PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων στη διάρκεια της εισβολής του 1974 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:



«Ακόμη και σήμερα η Τουρκία συμπεριφέρεται ως Αττίλας. Ο γνωστός ηθοποιός που αποκάλυψε την σκληρή αλήθεια για τα εγκλήματα των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, θεωρείται από το τουρκικό κατεστημένο ως προδότης. Η λέξη προδοσία αποκαλύπτει την τουρκική θηριωδία. Όσο για την Ελλάδα, το ΥΠΕΞ δεν ασχολείται με «ψιλά γράμματα» μέσα στα πλαίσια της? ελληνοτουρκικής φιλίας ».

"Η πολιτεία να αναλάβει άμεσα μέτρα"

Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών επανέλαβε σε δηλώσεις του στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα που θα στηρίξουν ουσιαστικά το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, καθώς όπως είπε υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μέτρα στήριξης από πόρους που δεν είναι εμφανείς, για έκτακτες περιπτώσεις. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα των αγροτών θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως μια έκτακτη περίπτωση» ενώ διαφώνησε και με τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Θράκης, αλλά και στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο είπε ότι είναι μεν «θετικός για την Ελλάδα, αλλά η περιοχή θα δεχθεί δουλειές οι οποίες πρέπει να έχουν ένα υψηλό αντιστάθμισμα».

Ειδικά για το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία, θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο να αγοράσει ένα αριθμό μικρών πλοίων και να εκτελεί τα δρομολόγια της άγονης γραμμής με προσωπικό από το λιμενικό σώμα.

Η ελληνική οικονομία καταρρέει τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν το εισόδημα των Ελλήνων και θα δώσουν νέα ώθηση στην ελληνική πορεία της οικονομίας.

Όσον αφορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών που συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «ακόμη και οι εκλογές δεν μπορούν να σώσουν την ΝΔ», ενώ χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Έβρο, παρέστη στην κοπή της πίτας των κομματικών οργανώσεων στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, μετέβη στα μπλόκα των αγροτών και επισκέφθηκε το Νομάρχη και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ


Δήλωση σχετικά με την ομολογία-μαρτυρία του Τούρκου ηθοποιού, στρατιώτη κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974 για τις δολοφονίες Ελληνοκυπρίων
23.01.2009

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού – στρατιώτη κατά την εισβολή του 1974, για τις δολοφονίες ελληνοκυπρίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η κυνική ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, στρατιώτη το 1974 στην εισβολή του Τούρκων για εκτελέσεις αιχμαλώτων Ελληνοκυπρίων, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους όλων μας για την τύχη των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων.

Η θηριωδία, η βαρβαρότητα και η περιφρόνηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, και ειδικότερα των συμβάσεων της Γενεύης για το Ανθρωπιστικό Δίκαιο, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον πολιτισμένο κόσμο.

Η Ελλάδα, όπως και όλη η Ευρώπη, αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά τον κόσμο και τη ζωή από τους Τούρκους εισβολείς , αφού για μας «η πραγματική ζωή δεν αρχίζει με πόλεμο».

Οι… απίστευτες δημοσκοπήσεις APO TΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Με καθαρό μυαλό

Με αφορμή τις μαζικές, απόλυτα «καθοδηγητικές» δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ιδίως των τελευταίων ημερών γύρω από τα πολιτικά μας πράγματα, σημείωσα αυτά που έγραφε στο blog του «Papaioannou.wordpress.com» ο κ. Γιάννης Παπαιωάννου για την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ της περασμένης Κυριακής, την οποία αποκαλεί «απίστευτη».

Σχολιάζει ο κ. Παπαιωάννου: «Με την ερώτηση που εμφανίζεται πρωτοσέλιδα: Να δώσουμε την ευκαιρία στον Παπανδρέου να κυβερνήσει και το ποσοστό αποδοχής 43,4%, επιχειρείται ο εμπαιγμός και η συκοφάντηση και η μείωση του ρόλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ επιπλέον πρόκειται και για γελοιοποίηση όλων των δημοσκοπικών εταιρειών. Η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν: Τι προτιμάτε: Νέα κυβέρνηση Παπανδρέου η τρίτη θητεία Καραμανλή…; Εμφανίζεται μέσω αυτής η κοινή γνώμη όχι να απαντά σε δημοσκόπηση αλλά να αναρωτιέται δίκην κολοκυθιάς: Να δώσουμε μια ευκαιρία στον Γιώργο ή μια τρίτη ευκαιρία στον Καραμανλή; Ως αστεϊσμό θα αναφέρω ότι ο μόνος που θα μπορούσε ένα θέσει μια τέτοια ερώτηση είναι ένα υποθετικό κονκλάβιο επιχειρηματιών και συμφερόντων που κυβερνά την Ελλάδα και σήμερα είναι διχασμένο. Έτσι ερωτά τους υπηκόους του για να ξέρει που να ποντάρει τα χρήματα του.»

Δεν θα αναδημοσιεύσω ολόκληρο το άρθρο, όσο έξυπνο και αληθινό κι αν είναι αλλά θα αναφερθώ χωρίς δισταγμό στη φράση: «Μέσα σε αυτό το γενικό αλληλοδούλεμα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν λάβει μια παραθεσμική εξουσία από τα ίδια τα λειψά μας κόμματα. Έναν ρόλο σε πολλές περιπτώσεις καθοδηγητικό της κοινής γνώμης. Ρόλο που θα έπρεπε να έχουν τα κόμματα, οι φορείς και η διανόηση.»



