PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τι να κάνετε αν σας κοπεί το ρεύμα


Συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που μας κόψουν το ρεύμα δίνει η ΔΕΗ λόγω των κινητοποιήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται:


- Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση...




(δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.


- Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.


- Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.


- Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.


- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Την ίδια ώρα, πάνω από 1.000 ευρώ είναι η μέση ζημιά που υφίστανται οι καταναλωτές από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης, οι οποίες οφείλονται είτε σε υπέρταση που εμφανίζεται κατά την επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή -όπως μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια των τωρινών απεργιών της ΓΕΝΟΠ-, είτε σε αποκοπή του ουδέτερου αγωγού από σφάλμα ή άλλη αιτία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τις καταγγελίες καταναλωτών που δέχθηκε την τελευταία τριετία, η μέση ζημιά είναι 1.058 ευρώ.

Θα γίνει δημοψήφισμα ή ψευτοδημοψήφισμα;;


Ένα απίστευτο πολιτικό σύστημα, ήταν επόμενο να έχει στην ηγεσία του και έναν απίστευτο πρωθυπουργό. Τι είπε ο άνθρωπος; Θα κάνει λέει δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν μας λέει ακόμα το ερώτημα που θα τεθεί. Προφανώς δεν μας πέφτει λόγος να....
μάθουμε. Ότι αποφασίσει ο Ηγέτης.

Μάλλον, ούτε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ξέρει ακόμα το ερώτημα. Εκείνο που είναι βέβαιο ότι επιδιώκει, είναι μια έμμεση λαϊκή νομιμοποίηση μέσω ενός ψευτοδημοψηφίσματος, ώστε να καβατζάρει το δεύτερο μισό της τετραετίας, μέχρι να τα ξεπουλήσει όλα, μιας και τα πράγματα ζόρισαν, αφού κόμματα και λαός ζητούν επιτακτικά εκλογές. Έτσι ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό, βάζοντας ένα διφορούμενο ερώτημα, για να μπορεί μετά να το μεταφράσει όπως θέλει. Το έκανε εξάλλου με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λεφτά για να κάνει ένα ψευτοδημοψήφισμα βρίσκει ο κ. Παπανδρέου, όμως λεφτά για να κάνει εκλογές δεν βρίσκει. Τότε ξαφνικά η δημοκρατία είναι ακριβή. Βέβαια στις ενέργειές του αυτές βρίσκει σύμμαχο και τον έτερο πόλο του συστήματος, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν λέει την αλήθεια, αλλά κάνει λόγο για δήθεν διχαστικό δημοψήφισμα κ.λ.π., αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον κ. Παπανδρέου να δράσει όπως θέλει καταστρέφοντας τη χώρα και ξεπουλώντας τα πάντα.

Όμως εμείς εδώ στο διαδίκτυο και στις πλατείες λέμε ότι δημοψήφισμα μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή μόνο με δύο ερωτήματα: 1) «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και 2) «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» σε Συντακτική Συνέλευση για νέο Σύνταγμα. Τα υπόλοιπα είναι μόνο για εξαπάτηση του λαού.

Αφού λοιπόν ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα, τότε περιήλθε στη δική μας (των πολιτών) αρμοδιότητα και είναι βέβαιο πως θα «καλοπεράσει».

Ο Ψωμιάδης τα "χώνει" εντός και εκτός συνόρων για το "Μακεδονικό αναγνωστικό"


Η προκλητική και ανόητη προπαγάνδα των Σκοπίων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό" σημειώνει ο Π. Ψωμιάδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την παρουσίαση του λεγόμενου "Μακεδονικού Αναγνωστικού" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο "Πανίκας" καλεί "με αίσθημα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας" όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές...


"να κινητοποιηθούν άμεσα και να καταγγείλουν στους συναδέλφους τους το βιασμό της ιστορικής πραγματικότητας και τις γελοιότητες περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι ο αλυτρωτισμός είναι η επίσημη ιδεολογία των γειτόνων μας. Προσωπικά, όσο και αν με πολεμούν, όσο και αν θέλουν να με φιμώσουν, θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία μας, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτή τη «γελοία», για κάποιους γραφικούς, υπόθεση. Δεν πρόκειται να δεχτώ την υποστολή της Μακεδονίας μας από τον ιστό της Ελλάδας".
Και καταλήγει: "Εάν στην Ελλάδα του Μνημονίου υπάρχει ακόμη κυβέρνηση, πρέπει να παρέμβει αμέσως και να αποτρέψει τον επιχειρούμενο σφετερισμό της εθνικής μας ταυτότητας".

Το δράμα των εμπόρων της Θεσσαλονίκης σε μια φωτογραφία


Χθες το μεσημέρι, βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ψιλικατζίδικο ενός παλιού φίλου, δυστυχώς, χωρίς κάμερα. Έτσι, έβγαλα απλά μια φωτογραφία με το κινητό, που νομίζω όμως ότι τα λέει όλα. Η φωτογραφία είναι βγαλμένη από το εσωτερικό του καταστήματος ! Από μέσα προς τα έξω.
Ο φίλος έχει ψιλικατζίδικο, στο οποίο πληρώνει δημοτικά τέλη, ενοίκιο, ΤΕΒΕ, ρεύμα, εφορίες, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, αυτοπεραιώσεις κι όλα αυτά τα αμέτρητα που πληρώνουν όλοι οι..
έμποροι
Ακριβώς μπροστά στην πόρτα του, μα ακριβώς (!!) έστησαν πάγκους 3 μαυρισμένοι από τον ήλιο συνάνθρωποί μας. Και πουλάνε τα ίδια προϊόντα με αυτά που πουλάει ο Έλλην έμπορος. Μόνο που αυτοί, ούτε ΦΠΑ πληρώνουν, ούτε δημοτικά τέλη, ούτε ΤΕΒΕ ούτε ΜΕΒΕ...
Η ερώτησή μου, ήταν η απολύτως αναμενόμενη, αφού παρά λίγο να μπουν και μέσα στο μαζαγί του οι Νιγηριανοί να μην καίγονται απ΄τον ήλιο :
"δεν κάλεσες τη δημοτική αστυνομία; την αστυνομία; εκεί που πας να πληρώσεις το δημοτικό φόρο δεν τους λες τίποτε; εκεί που πληρώνεις δημοτικά τέλη για τον δικό σου πάγκο;"
Ο φίλος έφτυσε και διέκοψε τη συζήτηση. Τι να έλεγε άλλωστε; Πόσο να αντέξει αυτή την απίστευτη απραξία των "αρχών" που δεν κάνουν τίποτε;

ΘΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ (ΚΑΙΜΑΚΤΣΑ​ΛΑΝ)


με πολύ χαμηλές τιμές-έκπληξη !
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ΘΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ στον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Επιστολή του συλλόγου φίλων του πανέμορφου παραδοσιακού οικισμού, που από φέτος, μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των καλοκαιρινών διακοπών.
Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,
Aγαπητοί φίλοι του Παραδοσιακού Οικισμού Αγ. Αθανασίου (Καιμακτσαλάν),


Παρά την οικονομική κρίση που άγγιξε φέτος και το χωριό μας, το χωριό μας για πρώτη φορά λειτουργεί από φέτος και τους θερινούς μήνες.

