προς
Τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ξενοφώντα Βεργίνη
Τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο






Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό ότι στο νομό Πιερίας η καλλιέργεια του καπνού αποτελεί το μοναδικό και βασικό εισόδημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.
Οι καπνοκαλλιεργητές της Πιερίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σειρά σημαντικών αλλαγών τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ αυτών ήταν και η ενίσχυσή τους με το λεγόμενο «ποιοτικό παρακράτημα» που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και εφαρμόστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των καπνοπαραγωγικών ομάδων του νομού.

Για να λάβουν οι παραγωγοί το ποιοτικό παρακράτημα 2% πρέπει να εφαρμόσουν στην παραγωγή του καπνού το εθνικά Πρότυπα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τον καπνό, που αποτελεί την τεκμηρίωση της παραγωγής ποιοτικού καπνού.

Δυστυχώς, μικρός αριθμός παραγωγών καπνού, 59 στον αριθμό, είτε λόγω κακής ενημέρωσης, είτε λόγω εσφαλμένης αντίληψης για τις συνέπειες, δεν προχώρησαν σ’αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται τυπικά τους πόρους του ποιοτικού παρακρατήματος. Το μεικτό ποσό που θα δικαιούνταν είναι: 34.116,40 ευρώ.

Επειδή η παραγωγή καπνού είναι ένας σημαντικός παραγωγικός κλάδος της πατρίδας μας που βοηθά στην οικονομία του τόπου αλλά και στη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.

Κυρίως όμως επειδή τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών είναι οξυμμένα και το εισόδημά τους χρειάζεται ενίσχυση, θεωρώ πως δεν πρέπει να στερηθούν το ποιοτικό παρακράτημα που ουσιαστικά δικαιούνται για τυπικά κωλύματα.

Θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε, να δείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα και να βοηθήσετε, έτσι ώστε να λάβουν όλοι οι παραγωγοί της Πιερίας το ποιοτικό παρακράτημα που δικαιούνται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος
Βουλευτής Νομού Πιερίας







Συνημμένα: Ο κατάλογος των παραγωγών του Ν.Πιερίας που δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένη διαχείριση και δεν τους έχει καταβληθεί το ποιοτικό παρακράτημα εσοδείας 2008

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

BALKANIKO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 4, 5, & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

900+900 ΕΠΟΠ

Την πρόσληψη 1.800 Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από αυτούς οι 200 θα κατανεμηθούν στο Στρατολογικό Σώμα, οι 700 στο Πολεμικό Ναυτικό και οι 900 στην Πολεμική Αεροπορία. (900).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.geetha.mil.gr (για τους ΕΠΟΠ του Στρατολογικού Σώματος), www.haf.gr (για τους ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας) και www.hellenicnavy.gr (για τους ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού).

Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Με τη συμμετοχή του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη για δεύτερη χρονιά Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, στην περιοχή του Κουίνς.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία "Ρεμπέτικα, Σμυρναίικα και Έντεχνα".

Την Παρασκευή, θα παρουσιαστεί μιούζικαλ που αναφέρεται στη ζωή και τον έρωτα σ' ένα ελληνικό νησί, ενώ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Ελληνισμό στη Μασσαλία.

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς με ελληνικές ενδυμασίες από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, θα δοθούν μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας, θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με τον "Καραγκιόζη μετανάστη" και θα απαγγελθούν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα εμφανιστεί ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο παλαιότερες και νεότερες συνθέσεις του που θα ερμηνεύσει η Εύη Σιαμάντα και θα συμμετάσχει ο γνωστός στο νεοϋορκέζικο κοινό βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης.

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει το "Queens Theatre in the Park", σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Προξενείο, το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και ομογενειακούς φορείς, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με δεύτερη συναυλία του Μίμη Πλέσσα.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Είκοσι ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο Γκντάνσκ της Πολωνίας για να τιμήσουν την επέτειο των 70 χρόνων από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη χερσόνησο Γουέστερπλατε, κοντά στο Γκντάνσκ, όπου το 1939 ερρίφθησαν τα πρώτα γερμανικά πυρά κατά πολωνικού οχυρού.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...?

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το θέμα των πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός με διάγγελμα που θα απευθύνει την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο κ. Καραμανλής να ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καταγγέλΛοντας το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται για το κλίμα παρατεταμένης περιόδου που έχει δημιουργηθεί.

BOMBIΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Χ.Α. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στόχοι βομβιστικών επιθέσεων έγιναν σήμερα τα κτίρια του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Λ. Αθηνών και του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 5:35 το πρωΐ, έξω από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Αθηνών.

Νωρίτερα, στις 5:05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» λέγοντας ότι έξω από το Χρηματιστήριο έχει τοποθετηθεί φορτηγάκι με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε, όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Το παγιδευμένο φορτηγάκι, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν σταθευμένο στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πίσω από τη βομβιστική επίθεση βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το ΚΑΦΑΟ, ενώ έσπασαν μερικά τζάμια στο ΥΜΑ-Θ.

Η οδός Κασσάνδρου σε όλο της το μήκος, αλλά και οι δύο κάθετοι οδοί δίπλα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, παραμένουν αποκλεισμένες από την ΕΛ.ΑΣ..