Δυστυχώς–ή ευτυχώς αφού το πήραμε πλέον χαμπάρι κάποιοι και λογικά θα το πάρουν χαμπάρι και περισσότεροι- δεν είναι μόνο που οι εταιρείες, αμειβόμενες αδρότατα από διάφορα παράκεντρα εξουσίας προωθούν με ανέλεγκτες, μη αντιπροσωπευτικές και «περίεργες» μεθόδους σκέψεις, ιδέες, πρόσωπα, εξελίξεις. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι τα κόμματα, οι εν ενεργεία πολιτικοί, οι φιλοδοξούντες να αναδειχτούν και άπαντες οι περί αυτούς (των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων_) όχι μόνο κάνουν ότι τα πιστεύουν αλλά ΧΑΡΑΣΣΟΥΝ και την πορεία τους βάσει των δημοσκοπήσεων.

Η πρόταση του κ. Παπαιωάνου προς τους αρμοδίους, τα κόμματα και τον ΣΕΔΕΑ, περιλαμβάει το αυτονόητο: την δημιουργία ενός ενιαίου ερωτηματολογίου πολιτικού περιεχόμενου βάση του οποίου θα διεξάγονται αξιόπιστα οι πολιτικές έρευνες στην χώρα μας.

Χωρίς τερτίπια, παραπλανητικές ερωτήσεις, κατευθυνόμενες απαντήσεις, αποκλεισμούς και προωθήσεις. Μέσω διακομματικής συμφωνίας. Μπορούμε να το προωθήσουμε;

Ομνύει

Ομνύει κάθε τόσο
ν' αρχίσει πιο καλή ζωή.
Αλλ' όταν έλθ' η νύχτα
με τες δικές της συμβουλές,
με τους συμβιβασμούς της,
και με τες υποσχέσεις της·
αλλ' όταν έλθ' η νύχτα
με την δική της δύναμι
του σώματος που θέλει και ζητεί, στην ίδια
μοιραία χαρά, χαμένος,
ξαναπηαίνει.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
(Τρίπολη) Αστέρας Τρ. - Λεβαδειακός 15:00
(Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ηρακλής 15:00
(Φυλή) Θρασύβουλος - Ξάνθη 16:45 NOVA
(Αλκαζάρ) Λάρισα - Πανσερραϊκός 16:45 Alpha
(ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Πανιώνιος 19:00 NOVA
(Βικελίδης) Αρης - ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ

Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Κομμένη από το Σάββατο είναι και η Δυτική Ελλάδα, καθώς οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν τις γέφυρες σε Εύηνο και Αχελώο. Κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης σε Τέμπη, Νίκαια, Μικροθήβες, και Αλαμάνα. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με το συμβολικό κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών. Πάντως, η γραμμή του ΟΣΕ δεν θα κλείσει.

Στα Τέμπη οι αγρότες μετά από νέα συνεδρίαση ανακοίνωσαν ότι περιμένουν διευκρινίσεις από τον υπουργό για τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα έκλεινε συμβολικά και η σιδηροδρομική γραμμή, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του ΟΣΕ ότι η γραμμή είναι ηλεκτροκίνητη και τίθεται θέμα ασφάλειας, οι αγρότες αποφάσισαν να μην την κλείσουν.

Τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στη Μελούνα της Ελασσόνας και στην περιοχή του Στομίου, ενώ στις Μικροθήβες οι αγρότες κρατούν αποκλεισμένη την Εθνική Οδό.

Στη Στερεά Ελλάδα τα μπλόκα συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού, ωστόσο, το Σάββατο δεν έκλεισαν οι εναλλακτικές οδοί.

Παραμένουν ταυτόχρονα στις θέσεις τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το απόγευμα πάντως άνοιξε το μπλόκο στη Χαλκηδόνα.

Οι αγρότες έχουν εξάλλου παρατάξει τα τρακτέρ τους χωρίς να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, στον κόμβο των Μαλγάρων, στη Χαλάστρα και στην περιοχή Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης.

Oι αγρότες των Σερρών άνοιξαν το πρωί για δύο περίπου ώρες το τελωνείο του Προμαχώνα επιτρέποντας τη διέλευση των φορτηγών σε ένδειξη καλής θέλησης.

Στην Κομοτηνή κλειστός παραμένει ο δυτικός κόμβος της Εγνατίας, τόσο στο ρεύμα προς Ξάνθη όσο και προς Αλεξανδρούπολη.

Στον Έβρο οι αγρότες άνοιξαν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, ενώ συνάδελφοί τους παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Ορμενίου.

Στα Χανιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί του νομού, παραμένοντας στο μπλόκο στο Πλατάνι και καταλαμβάνοντας τις δύο εφορίες των Χανίων.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες έδωσαν πίστωση χρόνου ως την Τρίτη, όταν και θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Πελοπόννησο αποφασίστηκε το κλείσιμο του Ισθμού της Κορίνθου και ο αποκλεισμός των εθνικών οδών Καλαμάτας- Τρίπολης- Κορίνθου και Πατρών- Αθηνών για τη Δευτέρα.