Υπεύθυνοι γι΄ αυτό το γεγονός, που δημιουργεί μια εναλλακτική λύση διακοπών για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, γι όσους επιθυμούν τον καθαρό αέρα του βουνού και την δροσιά τις ζεστές νύκτες του καλοκαιριού, είναι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης που υλοποίησαν άμεσα τις υποσχέσεις τους για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο χωριό μας, βάζοντας τις βάσεις με την κατασκευή αρχικά ενός υπέροχου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Συντελεστές ο νέος Δήμαρχος Εδέσσης Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βερικούκης σε συνεργασία με τον Γιώργο Βιλδιρίδη, τον π. Πρόεδρο Γιώργο Δόντση και τον Κώστα Κέκη. Συντονιστής της διοργάνωσης ο Αλκης Νουσηκύρου, Περιφερειακός Σύμβουλος και μόνιμος επισκέπτης του χωριού μας. Στυλοβάτες της πρωτοβουλίας γνωστοί επαγγελματίες του χωριού που τόλμησαν το ακατόρθωτο και μέλη του Συλλόγου μας.

Ετσι πλέον, το χωριό μας κατά τους θερινούς μήνες δεν θ΄ αποτελεί νεκρή φύση-νεκρό χωριό, αφού τόσο αρκετά δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν και μάλιστα με φιξαρισμένη τιμή δίκλινου 50 Ευρώ με πρωινό, μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχείο Spa Λίθος, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Πατρικό, οι Ξενώνες Εξοχικό, Νεφέλη, Ανεμόεσσα και λίγο πιο έξω από το χωριό λειτουργεί το Voras Resort που προσφέρει και πισίνα για όσους δεν αποκόβονται από τις καλοκαιρινές συνήθειες.

Τα παραδοσιακά εστιατόρια Καλύβα, Καταφύγιο, Τσέγανη, Μύλος, Λαδόκολλα κ.α. με δελεαστική τιμή φαγητού α λα καρτ 10 Ευρώ το άτομο, συν τα ποτά και τα ντόπια άριστα κρασιά.

Καφέ και χαλάρωση με ποτό και μουσική που μας θυμίζει τις υπέροχες νύχτες του χειμώνα, σε καλοκαιρινό όμως τοπίο, με έναστρο ουρανό, θα βρούμε στο Πατρικό, στο Μύθο, στο Vino, στον Χιονόδρομο, κ.α.

Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων που χρειάζεται και την στήριξη μας.

Η έναρξη της πρώτης τουριστικής σαιζόν ξεκίνησε στην Πλατεία του Αγ. Αθανασίου με την συναυλία του περασμένου Σάββατου με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 μικροί και μεγάλοι φίλοι..

Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους συντελεστές που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Αποδεικνύεται ότι το χωριό μας έχει ζωή και το καλοκαίρι και θα αποτελεί πλέον όχι μόνο χειμερινό τουριστικό προορισμό, αλλά ετήσιο.

Αγαπητοί φίλοι,

ενημερώστε γνωστούς και φίλους, φίλους του βουνού και των εναλλακτικών προτάσεων διακοπών, ότι ο Παραδοσιακός Οικισμός Αγ. Αθανασίου Πέλλας προσφέρει και το καλοκαίρι ηρεμία, ξεκούραση, εξαιρετικό φαγητό και άριστη φιλοξενία. Αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση διακοπών για μικρούς και μεγάλους. Την άλλη πρόταση στην Μακεδονία…..

Ημερήσιες εξορμήσεις στην Λίμνη Βεγορίτιδα, στον υδροβιότοπο του Αγρα, στα λουτρά του Πόζαρ και φυσικά πάντα μία επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα και το εκκλησάκι, συμπληρώνουν το παζλ μιας τριήμερης απόδρασης στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο.

Φιλικά
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Πολίτης

Άθλος, με τροχάδην για 1.600 χλμ σε 4 εβδομάδες!


* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

* ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «THE BLACK FISH»

Έναν σύγχρονο άθλο επιχειρούν ήδη δυο δρομείς που ξεκίνησαν τρέχοντας από τα σύνορα, την Παρασκευή θα βρίσκονται στο Λιτόχωρο ενώ στη συνέχεια θα φθάσουν τρέχοντας μέχρι το Γύθειο και θα διασχίσουν, πάλι τρέχοντας, ολόκληρη την Κρήτη.

Πρόκειται για τους δρομείς Δημήτρη Κεχαγιόγλου και Λουκά Πρατίλα που θα πραγματοποιήσουν συνολική απόσταση 1.600χλμ. και θετική υψομετρική περίπου 67.500 μέτρα.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Συγκεκριμένα, από τις 21 Ιουνίου 2011 και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, οι δύο αθλητές θα διασχίσουν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι Ε4 στον Ελληνικό τομέα του έχοντας ήδη ξεκινήσει από το βόρειο άκρο του που είναι το μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα.

Αφού διασχίσουν τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας θα καταλήξουν στο Γύθειο της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, με καράβι θα αφιχθούν στα Χανιά της Κρήτης και ξεκινώντας από το Καστέλι Κισάμου (δυτικά των Χανίων) θα διασχίσουν ολόκληρη την Κρήτη από δύση προς ανατολή και θα τερματίσουν στη Ζάκρο.

Όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος του «Olympus Marathon», Ευαγγελία Νίκα, η φετινή διοργάνωση του μαραθωνίου Ολύμπου, που έχει ως έδρα της το Λιτόχωρο, φιλοξενεί το περίπτερο των δύο δρομέων, δίπλα στα άλλα περίπτερα που προωθούν άλλους αγώνες, μπροστά από το μνημείο των πεσόντων μέσα στο πάρκο Λιτοχώρου.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σκοπός της αθλητικής αυτής πολυήμερης εκδήλωσης είναι αφενός μεν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η συλλογή χρημάτων για το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου "Αλκυόνη"(www.alkioni.gr).

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που, από το 1995 που ιδρύθηκε στην Πάρο, περιθάλπει όλα αυτά τα χρόνια και βοηθάει στην επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον χιλιάδες άγρια ζώα και πουλιά.

Ένας τρίτος σκοπός αυτής της πολυήμερης εκδήλωσης θα είναι η στήριξη της νέας οικολογικής οργάνωσης «The black fish», που εδρεύει στην Ολλανδία και έχει σκοπό, με ακτιβιστικές ενέργειες, να προστατέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Ευρώπης και άλλων περιοχών (www.theblackfish.org).

E4 CHARITY CHALLENGE

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.theblackfish.org/news/support-our-runners.html, στη δρομαία αυτή διάσχιση οι δύο αυτοί αθλητές καθημερινά θα διανύουν κατά μέσο όρο απόσταση 60χλμ. με υψομετρική 2500μ.

Τρόποι υποστήριξης των δύο οργανώσεων είναι οι εξής:
Κατάθεση χρημάτων για τη «The Black Fish» μέσω τραπεζικής κάρτας συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στο www.theblackfish.org/news/support-our-runners.html
Κατάθεση χρημάτων για την «Αλκυόνη» στον τραπεζικό λογαριασμό Alpha Bank αριθμός 625-002101-015796.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο, οι δύο αθλητές αναφέρουν και το πώς μπορεί κανείς να τους συναντήσει στις διαδρομές που κάνουν διασχίζοντας την Ελλάδα αλλά και πώς μπορούν να συμβάλλει, όποιος θέλει, στους σκοπούς τού όλου εγχειρήματος:

«Αν θέλετε να πάρετε μέρος κι εσείς στον αγώνα της προστασίας των οικοσυστημάτων και των αθώων πλασμάτων τους βοηθήστε και υποστηρίξτε οικονομικά την προσπάθειά μας, να μαζέψουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την βοήθεια των δύο αυτών οργανώσεων. Έτσι η θαλάσσια ζωή θα μπορεί να κολυμπάει ελεύθερα στους Ωκεανούς και πολλά πουλιά και ζώα θα μπορούν να ζουν ελεύθερα κάτω από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό.

Θα χαρούμε πολύ αν γίνετε κι εσείς ένας πυρήνας συγκέντρωσης χρημάτων για τον παραπάνω σκοπό. Ενημερώστε τους γνωστούς και τους φίλους σας για αυτό που κάνουμε και συγκεντρώστε τα χρήματα που θα έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Ακόμα και το ένα ευρώ (1,00) αποτελεί ενίσχυση ευγενούς πρόθεσης ..!

Επίσης, «τρέξτε μαζί μας». Υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον δρομέα επιθυμεί, να τρέξει μαζί μας κάποιο κομμάτι της διάσχισης, αφού μας ενημερώσει σχετικώς.

Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει μπορεί, αν το επιθυμεί, να προσφέρει ένα (1.00) ευρώ. Σχετικά στοιχεία μπορείτε να εκτυπώσετε από τη σελίδα μας στο facebook.

Συναντήστε μας κατά τις ημέρες της διάσχισης όταν θα περνάμε από την περιοχή σας. Αποδίδοντας τα χρήματα σε εμάς μη ξεχάσετε να δώσετε συμπληρωμένη την παραπάνω φόρμα.

Κατά τις ημέρες της διάσχισης θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τη σελίδα στο facebook με όνομα «E4 CHARITY CHALLENGE» (σε ελληνικά και αγγλικά).

Επίσης θα υπάρχει συχνή ενημέρωση στα site για δρομείς αλλά και στο www.theblackfish.org.

Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με το Στέλιο Γκέκα στο steliosgkekas@gmail.com.

Η τεχνική υποστήριξη της προσπάθειας αυτής θα γίνεται με όχημα τύπου βαν που θα συναντά τους αθλητές στο τέλος της ημέρας και θα τους μεταφέρει τον εξοπλισμό τους (αντίσκηνα, υπνόσακους κτλ).

Το πρόγραμμα της διάσχισης ανά ημέρα είναι συνημμένο στην πρόσκλησή μας.

Θα είναι χαρά μας να σας συναντήσουμε σε κάποιον από τους σταθμούς μας.

Ε4 για μας είναι αθλητικές δραστηριότητες».

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;; ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ;;;

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.




Καθορίστηκαν, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή περίθαλψης στους άνεργους
ελεύθερους επαγγελματίες. Η πρόνοια παροχής για δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προβλέφτηκε με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Στην εγκύκλιο αναφερόταν ότι, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού οι οποίοι είναι άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών και διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προβλέπονται οι εξής προϋποθέσεις και δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

α. Να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού εξακόσιες ημέρες εργασίας ή δύο χρόνια. Το κατώτατο όριο των 600 ημερών εργασίας ή των δύο ετών αυξάνεται ανά εκατόν είκοσι ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.

β. Να μην ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

α) Αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση.

β) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, με την οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι μόλις αναλάβει εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) ή ασφαλισθεί σε άλλο φορέα για οποιοδήποτε λόγο, θα το δηλώσει στον Οργανισμό.

γ) Σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.

Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε είδος ισχύει για δύο χρόνια από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε οφειλή στον ΟΑΕΕ ή εφόσον έχει ρυθμισθεί σε δόσεις οι οποίες καταβάλλονται κανονικά.

Το βιβλιάριο ασθένειας του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του ανανεώνεται ανά εξάμηνο, όχι όμως πέραν της διετίας από την υπαγωγή στην ασφάλιση.

Η καπνο-τρομοκρατία δεν θα περάσει


Αν καπνίζεις, γίνεσαι ένας σιχαμερός παρίας με σάπια δόντια, που κακοποιεί παιδιά και πεθαίνει νέος και μόνος, ξεκινά άρθρο του Economist σχολιάζοντας τη νέα αντικαπνιστική καμπάνια του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που ξεκίνησε την 21 Ιουνίου...


Οι προειδοποιήσεις του FDA είναι η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να προκαλέσει ναυτία και σοκ στους πολίτες, συνεχίζει το άρθρο. Ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας αναφέρει ότι εικόνες που εγείρουν τόσο έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος, είναι οι πιο αποτελεσματικές αντικαπνιστικές ετικέτες για τα πακέτα των τσιγάρων. Το 2001, ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που τοποθέτησε τέτοιου είδους εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων. Από τότε, πάνω από 30 χώρες, από τη Βραζιλία και την Ταϊλάνδη μέχρι το Ιράν και τη Λετονία, έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά του. Η δε Αυστραλία προσπαθεί τώρα να απαγορεύσει την αναγραφή του λογότυπου της μάρκας πάνω στα πακέτα. Τα πακέτα αυτά θα είναι στο χρώμα του σάπιου πράσινου, με το όνομα της μάρκας γραμμένο με απλή γραμματοσειρά κάτω από μια αποτρόπαιη εικόνα –μία από τις εικόνες αυτές δείχνει ένα μάτι τρυπημένο από καλώδια.

Σε σχέση με όλα αυτά, η Αμερική είναι ακόμα πίσω. Προς το παρόν, τα πακέτα φέρουν μια απλή και ταπεινή προειδοποιητική επιγραφή. Όμως σύντομα, αυτό θα αλλάξει. Το 2009, το Κογκρέσο απαίτησε από τον FDA να κατασκευάσει νέες ετικέτες. Ο οργανισμός πρότεινε 36 ετικέτες και το Νοέμβριο εγκρίθηκαν 9 από αυτές. Οι ετικέτες αυτές απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, σάπια δόντια, έναν άνδρα με μια τρύπα στην καρδιά, ένα νεκρό σώμα και ένα απελπισμένο παιδί. Ανάμεσα στις εικόνες που απορρίφθηκαν, ήταν ένα πτώμα με μια ταμπέλα νεκροτομείου στο δάχτυλο του ποδιού. Η Lorillard, η Reynolds American και άλλες καπνοβιομηχανίες, έχουν καταθέσει μηνύσεις.

Οι ετικέτες δεν θα κυκλοφορήσουν έως το Σεπτέμβρη του 2012. Ίσως περάσει πολύς καιρός μέχρι να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά τους. Στη Βραζιλία και την Ταϊλάνδη, που έχουν μεγάλες, παραστατικές ετικέτες, ένα μεγάλο ποσοστό καπνιστών δήλωσαν ότι τους έκαναν να σκεφτούν να το κόψουν, όπως ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Αντιμετώπισης Ασθενειών. Όμως ακόμα και η πιο αηδιαστική εικόνα μπορεί να γίνει ανεκτή με τον καιρό, όπως έδειξε η περίπτωση του Καναδά. Αηδιάστε σήμερα, ανάψτε ένα τσιγάρο αύριο.

"Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 577 δις ευρώ"


Ο Γάλλος οικονομολόγος Jacques Delpla σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echo εξηγεί πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το ιλλιγγιώδες ποσό των 575 δισεκατομυρίων ευρώ και το...



επεξηγεί με τον μύθο του Αισώπου, σύμφωνα με το newsit.gr

''Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμυγκα. Μόνο που η ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και που βαρύνεται τώρα με τα χρέη του. Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και της γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια μία βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλοι''.

Τι θες!?! Το μισθό σου !?! ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ


Ανενόχλητοι αλωνίζουν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ ελέω μνημονίου, αδράνειας των συνδικαλιστικών σωματείων και ελλείψει αποτελεσματικής αντίδρασης από την πλευρά των ίδιων των εργαζομένων. Μετά τις τελευταίες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ (Χριστοδουλίδου, Τομαράς, Βονάτσου) απελύθη από την...



εφημερίδα «Αλλαγή» της Πάτρας η δημοσιογράφος Ελένη Δελέγκου όταν τόλμησε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί η επιχείρηση της χρωστούσε 10(!) μηνιάτικα…

Η Δελέγκου αφού πρώτα ζήτησε από την ιδιοκτησία τα δεδουλευμένα της, που με συνεχείς δικαιολογίες δεν της αποδίδονταν, στη συνέχεια προσέφυγε στα Δικαστήρια. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της δημοσιογράφου!

Μπορεί το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων να καταγγέλλει την άδικη και καταχρηστική απόλυση της Δελέγκου αλλά πέραν τούτου ουδέν. Όπως ακριβώς πράττει εως σήμερα και η ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση των απολύσεων στον «Πήγασο»…

Στην Μεταμόρφωση βέβαια στην απόλυση της Χριστοδουλίδου αντέδρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και..έσυραν την ΕΣΗΕΑ σε κινητοποιήσεις. Στην περίπτωση όμως του Τομαρά και της Βονάτσου και με δεδομένη την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, το ζητούμενο είναι πλέον η στάση και η αντίδραση της Ενωσης.

Θυμίζουμε ότι οι δύο δημοσιογράφοι απολύθηκαν την Τρίτη από το ΕΘΝΟΣ επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και να σηκώσουν κεφάλι αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις για περικοπές και απολύσεις. Αυτοί τόλμησαν... Η ΕΣΗΕΑ;

Οι σκοτούρες των πρωινών παρουσιαστών...


Όχι μόνο άλλες χρονιές τέτοια εποχή μιλούσαμε για τις μεγαλειώδεις μεταγραφές των τηλεαστέρων κάτι που δεν συμβαίνει επ' ουδενί φέτος, αλλά έχουμε το εξής εκπληκτικό πλέον να μας αραδιάζουν όλη την ώρα μπηχτές και σπόντες για το τηλεοπτικό τους μέλλον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα...



σήμερα στην εκπομπή των Λιάγκα – Σκορδά αλλά και στους ΚαραμεροΧαριτάτους. Οι μεν πρώτοι μάς έπηξαν στα υπονοούμενα και τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για το αν είναι του χρόνου και πάλι στην εκπομπή - με αφορμή συνέντευξη της Καλομοίρας που λέει ότι την ενδιαφέρει να κάνει πρωινό, οι δε στο Μαρούσι ένιωσαν την ανάγκη να αποχαιρετήσουν από τώρα το κοινό τους διότι όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Χαριτάτος λόγω των απεργιών δεν γνωρίζουν πότε θα είναι η τελευταία τους μέρα στον αέρα. Βεβαίως το «σκετσάκι» των τελευταίων εμπεριείχε και πολλά καρφιά προς το κανάλι που συνηθίζει να «εξαφανίζει» τους παρουσιαστές του ενώ με την ευκαιρία να πούμε και την εμφανή πλέον – όχι ότι δεν ήταν και στο παρελθόν – ανάγκη τους να διαχωρίζει ο ένας από τον άλλον την στάση του στα πράγματα.

Να προσευχηθούµε για την ελληνική οικονοµία προτείνουν άγιοι πατέρες από την τηλεόραση.


Να προσευχηθούµε για την ελληνική οικονοµία προτείνουν άγιοι πατέρες από την τηλεόραση. Στην ανάγκη, µήπως να κάνουµε και κάνα τάµα; Το είδαµε κι αυτό. Να διαβάζει από την εκποµπή τού Αυτιά ο Ανθιµος Θεσσαλονίκης δέηση για την ελληνική οικονοµία. Κάλεσε δε το ποίµνιο να προσευχηθεί για να σωθεί η πατρίς. Να µην έχουµε...



κανένα παράπονο από την Εκκλησία, λοιπόν. Και εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που λέγεται ότι αν αξιοποιηθεί αυτές τις δύσκολες ώρες θα είναι µια σηµαντική συνεισφορά στον τόπο ούτε να την ξανασκεφτούµε. Ψιλοπράγµατα άλλωστε, µπροστά στο πολυτιµότερο όλων δώρο που προσφέρουν οι άγιοι πατέρες στο χριστεπώνυµο έθνος, την ίδια τους την προσευχή για τη σωτηρία της οικονοµίας. Σίγουρη µέθοδος. Γιατί, όσο να ‘ναι, έχουν και τα µέσα λόγω της αγιοσύνης τους στον Υψιστο. Εισακούγονται. Κατόπιν αυτών µπορούµε να ελπίσουµε ότι θα βρει η θεία φώτιση τούς Ολι Ρεν και τους Μπαρόζους.

Ετσι, λοιπόν, διαβάστηκε το κείµενο από τον Ανθιµο, σταυροκοπήθηκαν ο παρουσιαστής και η συµπαρουσιάστρια Μάγδα, ευχήθηκαν να γίνει το θαύµα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική τελετή δέησης, η οποία, ω του θαύµατος, συµπλήρωσε ιδανικά το προηγηθέν σόου µιας ενδελεχούς ανάλυσης περί τα οικονοµικά του έγκριτου επιστήµονα κ. Βαρουφάκη. Παρών στο πάνελ και ο επιστήµων καθ’ όλη τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης µε τη Θεσσαλονίκη, δεχόµενος έτσι και αυτός την ευλογία του Ανθιµου. Εξοχο!

Αλλωστε αυτός ο αχταρµάς της ανορθολογικής θρησκοληψίας, του πολιτικάντικου τηλελαϊκισµού και µιας εσχάτως αναδειχθείσας αυτάρεσκης, τηλεπαραθυράτης επιστήµης - τής - οικονοµίας αποτελεί τη συστατική σύνθεση του νεοελληνικού µιντιακού πολιτισµού. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι πυλώνες της σύγχρονης σκέψης του έθνους µε κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιότητα ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και τις απόλυτες λύσεις όλων των προβληµάτων. Γνωρίζουν πώς θα σώσουν τις ψυχές των αµαρτωλών οι µεν, την πατρίδα οι δε, την οικονοµία και το ευρώ ειδικότερα οι τρίτοι. Οσο για τη συνάντησή τους σε ένα τηλεοπτικό πλατό, α, ναι, δεν θα µπορούσε να τύχει καλύτερου περιβάλλοντος. Καθώς, ως γνωστόν, το τηλεοπτικό µέσο διευκολύνει τη χύλωση των υλικών σε εύπεπτο καιταχείας κατάποσης µείγµα. Με τις υγείες µας!

SEXY Μουσικό Διάλειμμα … Morris – Desire

Άλλο ένα Hit κομμάτι Morris - Desire , η επιτυχία του μπορεί να συγκριθεί με το Sexy Thing από DJ David feat. Dony , με το Stereo Love - Edward Maya και το Together Forever από Playmen Feat. Reckless . Ακούστε και δείτε και τους στίχους ...

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΝΕΣΕ!!!


Ο φωτογράφος Mark Pain μόλις έχει αποτυπώσει τη μπάλα του γκολφ που έφυγε από τη βολή του Τάιγκερ Γουντς και κατευθύνεται προς τα πάνω.

Ο Woods ακολουθεί με τα μάτια του τη μπάλα η οποία θα χτυπήσει τη μηχανή και μετά τον ίδιο το φωτογράφο, ο οποίος δε σκέφθηκε ούτε μια στιγμή να φύγει από το πεδίο βολής του Γουντς και ιδού το αποτέλεσμα..

Σύσκεψη στην Κονταριώτισσα για τον Olympus Marathon


ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στην τελική φάση προετοιμασίας βρίσκονται ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η οργανωτική επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, ενόψει του 8ου διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τερματισμό το πάρκο Λιτοχώρου.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Δίου στην Κονταριώτισσα, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Τσιμήτρη, της οργανωτικής επιτροπής, εκπροσωπούμενη από τους κ. Γκασδόγκα, κ. Πουρσανίδη, κ. Ρήγο και κ. Δήμου, των ορειβατικών συλλόγων Αγ. Σπυρίδωνα, Βροντούς, Δίου, Καρίτσας, της ένωσης εθελοντών πυροσβεστών-διασωστών Δίου και εθελοντών έγινε ένας πρώτος έλεγχος για το στάδιο της προετοιμασίας, για τυχόν ελλείψεις αλλά και για ενέργειες που θα πρέπει άμεσα να γίνουν, ώστε όλα να είναι απολύτως εντάξει και η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία.

Η κα Τσιμήτρη ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της διοργάνωσης εκ μέρους των υπηρεσιών του δήμου, όπου και όποτε αυτό χρειαστεί. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου για τη φιλοξενία και την άψογη πολυετή συνεργασία.

Στη συνέχεια ανέλυσαν τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει σχετικά με τη διοργάνωση του επικείμενου αγώνα και σημείωσαν προσωρινές εκκρεμότητες και λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσεχθούν.

ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΣΤΟΝ OLYMPUS MARATHON;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του «Olympus Marathon», Ευαγγελία Νίκα, κατά την ημέρα του 8ου διεθνή αγώνα ορεινού μαραθωνίου στον Όλυμπο, ενδέχεται να είναι παρών και ο Παντελής Καψής, δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη.

Ο κ. Καψής ενδέχεται να έρθει, μαζί με μια ομάδα 3 – 4 ατόμων, προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα του συλλόγου «Φλόγα», δηλαδή του συλλόγου γονιών οι οποίοι έχουν παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

ΒΟΥΚΟΥΕΒΑ ΚΑΙ SOLOKHUMBU TRAIL ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ακόμη, έρχεται για πρώτη φορά σε διοργάνωση μαραθωνίου Ολύμπου, η Ρωσίδα αθλήτρια Βουκούεβα καθώς επίσης και ο πρώτος νικητής της διοργάνωσης ορεινού δρόμου στα Ιμαλάια, Solokhumbu Trail, που κατάγεται από το Νεπάλ.

Όπως εξήγησε η κ. Νίκα, η διοργάνωση του ορεινού δρόμου των Ιμαλαΐων είναι αδελφοποιημένη με τη διοργάνωση του ορεινού μαραθωνίου Ολύμπου.

Έχει δε συμφωνηθεί ώστε η μεν διοργάνωση των Ιμαλαΐων να στέλνει τον αθλητή νικητή του εκεί ορεινού αγώνα δρόμου για να συμμετάσχει στον Olympus Marathon, η δε διοργάνωση του Olympus Marathon να στέλνει τον νικητή του ορεινού μαραθωνίου Ολύμπου για να συμμετάσχει στον αγώνα ορεινού δρόμου των Ιμαλαΐων.

Έτσι, φέτος η μεν διοργάνωση των Ιμαλαΐων στέλνει φέτος τον περσινό νικητή της, Solokhumbu Trail, ο δε Olympus Marathon θα στείλει την περσινή νικήτρια του μαραθωνίου Ολύμπου 2010, Ναταλία Παπουνίδου, για να συμμετάσχει στον αγώνα ορεινού δρόμου Ιμαλαΐων, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Αβέρτα-κουβέρτα απολύουν δημοσιογράφους στο ράδιο-Θεσσαλονίκη


Αβέρτα-κουβέρτα απολύουν δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στο ράδιο-Θεσσαλονίκη για να μπορούν οι "προοδευτικοί" ιδιοκτήτες του να αλωνίζουν με τα κότερα τους στη Χαλκιδική και να..
οργώνουν με τις γιαλιστερές τους Πόρσε τους δρόμους (ή μήπως λόγω κρίσης τα... πούλησαν;) Τελευταίο θύμα της ανάλγητης εργοδοσίας η καλή δημοσιογράφος Μίνα Αφεντούλη.

Φέτος διακοπές θα κάνει μόνο η ΔΕΗ


Λέει ο VLAVO.
Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ

Ασφαλώς δεν περίμενε κανείς τα χθεσινοβραδινά ευτράπελα στη Βουλή για να διαπιστώσει την κατρακύλα του ανώριμου και ανεπαρκούς πολιτικού συστήματος.



Ασφαλώς δεν περίμενε κανείς τα χθεσινοβραδινά ευτράπελα στη Βουλή για να διαπιστώσει την κατρακύλα του ανώριμου και ανεπαρκούς πολιτικού συστήματος.
Τόσο η αναδρομή στο παρελθόν διά στόματος Πάγκαλου όσο και το, μπες-βγες σαν να'ναι καμπινές, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έβαλαν απλώς ένα παραπάνω λιθαράκι στο ήδη "σκωροφαγωμένο" πολιτικό σκηνικό.
Πάντως, ως προς την πολιτική ανωριμότητα, υπάρχει απόλυτη συναίνεση...

Tριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επ΄ ευκαιρία της υποβολής της Αίτησης για την Ενιαία Ενίσχυση δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι γίνεται χωρίς καμιά επιβάρυνση για τον παραγωγό, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας όπως και η σύνταξη της Αίτησης για την Αγροτική Ασφάλιση και η Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Αγροτών.
Προς αποφυγή όμως της μεγάλης ταλαιπωρίας για τους παραγωγούς που θα αναγκαστούν να προσέλθουν στην έδρα της Ένωσης στην Κατερίνη απ΄όλα τα χωριά του Νομού και του μεγάλου συνωστισμού που θα δημιουργηθεί λόγω του όγκου των δηλώσεων και του πλήθους των παραγωγών (13.500 δικαιούχοι), με πολύ μεγάλη πιθανότητα τη μη ολοκλήρωση του έργου στις απαραίτητες χρονικές προθεσμίες και τον κίνδυνο να μην καταβληθούν οι ενισχύσεις των παραγωγών για το 2011 (ύψους περίπου 45.000.000€), κατόπιν απαίτησης των παραγωγών, η Ε.Α.Σ. Πιερίας με συνεργεία σ΄όλα ανεξαιρέτως τα χωριά του Νομού εξυπηρετεί τους παραγωγούς στον τόπο παραγωγής και διαμονής τους όπου ζητείται μια μικρή επιβάρυνση (δεν αφορά τη σύνταξη Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, σύνταξη Αίτησης ασφάλισης φυτικού & ζωικού κεφαλαίου και σύνταξη Μητρώου Αγροτών) ανάλογα με την κλίμακα των δικαιωμάτων η οποία γίνεται αποδεκτή από τους παραγωγούς και αφορά όλες τις επιπλέον ετήσιες παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτούς όπως:

Μεταβολές - διορθώσεις στοιχείων, υποχρεώσεών τους που έχουν ήδη γίνει και εκ παραδρομής γίνονται για την καταβολή επιδοτήσεών τους και οι οποίες αναφέρονται σε προηγούμενα έτη αλλά και στο 2011. Οι μεταβολές αυτές για το 2011 είναι πολλαπλάσιες με βάση την εφαρμογή του άρθρου 68 του Κανονισμού 73/2009 περί πολλαπλής συμμόρφωσης (αμειψισπορά).

Τροποποιήσεις δηλώσεων που προκύπτουν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους λόγω της εδαφολογικής ιδιομορφίας του Νομού μας αφενός και αφετέρου των σοβαρών προβλημάτων που έχει επιφέρει η ελλιπής κατάρτιση του Κτηματολογίου συντελώντας έτσι στην διαφοροποίηση των στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους και δηλώνουν οι παραγωγοί.

Παροχή, πέραν του ενός, αντιγράφου της Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης για διάφορες υποχρεώσεις των παραγωγών (συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, επέκταση δανείου, δήλωση αλλοδαπών εργατών).

Πολλαπλή έκδοση, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, φωτοαντιγράφων δικαιολογητικών παραγωγών απαραίτητων για την υποστήριξη των Αγροτικών Επιδοτήσεών τους.

Αρχειοθέτηση και σύνταξη ηλεκτρονικού φακέλου κάθε παραγωγού.

Παροχή, σε καθημερινή βάση, συμβουλών και στήριξης προς τους παραγωγούς αναφορικά με τις Αγροτικές Επιδοτήσεις τους από εξειδικευμένα άτομα του τακτικού ανθρώπινου δυναμικού της Ένωσής μας.

Παροχή συγκεκριμένης βοήθειας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες του Νομού (αγροτεμάχια, ιδιωτικές διανομές) από εξειδικευμένα συνεργεία, με χρησιμοποίηση ειδικών τοπογραφικών χαρτών, προς εξυπηρέτηση των παραγωγών λόγω της ιδιαιτερότητας και της φύσης των καλλιεργειών και της ενασχόλησης των.

Παρόμοια επιβάρυνση Παροχής Υπηρεσιών τηρείται από όλες ανεξαιρέτως τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, μέλη της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., με την σύμφωνη γνώμη, όπως πάντα, της Διοίκησής της.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας στο τοπικό κανάλι προκάλεσε αφενός τεράστια σε μας έκπληξη και αφετέρου τεράστια οργή στον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.
Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθεί η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας πως δεν απευθύνεται σε κρετίνους αγρότες αλλά σ’ ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Επίσης είναι ώρα η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να συνειδητοποιήσει πως το δάσος δεν είναι η ίδια αλλά η διασφάλιση των δικαιωμάτων του αγροτικού κόσμου του Νομού μας.

Ειδικότερα, η έκπληξη μας έχει προκληθεί από τις αναφορές της διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται:
Πρώτον, «οι αγρότες μας ανταποκρίνονται στην όλη διαδικασία χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.» Απαντάμε λοιπόν σ’ αυτό το σημείο ότι οι αγρότες όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται με τη θέλησή τους, αλλά, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι, αναγκάζονται να πληρώσουν το αντίτιμο που τους κοστολογείται κάθε φορά, προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό της επιδότησής τους.
Δεύτερον, σε ένα άλλο σημείο αναφέρουν ότι «Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του διακυβεύματος για την οικονομία του νομού μας, αν δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απ’ την ΕΑΣ Πιερίας». Καλούμε τη διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να σταματήσει να διαδίδει στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας ότι δε θα τους καταβληθεί η επιδότησή τους, αλλά να σταθεί στο πλάι του αγροτικού κόσμου και να ολοκληρώσει τη διαδικασία των δηλώσεων καλλιέργειας-ΟΣΔΕ, για τη δωρεάν διεξαγωγή της οποίας έχει μεριμνήσει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στους αγρότες του Νομού μας ότι η ΕΑΣ Πιερίας ολοκληρώνοντας τη διαδικασία δηλώσεων καλλιέργειας, υπολογίζουμε ότι θα εισπράξει καταχρηστικά ποσό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τους αγρότες. Ο κύριος Γκουντάρας στη χθεσινή του προφορική παρέμβαση στο τοπικό κανάλι ανέφερε ότι όποιος παραγωγός προσέλθει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας για να κάνει τη δήλωση δε θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί τίποτα επιπλέον. Η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας υπονοεί πως τα επιπλέον ποσά που εισπράττονται αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμοιβή των συνεργείων που βγαίνουν στα χωριά του Νομού μας. Άρα, προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα. Τα 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που θα εισπραχθούν από τους αγρότες θα δαπανηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αμοιβή των συνεργείων; Και αλήθεια τα επιπλέον χρήματα που θα εισπράξει από τον κρατικό προϋπολογισμό η ΕΑΣ Πιερίας τι θα τα κάνει;
Επιπλέον, ως προϊόν αντίφασης, η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά που καταβάλλονται από τους αγρότες δεν αφορούν τις δηλώσεις καλλιέργειας-ΟΣΔΕ αλλά το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από την ΕΑΣ. Ερωτούμε σχετικά μ’ αυτόν τον ισχυρισμό: Πρώτον, γιατί στις αποδείξεις που δίδουν τα συνεργεία της ΕΑΣ Πιερίας στους αγρότες αναγράφεται ως σκοπός είσπραξης οι δηλώσεις ΟΣΔΕ; Δεύτερον, η ΕΑΣ Πιερίας δεν εισπράττει άλλα χρήματα κατά τη διάρκεια του έτους από τους αγρότες για τις υπηρεσίες που παρέχει; Και τρίτον γιατί, ενώ η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας ισχυρίζεται ότι τα ποσά που εισπράττονται αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχει στους αγρότες, αν προσέλθει παραγωγός στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ για να κάνει τη δήλωση, δε χρειάζεται να καταβάλει τίποτα;
Καλούμε, λοιπόν, τη διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να ζητήσει συγγνώμη από τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας και να πει ευθαρσώς όλη την αλήθεια. Να σταματήσει τις υπεκφυγές και τα διλήμματα. Είναι ώρα ευθύνης για την ΕΑΣ Πιερίας. Να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τη διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ όπως γίνεται μέχρι σήμερα με κατά τόπους συνεργεία σε όλα τα χωριά του νομού, χωρίς φυσικά την καταβολή επιπλέον τιμήματος για το οποίο έχει μεριμνήσει ο κρατικός προϋπολογισμός. Θεωρώντας την ΕΑΣ Πιερίας ως υπεύθυνο φορέα για τη διασφάλιση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αγροτών, την καθιστούμε υπόλογη σε μια πιθανή -ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ- απώλεια των επιδοτήσεων ύψους 45 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν στο Νομό μας. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε ενέργειά μας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των αγροτών του Νομού μας.

Με τιμή
Δημήτρης Μυλωνέρος
Σάββας Οφείδης
Βαγγέλης Λαγδάρης

Τεστ αχρωματοψίας. Κάντε το και μάθετε αν έχετε


Η αχρωματοψία ή δαλτονισμός είναι πάθηση των ματιών (συνήθως κληρονομική), κατά την οποία τα άτομα που πάσχουν απ’ αυτή, αδυνατούν να διακρίνουν μερικά χρώματα (συνήθως το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο) και οφείλεται σε κακή αντίδραση κάποιων συγκεκριμένων κυττάρων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού. Η αχρωματοψία προσβάλλει συνήθως τους άντρες και η.. συνηθέστερη αδυναμία συναντάται στα χρώματα κόκκινο και πράσινο. Όταν η αχρωματοψία περιορίζεται στα προαναφερθέντα χρώματα, τότε έχουμε δυσχρωματοψία, ενώ στην σπάνια περίπτωση αδυναμίας διάκρισης οποιουδήποτε χρώματος, έχουμε πλήρη αχρωματοψία και τα άτομα που πάσχουν απ’ αυτή, βλέπουν τα πάντα σε αποχρώσεις του γκρίζου. Τα άτομα που πάσχουν από πλήρη αχρωματοψία, συνήθως έχουν κι άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θεραπεία για την αχρωματοψία. Εν τούτοις, στην περίπτωση των
παιδιών, η έγκαιρη διάγνωσή της, είναι πολύ χρήσιμη, ως προς την αντιμετώπιση των όποιων μαθησιακών δυσκολιών που θα προκύψουν.
Ακολουθούν μερικά τεστ αχρωματοψίας. Αν αδυνατείτε να διακρίνετε, κάποια ή κάποιες από τις εικόνες, ίσως θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας. Οι σωστές απαντήσεις βρίσκονται στο μαυρισμένο κείμενο (μετακινήστε πάνω του, τον δείκτη του ποντικιού σας για να το αποκαλύψετε).


Τί διακρίνετε μέσα στα τετράγωνα; Τεστ αχρωματοψίας 1
Θα πρέπει να διακρίνετε:
1. Στο πάνω αριστερά τετράγωνο, τον αριθμό 58.
2. Στο πάνω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 18.
3. Στο κάτω αριστερά τετράγωνο, το κεφαλαίο γράμμα Ε.
4. Στο κάτω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 17.



Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 2
Θα πρέπει να διακρίνετε, έναν κύκλο, ένα αστέρι κι ένα τετράγωνο.


Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 3
Θα πρέπει να διακρίνετε ένα τετράγωνο κι έναν κύκλο.


Τί διακρίνετε μέσα στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 4

Ευκαιρία για 3 ολόκληρες μέρες γαλήνης, θα έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Ευκαιρία για 3 ολόκληρες μέρες γαλήνης, θα έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που αναχώρησε ήδη για την Αθωνική πολιτεία και θα επιστρέψει την Παρασκευή. Το κακό είναι ότι θα έχει μαζί του τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Ο Δήμαρχος είναι λιτοδίαιτος, δεν τρώει σχεδόν τίποτε. Ο Αβραμόπουλος είναι πιό επιρρεπής στις γαστριμαργικές ατασθαλίες και θα ζοριστεί με τις ελίτσες και το τυράκι.

Η επίσκεψη γίνεται επειδή ο κ.Μπουτάρης είναι πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας.

Οι "Αγανακτισμένοι" έστησαν κάλπες


Τις δικές τους κάλπες έχουν στήσει στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση, η οποία σήμερα ζητεί την ψήφο της Βουλής.
Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες», συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ...

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, από τους ιδρυτές του κινήματος, «στόχος ήταν, αρχικά, να συγκεντρώσουμε 500.000 υπογραφές. Αυτή τη στιγμή έχουμε συλλέξει πάνω από 100.000, ωστόσο με την επέκταση του κινήματος σε όλη την Αθήνα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδος ο στόχος φτάνει υψηλότερα».

Το κίνημα των «300 Ελλήνων» σκοπεύει να επιδώσει εξώδικο στη Βουλή, με σκοπό να εμποδιστεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

SEXY ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ............ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.....ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΜΕ.....ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........PIERIA -GR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΖΑ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ……» ΤΑΔΕ ΕΦΗ …ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ



Σε εκπομπή της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της Πιερίας, ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ και καλεσμένος του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, είπε μέσα στα πολλά απίστευτα, καθώς και για τα καλλιτεχνικά που τον αφορούν, το αμίμητο για τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, για την δήλωση του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΖΑ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ» .
Ποια ήταν η δήλωση του ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ;

Διαβάστε την "εάν η 151η ψήφος έπρεπε να είναι δική μου, θα το ψήφιζα", αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Εν τέλει να που ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ…
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ.

Του Δημήτρη Κεραηλίδη.
kerailidis@yahoo.gr

Αήθη επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιεί η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, χρησιμοποιώντα


Αήθη επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιεί η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς για κορυφαίο πολιτικό μιας χώρας, θεωρώντας ότι τορπιλίζει την επίτευξη συναίνεσης, με σκοπό την άνοδο στην εξουσία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι γερμανικοί Financial Times. «Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης», είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου θέματος που φιλοξενεί στη δεύτερη σελίδα της η εφημερίδα του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία». Το άρθρο συνοδεύεται και από μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά, όπου ο πρώτος φαίνεται να του τείνει το χέρι και ο κ. Σαμαράς να κοιτάζει αλλού...
Η εφημερίδα συνεχίζει, αναφέροντας ότι «ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη». «Ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά φθάνει τόσο μακριά, ώστε την περασμένη Κυριακή να επιρρίψει στον πρωθυπουργό "ένα όργιο λαϊκισμού" και αυτό διότι ο Γώργος Παπανδρέου σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ εδώ και εβδομάδες καλεί σε μια εθνική συναίνεση. Την Πέμπτη πριν από τη σύνοδο κουφής των Ευρωπαίων ηγετών θα μεταβεί και ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Εκεί οι συντηρητικοί πολιτικοί του φίλοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα τον παρακαλέσουν ακόμα μια φορά. Γιατί, διερωτούνται πολλοί, οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που καταφέρνουν οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δηλαδή μια κοινή στάση της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης»; Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Financial Times Deutschland, με το άρθρο τους να έχει τίτλο «Ο αρνητής» και στον υπότιτλο να σημειώνουν: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα». Η εφημερίδα γράφει: «Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές». Και η εφημερίδα υπογραμμίζει λίγο παρακάτω: «Εκεί που περισσεύει το πολιτικό ένστικτο λείπει μια ψύχραιμη οικονομική κατανόηση της κατάστασης. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς βλέπει τον πρωθυπουργικό θώκο να πλησιάζει. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται πρότυπο της διεφθαρμένης πελατειακή πολιτικής».

ΘΕΛΩ SEX!!!


ΤΟ .... ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ!!!!

Jana Jordan: ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ!!!

Το μαγιό που φορτίζει το κινητό σας!


Καλά διαβάσατε! Το συγκεκριμένο μαγιό εκμεταλλεύεται την πρόοδο της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας και, έχοντας κυψέλες πάνω στο ύφασμα του, μπορεί και απορροφά ενέργεια από τον ήλιο. O σχεδιαστής του, Andrew Schneider, αναφέρει πως είναι μια νέα γενιά μαγιό.
Αφού, λοιπόν, το μαγιό έχει απορροφήσει ηλιακή ενέργεια, μπορεί κανείς να συνδέσει το κινητό του, το mp3 player του ή άλλη ανάλογη μικροσυσκευή στο ειδικό βύσμα και να τη φορτίσει ενώ κάνει ηλιοθεραπεία. Το μπικίνι κοστίζει περίπου 200 δολάρια.
Και σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν, ο Andrew λέει "Φυσικά μπορείτε να μπείτε στο νερό φορώντας αυτό το μαγιό, όμως μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τις συσκευές σας πριν το κάνετε".



ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1PvFghYll

Ο Πάγκαλος φαίνεται πως έχει προβλήματα επικοινωνίας.. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδειξε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις του Νίκο Χατζηνικολάου στον Real και του έκλεισε το τηλέφωνο... "Απηχείτε τις θέσεις της ΝΔ κ. Χατζηνικολάου", είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο...



αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Χατζηνικολάου του απάντησηε πως "Δες σας επιτρέπω. Κανένας στη δημοσιογραφική καριέρα μου δεν του έχει πει κάτι τέτοιο".. Η συνομιλία δεν συνεχίστηκε, καθώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκλεισε αιφνιδίως το τηλέφωνο.

Όχι των γερμανικών τραπεζών σε ελληνική χρεοκοπία


Κανείς δεν επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ανέφερε ο επικεφαλής της ένωσης γερμανικών τραπεζών, Μίκαελ Κέμμερ, εκφράζοντας την ανησυχία του για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης χρέους αν συμβεί κάτι τέτοιο και αναταραχής που θα προκληθεί στις αγορές. Παράλληλα, σε δηλώσεις σε γερμανικό...



ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως η συνολική «έκθεση» των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα υπολογίζεται μεταξύ των 10 έως 20 δισ...

«Όλοι ξέρουν τις ευθύνες τους γνωρίζοντας πως το ευρώ είναι πολύ σημαντικό και η Ελλάδα εξίσου σημαντική για την Ευρωζώνη, συνεπώς είναι ανάγκη να εφαρμοστούν σταθεροποιητικά μέτρα», σημείωσε προσθέτοντας πως: «Ο βαθμός στον οποίο οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες». Επίσης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε πως θα είναι λάθος να αφήσει η Ευρωζώνη την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δε θα το επιτρέψουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, Βόλφγκανγκ Φράντς, καθώς τόνισε στον ίδιο σταθμό ότι η ελληνική χρεοκοπία θα έπληττε την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, έστω κι αν το μερίδιο των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα είναι μικρό: «Εάν υπάρξει αναταραχή στις αγορές, αυτό θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να καταστρέψει την ανάκαμψη», εκτίμησε.

ΟΙ "ΠΡΩΤΕΣ" ΚΥΡΙΕΣ, ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!!


ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ?

Αποκλεισμός του Mega Channel, Παρασκευή 24/6, 18.30


Οι κάτοικοι Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου με απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 20/6 στη 2η Λαϊκή Συνέλευση στο μετρό Πανόρμου αποφασίσαμε τη διεξαγωγή πορείας, που θα ξεκινήσει στις 6.30μμ την Παρασκευή 24/6 στο Μετρό Πανόρμου και θα καταλήξει στη Λεωφόρο Μεσογείων 117 και...



στο σύμπλεγμα κτιρίων στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρίσκεται η έδρα του Mega Channel, για να την αποκλείσουμε, πριν και κατά τη διάρκεια του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων ενός από τους βασικότερους πυλώνες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών και των εργαζομένων της χώρας.

Γέννησε εξάδυμα στη Γιορτή του Πατέρα!


Το καλύτερο δώρο έκανε στον άντρα της η 30χρονη Heather Carroll, η οποία ανήμερα της Γιορτής του Πατέρα έφερε στον κόσμο εξάδυμα! Περισσότεροι από 50 γιατροί στο νοσοκομείο Brookwood στο Birmingham συνεργάστηκαν για να γεννηθούν γερά 5 κορίτσια και ένα αγόρι, τα οποία...


ζύγιζαν περίπου 1 κιλό το καθένα.

«Όλα σήμερα είναι απλά τέλεια» είπε στη Daily Mail ο πανευτυχής μπαμπάς, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στην οικογένειά του είχαν προστεθεί 6 νέα μέλη! «Η Heather και ο Mitchell Carroll ήταν τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό το ταξίδι, η οικογένειά τους τους υποστήριξε πολύ και ο Θεός ήταν μαζί τους. Είμαι πολύ περήφανος για τη δύναμη αυτής της γυναίκας» είπε ένας από τους 50 γιατρούς που συμμετείχαν στον τοκετό.

Η Caroll είναι η δεύτερη γυναίκα στην Αμερική που γέννησε εξάδυμα, μετά την Stacey Carey, που πριν δύο εβδομάδας έγινε μητέρα 6 μικρών υγιέστατων μωρών στην Πενσυλβάνια.

Το χρώμα των μαλλιών σας το λέει το ζώδιό σας.

Δείτε ποια είναι τα πιο κατάλληλα χρώματα μαλλιών, σύμφωνα με το ζώδιό σας.

Γυναίκα Κριός: Οι γυναίκες Κριοί είναι δραστήριες, ομιλητικές, και διακρίνονται στον επιχειρηματικό τομέα. Έχουν κομψό, καλογραμμένο σώμα. Σ΄αυτές τις ελκυστικές γυναίκες ταιριάζουν όλες οι κόκκινες αποχρώσεις μαλλιών.

Γυναίκα Ταύρος: Οι γυναίκες Ταύροι είναι ευαίσθητες και συναισθηματικά εύθραυστες. Παρότι εξωτερικά φαίνονται απαθείς, είναι πολύ θερμές. Για τα δικά τους μαλλιά είναι κατάλληλες οι .......ξανθές και κόκκινες αποχρώσεις.

Γυναίκα Δίδυμος: Οι γυναίκες Δίδυμοι είναι δυναμικές και χαρούμενες, έξυπνες κι ελκυστικές. Αλλάζουν γνώμη πολύ συχνά, κι έτσι είναι δύσκολο για τους άλλους να τις καταλάβουν. Οι ανταύγειες είναι ιδανικές γι΄ αυτές τις τόσο… πολύχρωμες γυναίκες.

Γυναίκα Καρκίνος: Οι γυναίκες Καρκίνοι είναι ειλικρινείς, ρομαντικές, φιλικές και τέλειες νοικοκυρές. Αγαπούν την οικογένειά τους και το σπίτι τους. Το καφέ της μόκας, το ανοιχτό καφέ και οι μελί ανταύγειες είναι τα χρώματα που τονίζουν τα μαλλιά της γυναίκας Καρκίνου.

Γυναίκα Λέων: Οι γυναίκες Λέοντες έχουν αυτοπεποίθηση, είναι δραστήριες και χαρούμενες. Το φουντουκί είναι το χρώμα μαλλιών που τους ταιριάζει περισσότερο.

Γυναίκα Παρθένος: Οι γυναίκες Παρθένοι είναι εκλεπτυσμένες, υπεύθυνες και δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Οι αποχρώσεις του ξανθού και του ανοιχτού καφέ είναι ιδανικές γι΄αυτές τις γυναίκες.

Γυναίκα Ζυγός: Οι γυναίκες Ζυγοί είναι όμορφες, γεμάτες ζωντάνια, και τραβούν αμέσως την προσοχή. Το καστανό και τα σκούρα χρώματα τούς ταιριάζουν πολύ.

Γυναίκα Σκορπιός: Οι γυναίκες Σκορπιοί έχουν πολύ έντονα, διεισδυτικά μάτια. Είναι δυναμικές και διορατικές. Όλα τα extreme χρώματα μαλλιών είναι κατάλληλα για αυτές τις πολύ ελκυστικές γυναίκες.

Γυναίκα Τοξότης: Οι γυναίκες Τοξότες είναι καλλιεργημένες, ευφυείς κι έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ. Συγχωρούν εύκολα, όσο θυμωμένες κι αν είναι. Το καστανό και τα σκούρα χρώματα μαλλιών είναι κατάλληλα για τις χαριτωμένες γυναίκες Τοξότες.

Γυναίκα Αιγόκερως: Οι γυναίκες Αιγόκεροι είναι χαρούμενες, εργατικές και φιλόδοξες. Τους αρέσει να κουβεντιάζουν. Το χρώμα της κανέλλας είναι ιδανικό γι΄αυτές.

Γυναίκα Υδροχόος: Οι γυναίκες Υδροχόοι είναι ανεξάρτητες, έξυπνες και αποφασιστικές. Έχουν ζεστή καρδιά και φωτεινό, ζωηρό χαρακτήρα. Τα φλογερά κόκκινα χρώματα είναι αυτά που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Γυναίκα Ιχθείς: Οι γυναίκες Ιχθείς είναι συμπαθητικές, ελκυστικές και φιλόδοξες. Τους αρέσει να βρίσκονται στο σπίτι. Το χρώμα της κανέλλας και οι αποχρώσεις του καφέ αναδεικνύουν τα μαλλιά της συναισθηματικής γυναίκας Ιχθείς.


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/2011/06/blog-post_7604.html#ixzz1PzMqeyou